Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


woensdag 26 januari 2011

Wiegedood of maternale kindermoord


Ik schrijf dit korte verhaaltje naar aanleiding van een uitzending van ''uitgesproken EO'' waarin gisteren een programma was over wiegedood en waarin ouders allereerst als mogelijke verdachten werden aangemerkt.
Het was of mijn bloed karnemelk was geworden, want ...
Hier lag het begin van mijn progressieve verkettering door de medische wereld en dateert al uit de 70-er jaren.
Het was alsof ik mijn leven terugbeleefde en zag weer terug hoe ik als chirurgisch consulent op de Kinderkliniek van het AZG oog in oog stond met een baby, waarvan de verpleging koeltjes zei ‘’Lijdt aan juvenile pulmonary distress [ duur woord voor weigedood] en gaat dood.
Ik ging naar de hoogleraar en vroeg of ik het kind mocht behandelen en kreeg als reactie ‘’Bemoei je met je eigen zaken en ik verbied je verdere toegang tot de Kinderkliniek’’.
Vanaf die tijd ging het bergafwaards en werd  uiteindelijk de toegang tot dit Medisch Ziekenhuis ontzegd.

Ik was arts/chirurg en medisch wetenschapper [ben inmiddels met pensioen] en deed onderzoek naar wat men noemt ''multiple organ faillure'' en/of diepe shock na grote traumata.
Hoe vreemd het misschien mag klinken kwam ik via die weg op het spoor van de oorzaak van wiegedood.
De bevalling is een groot energie-vretend  trauma voor moeder en kind en dat is ook de reden dat alle zoogdieren - behalve de mens - de placenta opeten.
Opvallend is de postnatale depressie bij vrouwen, die zo heftig kan zijn dat de moeder tot moord van het pasgeboren kind komt.
Ongetwijfeld heeft U hiervan gehoord.
Voor het kind is dat trauma even zo groot en dit kan leiden tot wat wij noemen ''wiegedood''.
Door het opeten van de placenta  komt dit ''voedings-elicter voor de groeiende baby'' via de moedermelk ook naar het kind.
Maar wij doen dit natuurlijk al lang niet meer.
Behalve dat ik hierover het een en ander publiceerde behandelde ik vele moeders met injecties van dit ''enzymcomplex'' en dit leidde tot extreem snelle verbetering bij de moeder.
Ik werd hiervoor ''veroordeeld'' ondanks de goede resultaten en de reden achter deze veroordeling was ''Lichaamseigen of lichaamsidentieke stoffen zijn niet patenteerbaar.’’
Ja U leest dit goed.
Dit alles dateert al uit 1980 en ligt al ver achter mij.
Maar mede door dit programma lijkt de tijd nu rijp om dit publiekelijk ter discussie te stellen.

Mochten er journalisten zijn die over deze  bizarre en bijzondere ziekte - die zo simpel te behandelen is - zouden willen schrijven, dan verneem ik dit graag.

Siegfried Bok
  

15 opmerkingen:

 1. (Deuteronomium 28:53) En gij zult eten de vrucht uws buiks, het vlees uwer zonen en uwer dochteren, die u de HEERE, uw God, gegeven zal hebben;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. was is dat toch met het plaatsen van bijbelteksten zonder er iets bij te zetten.
  nippertien, goed opgezocht zal ik maar zeggen.

  dat lichaamseigenstof is een perfect medicijn. echter de medische geldindrang kon er niet zoveel mee.
  maarrrr diezelfde (placenta) stof wordt wel heel duur verkocht in huidcreampjes en gebruikt voor voetbalenkeltjes.

  kwaad kan ik er niet meer over worden, maar opmerkelijk is het allemaal wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Excuses, sinds kort probeer ik de waardheid te vinden. Ik zal tektsten de volgende keer achterwege laten, totdat ik ze in nuttig perspectief kan onderbouwen. Want er valt nog veel te ontdekken.

  Tegenwoordig eten we omdat het lekker is. Alleen de gedachte al om een placenta op te eten zal menig mens doen huiveren. Mijn vader zei als iets niet lekker smaakte: het zal wel gezond zijn dan. Dat de mens ervan walgt zal wel komen omdat ze de voeling met de natuur niet meer hebben. Men voelt zich verheven boven de natuur. Jammer is dat, nog een reden om de waarheid te zoeken.

  Ik heb al wel geleerd dat het meeste van de wereldse ellende komt door de zucht naar geld van banken, pensioenfondsen, verzekeraars en de farmacie. In de Bijbel staan veel waarheden. Ook over rente en woeker en dat de zucht naar geld de wortel van alle kwaad is. Interessant boek.

  Ik ben trouwens op zoek naar het boek de Boogeyman, maar kan het nergens meer vinden om te bestellen. Heeft iemand een URL voor mij waar ik het boek kan bestellen? Hier schijnt veel informatie in te staan over hoe de machtigen (lees: rijken) van deze wereld de touwtjes in handen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom Nippertien,
  Was wel een leuke binnenkomer en leuk dat je er in het vervolg ook je visie bij plakt.
  Ik had de EO erover gecontact, maar lachen want ze hadden geen tijd. Dit is het grootste wapen van machthebbers.
  Maar nu de hamvraag: Waarom heeft God - in casu de monniken van weleer - niet ingegrepen.
  Van de oude culturen van Zuid Amerika is bekend dat zij de placenta nog wel degelijk opaten.
  Ik heb het Bijbels vertaald als "de zondeval" en/of "de uittocht uit het Paradijs".
  Kan jij of iemand anders daar een verklaring voor vinden?
  Natuurlijk is de mens "God van zijn eigen gedachtenwereldje geworden" en dit werd gepersonificeerd door "JeSuis" die vertelde dat het dát ons naar het einde zou voeren.
  Gvd... nu staat in elk gehucht in het centrum het kruis op zo'n bouwsel dat veel weg heeft van een space-shuttel van de NASA.
  Zeg dat maar eens tegen 'believers'. hahaha

  Je opmerking over geld is wel een beetje ongenuanceerd. Natuurlijk is het waar wat je zegt, maar ook hierover valt nog wel wat meer te vertellen als voorzienigheid.
  Vroeger waren schelpjes het ruilmiddel en veel schelpjes was veel macht en veel macht betekende tevens veel vrouwen. In Afrika zijn dat tegenwoordig koeien.
  Salamon had wel 1000 vrouwen!!!
  Wat is het toch dat vrouwen hierdoor aangetrokken worden???
  In mijn ogen -I am only a man - ligt daar de basis van "het worcoholic man probleem" en zijn drang naar geld en macht.

  Tenslotte je Boogyeman-vraag.
  Het boek is uitverkocht en herdruk is waarschijnlijk verboden. Ik heb contact gehad met de schrijver en zal het hem eens vragen.
  Ik heb een boek, maar het is in de "uitleen-winkel".
  Over het waarom de Joden achter de schermen nu alles sinds begin 1900 de wereldgeschiedenis bepalen - inclusief de oorlog - is ook heel bijzonder.
  Daar kan ik nog wel eens een verhaaltje over schrijven...als God het me toestaat.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Siegfried, leuk dat je reageert. Ik had vandaag iemand in de winkel die zich voorstelde als Siegfried. Komt niet zo vaak voor, in 2008 is die naam één gegeven, dito in 2009. Gisteren had ik toevallig de betekenis van die naam opgezocht. De klant was hooguit verbaasd dat ik hem vanmiddag bij het voorstellen gelijk kon vertellen wat de betekenis is van zijn naam. Toevallig nietwaar? Ik voelde mezelf natuurlijk reuzeinteressant. Dat zal wel weer dat diepe verlangen zijn om als individu belangrijk gevonden te worden, het verhoogde mijn status. Ik voelde me eventjes verheven boven andere mensen. Daar ging mijn bescheidenheid.

  Dat brengt me gelijk bij de status van de man in relatie tot wat een vrouw aantrekkelijk vindt. Wat zorgt voor de chemische aantrekkingskracht van een vrouw tot een man. Natuurlijk is het bekend dat een vrouw kiest voor de beste genen, dat is bijna overal in de natuur zo. De man met de beste kunsten heeft de beste genen voor reproductie. Wat interessanter is: het verschil tussen man en vrouw. De ie-man-d die veel geld verdiend, dus status kan kopen, is populair bij de vrouwen. Maar lang niet altijd. Een vrouw moet zich wel aangetrokken voelen. De man is blind voor wat een vrouw aantrekkelijk vindt. De gemiddelde man probeert lief te zijn, zich zorgbaar op te stellen, demonstreren dat hij later goed voor de offspring kan zorgen, goedkeuring zoeken bij de vrouw bij alles wat hij doet, enz. Zie je dat wel eens in de natuur?? Nee natuurlijk niet, mannetjesdieren vechten om de liefde van het vrouwtje, soms maken ze elkaar zelfs af. Dát vindt een mensenvrouw ook interessant. Niet dat je een ander zijn hersens inslaat, maar wel dat je je mannelijkheid laat zien. Dat je de leiding neemt, mysterieus bent, niet steeds de goedkeuring van de vrouw zoekt, dat je persoonlijkheid (charisma) hebt, dat je 'nee' kunt zeggen als een vrouw je wat vraagt. Dat maakt een man aantrekkelijk. Zijn het niet de klootzakken die altijd het mooiste meisje hebben? Je moet je tegen een vrouw gedragen als tegen je irritante kleine zusje. Maar nee, wat doet een man die verliefd is: die zet een vrouw op een voetstuk en het liefste gaat hij op zijn knieën om met tranen in zijn ogen te vertellen hoe geweldig en aantrekkelijk ze wel niet is. Je gooit het liefste je hart open om al je gevoelens op tafel te gooien. Je overlaadt haar met aandacht. En dan nog verbaasd zijn als de vrouw in kwestie niks van je wil weten. Ja maar je hebt toch je best gedaan? Meer kon je toch niet doen? Als een man verliefd is op een vrouw dan doet hij juist alles wat verkeerd is. Waarom? Nergens in de natuurlijk gebeurt dat. Heeft het weer te maken met de verkalkte brug tussen de hersenhelften?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak een nieuw bericht aan omdat ik niet meer tekens mag plaatsen.. Zo slecht als ik gehoorzamen kan ga ik hier maar verder.

  Ik dwaal makkelijk af, chaotisch als ik ben. Tja in het begin van de zoektocht ben je soms ongenuanceerd uit onmacht. Je valt van de ene in de andere verbazing, hebt gelijk overal een mening over en hoe meer je in details gaat zoeken hoe meer je het idee hebt dat je niks weet. Was het niet Socrates die wist dat hij niets wist? Ook zo'n fantastisch historisch figuur die nooit een letter op papier heeft gezet, maar zijn leerlingen wel, hetzelfde verhaal bij Jezus. Niet op zoek naar roem, macht en geld en zoals ik hier een verhaaltje typ om interessant te doen. Maar hoe meer je weet hoe genuanceerder je wordt begin ik bij mezelf al te merken. Ik kom uit de financiële wereld en ben mijn zoektocht begonnen naar de oorsprong van geld, de vreselijke langetermijn gevolgen van rente berekenen door private bedrijven, wat is schuld, waar blijft het geld, wie beheerst de geldpers. Dat was mijn eerste grote verbazing. Dit youtube filmpje heb ik een paar keer bekeken: youtube.com/watch?v=Xw8OkHZxARA alle delen en ook deel 2. De moneymasters ook interessant en The Secret of Oz is helemaal mindblowing: youtube.com/watch?v=U71-KsDArFM. Maar voordat ik de boel volspam en al mijn kruit verschiet in één topic nog even kort ingaan op de rest van de reactie. Ik hoor iemand wel eens interessant zeggen: ja geld is de wortel van alle kwaad. Nee zeker niet, geld is nodig om je in je behoeften te voorzien. Of dat nou greenbags zijn, eurobiljetten of schelpen. Nee, de LIEFDE voor geld is the root of all evil. Een boek over te schrijven. Is ook al genoeg gedaan. Wie hebben de grootste gebouwen en de hoogste bonussen? De verrotte 4 die ik noemde in de vorige reactie. Het moet ergens vandaan komen. Pensioenfondsen die overal megagebouwen laat zetten, van jouw en mijn geld. Onroerend goed stort in, weg pensioen. Fictie? Zo leek het een paar jaar geleden. Banken wat geleerd van de crisis? Natuurlijk niet, bonussen vloeien alweer rijkelijk, zelfs op het hoogtepunt van de crisis. Nee niet sparen in goede tijden, maximaal onbenullig investeren om die zucht naar meer geld te bevredigen. De boel klapt in en meneer W. Bos laat u en mij ervoor opdraaien door die belachelijke bailouts. Ja en dan er ook nog bij vertellen dat het Nederlandse volk eraan gaat verdienen. LOL. Verzekeraars in hun grote gebouwen met hun woekerpolissen die vele mensen slapeloze nachten hebben bezorgd, die van hun geld Griekse staatsobligaties kochten omdat die het meeste rendement opleverden. Jij en ik maar steeds meer premie betalen zodat ze in Griekenland nog luier kunnen worden. Farmacie is weer een ander corrupt verhaal. En dan de EU dat door Balkenende door onze strot is gedrukt onder valse voorwendselen. Wij maar geld pompen in de EU om die luie flikkers in de PIIGS landen te ondersteunen. En dan gaat de pensioenleeftijd in zo'n luilekkerland 2 jaar omhoog van 53 naar 55 en de mensen gaan de straat op protesteren. Ze zijn verwend geraakt door de altijd opgebouwde schuld. En niemand wil terug, niemand wil minder. In plaats van hard aan het werk te gaan, maar de straat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De basis van het workaholic probleem ligt erin dat men nu hard en veel móet werken om de hypotheeklast te kunnen betalen. Zelfs man en vrouw tegenwoordig, want men moet ook nog met de buren kunnen concurreren als die een nieuwe auto koopt. De huizenprijzen zijn zo abnormaal hoog geworden door die verrekte hypotheekrente aftrek dat ze onbetaalbaar zijn. En ga maar eens jaar in jaar uit 5% rente betalen over zo'n abnormaal hoog bedrag. Je wilt helemaal niet beseffen wat je voor huisvesting betaalt. Ik heb zo'n hekel aan die korte termijnregelingen zoals hypotheekrente aftrek. Ineens kun je meer lenen, want het is aftrekbaar, huizenprijzen stijgen, je betaalt tegenwoordig meer als voordat de aftrek bestond. En terug kan niet meer, want dan is het al helemaal niet meer op te brengen, of de prijzen zakken dermate dat de economie instort. Point of no return. Dus man en vrouw hard aan het werk, kinderen worden verwaarloosd, vrouw komt spannende aantrekkelijke collega tegen, huwelijk stuk, ruzie over verdeling, kinderen die toch al in de opvang zaten mentaal in puin. Verrotte samenleving.

  Ik denk dat we een climax gaan bereiken. Economisch heb ik me er behoorlijk in verdiept en oh oh wat ben ik blij dat niet iedereen de waarheid weet over ons financiële systeem. Maar dat er een volgende dip komt die nog veel heviger dan de vorige is, is zeker, alleen is de vraag wanneer. De economie is een doodzieke patiënt aan de beademing. Haal je de beademing (lees: stimulering) weg, patiënt dood. Een natuurlijk proces door ongezond leven. Dat is niet tegen te houden. Wat ik aan Siegfried zijn kernboodschap bijzonder vindt is de vergelijkingen dat alle processen hetzelfde zijn. Een economie moet uitzieken om weer beter te worden. Net als je zelf ziek bent. Als je met van allerlei middelen je lichaam niet zijn werk laat doen, ben je er straks slechter aan toe. Nu wordt de economie van alle kanten gestimuleerd om hem er maar bovenop te krijgen, terwijl de economie een dip nodig heeft om weer verder te kunnen groeien. Alleen zijn we nu bij the point of no return dat dit niet meer mogelijk is, want dan stort alles in. Het komt door de stimuleringen vanaf het jaar 2000. Easy money, veel te lage rentes. Een lage rente is als heroïne. Met een eerste shot lage rente groeit en bloeit de economie als nooit tevoren. Alleen net als heroïne en alles in het leven is het cyclisch, dus een keer uitgewerkt. De volgende shot heeft veel minder effect, maar het doet je nog wel goed voelen. De huidige economie is een heroïneverslaafde waarbij een shot heroïne geen effect meer heeft, maar als je het niet neemt ben je er zo slecht aan toe dat je dood gaat. Again the point of no return. Bijna niemand begrijpt dat ziek zijn juist gezond is. Door ziek te zijn worden alle afvalstoffen opgeruimd. Een recessie in een economie zorgt ervoor dat slechte bedrijven het loodje leggen en de goede bedrijven sterker worden. Het kaf wordt van het koren gescheiden. The survival of the fittest. Alles is elkaars gelijke.

  Sorry Siegfried voor het niet ontopic zijn en het bekladden van je blog. Ik zie uit naar je volgende blog, jammer dat ik het jarenlang gemist heb, maar ik zal het allemaal inhalen. Ik hoop dat ik het boek van de schrijver kan kopen, of anders kan lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha Nippertien,
  Hoe wil je dat ik op je boek reageer?
  Eén ding maak je wel duidelijk: You are an iron lady who is standing with two legs firmly in the ground.
  Mijn visie is wel totaal omgekeerd of anders belicht.
  Je pleidooi over man/vrouw relatie zal naar ik hoop binnenkort door Pascal op dit blog verschijnen. Dit werpt wel een heel ander beeld op die relatie: een relatie die nu naar de knoppen gaat.
  Dit geldt natuurlijk ook voor de economische wereld, want dit heeft te maken met "brainchanges" gedurende een sterretijd.
  Staat ook al genoeg over op archief.

  Maar goed...
  je hebt hier je stempel neergelegd en nu weten we wie je bent.
  Wil je proberen om nu met ons in de pas te gaan lopen [haha] en hier NOOIT meer zeggen "Wij maar geld pompen in de EU om die luie flikkers in de PIIGS landen te ondersteunen."
  - Besef wel dat wat wij hebben de naam kreeg van rijkDOM.
  - Besef wel dat wij Nederiglanders behoren tot de grootste dieven van deze aardkloot of noem het netjes VOC-mentaliteit [zie ook archief ...o.a. Waarom de Euro eerder valt dan de dolar]
  Dat is ook de reden dat ik in 1981 tot Staatsvijand werd gepromoveerd, omdat ik de eer van "our cancerous mind" blootlegde.
  Jaja!!! Gepromoveerd!!!
  Zo beleef ik dit nu, want status is als een statuut of een standbeeld dat maar één kant op kan kijken.
  Je sorry aan het eind kan ik niet accepteren, want je meent er geen donder van.
  Je MOEST je WOEDE-EI kwijt en niets meer.

  Can I invite you here with an open mind?
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weet niet of het ongepast is hier tussenin te springen, maar doe het toch...

  Dit stuk spreekt mij uiteraard tot de verbeelding omdat ik door een gebrek aan placenta (uitgedroogd) een 6tal weken te vroeg ter wereld kwam met....ademhalingsproblemen

  Een tedere en warme deken werd mij omgerold, ik werd in een glazen vitrine gelegd en de kachel ging op standje: veel te warm

  Een aantal weken later werd het stempel "gezond" op mijn statuspapier gemept en mocht ik naar huis....

  Om een lang verhaal kort te maken...is dat de reden waarom ik rook ?


  Geef ik hiermee (on)bewust een prikkel aan de longen om harder te werken ?

  In een misschien ijdele poging ze aan het werk te houden ?

  Zodat ze niet op hun lauweren gaan rusten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha die Armand,
  Breek me de bek niet los.
  Waarschijnlijk ben je blijven leven omdat je ouders je behingen met namen van zowat de hele troep vieze "kerkvaders".
  Dat je het stempel "gezond" opgespeld kreeg -zeg nauw zelf - was natuurlijk een doktersfout. haha
  Op je roken kom ik nog terug.

  Het spijt me dat ik "wiegedood" hier niet voor de zoveelste keer uitlegde.
  Het heet in de medisch jargon-wereld - opdat het klootjesvolk het niet verstaat - JUVENILE PULMONARY DISTRESS.
  In die tijd [1977] was ik op zoek naar de oorzaak van een vreselijk ziektebeeld bij jong volwassenen, die een groot trauma hadden gehad.
  Een groot trauma betekent - godverdoemmij - de hele nacht sleutelen aan een patient om de volgende ochtend weer "gewoon" aan het werk te moeten gaan.
  En dan ... of de maag ging spontaan bloeden en dus maagoperatie, of de nieren gaven het op dus diayse, of de patient werd geel [leveruitval], of hij ging naar de beademing om daar het loodje te leggen. Dit heet MULTIPLE ORGAN FAILLURE.
  Ik kan je zeggen dat dit kloten voelt.
  Toen was ik ook al bezig met het voedingsenzym van de placenta [hyaluronidase] en het bleek dat dit enzym onwerkzaam werd bij pH-veranderingen en/of verzuring van het lichaam.
  Zo ontstond mijn brainwave in de relatie met wiegedood en maternale depressie met babymoord.
  Juvenile pulmonary distress zelf heb ik nooit mogen behandelen, want of ze gingen thuis dood of ze gingen naar het knekelhuis dat ziekenhuis heet.
  Sorry dat ik wat cynisch ben, maar dit veranderde mijn leven en - godverdoemmij - het was mijn lotsbestemming.

  Maar nu je roken.
  Dat je hersenen in je glazen kooitje er ook niet beter van werden laat zich raden.
  Volgens mij is roken niets meer dan je afsluiten voor de drukke buitenwereld en/of je zwakke hersenen nog net te laten functioneren.
  Ik zeg dit, omdat ik als ik schrijvende ben - en dat kost me veel moeite - ik alle zeilen bij moet zetten om het goed op te schrijven.
  En het feit dat je verslaafd bent aan wiet...
  Dat is the ultimate way om je denken uit te schakelen en over te stappen op je automatische piloot.

  Tenslotte...
  Je behoeft echt niet zo dwingend iedere keer één of twee regels over te slaan.
  Ik lees het heus wel.

  hahaha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. beste Siegfried..

  Heb ook nog een vraagje. Mijn moeder was op haar 16e zwanger en mijn broer werd met een lichte geestelijke achterstand te vroeg geboren. Vlak daarna werd mijn zus geboren. Op tijd en ogenschijnlijk gezond. Nu mankeert ze vanalles zoals alle veertigers.
  Mijn ouders kregen daarna het advies te stoppen met kinderen verwekken want mijn moeder was zwak.
  Natuurlijk luisterden ze niet en na een klein jaar kwam ik. 4 weken te laat en de placenta was totaal in ministukjes vervallen.
  Aan mijn moeders bed (thuisbevalling) zei de arts... "best kans dat ze later..." en hij maakte zijn zin niet af omdat mijn moeder luisterde. In plaats van te vragen wat hij bedoelde deed ze er het zwijgen toe.
  Nu mankeer ik wel het 1 en ander maar vergeleken met broer en zus ben ik niet ongelukkig haha.
  Even voor de nieuwsgierigheid, heb jij enig idee wat dit voor invloed op mij zou kunnen hebben (gehad) ?
  Lees zo wat je schrijft.. ben ff verder aan het vertalen.
  Groet.
  Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi die Cindy,
  Kan je er weinig over zeggen.
  Je vertelt het erg in notendop.
  Over het algemeen komt vroeggeboorte - voor zover ik weet - vooral voor bij algemeen slechte voedingstoestand, alcoholisme, veel roken, ect.
  Maar ook de thuis-situatie is daarin natuurlijk van grote invloed.
  En tenslotte het nest waaruit vader en moeder kwamen,
  I feel so sorry, but I can't say.
  Misschien wilde de dokter wel zeggen...
  Haha
  Misschien wilde de dokter wel zeggen "Zij wordt later een goed vertaal-sterretje".

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo waar kreeg ik na 2 weken een telefoontje van de EO en wel van de programma-maakster zelf: een iron-lady, die bepaald niet op haar bek was gevallen.
  "Als niemand weet hoe wiegedood ontstaat, kunt U het ook niet weten". Dat ongeveer was de strekking van een keihard debat over de medische maffia, wat uiteindelijk leidde tot "oe, ah oh" en ze vroeg zowaar mijn curriculum vitae.
  Jaja lachen was het wel, want die staat op de website over de eindtijd.
  Dus vroeg ik haar met klem om een antwoord en...
  Na een week stuurde ik dus maar een mailtje, waarop het mens zo kwaad werd dat ik het wel kon vergeten.
  Reden: ik had geen geduld en zij had het gigadruk en ik was respectloos.
  Net alsof ik baat had bij wiegedood nu wij aan de vooravond staan van massamoord.
  Ach...
  Zal nog proberen een verhaaltje hierover te schrijven, want als alles goed gaat zoals het gaat moet het nalaten van de vrouw om de placenta op te eten toch ook zijn diepere reden hebben.
  Of niet soms?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Natuurlijk kreeg ik na deze confrontatie geen reactie meer van de EO en dus schreef ik de reactie het volgende:

  Geachte Heer Timmerman,
  Ik kom bij U even terug op mijn eerder schrijven aan U naar aanleiding over Uw programma over ''wiegedood of maternale kindermoord'' medio Januari dit jaar.
  Ik heb daarna allereerst telefonisch contact gehad met Melliena Beckman en haar mijn curriculum opgestuurd.
  Toen ik na ruim een week nog niets hoorde heb ik haar een mail gestuurd, die bij haar in het verkeerde keelgat schoot.
  Ik zou te ongedurig zijn en geen respect hebben voor deze worcoholic iron lady.
  Het was voor mij duidelijk dat zij mij daarmee de deur had gewezen.

  Mijns inziens was het programma zodanig emotioneel binnengekomen bij mensen, dat ik meende dat - zo er iets van een uitzending overheen zou komen - dit niet te lang zou moeten duren.
  Mijns inziens was het '' men moet het ijzer smeden als het heet is''.
  Kijk...
  Mij maakt het weinig meer uit of nu wel of niet bekend wordt dat wiegedood en maternale depressie - die zo diep kan zijn dat het tot kindermoord leidt - het gevolg is van het niet opeten van de placenta.
  Mij maakt het niet meer uit hoe de medische wereld mijn research hieromtrent veracht vanwege geldindrang en/of niet patenteerbaarheid van medicamenten zoals in dit geval placenta-capsules, die in China standaard zijn voor net bevallen vrouwen.
  Hoe vreemd dit voor U ook moge klinken was dit fenomeen een toevalsbevinding, nadat ik mij als chirurg al jaren had verdiept in irreversibele shock en celvoedingsproblemen.
  Ik ben nu 67 en heb mijn portie in deze maffieuze medische wereld wel gehad.
  Ik werd al in 1980 door KNMG en Staat in de banvloek gedaan, omdat ik eigenzinnig een wereldcongres organiseerde aan de RU. Rotterdam over kanker [zie o.a. www.wetenschap-eindtijd.com]

  Nu ik niets meer van jullie heb gehoord, kan ik Uw uitzending nog slechts zien als een inhoudsloze sensationele dijenkletser.
  Het spijt me maar ik heb er echt geen andere woorden voor.
  Het toont slechts aan hoe verworden de wereld is en dit had ik zeker niet verwacht van de EO.

  Behalve dat ik Uw hoog geeerde medewerkster een afschrift stuur, zal ik dit schrijven als open brief gebruiken voor andere instellingen die zich met wiegedood bezig houden.
  Niet dat ik er iets van verwacht, maar voor mij is iedere wiegedood of maternale kindermoord vanaf heden gelijk moord door de EO.

  Ik hoop dat ik hiermee duidelijk ben geweest.
  Met oprechte minachting jegens U, teken ik
  S.W.Bok

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tot mijn verbazing mocht ik op de NRC over klimaat-perikelen iets loslaten over de mens als mongool en kreeg zelfs bijval van één van de andere reaguurders.
  Ik had zelfs het woord "mensenplaag" mogen noemen.
  Dit leidde tot iets meer diepgang mijnerzijds en ging toen natuurlijk wat al te ver in de ogen van deze klimaat-journalist/specialist.
  Dus ...
  Misschien dat we hierover nog een echte samenspraak krijgen voordat het licht uitgaat.

  Beste Robert Wilkens,
  Met verbazing zie ik dat dit kleine kattebelletje geplaatst werd.[ dank Hr. Luttikhuis ]
  Het toeval wil dat de media vandaag bekend maakte dat wij nog deze maand de 7 miljoenste wereldburger mogen begroeten.
  Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de gevolgen van dit hersendefect wat ons tot buitenbeentje maakt in de hele evolutie.
  Maar "door schade en schande iets wijzer geworden" weet ik dat ik enorm moet oppassen niet te veel te vertellen.
  Door dit hersendefect [waardoor wij geen binding hadden met het collectief van leven, werd ons in het begin ook niet voor niets bijna fataal.Dit is antropologisch onomstotelijk vastgelegd.
  De ontwikkelingen die wij in cultuur en techniek ontwikkelden zijn in veler ogen misschien dan wel zeer bijzonder, maar het zijn wel allemaal onnatuurlijke vondsten om te overleven. Het heet woordzuiver ook niet voor niets "technologisch REvolutie"en geen evolutie.
  Het lijkt muggenzifterij, maar door die technologie hebben we onze levensduur als zoogdier wel weten te verdubbelen van 40 naar 80 jaar.
  Dat wij nu tot mensenplaag uitgroeien, zal U met dit weten ook niet meer verbazen.
  Heel interessant als U weet dat alle zoogdieren een gemiddelde levensduur hebben van 52 maal de zwangerschap.
  Nog interessanter is het dat de mens als zoogdier de moederkoek niet meer opeet.
  De enzymen in die moederkoek zijn de voedingselicters voor alle cellen in het menselijk lichaam.
  De gevolgen heb ik onderzocht en dit bleek tot een veelheid van afwijkingen te leiden waaronder maternale depressie en wiegedood.
  Deze afwijkingen zijn heel simpel te behandelen met o.a. placenta-capsules van zoogdieren.
  Dit deed men in oude culturen nog wel, maar het ook dit is niet voor niets in de loop der geschiedenis achterwege gebleven.
  Het hersendefect waarover ik sprak groeide iedere nieuwe cultuur en/of sterretijd en dit betekent dat de moeder/kind binding ook steeds minder werd.
  En als U weet en/of beseft hoe groot het geboortetrauma is voor moeder en kind, kunt U zich ook voorstellen dat er door dit trauma een "artificiële" moeder/kind binding kwam.
  Laat mij hier maar stoppen, want ik denk dat ik al te veel verteld heb. [publiceerde daar een en ander over en staat o.a. ook op http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/search/label/maternale_babymoord

  S.

  BeantwoordenVerwijderen