Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


woensdag 19 januari 2011

Susan Joy Rennison ... Wetenschap en New AgeVan Armand met de nickername Electron
Nu heb ik nogal de pest aan verstoppertje spelen en al helemaal door iemand die met de familienaam Heiligers als het om een Bijbel-forumje gaat.
Hij kan dit misschien wel bedoeld hebben om daarmee zijn kleinheid aan te geven, maar dat kan ik niet geloven.
Of is het misschien dat hij in cycli denkt,die allen elkaars gelijke zijn
Hopelijk krijgen we daarover van hem nog meer te horen, want I love speaking in terms of cycli.
Maar hier eerst dit interessante verhaal als aanwijzing dat als voorzegd Geloof en Wetenschap elkaar aan het einde der dagen zouden ‘’her’’vinden.

Wat een geweldige goede link kreeg ik doorgestuurd van Fons....een link naar het werk van Susan Joy Rennison en haar visie op iets dat heet:

De belangrijkste overgang in de geschiedenis van de mensheid – Wederkomst van het Paradijs – Onthulling van het Grote Geheel.

Een hele mond vol...en dat is het ook....Damn...wat een overvloed aan informatie...zeker een aanrader.

De rode lijn van het verhaal is het gegeven dat er in de oudheid ( religies, culturen) genoeg aanwijzingen zijn nagelaten dat men zich bewust was dat het leven op Aarde een groei doorliep en dat wij nu aangekomen zijn op een punt wat heet: een snelle transformatie naar een nieuwe Wereld...terug naar het Paradijs, waar we ooit uitgedonderd zijn....dit middels een Bijbelse vloedgolf van galactische kosmische energie die naar alle waarschijnlijkheid uit het centrum van onze Melkweg afkomstig is.

Verschillende onderzoeks-terreinen en disciplines worden aangehaald, er wordt gesproken over UFO’s, de Bijbel, de precessie-cyclus van de Aarde, Spaceweather, de Maya overleveringen, levensbomen en zelfs de Nasa wordt aangehaald met haar plasmakosmologen....en dit wordt allemaal mooi gelinkt met elkaar...tot een enigzins (althans voor mij) briljant verhaal van wat ons zo’n beetje te wachten staat op kosmisch gebied.

Enige minpuntje is ( in mijn ogen) dat het geheel nogal erg positief – New Age- is ingekleurd, men voorspeld dus allerhande desastreuze invloeden van buitenaf, maar denkt dat dit slechts een fase is waar we doorheen moeten...en dat iedereen die zich reeds op een hoger energetisch niveau bevind ( what ever that may be) hier geen last van zal hebben....een waarlijk Goddelijke gedachte....maar helaas...

Hieronder 1 opvallende bewering:

In de metafysische gemeenschap verschijnen aanhoudend boodschappen dat we genoeg geholpen hebben en dat het elektromagnetische raster van de Aarde gerepareerd werd en herdoopt in het ‘Christus

We hebben dus een nieuw raster gekregen en we moeten aannemen dat als ons Zonnestelsel wordt overspoeld door hooggeladen dicht, stofvormig en gemagnetiseerd plasma, elke bijkomende vonk van hemels vuur de hemel zal doen ontbranden, zoals is voorzien door Fulcanelli, een ziener die zich bewust lijkt te zijn geweest van de mogelijkheden van de toekomst van planeet Aarde. In plaats van een wereldomvattende catastrofe als gevolg van dubbele lagen die als condensatoren werken en rondom de Aarde exploderen omdat ze niet opgewassen zijn tegen de plotselinge energie-uitbarsting en daardoor een directe verandering van de positie van de rotatie-as van de Aarde veroorzaken, lijkt het erop dat metafysische bronnen hebben verklaard dat we een nieuw Paradijs zullen worden in geslingerd en we mogen hopen en bidden dat dit betekent dat de hemel zal oplichten en een nieuwe kosmische realiteit zichtbaar zal worden. We mogen hopen dat de toekomst van de mensheid een gouden Tijdperk te zien zal geven, die een herhaling is van een extreem hoogenergetische plasmaomgeving op Aarde waarvan we weten dat die ook ooit in oude tijden is ervaren en in het collectieve geheugen is blijven voortbestaan als het Paradijs of de Hof van Eden.

Ik bedoel...we mogen hopen en bidden ?
Het lijkt verdomme de kerk wel...en dat met al die technologie ?


Hieronder de link naar het 87 pagina’s tellende essay van Susan

http://www.susanrennison.com/100825_De_Belangrijkste_Overgang_Volledig_Essay.pdf

81 opmerkingen:

 1. Ja Armand,
  Ik heb die pagina's ook doorgeworsteld en stond versteld hoe ver wij al gevorderd zijn met onze research op kosmologisch gebied.
  Ik vond hierin opmerkelijk hoe zij uitviel naar de journalistieke wereld over de vogels die om duizenden lachwekkende redenen dood uit de lucht vielen.
  Maar misschien is nog wel interessanter hoe bikkelhard denkbeelden zijn.
  Waarschijnlijk is ze nog niet aan de laatste regels uit het Holy Book of Wisdom aangekomen, waarin duidelijk staat DAT HET RAUW OP DE MAAG ZOU LIGGEN.
  Natuurlijk wordt dit door "believers" vertaald als zijnde voor ongelovigen, maar...
  Wie leest er nu zo'n dikke pil die vol staat met VERGELIJKINGEN, OPDAT GIJ HET NIET VERSTAAT.
  Geen weldenkend mens toch?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar ze hoeft zelf niet te denken ze heeft "metafysische bronnen" ( pag 75 )..

  Die zullen geen oren en geen maag hebben..

  Heeft er iemand de 52 afleveringen van "the Arrivals" gezien ( te downloaden of youtube ) dit is een "islamitische kijk op de eindtijd"

  Deze docu makers schetsen er niet echt een paradijselijke toekomst in.. maar hiermee is het weer in balans.

  Ik kwam in de bijbeltekst in, 1 Petrus 5 het woordje " ootmoedigheid " is dit in betekenis een tegenhanger van hoogmoedigheid?

  afin..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Siegfried,

  Ik gebruik die naam EN om me te verbergen, EN om aan te geven dat ik eigenlijk ook niet meer ben dan een electron, draaiende om de nucleus om af en toe even lekker kontakt te maken...

  Lekker dubbelzinnig dus...zoals alles.

  Of ik echt in cycli denk ?
  Nee, dat denk ik niet...ik denk dat ik soms kleine stukjes van een cycli herken...maar om er nu zo een neer te gooien...lastig...

  Mijn achternaam is natuurlijk te gek voor woorden...zeker als je bedenkt dat een heilige meestal pas die "status" krijgt als hij dood is...en reeds tot stof vergaan...en ondanks alles, wilde ik hier toch graag nog even rondmodderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaja Trix,
  Ootmoedig staat m.i. gelijk met onderdanig en devoot.
  Maar het leuke is dat dit een contradictio interminis is, want des te meer problemen wij creëerden des te harder wij moesten vechten om te overleven.
  En al die "zogenaamde devote gelovigen" maken onderwijl wel gebruik van onze "wapenen" om onszelf in leven te houden.
  Oh!!!
  Ik zou nog wel tientallen van dit soort voorbeelden kunnen geven en welke allemaal vergelijkingen zijn, opdat gij het niet zou verstaan.
  En hadden we dit eerder gevonden dan had iedereen de pijp aan Maarten gegeven.
  Hadden wij geweten wat de zin van evolutie is, dan waren wij er echt niet aan begonnen!!!
  Is het niet geniaal hoe wij "bewust" op een zijspoor zijn gezet?

  Weet je waarom de Islam zo'n andere kijk heeft op de eindtijd?
  Dit aeoon was een yang of vechtend aeoon en het vorige een yinne.
  De geloven werden hiervoor speciaal spiegelbeeldig ingekleurd.

  Had jij het kunnen bedenken?
  Ik in ieder geval niet.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha Armand,
  Als je nog heilig verklaard wilt worden, zal je er toch wel het een of ander aan moeten doen.
  En ik gun het je.
  Daarom vroeg ik of je de discussie over het electron en het neutron wilde redigeren.
  Dan zal ik je bij Nazi-Paus Ratzinger aanmelden.
  Hahaha...
  je bent niet zo maar van me af!!!
  Siefried.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet er als levende nogal wat voor doen om als dode nog status af te dwingen...hahaha

  Inderdaad misschien nog wel een leuke om te vermeldden...tenminste ik neem aan dat je dit bedoelde..

  In een kort gesprek laatst met een arts ontvielen hem de woorden met een halve lach:

  Dat de vrouw het zwakkere geslacht was...en dat ze altijd klaagden over het feit dat ze het koud hadden, en dat bij onderzoek van de bloedvaten bleek dat er eigenlijk niets aan de hand was...vremd dus in zijn ogen...

  Ik wilde nog reageren doch kreeg de kans niet aangezien zijn vrouw ook aanwezig was en er meteen over iets anders werd gepraat...maar...als vrouwen 10% meer overlevingsenergie ( denken) meekregen ten opzichte van de man, waardoor de vrouw ook globaal genomen ouder wordt dan de man...en wetende dat denken, linksomdraaiende kille, koude energie is...dan kan het natuurlijk niet anders dan dat vrouwen het altijd koud hebben !!

  In het groot genomen....als er dus yinne (koude) energie uit het zwarte gat ontsnapt ( periodiek) dan zit er in ons uitdijdende deel van de kosmos een ijstijd aan te komen...en aangezien wij als mensen daar niet goed tegen kunnen, gaan we de boel opstoken door te vechten...kan het simpeler ?

  Of zie ik het nu weer TE simpel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Armand,
  Ten eerste je poging om heilig verklaard te woden.
  Het lijkt me niet zo moeilijk.
  Waarom werd Benedictus heilig verklaard?
  Was het niet omdat hij een non van AIDS had genezen?
  Haha
  Alle dokters voelen zich al heilig, dus dat is geen probleem.

  Nu the other question.
  I don't know if you are right.
  Als een vrouw 10% meer energie heeft behoeft ze toch minder te vechten om te overleven?
  En bovendien heeft ze /had ze door alle tijden heen de man als beschermengel.
  Daarom kan ze ook zo warm en liefdevol "aidsen" zal ik maar zeggen.
  Volgens mij was ze vroeger alleen bang voor de ooievaar en dat is tegenwoordig ook niet meer nodig.
  Volgens mij wordt ze pas echt "kil" als ze in de menopause is aanbeland.
  Laat ik er maar verder niet op ingaan.
  Trix zal het wel beter weten.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Siegfried,

  Dat laatste is een zeer "tricky question"

  Wie verzint er zo'n naslag werk!

  Waarom zouden de monniken van weleer dit naslagwerk willen overleveren? Wat je zegt, ons op een zijspoor zetten om "de rust te bewaren" en/of om de leugen te laten regeren.

  Wat ik eerder al zei ik hoop dat er nog passages herontdekt gaan worden waarna we nog 'ns zonder tranen kunnen lachen..

  Al die symboliek, broederschappen etc. ( dan doel ik op de Egyptische tekens die nu nog in bijvoorbeeld het Britische koningshuis, de Hebreeuwse tekens in de Britische coat of arms ) zou er echt iets verborgen worden gehouden wat het klootjes volk beter niet weet? Skull and bones, ik zou nog gaan geloven in abstracte/occulte feiten?!

  Er is idd. veel gevochten en de waarheid wordt geschreven door de winnaars..

  Wat leuk eigenlijk om over deze on"zin"igheden te kunnen nadenken. Wat voor genootschap maakt dat ons?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou het enige wat ik aan jullie kosmische discussie wil toevoegen is dat als ik mijn best doe om het "einde" van het universum te visualiseren ik bij een ander universum uit kom dus dat is in mijn ogen echt eindeloos! Dat de man veryint en de vrouw veryangt is aan te nemen maar cycli te vergelijken met temperatuur?
  Als je laatst dat videotje over de permafrost zag waar men door "ijs-monsters" :) uit te boren in kon zien dat het weer op aarde "natuurlijk gezien" eerder chaotisch moet zijn dan constant waar wij in moeten geloven.
  ( ook assen van vulkaanuitbarstingen, stof etc)
  Dan durf ik geen uitspraken te doen over kosmische cycly. Voor mij part komt er een planeet-x langs in een ecliptische baan?! Weet ik het.. het meeste wat je hoort of leest moet je weer filteren wat voor research het is toch?


  Maar ja zit nu met mijn poten in de aardse klei te dabben en geniet van de genootschappen..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Siegfried,

  Op wikipedia last ik het volgende:

  A HeLa cell (also Hela or hela cell) is a cell type in an immortal cell line used in scientific research. It is one of the oldest and most commonly used human cell lines.[1] The line was derived from cervical cancer cells taken from Henrietta Lacks, a patient who eventually died of her cancer on October 4, 1951. The cell line was found to be remarkably durable and prolific as illustrated by its contamination of many other cell lines used in research.[2][3]

  Kanker zou het eeuwig leven zijn?

  Hoe zie jij dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha die Trix,
  Dank dat je niet zomaar pikt wat deze gek aan het geduldig papier toevertrouwt.
  Maar effe... Dit slaat toch niet op dit verhaal van Armand?
  Natuurlijk weet ik niet wat er 8000 jaar geleden heeft plaatsgevonden.
  En het is wel bekend dat de monniken massaal werden afgeslacht en dat bijna alle originele verhalen zijn verbrand.
  Dit gebeurde ook met de Maya-overleveringen.
  Persoonlijk denk ik dat meer voor de hand ligt, dat mensen macht roken nadat ze van de monniken het echte verhaal hadden gehoord.
  Ik denk dat in feite dáár al de scheiding tussen geloof en wetenschap is ontstaan, want aan beide hangt macht.
  Op de Engelse site heb ik een theaterspel opgevoerd "The Atlantis Convention".
  Gaat over hoe wetenschappers praten over "hoe vertel ik het Trix".
  Enige tijd geleden was hier een sjamaniste en die zei ...Hoe kom je aan de naam Chaputti, want die heeft echt bestaan?
  Gillen toch, want ik ben dyslectisch.
  Kortom...
  Ik weet zeker dat alles weten niet gelukkig maakt, maar dat er een moment komt dat je toch met de billen bloot moet.
  En in dit geval, was dat toch een gouden greep... in mijn ogen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Na lang zoeken heb ik het stuk gevonden waarna gelezen en heb gelachen en heb ik er weer vragen bij gekregen.
  Maar goed, mijn peace in mind, verlichte geest, komt wel als de tijd daar is.. ( in dromen bestaat de tijd niet.. geniaal! )

  Je mag me kidnappen vanacht als deze kid aant nappen is, dan stel je oude vriend Chaputti maar ns voor, en eten we samen een stukje permafrost.

  Dan haal je mevr de sjamaniste er ook bij, hoe meer zielen, hoe meer verdriet!

  Even iets "anders"
  Het Geschiedenisboek over de Toekomst toont veel vergelijkingen mbt de egyptische "overleveringen/herontdekkingen".
  Zoals Jezus vs Horus, heb jij deze passages ook ergens in "Bok taal" vertaald?

  Tot van8;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad The Atlantis Convention een bijzonder stuk. Om iedereen het wat gemakkelijker te maken is het ook in het archief beland:

  http://siegfriedbokarchief.blogspot.com/2011/01/atlantis-convention-history-and-hystery.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Trix,
  Ik vind het - ik weet niet of ik kut of lullig moet schrijven, maar je opmerking over mijn hartsvriendin vind ik geen "Trix oranje" waardig.
  Als je wilt zien wie dit is, vraag ik je op http://2012.jazeg.nl te kijken waar een filmpje staat over een lezing in Utrecht over de eindtijd.

  Ware het niet dat ik gisteren mijn vriend "Iron Ferry" niet te gast had om het uit het slop te trekken, omdat hij voor de zoveelste keer zijn neus had gestoten aan "de Iron Ladies" was verkracht tot gemalen poppenstront...
  Dan had er vandaag een nieuw artikel gestaan waarom velen of alleen het krachtige deel van hun naam gebruiken of zich verschuilen achter nickernames en... wat de gevolgen hiervan zijn voor jezelf.

  En tenslotte je "even iets anders".
  Hoe moeten wij van U "Orange Trix" wijzer worden van deze bijdrage?
  Moeten wij dat gewoon aannemen?
  Dat je mij uitnodigt om je als een dief in de nacht te kidnappen lijkt me utopia, want ik leef al samen met "de geest van Maria".

  Mijn excuses voor mijn "Bok taal".

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Allemaal, dank Fons voor de link, ik heb het geprobeert te lezen en ik vind er bijzondere dingen in staan.
  Ik wilde de volgende tekst aanhalen met plaatje(die ik er hier niet in krijg) van pagina 4...

  Het spirituele en metafysische geloof is dat zij die er klaar voor zijn, zullen transformeren en dat wordt nog eens onderstreept door de hedendaagse tekenen en wonderen die we ‘graancirkels’ noemen. De grootste graancirkel ooit, die algemeen bekend staat als “Reusachtige Menselijke Vlinder” (530 x 450 meter), verscheen in de nacht van 7 op 8 augustus 2009 in een veld nabij de Nederlandse stad Goes.
  Inmiddels zijn de nodige onderzoeken inmiddels uitgevoerd en er bestaat geen enkele twijfel over de boodschap: de mensheid is op weg naar een metamorfose.

  Natuurlijk is dit een puur New-Age uitleg en als ik dan naar het plaatje kijk... Heeft iemand een verklaring voor deze graancirkels ?

  Volgens mij zijn er al velen verklaringen voor geopperd van het werk van mensen tot elektro-statische ontladingen, ook zou de betreffende boer daar ander soortig graan hebben geplant wat bij verdroging knikt, als je kijkt naar de datum van ontstaan zou dat wel kunnen maar ik weet het niet.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van Maria,

  Hee Pascal, in Portugal toen de niburu mensen langskwamen, ben ik daarna gaan snuffelen in artikelen die ze verzamelden. En vond een verhaal over een Russische wetenschapper die geen bekendheid mocht krijgen over zijn onderzoek naar graancirkels. Ik weet het niet meer precies maar bleek te maken te hebben met bliksemenergie of straling. Ik vond het de meest aannemelijke verklaring die ik onder ogen had gekregen. Ook met de combinatie dat zijn onderzoek de doofpot in moest.
  Dit lijkt op wat jij noemt elektro-statische ontladingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allereerst Trix,
  Het spijt me je te zeggen, maar je aggressieve en arrogante manier van hier bot je denkbeelden en wereldse visies neer te leggen, begint me steeds meer te irriteren.
  Je laatste reactie hier over graancirkels heb ik er dan ook maar afgehaald.
  Dit is de laatste waarschuwing voordat ik je ban.
  je zult het misschien wel lachwekkend vinden, maar je nickername "Oranje Trix" heb je je niet voor niets aangemeten omdat je je diep van binnen zo onzeker voelt.
  Hierover schrijf ik nog een Engels stukje.
  Over mijn eigen naam kan ik hier zeggen ...
  Sieg is overwinnaar en/of vechter en fried is vrede. Grotere tegenstelling is er niet.
  Dit maakt ook dat ik niets zomaar voor waar aanneem voordat ik het zeker weet.
  Dat was ook mijn eindeloze twijfel over wat is dokteren zonder te weten.
  En toen ik iets met zekerheid wist en het kon aantonen ondermijnde ik de macht van de "witte jas" en kon vertrekken.
  Toen werd ik "de Bok" en/of het offerlam, zoals in de Griekse tijd.
  Mijn woede daaromtrent was giga en zocht naar de waanzin in de dokterswereld en zo kwam ik door schade en schande uit bij ons "mensdom zijn".
  Zo godverdommes dom, dat wij wel begeleiding nodig hadden om ons leven uit te leven.
  De uiting van macht in het algemeen is een uiting van onmacht en/of kleinzieligheid.
  Als je je kleinheid toont - ootmoedig zoals Petrus zegt of nederig naar iets wat machtiger is dan jij - krijg je er 1000 keer meer voor terug.
  Ook ik ben "de waarheid" niet en heb het door mijn levenslange zoektocht zeker niet totaal.
  En wat ik erin vond is hooguit ... zoals de volkswijsheid zo kernachtig zegt " de waarheid in pacht hebben" en/of "in erfpacht".
  Ik neem gevoegelijk aan dat je nog niets gelezen hebt op mijn website en zeker de films niet hebt gezien, want anders was je zeker niet zo lomp en bot geweest.
  So mind your words defore you write!!!

  En dan Martijn's "immortel hela cell".
  Martijn, ik vind dit waarlijk the joke of the devil. Een kankercel is een cel die zijn specialisatiegraad verloren is en/of teruggegaan is richting de ongespecialiseerde zaad/eicel.
  Het is de omkering van iets dat heet evolutie en werd in de oudheid beschreven als "de omkerings-cyclus". Dat is hetzelfde als "re-cycling".
  Dat is ook waarom de wereld verkankerd is en nu in de terminale fase verkeert.
  Noem het maar immortel.
  Misschien was de wetenschapper bevlogen door God's onsterfelijkheid en/of zoals Trix het schrijft "Als ik slaap ben ik er niet, maar leef ik toch".
  En zo heeft de tric of the mind van de angsthaas mens [angst voor de dood en angst voor het onbekende] ervan gemaakt... "ONZE GEEST VAN LEVEN IS ONSTERFELIJK, WANT ALLE CYCLI ZIJN TOCH ELKAARS GELIJKE".
  Als wij iets lezen, lezen we ook altijd wat ons zint en dat slaan we op in onze hersenen.
  Dat wat ons niet zint gooien we ver van ons weg en zo plaatsen we de vijand ALTIJD buiten onszelf.
  En zo zijn we met ons denken geëvolueerd tot "God van ons eigen Universum, die ons denken heet".
  Zie verhaaltje op website "The devil is wearing Gods clothes".

  Tenslotte Pascal en Maria...
  Over het ontstaan van de graancirkels kan ik geen zinnig woord zeggen.
  Ik neig er toe om dit aan kosmische turbulentie toe te schrijven, maar dat er "machtswellustelingen" zijn, die hiervan een hype maken sluit ik daar zeker niet in uit.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Siegfried,

  Ben nu in deze situatie terecht gekomen en kan niet eens terug zien wat ik schreef, maar mijn excuus voor de oorzaak van de irritatie en zal dit serieus meenemen in de rest van de discussie want ik hoop dat er geen belemmering is in ontplooiing van de reaguurders in de toekomst daar ik mijn oprechte mening geef en niemand bewust wil beledigen of wat dan ook..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Siegfried en Maria

  Ik heb gisteren voor het eerst van jullie met name Siegfried gehoord.
  Ik heb samen met mijn man het 5 delig interview gekeken op het internet, betreft kanker.
  Het was heel indrukwekkend, en ik kon mij er ook in vinden, vooral de uitleg dat kanker eigenlijk een goedaardig iets is. Ik werk namelijk zelf in de zorg, inmiddels 27 jaar. En ik heb heel wat voorbij zien komen.

  Nu hebben wij een mevrouw van 109 jaar bij ons wonen, en zij heeft al jaren borstkanker. Deze mevrouw wil zich niet laten opereren, want zij zegt als het open word gemaakt dan komt er zuurstof bij en dan is dit het einde van mijn leven. Dus ik denk inderdaad dat de tumor deze mevrouw in het leven houd.

  Maar toch heb ik even een vraag betreft het interview.
  Op het laatst zegt u dat de wereld zal vergaan door kernrampen.
  Maar ik heb pas het boek Reis der Zielen gelezen, van Michael Newton.
  Daarin verteld hij door middel van regressie, voordat de mens weer reincarneerd, dat zijn leven boven in de zielen wereld al is vast gelegd. Want men komt weer terug op aarde om te leren, wat hij in zijn vorig leven niet heeft geleerd. De aarde is dan een soort van leerschool.

  Nu verteld u ook in het interview dat alles op elkaar is afgestemd. Maar hoe zit het dan met de zielen wereld ? Of bestaat deze gewoon niet ? En zo ja, is het dan niet nutteloos ? Want als je door een kernramp wordt getroffen, dan is je lichaam gewoon ziek. En u vertelde dat als zieke mensen baby s maken dat deze baby dan al ziek is voordat het geboren word.
  En in mijn ogen blijf je dan ziekte in de wereld houden.
  Misschien dat u mij hier een antwoord op kan geven.
  Ik ben namelijk ook een beetje zoekende.

  Met vriendelijke groet
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. beste Lammy,
  Allereerst. Je hebt je verhaal zo maar ergens opgepropt en dat is nogal verwarrend, want er staan hier voldoende verhalen over kanker en zijn ontstaan.
  Maar goed. Ik heb er één verwijderd en de ander [hier] zal ik kort beantwoorden.

  Wat betreft die mevrouw van 109 jaar.
  Operatie zie ik als een schande op die leeftijd.
  Ten eerste groeit zo'n kankergezwel dan heel erg langzaam en ten tweede is zowel de narcose als de operatie zelf een erg grote ingreep.
  De ingreep is groter dan de kwaal.
  In mijn dokters-periode die al heel lang achter me ligt heb ik ooit een vrouw van in de 70 geadviseerd dit niet te doen wat -ach- wel tot nogal wat ophef leidde.
  Helemaal niets doen is mijn advies, doch als zij toch iets van therapie zoudt willen in de vorm van alternatieve pillen [ik denk het niet] kan ze mij en/of familie benaderen.

  Dan je tweede vraag.
  Als je in sprookjes wilt blijven geloven moet je vooral niet [haha] met mij in zee gaan.
  De ziel of zielelast is de erflast, waarover ook heel veel woorden aan vuil zijn gemaakt. De ziel wordt overgedragen van ouder naar kind en blijft zodoende leven.
  Meer is het niet.
  men kan tijdens het leven inderdaad in regressie gaan, maar als dit onder bijvoorbeeld hypnotherapie wordt gedaan en niet spontaan geschiedt [zoals bij mij keer op keer gebeurde] wordt het sprookjesachtig en vult de persoon het totaal verkeerd in.
  Als je deze nonsens van Newton in een verhaaltje wilt proppen en naar mij wilt toesturen plak ik het als item op dit blog.
  Het is inderdaad zo dat ziekte - ontstaan door die erflast - niet alleen blijft bestaan, maar iedere generatie ernstiger vormen aanneemt.
  Misschien is het het beste dat je eerst meer gaat lezen om een beetje overzicht te krijgen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Siegfried

  Wat betreft die vrouw van 109 jaar, zij hoeft zich ook niet te laten opereren.
  Het was een bewuste keuze van deze mevrouw om zich niet te laten opereren. Ik wilde er alleen maar mee aangeven dat er in uw verhaal toch een waarheid zit. En ik denk ook niet dat deze mevrouw zich nog bezig houd met genezen.

  Dan mijn tweede vraag
  Ik vindt het ten eerste nogal een beetje raar hoe u zich hierover uit.
  Maar goed dat accepteer ik. Ik heb niet gezegd dat ik het geloof, of wil geloven. Ik ben zoekende, naar wat het leven nu echt is, en bestaat er na dit leven nog een leven.
  U heeft een antwoord gegeven, en het is voor mij spijtig genoeg niet echt bevredigend. U grijpt erg terug op de bijbel, en u heeft gelijk dat mensen deze op henzelf betrekt, en dat hier de ellende mee de wereld is ingekomen.
  Maar zoals u zelf al zegt, het is niet wetenschappelijk bewezen. Maar de ervaring zegt anders. Zo zie ik dat ook met incarnatie, er zijn geen wetenschappelijke bewijzen, maar er zijn toch mensen die ervaringen hebben.
  En op dit gebied zou ik dan ook niet met u in zee gaan.
  Want wat ik een beetje vreemd vind, u heeft uw op op bezoek gehad in uw dromen, die u antwoorden gaf, als er geen zielen waren dan was uw opa ook niet in uw slaap gekomen om u antwoorden te geven, wan tenslotte zegt u, na het leven is er niks meer. Dus ook geen zielen. En zoals u uw verhaal hierover vertelde zie ik uw opa als uw gids. En mening mensen met mij zullen het ook zo zien, tenminste als zij dit interview hebben gekeken. Heeft u hier wel eens over na gedacht ?

  En sorry dat ik zo'n rommeltje heb gemaakt wat betreft het plaatsen van een reactie, ik raakte heel eerlijk gezegd hier ook een beetje de weg kwijt,en vooral omdat mijn bericht ook al na een poosje zomaar verdwenen was.
  Nogmaals sorry

  Vriendelijke groet Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van Maria,


  Even wat van de website geplukt als aanvulling op de tweede filmserie van de video's, waarvan "deel 3 van 4" over de ziel en incarnatie en reïncarnatie.

  http://www.wetenschap-eindtijd.com/intro_bijbel/de_ziel/de_ziel.html

  http://www.wetenschap-eindtijd.com/intro_bijbel/de_ziel/bijna-dooderv__in_relatie_ziel/doden_uit_graven_herrijzen/doden_uit_graven_herrijzen.html

  http://www.wetenschap-eindtijd.com/intro_religies/magie_van_geloof/cradle_of_faith/incarnatie-reinc-excarn/incarnatie-reinc-excarn.html

  Beste Lammy, voor mij was het een eyeopener na haha "zielige" ervaringen en alle rondneuzerijen in boeken en verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo

  Ik begin nu echt een beetje de weg kwijt te raken. U geeft niet echt een direct antwoord. U verwijst mij door naar de artikelen die in het interview ter sprake zijn geweest. Mijn vraag is hiermee nog niet beantwoord, wat voor iets was uw opa in uw droom, iets wat u zelf heeft opgeroepen omdat u zo graag antwoorden wilde? Dus een hersenspinsel,omdat u zo graag een antwoord wilde en uw opa toevallig ook een arts was, of was het voor uw idee een gids ( ziel )Die uit de zielenwereld kwam om u te leiden naar het antwoord?
  U stelt het in mijn ogen de dingen erg tegenstrijdig op. Er is geen leven na de dood, maar uw opa komt wel langs. En ik zou het op prijs stellen dat de bijbel dan even achterwege gelaten wordt, ik vraag het u als persoon, niet wat de bijbel hierover zegt.

  Met vriendelijke groet Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Beste Lammie,
  Ik vind het een hele eer dat je nu al de weg kwijt bent en dat terwijl je nog nauwelijks iets gelezen hebt aangaande mijn zoektocht van ruim 30 jaar.
  Heb je wel eens nagedacht waarom wij het hebben over een stamboom?
  Mijn grootvader was een groot geleerde in zijn tijd. Hij was behalve rector magnificus in Leiden zelf patholoog/anatoom, hersenresearcher en mede door zijn vriendschap met Einstein cyberneticus. Men zegt van hem dat hij de grondlegger is geweest van de computer naar zijn hersenmodellen.
  Ik heb hem niet of nauwelijks gekend, want hij was er "kleinmenselijk" gezien nooit bij. Ook niet richting zijn vrouw en kinderen.
  Dat was een van de laatste jaarringen van de boom die stamboom heet.
  Daaronder zaten Godsgeleerden en/of dominees.
  Mijn vader was internist en ik moest familie-traditie getrouw de doktersjas weer aantrekken. Erflast dus.
  Heb je wel eens een boom zien vergaan?
  Langzaam laten die ringen los nadat eerst de beschermende bast [het ego] door de tand des tijds was vergaan.

  Het lot wilde dat mijn ego-bast als gevolg van de WO II niet goed was aangelegd.[slechte voeding en giga veel spanning deden mijn vader meer vegeteren dan leven en/of overleven]
  Toen ik in mijn opleiding als chirurg in aanvaring kwam met mijn superieuren [ een ongelijke strijd] kreeg ik mijn eerste BDE en wie kwam er boven drijven in die stamboom : de krachtige jaarring als zijnde mijn grootvader.
  En dit ging verder en verder.

  Tijdens mijn doktersjas heb ik mogen meebeleven hoe het stervenden vergaat.
  Ik heb mogen zien hoe die jaarringen één voor één razendsnel voorbij komen.
  [zoek op website www.wetenschap-eindtijd.com ]
  Zo liep ik mijn stamboom terug tot ongeveer 8000 jaar geleden.
  Zo ontving ik informatie over het aloude weten, waaruit veel later de Koran en de Bijbel ontstonden.[koop het boekje "Eens was het ... De boom der Wijsheid" via internet-drukker Gigaboek].
  Grappig is het te vertellen dat dit door een paragnost tot in de perfectie was voorzegd, maar toendertijd vond ik dit nonsens.

  That's the story in notendop.
  Als men nu "geforceerd" de oude zielen oproept wordt het met het denken geinterpreteerd in de spiegel van het ware weten.
  Denken is daarmee de illusie en/of het sprookje en dat is de New Age nu.

  Dit is in notendop het verhaal, waar ik honderden verhalen uit putte.
  Niets is dus basaal van mijzelf en tot op heden komen de voorspellingen akelig precies uit.

  Doe ermee wat je wilt. Het maakt mij niet uit.
  Toch vraag ik je nederig om je eerst verder in de materie te verdiepen alvorens weer met duizend "maren" te komen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Beste Siegfried

  Eigenlijk valt u mij een beetje tegen. Mijn eerste indruk van u was, hey eindelijk iemand die weet waar hij over praat, en dat het anders kan in de wereld zoals het nu toe gaat. Vervolgens stel ik u een vraag om iets duidelijk te krijgen. U geeft mij een antwoord, maar vervolgens moet ik niet met zoveel vragen komen, ik moet mij eerst maar in uw verhaal verdiepen. Het is mij geleerd door vragen wordt je wijzer. Maar bij u moet je eerst wijs zijn en dan je vragen stellen. Beste Siegfried, ik dacht dat dit blog er was om wijzer te worden, en dat je je vragen kon en mag stellen. Sorry dat ik een gewoon mens ben, met vragen. U zet hier een uitkomst neer van 30 jaar onderzoek, u gaat ervan uit dat iedereen het maar begrijpt. En begrijp je het niet dan heb je pech gehad. In elk geval ik wens u nog veel levens plezier. En ik zal u niet meer lastig vallen met vragen.
  Vriendelijke groet
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Beste Lammy,
  Ik denk te weten dat U met Uw stellingname een menselijke 'denkfout'maakt....Siegfried Bok zegt niet dat het "anders kan" doch integendeel hij zegt (volgens mij dan) dat alles 'spiegelbeeldig' gaat als dat wij "denken te weten".
  Het zal waarschijnlijk wel even schrikken zijn vanuit Uw beleving maar ik denk dat het wel zo is, dat wanneer U 'hongerig' bent naar een antwoord op Uw vragen er genoeg ant(ie)-woorden staan om Uw vragen te beantwoorden, edoch zijn het waarschijnlijk niet die antwoorden waarop U hoopt.
  De site wetenschap-eindtijd staat m.i. boordevol voorbeelden van ons spiegelbeeldig beleven en waar dat toe zal/kan leiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha die Fons,
  Is het niet de gemakzuchtige mens die wijs [of rijk ] wil worden zonder er iets voor te doen?
  Allereerst was ik al verbaasd na mijn eerste antwoord en na het tweede - met nog een vriendelijke "alien-groet" had ik het echt wel gezien.
  Maar ach...
  Zijn we niet in deze omkeringsfase niet in de baby-fase beland en jammeren al direct als men lichamelijk of geestelijk niet op tijd gevoed wordt?

  Ik vind het echt "moederlijk" [haha] hoe je hierop reaguurt.
  Het is maar goed dat ik dat instinct mis en dan denk ... laat maar doodbloeden, want hier is geen kruid tegen gewassen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Siegfried
  tsja....
  be-moederlijk of be-minne-lijk is blijkbaar een stukkie van m'n erflast.... dus doe ik ei-gen-like niks anders als m'n 'sprookjesachtige plicht' ofwel ik 'schrijf' zoals "ik gebekt ben" en ben dus net zo 'lui' als elk mens ha ha.
  Het is niks meer als 'mijn ego is tische poging wat meer lui/lieden deel-genoot te maken met "het verhaal" want alleen is ook maar alleen....
  Ik ga ff hout hakken want 't word kouwer !

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Vanwege mijn nieuwsgierigheid of u nog had gereageerd, ben ik dus toch nog even terug gekomen om te zien of u had gereageerd. En ja, zelfs 2 reacties. Maar ik had het met u van doen en niet met fons.

  Meneer Bok u maakt een ontzettende grote fout. U schakel mensen uit die laag opgeleid zijn,maar die toch wel graag meer willen weten. En dit heeft nu even niks met gemakzucht te maken, dit zegt wat over u. U maakt zich er erg gemakkelijk van af, door hele epistels naar mensen hun hoofd te gooien, en en het antwoord achterwege laat op een simpele vraag. U heeft 30 jaar onderzoek gedaan. U had die 30 jaar beter nuttiger kunnen gebruiken, door u eerst eens gewoon in de mens te verdiepen, en hierover de kennis van op doen. Want mensen kennis is erg ver te zoeken bij u.Het enige waar u waarschijnlijk kennis over hebt is het menselijk lichaam. Maar geloof me dat is niet voldoende.Er schijnt ook nog iets van psyche in te zitten.

  Ik zal u vertellen wie en wat ik ben.
  Ik ben een vrouw 46 jaar. Wegens omstandigheden bijna geen lagere school genoten, via een kindertehuis kon ik de huishoudschool doen. En hierna mocht ik mij gelukkig prijzen dat ik een opleiding voor bejaardenverzorgster mocht en kon doen. Ik ben met mijn 19 gaan werken en ik werk nog. In dezelfde sector, in tussentijd heb ik 2 prachtige dochters mogen opvoeden. De oudste studeert nu aan de universiteit ( mocht dat wat uitmaken ) En de andere leert voor dierenarts assistente. Ik ben sinds een paar jaar in fase gekomen dat ik meer wilde weten dan wat ik nu weet, mede omdat ik met beide benen op de grond sta, en om mij heen kijkt wat er allemaal aan de hand is. En zo zoek ik op het internet informatie om iets wijzer te worden, ik heb alleen 1 handicap, en dat is, ik ben niet op een hoog niveau opgeleid, en ik begrijp de taal hiervan ook niet altijd. Maar ik wil het wel graag begrijpen. Vandaar dat ik uw interview ook heb gekeken. En natuurlijk had ik hier een vraag over. Ik ben verder gaan zoeken op het internet om iets meer over u te vinden en kom op deze site uit. Ik heb gepoogd om dingen van u te lezen, maar zoals ik al eerder heb aangegeven is mijn niveau niet dat van u. En raak ik de weg erin kwijt.
  Ik heb u een vraag gesteld op mijn niveau, een niveau waar waarschijnlijk meer als de helft van de Nederlanders mee te maken heeft.
  En u kunt hierop alleen maar op uw niveau beledigende opmerkingen over maken. Ik heb mij even heel rot gevoeld hierover, maar toen dacht ik nee Lammy doe dat niet, het ligt niet aan jou, het ligt gewoon aan de heer Bok. Want die bezit totaal geen mensenkennis, laat staan begrip.
  U heeft het over jammerende baby fase, er is er maar 1 die jammerde en dat bent u zelf, u bent gewoon gefrustreerd omdat u niet werd erkent in uw handelen, ik begrijp nu ook waarom, wat moet je nou met een man, met een ego zo groot, dat mensen er niet eens om heen kunnen lopen. U vult hier de hele ruimte mee. Ik wil u 1 advies geven. Gooi het ego van u af en wordt gewoon liever. Misschien dat u de mensen dan anders ziet dan als een stelletje domme ganzen. En met een beetje geluk zult u dan ook zien dat niet alle mensen van dezelfde niveau zijn. En dat u daar dan ook rekening mee kunt houden.
  Ik hoop dat mijn verhaal niet te simpel is voor u. Want net zo min dat ik moeite heb om hoog niveau te lezen, kan ik mij voorstellen dat u moeite kan hebben met het lezen op simpel niveau. Tenminste als u de moeite neemt om het te lezen.
  Gr. Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @fons
  Siegfried moet zelf eens even in de spiegel kijken, want zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. "Is het niet de gemakzuchtige mens die wijs [of rijk ] wil worden zonder er iets voor te doen?" Waarschijnlijk een spiegelbeeld van Siegfried zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Beste Lammy,
  Ik vindt het jammer voor U, dat U de mening van Siegfried serieuzer neemt als Uw eigen mening..!
  Dit maak ik namelijk op uit Uw verdedigende houding.
  U heeft natuurlijk volkomen gelijk dat U vanuit die visie Uw standpunt verdedigt.
  Maar nu mijn vraag:
  Hoe komt het, dat U met Uw heel eenvoudig én begrijpelijk betoog iets wil verdedigen wat U met keihard werken heeft bereikt en wat voor U dé waarheid is !

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @ fons
  Als u mijn verhaal aan Siegfried heb gelezen dan zult u begrijpen waarom.
  Ik wil alleen kennis vergaren voor mezelf, om het leven een beetje beter te begrijpen. Zoals ik heb geschreven ik ben nu niet bepaald hoog geschoold, en ik kom hier eerlijk voor uit. Het niveau waar Siegfried in heeft geschreven is aardig hooggegrepen voor mij. Dat niet wil zeggen dat ik het helemaal niet begrijp. Toch spreekt het mij aan, en ik zou er graag wat meer over willen weten, en ook hoe Siegfried het gewoon als mens de dingen ziet, en niet alleen vanuit zijn onderzoek. Dat Siegfried geen zin heeft om op een laag niveau mensen te woord te staan ( schrijven ) is zijn goed recht, maar ga niet met een ego over mensen heen lopen, en een beetje belachelijk lopen maken, en dan ook nog haast ergens van betichten, ik ben absoluut niet lui, dit maakt Siegfried er wel van, en dat vind ik beledigend. Ik werk ook hard, net zoals Siegfried heeft gedaan, en daarnaast probeer ik dus hard te werken om te weten hoe het nou eigenlijk in de wereld werkt. En ja als mij mensen mij van lui betichten, en gemakzuchtig om wijs of rijk te worden, dan vindt ik dat een grove belediging, en daar verdedig ik mij tegen. Maar ik haal erop uit dat Siegfried zelf geen reactie wil geven, en dat respecteer ik. Ik wacht nog even af, en dan is voor mij deze site eind verhaal, want dit is nutteloos energie verspillen. In elk geval ik bedank u voor uw reactie, en ik hoop dat u nog heel veel mag ontdekken, want dat blijf ik zeggen, het lijkt mij erg interessant, alleen jammer dat het boven mijn niveau is.

  Met vriendelijke groet Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Lammy,
  U heeft vast een heel belangrijke motivatie voor Uw zoeken naar "wat is er meer tussen hemel en aarde".....dat zoeken, doet namelijk iedereen, ook al wordt dat niet altijd toegegeven.
  Het feit dat U niet 'hoog' bent geschoold zal bij het begrijpen van het hervonden verhaal van Siegfried wellicht zelfs juist in Uw Voordeel kunnen werken !
  De verklaringen daarvoor leest U tussen elke regel van de website http://www.wetenschap-eindtijd.com/index.html door.
  Uw conclusie dat Siegfried geen mensen met een 'laag' nivo te woord staat is Uw uitleg,evenals het feit dat U door hem belachelijk wordt gemaakt.
  Het is juist Uw denken/ego wat alles omdraait en zichzélf dus aangevallen VOELT......dat heeft namelijk élk menselijk ego.
  Overigens is alles en iedereen in de basis 'lui' of andersgezegd efficient ook al benoemd ons ego dat dan ook weer als slecht...luiheid is namelijk " met zomin mogelijk energie zo lang mogelijk overleven" én dat wil alles en iedereen.
  Dat wij mensen dat met ons vermoeiend en verhitte denken allemaal nog langer, meer en beter willen doen en waartoe dat heeft geleid is de 'crux' van alle verhalen op de website.
  Ik wens U ondanks de 'twijfelachtige' start toch de moed toe om, ondanks de volgens Uw zelf TE lage opleiding, gewoon de bovengenoemde site op Uw gemak eens te gaan ont-dekken.
  Ik denk te weten dat U op zijn minst verbaasd kan raken van Uw eigen her-kenning en kennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ fons

  Dit is mij iets te gemakkelijk, om de bal bij mezelf neer te leggen.
  Maar goed, zo ervaren jullie dat dus. En dat noem ik met een jantje van leien eraf komen, dat zou inhouden dat je alles mag en kan zeggen, want als je als mens je hierdoor beledigd of beschuldigd door voelt dan ligt dat aan jezelf omdat jij het zo voelt. En als je, je zo niet wilt voelen dan moet je dat maar uitschakelen. Want je hoeft het niet te voelen. Nee dat is iets waar ik mij totaal niet in kan vinden, daarvoor heb ik al te lang met mensen gewerkt.
  En ieder mens heeft een ego, het is de kunst, hoe gebruik je deze. En Siegfried gebruikt deze op een negatieve manier, het is namelijk zijn ego die zo naar buiten komt, niet die van mij. En kom nou niet aan dat het mijn ego is, wij zijn allemaal aparte individuen, ondanks dat wij waarschijnlijk met z'n allen van hetzelfde afstammen.( wat dat ook mag zijn ) Nee dit is kwaad spreken en je verschuilen achter diegene waar kwaad over gesproken wordt. Dat is je handen wassen in onschuld. Nogmaals, wat betreft zijn onderzoek naar de bijbel en hoe hij dat uitlegt, naar wat ik ervan begrijp kan ik mij tot zover in vinden. Maar wat betreft zijn gedrag, nee daar kan ik niks mee, eigenlijk vind ik het te zielig voor woorden. En nu praat ik op het gewone menselijk niveau. Daarnaast wil ik er wel bij vermelden dat ik geen new age goeroe ben. Dit zie ik hetzelfde als de bijbel. Hier wordt misbruik van gemaakt. In mijn ogen is het ook een soort van religie geworden. Ik ben gewoon op zoek naar wat voor mij waarheid is, en waar ik mij in kan vinden. Maar soms heb ik daar even hulp bij nodig. Dus wat betreft uw advies, om de site verder te bestuderen, geloof ik dat ik die maar in de wind sla. Want om uitleg hoef je hier niet te zijn. Ik begrijp erop uit, dat Siegfried de mensen met zichzelf meet, iedereen heeft net zoveel kennis in huis als hij. En ik weet waar ik over praat, mijn man is hoog begaafd, hij heeft een IQ van 145 en hier lopen ik soms ook mee tegen dezelfde soort problemen aan, ook hij gaat er namelijk vanuit dat iedereen net zo denkt en de dingen ziet als hij zelf. Maar gelukkig kan ik hier met hem over praten, en gelukkig staat hij er ook voor open. Dat stukje menselijkheid heb ik gelukkig bij hem naar boven kunnen krijgen.
  Dus bij deze laat ik deze website voor wat het is, want er zijn namelijk meer wegen die naar Rome leiden. En nogmaals bedankt voor uw reactie. Van Siegfried zelf zal wel geen reactie meer komen, die vindt het gezwets, en die wil waarschijnlijk ook niet geconfronteerd worden met mensen die te dicht bij hem in de buurt komen.
  Dus bij deze, verlaat ik de site.
  Vriendelijke groet Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Van Maria,

  Haha hehe, ik zie dat ik al te laat ben.
  Zuuuucchht, wat een opluchting.
  Kreeg ik het toch even heel benauwd dat mijn trouwe lieve levensmaatje op de brandstapel terecht kwam.... maar dus niet. De wind waaide alweer voorbij en blies lachend het vuur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Maria...Maria,
  Ik sta al 30 jaar op het verdom-schavot door mensen die "alles willen weten, maar niets willen horen".
  En hoe hoger het IQ des te groter wordt het sprookje waar ze in geloven.
  En dat Lammetje.. Wat kan een lammetje meer dan lamineren.
  It's all in the word and the word is God.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Siegfried,
  Om mijn 'honger' naar alles wat jij te vertellen hebt te 'stillen' toets ik zo af en toe jouw naam gewoon in op 'big brother' Google en laat dan zoeken naar de activiteiten van jou in de afgelopen week (ja ja zo precies worden wij allemaal gevolgd).
  Dit deed ik dus vanmorgen weer eens en kwam terecht op de volgende site die naadloos past in de afgelopen 'discussie'tussen Jouw en (toen nog) Lammy.

  http://www.goto2012.nl/blog/?p=1896

  Hier kwam ik ook re-akties van een 'oudgediende'op dit blog, Karin tegen.
  Wat mij opviel was, dat het waar is wat jij zo vaak vertelt.
  "Er was wat blijven hangen" van het verhaal en dat was heel mooi te zien in de uitleg die Karin probeerde te geven aan Morgane (alias Lammy).
  Dus het sprookje is nog niet helemaal uit (ha ha)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Haha Fons,
  Bok zou Bok niet heten als hij in zulke situaties zijn hoornen niet scherpt en dus reaguurde ik aldaar maar effe om het vuurtje nog een beetje op te stoken.
  En zo reaguurde ik met...[moet nog gecontroleerd worden op ...ik vrees geen spelfouten hahaha]

  Beste Roddelaars,
  Via een stroman kreeg ik de ware Lammy – die zich hier presenteert als fata Morgana – te zien en volgens haar zeggen samenleeft met een man met een IQ van meer dan 140.
  Geen wonder dat zij zich tegen zo’n geniale vent moet zien staande te houden met kankeren tegen alles wat beweegt.
  Dat als introductie hier.

  Inderdaad is het hele verhaal bepaald niet eenvoudig en kostte mij ongeveer 30 jaar van mijn leven.
  Zo’n 10 jaar geleden had ik – iets dat oude wijsheid heet over de kosmische klok – in grote lijnen in kaart gebracht en vond dat men dit zou moeten weten en/of dat dit publiekelijk ter discussie moest komen.
  Maar helaas bleek dit utopie en kreeg zelfs van Staatswege een publicatieverbod opgelegd dat naar later bleek niet alleen levenslang was, maar tevens wereldwijd.

  Helaas gaat het tot op heden precies zoals mijn reconstructie van de oude wijsheid voorzegde en wordt 2012 het jaar van de waarheid.

  Jammer dat ons “lammetje in wolfskleren” slechts één deel van de video gezien heeft, want het tweede deel gaat over de psyche van de mens.
  Ik vrees dat dit voor haar 10 bruggen te ver is, maar misschien zijn er anderen die er iets meer uit kunnen halen.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Siegfried,
  pff
  Ik kan mij wel voorstellen dat dit een beuk voor het Ego van Lammy is maar misschien is dit wel het begin van 'de oplossing' van/voor ditzelfde ego.
  Je weet dat ik "een watje' ofwel een "zachte heelmeester met stinkende wonden" ben .....
  maar toch kan het hier, volgens mij geen kwaad een 'tussenstapje' te doen.
  De Overgang van "Alles naar niks" kunnen wij(ik bedoel ons op overleven gerichte Ego) gewoon NIET aan en raken dan direct depressed en dus boos.ha ha .en keren ons in onszelf.( Jij hebt er toch ook 30 jaar 'pijn' van gehad)
  Gevolg GEEN aktie en reaktie meer.....en dat is toch niet de bedoeling van "de boodschap".....doch wel een gevolg ?
  Hierover zullen wij het wel nooit eens worden.... en dat hoeft eigenlijk ook niet .....er is altijd een pool en tegenpool nodig om éénheid en perfectie te krijgen ha ah ?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Godverdoemmij Kloozak...
  Had ik dan soms een sprookje moeten vertellen?
  Dat was er toch al???
  Heb ik het hele verhaal dan niet recht gebreën met ... En toch had het zin dat wij er als mongolen kwamen?
  Graag hoor ik hoe je die tussenstap had gedaan.
  Tegen een kankerpatient zeggen dat het in het hiernamaals veel aangenamer is dan hier?
  Maar dan had je Joke ook geen baantje in de weetnietkunde en moest ze de hele dag naar dat watje luisteren.
  Kan jij je die situatie voorstellen?
  Ach Fons...
  ik moest de hele dag naar sprookjes luisteren en...
  Probeerde ze slechts te vertalen.
  Was ook lang niet altijd leuk.

  Ik hoop dat je voor mij het sleuteltje vindt om mensen liefdevol te belazeren om...lief gevonden te worden.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ha ha Siegfried,
  Die re-aktie had ik natuurlijk al verwacht en ik ben ook al zo vaak 'boos' geweest omdat jij zo een 'bokkig' antwoord gaf(ha ha ) en ook dat lijkt mij gezien jouw verhaal nogal logisch....als je geen wapens(ego) meer hebt kan je ook niet schieten.
  Natuurlijk weet ik van geen sleutetje en als de perfectie goed is is dat er ook gewoon (nog net) niet !
  Maar zoals je zelf weet zit er bij "een kankerpatient" die net 'de onheilstijding' heeft gekregen en het uiteindelijke doodvonnis nog een aantal mogelijkheden om het "tij te keren" dan wel even "af" te houden alhoewel het eindresultaat natuurlijk hetzelfde blijft....het duurt alleen wat langer.
  Een steen zakt ook niet 'ín een rechte lijn' naar beneden nadat hij in het water is gevallen......dr is altijd weerstand !
  Door bv vragen terug te stellen aan de vragensteller laat je 'de patient'zelf het tempo bepalen van de val van de "hoogmoedstoren"......we hebben ons tenslotte jarenlang (ons hele evolutie) 'het lazerus' gewerkt om dr boven op te komen...ha ha
  Toen je de sprookjesliefde van Maria voor het eerst aanhoorde "vroeg je jezelf toch ook af waar die sprookjes op leken en overeen kwamen" ?
  M'n boosheid over jouw bijnaam "vrouw in mannekleren" was de laatste rotklap voor mijn eigen ego ...maar hiervoor was ik stukkie bij beetje en met scha en schand ook hier en daar al behoorlijk naar 'beneden' gevallen waardoor die laatste boodschap toch snel(het duurde maar een half jaartje ha ha )binnenkwam....
  Siegfried ik weet het gewoon ook niet maar weet wel dat we "op deze manier" nog steeds maar een handvol medemekkeraars hebben....we zullen zien waar de tijdgeest 'ons' brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Eh..ah.. oh... Fons,
  Where to begin???
  In ieder geval kietel je me en dan voel ik het leven weer even.
  Wie is nu degene die schijt op die vuilnishoop die ik inderdaad heb neergelegd? Jij toch met mijn soms harde reactie!!
  Ken je de gezegde niet "de waarheid is hard en meedogenloos".
  Nu wil ik er helemaal niet mee zeggen dat ik de hele waarheid "in pacht heb".
  Is dit laatste ook niet net zo geniaal als het woord?

  Dan kom je weer met dat gezeik over kanker.
  Ten eerste is het een ziekte die tussen de oren zit en een mens lang in leven kan houden door kankeren of ... het gekanker van anderen "op te eten" als zijnde jouw probleem....
  Ten tweede is het notabene nog een overlevingsdrift ook.

  Dan heb ik van thuis uit mee gekregen dat vragen met een wedervraag beantwoorden onbeleefd en/of onbeschoft is.
  En dat vind ik nog steeds.
  Maar de situatie waarin ik mij gemanoeuvreerd heb, leidde er wel toe dat ik de duivel van de familiaire clan werd.
  Kortom... Inderdaad ...het deugt nooit en is nooit goed wat je doet

  Dan die verdomde sprookjes van Maria.
  Oh man...Ik verzoop er bijna in. Ik moest wel luisteren.
  Ken je de habitus van een Ram niet?
  Erger kan het niet voor een Boogschutter.
  Iedere pijl die ik losliet landde verkeerd,maar...
  Het bracht wel leven in de tent van een kluizenaar.

  En waar de tijdgeest ons brengt...
  Mij in ieder geval in 7-de hemel.
  Vraag maar aan Maria hoe dat sprookje werkelijkheid wordt.
  Ze zeggen dat het net Nirwana is.

  Siegfrutsel

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Beste Siegfried

  Ten eerste bedankt dat u heeft gereageerd via goto2012.
  Ik hoop dat u alles heeft gelezen, ik heb Rene aangeraden om uw interview te kijken. Omdat ik het een goed interview vond, en nog vindt.

  Dat Karin daarop heeft gereageerd, zegt toch wel iets over u. Daarmee bedoel ik het positief, en zij heeft mij in eenvoudige taal uitgelegd, wat u nu met uw droom over uw opa bedoelde. Dat heeft u neem ik aan ook gelezen.

  Maar dat u dat als roddelen ziet, vind ik wel een beetje vreemd..
  Ik heb u hier op uw eigen site mijn mening over u neergezet.
  Verder niet. En ik heb verder ook niet meer op goto2012 gereageerd.

  Ook wil ik u toch met alle eerlijkheid vertellen, dat mijn man inderdaad dit IQ heeft. En dat ik niet tegen hem hoeft te vechten. Wij hebben naast dat wij heel veel van elkaar houden, ook nog eens respect voor elkaar.
  En wij branden elkaar niet af als we elkaar even niet begrijpen.

  Dat u mij nu voor alles wat lelijk is te kijk zet op het internet, neem ik u dan wel kwalijk. En dit heeft nu even niks met ego te maken, dit heeft met gevoel te maken. Iets wat voor waarschijnlijk erg onbekend is.

  Echt boos op u ben ik niet, want ik ga ervan uit dat ieder mens hoe slecht hij/zij ook is, iets goeds in zich heeft. Zo zie ik dat bij u ook.
  Eigenlijk zie ik u als een uitdaging, ik zou best wel eens gewoon met u aan de keukentafel willen praten. Maar ik begrijp dat uw behoefte daar niet naar is.

  Dus Siegfried, als u nog een brandstapel over hebt, zet mij daar maar op.
  En anders zou ik zeggen, tijd voor een kopje koffie of een glaasje water ?

  Met vriendelijke groet
  Lammy, en wolfskleren zou ik nu wel willen hebben in deze kou ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 44. PS. Na dit bericht geplaatst te hebben hier, heb ik ook een berichtje geplaatst op goto2012, dan weet u het alvast.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @ fons
  U had ook zelf aan mij kunnen vragen wie of wat ik ben, dit heet volgens mij open zijn naar elkaar toe. Maar uit uw reactie te lezen, merk ik op dat u liever de dingen oplost achter uw ellebogen. Dus als u nog een verdere discussie of vraag en antwoord gesprek met mij wilt, laat het weten. Ik sta ervoor open. Ik ga u niet na speuren op het internet, want als ik iets wilt weten dan vraag ik het gewoon aan de des betreffende persoon. En eigenlijk wil ik nu even niets van u weten. Want vanuit uw reactie weet ik al genoeg. Erg spijtig. En dan mag u met fantasy taal aankomen, dat is aan u. Of ik er wijs uit wordt is een tweede.
  Gr. Lammy ( PS. dat is wel mijn echte naam )

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Van Maria,

  Wat gek Lammy dat je het verschil tussen Siegfried en mij niet kan zien.
  Nu heb ik een brandende vraag naar jou: Wat is je gevecht naar Siegfried, Fons en mij "als voor jou dode" zal ik maar zeggen?
  En haha een ram doodzwijgen is misschien wel het ergste wat een ram kan overkomen. En ik zal het in dit leven toch moeten zien te redden met dat rare rammetjes zijn van me.

  Wat ik begreep uit je binnenkomen was dat je op zoek was naar "wat is de ziel". Uit je vertellen begreep ik hoe je de tweede sessie die o.a. over de ziel gaat niet had bekeken. Dus zocht ik voor je linken bij de film en gaf aan welke film.
  Zit ik daar voor je te zoeken en zeg je doodleuk "Heb ik geen zin in".
  Siegfried geeft je antwoord en je zegt "Haha, het was maar een grapje hoor die mevrouw van in de honderd is niks mee aan de hand".
  Fons geeft je antwoord vanuit zijn hartje en je zegt doodleuk "Zielig eigenlijk wat die jongen aan het doen is".

  Wel madam, wat zijn uw verdere wensen?
  Vraag ik aan U, Maria die niet voor U bestaat, waarmee ik dus eigenlijk mijn dwalende vraag de ether of Gods geëtter instuur..... ?

  Met een dwalende groet van Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik ga me er niet mee ''bemoeien''.... hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schijtlaars!!!
   Waarom geen excuus dat je 2 peuters moet voeden en dus geen tijd hebt???
   S.

   Verwijderen
  2. hahahaha... oké oké.. waar zal ik beginnen ? Oja...


   Lieve Luie Lammy,

   Ik ben schijt moe van het luiers verschonen en nu na het lezen van jouw stront had ik zelf ook een luier nodig gehad want ik heb ervan in me broek gescheten. Hier is de exacte plaats waar dat gebeurde...

   ''Eigenlijk valt u mij een beetje tegen. Mijn eerste indruk van u was, hey eindelijk iemand die weet waar hij over praat, en dat het anders kan in de wereld zoals het nu toe gaat''

   en toen ik aan het einde van je laatste bericht was gebeurde er iets wonderbaarlijks....
   Op hetzelfde moment dat ik mijn vrouw zonder IQ riep om een kotsbak voor me te halen kreeg ik een telefoontje van een ene heer Pitbull die zei dat dit nu een Fata morgana is. Misschien kan je begrijpen dat ik echt met stomheid geslagen zou zijn als ik niet een ID van 109 alszijnde een ''intelligent defect'' zou hebben.

   Met vriendelijke nonsense,

   Pascal.

   Verwijderen
 49. Lammy,
  Dank voor Uw medeling aan mij, ik zal proberen... "rekening met Uw wensen te houden" maar ben voor het moment even "met stomheid" geslagen.
  Het is voor mij in ieder geval al bijzonder interessant dat U zegt dat U 'open' staat voor verdere discussie én kennismaking maar tegelijkertijd U even niets van mij wilt weten .....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo fons

   Ik kon het niet nalaten om geen reactie te geven.
   Ik ben een beetje verbaasd over uw reactie, "met stomheid geslagen" ??
   Hmm en u dacht nog wel dat mijn ego een deuk had gekregen, nou eigenlijk in tegendeel. Deze is nu weer wat opgepoetst. Er valt mij 1 ding op aan u. U wilt zich niet meten met de maatschappij, anders was u niet hier op dit blog. Maar toch doet u hetzelfde als de maatschappij, controle uit oefenen naar andere mensen. Hoezo het hebben van een ego ?
   Verbeter de wereld begin bij jezelf. Misschien een tip ?
   Lammy

   Verwijderen
  2. Lammy
   Daar heeft U Uw punt...Mijn ego weer wat 'dunner' en het Uwe nóg meer glans.
   en
   Als wij elkaar dan toch tips gaan geven... hier ééntje van mij:

   Zou U de moeite nog een keer willen nemen, om mijn inzending, waarin de manier staat omschreven hoe ik U op het andere blog heb ont-dekt en volgens U zelfs, heb opgespoort..... nóg een keer na te lezen op eventuele 'elleboogstoten'
   Alvast mijn dank.

   Verwijderen
  3. Hallo fons

   Dit was dus wat u heeft geschreven,

   Om mijn 'honger' naar alles wat jij te vertellen hebt te 'stillen' toets ik zo af en toe jouw naam gewoon in op 'big brother' Google en laat dan zoeken naar de activiteiten van jou in de afgelopen week (ja ja zo precies worden wij allemaal gevolgd).
   Dit deed ik dus vanmorgen weer eens en kwam terecht op de volgende site die naadloos past in de afgelopen 'discussie'tussen Jouw en (toen nog) Lammy.

   Heb ik dit misschien anders moeten zien ?

   Maar goed, fons ik denk dat wij het bij deze discussie moeten laten.
   Want ik kan van mijn waarheid niet uw waarheid maken, en andersom net zo.

   Toch stel ik het op prijs dat u een antwoord terug heb gegeven.
   En wel in begrijpelijke taal ;-))

   Ik wens u ook nog heel veel goeds toe, en wie weet spreken wij elkaar nog eens.
   Vriendelijke groet Lammy

   Verwijderen
  4. Lammy,
   U hoeft... natuurlijk niets anders te zien.
   Maar.... als U het stukje goed leest had U wel kunnen zien dat ik aan SIEGFRIED schrijf, dat ik alles van Hem (en niet van U) op het www probeer te vinden via Google... dat ik dan "als bij toeval" Uw naam en verhaal tegen kom, omdat U in uw klaagzang over "de communicatiewijze van Siegfried" zelf een aantal keren zijn naam gebruikt vindt Big Brother Google dit blog automatisch....meer niet.
   Maar Lammy, het is wel de werkwijze van ons aller ego om alles wat gebeurt op ZICHZELF te betrekken en dat lijkt... onbewust te gebeuren..maar het is ons aller 'slimste' overlevingsmechanisme en niet ons diepe weten wat die emotie teweeg brengt.
   "Onze kracht is in deze dan ook altijd ons probleem"

   Verwijderen
 50. @ Maria
  Eindelijk iemand die even gewoon recht op de man af vraagt wat nu eigenlijk mijn probleem is. Tenminste probleem is weer een erg groot woord, maar ik zal het proberen uit te leggen.

  Ik heb bij binnenkomst verteld dat ik het 5 delig interview heb gekeken, wat mij heel erg interesseerde. En het onderwerp kanker sprak mij ten zeerste aan, want ik herkende hierin de mevrouw van 109 jaar. Zoals ik dus al had vermeld, wil deze mevrouw geen behandeling, en dat is haar goed recht. Ik wilde dit alleen als voorbeeld geven. Dat een tumor dus inderdaad ook goed werk kan doen. Siegfried heeft hier inderdaad een reactie opgegeven, en dat waardeer ik. Maar verder bedoelde ik er dus niks mee.

  Dan het tweede, ik had een vraag gesteld over de opa van Siegrfried, die in zijn slaap voorbij kwam ( als ik het zo mag benoemen ) Ik vroeg mij dus af, hoe ik dit moest zien, was het een gids ? was het een geest ? Een doodgewone vraag. Want ik begreep de uitleg ervan niet helemaal.

  Hier is het dus begonnen, Siegfried reageerde niet erg aardig, hij vroeg mij nederig of ik hem niet met duizend vragen wilde bestoken. Volgens mij had ik maar 1 vraag gesteld. Ten tweede Dat Siegfried verondersteld dat ik lui ben om het te lezen. Kijk zoals ik dus al eerder hebt vermeld, de taal die Siegfried spreekt, die spreek ik namelijk niet. Dus ik had erop gehoopt dat hij op mijn niveau een gewoon antwoord had kunnen geven. En het wat op een simpelere manier had uitgelegd, wat zijn opa nu in zijn slaap was.

  Ik voelde mij behoorlijk ondergesneeuwd door zijn ruwe woorden, zijn taal gebruik op dit gebied ligt dus gewoon niet in mijn aard. En het komt niet echt respectvol over.
  En Siegfried spreekt waarheid als hij zegt dit is 30 jaar onderzoek, waar veel tijd en energie in heeft gezeten, ik vind het ook behoorlijk knap dat hij dit heeft gedaan. Maar ik denk dat hij niet mag verwachten als hij er 30 jaar onderzoek naar heeft gedaan, dat mensen die dit kijken of lezen het in 5 minuten begrijpen. Maar goed daar kunnen de meningen over verdeeld zijn. Vervolgens heb ik dus een reactie op goto2012 geplaatst, en de moderator Renee verteld dat ik het interview van Siegfried heb gekeken en wat ik er van vond, ja ik heb er een kanttekening bij geplaatst, dat ik Siegfried nogal ingenomen vond met zichzelf, maar dat het interview goed was.

  Vervolgens reageert Karin hierop, ik moet er bij vermelden dat ik Karin dus niet ken. En zij legt mij uit wat Siegfried nu bedoelde met zijn opa. Dit begreep ik dus wel, en daar was het voor mij mee klaar, Karin had inderdaad nog een paar opmerkingen. Maar niet helemaal onterecht denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Sorry dat het in 2 delen is, maar anders paste het niet. Hier het vervolg.

  En toen kwam fons om de hoek kijken, die heeft mij dus na gespeurd op het internet en kwam bij deze reactie's uit, en melde dat hier. Dit vond en vind ik nog steeds een beetje ellebogen werk, want ik vertel ook eerlijk wat ik ervan vind, en daarvoor ga ik niet iedereen op het internet controleren. Maar goed, zo zijn mensen dus ook nog eens een keer.
  Nou ja en eigenlijk weet u al hoe het voor de rest is verlopen, Siegfried boos, en vind mij een roddeltante, en haalt mij voor alles wat lelijk is door het slijk.
  En toen kwam u met de vraag wat mijn probleem is, nou die heb ik volgens mij bij deze verteld.
  En ik wil u er even op attenderen dat ik geen verwende madam ben, ik ben een gewone vrouw, die 20 uur per week werkt in de bejaardenzorg. Daarnaast heb ik de zorg mijn gezin, en we wonen in een gewoon huurhuis. Dat ik jullie met u aanspreek betekend alleen maar, dat ik gewoon respect wil tonen voor jullie omdat ik jullie verder niet ken. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik jullie op taalgebruik wel een beetje heb leren kennen.

  Maria, ik hoop dat ik u hiermee voldoende uitleg heb gegeven.
  Wilt u toch nog meer weten, vraag het gewoon.
  Voor mij is het eigenlijk wel klaar.
  Want ik heb geen zin, om steeds weer gekleineerd te worden, om iets wat de sop in ketel niet echt waard is. En het zal misschien het ego zijn wat nu spreekt, ik weet het niet, ik versta onder ego, dat dit mensen zijn die denken altijd gelijk te hebben, en zich groter voor doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog een andere definitie erbij aan zit. En wil ik dit weten, dan is het aan mij om dit verder te onderzoeken. Maar ik durf dat via jullie eigenlijk niet meer te doen.
  Ik wil het hier bij laten.
  Met vriendelijke groet
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Van Maria,

  Lammy, voor mij is er geen "gewoon" anders dan de gewoonte die ieder van "ons allen die leven op aarde" zich daarin eigen maakt.
  Je laat zien hoe je je bespeurd en gecontroleerd voelt door zoals je zegt Fons. Voor mij voelt dat vreemd, en de enige manier waarop ik dit kan begrijpen is naar de buitenwereld te kijken om te zien hoe we daar allemaal op een mensgemene manier bespeurd en gecontroleerd worden. Het is voor mij niet de wereld waarin ik me vrij kan bewegen.

  Het is zoals jij en zoveel anderen zeggen "Ik kan het verhaal niet loslaten maar Siegfried doet zo eng"...
  In het voorwoordje van het eerste boekje schreef ik:

  Onbesnut als ik ben
  vroeg ik hem simpel
  "Wil jij me mezelf laten zien?"

  De Bruut!
  Hij doet alles
  wat het normaal zijn verbiedt.

  Een Theatergek!
  Hij schiet de gekte in
  en de levenslach borrelt uit een ieder naar boven
  tot de lachspieren het begeven.

  Een Levensdokter.
  Hij kijkt dwars door je heen
  en raakt elke zere plek
  die we voor onszelf zo goed verborgen weten te houden.

  Ik stond doodsangsten uit.
  Ik zag niet alleen mezelf
  maar ook de wereld om me heen
  waar ik zo bang voor was.
  Ik ben er blij mee.

  Ik had een flinke strijd in mezelf [toen ik dit probeerde te verwoorden] in een totaal haha schietso zijn.
  Aan de ene kant speelde mijn emoties op die me zo verontwaardigd en piskwaad konden maken en aan de andere kant, hoe zal ik het noemen... "mijn gevoel van eindelijk thuiskomen". Siegfried blijkt voor, jawel iedereen, een uitdagende strijdpartner te zijn. Ons ego met al haar emoties wil daar persé in winnen. Daarin is er niets mis met ons ego en onze emoties, want zoals het levensbommetje [haha na 12 jaar al uuuhh pas] bij mij ontplofte toen de tweede filmsessie ons huis en leven in beslag nam, kon ik van binnen beleven hoe het niet anders kon en kan dat wij mensen ego's zijn en letterlijk barsten van de emoties.
  En Siegfried kan niet anders dan de emoties teruggeven om ze door ons zelf te laten kouwen en herkouwen tot.... hahaha daar is mijn egootje het nog niet helemaal met me eens.

  Sorry Lammy voor "Madam", vond dat ik het wel kon maken omdat ik half in de Bels ben opgegroeid... terwijl ik weet wat het in het Hollanditus is... maar was het beu hoe je reageerde.

  Ik ben echt niet de enige... Veel mensen zijn laaiend enthousiast Siegfried te ontmoeten, om daarna strontboos te worden op Siegfried als persoon, om soms maanden of jaren later er op een andere manier naar te kijken... en in blijdschap terug te komen.
  En anderen blijven "als vanzelf" weg of hebben het stukje gevonden om daarmee verder te lopen. Eigenlijk toch zo simpel als het leven zelf is?
  Dan ook nog... het verhaal ligt er zo kwaad-aardig als mogelijk is en was. Het was werkelijk onbegonnen werk om ieder mens persoonlijk steeds opnieuw dezelfde uitleg te geven... vond ik. Siegfried doet gewoon wat hem gezegd wordt door dat stomme ego wat hij bij geboorte weigerde haha.
  Het kleine groepje hier [en daar is Siegfried er ook een van als levensspeler en tegelijkertijd klein mensje] is reeds door zijn /haar eigen hel gegaan en dat is waarom we elkaar kunnen zien en klieren en spelen in en met het leventje wat nog rest.

  Het is [zo zie ik het] dapper als mensen blijven en het is dapper als mensen besluiten te vertrekken...
  En... de laatste profeet is harder. Zo hard dat elk mens zich rot gaat schrikken... en dan kan ons eigen afpellen beginnen...
  Een puur sterrekind, geboren zonder menselijke emoties en volgegoten met "Wat hij ons moet komen vertellen".
  Ik kreeg twee halfsterretjes en deel mijn leven met een halfster die ook nog eens "het verhaal van de wereld" als zware kost kreeg te verteren...
  Dankjewel lot, ik had liever zelf willen kiezen hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @ Maria

  Fijn dat je aardig terug reageert, dat waardeer ik echt.
  Ik weet heus wel dat de wereld niet de wereld is, van wat het hoort te zijn.
  Maar we zijn er nu eenmaal, en hebben het er maar mee te doen. Ik heb ook heel erg tegen de maatschappij gevochten, het gevolg was een burn-out. Mijn kinderen hebben ruim een jaar geen moeder aan mij gehad, en mijn man geen vrouw. ( klinkt wel erg burgerlijk hihi ) Maar goed, vandaar dat ik dus het roer om heb gegooid voor mezelf. En ik ben de dingen gewoon anders gaan zien. Of het de juiste zienswijze is, dat weet ik niet, want ik heb geen engeltje achter me aan vliegen die me dat verteld.

  Maar hoe verrot de wereld ook is, ik vindt wel dat je gewoon aardig tegen elkaar kunt zijn. Ook kun je mensen dingen duidelijk maken, door het op een normale manier te vertellen. Ik liep vanmorgen op mijn werk nog eens over deze hele situatie na te denken.

  Ik bedacht mij toen, Siegfried heeft een heleboel rake dingen, waarvan ik van mening ben dat eigenlijk de hele mensheid dit moet weten.
  Maar door zijn botte reacties, zal hij weinig mensen bereiken. Mensen haken af, als ze voor lui of verkankert worden uitgemaakt. Tenslotte lopen er nog steeds mensen met deze ziekte rond. Wat waarschijnlijk niet nodig hoeft te zijn. En ik laat mij niet zo vlug afschrikken, en durf de confrontatie wel aan te gaan, want ik kan ook een pitbull zijn.
  Maar ik stel daarnaast wel op prijs dat wij op een normale manier kunnen communiceren. En dat als je een vraag stelt dat deze op een normale manier beantwoord wordt, en dit heeft voor mij even niks met ego te maken, dit heeft te maken met het gevoel dat je als mens wordt behandeld.
  Maar ik denk dat wij er nu wel lang genoeg over hebben gediscussieerd.
  En ik denk dat het wel goed is dat wij nu op een normale afscheid van elkaar kunnen nemen.

  Ik vond het fijn om even op deze manier met u te kunnen communiceren.
  Ik wens u en Siegfried heel veel goeds toe in de toekomst.
  En hopelijk bereiken jullie de mensheid nog eens, waarbij dan de ogen ook open gaan, en beseffen dat ze zowel zichzelf als elkaar voor de gek houden.
  Met vriendelijke groet Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Lammy,
  U wordt in deze fase van Uw 'gevecht' met Uzelf nog onbewust grappig als U zegt:
  "bye bye zwaai zwaai
  Tot nooit meer horens"
  en dat zegt U tegen een Bok ?....ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Godverdomme Fons,
  Steek niet de draak met iemand die volgens HH medici ECHT ziek is in lichaam en geest.
  Wist je trouwens dat dit ziektebeeld een hele goeie behandeling kent in de alternatieve geneeskunde?
  Maar voor iemand die in de gezondheidszorg werkt en met zo'n instelling zal ik het geheim maar niet verklappen, want het is onbetaalbaar.
  En ik heb geen doktersjas meer aan.
  Heb dus ook maar bedankt op jouw speurneus-site en Dennis gevraagd hoe ik paarlen van de zwijnen kan scheiden.
  Want... mijn IQ is geschat op 0
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Ik kom nog effe terug op de dag van gisteren.
  Dit zijn wel ontwikkelingen die ik natuurlijk helaas haast dagelijks tegenkom en daar ligt ook mijn constante vraag aan mijzelf: "Waarom ga je er mee ophouden".
  Dat er af en toe wat gegeint of zeukerig wordt gedaan is ook voor mij effe stoom afblazen, maar hier ga ik echt aan kapot.
  Na lange worsteling van de nacht denk ik dat het beter is dat ik ophoud met het leegmaken van mijn cerebrale computer en geen nieuwe flodders ga maken.
  Blijft de rotzooi toch komen dan is één optie blog afsluiten of helemaal verwijderen.
  Klinkt wat cru, maar ik meen niet dat ik nog bijdraag aan reaguurders en reagluurders.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Siegfried,
  Wat te zeggen.....
  Het lot heeft bepaald dat ik je al een jaar of 5 'volg' en in die 5 jaar las ik meerdere malen deze jouw (gezonde) twijfel.
  Toch telkenmale kwam je terug met vaak nog diepere 'waarheiden en verhalen" uit vooral je eigen levensgevecht.
  Persoonlijk kan ik je zeggen dat door het zien van jouw strijd bij mij ook ruimte en moed is gekomen om op die manier zonder vooroordelen naar mijzelf te kijken en me hardop af te vragen waarom ik "deed zoals ik deed" en dat dit diepe wonden liet zien hielp mij om te zoeken en kijken naar hoe die wonden ooit geslagen waren.
  En in deze kan ik zeggen dat in deze "Inzicht soms verlicht" .
  Alhoewel voor mijn Ego verdomd NIET LEUK.....liet het vaak zien dat ik datzelfde ego eigenlijk helemaal niet altijd meer hoefde te gebruiken, want waarom een 'geheim' verdedigen wat helemaal géén geheim hoefde te zijn.
  Heb gisteren een begin gemaakt met een 'verhaaltje' hoe in mijn leven de scheuren én inzichtjes mij lieten worden wie ik nu ben of denk te zijn.....dat zal nu even wel niet zo hard opschieten.....want de 'laatste ijstijd'lijkt aangebroken en daar wil ik in de natuur die er nu nog is even lekker overheen glijden.
  Hoe het komt weet ik niet zeker maar 'jouw telkens weer terugkomen' doet mij een beetje denken....aan mijn laatste hond...die na een worstelpartij ook altijd weer 'kwispelend terugkwam' omdat hij gewoon óók bijna geen denkend, boosblijvend en manipulatief ego had, want na een nachtje slapen was de denkcomputer weer gewist en was zijn geweten weer 'zuiver'.Ik dank je en wens je een warm weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Haha Fons,
  Dankjewel voor deze reactie en wacht gespannen en bibberend af voor wanneer het verhaaltje hier binnen komt dwarrelen.
  Persoonlijk denk ik dat dit bij velen tongen zal losmaken, want we zijn immers allemaal "mongolen"?
  Je vergelijkt me met je hond, maar ik vrees dat ik dommer ben dan de hond.
  Natuurlijk kwam hij keer op keer bij je terug, want jij was toch zijn steun en toeverlaat in zijn onnatuurlijk leven.
  Had vanmorgen ook weer een succesje op het hype-blog op de NRC over ons klimaat. Het ging daar steeds feller tussen kakelende kippen en vroeg toen maar schuchter ...
  Ach lees het krabbeltje hier of op de NRC, want het werd nog geplaatst ook.

  De super-mongool SWB.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Siegfried en/of Armand,
  kan jij eens kijken naar deze recente lezing van Susan Joy en jouw visie in het verhaal van Siegfried passen....ik zie herkenning maar kan het niet goed verwoorden.

  http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=c29550a872814c2a9e7ba28ac0c7d1e61d

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hai die global watcher,
  Kan je hier een kort essay bij schrijven om ons warm te maken voor 2,5 uur gluren naar die film?
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Siegfried,
  Als je het eerste anderhalf uur kijkt (de rest wordt 'zweverig') krijg je m.i. een beetje een beeld van de beweging in het ons omringende universum, het 'stormt' ook en dat is op zijn minst terug te zien op aarde.
  Ook wordt er gepoogd een verklaring te geven voor allerhande fenomenen die op dit moment in tijd passeren en dat dan weer te maken kan hebben met alle energiestromen(beweging/leven)in alles.
  Eigenlijk wordt er, volgens mijn simpele inzicht, verklaard hoe het kan zijn dat de vogels uit de lucht vallen en de vissen massaal 'verdrinken', er grote klimaatschommelingen zijn en golfstromen de weg kwijt lijken te zijn.
  Ook worden 'de leylijnen'(krachtlijnen en accupunctuurpunten) uit-gelegd ha ha en in verband gebracht met het aanwezig én veranderend magnetisch veld van de aarde onder invoed van de 'zwarte gaten'
  Ach ....ik hoor het wel als er iemand net zo in de war raakt van dit filmpje als ik.ha ha .....en anders maar niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Godverdoemmij Alfonsus de verschrikkelijke,
  Wil je nu gvd. dat ik mijn eigen sprookje in New Age setting ga teruglezen?
  Zoals jij het hier opschrijft is het van A tot Z zweverig, maar dat kan natuurlijk liggen aan je tweeslachtigheid.
  Maar ach...
  Ik heb op acupunctuurpunten nog nooit vogels uit de lucht zien vallen, behalve dat zij de oude kathedralen - die op acupunctuurpunten staan - vol schijten.
  En...
  Weet je trouwens hoe men erachter kwam dat dit bijzondere plekken waren met vreemde yinne energie of misschien wel nulpunt-energieën?
  Toen jij nog heiden was [ben je volgens mij nog steeds] ging de daar al offeren om meer wilgetakjes aan de bomen.

  Ach ik hoor wel of iemand in de war raakt of juist in de ban,
  Je sparringpartner.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ha ha natuurlijk wil ik dat graag Siegfried...!
  .... want als jij dit verhaal onderschrijft als de halve waarheid(sprookje) hebben we toch weer 'een brug' naar de overkant van de onwaarheid..(new age-sprookje)...en wie weet heeft iemand de moed om naar de overkant te wandelen.

  In de docu zie je bv écht genomen foto's van 'zuilen van electrisch geladen ijskristallen' die heel veel lijken op de latere kerktorens (symboliek)en die 'zuilen' worden volgens de berekeningen én nazoekingen van wetenschappers gevormd op de nulpunten ofwel accupunctuurpunten van 'moeder' Aarde waar inderdaad nu echte kertorens staan en vroeger de offerplaatsen waren.....!
  Ik blijf in de ban van alle puzzelstukjes van de omkering(ook te zien in de docu als voorzichtige poolverschuivingen op zoek naar 'balans')en ik denk dat ik als 'tweeslachtig omkeringsmens'(ha ha) ...... hiervan meer mag/moet zien ?!
  ...bovendien vult de binnenkomende Yinne energie uit het zwarte gat mijn tekorten als ik het allemaal goed begrijp weer regelmatig aan.....ha ha ...zou dat de reden zijn dat ik zo graag in de natuur ben....?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Fons,
  Ik vrees dat er maar één mens is die niet te belazerd is om af te gaan en dat is Pascal. Hij is net terug van "Hals und Beinbruch"[skiën] in Oostenrijk, dus let's wait.

  Nu je ons vertelt dat er ECHT kerktorens in de hemel groeien vergaat mij iedere lol.

  Je weet dat ik door de egoterische genootschappen in Hollanditis werd ingepakt voor mijn anders zien en mocht weer verdwijnen toen ik daar de leugen tegenkwam.
  Maar ik heb er wel veel van geleerd.
  Over wetenschappelijk aangetoonde acupunctuur-punten op het lijf van Moeder Aarde ... Men noemt dit nulpunt-energieën, maar zo ver ik weet zijn die nooit aangetoond en/of berekend.
  Het zijn allemaal vóóronderstellingen en niets meer.
  Het zijn - net als op het lichaam - kruispunten van meridianen.

  Wat betreft die poolverschuivingen...
  Volgens mij schommelen de polen ieder etmaal, iedere maand, ieder jaar, ieder aeoon ect. etc.

  En over die Yinne energie uit de kosmos, die steeds groter wordt ten tijde van de evolutie deed ik een onwetenschappelijke gooi in het boekje "Krijgt de Bijbel toch gelijk"
  Het is het verhaal over de evolutie van de hartslag in de levende wezens, die ook weer te zien zijn in de zwangerschapscyclus en het electron.[website]
  En dit is weer de spiegel van de zwangerschap in het Zwarte Gat.

  Tenslotte...
  Jouw liefde om in de natuur te zijn ziet er voor mij uit als vluchten voor het mens zijn. Haha.
  Maar dát kan ik natuurlijk schromelijk mis hebben.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Fons...
  Kom nog effe terug.
  Ik ben van mening dat het zinniger is voor onze beeldvorming en dus leerzamer om ons te verdiepen in sprookjes uit de oudheid dan om heerlijk te dansen met Susan of over gezegdes in onze eigen taal, die ook al voldoende ons lot vertellen.
  Zo geeft onze gezegde "Oorlog klaart de lucht" voor mij althans genoeg informatie over ons "wel en wee". Ik moet er dan ook niet aan denken als Amerika Hitler niet op een voetstuk had geplaatst om een miljarden-slachting uit te voeren, want...
  Dan had de mensenplaag ons al lang verzwolgen.

  Dan de gezegde dat vrouwen van Venus komen en waarschijnlijk van de Venus-heuvel die de Nasa nog moet ontdekken.
  En de man die van Mars komt en inderdaad verdomd goed in de mars loop om...
  Is het niet om de Venusheuvel te beschermen voor roofdieren?
  En dan natuurlijk niet te vergeten de Mooniks, die volgens sprookje van de Maan komen en waar iedereen tegen zegt "Loop naar de Maan met je nonsens".

  Sorry, maar de taal is rijker dan de New Age en filmpjes waar evenveel mee gemanipuleerd kan worden als mensen.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ha ha
  Kunnen we natuurlijk sowieso doen....maar daar kom ik toch 'die prachtige Venusheuvel' weer tegen....!
  OOK die planeet wordt in de docu van Susan genoemd als de planeet tbv de yinne energie 'stimulans'....ik wacht nog op een reactie van Armand en/of Pascal en/of Nico en ga nóg een keer naar dancing Susan kijken en passen en meten.....wat ik er nog in meer kan (her)vinden.....diezelfde ervaring/aanvaring heb ik ook met stukken op jouw site gehad....soms moeten (bij mij dan) dingen 'aarden' ook al lijken zij 'op het eerste gezicht'... 'eigen-aardig'

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Hallo Heren,

  haha Siegfried... ik ben terug en in heb m'n hals en bein niet gebroken en ik twijfel om dat als jammer te bestempelen. Ik ken de gezegde niet en vraag me af hoe je toch telkens aan die Duiste spreekwoorden komt ? Ik denk dat het Duits bloed is...haha
  Ik heb m'n ogen -met skibril, anders bevriezde m'n oogleden- weer kunnen uitkijken en ik moest op het moment dat ik naar m'n eigen reflectie in een bierglas zat te staren denken aan Maria's gedichtje over Pretpark aarde... maar bedacht me dat -al beseft bijna niemand dat- ons rare gedoe toch ergens voor dient. Ik wist dat het geen zin had om er enig woord met m'n reisgezelschap over te wisselen en buiten dat zou dat waarschijnlijk ook de vakantie sfeer hebben verziekt. Dus verstand op nul en wat dat aangaat leven wij tegenwoordig allemaal in een veld van nulpunts energie die daarom waarschijnlijk niet eens bestaat. Volgens mij hebben wij wel toen wij nog wijs waren geweten dat de aarde zich als geheel bevind in een kosmisch kruispunt van energie banen en het astrologisch teken van de aarde is dan ook een cirkel met een kruis.

  Het blog blijkt aardig te zijn voort gekabbeld en dat heeft misschien iets te maken met het aankomende Carnavals feest ? Ik heb daar nog over zitten peinzen en het bijzondere is dat na dit feest er een periode is van 40 dagen tot aan Pasen en daarna 40 dagen tot aan Hemelvaart en dan 10 dagen tot aan Pinksteren. Naar mijn idee staan deze perioden voor perioden van omkering met kruispunten op de feestdagen maar veel verder dan dat kom ik niet echt.

  De film -Fons- moet ik nog bekijken en wil graag proberen met je mee te zweven al weet ik wel dat ''what goes up must come down''...haha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Schiet mij op de valreep even een 'bijbels' understatement te binnen na dat up en down van jouw Pascal.......

  "Zo gij niet zijt als kinderen, zo zult gij het rijk Gods nooit binnentreden"....

  "laten we eens kijken hoe we dr nu voorstaan" zegt deze ongelovige gevallen heiden..ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Van Maria,

  Haha Fons, geheid dat Pascal hier de enige echte Heiden is zoals zijn achternaam hem hiermee opzadelt.

  En Pascal, mooi wel haha dat je nulpuntenergie weer gewoon volledig volstroomt met allerlei pascalische fratsen, hier weer zonder halszaak teruggekomen te zijn.
  Maar alle gekke fratsen op een stokje.... waar komt in hemelsnaam deze uitdrukking vandaan?.... Hoe staan we dr nu voor?
  Zo onschuldig als kinderen worden we vanzelf wel weer als ons zieltje zich schoonwast voor we de dood of het rijk Gods binnenglijden.... dus dat regelt zichzelf wel. Maar de tijd van nu die zich daarvoor gaat afspelen waar we zelf bijzijn is, zoals het mij bezighoudt eigenlijk één grote verwarring in gedachten die allerlei kanten opgaan.
  Het gedichtje wat ik schreef Pascal, was rond mijn dertigste toen ik nog geen weet had van het grote mensverhaal als zijnde de motor voor het oneindig bewegen van het kosmisch spel.
  Grappig dat je daaraan moest denken en hoe je gedachten daarin verder liepen. Ik merk hoe het mensenspel en daarmee mijn eigen mensenspel me net zoveel benauwd dan dat ik er in alle gekte en haha 'heer'lijkheden plezier aan beleef.
  Ik voel vraagtekens in: gewoon doorgaan hoe het leven is en gaat totdat de bom barst? En als ik weet dat de bom gaat barsten moet ik dan niet wat doen?
  Of is het lot het lot en zal het zich wel wijzen?
  Ik weet het niet.
  Is het iets om een nieuw onderwerp over te openen?

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Van Maria,

  Nog even, er schoot een frats of frase door me heen...
  Het feest van Carnaval - de val van het het vlees?

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Haha Maria,
  De kindsheidsfase van onze hoogmoedscultuur maakt ons weer als kinderen.
  Krijgen we voldoende snoep"goed" dan lachen wij om Paul de Leeuw en De wereld draait dol.
  Maar als de koektrommel leeg gaat raken schreeuwen we "moord en brand".
  Ben het wel met je eens dat Pascal een echte Heiden is, die nu zijn handen vol heeft aan zijn kinderen die hij een beter leven gunt dan hijzelf had.
  Sorry Pascal, maar is je naam niet verbonden met Pasen: de kinderlijke call om eieren te zoeken?
  Zo is het lot voor iedereen van A tot Z in de sterren geschreven en zo kan onze sterrewichelaar Nico als schorpieon pas uit zijn hol tevoorschijn komen als hij 100% zeker weet dat hij "de knuppel in het hoederhok van ons kakelende kippen" kan gooien.
  En Alfonsus de verschrikkelijke blijft gelijk zijn wilgentakken buigzaam, omdat men nu eenmaal wordt besmet waar men mee omgaat.

  "Isn't it all in the name and the name is... een Godswonder?" sprak de Bok die zijn horens is kwijtgeraakt met zijn voorzegde naam van "oorlog en vrede".

  Maar voor Fons als aanvulling op zijn filmliga van Susan...
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=653407&r=1&tbl_archief=&

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Siegfried,
  plukte net de actuele data van de zonneactiviteit van het www via een link die ik ooit van Armand kreeg.
  Toeval.............?

  http://www.n3kl.org/sun/noaa.html

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Haha die Fons,
  De zon vecht net zo hard als wij om...
  Zijn we dan toch allemaal zonnetjes in huis?
  Dan moet ik mijn woorden echt terugnemen.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Ach Siegfried, als je woorden krijgt 'om niets' én je geeft ze weer door 'om niets' zou je toch wel gek zijn om ze weer terug te nemen voor iets ?
  De Yange Zon bevecht zijn Yinne spiegel en wat voor ons rest, is én blijft toch één 'zwart gat'..?

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Haha Fons, kinds zijn wij zeker al weer geworden in deze verzorgingsstaat waardoor we toch niet veel anders doen dan spelen achter de compeuter ?

  Ja Maria, ik herken wel heel goed wat je zegt over de verwarring van gedachten al moet ik zeggen dat ik deze nu wel met een korreltje zout neem.. ik bedoel, ik weet dat het is wat het is waardoor veel van die gedachten geen tot weinig betekenis voor me hebben. Dat wil niet zeggen dat ik mezelf niets meer afvraag of zorgen om maak maar ik heb steeds vaker terug blikken op het verloop van het leven in het algemeen met daarbij het gevoel ''het is geleefd en dit was het dan''.
  Is het mogelijk om afstand te nemen van de dwalende gedachten door onze machteloosheid te accepteren ?

  Haha Siegfried, dat klopt wel want ik roep ook altijd ''alles komt goed'' als de mensen van de aller laagste klasse van deze maatschappij aan mijn bureau staan om schade te kunnen verhalen.... en ach het is toch ''eind goed al goed''.
  Mijn kinderen weten gelukkig nog niet beter maar ben bang dat ze het nooit beter als mij zullen krijgen... althans.. wat is beter dan als the fight for life is beëindigd ? en wij allemaal weer tot de venus stof zijn verworden...haha, ik denk dat ik ook maar beter op Nico kan wachten.

  De Paashaas, die tegenwoordig zijn eieren al met Carnaval rond strooit.

  BeantwoordenVerwijderen