Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


vrijdag 1 februari 2013

Gebrainwashd door het leven en toeval wat mij zo vaak toevalt.
Ik schrijf dit artikeltje als vooruitblik op het verschijnen van het interview van Willem de Ridder.
De kern van het verhaal  was dat wij de laatste 3 sterretijden “gebrainwashd” zijn door iets wat heet het geloven in hogere machten die wij dienen te gehoorzamen.
De kern van het verhaal is dat wij dit allemaal - en niemand uitgezonderd -  als erflast met ons meedragen zonder het te beseffen.
Met andere woorden: Het staat in onze genen geschreven en maakt ons dat we zijn die we zijn. Iedereen liep daarin een andere weg en zo leven wij in een wereld waar iedereen een andere kant opkijkt en nagelaten als “Zo veel hoofden zo veel zinnen”.
Dit moest voor mij de essentie van het interview worden.
Maar het verliep totaal anders.

Terugkomend op de brainwash ...
Het is als de reclame-industrie, die ons allen brainwasht wat goed voor ons is en wat slecht.
Ik beschreef dit  in “Mijn moeder noemt mij Duivel” als zijnde “Geestdodende reclame”.
[Ik heb hier trouwens nog  zo’n 40 exemplaren van liggen, die wachten op de maandelijkse ophaal van oud papier voor recycling [ kanker-aspect voor ingewijden] ,tenzij iemand ze tegen portokosten nog wil hebben]
Het is als brainwashing door onze ouders dat we voordat we oversteken eerst links en dan rechts moeten kijken en dit leidt tot een “geconditioneerd reflex” en/of het wordt een puur automatisme.
Natuurlijk geldt dat feitelijk voor alles wat wij als leermateriaal op scholen en Universiteiten aan kennis vergaren en dit acuut voor waar aannemen.
Dat maakt een goede dokter of rechter voor volk en vaderland.
En vallen we uit die rol die het systeem ons met “het gif van brainwash” inpepert dan volgt een “klap voor de billen” , omdat we ontsporen.
Mind you!!!  Drie sterretijden en/of zo’n 7000 jaar brainwash door iets wat heet “geloof”..
Ik schrijf dit, omdat tijdens dit interview  geen enkele - maar dan ook helemaal geen enkele - vorm van Oh Oe Ah bespeurde. Niet bij de interviewer, de journalist en/of de filmmaker!!!
Het was voor mij als een doodsteek en/of het was net alsof ik een soort alien was, die akakadabra vertelde.
Ik raakte er totaal van in verwarring. Snappen deed ik er niets van!
Hoe ik verder moest wist ik niet meer.

En toevallig - exact op dat moment - ging de deurbel.
Was het het toeval wat mij toeviel? Was dat mijn redding als adempauze ?
Daar stond een uiterst vriendelijke glimlachende ordebewaker in uniform met de mededeling dat er klachten waren binnengekomen van een omwonende dat onze hond in de bebouwde kom los liep.- verboden bij de wet!
Ik lachte de man toe dat hij wel op een heel slecht moment kwam, omdat er hier in huize Holy Shit een film werd  gemaakt over onze “Orsal Wells - systeemdictatuur” en vroeg hem de volgende dag terug te komen.

Terugkomend in de tot filmstudio omgetoverde woonkamer ging ik verder met het verhaal en ging verder op het Bijbelse verhaal van de zondeval - het bekende verhaal van Adam en Eva en de appel en het uittreden uit het Paradijs -  als zijnde het moment dat de emancipatie van de vrouw zijn intrede deed.
Dit was schattenderwijs zo’n 5 of 6 sterretijden geleden.
Daarmee kwam ik automatisch op het verhaal over de placenta - letterlijk betekend “Ik behaag” - en/of het begin van de evolutie van “De Moederloze moeder” [ aplacentar], die ooit de hoeksteen van de opvoeding was en nu in de vaart der volkeren meedoet in werken voor de kost en haar kroost zo snel mogelijk na de bevalling aan buitenstaanders overdraagt en dus totaal niet beseft dat de genetische verbondenheid juist in die eerste levensfase essentieel is.[ Staat ook in “Mijn moeder noemt me Duivel”.]
Daarmee kwam ik automatisch op mijn medische ontrafelingen en mijn verkettering door de systeemdictatuur en mijn bezoedelde doktersjas.
En toen ...
Toen kwam er pas aandacht voor iets wat heet “interesse” en kwamen er vragen om meer.
Toen pas leek het ijs gebroken en werd het voor de filmploeg pas echt interessant.
Werd ik toen een anarchist in hun ogen?  I don’t know.

Shit ...Bul Shit!!! Dat was nu juist niet mijn bedoeling.
Toen schakelde ik over op de automatische piloot en vergat zelfs te vertellen waarom in het Christendom-tijdperk [ letterlijk betekenend met “gekruisigde mensdom”]  het huwelijk werd geïntroduceerd en waarom de Bijbelse voorzegde “Twee geloven op een kussen, daar ligt de duivel tussen”.
Dat dit laatste - de Islamitische brainwash en de Christelijke brainwash - nu dreigt te leiden tot de voorzegde Derde en laatste Wereldoorlog is een open deur intrappen.
Die grote verschillen in het geloof zijn - zoals recentelijk bleek - het gevolg van de wisselende sterretijden in yin en yang, waardoor de mens dus ook op een spiegelbeeldige manier moest worden “geconditioneerd” en/of gebrainwashd.
Maar dat alles kwam niet meer terug in mijn zien van de “perfectie” van dit spel der weetwijzen”.
Ach... laat me niet jammeren, want het is wat het is.

En zo liet ik me verleiden door “dwingende emotie” en draaide mijn verhaaltje over mijn doktersjas af en ... zo leek men uiterst tevreden met het behaalde resultaat .
Ik dronk een goed glas wijn en viel moe gestreden in coma in bed met het gevoel dat ik wederom florisant gefaald had.

Maar het verhaal is nog niet ten einde.
De volgende dag kwam de “politie is mijn beste vriend” stipt op de afgesproken tijd terug voor een kopje koffie en zijn aanklacht.
Het werd een bizar gesprek nadat ik hem vertelde hoe de wereld er vandaag de dag uitziet als zijnde een kopie van de Tweede Wereldoorlog, waar burgers hun medeburgers - Joden - op last van het systeem aangaf om als beloning eten op de plank te krijgen.
Dat dit idem dito gold voor de politieman liet ik nog even voor wat het was.
Wauw!!!
Het werd een buitengewoon gesprek dat ongeveer een uur duurde.
Blijmoedig en zonder enige hoogmoedige gebrainwashte beleefdheid vertrok hij met het boekje “Mijn moeder noemt mij Duivel” in zijn hand verliet hij Casa Holy Shit.
Beide hadden we de zekerheid dat wij elkaar wederom zouden tegenkomen, omdat ik hem beloofde dat ik voor hem “eten op zijn plank” garandeerde met mijn weten dat wetten zijn gemaakt om te overtreden en ik ten ene male weigerde mijn hond in het parkje waar ik woon aan te lijnen.
Isn’t it too crasy for words.

Maar het verhaal van toeval wat mij toeviel was daarmee nog niet ten einde.
De man in uniform was nog maar amper weg of de telefoon rinkelde.
Het was mijn bevriende jager, die mij vertelde dat hij gisteren een ree voor mij geschoten had en dat ik hem kon komen ophalen voor een appel en een ei als ik het maar niet doorvertelde.
Was dat de prijs die ik kreeg voor mijn falen van gisteren?
Was het misschien toch niet zo slecht als ik het zelf beleefde?

It’s still a wonderfull world in which I live.
Thank you lord.
En de film ....
Die komt  - het geopolitisch ijs en weder dienende - over ongeveer 2 weken op internet.

31 opmerkingen:

 1. Siegfried,
  Door deze bijdrage weten we (als we willen) in ieder geval alvast weer hoe het zou kunnen komen dat er in Engeland meer Nederlanders worden aangereden bij het oversteken.......dan hier....!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fons,
  Ik vind het een waardeloze reactie en zie dat je ook niet beseft dat je die 6000 jaar van je stamboomleven gewoon belazerd bent.
  En als je nu gereageerd had dat zo veel Britse soldaten die je ouders wilden bevrijden om jou op de wereld te zetten zijn gefusilleerd, omdat ze eerst rechts en toen links keken bij het oversteken zou ik nog zeggen "Allah".
  Zou jij een vriend willen hebben die je zo belazert?

  Maar ik vergeef je , want je bent die je bent.[haha]
  En daar komt nog bij dat we zonder die brainwash NOOIT het einde hadden gehaald.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Siegfried,
  Mag ik jouw bedanken voor deze reaktie waar ik voorzichtig op had gehoopt.
  Het was slechts mijn Freek de jonge imitatie (slechte) die probeerde lezers wakker te maken hoe ons overlevingsmechanisme steeds in dezelfde "fouten" vervalt waardoor de geschiedenis zich tot aan het einde der tijden zich zal herhalen om de beweging erin te houden.....
  En die soldaten die mijn ouders bevrijden hebben ben ik hartstikke dankbaar hoewel ik mij steeds meer afvraag wat hun werkelijke 'beweegredenen' zijn geweest.
  Dienstbaarheid en angst voor afwijzing dus lief zijn om lief gevonden te worden zijn in mijn beleving ook erflastig bepaalt....én gegroeit.......?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee Fons,
  Het is nog veel erger.
  In mijn naaste omgeving krijg ik vaak te horen dat IK degene ben die anderen probeert te brainwashen.
  Dat leidt dan tot oorlog waar ik ook niet op zit te wachten.
  Kan je je nu voorstellen dat ik absoluut niet meer weet wat ik hier nog doe?
  Het trieste is dat ik nu pas echt besef hoe ernstig of killing die brainwash eruit ziet.
  Maar wacht maar op dit film-interview en dan zie je waarschijnlijk hoe ik als zombi aan mijn eigen tafel zit.
  Ik ga niet in op de Tweede Wereldoorlog en alle ellende die mijns inziens het gevolg is van die brainwash.
  Ik vrees dat als je goed kijkt in de wereld je dit zelfde spel in alles ziet wat is.... En ook bij jezelf!!!
  Ik zie het bij mijzelf ongeveer 50 keer per dag als ik niet meer weet hoe op iets te reageren.
  Een leugentje voor bestwil, lief doen om er maar snel vanaf te zijn en duizenden truckjes, omdat ik d waanzin die ik zie het beste maar voor mijzelf kan houden.
  Waarom???
  Het is bij iedereen een genetisch probleem geworden en dus is iedereen ECHT een alien in zijn eigen belevingswereld.
  Is de gezegde niet "Ieder voor zich en God voor ons allen"?

  Maar het verhaal erachter is wel poepie interessant.... in mijn ogen [ haha]
  En zeker nu ik door mijn BDE's mij meer thuis voel bij de Maya's dan in deze wereld.

  Maar ik moet niet zeiken.
  Het is geniaal wat men bedacht heeft om ons te begeleiden en ... als ik als stijfkoppige zoon van een doktersgeneratie geen geneeskunde had gestudeerd tegen wil en dank had ik ook nooit dit verhaal uit mijn mouw getoverd.

  In de misschien ijdele hoop dat het geen tweespraak wordt sluit ik deze avond af.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fons,
  Ik kom nog even terug op mijn reactie, die in mijn ogen niet helemaal correct is.
  Kijk... ik leef als een schizofreen die door mijn BDE's in twee werelden leef.
  Dat is louter mijn probleem en niet die van anderen.
  Mijn eerste interview met Jenze was daarin al duidelijk dat ik ons mensen zag als mongolen met een hersendefect.
  Vindt jij het dan nog raar dat iedereen mij als een soort aap in de dierentuin ziet.
  It's what it is en daar zal ik nooit doorheen breken.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Siegfried,
  Kan het niet nalaten nog een keer te reageren binnen onze zoveelste "tweespraak"
  We hebben toch wel alles 'nageaapt'van onze voorgangers op de weg naar nu.?
  Dus wat kan er mis zijn met "aapjes kijken".?
  Dat jij er niet doorheen breken kan heeft de tijd en al jouw zoeken naar ingangen wel geleerd maar als ik naar mezelf probeer te kijken heb jij mij op zijn minst aan het twijfelen gezet....en twijfel is tenslotte het begin van de waarheid..?
  En daar ben jij hartstikke 'medeschuldig' aan ha ha
  Vaak vertel ik jouw wel dat mijn ego daar totaal niet mee kan handelen en alles mij dan ongelukkig lijkt te maken.... maar er komen ook steeds meer momenten dat ik mezelf niet meer 'boos' kán maken om ons mensdom zijn omdat ik steeds meer denk te zien dat alles goed gaat zo het gaat...
  Het lijkt verdomd wel een soort van berusting in rust roest....
  Iedereen die jouw verhalen probeert te lezen merkt de botsing met zichzelf vroeger of later.
  En het niet reageren van mensen bewijst in mijn bescheiden....mening alleen maar de essentie van het verhaal want anders hadden ons vurig ego's jouw hervonden verhaal al lang onderbouwd onderuit proberen te halen
  Want ego's willen toch altijd alleen maar zoeken naar zekerheid....en spelletjes winnen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeiemiddag Fons,
  Jaja... het is hier wel een pure tweespraak geworden.
  Inderdaad kun je dit positief en negatief opvatten.
  Natuurlijk zijn er velen die hier niets over willen horen en misschien net zo veel die het niet kunnen nalaten om stiekem mee te kijken.
  Natuurlijk ben ik schuldig aan jou grote stemming-wisselingen en kan je niet of nauwelijks meer vloeken op de financiële crisis, die jou nu ook raakt.
  Dit was -vooruitlopend op het interview dat ongeveer over 2 weken te zien is - dan ook expres dat ik Willem vroeg of hij als hij wist dat zijn vrouw of een goede vriend binnenkort zou sterven dit zou vertellen.
  Dit was een moeilijke vraag voor het gehoor en uiteindelijk was het "waarschijnlijk niet". Lekker "het midden eren"en de andere twee zeiden volmondig neen.
  Ik had dit nodig voor mijn verhaal.
  Maar als je naar de dokter gaat wil je toch ook keiharde antwoorden horen?
  Goed... Hij beoefent "weetnietkunde", dus is het voor hem niet moeilijk om zijn visie te camoufleren.

  Dan een bekende uitspraak die naast "iemand de hemel inprijzen" staat en luidt "Je kunt de hemel pas zien als je de hel bent gepasseerd".
  Nou... Ik kan je zeggen dat wel 1000 keer in hellige situaties ben beland en dit liet ik in dit verhaaltje ook weer eens zien.
  Onderwijl weet ik dat het filmpje toch wel tongen zal losmaken en dan heb ik mijn doel toch wel bereikt, want het gaat nu echt met de dag bizarder worden.
  Maar tevreden met de manier waarop ik dit interview kleur heb gegeven ben ik niet.Helaas hoor ik niet bij "Zalig zijn de armen van geest".
  Ik ben daarin een antiChrist die weigert te luisteren naar de woorden "Zij die zoeken zijn zoekenden in de woestijn".

  En het gevolg is dat ik nu al weer zoekende ben naar de diepere betekenis van het ons nagelaten mens-beest getal 666 en zal daarover ook nog een verhaaltje schrijven.
  Maar dit is wel voortkomend uit dit interview waar ik in mijn ogen "gefaald heb" en/of mij aangepast aan de "dwingende emotie".
  Grappig toch!!!

  Daarnaast hoef of liever gezegd kan ik als Ego geen leugentje om bestwil meer verkopen, want van mijn ego-jasje is verdomd weinig over.
  Maar je laatste vraag snap ik echt niet
  Je schrijft dat het Ego zoekt naar zekerheid en daar kan ik me totaal niet in vinden. Het zoekt alleen naar meer en beter!!!
  Maar die maat is nu wel overvol.
  Of niet soms???
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha Siegfried,
  Eigenlijk was het meer een vraag.... maar als ik kijk naar het zoeken naar meer én beter passen vermeende zekerheden daar toch echt wel bij ?
  Want als het Ego denkt te weten dat een grote glimmende Auto meer aanzien kan geven is het toch voor datzelfde Ego wel een 'veilig' gevoel dat de verZEKERing betaald als diegene dronken van zelfverheerlijking diezelfde auto tegen een boom parkeert..de commerciële verzekeraars springen ruim in op deze angstige onzekerheid in ieder geval.

  Veilig weekend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach Fons,
  De enige zekerheid is toch dat we het leven met de dood moeten bekopen?
  Dat de verzekeringen in het leven zijn geroepen is niet meer dat het collectief laten betalen voor jouw wangedrag.
  En... het brengt goed goud in het laatje van de staatskas.
  Het is precies hetzelfde als dat wij betalen voor het omvallen van SNS.
  En zo financieren wij de oorlog ook met z'n allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fons,
  Ik snap heus wel dat je hier reaguurt om nog wat leven in de brouwerij te maken.
  Maar wat ik niet snap is wel dat de essentie van dit verhaaltje is "hoe simpel wij te manipuleren zijn".
  Is dat geen mongoloide idiotie?
  Zijn we dan echt allemaal "e-motie" geworden?
  Snap je nu hoe ik met mijn ontrafelingen tot kluizenaar werd gebombardeerd door mijn naasten?
  Daar lag ook mijn probleem tijdens het interview.
  Ik zag slechts iets van levendigheid op de gezichten toen ik over placenta en de gevolgen ervan vertelde ... als beeld van "beter".
  Het is net zo als niemand beseft dat ik door al die BDE's een totaal ander mens ben geworden en iedere keer dat het gebeurde geen contact meer met mijn levensgezellin kon krijgen.
  En... dat ik door mijn moeder tot Duivel werd gebombardeerd, want ik deed niet meer mee aan "de normen en waarden" waarin wij gebrainwashd zijn.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Siegfried
  Als antwoord op jouw vragen kan ik als halfwas ego en man en vrouw alleen maar pogen te antwoorden met.......
  Als een mens het echt niet meer weet zoals nu nemen we alles wat maar enigszins tot een 'oplossing' van onze huidige problemen voor 'waar' aan.en zijn zus gemakkelijk te hanteren ofwel manipuleren.
  Het/jouw hervonden verhaal leidt/lijdt niet tot een oplossing maar slechts tot een oplossing van ons aanwezig zijn.
  Hiernaar is niemand bewust.....op zoek en wil dit antwoord ook nooooit krijgen.
  Het blijft dus stil totdat de bom barst....het is niet anders...ben ik bang ?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fons,
  Dacht je echt dat ik dat niet wist?
  Dacht je dat ik niet wist dat je bij tijd en wijlen bang bent.
  Maar ik weet ook dat als mijn voorvaderen gelijk krijgen komt er wel een moment dat je weet dat "het is wat het is" en niet een vliegreis naar de Mont Everest zal boeken in de ijdele hoop ....
  Jij en iedereen is puur slaaf van het systeem en zal nog hoop houden zoals ons wordt voorgehouden.
  Ik daarentegen ben slaaf van mijn voorvaderen die mij zeiden dat "de tijd nu rijp was".
  Het grappige is wel dat het helemaal in het begin - zo'n kleine 10 jaar geleden alweer - net was of in honing aan mijn kont had.
  Er kwamen echt 10-talle vreemde snuiters op mij af , die mij o.a. veel wereldse dingen verteldn en sommigen besloten om "zich gek te laten verklaren" om zodoende van een uitkerinkje de vrijheid vonden.

  Maar ik snap ook wel dat iedereen het nu ziet aankomen en dus verstoppertje speelt.
  Gelukkig heb ik in al die droombelveningen nooit data gekregen, maar ik weet ook dat dit in hyërogliefentaal exact is nagelaten.

  Mag ik je vragen?
  Hoe voelt het voor jou dat we zo belazerd zijn gedurende zo'n 6000 jaar?
  Want als er iets is wat mij verbaast is het wel dat niemand deze brainwash schijnt te voelen.
  En nog lachwekkender is het dat niemand beseft dat wij die brainwash héél diep allemaal in onz erflast en dus in onze genen hebben zitten.
  Met andere woorden: het verhaal van erflast of erfzonde is feitelijk ook bij niemand binnen gekomen.
  Met andere woorden: Zijn we niet als mongolen zo dom?
  Je kunt wel met veel bravoer zeggen "de bijbel is een sprookjesboek voor volwassenen", maar zelfs waarom het huwelijk is ingelast voor ons Ik-Goden om de band met kinderen zo lang mogelijk in banen te leiden.

  Neen...
  Als ik alles op rij zet vind ik het - ondanks het zwarte gat voor morgen - toch wel heel geniaal en zelfs dat men het niet opeten van de placenta als iets essentieels heeft kunnen zien.
  Mij kostte het zo'n kleine 50 jaar van mijn leven.
  En nu...
  Nu heb ik er alle vrede en begrip voor dat ik netjes aan de zijlijn werd geplaatst. En daarvoor had ik die ruim 15 jaar "eenzame opsluiting" in de binnenlanden van Portugal voor nodig.

  We shall see what this interview brings us.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Even een reactie voor iedereen die meeleest.

  Wat mij het meeste verbaast is dat niemand zich lijkt af te vragen waarom wij zo gebrainwashd door het leven zijn.
  Ware het dat wij nu pas worden bedonderd door alles wat "leider" is van onze systeemdictatuur en feitelijk alles wat de reguliere media ons vertellen in grote lijnen de spiegel is van wat er achter de schermen gebeurt.

  Neen!!!!
  Dit spel wordt al 3 sterretijden gespeeld.
  En niemand - helemaal niemand - stelt die vraag.
  Ware het dat dit blogje überhaupt niet gelezen werd, dan had ik de energie al lang niet meer gehad om door te gaan.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Over brainwash en sprookjes las ik vanmorgen ....
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Exo-Vaticana-7-Buitenaardse-experimenten-en-poorten-naar-andere-dimensies
  Kan dit dan nog iets van discussie opleveren?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Siegfried (sorry voor de tweespraak)..

  Zou dat kunnen komen door het 'simpele' feit dat wij(de laatste genen raties) hier hoogstwaarschijnlijk helemaal nooit meer zouden zijn geweest als 'de leugen om bestwil' helemaal niet was gebezigd..?
  Het past niet binnen ons 'brave' ego om te vertellen laat staan te vragen of wij afhankelijk zijn geweest van "die leugen" (die we zelf ook nog steeds als handleiding gebruiken en ernaar leven)
  Ergens diep van binnen voelen wij misschien wel dat er iets niet lijkt te kloppen....maar daar naar zoeken is onze machteloosheid ten toon spreiden...ha ha
  en wie durft dat tegenwoordig nog ??

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach ja Fons,
  Where to begin?
  Misschien moet ik teruggaan naar mijn verhaaltje over de man/vrouw relatie, die zo uit de hand liep dat het hier oorlog in de hel werd.
  Ook tijdens het interview besteedde ik extra veel aandacht aan de zondeval en/of het begin van de eMANcipatie van de vrouw en er was geen enkele zichtbare reactie van Oh Oe Ah, waardoor ik volledig in de war raakte.
  Die kerels die - zeker weten - allemaal wel met dit probleem ta kampen hebben.
  Waarom dacht je dat vrouwen in de Islamitische wereld gesluierd MOETEN rondlopen?
  De vrouw wordt niet voor niets "de nachtschade" genoemd?
  Dat zijn allemaal aspecten van brainwash, die het geloof invoerde.
  En daarna kwam het huwelijk in de fase van "Het gekruisigde mensdom" waardoor de situatie niet direct escaleerde en er nog enige waarborg was dat de kinderen werden opgevoed door hun erflastige moeder als zijnde "De hoeksteen van het gezin". Ook daar schreef ik een vlugschriftje over toen ik in Winschoten een lezinkje hield over "Het einde der tjden" en "De verkankering van de wereld".
  Ook dat is nu verleden tijd en gaan de kinderen zo snel mogelijk naar de crash.
  En... De vrouw kwam in de mannenwereld terecht voor "eten op de plank".
  Maar het is niet "om eten op de plank" maar om "de geweldige onrust van binnen" en/of "genetische malformatie".
  De kinderen krijgen daarmee niet de zorg van iemand die genetisch "fit" en zo staan ze nu met een algemene brainwash van goed en kwaad in de verdorde wereld.
  Ik kan met gemak die lijst nog veel langer maken, maar heeft dit zin als niemand er nog binding mee heeft.

  Neen Fons,
  Als er nog iets is wat ik besef is dat mijn verhaal van mijn BDE's naar het verleden - een 40 jaar laatste ademtocht [haha] - dan was het toch een totale "mission impossible".
  Het Ego is daarin het dagbewustzijn en/of het bewustzijn van het moment en met de positieve brainwash daarbij genomen [ carpe diem en/of pluk de dag ] kan ik daar nooit doorheen breken.
  En zeker niet bij hen die de welvaart[goede vaart] proeven.

  Je vroeg me vaak waarom ik nog doorging ,nadat ik al eerder had willen afhaken. Dat is ten dele jouw schuld.[haha]
  Ik keek nooit naar de kijkcijfers en toen jij me vertelde dat er nog steeds veel gekeken werd besefte ik dat men de spiegel pas kon zien op het moment dat het echt onherstelbaar fout zou gaan.
  En zo ver is het nog net niet.
  Daarom deed ik ook dit laatste interview, maar had niet de macht of energie om in te gaan op die kille situaties die er ontstonden.

  Mijns inziens is het geen durven zoals je je dat afvraagt.
  Het is puur het Ego dat in het moment beleeft en niet geen verbanden kan leggen tussen "gisteren en morgen" om het simpel te zeggen.
  En dat geldt idem dito voor onze regeringsleiders of dokters of rechters.
  Dit geldt voor iedereen.
  De leus "wandaden moeten gestraft worden" ligt in ieders brein verankerd, maar het is wel - zoals alles - oorzaak en gevolg.
  Zo worden altijd de verkeerde mensen gestraft ... althans dat is wat ik beleef.
  Nu zo veel jaren na mijn veroordeling door de KNMG en de Staat moet ik dan ook wel lachen om het feit, want ik ging niet mee in "de vaart der volkeren".
  Nu moet ik dan ook lachen dat mijn moeder mij "duivel" noemde, want ze had werelds gezien gelijk.
  De keerzijde is er ook en dat is dat ik echt "een kluizenaar tegen wil en dank" werd en dat heeft weer tot gevolg dat er echt niemand meer langs komt.
  En dat werkt ook weer door in mijn relatie met Maria, die zich door mij verstoten voelt van de wereld.

  Zie je hoe complex het daarmee is "verworden"?

  Genoeg erover.
  Siegfried.
  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fons,
  Ik kom toch nog even terug.
  Met even veel recht zou ik mij schuldig kunnen voelen over "mijn" besluit om dit alles naar buiten te brengen, omdat ik weet dat velen in een soort spagaat zijn terecht gekomen.
  Ik zag zojuist een TV-interview met Willem Aantjes en was diep onder de indruk hoe hij - door volkspropaganda gestuurd het veld moest ruimen - de vulgaire vragen van de interviewster pareerde.
  Natuurlijk ligt dit mij anders, maar ik vind nog steeds dat ik - verworden van mensendokter tot levensdokter - gewoon de waarheid moet zeggen.
  Wat dat betreft ben ik - niet blij, maar - dankbaar dat ik nog mee mag maken hoe de verkankerde economische crisis ons nu zo snel aan het uitmergelen is.

  En besef wel...
  Als ik toen in 1981 niet "verketterd" was geworden voor mijn "waanzienigheid" en mijn vele medische ontrafelingen, dan was ik nooit verder gaan zoeken.
  Nu zie ik die ontkenning hetzelfde terug bij iedereen of men wordt schizofreen ...zal ik maar zeggen.
  Ik vind dat "dood" normaal en ben echt dankbaar dat jij hier nog als laatste bent overgebleven.
  Ik zou het althans heel vreemd vinden als je zou zeggen dat je blij bent met het verhaal en dus nog effe feest gaat vieren.
  Want we zijn toch allemaal schuldig aan deze ontwikkelingen , die ik noem "geld-indrang"?

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Siegfried en Fons,

  Ik weet niet wat ik hier nog kan schrijven. Ik kan wel reageren met de logica van het verhaal maar dit heeft met mijn gevoel niets van doen. Ik heb nog wel vragen maar die zijn helaas vaak zo vluchtig als helium. Ik kan hoogstens proberen iets van m'n stoeierij te laten zien waar het verhaal natuurlijk ook wel antwoord op geeft maar in die stoeierij is duidelijkheid vaak ver te zoeken die ik nodig heb om het te kunnen opschrijven.
  Misschien is het eenzaamheid, irritatie en/of spanningen die door het verhaal en/of het anders kijken feitelijk versterkte en daardoor ook weer oorlog veroorzaakte -in de thuis situatie- en de lucht weer klaarde... maar ik vraag me dan weer af van de ander... hoe kan je zonder iets te willen zien of weten de lucht klaren of anders gezegd....net doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is ?!?!
  Dan is er nog een gevoel van dit moet dat moet, zus moet zo moet... waarom ? Dit is niet goed, dat is niet goed enz. enz. Nee, het interesseert me geen ene zier meer en natuurlijk denken jullie -juist omdat ik dit opschrijf- het tegendeel... dat is de schizofrene mens en ook mijn schizofrenie en feitelijk de stoeierij van m'n leven.
  Maar inderdaad kijken dat vandaag of morgen de hel los barst doet niemand hier want niemand kan het beleven. Niemand beleeft -althans zo als ik het zie- dat alles veel dichterbij ligt... Dat dit door onze hersenpan komt blijkt wel uit dat wij zeggen ''in een grijs verleden''...alsof de kleuren van het verleden in onze hersenpan zijn vervaagt. We zien het verleden als oud en geweest maar is het verleden niet de toekomst ? achja, nu dwaal ik af naar filosofisch gelul en dat zet ook geen zoden aan de dijk –volgens mij een puur Nederlands spreekwoord.
  Ach, van wijze woorden is geen sprake want die bestaan in mijn optiek niet en zoals ik vroeger zou hebben gezegd… life’s a bitch and then you die.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pascal,
  Het is een moedige poging om je strijd te laten zien.
  Ik moet wel lachen als ik in het veleden kijk: een tijd die geweest is en wel in Portugal.
  Toen was je de weg helemaal kwijt en je deed daarna niet anders dan proberen in mij te kruipen. Wauw "man" wat heb jij een metamorfose ondergaan sidsdien.
  Nu ben je - en volkomen logisch - [haha] schizofeen van de wereld om je heen. Dit is toch geestesziek ....die wereld om ons heen.
  Dat is ook mijn giga obstakel waar ook ik totaal niet mee weet om te gaan.
  Natuurlijk heb je nog -tig vragen.
  Dacht je dat ik die niet had?

  Inderdaad zijn alle kleuren van het grijs verleden totaal verdwenen, maar niet in onze hersenpan. De verkalkte brug is nu compleet en daar ligt alles netjes opgeslagen in afwachting op [haha] "Het hoger bewustzijn in de New Age".
  Ik ben er zeker van dat dit bij jou en niemand zo kil zal worden als bij mij. Ik durf daar [haha] een weddenschap op af te sluiten voor als wij ons "boven" weer tegenkomen.

  Dacht je dat ik mij niet irriteerde , eenzaam voel of spanningen beleef in mijn thuis? Meer dan ooit in mijn leven.
  Maar langzaam en voor mij veel te langzaam laat ik dat met een inwendige lach voorbij trekken.

  Het is zeker geen advies richting jou, maar eerder dat ik dit gevoel verdomd of Godse goed voel. En adviezen geven kan ik helaas niet meer, want iedereen is anders gebakken of .... UNIEK in de ogen van God!
  Ik doe het met hummen, maar eenzaam is en blijft het zeker.

  Ik hoop dat je die laatste zin "Life is a bitch and then you die" zo lang opzegt voor de spiegel dat je erom kan lachen, want je bent een klein filosoofje in mijn ogen.
  Weet je waar ik mij zorgen over maak?
  Hoe mijn laatste ademtocht eruit ziet, want ik heb het merendeel al kaal gevreten. Word ik dan weer barbaar of Neanderthaler met beestengeluiden?

  Thank you for being here again.
  Your "killerbee" in the past.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Siegfried,

  Ik denk dat ik zelfs boven de dagen in Portugal nog niet verbrand zal hebben...haha. Achteraf zag ik dat ik immers al wist dat er iets voor mij te doorbreken stond... maar feitelijk was dit bij de eerste zin die ik van de website las al....

  Ooit werd ons nagelaten...

  Alle cycli in het Universum zijn elkaars gelijke en
  alles gebeurt tezelfdertijd.

  Nu weet ik dat voorgevoel de weg is die al bewandeld is.... en langzaam begon ik na Portugal de toevalligheden van m'n leven terug te zien. Nu besef ik ook dat ik in een Portugal een veel vedere sprong maakte waarvan veel nog een plek zal gaan krijgen, ik denk pas tijdens mijn laatste ademtocht...en zo ook heeft de zin -Geboren worden en dood gaan zijn individuele aangelegenheden- voor mij steeds meer kleur gekregen... waarin iedereen zijn of haar plek heeft.

  Hoe jouw laaste ademtocht eruit ziet weet ik natuurlijk ook niet maar misschien als maanmannetje ?..haha

  Thankyou for the truth,

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. haha Pascal,
  Natuurlijk kan je nog niet alles wat daar gebeurde "verbrand hebben", want dan was je er toch niet meer!
  Maar het was wel je eeste "bijna dood ervaring" ... Of niet soms!!!
  En na die mislukte "suicide" ben je in mijn ogen wel erg veranderd en/of gelatener geworden.

  En daarnaast ....
  Jij was de enige die het verhaal van de placenta niet alleen donders goed begreep, maar het ook nog eens uitvoerde bij je vrouw, die bijna in coma lag.

  En...
  je filosofische inslag liet je wel zien nadat ik die droom over de perzik had gepubliceerd.

  Tenslotte mijn reis naar het hiernanogmaals...
  Je weet dat de maanmannetjes de Mooniks waren en die hebben mij al verlaten.
  Haha...

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Siegfried,

  Over filosofische inslag gesproken, de 'mens' = zowel heer als knecht, meester als slaaf over zichzelf.
  Ons ‘bewustzijn’ = eerder getuigen dan verdachte van het denken. ‘

  “enerzijds in ons handelen bestuurd & doelgericht, gepland, verwacht; anderzijds reken we geconfronteerd met het zich voltrekkende, hebben we een toekijkerige houding”
  Wij weten dat we gedrag vertonen, maar we weten lang niet alijtijd hoe dat gedrag totstandkomt. Die dubbelrol zou zich zowel individueel als maatschappelijk/cultureel uiten.

  “Het gesprek tussen de meester en de slaaf, de bestuurder en de bestuurde, bepaalt zowel maatschappelijk/cultureele verhoudingen als de individuele mens”

  De mense-lijke(nde) geest is dus zowel machteloos als beperkt, vrij & controlerend.

  “ De confrontatie van de heer en de knecht in ons laat zich niet ontlopen”

  We lijken zelf te besluiten dat we iets doen & zeggen, denken dat we ons eigen gedrag besturen. Maar tegelijk zijn we afhankelijk van allerlei zaken waar we geen vat op hebben, zoals
  ´ons zenuwstelsel & genetisch bepaalde eigenschappen´.
  Helemaal ´eigen baas´over jezelf wordt je dus nooit als ´mens´, laat staan dat je jezelf echt leert kennen.

  ”Vanuit de taalwereld zijn het ik & het zelf even ondoordringbaar als het begrip bewustzijn”


  De Taalwereld is zelfs eerder een beletsel,

  ‘zij die weten spreken niet, zij die spreken weten niet‘ (Lao-Tse)

  Het besef van de bestuurder is letterlijk & figuurlijk te herleiden tot afspreken die we met onszelf maken en waarop onze medemenselijkheid is gebaseerd. Als de daaruit voortvloeiende woorden zoals ik & zelf, persoonlijkheid & identiteit inderdaad taalgewoonten & sociale afspraken zijn die pure illusie in stand moeten houden, is een revolutie te verwachten als ‘de mens’ die sociale & taalwereld breekt door zicht af te zonderen.

  Raimond.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Raimond,
  Ik ken je - denk ik - al wel een beetje.
  Deze woorden komen zeker niet uit jouw geest. Het is plagiaat!!!
  Het is plagiaat van filosofen, die het op hun beurt weer gejat hebben van collega's of uit oudere geschriften.
  Als ik dit zou projecteren op de hedendaagse dokters zie je daarin precies hetzelfde.
  Ik noem het niet voor niets "dokter in de weet niet kunde".
  Filosoferen zie ik daarin precies identiek aan dokteren.
  Mooie woorden gebruiken zonder het toegevoegde waarde te geven.

  Helaas kloppen je "gejatte" conclusies over het menselijk denken en hun doen en laten naar mijn mening dan ook totaal niet.
  Maar ik kan wel zien hoe veel energie je in dit verhaaltje gestopt hebt en daarom laat ik het staan, zodat anderen mij misschien afmaken.

  En...
  Waarom Lao-Tse als "verlichte meester" deze uitspraak deed is hetzelfde als waarom Bhoeddha als lachende monnik te boek staat.
  Zij hadden weet van het lot van het mensDOM en hebben dit 6000 jaar verzwegen.
  Het eerste boek dat daarvan het tipje van de sluier oplichtte was de Bijbel.

  Misschien dat het komende interview je iets meer info geeft.
  Het komt - ijs en weder dienende - volgende week op internet-TV.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Siegfried,

  hoop dat het intervieuw meer info geeft,,, blijft reuze interesant.

  En is deze plagiaat nog in lijn met uw mening, en waarom de lachende monnikke van weleer Christus hebben gelanceerd ?

  Linker & rechter hersenhelften verschillen in functioneren (zowel voor als na de verkalking van de brug ?): de linker helft analytisch, de rechter meer holistisch. Tevens zou de linker hersenhelft een centrale controle eenheid (CCE) bevatten, die opkomende herinneringen, gedachten, beelden & stemmen onder controle hield en zo nodig in logische bewoordingen ‘vertaalde’(ego ?)

  Zou bij ‘de mensDOM’ voor 4.000 jaar voor Christus deze CCE ontbreken. We nemen aan dat de menselijke taal rond 4.ooo jaar voor Christus heeft ontwikkeld (retrovirussen aanval op 7e genoom ?) en tegelijkertijd daarmee de CCE. Tussen 4.ooo en 1.000 voor Christus zou ‘de mens’(Homo) nog steeds niet ‘bewust zijn’ (def. = ?), maar wel beschikken over een ‘gespleten ziel’; stemmen werden als hallucinaties ervaren. Vanaf 1.000 voor Christus zou de CCE sterk verbeterd zijn geraakt.
  Zo konden stemmen, voorheen aan goden toegeschreven, nu als ‘eigen ingevingen/belevingen woden beschouwd. Sindsdien zou de mens een Ik-gevoel/beleving hebben. Odysseus zou de eerste ‘mens’zij die dat ik-gevoel (ego) enigszins had.

  Stel dat men nooit kan zeggen, na jezelf onder meer te hebben verdiept in de Bijbel, Homerus & Primitieve godsdiensten, dat mensen onbewust zijn (geweest). Maar dat het mischien niet ondenkbaar is, dat de CCE bij de oude Grieken vroeger ontbrak, of in ieder geval minder functioneerde. Hoe de CCE precies = ontstaan, blijft overigens gissen ?

  Raimond.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Siegfried,

  Toen bij mij de waarheid achter het verhaal van de zondeval binnenkwam kreeg ik wel een heel zuur gezicht door het plotselinge besef van onze verwordenheid. Ik kan die emotie nu misschien het duidelijkst beschrijven als een diep gevoel van verlorenheid of verslagenheid... en een triest gevoel als ik naar de mensheid als geheel kijk dat alleen maar versterkt wordt door het zien hoe de wereld er door die misstap uit is gaan zien. Natuurlijk ligt de pleister voor die wond ook in het verhaal maar de genezing is in mijn ogen niet voor dit leven. Mijn toedienen van de overdosis pillen bij Debby is natuurlijk dit weten gebruiken uit angst voor de toekomst en dus uit eigen belang. Hoe anderen daarmee omgaan bleek mijn pakkie an niet alhoewel ik het een vriend voor mijn gevoel niet genoeg heb geprobeerd duidelijk te maken en zijn vriendin een diepe dip heeft gehad waardoor de moeder - kind band er in het begin totaal niet was. Nee, wat dat aan gaat voel ik me een slappe zak die zijn bek niet voldoende durft open te trekken... al is dit ook wel weer veranderd door de desinteresse van de ander.
  Achja, het is wat het is en… daarom nu wat anders...

  haha ja natuurlijk, maanmannetje heb je al gehad en volgens mij heb je het meeste al gehad dus dan kom je gelijk bij YOUME uit.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Godverdoemmij!!!
  How to react. I shall do my best.

  Allereerst Raimond.
  Ik weet dat je als een soort detective eerst mijn roots heb nageplozen en nu verder bent gaan snuffelen.
  Maar!!!
  Ik mis iets! Ik mis iets wat heet je eigen beleven en/of je gevoelsleven in mijn hele verhaal.
  Ik weet dat je als ADHD-er heel moeilijk bij je innerlijke emotie kan komen en zeker om dit aan de buitenwereld te tonen.
  Toch blijf ik je uitdagen, want ik weet dat als je over deze hobbel heen kan stappen het leven voor jou veel gemakkelijker maakt.
  Het lijkt misschien dat ik je hier voor de leeuwen gooi, maar in mijn beleven is 80% van de jongeren van vandaag in meerdere of mindere mate ADHD.
  Dit is geen aanval, maar ik zie het als een enige survival om te kunnen leven in een wereld waar niemand meer elkaars gelijke is .... door die erflast en die verkalte brug.

  Nu kort ingaand op je reactie.
  De mensheid - onze afstammeling van de apen - leeft hier waarschijnlijk al misschien 1 miljoen jaar.
  In het begin was die verkalkte brug nog minimaal en met name de zwakkeren - die [ haha net als ik ]iets van een contact met die andere kant van onze hersenen hadden konden daar nog bij komen.
  Die mensen staan nog bekend als Sjamanen die anderen de toekomst konden voorspellen of oorlogen zagen aankomen.
  Ik zeg de zwakkeren, omdat die dan in de wereld de weg kwijt raakten en "helderziend" werden.
  Wij zijn daarin als Bijbelse voorzegging "ziende blind en horende doof".
  Dus dat is veel langer dan jij denkt.
  De rechter hersenhelft is daarin niet holistisch, maar de spiegel van onze waanzienigheid.
  Als je die twee op elkaar plakt is de resultante 0.ooo en/of "het is wat het is"!
  De taal als communicatie is daarin net zo oud als de mensheid zelve.
  Als ik in de supermarkt opeens hard "boe" roep of "help" ontstaat er direct paniek. En de dierenwereld communiceert ook perfect met elkaar.
  Dan "je gespeten ziel"...
  Ook filosofisch gelul. De ziel is zielig en puur menselijk door die verkalkte brug.
  En dan je laatste zin... Volksstammen hebben zich verdiept in alle oude geschriften , maar alles wat je leest is gekleurd door de ziel en voor iedereen anders.
  Mag ik het vooreerst hierbij laten?

  En dan mijn grootste vijand [haha]Pascal.
  Ja - Pascal - you are totally right!
  Het heet ook niet voor niets de zondeval, waardoor de vrouw progressief evolueerde tot de machtspersoon in onze verworden wereld.
  Ik vrees/ ik denk dat dit aspect terecht zo beschreven werd in de Bijbel.
  Allereerst was de vrouw ook machtiger dan de man.
  Dat is nu eenmaal het kosmisch spel van yin en yang.
  Maar door de zondeval ging de vrouw zelf regeren en werden wij "armlastige mannen echt "onderdanen".
  Wij beschermden de vrouw, maar meer en meer kon zij de wereld zelf wel aan en zeker met de kunstmatige inseminatie zijn wij mannen echt overbodig geworden.
  En als ik dan nu je verhaal hoor over over een vriendin die het belachelijk vond om die placenta-pillen te slikken [ dit maak ik dagelijks mee op allerhande problemen ] dan voel ook ik me de spiegel van "Holy Shit".
  Dan voel ik mij ook gefaald.
  Maar toch is dit onterecht, want anders waren we al veel eerder "gewaarschuwd". Maar die mensen werden daarom diect vermoord!!!
  Zo zijn de geheime broederschappen ook ontstaan.
  Nu doen mensen dit geestelijk omdat wij niet beter weten dan dat wij goed zijn die we zijn.
  Dat bracht mij althans tot mijn uittredigen en niets meer!!!
  Het was en is nog steeds mijn buitenwereld die mij BDE's bezorgt.

  Siegfried.


  BeantwoordenVerwijderen
 27. Pascal,
  Ik kom nog effe terug, want ik brak het af omdat "dinner was served'.
  Persoonlijk denk ik -weten doe ik het niet - datdie heroische ingreep met placenta je relatie heeft gered.
  Ik zeg dit, omdat mijn relatie met mijn eerste vrouw na twee bevallingen ons door dit trauma ons huwelijk heeft geruïneerd,omdat ik toen nog geen weet had van de essentie van het opeten van de placenta.
  Helaas is dit nooit bespeekbaar!!
  Ik schrijf dit in de ijdele hoop dat anderen beseffen hoe dit diep van binnen zo extreem doorwerkt.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Haha Siegfried,

  Weten doe ik dat wel want dat is voor mij -logisch ook- zo klaar als een klontje. Relaties hangen mijn inziens nu sowieso aan een zijde draadje, dat heeft o.a. m'n familie me wel geleerd. Ik zou die actie van mij dan ook niet heroisch noemen want ik kom ook uit een ''bescheiden'' familie...haha
  Nee, zonder dollen.. meer spanningen hadden wij niet kunnen handelen en Ja, dit is in iedergeval iets waar ik Godse blij mee ben!

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Goeiemorgen Pascal,
  Lachen is het allemaal wel.
  Besef je ook waarom er niet werd ingegrepen toen bleek dat de vrouw door het niet opeten van de placenta?
  Dat dit de zondeval werd genoemd is voor mij meer dan duidelijk.
  Dat de medische wereld mij dit zo kwalijk nam is natuurlijk een heel ander verhaal en dat heet "geldindrang".
  Dat geld ons voedings-elicter bij uitstek is, is daarbij een open deur intrappen.
  Maar dat niemand van dit verhaal geen hype heeft gemaakt, nadat ik bij een 20-tal vrouwen als therapie gedaan had vind ik althans onvoorstelbaar.
  Tekent dit niet hoe "Ego"-centrisch wij zijn?
  Het is toch echt "Ikke ikke en de rest kan stikke"?
  Zelfs Maria heeft dit niet tegen haar zoon verteld, nadat haar schoondochter zwanger werd.
  Maar - alsof God haar bijstond - kreeg zij een "keizersnee", waardoor het gevecht op leven en dood voor beide uitbleef.
  Dit haalde ik ook kort in het interview aan en het bleef "stenisch" doods en/of zonder enige emotie.
  Dat sta je toch met een bek vol tanden ten "tandenknarsen?!

  Dit hele verhaal doet mij teruglikken naar het "wereldcongres From woundhealing to cancer" in 1980.
  in de zaal zaten o.a. medici uit Californië die met orgaan-transplantatie bezig waren en hen vertelde ik dat dit zwangerschaps-verhaal identiek is aan afstotingsreacties bij orgaantransplantatie en dat men door spoelen van organen met dit placenta-enzym het orgaan schoon spoelt, waardoor waarschijnlijk de afstotingsreactie verdween.
  Zo'n twee maanden later kreeg ik een brief dat dit spoelen van organen fantastisch werkte, maar dat de staf van het ziekenhuis - de farmaceutische macht achter de directie - het verboden had.
  Ik kon me niet voorstellen dat zulke dokters hun bijltje niet direct neerlegden, maar tekent weer hoe het eigen belang altijd wint van het collectief belang.

  Nu - zo veel jaren later - ben ik echt al die boosheid kwijt en zie ik het als een onvoorstelbaar inzicht wat die "oude wijzen" hadden , want ...
  Anders had jouw "gemancipeerde" vrouw ook niet meegeholpen voor brood met beleg op de plank om die 4 mondjes te voeden.
  En dat geldt voor de meeste huishoudens.

  Maar dat alle relaties nu aan een zijden draadje hangen is wel de keerzijde van de medaille.
  Ik vrees dat je gelijk hebt met je laatste zin en ook ik denk te weten dat je met jou act heel blij moet zijn.
  Maar... Het maakt niet uit of je "uit een bescheiden familie komt of uit een adelijk gezin - zoals ik .
  Alleen blijven ze daar misschien langer bij elkaar, maar zeker niet "uit liefde'. dat heb ik bij mijn thuis wel leren zien.

  Zand erover!!!
  Het is te bizar voor woorden.

  Siegfried


  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ja Siegfried,

  Ter bevestiging...

  http://www.nu.nl/wetenschap/3179747/techniek-maakt-donorlongen-geschikt.html

  Er staat natuurlijk niet bij met welke vloeistof maarja... waarom wordt het nu wel gebruikt ? omdat het er nu niet meer toe doet ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Haha Pascal,
  Er zijn 1001 vloeistoffen die reinigend werken op het interstitium van de cel, want daar zit het afval van de stofwisseling, die voor een ieder anders is.
  Maar misschien hebben ze een surrogaat-placenta gevonden, want één ding is zeker: geen patent...geen medicament!
  Maar dit is allemaal niet zo belangrijk.

  Ik vind het vreemd dat niemand echt lijkt te beseffen hoe groot de impact is van dit zondeval-verhaal.
  Ware het alleen iets wat heet "emancipatie van de vrouw" dan was het misschien nog te behappen.

  Misschien herinner je nog hoe het hier op het blogje uit de hand liep en hier daarna.
  Sindsdien is er bij mij heel veel veranderd en heb ik ook besloten dit item zelf maar "aan de wilgen te hangen" zodat het voor anderen "op te pikken" lag.
  Het heet echt niet voor niets "ZONDEVAL".
  Dit lukte me zelfs niet tijdens het interview, waar in ieder geval 2 van de 3 mannen hier totaal stenisch bleven.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen