Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zaterdag 3 augustus 2013

Hoe gaan we persoonlijk met de eindtijd om.
Sinds enkele weken heb ik het blogje gesloten voor spontane opborrelende reacties.
Waarom...
Omdat de reacties niets meer bijdroeg aan het verhaal en er inhoudelijk nergens vragen of kritische opmerkingen uit voort kwamen.
Daarom kan het nog slechts via een mailtje en zet ik het vervolgens wel of niet op het blog.
Ware het niet dat er in deze 4 jaar van dit blogje zo’n 100.000 keer gekeken was, dan had ik moeten concluderen dat het echt een “mission impossible” was en puur voor mijzelf bezig was..
Maar dat was het dus niet.
Natuurlijk is het - zeker nu het uur der waarheid dichterbij komt - steeds griezeliger om te zien hoe - zoals Bijbels voorzegd - alles aan het einde der dagen in stroomversnelling gaat.
Gelukkig heb ik nooit exacte data gekregen van mijn wegbegeleiders en/of moest ik daar naar gissen.
Door mijn vroegere contacten met allerhande paragnosten die mij vertelden niet over de grens van 2000 konden kijken had ik het einde aanvankelijk rond 2000 geschat.
Waarom?  
Omdat ik dit relateerde met een yinne energie-golf vanuit het Zwarte Gat die naar zeggen de farao’s deed bewegen hun piramides te bouwen voor het “Hiernanogmaals”.
Dit bleek dus niet juist.
De verandering kwam pas toen ik in Portugal een kleine groep Maya-kenners op bezoek kreeg en mij de Maya-symbolen nalieten, die leidde tot een uittreding waarin mij die symbolen werden uitgelegd:  Dit werd het sluitstuk van het verhaal en toen was er een datum van de overgang van het Vissen-tijdperk en het Waterman-tijdperk  - de verwatering van het leven en “na ons de zondvloed” .
Toen was voor mij de cirkel rond en nu ziende hoe alles in stroomversnelling gaat [ actie en reactie komen nu eenmaal na elkaar ] en vandaar dat ik de tijd rijp zag om via het interview met Willem de Ridder probeerde in te gaan op o.a. de brainwash van het geloof, waarover de Bijbel verhaalt “Twee geloven op één kussen daar ligt de duivel tussen”.
Ook dit bleek - zelfs na mijn diepere uitleg op het blogje - een pure ver van mijn bed show.
Kan niemand in termen van evolutie denken als het gaat om eigen stamboom?
Nu zeg ik : Denken zijn statische beelden in tegenstelling van het weten.
Dat dit duivels spel nu escaleert moge duidelijk zijn.
Maar zelfs op die “brainwash”  kwam geen enkele reactie op van verontwaardiging , boosheid of hoe bijzonder en/of hoe had de wereld er zonder had uitgezien..

Uit eigener ervaring weet ik hoe verschillend man en vrouw op het verhaal reageren en heb meerdere vrienden gehad die afhaakten, omdat de vrouw des huizes eiste ermee op te houden met al wapen dat anders de relatie zou worden verbroken.
Zelfs het niet meer opeten van de placenta werd totaal “genegerd” als zijnde een zwarte bladzijde uit de vrouwen-geschiedenis.
Sterker nog!
De vrouw loopt nu trots geëMANcipeerd rond en lijkt blijer te zijn dan ooit.
Althans...
Ik ken maar één persoon die daadwerkelijk placentapillen heeft gebruikt
Aan het item man/vrouw relatie  ging het blogje ruim een jaar geleden bijna  onderdoor en niemand wilde of durfde hier openlijk op dieper op in te gaan.
Mijns inziens is dit wel de grootste essentie , die de wereld totaal op zijn kop zette.
Het leek wel of ik slaapkamer-geheimen wilde horen.
M.a.w. Ook dit onderwep was onbespreekbaar.

Dat de journalistieke wereld er niets over mag publiceren was voor mij al wel duidelijk als ik zie hoe ik behandeld werd na vele ontrafelingen op medisch gebied, alsmede mijn noodkreet dat kanker en de verkankerde economische wereld als twee druppels water op elkaar leken.
Zelfs over de oorzaak van ons ziek worden in lichaam en geest als gevolg van een verkalkte brug is een forbidden item in deze Ik-Goden wereld.
Wij voelen ons uniek en willen dat blijven voelen.

Wat mij ook verbaasde is dat niemand reageerde toen ik het astrologisch beeld van “Nederigland” en “Amen Rika” te zien kreeg als zijnde beide de cancer die de wereld in vuur en vlam zou zetten.
Dat zijn we Nederlanders erflastig dus allemaal!!
That’s our mentality en des te meer ik naar allerhande programma’s op TV kijk des te duidelijker is het dat wij blakeren van onvoorstelbare hoogmoed en overal ter wereld laten zien wat er elders fout is.
Natuurlijk kunnen wij daar niets aan doen.
Wij hebben immers onszelf niet gemaakt!!!
Dat is nu eenmaal onze erflast van honderden jaren.
Onderwijl zijn wij als “cancerous minders” nu wel degenen die het eindspel gaan beginnen.
Maar niettemin gaat dat het ene oor in en het andere oor uit alsof niemand zich daar  mee wil verbinden.

Is dat alles arrogantie of angst?
Ontstaat arrogantie niet door angst?

Kortom...
Het enige wat ik nog kon doen was anderen vragen hoe zij met dit bizarre verhaal omgaan en of men buiten dit blog iets was tegen gekomen wat de moeite van het verhalen waard was.
Over mijn persoonlijke “voorbereiding” op deze zwartste dag uit de geschiedenis der mensheid kan ik slechts zeggen dat ik voldoende slaapmiddelen heb ingeslagen via de huisarts om zo nodig - als ik het echt niet meer zie zitten - de natuur een beetje te helpen.
Simpeler kan het m.i. niet.

En zo waar kreeg ik enkele dagen geleden  via mijn email een eerste reactie en die zal ik derhalve op het blogje zetten in de misschien ijdele hoop dat er meer schapen over de dam komen.

Siegfried.


15 opmerkingen:

 1. Hoi Siegfried,
  Dit was een eerste reactie van René.


  Was even dubben of ik je nog zou schrijven, echt blij leek je niet met mij.
  Durf wel te beweren dat de knaap die zijn eerste reactie stuurde aardig is opgelost.
  Hoe wij hier thuis mee omgaan?
  Mijn partner heeft mijn mail aan jou gelezen en ook jou antwoord erop. Haar eerste reactie was,”maar dat is het antwoord van een gek!”
  Kon dat gelijk beamen door te zeggen dat je officieel gek verklaard bent haha
  Helaas trekt ze het verhaal niet,.
  Het belangrijkste voor haar zijn onze twee honden waar ze elke dag mee naar het bos gaat en toen ik eens opperde dat het wel eens zo erg zou kunnen worden dat we ze moesten achterlaten, toen brak ze echt. Had ik ook nooit zo moeten brengen.
  Sindsdien probeer ik haar mijn waarheid niet meer op te dringen, en respecteer haar grenzen, bovendien ben ik er zelf ook nog steeds niet blij mee. Het beeld van “booslims” die straks met een bot mes mijn huis binnenkomen, komen te vaak in mijn gedachten voorbij.
  Eigenlijk houd dat me het meest bezig, vooral vanwege mijn dochter. Als het einde toch moet komen dan graag een beetje soepel. Atoombom, flits en over.
  Zo,n Pascal heeft echt wel lef om dit alleswetende toch nog aan kinderen te beginnen omdat hij het gewoon zijn vrouw gunt. Jammer dat het forum gesloten is en het niet mogelijk meer is gevoelens hierover te delen.
  Om mezelf een beetje te kunnen uiten ben ik nu lid van een preppers clup. Zitten er vele bij die verdomd goed weten wat er speelt en wat ons te wachten staat.en met name dat je het meest beducht moet zijn voor je eigen medemens. Zo kan ik mijn angsten toch een beetje kwijt.
  Ben laatst met een aantal van hun wezen kamperen, en ben rond het kampvuur ook begonnen over jouw verhaal. Jammer dat ik aardig lam was dus echt over kwam het niet zal ik maar zeggen maar gelukkig ook niet dat ze dachten wat is dat voor gek, daar willen we niks meer mee te maken hebben.
  Laatste tijd denk ook vaak aan het toeval dat gewoon niet bestaat en dat onze eigen vrijheid niet een beetje nul maar echt nul is.
  Kan ik dat zo zien dat elke voorbereiding die ik tref zinloos is?
  Zeg maar dat als universum vind dat ik te eten moet hebben ik gewoon te eten krijg en nu geen moeite hoef te doen voor het aanleggen van een voedselvoorraad?
  Kan het even niet helderder formuleren.
  Tenslotte, begrijp ik natuurlijk wel je teleurstelling over 20 jaar werk en geen resultaat, maar denk je zelf niet dat als jouw gewroet iets zou veranderen er dan ingegrepen zou zijn?
  Een beetje resultaat heeft wel gehad, want als ik geen kennis gehad zou hebben van jou site dan zou ik dat geintje met die bulldog heer anders geïnterpreteerd hebben .en weet niet of mijn denkcomputer dat had aangekund.

  Groet René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste René,
  Je beet de spits af en kan slechts hopen dat er anderen zijn die ook durven te zeggen hoe zij ermee omgaan.

  Laat mij beginnen met je eerste zin.
  Hoe kan ik blij zijn met iemand die ik niet ken?
  Misschien was ik wat kritisch over de wijze waarop je "spontaan" reageerde zonder maar ook iets over jezelf te vertellen.

  Het is duidlijk hoe je vriendin als geëMANcipeerde vrouw niets van het verhaal wil horen. Als ik om m.ij heen kijk is dat "volkomen normaal" .
  Hier in "huize Bokkepoot" is het iets anders, want Maria is "als een klein kind zo blij dat ze het weet" en nog effe met volle teugen wil genieten van het leven dat voor dat zij mij ontmoette een zwart gat bleek te zijn.
  Of anders gezegd: Ze kon niet in het leven staan.

  Vind het grappig hoe je zegt dat je je vriendin niet met JOUW waarheid wil confronteren.
  Is het jouw waarheid?
  Is het mijn waarheid?

  Grappig ook hoe je vertelt over de honden, die meer impact lijken te hebben dan het verhaal. Dit ken ik maar al te goed.
  Ken je het programma van "de dogwhisperer" op Nat.Geographic?
  De hond die leeft op de energie van de baas.
  Is dat niet wat de gemancipeerde vrouw feitelijk eist van het kroost en van de man?

  Maar wat versta je in Gods naam onder respect?
  Voor mij ziet dit eruit dat het puur een leugentje om eigen bestwil is.
  Ik heb daar geen probleem mee, want zo ken ik er duizenden.
  Het is mijns inziens niets meer dan een "survival- mechanism" dat groeit met de groei van het Ego.
  Dat laat je ook zien in je gedachte om de honden te moeten droppen.
  En het feit je nu nog slechts bezig bent met je dochter is precies hetzelfde: vluchten voor je eigen angst en het op je dochter projecteren.

  Pascal had helemaal geen lef.
  Het overkwam hem gewoon en zijn vrouw wilde waarschijnlijk gewoon zwanger worden.

  Dan je beeld van "booslims".
  Jaja!!! Die mensen leven nog voor iets dat Allah - hun God - is en willen daar zelfs hun leven voor geven.
  Dat noem ik karakter!!! Ze staan ergens voor en wij alleen voor onszelf!!!
  That's the difference ...sir!!!

  Je "doomsday-prepper club" is overgewaaid uit Amen Rika en dit is een nog hogere hoogmoed dan de Rockkefeller/Rothschild/ Bilderberg club, die denken zich in ondergrondse steden te kunnen wapenen tegen de fall out.
  Ook weer vluchten voor en vechten tegen iets wat onvoormijdelijk is: de dood.
  Dus inderdaad is dit allemaal zinloos.
  Maar dat wil niet zeggen dat je gek bent door dit te doen!
  Zo hebben toch 1001 trukjes.
  Je zou er hooguit om kunnen lachen dat je dat doet.

  Voor mij ligt tenslotte vast dat alles - werkelijk alles - in je persoonlijke leven van A tot Z vastligt en door die erflast is dat voor iedereen anders.
  Je kunt hooguit in de spiegel kijken en lachen dat je niets van jezelf hebt, maar alles uit die gondverdommese erfzonde zoals het zo kernachtig in de Bijbel heet.

  Genoeg erover en nogmaals dank voor je stap richting het blogje.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 3. René,
  Kom nog effe terug op je "booslims".
  De Oosterse wereld is al decennia lang "ons slavenparadijs" waar men voor een appel en een ei maakt wat wij willen hebben.
  Ik meen dat meet dan 50 % van onze kleding uit India en Pakistan komt waar men voor een appel en een ei onder zeer slechte condities werkt. En hier wordt het tegen westerse prijzen verkocht.
  En onze zogenaamde gastarbeiders zetten we hier in voor het vuile werk en ook zij krijgen daar een hongerloontje voor.
  Dat moet toch een keer fout gaan?
  Maar daar hoor je niemand over in opstand komen.
  Zo is China net zo'n vasal van het rijke Westen.

  Wie is hier de boosdoener in dit spel?
  Maar goed.
  That's life of mankind

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reactie van René

  Hoi siegfried,

  In de eerste plaats dank voor je openhartigheid over jou voorbereiding. Was eigenlijk de essentie van mijn vraag over het toeval, heeft zoiets nou wel of geen zin als kennelijk toch alles al vast staat.
  Was ook de reden dat ik hier op dit blog om de hoek kwam kijken, hallo jongens dit is ernstig, gaat iedereen dit voor zichzelf doen of kunnen we mekaar tot steun zijn?

  Blijkt toch dat ook zonder die eMANcipatie de meeste mensen dit verhaal niet aankunnen.
  Mijn vriendin is jaren geleden afgekeurd omdat ze niet mee kon in deze bizarre wereld en het gezinsleven hier is gelukkig aardig tradioneel.
  Ik snap best wel dat dat respect alleen maar een trucje is om te zorgen dat hier de bom niet barst en dus een leugentje om bestwil is, het is niet anders.

  Voor wat de waarheid beteft zie ik het zo dat jij de essentie weergeeft van De waarheid. Ik was al een tijd flink bezig om uit te zoeken hoe e.e.a. nu in mekaar steekt maar hield er niet meer aan over dan een grote doos met puzzelstukjes die ik nergens kon plaatsen terwijl ik ze nu zo'n beetje allemaal kwijt kan.

  En ja de dogwhisperer ken ik wel. Wat natuurlijk daar niet aan de orde komt is dat die honden nadat ze weer terug zijn bij hun oude baas snel weer terugvallen in hun oude gedrag. We weten nu hoe dit komt.
  In hoeverre mijn kroost en vrouw leeft op mijn energie kan ik nu niet beoordelen, maar ernstig kan het niet zijn want veel heb er niet van. Kan me er wel iets bij voorstellen in gezinnen waar de vrouw druk cariere aan het maken is.

  Dat ego van mij blijf ik een lastig onderdeel vinden, had zelf het idee dat het aan het afnemen was maar als ik jou zo lees is dat toch niet het geval. Bedenk wel dat ik niet bij die preppersclub ben gegeaan in de hoop de dans te ontspringen maar juist vanwege de trucjes om dingen een beetje in eigen hand te houden, hoewel dit vooralsnog niet erg opschiet.Hoe dat werkt met het projecteren van angsten snap ik nog niet helemaal dus daar ben ik nog even bezig.

  Hoe de wereld tussen oost en west in mekaar zit was ik al zo'n beetje achter en een paar generaties van erflastige en terechte boosheid zal ik het maar noemen, die straks de vrije loop krijgt, vul zelf maar in. Kijk toch iets anders aan tegen mijnTunesische buren.
  Jammer dat die hele New Age beweging zo'n bullshit is en we aan het eind der tijden niet relaxed kunnen ascenderen naar de vijfde dimensie, zo zal het zeker niet gaan mensen, en ik hoop dat meer mensen zich laten zien op dit blog.

  groet Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. René,
  Wat is toeval meer dan wat je toevalt?
  Iedereen zoekt het geluk , maar de gezegde luidt niet voor niets "Geluk is voor de domme en... "door schade en schande wijs".
  Dan is er nog zo'n mooie volkswijsheid "Je bent goed die je bent".
  Natuurlijk is het van afstand bezien te bijzonder voor woorden hoe ALLES de perfectie is, maar "Ïeder vogeltje zingt zoals hij gebekt is".
  Dus zal iedereen een andere weg kiezen als het einde verhaal wordt.
  Dit staat Bijbels zo fraai beschreven als "Geboren worden en dood gaan"zijn individuele gebeurtenissen en daartussen is saamhorigheid".

  Goed.
  Je vriendin is d baas in huis met twee honden die zich 100% aanpsssen aan het baasje. Maar wat doe jij voor de kost?
  Vergeet niet dat in Al wat Is het yin machtiger is dan het yang.
  Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
  Zelfs in een tijd dat "Homoparade" de wereld verovert zal de erflast van beide maken dat de vrouw - zeker in het thuis - de touwtjes in handen heeft.

  Het Ego is en blijft voor iedereen het lastigste onderdeel van "het spel der vergissingen".
  Natuurlijk "is alles goed wat er is, anders was het er niet".
  Maar naarmate het slechter gaat , wordt het Ego vuriger om de buitenwereld de baas te blijven.
  Maar mede door mijn uittredingen is van mijn Ego-jasje zo goed als niets meer over en ben ik van "diender" meer een dooie diender geworden.
  Is dat een voordeel?
  Ach... het is maar hoe je ernaar kijkt.
  Het voordeel is dat je het spelletje van Ego-macht heel snel door hebt.
  Het nadeel is dat je nog slechts kan zwijgen als het graf, want anders wordt je direct vermoord met woorden.
  Had nog vele verhaaltjes liggen o.a. over de lachende Boeddha die nu de huilende Boeddha is, want het Ego is nu supermachtig.

  De New Age is niets meer dan een uitwas van het Ik-Godendom , maar als je het omkeert krijg je wel een zuiver beeld van hoe geniaal het spel van de "weetwijzen" ooit is geweest.
  En als je dit alles in zijn juiste proporties kan zien, zijn de "voorzorgsmaatregelen" voor vervroegde puinhoop toch haast "bovennatuurlijk" geniaal?
  Maar de keerzijde is wel dat wij ziende blind zijn gebleven en dus niet "geloven" dat het nu "einde verhaal" is.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar aanleiding van René's woordspeling "de booslims" las ik vanmorgen op de internetkrant Trouw een artikel over de groeiende terreurdreiging van de moslim-wereld , waar men op kon reageren.
  Tot mijn verbazing waren de meeste van de 10 reacties dat wij Westerlingen hieraan schuldig waren met onze inmenging in hun wereld.
  Toen ik een uur later de site nogmaals wilde zien was het artikel verwijderd.
  Riekt dit niet naar "volkscensuur"?

  Natuurlijk kunnen wij er niets aan doen dat wij behebt zijn met een grotere verkalkte brug tussen denken en weten, waardoor wij macht hebben over alle eerdere culturen.
  Dat - en niets meer - is het evolutieproces van de mongool mens.
  Natuurlijk is dit - van afstand bezien - te bijzonder voor woorden.
  En als we dit alls nu in de "omkeringscyclus" plaatsen [ de verkankering ] is het derhalve logisch dat het Oosten nu het Westen gaan vernietigen .

  Ach... "Het zijn de kleine dingen die het hem doen".
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. EN ZO STOEIT FONS ZICH DOOR HET LEVEN.

  Goeiemorgen Siegfried,

  Niets let mij om mijn 'eindtijdoverleving' te beschrijven sterker nog ....
  Ik doe dit dagelijks in kleine dagboekachtige aantekeningen waarna ik meestal hard om mijzelf....lach......en mijn machteloosheid in beeld krijg waardoor ik toch nog steeds enigszins kan blijven functioneren doordat ik probeer m’n gedrag te spiegelen in het 'grote spel'. welliswaar met m’n denken...ha ha
  Dit is niet jouw schuld .....maar jij was 'slechts'.......(ha ha) een van de triggers waardoor ik niet alleen mijn beperktheden, maar daardoor ook mijn mogelijkheidjes als mens in beeld kreeg......
  En ja ... dat is wel een beetje Carpe Diem, want morgen is nog lang niet aan de beurt en komt misschien wel nooit voor mijzelf of zelfs voor iedereen om mij heen.
  Het inzicht in mijn onmacht maakt me een soort van dankbaar voor de 'goede' en zelfs ook de 'slechte' momenten.....
  Meer is er niet.
  Dus daarom zeilen bij wind, werken bij opdracht, praten bij ont”moeting”, denken bij problemen, vrijen als ik zin heb, janken als ik het niet meer weet , en verder maar zoveel mogelijk nemen zoals het komt.....en natuurlijk is dat voor m’n verstand(ego) vaak nog verdomd lastig .
  Maar stukje voor stukje vallen de 'windschermen' zo wel om......
  Dit was natuurlijk de geromantiseerde versie van mijn verhaal........ha ha
  Maar toch kan 'ik' blij zijn als ik besef dat iedereen - dus ook ik - onderdeel mag/moet blijven, ook al is het elementair.....van het 'levensspel' tot het einde der tijden of misschien wel 'beter' het eind van de 'beweging'....(bijzonder woord trouwens) 'weging' is toch zoiets als balans vinden....?

  Dank je wel
  Alfonsus

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fons,
  Natuurlijk ken ik je persoonlijk gevecht na vele telefoongesprekken.
  In het algemeen is het allermoeilijkste wel dat er zo goed als geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt en zeker niet in een wereld van "supermongolen", die nu eenmaal de macht in de wereld bezitten.
  Dit geldt voor het thuis en ook voor je vriendeschaar.

  Een tweede dilemma is dat je met je bedrijfje in de wijde omtrek iets van status hebt opgebouwd.
  Ik zeg althans vaak dat niemand met "status" om kan gaan: "Het is eer dat werkt als een geweer".

  Ten derde de omkeringscycus.
  Jij bent een man in vrouwenkleren en/of met vrouwlijke erflast. Dat maakt je geliefd in dze geemancipeerde wereld. Helaas is het omgekeerde echt de spiegel en bepaald niet florisant. Heb o.a. een dochter uit mijn erlijn, die het verdomd moeilijk heeft.
  Bij mij is die omkeringscyclus dan wel niet als man/vrouw shift, maar ik kom uit een zeer gestatuste elite waar verstandshuwelijken de wetenschappelijke elite zelfs tot de vriendenschaar van het koningshuis leidde.
  Ik zeg dit omdat Raimond [ hier op het blogje ] nu al zeker een jaar gezig is om mijn stamboom te ontrafelen en zo goed als klaar is [ komt misschien nog op dit blog].
  Vele wetenschappers - veel filosofen en psychologen - hebben zeer hoge functies in Amerika bekleed aan Universiteiten en er bleek zelfs contact te zijn met de Rothshilds.
  Dan kan je je ook goed voorstellen waarom mijn moeder mij "duivel"noemde, mijn vader niets van mij snapte en de zoon van een keuterboer die hoogleraar chirurgie werd mij de laan uitstuurde voor mijn anders zien.
  Ware het niet dat ik na mijn gekverklaring meer dan 14 jaar de eenzaamheid had opgezocht- met alle problemen van dien - dan had ik nog steeds giga boos geweest richting de systeemdictatuur en... een aantal vrouwen die mij liefdevol castrerend probeerden een werelds mens van me te maken.
  Haha... ik zeg dit met een lach, want inmiddels weet ik dat ieders leven van A tot Z vastligt en...
  Men slechts door schade en schande iets wijzer wordt en "het geluk is voor de domme".
  En dus kan ik er nu in alle rust naar kijken hoe ik mijzelf tot kluizenaar heb gepromoveerd.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag kreeg ik een mailtje van een Belgisch filosofie-forum waar ik ooit probeerde iets meer te vertellen over leven en waar ik echt werd weggeghoond als zijnde een gek zoals de vriendin van René mij terecht of onterecht betitelde.
  Ik heb absoluut geen puf meer om hierop in te gaan.
  Maar misschien heeft iemand nog "tijd te veel" in deze dolgedraaide wereld.
  Hier de link.
  http://filosofie.be/blog/over-de-ethiek-van-de-seculiere-samenleving/3573/kosmologie/?utm_source=email
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een reactie van René

  Hallo Siegfried en Fons,

  Ik was een weekje op vakantie, vast van plan om me ook eens bezig te houden met andere dingen, en dankzij de bijzondere combinatie van een kaakontsteking en plots opkomende aambeien is dit volkomen gelukt.
  Ben erg blij Fons hier te zien want op een of andere manier zou ik het toch triest vinden als mijn gestuntel hier het sluitstuk zou zijn, naast dat ik dan kennelijk de enige zou zijn die het verdomd moeilijk heeft met ons naderende einde.
  Uit het verhaal van Fons zie ik waar het mij aan ontbreekt, dat is in de eerste plaats, kunnen lachen om je mezelf en gewoon eens een potje janken wanneer je het niet meer ziet zitten.
  De "geromantiseerse" versie van Fons zijn verhaal lijkt me nog wel leefbaar, een lach, een traan en toch een beetje Carpe Diem vieren, maar hier ligt dus kennelijk een enorm gevecht aan ten grondslag.
  Soms vraag ik me wel eens af waarom ik nog steeds niet met een burnout thuiszit.Voor wat mijn werk betreft denk ik dat het te maken heeft doordat ik met mijn handen werk, en gelukkig voldoende vrijheid heb om te bepalen wat en wanneer ik iets doe, voor mijn gevoel een reden dat Fons het nog net trekt.
  Mijn eerste reactie teruglezend kon ik toch om mezelf lachen met name dat ik jou vroeg of je een prepper was vanwege dat kopen van goud. En dat terwljl ik inmiddels echt alles alles op beide blogs al gelezen had.Maakt mij in ieder geval duidelijk hoe enorm ziende blind ik ben en hoe waar het is dat mensen echt niet meer kunnen lezen.Nog steeds snap ik veel niet en heb daarom ook niet gereageerd op het astrologisch beeld van Nederigland en Amen Rika, voor jou gesneden koek maar voor mij vooralsnog onbegrijpelijk.
  Hierom juist vind ik het onvoorstelbaar vreemd ,dat nu juist voor het deel waardoor iedereen hier wegrent, dat kwartje dan wel weer valt.
  Het geniale van onze weetmeesters begin ik steeds meer te zien, zou me niets verbazen dat we onze verkalkte brug aan hun te danken hebben..Blijkt dat je je nog steeds kwaad kunt maken over het feit dat dit nog steeds niet bespreekbaar is met ex-collega's maar lijkt mij dat hun hele opleiding erop gericht is dat ze nu juist niet die kant op kijken. Hoe meer opleiding hoe ernstiger de brainwash, achteraf bezien de reden dat ik destijds met mijn studie gestopt ben,wellicht dat ik daarom meer kwijt kan bij de patatboer op de hoek dan bij mijn gestudeerde vrienden.
  Voor zover ik heb kunnen achterhalen is mijn erflast niet zo bijzonder, mijn voorouders waren eenvoudige arbeiders en hoewel ik de kans heb gehad iets meer van mezelf te maken ben ik gaan timmeren en zagen en van alles wat, dat wat mijn vader ook deed. Hierom ook valt het me behoorlijk zwaar mijn gedachtes in woorden hier neer te zetten en elke keer wanneer ik teruglees staat er toch weer niet van wat ik nu eigenlijk wil zeggen.
  Met name wanneer mijn denkraderen uit de lagers gelopen zijn en wanneer ik zo uitgeput ben dat ik zelf het nog een wonder vind dat ik nog overeind sta, vang ik wel eens een glimp op van iets, dat ik totaal niet kan duiden, laat staan in woorden vatten, ik hou er slechts een gevoel aan over dat maakt dat ik steeds weer terug kom op dit blog.
  Op de een of andere manier voel ik ook een vreemd soort verbondenheid waarvan ik weet dat die er eigenlijk niet is.Ten eerste roken en drinken we te veel en waar jou moeder je duivel noemde ,noemde mijn moeder mij satanskind, en had ik ook een vader die niets van mij begreep.Dit had alles te maken dat ik van jongs af aan schopte en trapte want ik had toch echt geen zin om in het keurslijf geduwd te worden dat voor mij klaar lag.Grappig is dat wat niemand wou lukken ik dat uiteindelijk maar zelf gedaan heb, maar wist ik veel.
  Moet het hierbij laten want mijn dochter eist haar labtob terug, en tja heb hier in een huis vol vrouwen weinig te vertellen.

  groet Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goeiemorgen René,

  Laat mij beginnen met jouw idee dat ik zo astrologisch onderlegd ben dat ik Nederigland en Amen Rika als de potentiele kankercellen voor de ondergang zag.
  Niets is minder waar, maar al op het volkskrant-blog [ zie archief] schreef ik al dat Nederigland in de EU de kanker was en mede door één van de laatste verhaaltjes hier vroeg ik Nico de sterrewichelaar of er ook astrologische gegevens van landen waren.
  En hij stuurde mij deze link ...
  http://www.astrologyweekly.com/more-horary/countries-cities.php

  Natuurlijk vind ik het jammer dat niet meer "mongolen" hier hun manier van omgaan met het gegeven dat het haast bijna einde verhaal is, want iedereen is door zijn/haar erflast anders gebakken.
  Maar het is hetzelfde dat haast niemand zijn/haar zwakke kant wil tonen die er zeker bij iedereen is. En het lijkt er wel op dat de geeMANcipeerde vrouw nu het feest van haar leven viert. Het komisch Yin en het aardse yin vieren feest... zal ik maar zeggen.
  En dan al de vermeende adviezen van mensen alsof ze allemaal "spycholoog" of "dokter in de weetnietkunde" zijn. Het zijn toch echt ÏK-Goden!?!

  Over je beeld van het ontstaan van de verkalkte brug moet ik je echt corrigeren. Het is niet voor niets dat de mensheid helemaal aan het begin bijna uitstierf vanwege het gemis aan optimaal "collectief bewustzijn".
  En iedere sterretijd werd die brug dichter en dichter met als resultaat dat de laatste cultuur heersend over de vorige.
  Het is als een copie van het hele evolutie-proces , maar wel met dat verschil dat wij ons niet met het collectief van leven bekommeren... behalve Nederigland dat overal ter wereld aan het "AIDSEN" is. Wauw!!!

  Dan je opmerking dat ik niets met ex-collegae kan delen.
  Dit is gemakkelijk uit te leggen, want na WO II als begin van de omkeringscyclus ging de zoon van de melkboer studeren en dat was een cadeautje voor hoogleraren, want alles werd als "gefundenes Fressen" aangenomen. En het promoveren was feitelijk grote eer voor de hoogleraar.
  Mijn moeder noemde me Duivel, omdat ik geen hoge functie ambieerde en mijn vader was teleurgesteld, omdat ik niet inging op zijn aanbod om een jaar naar het buitenland te gaan.
  Daar begon de tweespalt bij mij.
  En bij jou was dit wschl. het omgekeerde.
  En dat je als kind al super-eigenwijs was, maakte het er ook niet beter op.
  Grappig is het wel al dat omkeren... vindt je niet?

  Zal via hier toch nog eens aan Pascal's jasje terkken, want volgens mij gaat hij weer anders om met deze tijd.

  Siegfried.


  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier zowaar een reactie van Armandus "de Schijnheiliger".
  Sorry Armand... je kon het niet slechter getroffen hebben met je naam Heiligers.
  Maar hier is het dan.

  Aangemoedigd door Fons en Rene, ga ik toch nog eens proberen op papier te zetten hoe ik me voel, of hoe ik het leven nu beleef…

  Inmiddels speelt het verhaal van de voorouders van Siegfried al zo’n 7 jaar een grote rol in mijn leven…ik ben zo’n gek die blijft lezen, en lezen, en ondertussen probeert te begrijpen wat er staat, en dat begrijpen lukt vaak aardig, maar dan op jezelf ….lastig.

  Daarbij komt dat ik waarschijnlijk een introvert ben, en dan is het feest compleet toch ?
  Ik hoef voorwaar niet ver te kijken in mijn stamboom, aangezien het stempel
  Schijnheiligers met hoofdletters geschreven staat.
  Daarbij komt dat ik meer namen dan gemiddeld kreeg toebedeeld om mijn levenswandel kleur te geven, of ik daar nu profijt of last van heb…is me nog altijd niet duidelijk.

  Lang heb ik gestoeid met de term “heilig”, wat is dat ? Heilig ?
  Is dat iets of iemand die zijn heil al gevonden heeft ?
  Is dat iemand die het heil in zichzelf zoekt ?
  Of is dat iemand die doet alsof hij het heil zelver is….ik weet het niet.

  Waar ben ik dan wel achtergekomen ?
  Ik ben een extreme analist, ik zoek altijd verder dan aan de oppervlakte zichtbaar is, vaak duik ik daarbij zo diep dat ik mezelf weer eens verlies in een of andere theorie of bewering…zo zijn er al veel onderwerpen de revue gepasseerd.

  Vreemd genoeg was het levenswerk van Siegfried zo’n oogopener dat zeer veel andere theorieën opeens in een ander daglicht stonden…ik begreep pas later dat ook ik nu in een ander daglicht overal naar kijk.

  Voor mij geld nog altijd dat het mooiste toeval wat me toeviel enerzijds de zwangerschap en geboorte van mijn dochter was, en anderzijds kreeg ik bijna tegelijkertijd een uitleg over de zwangerschap van moeder Aarde…nou, dat heeft nogal wat stof opgeworpen…
  Ik ben er zeker van dat het een het ander voor mijn verduidelijkte of meer diepgang gaf.

  Maar, wat nu…hoe ga ik met de eindtijd om ?
  Geen idee, aanmodderen, ik heb een tijdje wat extra voer ingeslagen, maar dat is nu alweer over de datum, ik heb gekeken of ik kon stoppen met werken, onmogelijk in mijn beleving.

  Ik probeer links en rechts wel wat te verhalen over de eindtijd, maar zoals altijd is dat vaak een doodlopende weg, mensen willen nu eenmaal niet weten wat ons boven het hoofd hangt…wilde ik het zelf eigenlijk wel weten ?
  Ik vermoed vaak dat ook dit een EGO kwestie is, alles willen weten, maar verder ?
  Bij God ik weet het niet..

  Armand.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reactie van René op Armand

  Na het lezen van de reactie van Armand was ik erg onder de indruk dat de geboorte van zijn dochter samen viel met de uitleg over de zwangerschap van moeder aarde.Dat moet aardig wat turbulentie in het hoofd veroorzaakt hebben, al is het maar dat de ene zwangerschap nieuw leven is en de andere zwangerschap je komt vertellen dat er over niet al te lange tijd ook weer een einde aankomt.
  Kennelijk mis ik nog steeds de essentie van een aantal dingen, want ik zie hier het bijzondere wel van, maar het mooie nog niet. Tot nog toe vind ik het allemaal maar wat sinister en luguber, maar goed, ik heb mijn "nieuwe bril" nog niet zolang, en hij zit nog erg ongemakkelijk.
  Langzaam went het wel want de echt grote paniek is er wel vanaf.
  De laatste dagen wel weer wat last van na een paar uur slaap met een knoop in mijn maag wakker worden, en daar waar ik vroeger het nog van me af kon schudden, want het was immers maar een nare droom, wordt ik nu wakker met het besef van mijn god we gaan eraan.
  Dan sta ik toch even op om wat te roken in de tuin om even tot mezelf te komen en gelukkig lukt het dan om daarna weer een paar uur slaap te pakken
  Is dit niet spiegelen? Voorheen ontwaakte je uit een nachtmerrie en nu wordt je erin wakker.
  Heel duidelijk is uit het verhaal van Fons en Armand, en ook nu uit het mijne, dat het leven bepaald niet gemakkelijker wordt, wanneer je onder ogen durft te zien wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand is en wat ons te wachten staat.
  Zo'n jaartje geleden dacht ik (eventjes maar) dat het allemaal soepeltjes zou verlopen door dat ik op al die new age shit uitkwam maar dat was nogal wishfull thinking van mij.
  De paniek sloeg toe, is ook te lezen op mijn eerste reactie die ik hier plaatste, doordat ik een artikel las op Xandernieuws over wat er nu gebeurd met de blanke boeren in Zuid Afrika. Ik maakte de fout een link te openen van een reaguurder, waarop ook wat grafische foto's stonden van de slachtoffers van diegene die na een paar eeuwen van onderdrukking en uitbuiting merken dat de rollen nu omgedraaid zijn. De details zal ik maar laten, maar je kunt zeker spreken van een extreme vorm van sadistische razernij.
  Nu nog ver van huis, maar ik denk, zoals de bijbel verhaald, dat wanneer Damascus straks een rokende puinhoop is (waarschijnlijk genuked door Israel) , dat de trigger zal zijn dat we er achter komen dat ons ruimhartig immigratiebeleid toch niet zo'n goed idee was.En ja, allemaal lang geleden gepland, volstrekt geniaal, maar angstwekkend vind ik het wel.
  Verleden jaar, samen met mijn vriendin( ging ze toch wel weer in mee) een voedsel voorraad aangelegd, begint toch wel een hoop over datum te komen.Heb weer wat dingen ververst, want je moet toch wat. Ik durfde om mijn preppers uitstapje rond het kampvuur nog wel te uiten dat dit waarschijnlijk alleen maar langer creperen betekent, welicht dat ik daarom wat laks geworden ben in het bijhouden ervan. Maar wat is voor mij de bottum line? We hebben het christendom en de bijbel dat niets anders is, dan zeggen dat de dood je enige verlossing is is. Heavy shit.
  Morgen naar de dokter vanwege slaap problemen? een gezins pakket bestellen ?
  Sorry vanwege mijn zwartgalligheid maar raakt wel de essentie .

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Laat mij beginnen met Armand, die stoet met zijn Heilige familienaam.

  Ken je de gezegde "het doel heiligt de middelen"?
  Inmiddels weten we nu wel wat het doel van ons mens zijn is, maar dit is een veel te ver van mijn bed show.
  Individueel worden we toch van de wieg tot het graf opgejaagd om de beste te zijn en tevens dat het altijd beter kan?
  Vreemd genoeg is de eerstgeborene meestal de üitverkorene in dit "waanzienige" spel van goed beter best.
  Ja Armand . Je hebt me vaak al je namen uiteengezet en hoewel ik zeniet kan onthouden weet ik wel dat jij bij geboorte al "de hemel in bent geprezen".
  Je bent inderdaad een introvert en/of leeft graag in jezelf.
  Dat is ook waarom je zo verzot bent op lezen en zoeker in de boeken.
  Maar in mijn beleven wordt een boek pas "bestseller" als het beter is of beter kan: illusionisme dus!!
  Ik ben extrovert en heb de pest aan lezen. Ik moet door schade en schande het betere ervaren en daarin liep ik ietsjes te snel.... zucht.
  Toch kan ik zeggen dat met name de introvert mij wel geholpen heeft met al dat leesvoer, want zij gaven mij beelden die mij deed nadenken over iets wat ik niet snapte en voor mij - naarmate mijn ik dieper in de materie kwam - steeds meer beeld gaven van de illusionaire realiteit.
  Maria leest ongeveer een boek per dag , jij hebt me daarin geprikkeld en zo bespeur ik dit ook bij Fons en Pascal.
  Grappig is dit wel.
  Jij noet dit analist, maar is dit reëel en/of de werkelijkheid?
  Dit is ook waarom je - mede door mij - in een zwart gat viel, waar je inytrovert mee worstelt.
  Of zie ik dat verkeerd?
  Je kan mij niet wijs maken dat je - toen je naar Portugal kwam net na de geboorte van je dochter - niet schrok van de vergelijking met de zwangerschap en nu baringsweeén van Moeder Aarde.
  Ook dat laat je nu zelfs ook niet zien, terwijl ik weet dat je daar zeker mee geworsteld hebt.
  Gvd!!! Wat zijn introverten toch moeilijke wezens: echte binnenvetters!!!

  Natuurlijk is het voor niemand invoelbaar [ individueel en dus ook collecttie ] wat het einde der tijden inhoudt, want dat hebben we toch nooit meegemaakt!
  Sterker nog!!!
  We hebben die laatste ademtocht toch altijd geprobeerd te ontlopen!?!
  Dat was al van het begin van de mensheid en dat is onze technologie geworden en nu zoeken we zelfs naar "het eeuwige leven".
  Om voor jou met de Bijbel te strooien zijn we naar God gegroeid en leven "als Ik-Goden" en hebben op alles wat buiten ons is kritiek [ kankeren dus ] en voelen ons haast verplicht om anderen te "aidsen".
  Is dat geen "hoogmoed voor de val"?
  Is dat geen leugen?
  Dat is ook de reden dat vrijwel niemand "geloof hecht aan mijn verhaal".
  Maar onderwijl zie je hoe de leugen op alle terrein hoogtij viert.
  Vandaag valt de beslissing over Syrië en ook daar speelt te leugen het spel der vegissingen.

  Kom later wel terug op René.

  Siegfried


  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste René,
  Natuurlijk komt het wat vreemd over hoe Armand kort na de geboorte van zijn dochter met mijn verhaal werd geconfronteerd over de zwangerschap van het aardse leven en de op handen zijnde geboorte van dit leven.
  Maar de realiteit zag er toendertijd wel iets anders uit.
  Vlak na de geboorte kwam Armand met 2 andere kerels naar Portugal - het was mijn ijdele hoop om met anderen een krantje uit te gaan geven - en toen was hij bepaald in zichzelf gekeerd.
  Of anders gezegd: Het kwam zeker als een dreun binnen.
  Maar als pure introvert laat je dat niet zien.

  Natuurlijk is het nogal sinister en zeker als we dan te horen krijgen dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is.
  Ik zou haast zeggen dat ik niet voor niets gek ben verklaard.[ haha ]
  En ... de New Age deed en doet er nog steeds een schepje bovenop.
  Wat dat betreft heb ik het iets gemakkelijker, want door al die uittredingen is mijn Ego-jasje aan flarden gescheurd. Dit houdt in dat ik weinig heb met "ikke Ikke en de rest kan stikke".
  Met name na mijn terugkeer naar Nederigland zag ik pas goed hoe bizar het er hier uitziet met al dat gekanker en ge"aids".
  Met name dat laatste is in mijn ogen "lief doen om lief gevonden te worden".
  Bah!!! Zum kotzen!

  En wat je inslaan van voedsel betreft doen wij - en Maria vooral - ook aan het hamsteren, maar ik heb haar wel gezegd dat als het echt "oorlog in de hel is' ik er echt uit ga stappen.

  En wat de Bijbel betreft...
  Als je er vanuit gaat dat je uit stof geboren bent en weer tot stof terug gaat is er toch eigenlijk niets aan de hand?
  En... Zorgden wij niet voor een hiernanogmaals?

  Genoeg gezever
  Siegfried


  BeantwoordenVerwijderen