Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


donderdag 2 februari 2012

Waarom regeert de leugen?


Ach ik begin met deze “general statement” mede omdat mijn krabbeltje over Vrijdag de 13-de en een voorzichtige uitleg over de Westerse euforie voor het einde - Bijbels bekend als de Hoogmoed voor de val - of te gemakkelijk of te moeilijk was gezien het overweldigende aantal reacties.
Dus nu maar “Waarom regeert de leugen”.
Oh...
Als we een paar van die volkswijsheden achter elkaar plaatsen wordt het misschien wat duidelijker.
Aan de leugen kleeft stinkend geld” en geld hebben we nu eenmaal nodig om te eten.
Als we dan de volkswijsheid over de waarheid ernaast leggen “Aan de waarheid kleeft geen stinkend geld” moeten we toch allemaal “liegen als dat het gedrukt staat” om nog een boterham op de plank te kunnen hebben?
Dan is wel de volkswijsheid “Eerlijkheid duurt het langst”, maar zonder vreten op het bord kan de eerlijkheid dan wel een lang leven beschoren zijn, maar de individu daarachter zal het wel bezuren.
En hoe groter de leugen, des te groter het stuk vlees wordt waarvan men kan genieten.
En gaat de eer van de leugen over lijken en dat kennen wij als “Eer werkt als een geweer”.
Of anders gezegd: Des te meer titels en des te hoger de functie des te groter is de leugen.
Of anders gezegd: De kleine man heeft zijn kleine leugen voor bestwil en de grote de grote.
Of anders gezegd: Leugen is de bakermat voor leven.
Is het niet om gek van te worden?

Waarom , werd ik gek verklaard?
Oh... dit is heel simpel, want ik werd opgeleid als medicus om ...mij volgens mijn ouders te verzekeren van een goede toekomst en brood op de plank.
En toen ik daar de leugen blootlegde werd ik dus netjes uit het kartel van de grote leugen gezet.
Logisch toch als men weet dat wij onze algemene rijkdom in Nederigland te danken hebben aan onze ziekte in lichaam en geest.
Die gek-verklaring was feitelijk een een misstap van de gestatuste “hoge bomen”, die omdat ze veel wind vangen zich buitensporig moeten beschermen tegen de vele stormen van het “klootjesvolk”: het klootjevolk dat heus wel in de gaten heeft dat de leugen regeert.
Anders was het toch geen volkswijsheid geworden?
En door die gek-verklaring - het enige middel voor hen die het “handvest voor menselijkheid” hadden ondertekend was ik geen terrorist die in dat handvest als vrije vogel wordt gezien waarop geschoten mag worden.
Haha... het was een grapje van mijn voorvaderen die mij - toen ik het niet meer zag zitten - vertelden dat ik anders het loodje zou leggen.
Maar de keerzijde was wel dat de leugen alle wapens weer in handen had om door te regeren en dat het hele verhaal door niemand als waarheid zou worden geloofd.
Ach ... natuurlijk op een enkeling na.
En als die enkeling er met zijn kennissen over praat , krijgen zij slechts te horen dat “zo mijn verhaal de waarheid dicht zou benaderen” dit al lang in de pers en/of de wetenschappelijke wereld ter discussie zou worden gesteld.
Met andere woorden: “Mijn verhaal is de leugen”!
Heb ik mij dan voor niets door mijn gekverklaring zo in een totaal isolement laten plaatsen?
Heb ik daarmee anderen zijn/haar kennissen ontnomen?
Over dat laatste voel ik me vaak schuldig, maar voor mijzelf ...
Ik heb mijn natje en droogje zo in overvloed dat ik daaraan waarschijnlijk tot het vervroegd einde van mijn leven - als individueel levensgenieter - evan zal kunnen genieten.
En de leugen die regeert...
Ik heb daar totaal geen last meer van en gun ze graag de Balkenende-norm van stinkend geld door enthousiast door te gaan met het verkondigen van de leugen.
En het klootjesvolk ...
Zij mogen als kippen zonder kop van de luxe een graantje meepikken als ze er maar keihard voor werken en genoeg windeieren leggen om ...de grote leugen te voeden.
En weest niet bevreest dat U als kippen op stok wordt gezet nu er crisis dreigt, want we gaan gewoon meer banen scheppen voor hen die door de wereldwijde crisis dreigen in de bijstand te komen.
Gelukkig wordt de onrust onder het klootjesvolk groter en groter en is er steeds meer wapenstok nodig voor de grote leugen die regeert.
What a wonderfull world we live in.
Sorry.. Ik moet nu echt weer even het nieuws volgen, want - hoe ernstiger het spel om het stinkend geld wordt ... hoe duidelijker de leugen zich manifesteert.
Kijk vooral naar de aandelen op beurs, die de laatste dagen weer euforisch stijgen omdat wij behalve de boekdrukkunst nu ook de geldpersen dag en nacht hebben aangezet.
Was dat ook niet vlak voor de Tweede Wereldoorlog het geval?
Niet zeuren...Bok!!!
Het leven in het hier en nu is nog steeds een zegening Gods.
En tomorrow ...
Morgen is er weer een dag, hoe veel vreugde men ook hebben mag.

23 opmerkingen:

 1. Ik zal zelf maar reageren op dit vlugschriftje wat ik misschien beter "schuld en boete" had kunnen noemen.
  Voor mij staat vast dat er pas echt berusting kan komen over het noodlot wat er boven ons hoofd hangt als men zelf dit gevoel van "schuldig zijn aan de crisis, die ons laat oorlog voeren" beleeft.
  En dan zeker als Nederiglander met zijn VOC-mentaliteit als een van de rijkste landen ter wereld.
  We staan daarnaast bol van trots dat we hier één van de hoogste graden van "educatie" hebben, maar niemand lijkt te beseffen dat "des te hoger de opleiding des te kwetsbaarder" wij worden.
  We worden dan kwetsbaar omdat we van steeds meer systemen of mensen afhankelijk worden.
  Dit is menselijk zo, maar is in het grote geheel -de evolutie - niet anders.
  Nog griezeliger is het misschien wel dat Nederland bij uitstek voorloper is in allerhande ontwikkelingsprojecten en daar ook op vele manieren de collectebus voor laten rammelen.
  "Dat geven geeft een goed gevoel" bij velen.
  Nu kunnen jullie direct naar mij wijzen, want toen ik de geestelijk strijd tegen de gevestigde orde verloren had, wist ik wel financieel de winst daarvan binnen te halen.
  Maar toen ik in mijn "verbanningsoord" en "levend als zombi" geleidelijk aan ging beseffen dat ik terecht uit het medisch kartel was gezet, kwam ook dat gevoel van diefstal van gemeenschapsgeld.
  Ja terecht!!!
  Want het zou toch een volksopstand zijn geworden als men had aangenomen dat "ziektebestrijding" een vijandige act tegen de natuur was: een natuur, die slechts probeert het evenwicht tussen mens en natuur probeert te herstellen?

  Als geen ander heb ik ook gemerkt dat "mensen in geldnood geld geven" eigenlijk nooit werkt of zelfs averechts werkt.
  Natuurlijk is de ontvanger in eerste instantie dankbaar en blij, maar dit slaat ras om als het geld op is met allerhande wat men zo graag had willen hebben.
  Dit is ook het trieste van het verhaal, want de mens is nooit tevreden met wat hij/zij heeft en altijd op zoek is naar meer en beter.
  Deze competitie-strijd is zo groot zo klein en onze inborn error als gevolg van ons hersendefect.
  Met andere woorden: Het is een niet te veranderen probleem, wat uiteindelijk dan ook leidt tot kanker in lichaam en geest van met name de laatste cultuur en Bijbels beschreven als "Hoogmoed voor de val".
  En wij Nederiglanders maar denken dat wij die crisis en zelfs die oorlog gemakkelijk zullen overleven.
  Is het niet de waanzin ten top?
  Voor mij ziet het er bij tijden zelfs griezelig uit.

  Nu ben ik dat schuldgevoel wel kwijt, maar het gevolg ervan is wel dat dit leidt tot een vreemde berusting die bij mij de angst voor de dood heeft weggenomen en er zelfs bij tijden naar verlang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Siegfried,
  Om de 'stilte' even te doorbreken een hersenspinsel:

  De volkswijsheid zegt terecht "De waarheid ligt in het midden" maar
  "De menselijke waarheid liegt in het midden".
  We zullen blijven bewegen en konkelen totdat de 'finale big bang' tijdelijk 'stilte' zal brengen en dan begint het hele 'feest' weer overnieuw....want "stilstand is achteruitgang" zegt diezelfde volkswijheid weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fons,
  Het is dat ik je niet mag, maar stilstand is inderdaad achteruitgang.
  Volgens mij heb ik de stilstand met zijn achteruitgang al wel in mijn botten mogen beleven.
  Maar laat ons lachen, want het gaat volgens onze Heerser die al in de hemelen zijt fantastisch en volgens mij straalt hij dit over de mensheid uit.
  Zit jij ook te wachten op die 11-sterrentocht?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha dank voor je mede-leven..het gaat inderdaad fantastisch en het elfstedennieuws overstemt het wereldnieuws dus zakken we nog lang niet door het ijs ...!?
  Overigens heb ik in 1997 mijn Ego nog ff lekker op kunnen poetsen door de Tocht der Tochten uit te rijden.
  Met bijna om de 5 km een koek en sopie lukte dat maar ter nauwer nood.....ha ha onder de 'barre' omstandigheden.. we zijn echt niks meer gewend.!
  Overigens heb ik vrij snel daarna mijn lidmaatschap van de vereniging der Friesche Elf steden opgezegd en gun andere mensen de glans van de triomf en de overwinning op je eigen verwachtingen.
  Je beeldspraak 'sterretocht' zal wel op het voorgaande slaan neem ik aan....de media is toch vergeven van de 'talentenjachten' en 'be the best of' programma's ...tis ziekmakend strijden naar meer en beter máár het is 'super' voor de kijkcijfers dus reclame-inkomsten... want let's be honest, who wants to look at the other site of truth..?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha Fons,
  Ik denk niet dat mensen uit zichzelf vluchten voor de realiteit, maar extreem gebrainwashd worden door de media die het belangrijkste wapen is voor de Staat.
  We spreken niet voor niets over de kindsheidsfase bij ouderdom en ook die cyclus is terug te vinden in onze cultuur.
  We zijn nu aanbeland in de huilbaby-fase en dus geven de media ons een rammelaar of een fopspeen.
  En het werkt - net als reclame - UITSTEKEND!!!!
  Mijn dagelijks kijkje op de NRC doet er ook alles aan om ons te doen geloven dat AmenRika het mekka is en het Oosten door dictatuur ten onder zal gaan.
  Reacties op die artikelen worden dan ook keurig gecensureerd.
  Holy Shit, maar zo heeft God het wel gewild.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha Fons... Nog effe de binnenkomende post van een NRC journalist na mijn reactie op een column over de dictatuur in Rusland.
  Die man kon wel gek zijn en/of ...
  Ach lees maar!!!!

  Geachte heer Bok,
  Ik heb uw eerdere reactie niet geplaatst omdat u onzin beweerde over staatscensuur bij de Nederlandse media en ik op mijn blog geen debat wil over wat zich in het Westen afspeelt. NRC wordt niet door de staat, maar door het grootkapitaal gefinancierd (C&A, zoals u weet), maar toch bemoeien de Opus Dei-aandeelhouders zich niet met de inhoud van de krant, die zij ongetwijfeld verwerpelijk vinden. Er bestaat namelijk een redactiestatuut, waarin de scheiding der machten wordt gegarandeerd. Hetzelfde geldt voor de NOS. Mijn collega Kysia Hekster doet precies wat zij wil en laat zich door niemand voorschrijven wat zij op radio of televisie moet berichten.
  Ik houd me al 30 jaar met Rusland bezig, als historicus en journalist en meen er daardoor een beetje verstand van te hebben. Mijn informatie baseer ik op wat ik om me heen zie en wat ik hoor, van zowel Poetinaanhangers als -tegenstanders, deskundigen en politici. Goede journalistiek is afwegen en proberen te ontdekken hoe de dingen in elkaar steken. In veel Russische kranten is dat anders. Veel Russische journalisten die onder Poetin proberen te onthullen wat er werkelijk in het Kremlin gebeurt, betalen dat regelmatig met de dood of zware mishandeling. De afgelopen tien jaar gaat het over zo'n 500 mensen. Enkele van mijn beste Russische collega's en vrienden zijn vermoord. Kom daar maar eens om in het Westen.
  Met beleefde groet,
  M. Krielaars

  Geachte Heer Krielaars,
  Graag reageer ik op uw reactie daar ik zelf heb mogen meemaken hoe de systeemdictatuur werkt.
  En zo U desalnietemin mijn woorden in twijfel trekt nodig ik U of één van Uw collegae eventueel tegen betaling uit voor een interview voor Uw krant.
  Ik geniet sinds 1980 door KNMG en de Staat een publicatieverbod voor journalisten en werd op nette wijze aan de kant gezet voor mijn medische research aangaande o.a. kanker.
  Zelfs een artikel over kanker in het destijds gerenommeerde blad Med. Hypotheses werd zogenaamd door de grootindustrie [het grote geld van de farmaceutische industrie - in dit geval Hoffman LaRoche ] geweigerd voor publicatie. Dit was althans de reactie van David Horrobin: de editor.[ongeveer 1986].
  Oh...Ik kan U over de Westerse medische maffia vele boeken openen, want die is onvoorstelbaar groot.
  Naar recentelijk bleek is dit journalistiek verbod nog steeds van kracht.
  En dan schrijft U "Er bestaat namelijk een redactiestatuut, waarin de scheiding der machten wordt gegarandeerd" .
  Mag ik U vragen wat U hier precies mee bedoelt, want zoals ik het lees is het precies waar de censuur ligt in onze vermeende democratie.

  Het maakt mij na al die jaren echt niet veel meer uit dat mensen op alle fronten belazerd worden waar ze bij staan.
  Zo U denkt te weten dat Uw collega Hekster precies doet wat zij wil en zich door niemand de les laat lezen zou ik het een uitdaging vinden als U mij met haar in contact brengt om mij via de media de stront in te boren voor mijn medische ontrafelingen.

  Ik wacht rustig af en plaats dit op het blogje van mijn website www.wetenschap-eindtijd.com om anderen te laten meegenieten van de leugen die regeert.
  Met vriendelijke groet
  Siegfried Bok

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw
  Ja dit is inderdaad wel een open uitnodiging met "de journalistieke dood of de gladiolen" als reward.
  Niets doen lijkt mij nu voor geen enkele zichzelf respecterende.....journalist/e een optie, met zo een open vraag.
  En persoonlijk lijkt mevr. Hekster mij een echte journalistieke vastbijter die zich niet zomaar met een kluitje in het riet laat sturen....zou het dan eindelijk...maar wat te doen als dan echt "het onderste uit de kan komt" ......ben je dan niet een beetje benieuwd waarop en bij wie "het deksel" dan weer 'terecht' komt ?
  Overigens is het wel heel bijzonder dat er een antwoord terug is gekomen van hr. Krielaars...het siert de man wel !
  Of zou het als diplomatieke ‘over bluf ’ zijn bedoeld ?
  Weer iets om te volgen….
  Hoe is het trouwens met Nico’s ontrafelingen op het astro-logische vlak ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha Fons,
  Ik heb al weer een reactie terug van die Russia afgezant van de NRC en verwees me door naar een journalistieke biochemicus/arts van dit "brainwave-blad.
  Moet hem nu zo ver zien te krijgen dat die contact met me opneemt en niet andersom.
  Maar hij deelde mijn mening over de medische maffia ten volle.
  Nou ja ... ten volle?

  En Nico...????
  Ik vrees dat aliens hem hebben opgehaald.

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En het spel met NRC-journalist gaat door met ...

  Geachte heer Bok,
  Dat de medische maffia wereldwijd groot is, zal ik niet ontkennen. Met pillen valt nu eenmaal veel geld te verdienen. Hier in Rusland is de minister van gezondheidszorg miljardair geworden dankzij de pillenhandel van haar schoonzoon, die zij in het openbaar, met hulp van Poetin, begunstigt door zijn pillen verplicht te stellen in ieder ziekenhuis. Poetin zelf zal er ongetwijfeld ook wat miljoenen aan overhouden. Maar Rusland is nu eenmaal een apart land, waar je als overheidsdienaar een Onassis kunt worden.
  Ik heb alleen maar verstand van Rusland, zoals ik al zei. Maar richt u zich gerust tot de wetenschapsredactie van NRC. Daar zit mijn collega Wim Köhler (W.köhler@nrc.nl), die arts en biochemicus is en zich met uw vakgebied bezighoudt. Mocht hij niets in een interview zien, dan kan ik u verzekeren dat dit niets met omkoping of druk van het grootkapitaal te maken heeft, maar met journalistieke afwegingen of prioriteitenstelling.

  Een redactiestatuut is een soort grondwet van een nieuwsmedium, ondertekend door directie en hoofdredactie, waarin de directie zich verplicht zich van bemoeienis met de inhoud van dat medium te onthouden. In Nederland houdt de directie zich daaraan, zo heb ik zelf meegemaakt als chef buitenland en redactiechef bij het NPS/VARA-televisieprogramma NOVA. Bij NRC gaat het net zo. Er is geen geval bekend van druk op de redactie vanuit de concernleiding, ook omdat die geen verstand van nieuws heeft, noch zich daarvoor interesseert. De koers van de krant wordt uitgezet door de hoofdredactie in nauw overleg met de redactiechefs.
  Kysia Hekster is hier eveneens correspondent voor Rusland en heeft ongeveer dezelfde opvattingen als ik over dit land. Ze weet niets van medische zaken, dus u kunt zich ook in het geval van de NOS beter tot de wetenschapsredacteur in Hilversum wenden, al vraag ik me af of ze die hebben.
  Ik wens u veel sterkte toe met uw strijd.
  Met beleefde groet,
  M. Krielaars

  Dus maar weer reaguren...

  Geachte Heer Krielaars,
  Dank voor Uw snelle reactie.
  Dat met de "medische malpraxis" wereldwijd scheppen geld wordt verdiend is inmiddels wel bekend, maar dat de staatskas hier giga aan verdient is bij de meeste mensen nog steeds onvoorstelbaar.
  Maar - sorry dat ik het zeg - geldt dit niet ook voor de media in het algemeen?
  U kent toch ongetwijfeld de gezegde "Aan de waarheid kleeft geen stinkend geld"?
  Maar dit terzijde.
  En de vriendjes-politiek als het gaat om hoge banen is ook niet anders dan schuiven met geld. Dan kunt U met even veel recht gaan graven in de politiek in Amerika.
  En Nederland ... Het staat wereldwijd toch bekend als een waar belastingparadijs voor grootindustriëlen?
  Goed laat me daar maar niet op doorgaan, want door mijn strijd met de Staat der Nederlanden ben ik waarschijnlijk meer tegen gekomen dan menigeen voor mogelijk houdt.
  Over de politiek/economische relatie met Amerika zal ik het hier helemaal niet hebben en al helemaal niet dat dáár eveneens mensen in het niets verdwijnen als zij echt een gevaar vormen voor het systeem als in Rusland.

  Wordt vervolgd, want het was te lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu verwijst U mij naar een collega Köhler als arts/bichemicus.
  Dit vind ik bijzonder vriendelijk van U, maar dacht U werkelijk dat hij zijn nek uitsteekt om voor de NRC het volk te verwittigen hoe aldaar de leugen regeert om daarmee de Nederlandse Staatskas te torpederen?
  Zo werkt het nu eenmaal.
  Ik hak nu al 30 jaar met dat bijltje en er is tot op heden nog geen publiek medium geweest dat het aandurfde om deze "afvallige van de wereldwijde medisch maffia" te interviewen.
  Trouwens een kort curriculum vitae vindt U op www.wetenschap-eindtijd.com
  Misschien schrikt U van de titel, maar ik werd pas echt staatsgevaarlijk toen ik op een wereldcongres een lezing hield met alt titel "Cancer, it's like economy".[1981]
  Een tiental jaren geleden stuurde ik een boekje "De luxe van een kankercel te zijn" naar de kamer , maar ook daar werd het netjes onder het vloerkleed weggemoffeld.
  Nu is die wereldwijde verkankering - in leven gehouden door geldinfusen - in een terminaal stadium en de geschiedenis herhaalt zich wat dat betreft, want de oorlogsdreiging - misschien volgens U door machtsblokken als Rusland en China - neemt met de dag toe.
  Ik mag dan atheistisch zijn opgevoed, maar daar staat WO III al vermeldt en zelfs dat de EU slechts 14 dagen [lees jaren] zou blijven bestaan.
  En ...
  Als U mijn website zou willen/kunnen lezen - gaande over cyclische processen in de evolutie, waar de mens nog steeds onderdeel van uitmaakt - zal het U niet verbazen dat alles ooit tot in de perfectie geweten is.
  Maar onze hoogmoed bepaalt dat wij niet in sprookjes geloven en nu Godse slim zijn geworden en... wel beter weten.
  Kortom...
  Mijn dagen zijn geteld en belang voor mijzelf heb ik absoluut niet meer.
  Zo U het iets lijkt om via Uw vermeende journalistieke vrijheid het belang voor iedereen -al was het alleen de medische maffia - ter discussie te stellen, kan ik U slechts vragen of U hierover met Uw collega Köhler van gedachte te wisselen.
  Mij zal het nooit lukken...ook al stuur ik hem een copie van ons gesprek.
  Althans...
  Is het toeval dat het email-adres van Uw collega invalide is?
  Ik wil voor eerst niet geloven dat dit toeval is.

  In afwachting ...
  Siegfried Bok


  Volgend mailtje na 10 minuten... van Krielaars.
  Het is toeval, want ik had het verkeerd - het moet zijn W.kohler@nrc.nl

  Ai Ai Ai Heer Krielaars,
  Mag ik U dan nu vragen om hem uit te nodigen for the mission impossible?
  Sorry, maar het is wel een grap.
  Volgens mij bestaat toeval niet en is toeval slechts wat ons toeval uit onwetendheid.
  Maar dit terzijde.
  Bij voorbaat dank.
  Mocht U binnenkort weer in Hollanditis zijn dan bent U in ieder geval welkom om over journalistiek vrijheid te praten.
  Siegfried Bok.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fons,
  Ik heb een simpele vraag naar jou.
  Weet je waarom het verhaal over postnatale depressie depressie nooit mag binnenkomen?
  Weet je waarom jij kan overleven met een vrouw die in de gezondheidszorg haar geld verdient?
  Kijk!!!
  Dit spelletje met de "kriel, die aan onze aars vreet" moet ook maar gewoon overleven.
  De collectieve verzekering voor ziektezorg maakt wel dat jij het niet door hebt.
  Aan die zorg wordt giga veel geld verdiend en collectief omgeslagen is het slechts een peennut. Dus je denkt er niets mee te verliezen!!!!
  Of anders verwoord...
  Aan ellende wordt meer geld verdiend dan je denkt.

  Sorry... ik word er kriegelaars van.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Siegfried,
  Als jij zelfs kriekelaars wordt dan weet ik het wel inmiddels......dan komt het midden bovendrijven en daar kan jij jezelf niet eens handhaven bijna zonder ego....kan je nagaan hoe het voor 'normale' mensen helemaal niet zonder boosheid kan worden beleefd.
  Ja hoor de ruzie komt er aan".......!
  De andere vragen passen in het grote verhaal en laten zien dat de zwangerschap van moeder aarde lijdt tot eenzelfde strijd als het gevecht op leven en dood tussen moeder en kind.
  Overigens is met een baan in de gezondheidszorg je kostje gekocht zolang je maar meeloopt met het systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fons...
  Zullen we maar zeggen dat zonder leugen het leven "echt onleefbaar is"?
  Sorry hoor, maar ik heb echt niets tegen mensen die "eendenkooien maken om mensen te bevredigen".
  Of anders gezegd... Waar geen leugen is... is ook geen leven !!!
  Ik was zo stom om dit niet te accepteren.
  De bokkige ouwe lul.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja Siegfried,
  Dat het leven dan onleefbaar wordt is wel duidelijk maar of het 'stom' is om dat niet te accepteren weet ik niet, dat weet alleen jijzelf.
  Zoals ik het nu kan zien, zie ik dat juist dat niet accepteren, jouw toch óók weer in beweging zet en doet leven en schrijven om de 'waarheid' boven tafel te laten krijgen.
  Die wil of drang om dat te doen moet toch weer uit datzelfde 'willen' ofwel jouw 'laatste restje overgebleven Ego' komen..?
  Anders zou je toch zeggen na mij de zondvloed (ha ha) en iedereen ziet maar hoe hij of zij de tijd 'volmaakt'..
  Dat je daar in de ogen van ons allemaal en jezelf "een bokkige ouwe lul" lijkt te zijn is nog maar de vraag natuurlijk, misschien ben jij wel de enige realist onder ons en dat dat aanvoelt als zombie begin ik zo af en toe ook te voelen (maar ook dat is weer dat rare gevoel van afgescheidenheid van de rest en komt volgens mij weer uit datzelfde ego ??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha Fons,
  Het spel van "Kriegelaar" en vasal van Amen Rika op de NRC gaat verder
  [ http://weblogs.nrc.nl/moskou/2012/02/08/leve-de-chinees/comment-page-1/#comment-8302 ] met een nieuwe inzending en ik kon het niet laten om...
  Ach lees maar...

  Geachte Heer Krielaars,
  De sidderingen lopen langs mijn rug en bepaald niet vanwege Uw verhaal over de wantoestanden in Rusland.
  Bent U uitgezonden om de Westerse hetze tegen het Oosten aan te wakkeren nu de economische crisis zijn hoogtepunt gaat bereiken?
  Misschien wilt U niet geloven dat Nederland een vasallenstaat van Amerika is, waar na de Tweede Wereldoorlog de democratie vaste grond onder de voeten kreeg.
  Beseft U niet dat ons politieke stelsel onderdeel is van de Amerikaanse tactiek om via verdeel en heers de absolute macht in de wereld te gaan krijgen?
  Ik neem aan dat U weet dat het hele politieke spel in Amerika achter de schermen wordt gespeeld door de Rockefellers en Rotschilds met als Neerlands bijdrage de Bilderberggroep.
  Alle presidenten zijn nauwkeurig uitgezocht als zijnde inaugureerde leden van dit complot.
  Misschien gelooft U ook nog dat Hitler de "zwarte duivel" achter de Tweede Wereldoorlog was waar Amerika ons van wist te bevrijden.
  Gelukkig zijn er echte onderzoeksjournalisten zoals Peter Stuivenberg, die op - m.i. geniale wijze - het hele complot achter de Tweede Wereldoorlog beschreef.
  Ik mocht het genoegen hebben met hem te spreken en ik kan U zeggen dat hij tot paria werd gekroond.
  Ik had recent met U een email-wisseling naar aanleiding van Uw ophitsende anti-Russische artikelen en noemde hierin slechts hoe de leugen overal regeert.
  Ik vertelde U over de medische maffia die hier en overal regeert en hoe ik zelf als paria werd gemaakt van de Staat der Nederlanden.
  Als ik U was zou ik maar eens in eigen land gaan snuffelen hoe hier de vermeende democratie werkt in plaats van als indirecte pion van Amerika mee te werken om het spel van de NWO te steunen.
  Misschien wilt U liever ziende blind en horende doof blijven om Uw boterham veilig te stellen en lekker blijven geloven in het goede werk dat U voor God en Vaderland verricht.
  U zult deze bijdrage waarschijnlijk met een lach in de prullenbak gooien, maar voor mij bent U gevaarlijk bezig.

  Lang leven de demoncratie.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Siegfried,
  Nogmaals ...dit is volgens mij een kat en muis spel met géén winnaars en alleen maar teleurgestelde én/of boze ego's.
  Natuurlijk geeft in deze 'tijd van krapte' iemand zijn broodwinning niet op, hoe gevaarlijk het spel ook mag zijn.
  Het is zoals 'Gerrie Kneteman' al zei "de dood of de gladiolen" en iedereen lijkt voor de gladiolen te gaan maar heeft niet in de gaten dat die uiteindelijk hooguit op het eigen 'graf' staan.
  Ik ben moe en dr ff klaar mee !
  Het grote verhaal werkt PERFECT

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha Fons,
  Natuurlijk werd dit stukje netjes onder het vloerkleed gemoffeld, maar daar gaat het mij al lang niet meer om.
  Misschien denk je dat ik gefrustreerd ben, omdat het verhaal - zeker in de journalistieke wereld - NOOIT openlijk ter discussie mag komen.
  Misschien is het volgens mij anders.
  99,9% van de journalisten hebben net zoals jij en ik en iedereen op school van de geschiedenis slechts geleerd hoe slecht de ander is en hoe goed IK ben.
  Ik weet haast zeker dat die Kriegelaar daar met zijn vriendin Heks toch over praat en dat het blijft hangen en anders zeker terugkomt als het eindspel echt begint.

  Als ik stuisvogeltje ga spelen vermoord ik alleen mijzelf en ik zie dit als zijnde het lot om tot mijn laatste snik door te gaan.
  En als het "samen" niet gaat, doe ik dit alleen.
  Daar heb ik al lang vrede mee en zal daar nooit iemand op aanspreken.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fons,
  Ik kom nog effe terug op mijn vorige reactie.
  Ik zet dit mede op mijn blogje hier om voelen een heel andere reden.
  Ik denk dat weinig mensen echt beseffen hoe volkspropaganda en met name de reclame-industrie invloed heeft op iedereen.
  Ja iedereen!!! En dus ook op mij!!!
  Weten en beseffen of diep van binnen zijn twee heel verschillende dingen.
  Als er dan ook maar één onderwerp is wat ons de hele dag diepte-psychologisch beinvloedt is het dat medium wel.
  Het is raar, maar niemand kan zich daar echt voor afsluiten.
  Ik heb het vaker over dit onderwerp gehad, maar iedere keer weer merkte ik dat het met "ja logisch" aan de kant werd geschoven.
  Het heet dan ook niet voor niets "dieptepsychologie".
  En je laatste opmerking "Ik ben moe en der wel ff klaar mee" verbaast me dan ook niet.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Siegfried
  Bedankt voor je uitleg
  Dat is het hem ( denk ik )precies Siegfried
  Maar kan jij dan uitleggen( voor ons onwetende mensen) dat dieptepsycho-logica de contra/spiegel weer is van psycho-logica en dat dát dan weer de reden is dat (bijna) niemand dat kan doorzien...en heeft dat dan te maken met ons hersendefect én dus het weten diep van binnen... dat we dat defect moeten hebben en dat er ergens dus iets niet klopt...?
  (Je ziet dat ff was ook maar weer kort....ha ha )

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Godverdomme Fons,
  Ken jij niet die "eeuwige " gevoelens dat je het nooit perfect doet of dat je in de spiegel ziet dat je oud wordt?
  Waar spiegel je aan in het dagelijks leven?
  Heb je niet de innerlijk drang om het beter te doen dan gisteren toen het weer fout ging met ... ach alles wat je deed?
  This is the essence of humal life ....sorry in mijn ogen.
  Diep van binnen is die stem van toch iedere seconde actief?
  Of ben ik soms met die gekte geboren?
  Ik ga er nu niet verder op in, want de tijdgeest zegt me dat het voor vandaag wel weer effe [of ff for the rapid boy ] genoeg is geweest.
  Sorry.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fons....
  Misschien was het beste boek wat ik in vertwijfeling schreef wel "Mijn moeder noemt mij duivel".
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Siegfried,
  Ja nou en of ik die gevoelens her-ken en zeker dat ik 'het' nooit goed doe zo als ik doe.
  Oud worden merk ik natuurlijk niks van...ha ha .
  Toch verdwijnt, nu ik een beetje door de kier van mijn egodeur kijken kan de drang om alles beter en meer te doen dan ik deed simpelweg omdat de noodzaak om dat te doen er vaak niet eens meer is !
  Daardoor zie je ook bij 'andere' mensen hoe het toneel van het leven vaak wordt gespeelt.
  Daar kan en mag je niks mee en toch is daar de drang(willen) bij mij (en volgens mij ook bij jouw)telkens weer wel en dat gaat zomaar niet weg.
  Inzicht maakt licht denk ik dan vaak, zeker als 'de spiegel' die je dan voor je hebt aangeeft "het allemaal niet meer te begrijpen".
  Dus dat zal dan wel het inzicht zijn in 'the essence of life' die ik wil verklaren voor mezelf en de spiegel?
  En dat maakt soms moe en geeft toch een 'Don Quichot' gevoel.
  In je boek 'moeder noemt mijn duivel' staat dat gek doen om niet gek te worden wel omschreven en is soms om je gek te lachen maar het fenomeen blijft !
  Vertwijfeling blijft zolang het ego aanwezig is en wat ooit is geweten wacht rustig op zijn beurt.
  En blijkbaar delft mn ego nu ff (tegen-woordig) het onderspit maar maakt wel-licht wat meer ruimte vrij voor de spiegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ach Fons,
  Als ik naar mijn bizarre leven kijk was ik een giga angsthaas.
  Een angsthaas voor alles wat de buitenwereld was.
  Ik durfde ook nauwelijks in de spiegel te kijken, want ik voelde met mijn ogen op stokjes en tanden die recht uit mijn bek groeide net "de gebochelde van de Notre Dame.
  Het gescheurde Ego-jasje!!!
  Wat dat betreft was mijn smetteloos witte doktersjas - waar ik verantwoording moest dragen voor anderen - dan ook wel de slechtste keus.
  Misschien was het enige dat ik -tig voorzorgsmaatregelen nam voor als ik ergens fouten had gemaakt en dat kwam dan wel de patiënt ten goede.
  Dat was zeker ook de reden dat ik iedere vrije momenten gebruikte om dieper te graven.
  Toen die uitleggende dromen bezit van me gingen nemen veranderde er veel.
  Behalve dat ik de smetteloze doktersjas van mijn collegae zag wegkwijnen in hoogmoed door diepliggende angst, kwam er iets voor in de plaats: Mijn angst werd niet alleen minder, maar onderwijl stond ik verder van het leven af dan ooit. Maar dan wel zonder "minderwaardigheids-gevoel".
  Gek en tegenstrijdig is het wel.
  De jaren in vrijwillige ballingschap deden dit proces extreem versnellen.
  Het leek er dan wel voor Maria op dat ik het best goed naar mijn zin had, maar ik werd steeds meer ziener en dienaar en niets meer.
  Dit lijkt wel nobel, maar het was louter om er op één of andere manier toch nog bij te horen. Dus precies het spiegelbeeld van de "Nobless oblige" en/of de adelstand van mijn moeder.

  Sorry... veel geouwehoer.
  Ik plaatste mijn aanvaring met die NRC-journalist uit Moskow er ook niet voor niets op, want - alhoewel niemand het schijnt te voelen - worden wij door de journalistiek langzaam klaargestoomd om eerst verbaal en later materieel de vijand te verslaan.
  En onderwijl voedt dit en alle reclame onze hoogmoed dat wij goed zijn die we zijn. En dat terwijl dit echt de spiegel is van extreem snelle verzwakking van ons aller ego.
  Daarom werkt de reclame-industrie zo giga goed in deze tijd.

  Sorry voor de moeilijke woordkeus, maar ik kan het niet beter.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen