Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zondag 24 juli 2011

De medische maffia en kanker-research


Een ongelofelijk verhaal over de Zuurzak-boom die al honderden jaren bekend staat als “de digitalis en/of vingerhoedskruid” tegen kanker.
De artikelen hierover vullen mijn emailbox, nadat  mijn dierbare Maria dreigde het slachtoffer te worden van de medische maffia tegen “keizer der ziektes voor kosmische welzijn”.
Lees hierover haar story “Nondenju ook dat nog”.
Zij vond de discussie hierover op een internet-forum dat op last van oncologen moest worden gesloten.

Hier wat info dat vandaag binnenkwam.

Zuurzak : Een nieuw anti-kanker middel in uw achtertuin
De zuurzak (Annona muricata) is een boom die wel 10 meter hoog kan worden. De zuurzak heeft tweeslachtige bloemen die aan korte stelen aan de stam of aan de dikke takken groeien. De vrucht van de zuurzakboom is peervormig, licht afgeplat en vaak gekromd. Het vruchtvlees is sneeuwwit en als de vrucht rijp is,is de smaak zoetzuur.
In het Caraibisch gebied komt de zuurzak veel voor. Van de vruchten wordt een heeerlijke frisdrank gemaakt. De meest bekende namen voor de zuurzak zijn: Guánabana, Soursop of Graviola. In West-Sumatra (Indonesië) en Maleisië wordt de zuurzak ook wel Durian Balando of Durian Belanda ("Nederlandse Doerian") genoemd, waarschijnlijk omdat de Nederlanders de zoete zuurzak wel lekker vonden (in tegenstelling tot de "stinkende" echte doerian). In Oost Indonesië vindt men de benaming Nangka Belanda, hier wordt vaak als reden opgegeven dat de vrucht zo heet omdat het vruchtvlees wit is van binnen.Een onderzoek aan de Purdue University heeft uitgewezen dat de bladeren van de Graviola boom kankercellen vernietigen. Graviola was speciaal effectief bij prostaat en pancreas kanker. In een andere studie op dezelfde universiteit bleek dat extract van de bladeren van deze boom een gunstig resultaat geeft bij het vernietigen van longkanker cellen. Aan de Katholieke Universiteit in Zuid-Korea hebben onderzoekers twee substanties in de zaden gevonden die zeer effectief waren bij borst- en dikke darm kanker. Het effect was vergelijkbaar met het middel Adriamycin dat gebruikt wordt bij de chemotherapie. Bij een andere studie is gebleken dat Graviola zaden een gunstiger effect hadden dan Adriamycin.

De meest opzienbare resultaten die vermeld werden na onderzoek op dezelfde universiteit gaf aan dat bij het gebruik van Graviola de reacties zeer selectief waren. Graviola vernietigt de vijandelijke cellen, terwijl de gezonde cellen intact bleven. Bij chemotherapie worden alle reproductieve cellen vernietigd –zelfs de haarcellen en de cellen in de maag- waardoor de nare bijverschijnselen, zoals haaruitval en misselijkheid, steeds optreden. Graviola heeft grote kans om een in de nabije toekomst een goed alternatief te worden bij kankerbehandelingen.

Alhoewel de resultaten zo gunstig zijn, zijn deze nog steeds niet algemeen bekend gemaakt. De bast van de Graviola boom, bladeren, vruchten en zaden zijn reeds in de zeventiger jaren van de vorige eeuw onderzocht door een grote pharmaceutische fabriek. In het Amazone oerwoud wordt deze plant door medicijnmannen en indianen gebruikt om hartklachten, astma, lever- en gewrichtsklachten te behandelen. De resultaten waren te gunstig en na zeven jaren onderzoek zweeg de pharmaceutische industrie in alle talen. Wat zou er gebeuren met al die dure medicijnen, chemotherapeutische middelen en met al de apparatuur die speciaal ontwikkeld is om de epidemie van deze tijd, kanker, te behandelen?
Geen winst
De producten van Zuurzak zijn geheel natuurlijk en kunnen niet gepatenteerd worden. Dat betekent dat niemand grote winsten zal kunnen maken door de productie van middelen van deze boom. Men is naarstig bezig geweest om de twee meest krachtige anti-kanker substanties van de Graviola te klonen of chemisch na te maken. Een chemisch duplicaat zou immers wel gepatenteerd kunnen worden en daarmee zouden grote winsten gemaakt kunnen worden. Helaas is het weer niet gelukt om de natuur na te maken en de pharmaceutische industrie heeft alle onderzoeken stopgezet en besloten de resultaten niet en nooit te publiceren. Gelukkig –en helaas voor de paharmaceutische fabriek- was er een wetenschapper in het Graviola onderzoeksteam die dit niet geheim kon houden en vervolgens het geheim heeft verteld aan een andere onderzoekersgroep die zich bezighield met het onderzoek van medicinale planten in het Amazone Oerwoud.
Het Nationaal Kanker Instituut (National Cancer Institute) startte in 1976 met een grootschalig onderzoek waarvan de resultaten in een intern rapport bekend gemaakt zijn. Voor het grote publiek is alles tot nog toe geheim gehouden. Een van de resultaten luidt: Graviola is 10.000 keer sterker dan Adriamycin.

Meer informatie
In de boeken van Dinah Veeris ‘Van Amandel tot Zjozjoli’ en ‘Afrikantje en 99 andere kruiden’ wordt de zuurzak (Sòrsaka) beschreven en wordt ook aan u uitgelegd hoe en wanneer u die kunt gebruiken. De boeken van Dinah zijn te koop in alle boekhandels op het eiland. U kunt haar persoonlijk spreken in haar winkels bij de kruidentuin ‘Den Paradera’ of in het Riffort.

Geneeskracht tegen kanker uit Suriname! De Zuurzak vrucht en plant

Geneeskracht tegen kanker uit Suriname! De Zuurzak vrucht en plant.

Deze vrucht is heerlijk en verfrissend en bekend bij alle Surinamers en andere tropicanen!
Guyabano, The Soursop Fruit, Guanabana, Graviola

The Sour Sop or the fruit from the graviola tree is a miraculous natural cancer cell killer 10,000 times stronger than Chemo.
Why are we not aware of this?
It's because some big corporation wants to make back their money spent on years of research by trying to make a synthetic version of it for sale.

So, since you know it now you can help a friend in need by letting him know or just drink some sour sop juice yourself as prevention from time to time.
The taste is not bad after all. It's completely natural and definitely has no side effects.
If you have the space, plant one in your garden.
The other parts of the tree are also useful.

The next time you have a fruit juice, ask for a sour sop.

How many people died in vain while this billion-dollar drug maker concealed the secret of the miraculous Graviola tree?

This tree is low and is called Graviola in Brazil, Guanabana in Spanish and has the uninspiring name "soursop" in English. In Suriname it's called Zuurzak!
The fruit is very large and the subacid sweet white pulp is eaten out of hand or, more commonly, used to make fruit drinks, sherbets, ice-cubes and such.

The principal interest in this plant is because of its strong anti-cancer effects.
Although it is effective for a number of medical conditions, it is its anti-tumor effect that is of most interest.
This plant is a proven cancer remedy for cancers of all types.

Besides being a cancer remedy, graviola is a broad spectrum anti-microbial agent for both bacterial and fungal infections.
It's effective against internal parasites and worms, lowers high blood pressure and is used for depression, stress and nervous disorders.


If there ever was a single example that makes it dramatically clear why the existence of Health Sciences Institute is so vital to e.g. Americans, it's the incredible story behind the Graviola tree.

The truth is stunningly simple:
Deep within the Amazon Rainforest grows a tree that could literally revolutionize what you, your doctor, and the rest of the world thinks about cancer treatment and chances of survival.
The future has never looked more promising.

Research shows that with extracts from this miraculous tree it now may be possible to:
* Attack cancer safely and effectively with an all-natural therapy that does not cause extreme nausea, weight loss and hair loss.
* Protect your immune system and avoid deadly infections.
* Feel stronger and healthier throughout the course of the treatment.
* Boost your energy and improve your outlook on lif.e

The source of this information is just as stunning: It comes from one of America 's largest drug manufacturers, the fruit of over 20 laboratory tests conducted since the 1970's!
What those tests revealed was nothing short of mind numbing.

Extracts from the tree were shown to:
* Effectively target and kill malignant cells in 12 types of cancer, including colon, breast, prostate, lung and pancreatic cancer.
* The tree compounds proved to be up to 10,000 times stronger in slowing the growth of cancer cells than Adriamycin, a commonly used chemotherapeutic drug!
* What's more, unlike chemotherapy, the compound extracted from the Graviola tree selectively hunts down and kills only cancer cells.
It does not harm healthy cells!

The amazing anti-cancer properties of the Graviola tree have been extensively researched -so why haven't you heard anything about it?
If Graviola extract is as half as promising as it appears to be - why doesn't every single oncologist at every major hospital insists on using it on all his or her patients?

The spine-chilling answer illustrates just how easily our health - and for many, our very lives(!) are controlled by money and power.
Graviola - the plant that worked too well!

One of America 's biggest billion-dollar drug makers began a search for a cancer cure and their research centered on Graviola, a legendary healing tree from the Amazon Rainforest.

Various parts of the Graviola tree - including the bark, leaves, roots, fruit and fruit-seeds -have been used for centuries by medicine men and native Indians in South America to treat heart disease, asthma, liver problems and arthritis.

Going on very little documented scientific evidence, the company poured money and resources into testing the tree's anti-cancerous properties - and were shocked by the results. Graviola proved itself to be a cancer-killing dynamo.
But that's where the Graviola story nearly ended.

The company had one huge problem with the Graviola tree - it's completely natural, and so, under federal law, not patentable. There's no way to make serious profits from it.
It turns out the drug company invested nearly seven years trying to
synthesize two of the Graviola tree's most powerful anti-cancer ingredients.
If they could isolate and produce man-made clones of what makes the Graviola so potent, they'd be able to patent it and make their money back. Alas, they hit a brick wall. The original simply could not be replicated.
There was no way the company could protect its profits - or even make back the millions it poured into research.
As the dream of huge profits evaporated, their testing on Graviola came to a screeching halt. Even worse, the company shelved the entire project and chose not to publish the findings of its research!
Luckily, however, there was one scientist from the Graviola research team whose conscience wouldn't let him see such atrocity committed. Risking his career, he contacted a company that's dedicated to harvesting medical plants from the Amazon Rainforest and blew the whistle.
Miracle unleashed!
When researchers at the Health Sciences Institute were alerted to the news of Graviola, they began tracking the research done on the cancer-killing tree. Evidence of the astounding effectiveness of Graviola - and its shocking cover-up - came in fast and furious.
The National Cancer Institute performed the first scientific research in 1976.
The results showed that Graviola's "leaves and stems were found effective in attacking and destroying malignant cells." Inexplicably, the results were published in an internal report and never released to the public.
Since 1976, Graviola has proven to be an immensely potent cancer killer in 20 independent laboratory tests, yet no double-blind clinical trials the typical benchmark mainstream doctors and journals use to judge a treatment's value - were ever initiated..

A study published in the Journal of Natural Products, following a recent study conducted at Catholic University of South Korea stated that one chemical in Graviola was found to selectively kill colon cancer cells at "10,000 times the potency of (the commonly used chemotherapy drug) Adriamycin..."
The most significant part of the Catholic University of South Korea report is that Graviola was shown to selectively target the cancer cells, leaving healthy cells untouched. Unlike chemotherapy, which indiscriminately targets all actively reproducing cells (such as stomach and hair cells), causing the often devastating side effects of nausea and hair loss in cancer patients.
A study at Purdue University recently found that leaves from the Graviola tree killed cancer cells among six human cell lines and were especially effective against prostate, pancreatic and lung cancers.

Many years of silence broken - it's finally here!

A limited supply of Graviola extract, grown and harvested by indigenous people in Brazil , is finally available in America .

The full Graviola Story - including where you can get it and how to use it - is included in Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother's Milk, a Health Sciences Institute FREE special bonus report on natural substances that will effectively revolutionize the fight against cancer.


From breakthrough cancer and heart research and revolutionary Amazon Rainforest herbology to world-leading anti-aging research and nutritional medicine, every monthly Health Sciences Institute Member's Alert puts in your hands today cures the rest of the world - including your own doctor(!) - is likely to find out only ten years from now.

Winston Jordon
Mega Muscle
Wagenwegstraat 35
Paramaribo
SURINAME

Phone (+597) 520864
Cel (+597) 8808537

En dan tenslotte nog ...

Zuurzak: De kankerkiller
De Ware Tijd, Ricky W. Stutgard M.Sc.
15/03/2010
In de afgelopen maanden verschenen allerlei artikels over de geneeskundige werking van de ook in Suriname bekende boomvrucht zuurzak. Zo
werd aangegeven dat zuurzak instaat is 12 verschillende kankersoorten te bestrijden, waaronder borst-, baarmoederhals-, darm-, prostaat, lever,
long, alvleesklier- en lymfeklierkanker.
Er worden echter ook beschuldigingen gedaan als zou de farmaceutische wereld al tientallen jaren op de hoogte zijn van de gezondheidseffecten van
zuurzak, maar daar zij met deze kennis geen winst kunnen maken, wordt deze wetenschap doodgezwegen.Wij gaan in dit artikel wat dieper in op de
vruchtboom zuurzak
Zuurzak
De zuurzak (Annona muricata) is een plant uit de familie Annonaceae. Het is een kleine, groenblijvende, diep vertakte, tot 10 m hoge boom met roestkleurig
behaarde jonge takken. De ovaalvormige, gaafrandige bladeren staan uitgespreid en zijn tot 7 x 20 cm groot en hebben een  1 cm grote bladsteel. Van boven
zijn de bladeren donkergroen en glanzend en van onderen lichter groen en dof (9, 10).
De tweeslachtige bloemen groeien aan korte stelen, solitair of in paren aan de stam of aan dikke takken.
De verzamelvrucht van de zuurzak is licht afgeplat, peervormig en vaak gekromd, ze worden tot 20 x 35 cm groot en 6 kg zwaar. De donkergroene, wittiggroen gespikkelde schil vertoont een ruitjespatroon; ieder ruitje draagt een zachte tot 1 cm lange kegelvormige, gebogen stekel. Het vruchtvlees is
sneeuwwit, zeer zacht, vezelig-pappig, sappig en zoetzuur van smaak. Aan de lucht blootgesteld wordt het vruchtvlees snel bruin. De vruchten bevatten vele
1 x 2 cm grote zaden. De zuurzak wordt vaak gebruikt om frisdrank te maken. De zuurzak komt van nature voor in het Caraïbisch gebied en in CentraalAmerika. De plant wordt wereldwijd veel in de tropen verbouwd (9, 10).
 
In Nederland is deze verwant aan de cherimoya (Annonna cherimola) vooral bekend onder zijn Spaanse naam guanábana en door het commerciële product
Appelsientje Mango & Guanábana. Waarschijnlijk vindt de fabrikant Riedel de Spaanse naam beter klinken dan zuurzak. De hele vrucht wordt in Nederland
ook wel op markten aangeboden (9, 10).
In West-Sumatra (Indonesië) en Maleisië wordt de zuurzak ook wel Durian Balando of Durian Belanda ("Nederlandse Doerian") genoemd, waarschijnlijk
omdat de Nederlanders de zoete zuurzak wel lekker vonden (in tegenstelling tot de "stinkende" echte doerian). In Oost Indonesië vindt men de benaming
Nangka Belanda, hier wordt vaak als reden opgegeven dat de vrucht zo heet, omdat hij wit is van binnen (9,10).
Historie
Zuurzak is een tropisch vrucht afkomstig van  West Indië en Noordzuid -Amerika, maar wordt  nu ook geteeld in Mexico, India, Zuidoost Azië en Polynesië.
Het is één van de eerste vruchtbomen die van Amrika naar tropische regio's van Australie en de laaglanden van Oost- en West Afrika is gebracht (1)
De engelse naam 'soursop' kan oorspronkelijk van de nederlandse "zuurzak" afkomstig zijn, daar deze ook op de Nederlandse Antillen en Indonesië gebruikt
wordt, maar vanwaar het is afgeleid is onzeker. De Malaisische  naam geeft ook een Nederlandse herkomst aan. De naam "Belanda" betekent Hollander en
werd gebruikt om aan iets buitenlands aan te wijzen en was bekend bij de Nederlanders (1).
Oviedo beschreef de zuurzak  in 1526 als een inheems gewas uit West-Indie en Noordzuid- Amerika (4 ).

In Florida wordt zuurzak langer dan 110 jaren geteeld. Sturtevant noteerde dat het niet in de geschriften van Atwood bij de vruchten van Florida in 1867 was
aangegeven, maar in 1879 werd het wel geregistreerd door de American Pomological Society.
In 1887 werden Cubaanse zuurzakken verkocht in Key West, Florida, voor 10 tot 50 centen. In 1920 schreef Wilson Popenoe het volgende: " In de grote
steden van tropisch Amerika, is er het gehele jaar door een goede vraag naar deze vrucht".
In 1968 werd 2.266 ton sap verwerkt in Venezuela, terwijl in 1977  de Puerto Ricaanse krop een totaal van 99.790 kg bedroeg (4).
In 1964 werd in Vevey, Zwitserland  het eerste International Congres van de Agrarische en Voedsel Industrie van de Tropische en Subtropische zones
georganiseerd. Wetenschappers van de onderzoekslaboratoria van Nestle producten gaven toen aan, dat zuurzak, guave en markoesa de 3 meest
belovende vruchten waren om de Europese markt te veroveren. Deze vruchten hebben namelijk  aantrekkelijke en aromatische  kwaliteiten en ze zijn
geschikt om te  verwerken tot pulp, nectar en jelly (4).
 
Samenstelling
Kijken wij naar de chemische samenstelling van 100g eetbare zuurzak dan blijkt dat het voor 82,8g uit vocht bestaat en dat het zo'n 53,1 tot 61,3 calorieen
levert. Opvallend is verder de aanwezigheid van de mineralen calcium, fosfor en ijzer. Calcium en fosfor  spelen een belangrijke rol bij de botvorming van ons
lichaam, terwijl ijzer van belang is voor bloedvorming.
Ook de aanwezigheid van de vitamines uit de B-complex (vitamine B1, B2 en B3) en vitamine C maken zuurzak interessant. Vitamine B1,  
B2 en B3 zijn van eminent belang voor de eiwit-, koolhydraten- en vethuishouding in ons lichaam, terwijl vitamine C snelle wondgenezing realiseert en ons
immuumsysteem verstevigt, waardoor infectieziekten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd worden.
 
Eiwitten zijn samengesteld uit aminozuren. Er bestaan 20 belangrijke aminozuren die de eiwitten opbouwen; onder deze worden 8 essentiële aminozuren
genoemd. Men  noemt deze essentieel omdat zij door het menselijk  organisme niet zelf kunnen worden opgebouwd, uitgaande van eenvoudige organische
verbindingen. De essentiële aminozuren moeten via de voedingsmiddelen worden opgenomen. Vandaar dat de kwaliteit van een voedingseiwit  in eerste
instantie bepaald wordt door haar gehalte aan essentiële aminozuren.  
Zuurzak  bevat bovendien ook drie essentiële aminozuren, namelijk tryptofaan, methionine en lysine (4).
Granen hebben een laag lysine - en een hoog methioninegehalte, terwijl peulvruchten juist een hoog lysine - en een laag methionegehalte hebben. Tijdens
het consumeren van granen danwel peulvruchten worden vegetariërs geadviseerd ook zuurzaksap te drinken. Het tekort aan lysine dan wel methionine wordt
zodoende opgevangen.
Kanker bestrijdend
Een onderzoek aan de Purdue University heeft uitgewezen dat de bladeren van de zuurzak boom kankercellen vernietigen. Zuurzak was speciaal effectief bij
prostaat en pancreas kanker. In een andere studie op dezelfde universiteit bleek dat extract van de bladeren van deze boom een gunstig resultaat heeft bij het vernietigen van longkanker cellen(7).
Aan de Universiteit in Zuid-Korea hebben onderzoekers twee substanties in de zaden gevonden die zeer effectief waren bij borst- en dikkedarmkanker. Het
effect was vergelijkbaar met het middel Adriamycin dat gebruikt wordt bij de chemotherapie. Bij een andere studie is gebleken dat zuurzakzaden een gunstiger effect hadden dan Adriamycin(7).
De meest opzienbare resultaten die vermeld werden na onderzoek op dezelfde universiteit gaven aan dat bij het gebruik van zuurzak de reacties zeer
selectief waren. Zuurzak vernietigt de vijandelijke cellen, terwijl de gezonde cellen intact bleven. Bij chemotherapie worden alle reproductieve cellen
vernietigd -zelfs de haarcellen en de cellen in de maag- waardoor de nare bijverschijnselen, zoals haaruitval en misselijkheid, steeds optreden. Zuurzak heeft
grote kans om  in de nabije toekomst een goed alternatief te worden bij kankerbehandelingen.(7)
Extracten  van de zuurzak hebben verder aangetoond dat ze de Herpes Simplex virus bestrijden en dat ze antivirale, antiparasitaire en celtoxische
effecten(dus het vernietigen van kankercellen). In het Journal Medical Chemistry 1997, 40: 2102 -6  werden activiteiten tegen multi-drugs resistente  
kankercellen bewezen. De celtoxische mogelijkheden werd bovendien bewezen met een aantal kankercellijnen waaronder prostaat en alvleesklierkanker .(7)
Een interessante studie werd in maart 2002 gepubliceerd door wetenschappers uit Japan. Ze bestudeerden namelijk de stof acetogenine die in verscheidene
gewassen voorkomt. Ze bestudeerden muizen die longkanker hadden. Aan zes muizen werd niets gegeven (controle groep), zes andere muizen werden  
behandeld met de chemotherapeutisch drug adriamycine, terwijl de laatste groep van 6 muizen annonacine (dosis 10mg/kg) afkomstig van zuurzak kregen.
Na twee weken bleek dat 5 van de 6 muizen nog leefden waarbij longerkanker werd aangetoond. De adriamycinegroep toonde een reductie van 54,6 procent
van de tumormassa ten opzichte van de controlegroep, maar 3 van deze muizen waren gestorven van het gif. Alle 6 muizen die behandeld waren met
annonacine leefden nog en ten op zichte van de controlegroep was de tumormassa met 57,9 procent gereduceerd, een stuk beter dan adriamycine en
zonder giftige effecten voor de muizen. De Japanse wetenschappers concludeerden dat annonacine minder giftig is voor muizen. (7)
In 2003 pubiceerden Taiwanese wetenschappers dat annonacine, een stof dat in zuurzak voorkomt, de kankercellen vernietigt bij baarmoederhals-, eierstok-,
blaas en huidkanker (7).  
De resultaten waren te gunstig en na zeven jaren onderzoek zweeg de farmaceutische industrie in alle talen. Wat zou er gebeuren met al die dure
medicijnen, chemotherapeutische middelen en met al de apparatuur die speciaal ontwikkeld is om kanker te behandelen?
Geen winst
De producten van zuurzak zijn geheel natuurlijk en kunnen niet gepatenteerd worden. Dat betekent dat niemand grote winsten zal kunnen maken door de
productie van middelen van deze boom.  
De farmaceutische industrie is momenteel naarstig bezig geweest om de twee meest krachtige anti-kanker substanties van de zuurzak te klonen of chemisch
na te maken. Een chemisch duplicaat zou immers wel gepatenteerd kunnen worden en daarmee zouden grote winsten gemaakt kunnen worden.  
Het is weer niet gelukt om de natuur na te bootsen. De farmaceutische industrie heeft alle onderzoeken stopgezet en besloten de resultaten niet en nooit te
publiceren. Gelukkig  -en helaas voor de farmaceutische fabriek- was er een wetenschapper in het zuurzakonderzoeksteam die dit niet geheim kon houden
en vervolgens het geheim heeft verteld aan een andere onderzoeksgroep die zich bezighield met het onderzoek van medicinale planten in het Amazone
oerwoud.
Het Nationaal Kanker Instituut (National Cancer Institute) startte in 1976 met een grootschalig onderzoek waarvan de resultaten in een intern rapport bekend
gemaakt zijn. Voor het grote publiek is alles tot nog toe geheim gehouden. Eén van de resultaten luidt: zuurzak is 10.000 keer sterker dan Adriamycine

Suriname
Ook in Suriname is al eeuwen bekend dat zuurzak verscheidene geneeskrachtige effecten heeft.
Net als bij de manja hebben ook de bladeren van de zuurzak verscheidene functies:
- Ze worden gebruikt tegen zenuwaandoeningen, in kruidenbaden (Raghoenandan);
- Een aftreksel wordt ingenomen ter bestrijding van astma, hoge bloeddruk (met zenuwachtigheid), hoest en kou (2).
- Een extract wordt met andere ingrediënten ingenomen tegen druiper (gonorroe) (6, 8).  
- Bladeren onder het kussen gelegd werken tegen slapeloosheid (8) dan wel gejaagdheid (2).
- Het wordt met andere ingrediënten ingenomen om de bevalling te bespoedigen (8).  
- Het werkt bovendien  kalmerend, stimulerend en urinedrijvend (8);
- Een aftreksel wordt op een doek als compres gebruikt tegen hoofdpijn (6).
Ook van de bloem kan een aftreksel worden gemaakt dat geschikt is tegen zenuwaandoeningen (2,3,6, 8). De jonge vrucht is geschikt bij de bestrijding van  zweethanden en -voeten (2), ook zijn er positieve resultaten bij reumatische pijnen (6).
De hedendaagse wetenschappelijke bevindingen moeten ons in Suriname stimuleren om niet alleen zuurzak te consumeren, maar ook wederom te gaan planten.

Referentie
1.Anon.Soursop. http://www.innvista.com/health/foods/fruits/soursop.htm
2.  Heyde, H. 1992. Geneesplanten van Suriname. Uitg.: Offsetdrukkerij Westfort N.V. i.o., Paramaribo. 83pp.
3.May, A.F. 1982. Surinaams kruidenboek. Sranan oso dresi. Vaco Uitgeversmaatschappij, Paramaribo. 80pp.
4. Morton, J. 1987. Soursop. p. 75-80. In: Fruits of warm climates. Julia F. Morton, Miami,FL.
5. Raghoenandan, U.P.D. 1994. Etnobotanisch onderzoek bij de Hindustaanse bevolkingsgroep in Suriname. Nationaal Herbarium van Suriname,
Paramaribo. 274pp.
6. Sedoc, N. 1992. Afro-Surinaamse natuurgeneeswijzen. Uitg.: N.O. Sedoc, Paramaribo. 223pp.
7.. Taylor L., 2005 The Healing Power of Rainforest Herbs . http://www.rain-tree.com/graviola.htm
8. Titjari, 1985. Famiri-encyclopedia Foe da Natoera Dresi-Fasi. Gezinskruidenboek van de natuurgeneeswijzen. Natuurgeneeswijzen uit het Zonnige
Suriname. Sangrafoe, Amsterdam. 419pp.
9.Wikipedia Soursop. (http://nl.wikipedia.org/wiki/soursop).
10.Wikipedia Zuurzak. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuurzak).

44 opmerkingen:

 1. Hoi Siegfried,

  Weer een mooi staaltje van de medische maffia om iets wat schijnbaar al eeuwen heeft gewerkt, de prullenbak weer in te donderen vanwege het feit dat er geen geldwaarde aankleeft, geniaal van de natuur ook dat dit niet chemisch na te bootsen is.

  Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het ziet er naar uit dat hier preventief een potje of wat van wordt aangeschaft, alles beter dan chemo en bestraling.

  Dank je voor het uitgebreide artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn er mensen die meer weten over het oergraan spelt?
  http://www.voedingswaar.nl/spelt.htm. Schijnt ook een interessant fenoneem te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Dennis,
  Oergraan was voor oermensen en zeker niet voor IT-men, die de hele dag achter een stralend beeldscherm zitten om te zien of ze doorschijnend worden.
  Oergraan spelt is minder oud en dat is ontstaan toen men nog rollebolde in de oergraanberg.
  Daar komt ook de volksgezegde vandaan "een spelt in de hooiberg zoeken".
  Voor mij ziet het eruit dat wij nu zo geniaal zijn dat wij onze voeding genetisch aanpassen naar onze progressief genetische afwijkingen om de mensenplaag te voeden.
  Gezond???
  Wie weet wat er gezond is?
  In ieder geval ons verstand niet!!!

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En daar gaan we weer in de grote boze mensen wereld http://goo.gl/UN9kG.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die Dennis,
  Zat jij ook niet in dat complot van de medische maffia waar je per dag meer verdient dan menig Nederiglander per maand.
  En als ik zo naar de kanker in de wereld kijk zal het niet lang meer duren of iedere zieke krijgt gewoon een oprotpremie in de zin van gratis een crematie.
  Sorry voor mijn cynisme, maar totaal verkankerd in de geest van leven zijn we hier allemaal.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaja ik zat gevangen in het maffia web, nu zit ik alleen nog maar gevangen in mijn eigen web. Haha, dank zij het lot viel mij een baan in deze maffia wereld toe en mede daarom werd ook S. Bok mij toegevallen.
  Ik dacht dat ik goed bezig was met mijn arbeit, domweg omdat ik werd geprezen en dan krijg je status. Echter nu ben ik niet meer dan verslaafd aan dadendrang. De goed belegde boterham maakt de gekte compleet.
  In mijn surfwoede kwam ik nog op dit goedje. http://en.wikipedia.org/wiki/Dichloroacetic_acid. Ook niet patenteerbaar en
  succesvol getest op muizen. Volledig genezen kunnen wij niet, echter beter dan de glaxosmith rommel die ons door de strot geduwd wordt.
  Cya, Dennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha Dennis.
  Heb ik gezegd dat je niet goed bezig was/bent?
  Mede door jou kan de kernenergie uitgroeien tot precisie-aanvallen waarbij alleen burgers worden gedood en de leaders kunnen genieten van rust in deze nu nog overvolle wereld.
  s.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Siegfried,
  Alles gebeurd gelijktijdig. Snap het niet.
  Versnelt het gevoel in tijd nu wel of niet.
  Tijd is verzonnen, okay maar wat waarom is dan alles toch "tijdelijk"?
  Heb jij of iemand anders een linkje waarin je dit ooit uitgeschreven hebt?
  THX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Trix,
  Ik mag dan misschien een chaoot zijn in veler ogen, maar for me this is totally chaotic.
  Ten eerste is het mijns inziens volledig of topic en ten tweede...
  Waar haal je vandaan dat tijd verzonnen is?
  Waar haal je vandaan dat het gevoel van tijd versnelt?
  En wat bedoel je met "Alles is tijdelijk"?
  De aarde draait steeds langzamer om de zon en daardoor worden de dagen, maanden en jaren steeds langer. Dit is de groei naar de 13-de baktun.
  Als ik zeg dat alles aan het einde der tijden steeds sneller gaat, heeft dat alleen te maken met de ontwikkelingen.
  Om kort te gaan...
  Ik snap echt niet waar je het over hebt,
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Siegfried,
  Excuus voor de offtopic, ben als kop zonder kip gaan typen adhv het laatste reactie kopje aan begin van je site..

  De tijd is verzonnen, dat staat voor mij vast. De cyclus van de maan bijvoorbeeld heeft mi niets met tijd te maken. Had de oermens tijd? Hebben we überhaupt tijd nodig?
  Ik denk het niet. Dit is een middel om de arbeiders/soldaten in het gelid te houden..

  Ik dacht qua versnelling wel aansluiting te vinden, maar goed, wat ik meen te ervaren is dat de dagen echt gigantisch voorbij vliegen, of ik nu werk, vakantie of wat dan ook doe. Het is net zoals ik eerder ooit schreef meen ik, dat de film versneld wordt afgedraaid.

  De laatste zin over tijdelijk is geen retorische daarmee denk ik richting eeuwig leven, van het karma, of wat dan ook..

  Tijd is leuk bedacht, maar dient geen enkel doel in mijn ogen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Trix,
  Denk je werkelijk dat het mij iets uitmaakt dat ik probeer je belevingen als kip zonder kop aan te vechten?
  Trouwens...
  What is reality? Denken in ieder geval niet.
  Je kunt je ook afvragen wie de taal heeft verzonnen.Was dat soms ook om het voetvolk in het gelid te houden?
  Naar mijn bescheiden mening is de klok als tijdseenheid ingevoerd op het moment dat men enig beeld kreeg van de kosmische cycli van de 12 sterretijden en de cycli die zich daaronder bevonden.
  Ik heb dat gerelateerd aan de Maya's en de oude Chinese Wijsheid van weleer, die dit op schrift hebben gesteld. Maar het is misschien realistischer om die Wijsheid aan de "De goden waren kosmonauten" en/of "De Marsbewoners" toe te schrijven.
  In de acupunctuurleer is de werking der organen ook in die klok van 12 eenheden vastgelegd.
  Dan is natuurlijk de vraag waarom wij die klok 24 uur hebben gemaakt.
  Ook daar kan ik wel antwoord op geven, maar heeft dat zin?
  Tenslotte reageerde ik op je kippige gedachte "Alles is tijdelijk" en nu zeg je te beleven over eeuwig leven, van karma en wat dan ook.
  Hoe lang kunnen we dit spelletje spelen?
  Zeker weten tot ik er dood bij neerval.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad, TOT het einde der tijden, dit maakt het meteen weer een beetje ontopic.
  Ik vind het een goede vergelijking taal en tijd, het zijn instrumenten.

  Laat ik deze hersenkronkel voor wat het is, chaotisch kun mij zeker toespelen, chaos mooi woord, past dit in de cyclus?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier de link voor geintresseerden over wederom een zogenaamde kanker killer, cannabis...

  http://www.rense.com/general93/canna.htm

  en tevens een filmpje...

  http://watch.montanapbs.org/video/1825223761

  Wat natuurlijk wel opmerkelijk is is het grote cannabis gebruik in Nederland dat toch één van de verkankerste landen is op deze aardkloot, het lijkt daarin dan wel uni en versum te werken ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaja Pascal,
  Is het niet grappig dat dit werkt, omdat het de linker hersenhelft verlamt en de rechter stimuleert?
  Is het niet jammer dat er geen dokters in de zaal zitten, die iets willen weten van hoe de mens aan genetische afwijkingen komt?
  Wat ook jammer is is dat de medische maffia door het hoge canabis-gebruik niet failliet gaat.
  Ach...
  Nog maar effe... zullen we maar zeggen.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn vader had een longtumor van 10 cm en wij hebben thee getrokken van zuurzakbladeren 3x per dag... en hij heeft dit 3 maanden gedronken en de tumor was daarna weg...

  Fotos in ziekenhuis bewezen dit... er was nog een heel klein vlekje te zien van de ingedroogde tumor.

  Zuurzak werkt echt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je mij vertellen waar U de bladeren heeft gekocht?

   Mvr M

   Verwijderen
  2. beste M.
   Zoek op internet drogistrijen onder de naam Graviola en gij zult vinden. Dit zijn dan wel capsules.
   Er zijn twee soorten. Die van de bladeren en van de boom zelf.
   De eerste zou wat specifieker werken op borsttumoren en de ander voor andere tumoren.
   Maar de bladeren zelf zijn hier heel moeilijk te krijgen en daarvoor moet U naar Indonesië.
   Neem aan dat dit wat te ver weg is.
   Maar misschien weet Anoniem een anoniem adres.
   Siegfried Bok.

   Verwijderen
 17. beste Anoniem,
  Dank voor je bijzondere bijdrage.
  Mag ik aan je vragen hoe de oncologen reageerden?
  Was het gelijk een hoogleraar reageerde die mijn bloedvat-behandeling met hyaluronidase bijwoonde uitriep "Ich habe ein Wonder gesehen" of verklaarden zij het met "Dan was het toch een ontsteking"?
  Was er trouwens een keiharde diagnose?
  Ik vraag dit niet omdat ik twijfel aan jouw verhaal, maar meer omdat ik niet snap dat dit voorval niet naar buiten kwam.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Siegfried,
  Via google kwam ik terecht op de stichting www.boinnk.nl.
  Ik las daar een artikel over abrikozenpitten. Deze zitten vol met vitamine B 17 en vallen alleen de kankercellen aan.
  Ook op google het volgende: asperges tegen kanker.
  Allebei zeer de moeite waard eens goed door te lezen!
  Met. vr. gr. Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste Martien,
  Er wordt 1001 verteld over kanker en ziekte in het algemeen aangaande natuurlijke en onnatuurlijke middelen, maar daar gaat het mij al lang niet meer om.
  Kanker is onderdeel van een complex van ziekten die ontstaan door erflast.
  Als we het in groter verband zien is ziekte een natuurlijke reactie om de overgroei van mens t.o.v. het collectief van leven in een natuurlijke balans te houden.
  Met geneeskunde en met name de technologische kunde zijn we nu in staat om heel veel te genezen en nu hebben we zodoende bereikt dat wij de aarde als mensenplaag in razend tempo leegvreten.
  Gelukkig - zeg ik met een zucht - zijn er de oorlogen die lange tijd die balans nog enigzins in stand hield.
  Het klinkt wel cynisch, maar zo is het realiter wel.
  Niemand wil die realiteit onder ogen zien, maar dat wordt wel onze ondergang.
  Dat hier een verhaal van zuurzak [graviola] besproken werd was omdat mijn vrouw door borstkanker werd geplaagd en dit middel tegenkwam.
  Het was een al oude oosterse remedie.
  Hiervan heeft de farmaceutische maffia geprobeerd het na te maken en dat lukte niet en dus was het niet patenteerbaar.
  Zo wordt van Nw.Zeelands mosselen [of oesters] gezegd dat het goed is voor rheuma en haaievinnen tegen kanker.
  De story van abricosepitten kende ik al.
  Wat houdt dat in als dat blijkt waar te zijn?
  Dat er binnen afzienbare tijd geen Nw.Zeelandse mosselen en geen haaien meer zijn.
  Wil je nog meer gekte horen?

  Het spijt me maar ik ga me er niet in verdiepen.
  Siegfried


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer, heb zelden zo'n dom antwoord gekregen! Heb je gegoogled
   op de site? Dan kun je lezen dat het WEL helpt! En ik heb niets gezegd over oesters en/of haaien, alleen over bestaande goedkope
   middelen tegen kanker!
   Ik had toch echt gedacht dat je een beetje ruimere kijk had op wat de natuur biedt!

   Verwijderen
 20. Beste Martien,

  S. zal zelf ook nog wel met een reactie komen omdat hij ook bij mij 'de knuppel in het hunderhok blijft gooien'

  strekking:
  'all het docteren (vinden van oplossingen tegen ziekte/kanker) = vechten tegen de wil/zin/evoluti/revolutie plannen van 'levende moeder aarde' LMA

  en bestaande goedkopen middelen worden dan door schaarste of door over gebruik niet meer beschrikbaar en dus zitten we weer met een nieuw probleem (uit elkaar geboren zijn) de zin/wil van LMA = dat wij als Mensdom populatie niet te groot worden en hierdoor de natuurlijke balans op de LMA zeer, zeer, zeer verstroren.

  en wat ik van S. weet is dat hij ongeveer de ruimste kijk/blik/verhalen heeft over de biologie & natuur. S. zal hier nog wel op terug komen. (kan wat dagen duren voordat hij een 'knuppel' gooit.................

  -respect-

  Raimond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Raimond,
   Op die domme antwoorden van Siegfried ga ik niet meer in. Zonde van mijn energie. Mijn bedoeling was dat hij ook anderen op deze sites zou wijzen. Er stond gister weer een verhaal op www.boinnk.nl van iemand die door het ziekenhuis was opgegeven. Hij had nog zo'n 3 maanden te gaan. Is toen ten einde raad toch die abrikozenpitten gaan gebruiken en leeft nog steeds! De artsen dachten al dat-ie was gaan hemelen! De natuurlijke middelen werken dan toch hoeveel keer beter dan die chemo-juren!!!
   Prettig weekend,
   Martien

   Verwijderen
  2. Martien,
   Dank voor je reactie richting Raimond.
   Ik hoop dat je veel anti-reclame voor me maakt, want anti-reclame is ook reclame en ik heb als doemdenker echt al heel veel vijanden gemaakt tijdens mijn leven.
   ik neem aan dat je je al behoorlijk hebt verdiept in dit blog waar onder andere een verhaal over mijn medische beslommeringen staan.
   Ik wens je een "glorieus leven' toe en hopelijk zonder abrikozenpitten'
   Ik eet liever de vrucht
   S.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  5. Hallo Martien,

   ik heb een prettig weekend gehad en jij... (en ben je een man of vrouw en hoe jong/oud ben je ongeveer........)
   en zie 'vragen stellen' niet als een 'zonde' want het zal nooit ten kosten gaan van je eigen Energy.........

   mag ik om je persoonlijke definitie vragen van dom & ziekte, en weet je dat we van natuure eigelijk maar ong. 39/40 jaar horen te worden....... en weet je het verhaal van S. over de 'pruim'........

   Prettige kleine dag(stapjes),

   Raimond.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  7. Beste Martien,
   Als je denkt dat je hier een leuk spelletje speelt, heb je het mis.
   Ik weet dat ik te dom ben om je fabuleuze inzending op waarde te schatten, maar daar kan ik niets aan doen.
   Ik kan daar niets aan doen aangezien ik mijzelf niet gemaakt heb.
   Maar nu je dit weet lijkt het me het beste dat je hier opdondert.
   Siegfried
   p.s zo niet dan haal ik al je voor mij onleesbare tekst weg.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  12. Martien,
   Dit vind ik tenminste een normale reactie.
   Helaas zal ik het met dat wat ik heb moeten doen.
   Ik vind het dan ook hoogst lachwekkend dat je hier nog reageert.
   En...
   Het meest bizar vind ik het dan ook dat ik zo veel geld kreeg van het systeem dat ik wel 1000 jaar kon worden.
   Ik wens je dan ook echte sparringpartners toe waar je iets zinnigs mee kan delen.
   Alles wat je waar ook op dit blogje schrijft zal ik verwijderen, want dit is echt een blog voor imbicielen.
   Good luck in your life
   Siegfried

   Verwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  15. Hallo Siegfried,
   Blijkbaar kan jij niet tegen kritiek! Moet je toch eens leren mee om te gaan.
   Maak er een mooie dag van!
   Met vr. gr.
   Martien

   Verwijderen
  16. Beste Martien,
   Heb jouw en de reakties van Siegfried mee mogen lezen.
   Als je de moed kunt vinden, zou je het allernieuwste stukje op dit blog eens kunnen lezen en kijken of je jezelf daarin terugvindt.
   Het 'moet' natuurlijk niet want als ik dat zeggen zou ging ik 'boven jouw' staan...en dat gebeurt heden ten dage al zo vaak en veel.....zoals dit stukje oa probeert te vertellen.
   Denken is de nog enig menselijke kracht die er lijkt te zijn maar dat is tevens onze grootste vijand.
   Laat staan denken voor een ander zoals ik zonet voor jouw deed.
   Boosheid vindt zijn oorsprong in onze 'onwetendheid' en wij 'bedenken'dan van alles om die boosheid op te lossen.
   Helaas liggen die oplossingen in het begin meestal bij de ander.....!

   Verwijderen
  17. Hallo Fons,
   Bedankt voor je reactie. Mijn bedoeling met die sites was enkel en alleen bedoeld om mensen die met kanker in aanraking komen op deze mogelijkheden te wijzen. Niet meer en niet minder. Een normaal denkend mens zou zeggen: hoi Martien, leuk dat je meedenkt en bedankt voor de tip! Dan wordt het afgedaan met: Wil je nog meer gekte horen. Slaat helemaal nergens op!! Vandaar mijn reacties en als Siegfried daar niet tegen kan, is dat zijn probleem. De man lijkt wel boos te zijn op bijna de hele wereld.
   Enjoy the day en groetjes,
   Martien

   Verwijderen
  18. ha ha Martien....dat begrijp ik wel en sterker nog ik denk te weten dat Siegfried dat oók doet...echter gaat het op dit blog totaal niet over het bestrijden... doch het ontstaan van de 'onbalansziekte' Kanker.
   Wat jij opperde is precies datgene waarom "de speurtocht naar het ontstaan van ziekte door Siegfried" is ontstaan.
   Oplossingen zoeken om 'iets' te bestrijden ,zonder te weten hoe dat 'iets' is ontstaan is (wanneer je "een duurzame oplossing" wilt zoeken) de wereld op zijn kop....ofwel menselijke beheersdrang tegen natuurlijk.
   Zou je jouw 'adviezen'op een medisch forum hebben gezet zou je wellicht wel de waarde ering hebben gehad die je verwachtte.

   Verwijderen
 21. Raimond en Martien,
  Ik begin met Raimond omdat hij er alles aan doet om mij de hemel in te prijzen, maar ten eerste heb ik net een lekkere maaltijd gemaakt en ten tweede lijkt het mij daarboven minder plezierig dan hier.
  Bovendien heb ik hoogtevrees. [haha]

  Dan Martien,
  Als je mij die vraag om het te bestuderen in begin 80-er jaren had gesteld had ik het waarschijnlijk wel gedaan.
  Ik zeg waarschijnlijk, want toen ik aan mijn doktersjas-opleiding begon was mijn eerste vraag aan mijn "ömhooggevallen leraar" hoe het kan dat er steeds meer ziekenhuizen en zelfs 2 keer zo veel dokters kwamen.
  Mijn vraagstelling was "DAN DOEN WE TOCH IETS VERKEERD"?
  Dit laatste maakte mijn meester woest.
  Dat was de eerste klap in mijn gezicht.
  Later wrd ik staatsvijand, omdat ik als kanker-researcher via een andere weg dan normaal tot de schrikarende ontdkking kwam dat kanker en ons financieel /economisch systeem alle aspecten van kanker had.
  Dat werd feitelijk mijn ondergang. [staat een lange dokters-biografie op dit blog] Een lang artikel in mijn lijflad Medical Hypothesis werd geweigerd, omdat de editor en director bang was voor het systeem.
  Ik vluchtte naar de binnenlanden in Portugal om in stilte na te denken in wat voor crasy world we live.
  Nu zo'n 20 jaar later kan ik je zeggen dat de doktersjas één van de top-oorzaken is dat wij tot een mensenplaag zijn uitgegroeid en dat daardoor de aarde door deze aasgieren al voor 75% dood is.
  En...
  Zijn de dokters [regulier en alternatief] daar schuldig aan?
  NEEN!!!
  Wij zijn daar allemaal schuldig aan en dit is geen vingerwijzen naar jou, maar naar iedereen [haha] inclusief mijzelf!!!

  Take it or leave it.
  That's not my problem.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 22. negatief/Schuldig (Yin): in het belang van de mensheid is dit niet ten goede, het maakt onze populatie zwakker & zieker (onze interne organen lopen bijna,bijna vast)en te groot. (zowel microscopisch als macroscopisch waar te nemen)

  positief/voordeel (Yang): in het belang van onze levende moeder aarde (afkoelend hemellichaam) zorgen wij mensen (als gene van haar) voor het genereren van super, super, super, veel x maal 'onze eigen interne energy' voor haar extra levens energy om haar terugval op de zon 'te rekken' (dit is zoals ik het begrepen/aangevoed heb).

  in deze pad stelling tussen moeder en het nut van haar gene loopt het nog steeds zoals het moet lopen en zal blijven lopen. mensen zijn nu eenmaal een onderdeel/raadertje geweest van 'the total symbiose of live'

  Raimond.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja Raimond,
  Je hebt het goed begrepen, maar - zeker zoals je het schrijft - komt het mij erg vreemd over.
  Het is net alsof je totaal emotieloos in het leven staat en zoals ik je heb leren kennen is het tegendeel waar.
  Ware het dat je vanaf het eerste begin van mijn verhalenreeks - al weer zo'n kleine 10 jaar geleden - hiermee al geconfronteerd was, dan had ik me het nog enigzins kunnen voorstellen.

  Maar voor het algemeen begrip snap ik nog niet waarom het Yin negatief en schuldig is en het Yang positief.
  Besef je niet dan het Yin het aardse leven bracht en het ook weer vernietigt?
  Het Yang is daarin slechts de handlanger van het Yin en niets meer.
  Denk daar maar eens over na.
  De reactie hier was direct bedoeld voor Martien en ik had in stilte gehoopt dat zij zou reageren.

  Aanvullend hier nog een leuke anecdote van een "verlichte meester" die veel mensen met levensvragen ontvangt.[een praktijkje dus]
  Hij heeft een hulp, die zijn "klanten" nejes naar hem toebrengt.
  Op een dag vraagt zijn assistent aan zijn meester "Meester ... wat ik niet snap is dat U aan raad vragen soms zulke tegnstrijdige adviezn geeft".
  De meester begint te lachen en zegt "had ik het tegen U ?"

  Ik hoop dat je het snapt.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen