Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


donderdag 16 februari 2012

De barbaarse wereld van economiste Barbara Baars [http://www.seo.nl/organisatie/medewerkers/barbara-baarsma-directie/ ]

Weer een poging om de leugen die ons "onbewust van alles" regeert -haha voor kosmische welzijn - te laten meegenieten
Geachte Mevr. Barbara Baars,
Naar aanleiding van Uw optreden in “De wereld draait door” schrijf ik U.
Ik vraag Uw aandacht voor een werelds totaal andere visie op de economische crisis als zijnde de visie van een ex-medicus.
Mijn naam Siegfried Bok en heb inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Via een meer dan bizar leven kwam ik na ruim 30 jaar research niet alleen tot de conclusie dat de mondiale crisis niet alleen in de sterren geschreven stond, maar dat wij tevens aan het einde staan van de evolutie-cyclus op aarde.
Ik begon -gestuurd door erflast [ mijn CV vind U op http://www.wetenschap-eindtijd.com/schade_en_schande/curriculum/curriculum.html ] - met medicijnen studeren, werd chirurg  en ontpopte mij als wetenschapper.
Ik was niet - zoals gebruikelijk - met zoeken naar oplossingen voor ons steeds zieker worden, maar naar de oorzaak van ons ziek zijn in het weten dat ziekte in de vrije natuur een onbekende is.
Mijn startpunt daarin was een studie van wat er bekend was over evolutie van levensvormen dat zich kenmerkt door steeds verdere specialisatie van organismen om daarmee een beeld te krijgen van iets wat ons hedentendage in de ban heeft : kanker.
Die ziekte met de vreemde naam “kwaad-aardig” kenmerkt zich door “ontaarding” alsof die evolutiecyclus wordt teruggedraaid.
Feitelijk zette ik daarmee het werk van mijn toen reeds overleden grootvader voort, die aanvankelijk Rector magnificus in Leiden was en in de boekjes bekend is als cyberneticus.
Ongetwijfeld weet U wat cybernetica inhoudt: “stuurkunde” en/of de besturing van ons lichaam.
Misschien is een simpelere uitleg energetica van het lichaam, waarin de sleutelpositie wordt ingenomen door de hersenen.
Daar huist - om het simpel te zeggen - de sturing van het lichaam en bepaalt de geest van ons leven en beleven.
Dit ter inleiding.

Naarmate mijn zoektocht vorderde en ik werelds vele contacten had opgebouwd organiseerde ik in 1980 een wereldcongres “From woundhealing to cancer”, daar in mijn energetisch/cybernetisch beleven beide veel overeenstemming vertoonden, doch met dat verschil dat de eerste een defect was in het lichaam zelf en de tweede ergens genetisch zijn oorsprong moest vinden [ dit is hedentendage al meer dan duidelijk aangetoond ] .
Vreemd genoeg leidde dit congres tot mijn eerste aanvaring met de KNMG en de Staat, omdat ik geen titelaturen had en dit een blamage voor de “medische stand” vond.
Dit leidde tot een publicatieverbod voor journalisten en is hedentendage nog steeds het geval.
Steeds dieper gravend in dit ziektebeeld sloeg mij niet lang daarna de schrik om het hart, omdat ik alle werelds bekende en voor velen onbekende symptomen van dit kwaad/aardig proces in onze economie kon terugvinden.
Dit leidde vervolgens tot een lezing op een congres in 1981 met als titel “Cancer, it’s like economy”.
Toen werd ik pas echt een vijand van de Staat, want ik tastte aan “De luxe van een kankercel te zijn”. [ Scheef hier in 1990 een boekje over , stuurde het naar een aantal regeringsinstanties en kreeg logisch of onlogisch tot op heden geen enkele reactie.]
Uiteindelijk - gestuurd door steeds meer aanvallen van Regeringswege  -stopte ik mijn werk als arts, verliet mijn vaderland en  trok mij 14 jaar terug in de binnenlanden van Portugal om te zoeken naar het “waarom” achter deze vreemde veroordeling.
Als enige bagage nam ik mee een oude doctrine uit de bloeitijd van de Chinese Dynastie over cyclische processen in de kosmos die het leven op aarde totaal beheersen en o.a. de sprongsgewijze evolutie-cyclus bepalen, maar tevens de va et viens van culturen.
Langzaam - ijzig langzaam - kreeg ik inzage in wat men noemt “de kosmisch klok van oneindig bewegen” en door wereldse contacten met Maya-kenners kwam ik uit op 2012, die feitelijk precies in alle Bijbelse voorzeggingen voorzegd zijn en nu de wereld in haar ban lijkt te krijgen.

De verkankering in de wereld is nu in zijn eindfase beland en gelijk de medische wereld de patiënt in leven weet te houden door zgn. voedingsinfusen, zo wordt de wereld van het stinkend geld nog slechts door geldinfusen staande gehouden.
Maar wel met dat verschil dat de rijken steeds rijker en de armen steeds armer worden.
En onderwijl bestoken wij de wereld met chemische wapens, bacteriologische wapens en atoombommen alsof het een ware kanker betreft.
De geopolitieke spanningen tussen Oost en West lopen met de dag op en onderwijl kakelen wij als kippen zonder kop dat het morgen wel weer beter zal gaan, als....
Zijn we echt in hoogmoed vervallen door het stinkend geld of worden wij als burgers bewust dom gehouden om chaos te voorkomen?
Inmiddels ben ik lang niet de enige, die - al is het vaak in symbolische vergelijkingen - het heeft over de verkankerde wereld.
Maar het is wel onze geest van leven!!!
En als ik U dan met een big smile bij van Nieuwkerk zie zitten wordt mijn bloed wel karnemelk; ook al zal het voor mij mijn tijd wel duren.
Dat mensen zoals U dit niet direct willen aannemen kan ik mij goed voorstellen, maar dat er door het publicatieverbod voor journalisten totaal geen aandacht aan mag worden geschonken, vind ik op zijn zachts gezegd onmenselijk en onbeschoft.

Graag zou ik hierover met U als gerenommeerde economiste van gedachte willen wisselen, want de tijd is er meer dan rijp voor.
Ik stuur dit schrijven o.a. aan onze RTLZ-econoom Tissen, die er mede voor zorgde dat ook deze zender mij bande om het aldaar niet bespreekbaar te maken, alsmede aan Matthijs van Nieuwkerk.
Daarnaast zet ik het als artikeltje op mijn eigen blog [ http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/ ] alwaar ik met vele vertellingen over “de zin van evolutie voor kosmisch welzijn” plaats, die al in de oudheid bekend zijn geweest.

In afwachting teken ik ,
S.W.Bok


17 opmerkingen:

 1. Misschien was het achteraf wel een iets te barbaarse titel voor zo'n schone Helena die op sluwe wijze bij "de Wereld draait dol"het manvolk om haar vinger wondt en ze onderwijl vanuit de hoogte op afstand hield.
  Maar als ik de naam Barbara Baars lees, lees ik in haar naam "de vrouwelijke Barrabas" die als waar roofdier van haar stamboom-ouderen het onschuldige visje met huid en haar verslindt met grote tevredenheid en zelfingenomenheid.

  Natuurlijk hoop ik dat ze bijt, maar die kans is even groot als dat de omkeringcyclus in de wereld tot iets nog mooiers leidt.
  In ieder geval zal het haar wel prikkelen.

  En waarom doe ik dit...
  Omdat ik hier met een handje vol "gelovigen in het Woord" zelf geen steek verder kom met aanwijzingen of afwijzingen t.a.v. de zin van evolutie voor kosmisch welzijn.

  Zucht.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach lieve mensen...
  Kijk daar doe ik het eigenlijk voor.
  Dit was de eerste mail over dit onderwerp van mijn sparringpartner op RTLZ

  Geachte heer Bok, te pas en te onpas betrekt u mij in uw verhaal en ik heb u al vele malen verzocht dat niet langer te doen. Ik ben er ook niet van gediend dat u ongefundeerde beschuldigingen aan mijn adres uit ten opzichte van derden. Thans verzoek ik u voor de laatste maal mij niet langer te noemen en/of te betrekken in uw geschriften, anders dan via letterlijke citaten of anderszijds bewijsbare stellingen. René Tissen

  Boosheid is in mijn ogen het begin van onmacht.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb de uitzending maar eens bekeken (http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/87375) en ik moet concluderen dat dit gelul over de economie helemaal nergens over gaat dan wat oppervlakkig technocratie geleuter of cijfers. sowieso kijkend naar al die economisch afgestudeerde wijven aan tafel denk ik, ja, we zitten in het einde der tijden. economie is helemaal geen wetenschap of te bestuderen, daar kan je 1000 jaar over lullen en er nog niet uit komen.
  zet er nog een hoer zoekt boer vrouwtje erbij uit braboland + een reactie van carnaval Roemer .... tja dan hou ik het niet meer droog. Siegfried, ik wens je succes met je rooftocht, maar ik vrees dan BB te omhooggevallen is in de dolgedraaide wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als een mens geen rationele argumenten meer weet, dan wordt er emotioneel op de man gespeeld als uiting van onmacht.

  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha goeiemorgen Dennis en Henk,
  Dennis maar eerst.
  Wat vrouwen in de economie betreft...
  Zij hebben erflastig toch slechts weet van geld uitgeven en als er dan toch van die machines zijn [ dat heeft ze geleerd op de Universum-tijd ] dan is het probleem er toch ook niet?
  En als kerels niet naar haar pijpenkrullen dansen dan zet je ze toch gewoon op straat? Daarom hoort een vrouw achter de aanrecht.
  Het geval Tissen is toch echt om tissig te worden hoe hij minstens één keer per week met utopia- of huilbaby-verhalen het blog van RTLZ mag vullen?
  Laatst had hij een heel gesprek met zijn volwassen zoon van 15 lentes over economie en zakgeld erop staan.
  Worden wij allemaal zo met de speen de oorlog ingejaagd?
  Maar...
  Ik vind het een hele eer dat ik je op deze manier weer even uit je struisvogel-houding heb kunnen trekken.

  Dan Henk ...
  Wijs je naar mij met die opmerking? Haha!!!
  Ik kan je wel zeggen dat het de kunst van de ratio is, die iedereen onder tafel kan lullen en zeker als je ook nog gestatust bent.
  Jij doet het dan met muziek, omdat dat nog plezier geeft ook.

  Neen, ik plaatste dit stukje in de ijdele hoop dat ik zodanig aan de bast van die hoge bomen knaag dat ze van woede gaan slaan, want daarna komt er misschien nog realiteit of "goddelijk besef" dat zij als pionnen worden gebruikt.

  Zo weet ik haast zeker dat onze NRC-correspondent in Rusland nu aan het nadenken is hoe hij met zijn opruiende taal over de Russische wantoestanden ons wel de oorlog in jaagt.
  Opeens moet ik denken aan de prachtige gezegde van Oshio en/of Bhagwan die over onze verslaving van kranten lezen zegt :"Wij lezen de krant om daarin te zien dat wij beter zijn dan al die schoften in de wereld".

  Genoeg gezeur van mijn kant.
  Ga op zoek naar nieuwe prooien.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van vrouwmens Maria,

  Vrouwmens is numerologisch een 6 en Maria ook en twee zessen maakt een 3.
  De 6 van dienstbaarheid die met z'n tweeën een 3 een uiting in creativiteit wordt.... en dat ga ik nu proberen...

  Ik zag jouw stukje gisteravond binnenkomen Dennis en dacht "Is je wc misschien verstopt geraakt?"
  En om de sidder die door me heen ging weg te werken surfde ik door de heksenforums heen om me te baden in het magische gebabbel van het vrouw mogen zijn in de tijd waarin we nu leven.
  Hoorde Siegfrieds reaktie erop die er nog een scheet aan toevoegde.
  En voelde verbazing in "Waar gaat dit over?"
  En zag terruglezend hoe jij Siegfried in je eerste reaktie er al een man-vrouw bommetje had neergelegd.
  En ja... bij mij komt dit bommetje wel tot ontploffing...
  Het mooie grote bijzondere mensprobleem wat als grootste taboe in de lucht blijft hangen en ons allemaal gevangen houdt vanuit alle erflijnen uit ons mensjes zijn, samen met hetgeen we allemaal in dit leventje daarin tegenkomen.
  Er lijkt geen begin en geen eind aan te zijn... de dwaalwegen hierin lijken grote onoverkoombare vormen aangenomen te hebben in onszelf en de hele wereld om ons heen.... maar kon niet anders dan er wel op reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha vrouwmens 6...
  Kreeg de mens niet het mens/beest-getal 666.
  Dat jij daar al 2 zessen in vertegenwoordigt heb ik aan den lijve mogen merken.
  Hoe vertaal jij de dienstbaarheid na het verhaal over de val uit het Paradijs?
  Wil je met je mooie naam hier de schijnheilige spelen en zeker in een tijd dat de man als verloren zoon lijkt rond te lopen?
  Zucht...zucht roept deze man, want deze kan niet zonder, omdat hij anders omkomt in zijn eigen vuil.
  Dennis mag dan in stilte genieten van zijn "eensaamheid' met een goed glas whisky omdat zijn schone Denise hem bedroog, maar triest zit de man/vrouw relatie er toch wel uit. Het samenzijn werd niet voor niets woordzuiver echtgenoten genoemd, want "echtgenieters" is het bepaald niet.
  Ik zou haast zeggen "Na het verrichten van de paringsdaad staat de man wer op staat.
  Dat hebben jullie waarschijnlijk afgekeken van de dierenwereld...
  Althans dat is mijn beeld.
  En naarmate het slechter gaat - in de omkeringsfase zullen we maar zeggen - is het nog een graadje erger.
  De eerste voortekenen zag ik daarin bij mijn ouders, waar mijn vader niet voor niets slaaf werd van zijn doktersjas, want daarin werd hij tenminste nog voor vol aangezien.
  En jouw ervaringen met het ouderlijk huis zijn ook niet bepaald zo snoeperig mooi te noemen.
  Ik zal niet verder gaan ,maar ook in de Bijbel werd de vrouw als Eusebel ook niet bepaald zo hoog geprezen, maar dat komt misschien wel omdat dat "waarheidsboek" door mannen is geschreven.
  Genoeg erover.
  Het blijft uiterst bijzonder fenomeen en zeker nu ... Alles goed lijkt te komen.
  haha
  zucht
  De bokkige lemniscaat S.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van Maria,

  Allereerst mijn derde 6, want schijnmaria is ook al een 6. Driedubbele dienstbaarheid die zich tezamen uit in 9 van levenspassie.

  "Wat jij aan de lijve hebt mogen merken", zoals je zegt, kwam tot uitbarsting door de vlijmscherpe pijlen die mijn ziel openscheurden om daar de diepste emotie in me raken waar ik zelf niet bij kon komen. Ik haatte je erom en ben je nu, nu ik mijn levensboek voor mezelf uit de doeken aan het doen ben én de vriendinschap van onze hondenvriendin die me daarin het laatste zetje kon geven, al met al toch heel dankbaar voor.
  En ook omdat ik jouw mocht zien en meemaken in de vreemde openheid die je bent, in je eigen mannenstrijdje.

  Hoe het zo gegaan is, in onszelf, onze thuissituaties en de wereld om ons heen, is denk ik een open deur intrappen.
  Hoe gaan we [mannen en vrouwen] om met onze opgelopen blauwe plekken [haha een blauwtje gelopen?], anders dan in de littekens van de frustraties te blijven hangen?
  Het gekwetst worden en de kwetsbaarheid bij beiden doen daarin voor elkaar niet onder. Kan dit de trigger zijn, waarom het taboe nauwelijks of niet doorbroken kan worden?
  Het was zeker wel doodeng om mijn emoties die opgerakeld werden daarin niet te kunnen uiten, omdat jij overgevoelig blijkt te zijn voor emotiebelevingen. Het dreef me meerdere malen tot hysterie en brak uiteindelijk in mijn eigen lijfje.
  Ik deed het zelf en ben nu mijn weggetje terug aan het lopen en vind het man-vrouw verhaal nog steeds het aantrekkelijkste probleem wat de mensenwereld rijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha Maria,
  Het is hooguit jammer - jammer ik - dat dit item geen eigen verhaal op dit blogje is geworden, maar nu via "Barabas Baars-achtige" zijn weg moet vinden.
  Daarnaast is het niet voor niets dat vrouwen dit blogje angstvallig vermijden en jij er dus alleen voorstaat.
  Maar... je bent niet voor niets een ramdram en kan wel 1000 mannen aan.
  Maar wie weet komt Barbara je steunen als je jouw noodkreten leest.

  Where to begin in het zo perfecte spel van God, die de hemelen zijt en niet IN de hemelen - als je de grap van de Bijbel daarin kan waarderen.

  Natuurlijk hebben zowel mannetjes als vrouwtjes nog veel eigenschappen van de beestenwereld, die nu zo vaak op Nat. Geographic belicht worden.
  De mannetjes lopen veelal doelloos rond [Het is als de gezegde "Een lopende hond vangt altijd wat"]of als apha-man beschermen zij hun meerdere vrouwen tegen indringers.
  Het voederen der wilde dieren en de opvoeding - het kroost dus - is daarin de typische vrouw-eigenschap.[Het recht van achter het aanrecht...zullen we maar zeggen...haha ]
  Maar toen de mens het dierlijk instinct ging missen - als gevolg van die verkalkte brug - werd het allemaal anders.
  De meest bedreigde soort was daarin wel zwakste, die slechts kon overleven door "Wie niet sterk is moet slim zijn".
  En gezegend met 1 baktun meer ging dit hun goed af en gelukkig maar ook, want anders hadden wij het beide niet gered.
  Maar de nooit tevreden mens met het hersendefect was wel altijd op zoek naar meer en beter en zo groeide met der tijd de cyclische processen van culturen, die gekenmerkt werd door overbevolking waardoor hun territorium werd leeggevreten.
  Moeten we daar de schuldvraag bij de man zoeken die iedere dag opnieuw miljoenen spermacellen aanmaakt en dat ook nog eens kwijt wil?
  Daar staat wel tegenover dat de vrouw niet gelukkiger gemaakt kan worden dan zorgzame moeder te spelen.
  Een onmogelijk probleem dat zo Godse perfect in elkaar steekt...sorry, in mijn ogen.
  En als het dan echt bedreigend wordt is de net iets slimmere vrouw de touwtjes in handen neemt.
  Dit is met name duidelijk te zien in de Egyptische dynastie, die door de slimme vrouw werd geregeerd en zelfs Julius Caesar deed bezwijken.
  Nu ziet dat er misschien iets anders uit, maar dit is de schijn die bedriegt.
  Eén van die slimmigheden waarover de vrouw beschikt is de sex en niet voor niets staat in vele geschiedenisboekjes beschreven hoe de vrouw de geschiedenis schreef in bed.
  Of banaal gezegd...Je mag me wel nemen, maar ik eis dat je de vijand verslaat voor mij en mijn kroost. Napoleon is daar misschien het meest goede en bekende voorbeeld van.
  Wie kon dat beter als de man die in het volle bruisende en gevaarlijk leven stond?
  En dan het fenomeen van de omkeriningsfase de cultuur zoals wij die nu kennen.
  Welke opleiding we ook kiezen...De vrouw blinkt nu uit in allerhande opleidingen.
  En waarom... Omdat zij niet bevangen wordt door erflast als het gaat om erflast van de echte boze buitenwereld.
  Sorry ik zeg dat wat stom of imbiciel, maar het is net zoals de zoon van de melkboer veel gemakkelijker dokter kan worden zonder gewetenswroeging dan de man.
  Ik zeg dit zo, omdat ik zonder erflast van dokteren waarschijnlijk nooit op zoek was gegaan naar de oorzaak van ziekte.
  En ik denk te weten dat dit voor feitelijk alle beroepen geldt en/of dat er een moment komt dat je de zin van de waanzin erin gaat voelen of beleven.
  En voor mij is dát ook de reden dat iedere eindfase homofilie de kop opsteekt.
  De vrouw raakt meer en meer geëMANcipeerd en de man wil niets liever dan een veilig thuis om uit te huilen over de dwaasheden in de wereld.

  En zo zijn de grote chefkoks in het merendeel mannen en staat Barbara baars - met Christine Lagarde [ ik zal haar naam niet bespotten]- aan het hoofd van de geldwereld.
  En zo kunnen wij die omkeringsfase - nodig voor de groei van 12 naar 13 baktuns toch volbrengen.

  Is dat niet Gods perfectie?
  Wauw...
  Ik zou willen dat ik zelf zo slim was!!!

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben zojuist ook een advies en research buro begonnen tussen de takkenzooi....maar het loont nog niet !
  De reden:
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt
  en
  Appelen varen is appelen eten... ha ha .......

  Kan Mevr Baarsma echt onbevooroordeeld onder-zoeken....? zie voor een mogelijk antwoord op deze vraag een lijstje van haar raad-'gevers'....

  http://www.seo.nl/organisatie/bestuur-en-raad-van-advies/

  De kans op een re-aktie lijkt mij hierdoor inderdaad iets kleiner geworden....?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha Fons,
  Een ding siert je als man-vrouw en/of vrouw in mannenkleren en dat is dat je nog zo'n leuk handwerkklusje aan huis draaiende houdt.
  Maar dat je nu een winstgevend advies-bureau wil beginnen...
  Dan moet je van goeie huize komen en appels voor citroenen kunnen verkopen.
  Hahaha
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja ja geweldig..... maar het gebrek aan 'zakelijk in-stinkt' maakt het d'r niet makkelijker op in deze luxe crisis....
  Maar ja met mijn aangeboren kooktalent kan ik altijd nog een gezellig gaarkeukentje opstarten als de tijd 'rijp' ....en 'researchen' overbodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nog even terugkomend op het voorval in de dolgedraaide wereld. observerend zag ik dat heer Bouman in het gesprek totaal zichzelf niet was. De vrouwen energie was zo overheersend dat ook bij hem geen zinnig woord meer uitkwam. Normaal als ik zijn stukjes lees zit er toch veel meer inhoud in.
  Nu Maria, het is toch jammer dat bij jou alle stoppen doorsloegen n.a.v. mijn 'wijven' praat. Nu ben ik in ieder geval weer een illusie armer dat dit onderwerp tot aan het eind geen discussie mogelijkheid biedt. Mijn frustratie en wanhoop moge duidelijk zijn, dat dit onderwerp verder onmogelijk is te bespreken is eigenlijk jammer, maar helaas.
  Ik schaar mij nu onder het gezelschap van 'the lost boys of summer'. Er zijn al drie leden. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha Dennis,
  Het is feitelijk onze eigen schuld, dat wij nu aan het einde der tijden van onze wereldcultuur wederom onszelf in die positie hebben gemanoeuvreerd.
  Hebben we dan nog steeds niets geleerd van de geschiedenis?
  En dan te bedenken dat de vrouw alleen door zwanger te worden die extra energie van de 13-de baktun meekreeg ... net als Moeder Aarde trouwens door door God bezwangerd raakte.
  En als je dan ook nog eens weet dat je - toen ik nog voor de "Witte Jas" werkte - mensen schijnzwanger maakte embryo-injecties - inclusief placenta - waardoor je 1 baktun meer porrie in je donder kreeg...
  Dan had je vroeger maar bij me langs moeten komen.

  Tenslotte en daar heb ik het al eerder over gehad...
  Doordat de vrouw de placenta niet meer opat gebeurde er nog veel meer.
  Ook de vrouw heeft een verkalkte brug tussen het individueel en collectief bewustzijn heeft ze van nature geen instinctief gevoel voor haar kroost.
  Maar... door haar individueel gevecht met de dood en/of de maternale depressie na de bevalling is er bij de vrouw wel een levenslange binding met haar kinderen ontstaan.
  Voor mij is het Goddelijke Spel van dit alles iets waar ik nog steeds met open mond naar kijk.
  En die vrouwelijke vechtlust komt dan naar buiten op het moment dat de man in de omkeringsfase absoluut niet meer weet wat te doen.
  Dat is ook waarom juist dan homofilie dan de kop opsteekt en juist nu - nu wij de mijlpaal hebben bereikt - ook algemeen geaccepteerd wordt in deze Westerse wereld.

  Ik vind het dan nog altijd jammer dat vrouwen hier vaak na één vingerwijzing direct weer verdwijnen.
  Maar is het anders met mannen...
  Toch ook maar een handje vol gevallenen?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dennis,
  Ik kom nog effe terug, omdat ik me realiseer dat deze energetische uitleg misschien voor velen duizend bruggen te ver is.
  Misschien moet ik overspringen op een meer algemeen kleinmenselijk gegeven en dat is dat oorlog voeren van een natie de saamhorigheid van zo'n natie enorm versterkt.
  Daarvoor behoeven wij alleen maar te kijken naar de Tweede Wereldoorlog.
  Het maakt daarbij niet veel uit of men de winnaar of de verliezer is.
  In geval van de zwangerschap is het -denk ik te mogen zeggen - voor iedere vrouw 9 maanden leven in hoopvolle spanning.
  Over de saamhorigheid van het ongeboren kind met de vrouw behoef ik het niet te hebben.
  De "oorlog van de bevalling" is voor beide een identiek gevecht dat zij samen voeren tegen de elementen.
  Kunnen jij en anderen daar iets mee?

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van Maria,

  Héé Dennis, please niet wanhopen, het was mijn bommetje wat ontplofte.
  Ik ben er blij mee hoe Siegfried me kon laten zien hoe "vrouwenverdriet" mijn genenstrijdje was wat ik in dit leven [allereerst vanuit mijn moeder en oma] meekreeg om uit te vechten /werken.
  Vreemd misschien, dacht ik tot ik Siegfried tegen kwam, dat mannen en vrouwen dezelfde waren in belevingen. Het is alsof ik opnieuw moet beginnen met leven om erachter te kunnen komen waarom er zoveel verschil is en hoe dat er dan uit kan zien [zoals voor mij] anderen dat vanzelfsprekender lijken te beleven.
  Ik moet eigenlijk wel lachen al doet het zeker ook nog pijn, hoe ik hierom uit de "vrouwengroep tegen sexueel geweld" ben gedonderd indertijd. Voor mij leek het logisch "hoe komen we [mannen en vrouwen] uiteindelijk weer bij elkaar?" Voor mij zag het eruit "ik wil wel vechten en wat is het einddoel".
  En ik schrok van de mannenhaat, terwijl de andere vrouwen net zoals ik in eerste instantie voor zo'n strijdje kozen om "onze eigen overdondering door sexbeleven van mannen" een plekje te kunnen geven in het hoe, wat, waar en waarom.

  Siegfried, bedoel je met "de saamhorigheid van moeder en kind" de saamhorigheid van mensen met Moeder Aarde?
  Hoe daarin "de oorlog van de bevalling" voor mannen en vrouwen samen een gevecht is tegen de elementen?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha Maria,
  Iedere keer moet ik weer merken in de huis-situatie hoe bij jou alle stekels direct omhoog staan naar alles wat "man in je directe omgeving" is.
  Maar...
  Daar staat wel tegenover dat jij hier tussen al die kerels , die inhoudelijk weigeren om te reageren dat zij slechts "hun lulligheid" achterna lopen.
  Natuurlijk is dit man/vrouw probleem -tig keer groter dan hier nog uit de verf komt en dus is je hyena-gevoel zéér begrijpelijk.
  Kom op dames, die stiekem meekijken, want ik weet zeker dat jullie er zijn.

  Dan je vraag over ons mensenkinderen en de bevalling van Moeder Aarde.
  Het is heus geen toeval dat ons "democratie-gevoel" [wat op zich de lachwekkendheid zelve is ] zo hard van de daken gilt dat vrouwen en mannen gelijk zijn en gelijke rechten hebben.
  Dit is wel voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid!!!
  Zij moeten toch samen met z'n allen de bevalling van Moeder Aarde tot een goed einde brengen?
  Daarom vechten vrouwen straks mee in die allesvernietigende oorlog en kunnen ze nu nog effe samen feest vieren in militaire dienst zoals je maar al te goed van Jenze hebt gehoord.
  Haha..

  Isn't it the genious itself?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen