Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


maandag 17 januari 2011

Gij zult geen beeltenissen maken.

Eén van de vreemde Bijbelse voorzeggingen luidt ‘’Gij zult geen beeltenissen maken”’.
Wat wordt daarmee bedoeld?
Is het louter dat wij ons geen spookbeelden of wensdromen moeten aanwenden in ‘’the stuggle for life’’, die leven heet?
Is het misschien dat wij niet mogen oordelen over anderen of - zoals mij door mijn ouders was ingepeperd - ‘’Oordeel zacht en wees een zegen’’.
Maar ...
Leven wij niet op basis van goed en kwaad denkbeelden als gevolg van een hersendefect tussen het  zgn. individueel en collectief bewustzijn? [zie website : corpus callosum]
Dat is wel wat ons mensen doet onderscheiden van alle andere levensvormen.
Dan is die voorzegging toch een absolute contradictio interminis en/of een grote tegenstrijdigheid!
En eenmaal vastgelegd door erflast in onze genen noemen we die beelden ‘’vastgeroest’’ en dit bepaalt onze levensmodule en/of hoe wij in het leven staan.
Ik ga het hier niet hebben over de reclame-industrie, die ons ‘’tegenwoordig’’ overal waar we gaan en staan bombardeert met beelden ten aanzien van goed en kwaad.
Ik ga het al helemaal niet hebben over de gekruisigde Jesus, die iedere Kerk met zijn beeltenis siert en waarvan wij nu met vrij grote zekerheid weten dat hij geen Kerstkindje was en zelfs niet gekruisigd .
Maar die denkbeelden zijn na 2000 jaar Christendom zo vastgeroest, dat velen dit gewoon niet anders kunnen beleven.

Neen!!
Laat mij de hand in eigen boezem steken en U vertellen hoe vast mijn beelden zaten en hoe lang het duurde om er een deel van af te breken.
Ik werd voor het schrijven over dit onderwerp getriggerd door een leuk filmpje op Nat. Geographic van een ‘’dog whisperer’’, die ogenschijnlijk valse honden binnen een paar minuten weet om te toveren tot ‘’makke schapen’’ en tegen de eigenaar vertelt dat honden in ‘’het hier en nu‘’ leven.
Zij leven in het hier en nu, omdat bij hen die brug tussen collectief en individueel bewustzijn nog niet verkalkt is.
Begin 80-er jaren als gevolg van mijn zoektocht naar de mogelijke oorzaak van kanker zag ik steeds meer overeenkomsten met onze wereldeconomie, waar rijken steeds rijker en armen steeds armer werden en er ook al sprake was van uitzaaiingen.
Dit beangstigde mij en die angst deed mij spreken.
Is het niet vreemd dat ons werd nagelaten ‘’Spreken is zilver en zwijgen is goud’’.
Zou spreken dan niets meer zijn dan het uiten van emoties, die altijd een uiting is van ons goed en kwaad beleven?
Durft U daar even bij stil te staan in deze kakelbonte wereld?

Mijn verhaal over mijn grote ommekeer in mijn leven kennen velen inmiddels al.
Maar op dat moment was ik nog slechts een Universitair gebrainwashte dokter, die ziekte en zeker kanker als een vijand zag die moest worden vernietigd.
Denkbeelden dus en niets meer dan denkbeelden!!!
Toen had ik nog nooit gehoord vancycli die allen gelijk zijn van het allergrootste [de kosmos] en het allerkleinste [het atoom]”.
Dit kwam pas later toen ik door schade en schande de overstap maakte van reguliere naar alternatieve geneeskunde en in aanraking kwam met de leer van de acupunctuur.
Maar dacht U dat er toen al een lichtje ging branden?
Ik weet zeker dat al diegenen die mijn website hebben ‘’opgegeten’’ en/of ‘’te vleze hebben gemaakt’’ alsof het de Bijbel zelve is, dit zo beleven.
Maar het tegendeel is waar!!
Zelfs mijn hele onderzoek naar zwangerschap als onderdeel van mijn zoektocht naar het ontstaan van kanker, waarin de partus op gang komt als de nog ongeboren vrucht zijn eigen stofwisseling of warmteproductie op gang brengt deed bij mij nog totaal geen belletje rinkelen.
Mijn denkbeelden over ziekte als vijand waren daar nog steeds te sterk voor.
Was ik daardoor ziende blind???
Dit is een puur retorische vraag, waar het antwoord gewoon ‘’ja’’ op is.
Met andere woorden: dan is het ook niet zo verwonderlijk meer dat ons werd voorzegd dat we aan het einde van de rit als gevolg van duizenden en misschien wel tienduizenden vastgeroeste denkbeelden echt ziende blind en horende doof zouden worden.
Dan kunnen wij er toch ook niets aan doen dat wij nog steeds denken dat het leven gewoon verder gaat, ondanks het feit dat wij de aarde nu in razend tempo kaalvreten.
Het zijn heus niet alleen de New Agers, die kakelen over de grote ommekeer naar een kosmisch bewustzijn. De wereld staat  bol van oplossingen van zelf gecreëerde problemen: zo bol dat bijna niemand gelooft dat het echt afgelopen is.

Die denkbeelden zaten dus ook bij mij totaal vasgeroest en dat terwijl ik het sleuteltje in mijn hand had.
Die kennis als zijnde mijn research op medisch gebied en dat sleuteltje van de Oude Wijsheid nam ik totaal onbewust mee naar mijn vrijwillige ballingsoord Portugal, waar ik steeds meer vereenzaamde. Ik leefde er als zombi in een bouwval en er waren vele momenten dat ik het leven echt niet meer zag zitten.
Dat kan ik U wel vertellen.
Als men nu mijn website leest of het Theater La Vida lijkt het er toch totaal niet op?!
Maar het was wel de realiteit.
Duizenden keren legde ik de puzzel om te kunnen begrijpen waarom ik in Gods naam verketterd was door KNMG en de Staat en dat terwijl ik zeker wist dat ik gelijk had.
Ik ging er - om het maar zo te zeggen - mee naar bed en stond er mee op en mijn terugtocht naar Nederland bleef geblokkeerd totdat ik hierop een antwoord had gevonden.
En dat werden mijn uitleggnde dromen, waarvan ik nu zeg...
Dat waren momenten dat mijn denkbeelden één voor één verbrandden en toen pas - na 7 jaar in mijn eigen kerker te zijn opgesloten - vielen de eerste vergelijkingen met cycli die allen aan elkaar gelijk waren mij pas op.
Toen pas ging er een heel klein lichtje branden: een lichtje wat steeds helderder werd.

Mag ik hieruit afleiden dat men denkbeelden van goed en/of kwaad pas kan oplossen na keiharde zelfdestructie en nooit anders?
Ik durf nu te zeggen ‘’JA  EN NOOIT ANDERS’’.
Dat dit in de volkswijsheid is vezegeld met ‘’door schade en schande wijs’’ lijkt dan wel een ‘’dood’’-normale uitspraak, maar dat dit echt alleen kan door pure zelfkastijding tot het alleruiterste beseft niemand.
En wie heeft dit ervoor over?
Niemand toch?
Ook ik niet, maar het viel me ten deel!!!
Maar...
Als u probeert hier afstand van te nemen, is het toch onvoorstelbaar hoe geniaal ‘’de zwangerschapscyclus van Moeder Aarde in elkaar steekt?
Als men probeert hier afstand van te nemen, is het toch meer dan duidelijk dat - hoe men ook vertelt over de ‘’waarheid van bloemetjes en bijtjes’’ - dit alles altijd gekleurd wordt door eigen denkbeelden en altijd de illusie is?
Mag ik U vragen?
Is het niet te bijzonder voor woorden...


21 opmerkingen:

 1. Hoi siegfried, inderdaad! dit wat je hier omschrijft weet ik dat dit precies zo is! Ik ben het dan ook niet met je eens dat niemand die je verhaal heeft opgegeten... .. dit niet beseft. Ik weet maar als te goed ''door het zien van mijn eigen verwordenheid'' dat wat je te zien kreeg nooit zomaar los komt uit de genen.
  Dit moeten altijd bijna dood belevingen zijn.
  Niet dat dat bij mijzelf ten deel valt want ik weet dat ik door het zien van mijn eigen verwordenheid altijd direct of achteraf twijfel aan wat ik zeg of doe.... ik heb er nu mee leren leven omdat ik er ook geen zelfdestructie voor over heb omdat en terwijl het daar toch wel heen lijdt. Of met andere woorden, ik ben te verworden voor zelfdestructie en ik weet dat dit bij andere op alle vlak niet anders is, dit is het dan ook waardoor ik kan zeggen...we staan erbij en kijken ernaar wat we ook zeggen of doen.
  Dat we daarbij iets bijzonder vinden is naar mijn idee ook niets meer dan een tegenwicht voor onze verrotting, dus bijzonder vind ik het wel.. Buiten dit alles is... wat het nu allemaal echt is wat het is NOOIT werkelijk te zeggen of zien want het is leeg.

  Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Siegfried,

  Je cyber-assimilatie draait volle toeren! Complimenten hiervoor!

  Het is zonder woorden niet te verwoorden.

  Wat kunnen we volgens jou collectief doen?
  Zijn er hoge/lage bewustzijn verschillen in de maatschappij? Kun je dit uitbreiden?

  Het is "ons" goed gelukt om allen in te kakken en ons lam en debiel te laten geloven in "het systeem".

  Ik hoop dat er in de bijbel nog een passage verstopt zit welke nog een uitkomst biedt.

  Maar goed, in een kelder overleven " denver airpoirt" of al landloperig de knap-zak pakken en als [ klosjaar ] ( hoe schrijf je dat? en wat betekend het eigenlijk?) de warmte opzoeken.. nee, dat wordt ie ook niet.

  Om namah shiva ya. Betekend: Ik eer de god die in mij huist. Deze betekenis vond ik zo mooi. Complete acceptatie van jezelf. Maar om de krop te pellen valt nog niet mee.

  Tja als het het collectief zou geloven dat we de volgende kerst niet meer halen zou het ook een zooitje worden.
  Denk je niet?

  Groet van een ouwe gluurder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi die Pascal,
  What shell I say.
  Dacht je dat ik voor die zelfkastijdingsweg gekozen had?
  Haast van de ene op de andere dag was ik vijand van toen nog 12 miljoen Nederlanders.
  Het leek wel alsof ik nog slechts diende als ik dingen deed die gvd. ook nog eens verboden waren. En zo ik dat weigerde had ik er weer een vijand bij.
  Dan was er natuurlijk de AIVD, die mij constant in de gaten hield en een ministerie van Volksgezondheid die mij achter de tralies wilde zetten.
  Wat kon ik uiteindelijk meer dan vluchten?
  Nu ben ik terug, maar het is hier haast nog eenzamer dan in Portugal als het gaat om contacten.
  Het enige verschil is dat ik nu niet meer direct bang behoef te zijn voor de demoncratie ... zal ik maar zeggen.
  Dat alles beseft niemand...helemaal niemand.
  Daarbij komt dat ik zo langzamerhand "Magere Hein" misschien wel meer als een vriend heb leren zien, dan "mijn angsthaas naaste" die liegt en bedriegt en wat je zo op het voorhoofd kan aflezen.
  Niet dat ik vraag of hij vanavond langs wil komen, maar je begrijpt wel wat ik bedoel.
  Neen...
  Terugkijken was het echt een kloten leven en wil jou en iedereen wel proberen te vertellen over de hoed en de rand.
  Want ik kreeg het toch niet voor niets!!!
  Ik ga een glaasje wijn inschenken ..hahaha
  Siegfied

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beste Trix,
  It's all the name and the name is God.
  je vraagt me toch geen "tricks"om de Hell te overleven?
  Ik zal Maria vragen om voor jou iets te schrijven over de Bhavagad-Gita wat ze vandaag voorlas.
  Morgen hoop ik een stukje te plaatsen over God die in ons allen huist en echt onsterfelijk is.
  hahaha
  It's really fantastic.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Siegfried, natuurlijk kiest een mens niet voor zelfkastijding en ik kan ook nooit beleven hoe het is als je ineens als een vijand gezien wordt. Het is gegaan zoals het gegaan is en ik besef me dat het voor mij voorgekauwd voer is. Dat maakte natuurlijk dat als ik iets probeerde te vertellen over wat je vond dat mensen vroegen.. van wie heb je dat of hoe kom je daarbij ? Als ik dan over je levensloop probeerde uit te leggen als gewezen arts enz... ach niet zo gek dat ze dachten dat ik bezeten was...haha... en zeker als ik steeds harder ging praten omdat er altijd direct een oordeel viel. Maar dat waren wel allemaal mensen die zogezegd om me gaven...ach ik ben gestopt te schreeuwen dat ze niet om me gaven omdat ze anders wel zouden luisteren!! Ze besefte immers niet dat het niet ging om wie jij bent of waarom ik me er zo mee bezig hield.. Het gaat ons toch allemaal aan! En zo oordeelde ik maar als te vaak met..jullie zijn OERDOM. Nu achteraf besef ik me dat het wel ging om waarom ik er zo mee bezig was.. Dat was natuurlijk door het gevecht met het zien van m'n verwordenheid die eenmaal gezien niet meer weg gaat of als de beerput eenmaal open staat dan....
  Daarom weet ik ook dat als iemand oordeelt ten kwade maar ook juist ten goede dat dit uit angst voor een zelfbeeld komt. Wacht met smart op onze God voor ons allen...hahaha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha Pascal,
  Natuurlijk ben je tot op het bot verworden, maar gelukkig ben je één van 6.6 miljard.
  Het probleem is dat iedereen anders gebakken is, waardoor er een BABBEL-AEONISCHE SPRAAKVERWARRING is ontstaan.
  Dat is "ieder voor zich en God voor ons allen".
  Dus we zijn er bijna.
  Maar...
  Nu je toch zo smart op God...
  je weet vast wel een mooie vergelijking in de Bijbel die te gek is voor woorden en waar jij als gek best iets leuks over kan vertellen.
  Misschien dat je dan al één medestander hebt en dan komen er meer schapen over de dam.
  Hahaha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Siegfried, sorry kwam nog niet tot een reactie, de rust ontbreekt me zal ik maar zeggen....
  Maar gedeelde smart is halve smart ?
  Ik zal als gek en omdat ik ook de Bijbel heb opgegeten deze die nu wel erg voor de hand liggend is voorleggen..

  Er staat in de Bijbel volgens mij.. Zij die oordelen zullen veroordeelt worden. Wat zou daarmee bedoeld worden ? Zou ik dan misschien eerst moeten kijken naar waarom er geoordeeld wordt ? Oordelen doen we immers allemaal! Dat betekent dus dat de Bijbel zegt dat we allemaal veroordeeld worden. Iemand oordeelt toch alleen als iets voor hem of haar een zeker te weten is. Of zou er uit zelf bescherming geoordeeld worden ? En wat is dit zelf dan ? Is dat wat iedereen dan zo zeker weet ? Is dat ik ben... ?
  Dan hebben we ook nog het woord oordeel en veroordeel. Dat is dus iets wat maar voor een deel gehoord is, zou ver-oordelen dan betekenen dat iedereen het geheel te horen krijgt ?
  Hadden wij niet allemaal een andere weg gelopen ? Dan hebben we dus allemaal een andere erflast met dus een ander deel van het geheel. Godverdoemmij ik ben te verworden om het te verwoorden, oeps! dat is het.. Ik wordt misselijk van mezelf…

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Godverdoemmij Pascal,
  Wil je dat ik ook misselijk word van je verhaal?
  Op de inzending van Armand plaatste ik een reactie naar Trix en daar gaf ik al antwoord op je vraag.
  En omdat ik anders gebakken ben dan jij, kunnen wij elkaars smart ten eerste niet begrijpen en daarom ten tweede niet delen.
  Had beter van je verwacht.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Siegfried, achja ik ben ook al geen Bijbel kenner. Het enige wat bij mij altijd is blijven hangen is... Heilige Maria, moeder van God, bid voor ons zondaars nu in het uur van onze dood, Amen.
  Waarom weet ik niet maar ik vroeg me toen wel al af, zijn we dan zondaars in het uur van onze dood ? De mensen waarbij ik verplicht moest bidden voor er gegeten werdt zaten met de handen gevouwen en ogen dicht en wisten naar mijn idee niet wat ze zeiden. Achja het eten smaakte toen nog wel stukken beter en er was veel minder variatie, nu kunnen we elkaar al niet meer verstaan met ieder z'n eigen smaak. Het bidden voor het eten kreeg voor mij dus wel veel meer kleur met de voorzegging dat we de Bijbel zouden opeten. Naar mijn idee is dit bidden voor het eten ook blijven hangen door het verhaal van de stap uit het paradijs bij het eten van de verboden vrucht.. Net of ze dachten dat er bij het eten weer gezondigd zou worden en er alvast vergeving voor vroegen.
  Ik was ook het new-age verhaal aan het lezen... en de reacties...haha, die gouden greep is mooi gezegd.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha pascal, en aan het einde van het bidden:
  'In de naam van de vader, de zoon en de heilige geest, AMEN.'
  Alleen al over die laatste zin kun je uren discussieren..
  Snel samenvattend: Erflast (vader/zoon), Waar je heen gaat (kosmos/god) en HET IS WAT HET IS. haha.
  Als je toen wist wat je oprakelde was het denk ik moeilijk om je lach en/of traan binnen te houden.

  Over hoe je naar de heilige geest gaat staat hier nog een mooi stukje geschreven door S.
  http://siegfriedbokarchief.blogspot.com/2011/01/de-laatste-ademtocht.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goeiemorgen Godslasteraars,
  Het bidden voor het eten van Pascal eerst.
  Wie is zich nog echt bewust dat wij eten dankzij "Moeder Natuur"?
  De evolutie van het denken als zelfoverlevingdrift heeft gedurende de hele mensheid zo'n grote vlucht genomen dat we ons dat als de vretenspan op tafel staat totaal niet bewust meer zijn.
  Erger nog... Het is gewoon aanvallen geblazen alsof het oorlog is!
  Natuurlijk was dit te voorzien, want ook dit was na 69 of 70 aeonen en/of in de Chinese dynastie al meer dan duidelijk.
  Dan is het een koud kunstje om die lijn door te trekken.
  Hoe je Pascal hier ook nog een relatie denkt te zien met "de verboden vrucht" is mij echt een God's raadsel.

  Dan Dennis.
  Jij bent nog net met de Geloofs-hype opgevoed.
  Je kunt dan wel huilen van het lachen, maar mag ik je vragen waarom er niet stond "In de naam van de vrouw, de dochter en de Heilige Geest Maria?
  En heb je een idee waar het AMEN vandaan komt?
  En tenslotte was en is het duidelijk dat die hele Geloofs-wereld door de tijden heen altijd een pure mannen-aangelegenheid was en waar de vrouwen toen ze eenmaal in het Godshuis mochten komen op de achterste rij moesten zitten.
  De nonnen diende in latere tijden slechts de "onbevredigbare Kerkvaders".
  Dat zij zich nu vergrijpen aan jongetjes is wat ik tijdgeest noem.
  Ook hierover kan ik en iedereen denk ik zo langzamerhand wel voldoende over vertellen nu de vrouw de broek aan heeft.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Siegfried, dankje en dat is duidelijk en daar ben ik althans me niet dagelijks van bewust, ons hele bestaan is immers dankzij Moeder Natuur en dus ook onze dood, of is dat dankzij Vadertje Tijd ? Ik snap wel de vergelijking met de cyclus waardoor het te voorzien was maar het ging mij om de tekst van het gebed... bid voor ons zondaars... daar dacht ik de relatie te zien met het verhaal van de verboden vrucht. Maar ik geef toe... ik zie wel meer relaties die er niet zijn. Ik noemde m'n schilderij niet voor niets de Illusie...hahaha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van Maria,

  Ik vind dat het meer dan terecht is dat wij mensen zondaars genoemd worden.
  Terugkijkend met het verhaal waarin Siegfried reële en duidelijkheden kan laten zien - tot terug in de mensengeschiedenis wordt bijv. in de Krishna verhalen verteld hoe er op het moment dat de chaos in alle mensuitspattingen compleet is en het geloof weggegegooid is, er een wegbegeleider geboren wordt die ons mensen weer nieuwe regels oplegd. Om ons weer bij de les te trekken in een besef hoe wij uit de kosmos zijn voortgekomen als dienaars voor het Absolute, onze Schepper.
  We hadden nooit iets zelf kunnen maken als we de grondstoffen niet van onze schepper hadden gekregen, zoals bijv. lucht, zonlicht, voedsel wat groeit, mineralen en allerlei gesteente enz.
  De mensheid heeft grootse uitvindingen gedaan en zo goed als vanalles nagemaakt, maar nog steeds hebben we wereldwijd geen enkel idee hoe we met elkaar kunnen samenleven of hoe we met het leven om zouden moeten of kunnen gaan.

  Eventjes een tussendoortje. Toen ik 12 was moesten we een opstel schrijven waar een prijs aan verbonden werd. Er waren 3 onderwerpen en ik koos voor ruimtevaart naar de Maan. En schreef mijn emotie over hoe er zoveel geld ging naar technische uitspattingen terwijl er zoveel honger en armoede en ellende in de wereld was.
  Ik kreeg de eerste prijs en werd woest.

  Ik kan er nu wel om lachen, een beetje wetende hoe het mensenspel in de wereld eruit ziet.
  En voel nu ook iets van dankbaarheid dat de andere kant ons via de religies een weg wees.
  De zin van leven zoals in de Veda's, voelt hierin voor mij als waarheid: 'Ontwikkeling van de Kennis van het eeuwig dienen van de Heer of het Absolute'.
  Daarin wordt meegegeven hoe het leven leven offers brengen is.
  Zoals hahaha voor jou Pascal een dankwoordje dat je een maaltijd eet vanuit de grondstoffen die voor niets gegeven werden.

  Ik zie nu hoe ik zoveel vergelijkingen tegenkom in de Veda's met de Bijbel, dat ik ga proberen hier een apart verhaal over te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Maria, dat wij mensen zondaars genoemd worden... ik weet het niet... door wat je aangeeft zegt dat beeld bij mij enerzijds ja en anderzijds nee. Naar mijn idee heeft dit zoals Siegfried al aangaf te maken met het er wel of niet of in bepaalde gevallen bewust van zijn. Hoe meer een mens zich bewust is van het geheel hoe meer een mens ziet en hoe meer, en ik denk dat dat daarbij automatisch gaat, er dankbaarheid en dienbaarheid is. Maar bewust zijn betekent daarmee wel bij alle handelingen en gedachtes met alles wat je wel of niet toekomt in het leven in een contineu proces. Of te wel onbaatzuchtig´´zijn´´. Niemand kan onbaatzuchtig zijn als iedereen onbaatzuchtig zou zijn geweest. Het is misschien zo dat het beeld van een mens de zonde zelf is, maakt niet uit welk beeld want door die beelden doen wij altijd wat er moet gebeuren. Wel bijzonder natuurlijk dat wij beelden zien door het licht van de zon. De waarheid ligt in het woord en ons is het beeld van het woord in de loop van de geschiedenis ingeponst.. Zo zegt de Bijbel ook ´´Het woord is vlees geworden´´ en dat gebeurt toch ook door de zonnevlecht ? Hoe het ook gewendt of gekeerd wordt wij dienen altijd en dat doen wij dus ook als zondaars.
  Maar ik begrijp wel wat je bedoeld met een dankwoordje... dat kan immers nooit geen kwaad...hahaha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van Maria,

  Pascal, wat is je ja aan de ene kant en je nee aan de andere kant?
  Je gedachtenwedloop kan ik niet veel mee.
  Zeg dan liever ronduit dat je geen snars begrijpt van mijn gespetter... of, waarom vertel je niet een reeel voorval uit je leventje waar je beelden je tot gekte drijven en hoe je daarmee omgaat?

  Is het niet zo dat je net als ik en anderen via Siegfrieds levensverhaal een grote bagage hebt meegekregen? En wat kunnen we daarmee?
  Ik denk niets, want de levenservaring ervan ontbreekt ons. Maar er zijn wel puzzelstukjes die dwarrelen en dan ineens op een plekje vallen
  in iets waar we zelf een levensstrijdje mee voerden in de dagelijkse realiteit van onze eigen sores.
  Maar, om nu alle vertellingen door elkaar te gaan hutselen... lijkt dat niet op een gedachtenwedloop die kant nog wal raakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik moet wel lachen Pascal en Maria.
  Mag ik jullie vragen om "de medaille heeft drie zijden" op te gaan eten? [zie website voor de buitenstaander]
  Men kan alleen bij het midden komen in de hoogmoedsfase van onze cultuur - waar we allemaal van meeprofiteren en ons zo zijn gaan voelen!!!- door allereerst te beseffen en diep voelen dat JIJ EN JIJ ALLEEN schuldig is aan deze mass destruction.
  Dit leidt in eerste instantie tot een giga-schuldgevoel en als je daar doorheen bent...
  Die fase is WERKELIJK DOOD GAAN en in die doodsstrijd komen "DE DODEN - en/of je voorouders - ÉÉN VOOR ÉÉN UIT HUN GRAVEN TEVOORSCHIJN.
  Dit was wat de monniken ooit deden door wat men noemt mediteren en/of het midden eren.
  De volkswijsheid zegt dit zo fraai met "men kan de hemel pas zien als men de hel heeft meegemaakt".
  Dat heette monniken-arbeid.
  Het hedendaagse mediteren is daarin precies het tegenovergestelde: effe lekker zazen om de sores weg te drukken en je te wanen in gelukszaligheid om weer wat energie op te doen.
  Dat is ook onze wereld met al ons vermaak.
  Maar dat is ook de wereld van "kunstemakers" door met grappen en grollen je pijn te ontvluchten en je krijgt er nog energie van ook.
  Daar maak ik me ook vaak schuldig aan om de hysterie van anderen te couperen.
  Maar ik doe dit bewust, want anders word ik echt gek.
  Maar een Freek de Jonge en vele anderen krijgen er een kick van en verdwijnen naar giga-hoogmoed en met de kater van morgen.

  Er zijn een paar mensen die mijn verhalen - gekregen door "bijna doods-ervaringen" echt hebben opgegeten.
  Of het nu Pascal, Maria, Dennis, Ferry of Armand is...
  Allemaal zitten jullie nog met momenten van blijdschap van het weten van de hoed en de rand om het volgende moment weer in de depressie te schieten.
  Ik vind dit erg sneu, maar helaas kan het niet anders.
  Maria is vaak aan de black site en vindt dan toch weer steun aan haar "sprookjes-wereld" van Veda's en Bhavagad_Gita waar alles zo fraai in beschreven staat, maar de wereld zo shit vindt.
  Dennis vlucht in zijn werk, Armand in de NASA-ontdekkingen en jij Pascal in schilderen.

  Mag het duidelijk zijn wat "Het branden in het Hellevuur"is?
  Daar wordt ons denken "verbrand", voordat wij in de hemel mogen komen.

  genoeg erover.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Maria, m'n reactie was inderdaad een rijstebrei en het heeft dan ook geen zin dat ik er nog verder op door ga... het lijkt me leuk je verhaal te lezen.

  Ja Siegfried, dankje voor die woorden.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Siegfried,
  Die blijdschap is voor mij niets meer of minder dan "de druk op de ketel houden", om te denken dat ik mijn profit er mee kan doen in de wereld waarin ik amper kan blijven staan. Ik gebruik het slechts als hulpmiddel om mijn eindeloze vraagstelling te kalmeren. Het is net als nadenken bij elke voetstap die je zet, je raakt in de knoop.

  Maar ben ik daarmee anders dan het kind wat vanaf jongs af aan op school moet leren onbaatzuchtig te zijn in een wereld die exact het tegenovergestelde is? En zo eren we studies om precies dezelfde reden.

  Ferry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Ferry,
  Ben je opeens filosoof geworden?
  Lijkt me een hele ommekeer in "Iron Search" for the truth behind the Truth.
  Het graven naar iets wat heet waarheid of oorsprong is mijns inziens, omdat wij als mens al ontheemd geboren zijn.
  Dat is onze onzekerheid.
  Ze zeggen in de volksmond dan wel "Het zijn de kleine dingen die het hem doen" , maar dat verdomde kleine bruggetje tussen die twee hersenen - corpus callosum - vindt je er heus niet mee terug.
  Maar...
  Lachen is het wel, want natuurlijk is het waanzin en tijdverspilling.
  Misschien dat velen dáárom het "Lucifer galabal met de kater voor morgen" vieren.
  Ik vrees dat de oorzaak ergens anders ligt.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Siegfried,
  Was weer een lap tekst kwijt...
  Maar zo zit ik als een "ijzeren hein" "ziende blind" in het verleden te graven, terwijl alles al op tafel lag afgelopen donderdag. Voel me op het moment net een gloeilamp die zich afvraagt waarom de kamer toch zo mooi verlicht is. Tegelijkertijd wel frapant hoe je na zo'n inzinking plotsklaps dingen oplost, sta je ineens versteld van je eigen optreden, en verschijnt er zomaar een ongecontroleerde lach.

  Die kater voor morgen is op alle terrein wel duidelijk. Wil de meeste mensen toch feliciteren voor dit alles, want met allemaal ferry's was het nooit gelukt! Wat we al dan niet moeten doen om ons ego nog staande te houden is wonderbaarlijk. Duizenden trucages om de dwalende geest nog even te bevredigen. Hierbij wel mooi hoe we door de duizenden jaren heen de problemen nooit hebben weten op te lossen door deze verkalkte brug, en anderzijds de daarbij optredende veranderingen in de genen.

  Ferry

  BeantwoordenVerwijderen