Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


woensdag 19 juni 2013

Is Rechtspraak kromspraak? Ik weet het bij God niet meer.
Dit is een open bief aan Justin, die ik schrijf omdat hij met leugentjes om bestwil tijd wil rekken voor een goed requisitoir t.a.v. zijn twijfel over zijn studie-keuze.

Ik weet dat dit krom door de bocht is, maar houdt het er toch bij.
Justin,
Mag ik je een persoonlijke vraag stellen?
Vindt je mij arrogant of een dramkont of een betweterige lul?
Je kunt eerlijk tegen me zijn en ben daar alleen maar dankbaar voor.
Ik neem ook geen blad voor de mond ... zoals je inmiddels wel weet.
Zo je geen oordeel wil vellen,  vraag ik je als gewoon mens van vlees en bloed hoe je me dan wel ziet.
Ik kan slechts zeggen dat om een van die redenen het blogje een “dood geboren kind” is geworden.
In jouw wereld noemt dat “heb respect voor elkaar” of “heb respect voor ieders mening”.
In mijn belevingswereld is dat net zo waanzienig als dat ëén plus één twee is.
Als er dan ook maar één aspect is waaraan wij onszelf mee te gronde richten is dat het wel en dat noem ik de ultimo gekte van “schijnheiligheid”.
Je vertelde mij zelfs dat je nog veel meer vragen had, maar je kwam er niet mee want het kader van de vragen was je te min voor woorden.
Dat is misschien zo, maar in mijn ogen zijn er geen domme vragen , doch slechts domme antwoorden en als het blogje stil valt doe ik dus iets fout.
Waarom? Omdat het onderwerp op zich toch iedereen raakt.
En tevens, omdat iedereen met 1001 levensvragen kampt in deze woelige tijd, snap ik niet dat er hier geen honderden vragen komen.
Ook.dat zie ik als schijnheiligheid en zeker als het “ver van mijn bed” vragen zijn.
Toch ben ik het wel ten dele met je eens, maar ik besef wel dat de hele naoorlogse generatie zich niet voor niets “de generatie NIX” noemt. Het is de “lost generation”, die professioneel “borderliner” wordt genoemd.
Die groep bestaat uit twee uitersten.
De ene groep zijn de “carrière zoekers” zonder hart in hun donder en de andere zijn de relschoppers of anarchisten of wereldverbeteraars.[ Ik noem die laatste groep “schoppers tegen alles wat beweegt’]

Ik vind het wel grappig om te zien hoe ouderen - als ze al over de oorlog willen vertellen - erover praten, want dat geeft direct een beeld hoe de man/vrouw verhoudingen daarin liggen.
Lachen is het hoe wij overal een gezegde of volkswijsheid op plakken, die zo kenschetsend is en in dit perspectief plak ik daarop “Zo vader zo zoon en zo moeder zo dochter”.
De man is de stoere vechter in het leven en de vrouw de “beschermengel”.
Dit is geen menseigenschap, maar een natuurlijk aspect van alle levensvormen op aarde.
Ja sorry... Ik vergis me niet, want zelfs planten en bomen vertonen die eigenschappen.
En met dit weten is het niet zo verwonderlijk dat we praten over “Vrouwe Justicia” [haha]
En de gevolgen van die oorlog hebben beide aspecten van man en vrouw zo extreem doen escaleren, dat van een “gezonde relatie” haast nergens meer sprake van is.
Ik denk dat ik niet in hoef te gaan op het gegeven dat zich vrouwen hier niet “senang” voelen, want het gaat immers om onze zelfvernietiging en de eindstrijd?

We kunnen dan nog zo veel leefregels maken om die verschillen te willen laten verdwijnen - huwelijk is daar één aspect van - , maar dit helpt slecht tijdelijk en daarmee wordt deze situatie alleen maar slechter op.
Het is dus een pure “schijnoplossing”.
Ik noem dit voorbeeld  omdat iedereen hiermee stoeit, maar de gevolgen van “Vrouwe Justitia’ kan ik met even veel gemak op 1001 andere schizofrenen aspecten plakken.
Kort door de bocht zorgt “Vrouwe Justicia” ervoor, dat wij als vogeltje niet meer kunnen zingen zoals we gebekt zijn en dit leidt onherroepelijk van kwaad tot erger ... totdat de bom barst en een cultuur zichzelf te gronde richt.
En als we dit beeld op “alle cycli,die elkaars gelijke zijn” plakken, zie je hoe machteloos wij eigenlijk zijn.
Haha Justin!!!
Het is dan ook geen wonder dat het Wetboek van strafrecht 10-tallen keren dikker is geworden dan de Bijbel.
Maar helaas...
Helaas is het Ik-bewustzijn slechts een momentopname en dat laat zich vertellen in een gezegde “Jantje huilt en Jantje lacht” , want we worden er allemaal zo schizo van als een deur.
En dat zgn. ik-bewustzijn is het gevolg van die progressief groeiende verkalkte brug, die nu echt helemaal is dichtgeslibd.
Ik weet ook dat velen mij als een klier zien en als ik dit oordeel accepteer kan ik niet anders dan het de “pijn”appelklier is die net achter die verkalte brug zit, die ik bij leven al aardig heb verbrand en die klier misschien extra geactiveerd heb.

Genoeg erover
Ik neem aan dat je begrijpt waar ik naar toe wil.
Ordebewaarders versterken op lange termijn onze zelfvernietiging, maar omdat iedereen vrede wil krijgt de rechter steun van het volk ...en dus macht over anderen.
Dat hij naast de dokter dan ook op de hoogste trede van de ladder komt te staan, is kleinmenselijk zeer begrijpelijk.
Maar de gevolgen zijn nog vele malen erger.
Zeg tegen iemand dat je last hebt van iets, dan krijg je direct medisch advies van de buurman en als het om een vermissing of kindermishandling gaat is niemand te beroerd om of mee te zoeken naar het lijk of iemand aan te geven bij de politie.
Is dat g.v.d. niet het summum van schijnheiligheid?
In die wereld sta ik en kan nergens meer een kant mee op.
Maar don’t worry? ook daar hebben we weer een gezegde voor: ”Alles weten maakt niet gelukkig”.
Sterker nog!!!
Ik zie dit proces van zelfvernietiging dus in alle geledingen van de samenleving met de dag erger worden.
Dat was dus de zin van het blogje en het is me dus voor geen meter gelukt om wie dan ook anders te laten kijken naar onszelf en de buitenwereld.

Last but not least...
Toen ik zo’n 20 jaar geleden naar de binnenlanden Portugal vluchtte was dat louter mijn giga-boosheid richting de medische wereld en de Staat der Nederiglanden.
Ik weet nog als de dag van gisteren tegen Maria zei [ ze was er pas net ] : “Als we naar Nederland gaan koop ik eerst een geweer en ga amok maken  op het Binnenhof en bij de KNMG.
Zij schrok zich natuurlijk rot.
Dat snap je, want ze dacht dat ik het nog meende ook.
Zo  weigerde ik ook contacten te leggen met Nederlanders en Engelsen, die daar van “welverdiende rust” zaten te genieten of zelfs met Portugese Staats-subsidie grote vakantie-resorts bouwden voor hun landgenoten.
Ik probeerde me nederig in de Portugese levens-mentaliteit aan te passen, maar dit vogeltje bleek toch anders gebakken te zijn.
Als ik daar een boek over zou schrijven zou het een ware Roald Dahl story worden, waar iedereen van zou smullen. Maar dit soort verhalen zijn voor mij slechts “dijenkletsende vormen van volksvermaak” waar we er dagelijks genoeg van krijgen en waar de kranten bol van staan.
En toen ik mijn probleem had opgelost en echt kon zien hoe geniaal wij belazerd zijn door het “geloof’  om tot het bittere einde door te gaan, kon ik terug naar mijn geboortestek om daar waar ik thuis hoorde rustig te sterven.
Maar helaas had “magere Hein” of het lot anders met me voor.
En achteraf zeg ik “terecht” , want ik had nog een grote schuld af te lossen en die schuld heette dat ik door het systeem - gedragen door alle Nederlanders - eten genoeg kreeg om 15 jaar lang in alle rust na te denken over de gekte van de voor mij schijnheilige wereld in Nederigland.
En ... Voor mijn gevoel heb ik dat nu gedaan.
En mijn conclusie luidt simpel “Iedereen is schuldig aan de vernietiging van het aardse leven en zij die dat niet voelen, zijn de grootste schijnheiligen op aarde”.

Goed!
Het ei “rechtspraak’’ is nu ook uitgebroed en nu ben ik benieuwd of jij - Justin -  nog verder gaat met je rechtenstudie of toch liever schappen-vuller bij Albert Hein wilt worden.
Voor de rest kan ik zeggen dat mijn besluit om nu maar af te wachten wat er nog in mijn email-box komt, blijft helaas wel staan.

Siegfried.


14 opmerkingen:

 1. Beste allemaal,
  Laat mij als eerste zeggen dat dit een "open brief" is naar Justin. Dit houdt in dat daarop iedereen hierop zijn zegje of mening op kan zetten.
  Ten tweede heeft U misschien door de regels door kunnen lezen dat "Alles - maar dan ook echt alles - wat wij doen als mens natuurlijk gezien onnatuurlijk is en tot zelfvernietiging leidt.
  Ik kan althans niets bedenken wat buiten dit kader past.
  Oh...
  Ik weet nu al dat de "geniale mens" om dit probleem te ontvluchten dit acuut wil en zal bagatelliseren met "doemdenkerij" en/of "ik kan er niets aan doen, want ik heb mijzelf niet gemaakt" of veel nonsens meer om de schuld van "Vrouwe Justicia" te ontvluchten.
  En als U dan ook nog de volksWIJSHEID ernaast legt "De vrouw schreef de geschiedenis in bed" zal de hel helemaal losbarten.

  Van kinds af aan leidde ik al aan een "inborn error" als zijnde angst voor vrouwen.
  En dit bevestigde ikzelf nog eens door als stelling te poneren "Don't be afraid, I am only a man".
  En deze uitspraak kleurde mijn lot en/of het noodlot ... zo U wilt, want na zo'n kleine 10 relaties werd wel duidelijk hoe zowel de man en vrouw allebei op zoek zijn naar iets wat heet "geluk" en dat beide nooit tevreden zijn met "wat is", maar altijd op zoek zijn naar meer en beter.
  Op zich zou dit "ogenschijnlijk" een ideale combinatie zijn, maar helaas zijn de wederzijdse belangen net zo tegengesteld als het kosmisch yin en yang of als het electron en het neutron in een atoom.
  En nog onbewust van wat het lot mij zou brengen had ik - toen ik door de Ëusebel-vrouw gevangen werd als bizarre stelling "Two times a day, keeps the docter away". Dat viel bepaald niet goed, maar mijn uitleg was destijds dat ik na een dag ploerteren op het werk ermee mijn spanningen kon ontladen en voor dat ik naar het werk ging - met al zijn tegneslagen - met blijdschap weer thuis kon komen.
  En dat is - niet toevallig - exact het electron dat in zijn cyclus rond het neutron zijn leven in oneindigheid voortzet.

  Goed!
  Ik gooi met dit laatste verhaal de handdoek in de ring.
  Het was "een zware bevalling",waar Justin mij dwong om dat wat ik niet durfde te vertellen toch aan het geduldig papier toe te vertouwen.

  En nu dit ei ook is uitgebroed, heb ik aan het hele verhaal niets meer toe te voegen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Siegfried,

  Aangezien het op het blog al weer wemelt van de berichten over hoe jammer het is dat je de handdoek weer in de ring hebt gegooid, kan ik, als reaguurder van het eerste uur, natuurlijk niet lang op me laten wachten.
  Niet dat ik veel interessants te vertellen heb of precies weet hoe ik mezelf in mijn onderbroek op het podium moet zetten.
  Ik weet ook niet wat het is, maar ik MOET reageren....ik herken veel in de uitleg van Fons, dat het puur uit eigenbelang is, maar wat niet tegenwoordig?

  Ik vermoed dat het is voor als de toekomst opeens bij ons op de stoep staat, dat er dan niemand meer is om op terug te vallen met vragen over wat nu ?
  Tenminste zo voelt het voor mij een beetje...en het is inderdaad jammer dat er niet een klein groepje is ontstaan waarbij men toch nog kan lachen om onze kleinmenselijke genialiteit, want dat is toch iets wat ik mis, die lange wijnavondjes.
  Dat is mijn eigen "schuld", of beter gezegd mijn ge-aardheid van mijn mond dicht houden en eigenlijk iedereen wel een beetje uit mijn buurt houden ( schijnt een horoscoop eigenschap van me te zijn, meer op mezelf, rust in mijn hoofd)

  Ik kan niet anders dan je dankbaar zijn, dankzij jou overlevingsgevechten heb ik nu wat inzicht in waarom het dan zo fout gaat in onze beleving en wat de dieperliggende reden hiervan is en hoe het nooit anders had kunnen lopen, helaas vergeet ik dat regelmatig nog wel eens...

  Je weet als geen ander hoe ik iedere dag weer vecht om te overleven om niet ten onder te gaan aan de vooruitgang of mijn eigen idiootheid van goed willen zijn, ook al laat ik dat niet of nauwelijks merken en bel ik je alleen maar als ik het echt niet meer zie zitten, of met de rug tegen de muur sta.
  Het is maar goed dat er zoiets als wiet bestaat opdat ik dagelijks nog kan wegvluchtten en enigzins "normaal" kan functioneren, maar hoe lang nog ?

  Ik heb in de afgelopen 7 jaar zo veel gelezen, dat ik waarlijk ben veranderd, maar waarin ?
  Ben ik een slechte kopie van jou geworden ?
  Of is mijn erflast zo groot dat ik slechts egoistischer ben geworden ?
  Je laatste advies om meer rekening te houden met mijn gezin probeer ik waar mogelijk toe te passen, maar of me dat lukt ?
  Soms lijkt het er wel op.
  We hebben al een tijdje geen echte ruzie meer gehad in huize schijnheiligers en praten redelijk over allerhande voorkomende problemen, uiteraard is de financiele situatie meestal het onderwerp van gesprek, maar door de vakantiebonus en terugkerend belastinggeld, kunnen we het nog even uitzingen en zelfs nog een weekje het Duitse Sauerland in naar het niets om bij te komen, om daarna weer....enfin

  En er zijn dagen dat ik echt dankbaar ben voor het leven...uiteraard als alles een beetje meezit...maar er zijn ook dagen dat het niet meer zo hoeft, zeker niet met ons toekomstperspectief.
  Aanmodderen dus...of is dit nu net waar ik zo schyzo van wordt ?

  Ik kan zo klein worden als ik stukjes oude wijsheid lees dat ik ook vaak denk, waarom komt dit bij niemand binnen ?
  Waarom vind niemand dit zo bijzonder en ik wel ?
  Is het toch mijn erflast of geboortegesternte die mij hiermee laat stoeien ?
  Dit is toch een van de steeds wederkerende vragen, veel andere vragen zijn al vaak overbodig omdat ik voor mezelf altijd een antwoord klaar heb, meestal ergens gelezen op de website of in boekjes, daarmee denk ik vele illusies gelijk af te maken maar ik betrap me erop dat veel dingen gewoon weer terug komen, nog niet opgelost dus.


  Ik ben dit bericht nu over een aantal dagen aan het tikken en ik merk aan mezelf dat het vaak nergens over gaat, alsof ik niet genoeg diepgang in mezelf kan vinden...alsof iets me ervan weerhoud dieper de rotzooi in te kijken...wil je me de spiegel voor een laatste maal nog eens voorhouden ?


  Armandus de schijnheilige

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Armand,
  Laat mij met het eind beginnen en zeggen dat ik over ieder stukje dagen en nachten aan het knoeien ben om duidelijk te zeggen hoe "grootzielig" wij alles doen wat precies fout is.
  En ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om jezelf uit te kleden voor een meelezend publiek.
  Naarmate mijn uittredingen dieper werden - ze werden slechts opgeroepen door mijn "buitenwereld" - werd mijn wereldbeeld steeds luguberder.
  Ja!!! Luguber met een happy end.
  En als ik die spiegel laat zien is het oorlog nu al in de tent.
  Zo werkt het nu eenmaal in het groot en in het klein, want "zonder egobast" kan een boom ook niet in leven blijven.
  Als "Heiligers" ken je de gezegde wel "7 vette en 7 magere jaren" ... neem ik aan en is het niet toevallig dat ik je ongeveer 7 jaar geleden ook de weg naar Hamelen heb gewezen, omdat je het helemaal niet meer zag zitten?
  Het zijn de omslagpunten - gelijk een electron een Big Bang doormaakt en wat we ook proberen die klappen komen toch.

  Goed... Jij gebruikt wiet en ik leg een rookgordijn om me heen.
  Ik heb bij een "alternatief therapeute" ooit de wietpijp moeten roken, omdat ze iets in mij zag wat ik naar haar zeggen zelf nog niet zag.
  Nauw dat heb ik geweten! Ik vloog de kosmos in, zag de G-sleutel van de kosmische muziek waar wij een replica van hadden gemaakt als tegenwicht tegen die energieën.
  Je kent de gezegde "de alpha en omega van het leven" en misschien kan je je nog herinneren dat ik dat op de bodem van mijn zwembad - nauw ja watertank - in Portugal had geschilderd.
  Het is ook niet toevallig dat het "Ohm" in de Oosterse sprookjes-wereld ons tot de staat van "verlichting" brengt - om met je oude wijsheid boekjes te zeggen.
  Die brainwash werkt nog steeds, net zoals "God is liefde" , waardoor wij mensenrechten hebben ingevoerd en elkaar onderwijl dood slaan en hulp aan de Derde Wereld wordt opgedrongen om daar de bodemschatten liefdevol te jatten.
  Kan het "schijnheiliger"?
  Je kan jezelf dan wel proberen te kleineren met "Armandus de schijnheilige" maar - hoe leuk de beeldspraak ook is - het maakt je alleen schizofrener.

  Je schrijft dat het hele verhaal bij niemand binnen komt, maar dat betwijfel ik ten zeerste. Ik vrees dat het tegenovergestelde meer waar is en dat de angst van zien velen doet vluchten - en/of de ogen sluit - en zeker in het besef dat we er niets aan kunnen doen.
  Ook dat is puur menselijk.
  Kijk maar naar de dokterswereld waar men echt tot het einde er alles aan doet om - al is het maar dagen - de patient nog te laten ademen.
  Het is de angst voor de dood, die iedereen met zich draagt.

  En dan je opmerking dat er niet een groepje is , die met "Wein, Weib und Gesang" niet meer kan lachen om ons geschift zijn als mens.
  Mijns inziens is dat de "tijdgeest" en dat iedereen kan zien dat het menselijk gezien op alle fronten harstikke fout gaat.
  Dat is geen inkeer, maar pure angst; angst die verlammend werkt!

  Wordt vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervolg

  Ik vind het dan ook niet verwonderlijk dat de peilingen van Moris de Hond - of het nu ons "sociaal zijn" van de PVDA of het positivisme van de VVD t.a.v. de crisis steeds lager uitkomen en dat de partij van Wilders - die het Ikke ikke en de rest kan stikke" steeds meer stemmen krijgt.
  Pim Fortuin - alleen zijn achternaam al [ it's all in the word ] werd ook niet voor niets vermoord via handlangers van het regerend systeem.
  ik zal dit voorval - ik woonde toen in Portugal - had ik mijn oud buurman uit Winschoten al aangekondigd toen hij mij over Pim mailde.
  En het wordt nog steeds onder de vloermat gehouden met leugen en bedrog.
  Maar!!!!
  Zijn wij niet exact hetzelfde als het er op aan komt?!?!

  Neen!!!
  De tijd van weglachen is voorbij en ik kan je zeggen dat ik zo blij als een klein kind ben dat ik dit lugubere verhaal naar buiten heb gebracht en dat ik nog net mag meemaken dat het klopt.
  Ware er echte "astrale zieners" geweest die met hun sterretjes lezen de exacte datum van het begin en het einde van WO III hadden uitgeplozen, dan was het nu al een compleet gekkenhuis geweest.
  Nu heeft iedereen nog een sparkje hoop en lijkt het erop dat velen echt van de nadagen echt gaan genieten van het leven.

  Het enige wat ik heb geprobeerd te laten zien is dat er voor "vingerwijzen" naar anderen geen plaats is en dát - en dát alleen - is de "radio-stilte" die ik nu zal respecteren door "te stoppen met schoppen".
  If you know what I mean.

  Siegfried de uitgemergelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Siegfried,

   Doe je mensen nu wel of niet een plezier mee om dit verhaal te vertellen?
   Er is dus geen hoop meer, maar doet hoop niet leven?
   Voor mij heeft het een tijd opluchtend gewerkt.
   Geen zorgen meer over de woekerhypotheek, karig pensioen en zomeer, gewoon genieten van elke dag omdat dat het enige is wat je nog kunt doen.
   Het feest wordt wel verstoord door het feit dat ik in de tussen tijd wel een kind op de wereld heb gezet en gezien de perspectieven ligt dat mij zwaar op de maag.
   Las laatst nog een reactie van jou op Xandernieuws op het artikel dat ging over wat er nu allemaal met de blanke boeren in Zuid-Afrika gebeurd.Naar aanleiding daarvan drong het plots tot me door dat iets dergelijks hier ook staat te gebeuren, zoals je zelf al had aangeven in je reactie op Justin.

   Ben opzich niet zo bang voor de dood maar wel de wijze waarop.
   Ben benieuwd of jij je hier op voorbereid of dat je gewoon alles laat komen zoals het komt. Meende ergens te lezen dat je goud had gekocht. Ben je aan het preppen?

   Zo ik begrijp hebben de meeste van de vaste reaguurders hier een gezin. Zal puur eigenbelang zijn dat ik nieuwsgierig ben hoe ieder hiermee omgaat zodat er ook nog eens een lachje afkan.

   Lastig te accepteren dat de waarheid perse zo luguber moet zijn.
   Naar ik begrijp blijft er na elke ondergang een club mensen over die in bezit is van alle oude kennis en wetenschap om vervolgens het hele verhaal opnieuw te beginnen.
   Als je sommige verhalen mag geloven dan vliegen er ruimteschepen rond die groter zijn dan onze aarde .Met al die miljoen jaren aan kennis en wijsheid zou het toch mogelijk moeten zijn om onze moeder aarde eens op een andere manier een extra zetje te geven.Snap niet het mechanisme hoe het opstoken van de aarde resulteert in een hoge omloopsnelheid rond de zon.

   Rene de tobber

   Verwijderen
 5. Haha René,
  Als het schip verdronken is dempt men de put.
  Hoe kan ik nu in God's naam weten of ik er mensen plezier mee heb gedaan of niet.
  Er is nog nooit een reactie geweest van Oe, Ah, Oh., dus dat kan ik absoluut niet zeggen.
  Jij komt dan ook net op de valreep, want ik ga het blogje ook sluiten voor reacties.
  Mijn laatste verhaal is bijna af en dan gaat de deur definitief dicht.
  En zoals ik jouw reactie zie ben je nog blij met het verhaal ook.
  Nou.... Als er dan ook maar één ding is waar ik niets van snap is het jouw opluchting wel en dat je nu lekker aan het genieten bent "van je verdiende rust".
  Mag ik je vragen?
  Zijn wij Westerlingen niet de motor van de totale vernietiging van het leven? Het lijkt g.v.d. wel of je er nu met genoegen naar kijkt.
  ik ben dan ook volkomen terecht "gek" verklaard, want ik paste toch voor geen meter in het straatbeeld?

  Ik vind het fantastisch dat je totaal niet bang bent voor de dood.
  Zulke mensen ben ik nog nooit tegengekomen.
  En hoe je je hier presenteert als "de tobber" schijn je dat harstikke leuk te vinden.

  Ten aanzien van mijn goudkoop kan ik je zeggen dat dit louter was om met Willem Middelkoop in gesprek wilde komen en dat is me dan ook gelukt.
  Hij wist en riep ook hardop dat het allemaal fout ging in de economische wereld.
  En weet jew wat hij me zei...
  Ik heb een zeilboot en als ik genoeg heb om te leven, vertrek ik met de stille trom naar Zuid Amerika.
  Mijn bek viel open en kon slechts eindigen met "ik hoop dat je geen piraten tegen komt".

  Ik mij voorbereiden op de dood?
  Een stommere vraag heb ik nog nooit gehoord
  Ken je de gezegde "Geboren worden en sterven doe je zelf en de rest is "saamhorigheid".
  Over dat laatste zal ik het maar niet hebben, maar als je weet dat ik al heel lang als zombi hier rondloop, ben ik toch bij leven al dood?!?

  Naar jij begrijpt blijven er na iedere ondergang mensen over.
  Dat was zo en is nu verleden tijd.
  Ik gun de eliten - die o.a. in Venezuela en Argentinié bunkers hebben gebouwd om de fall out te overleven - dan echt nog een goede tijd op deze "kernachtige geschroeide aarde" nog "genetisch gemaniuleerd" voedsel te vinden.
  En over je alien-visioenen kan ik je zeggen dat als we alleen al naar de namen van de planeten kijken [ it's all in the name ] is het geoon einde verhaal en komt na de rustfase van Moeder Aarde - na dat het vruchtwater is afgelopen [ de zondvloed ] een nieuwe Big Bang en Big Crunch.

  Tenslotte
  ik vrees echt dat je niet kan lezen, maar de omloop-snelheid van de aarde zuig je uit je duim.
  Wist je niet dat ons "heilige uurwerk de "Big Ben"[sorry.... ze zijn wat letters met opzet vergeten ] ieder jaar wordt bijgesteld, omdat de omloopsnelheid langer wordt? Dat betekent toch ..."langzamer gaan draaien".

  Wens je nog lang genieten van kroost en pensioen.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Siegfried,

  Wil je op de valreep toch nog even zeggen dat ik absoluut niet blij ben met het verhaal.
  De opluchting bestond eruit dat zaken waar ik me eerst erg druk over maakte
  verdwenen en ik in eerste instantie nog de illusie had net als een van Middelkoop om aan het gebeuren te ontsnappen.
  Nu ik weet dat er geen ontsnappen mogelijk is lukt het genieten niet meer zo maar begin ik steeds meer zeven kleuren stront te schijten.
  Ha Ha eigenlijk zocht ik hier iets van verlichting, dit onderwerp is in ieder geval in mijn omgeving moeilijk bespreekbaar en hoopte zo e.e.a.te kunnen delen.
  Wat de dood betreft begreep ik dat we (voor even ) een hoger bewustzijn krijgen en dat we daar niet bang voor hoeven te zijn.
  Hoe dan ook ik zal wat beter gaan lezen, ik waardeer erg je reactie en wens jou en iederen veel sterke toe in de komende tijden.

  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Renée
  ik kom nog effe rerug op mijn nogal cynische reactie.
  Het gaat nadeloos passen in het eindverhaal waarna het blogje verleden tijd is.
  Als er één land ter wereld is waar het Ikke ikke en de rest kan stikke op van toepassing is, is het Nederigland wel.
  Toen ik mijn Willie Wortel praktijkje had wat redelijk liep [ ik kon er net van eten ] werd ik al afgeluisterd via mijn telefoon. Later kwam de AIVD als ündercover-patient zelfs rotzooi trappen in mijn praktijk en toen de FIOD een inval deed werd het wel heel erg "peentjes zweten".
  Ik had collegae in de praktijk, zelfs een hoogleraar uit Utrecht en ook "hoge ome's" die voor het Rijk werkten.
  Toen is ze vroeg of ze voor mij in de bres wilden springen was er niemand - helemaal niemand - die daar gehoor aan wilden geven.
  Het was echt alleen maar "angst voor hun eigen hachie".
  Oh... uiteindelijk heb ik het zelf wel geklaard, maar het tekent mijn geboorteland wel.
  Kijk!
  Toen ik terug kwam naar Nederland was mijn drijfveer om terug te gaan bepaald niet voor mijzelf, maar ik was uitgemergeld en mijn vrouw had geen rijbewijs. En dat is op zijn zachts gezegd "klote" als je 20 km van de stad woont.
  En tegen mijn vrouw had ik lachend gezegd "Ik ben benieuwd of ze me nu gaan oppakken met al mijn niet mis te verstane artikelen op o.a de volkskrant, maar dat gebeurde niet.
  En als het alsnog zou gebeuren, weet ik dat men mij binnen een dag vergeten is of -vijanden heb ik hier genoeg - men zou de vlag uit steken.

  Mij maakt het echt niet meer uit hoe of waar ik mijn laatste dagen zal of moet slijten.
  Ik heb de hel hier al 30 jaar gezien en al worstelend ben ik ten onder gegaan, terwijl iedereen "bedachtzaam" aan de zijlijn stond.
  En als jij dan als "trouwe reagluurder" nu opeens met zo'n kul-verhaal komt, slaan ij mij de stoppen echt door.
  Het zal je net als de dood een zorg zijn, maar dit was voor mij net "een brug te ver".
  Om woorden te herhalen die een paragnost mij in eind 70-er jaren vertelde "je wordt van mensendokter levensdokter" is nadeloos uitgekomen.
  Ik heb nog nooit echt voor mijzelf geleefd en dat zat ...haha in mijn genen verankerd.
  Dus daar kan ik ook niet trots op zijn.
  Genoeg erover.
  Zo ik al had getwijfeld om te stoppen, had ik dit vandaag gedaan met je bijzondere participatie.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog even het antwoord op je vraag.
  Het is zeker zo dat wij westerlingen verantwoordelijk zijn voor de totale vernietiging van leven, en ook van de meeste ellende die zich al zolang afspeelt op deze planet en ik denk dat straks alle niet-westerlingen er ook zo over denken, een rekening die er aan zit te komen vrees ik.

  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha René,
  Onze reactie kruisten elkaar.
  Maar het is wel duidelijk hoe je niet mij, maar jezelf hier belazerd hebt.
  Dat is vaak mijn probleem, want ik kijk dwars door de woorden heen.
  Als je het woord "zuiver" leest en de spreekwoorden of gezegdes ernaast legt, is dat bepaald geen gave.
  Het probleem is dat niemand meer lezen kan.
  Waar je nu de idee van een hoger bewustzijn vandaan haalt, weet ik niet.
  Maar zeker niet van mij.
  Het zijn de laatste minuten voor de dood en niets meer!
  Op dat moment worden je zonden je vergeven en het is dan ook een schande dat we nog steeds Hitler als een grote schoft zien.
  Neen...
  Dan had je beter die lui kunnen uitfoeteren die ons misleidt hebben met het geloof, waardoor we nog gekker zijn geworden dan we al waren.

  En wat je mij en anderen toewenst vindt ik ook niet senang, want sterkte maakt onze oorlog en berusting doet dat NOOIT.
  Mind you words ... sir!!!

  Siegfried,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Siegfried,

  Had al een raar gevoel bij mijn afsluiting.
  Mijn eerste reactie was te impulsief. Het schiet bij mij de laatste tijd alle kanten op want ik worstel nogal met het verhaal.
  Ik werk op een klein vliegveld en alles ligt daar op z'n reet, behalve dan de helicopterschool waar sinds afgelopen zomer als een gek piloten worden opgeleid.
  Die dingen hangen wel de hele dag boven mijn hoofd en wanneer je dan enig vermoeden hebt waar dat allemaal voor is kan dat behoorlijk op het gemoed werken.

  Nederigland schijnt nogal een voortrekkersrol te hebben in het uivoeren van alle plannen.Vaak worden bv manipulatietechnieken eerst hier uitgeprobeerd.
  Ik denk dat hierdoor wij het ergste ikke ikke landje zijn geworden dat er is We voelen ons heel wat maar ik weet dat wij in het buitenland gezien worden als het meest domme en goedglovige volk dat er bestaat.Nog afgezien van al die andere zaken waarmee we daar het nieuws halen.

  Toch wordt jou blog ongemoeid gelaten. Ik denk dat dat is omdat jou verhaal duidelijk maakt dat we nergens geen ene moer aan kunnen veranderen en hier maar beter in kunnen berusten.Daarnaast is alles inmiddels zo ver uitgewerkt dat het niet tegen te houden is. Geen bedreiging voor de status quo.

  Jou verhaal is te groot om in een keer te bevatten en eigenlijk ook niet te trekken
  maar toch ben ik er wel van overtuigt dat het allemaal zo inelkaar zit omdat het heel goed deze waanzinnige wereld verklaart.Hoe hier mee om te gaan ben ik behoorlijk mee aan het stoeien en dan komt er ook wel eens onzin uit.

  Mezelf voor de gek houden was ik altijd goed in toch lukt dit steeds minder de laatste tijd en soms benijd ik zelfs de mensen die het nog wel lukt. Nu weet ik wat zalig zijn de armen van geest betekent.

  Op het laatste moment worden zonden vergeven? Door wie of wat en wat zijn zonden nog wanneer het goed of het kwaad niet als zodanig bestaat.

  En oh ja, het kan me wel wat schelen als ik een brug te ver ben gegaan, je hebt immers al genoeg voor de kiezen gehad dus ik hoop maar dat ik met deze reactie niet weer het zelfde doe.

  warme groet,

  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach René,
  Ik houd het kort.
  Ik kom hier nog op terug in mijn afsluitend verhaal.
  Ik vind moedig dat je hier met je billen bloot staat in het openbaar.
  Maar ....
  Eén ding moet mij nog van het hart.
  Ik ben een "winterkoninkje" volgens de sterrenwichelaars en een warme groet past niet bij mij.

  Ik gan nu slapen, want het is al lang "kinderbedtijd'
  Mijn "eindrapport"is nog niet af, maar kan je nu al zeggen dat de honden er zelfs geen brood van zullen willen vreten.
  Het spijt me.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op verzoek van Siegfried sluit ik hierbij de reacties. Alles is zo'n beetje gezegd en gelezen. Het kan niet anders dan dat we nu echt bij ons eind zijn aangekomen.

  Webmaster D.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Justine,
  Hoewel je nog steeds schittert door afwezigheid - maar waarschijnlijk toch blijft reaguren viel het toeval mij toe op de NRC met het volgende artikel.
  http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2013/07/06/pas-op-relativerend-artikel-over-onveiligheid/
  Natuurlijk kan ik op die krant niet reageren en laten zien dat rechtspraak uiteindelijk tot volks-anarchie leidt en ... helaas tot oorlog.
  Daar hoeven we echt niet voor naar Egypte te kijken.
  Het enige verschil is dat dat volk temperamentvoller is.
  Kranten zijn er al lang niet meer om "waarheidsvinding" te brengen.
  Het zijn allemaal "boulevard-bladen" geworden die het volk nu eenmaal graag willen horen.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen