Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


vrijdag 4 mei 2012

Het fenomeen ons “Fortuyn” herdacht.


Aanstaand weekend wordt Pim Fortuyn herdacht, die zo onfortuinlijk om het leven kwam.
Kan het toepasselijker in deze tijd dat de jeugd geen toekomst meer heeft daar ons fortuin in logaritmische snelheid dreigt te verdwijnen?
Zij noemen zich niet voor niets al enige tijd geleden “De generatie NIX”.
Is dit niet een luttel aspect van wat heet “de omkeringscyclus”?
Het gebeurt gewoon en iedereen spreekt er binnenkamers schande over, maar veel verder gaat het niet.
En mocht U een erfenis ontvangen van Uw ouders, die met hun hypotheek belast is - een staatsschuld, die ons tot slaaf van de systeemdictatuur maakt - dan ziet Uw toekomst er even duister uit.
Dertig jaar na mijn fatale lezing “Cancer, it’s like economy” is het dan zo ver.
Iedereen weet het beter en onderwijl zinkt de Titanic langzaam weg in een zee van schulden.
Sorry dat ik het zeg, maar het lijkt mijn oeverloze poging wel om een algemene discussie over ons voorland en/of de Oude Wijsheid en onze waanzienigheid op te starten.
Het is nu - na ongeveer 10 jaar rommelen in de marge - meer dan duidelijk dat dit een doodlopende weg is.
We geloven het pas als we het met eigen ogen kunnen zien en zo ver is het nog net niet.
Vreemd blijft het wel en zeker als ik terugkijk hoe enthousiast mijn website in het begin zo veel aandacht kreeg.
Dagelijks werd mijn email-box destijds gevuld en zo werd ik als pure “kamergeleerde” wereldwijs gemaakt hoe overal de leugen in onze verkankerde  wereld op alle fronten regeert.
Ik werd wegwijs gemaakt hoe het Rockefeller/Rothschild/Bilderberg complot en de wereld achter de schermen eruit zag en veel meer.
Er kwamen mensen naar Portugal en er werd zelfs een film-interview gemaakt, dat vele tongen losmaakte.
Toen had ik oprecht het gevoel dat mijn ontrafelingen over “de zwangerschap van Moeder Aarde” die op het punt stond van “Openbaring” - hoewel triest - toch iets teweeg bracht van ...
Mag ik het een zucht van verlichting noemen?
Dit was het voor mij althans wel toen alle puzzelstukjes in elkaar vielen en begreep toen ook waarom ik uit het “Witte Jassen kartel” werd gezet, omdat het stinkend geld nu eenmaal belangrijker was dan de mens zelf.
Ik moest eigenlijk blij en dankbaar zijn dat ik Fortuyn niet voorging.
Terwijl ik dit al mijmerend opschrijf moet ik denken aan een oude buurman uit Winschoten, die mij een lange brief schreef over Pim Fortuyn, die politiek Nederland op zijn kop zette.
Ik belde hem op en hoor mij nog zeggen “Man maak je niet druk, want voor je het weet is hij niet meer”. Twee dagen later was het al zo ver en de ware toedracht is tot op heden “verduisterd”..
En nu zijn wij inmiddels 10 jaar later en is - volgens mijn sparringpartner Tissen en velen met hem - de Titanic zinkende en ...
Iedere burger kijkt ernaar en kruipt in zijn schulp van angst: angst voor de toekomst.
Sprekend in vergelijkingen zie ik dit “verstoppertje spelen” als de voorbode van de laatste ademtocht waar men de adem inhoud voor het einde nadert.

Na het Volkskrantblog begon ik met hulp van Dennis dit blogje, dat nu op sterven na dood is.
Al meerdere keren heb ik er een punt achter willen zetten en iedere keer vond ik het - na enige tijd - een motie van zwakte en besloot het strijdbijltje weer op te pakken.
Maar het bleek allemaal tevergeefs.
Nu is de rek er bij mij echt uit en dat terwijl er steeds meer naar buiten komt over het paniekvoetbal dat er op alle fronten wordt gespeeld.
Nu ben ik wel zo’n beetje de naakte aap, die eigenlijk niets meer te vertellen heeft.
Wat kan ik meer doen dan dit blogje eindigen met U een mogelijkheid te geven om “alles wat U ter ore of ogen komt” hier ter discussie neer te leggen?
Want er is nog genoeg wat tot op heden niet of nauwelijks besproken werd of bespreekbaar bleek.

-Persoonlijk vind ik het onvoorstelbaar hoe steeds meer naar buiten komt hoe de Islamitische wereld steeds meer invloed krijgt in het door rijkdom verworden Westen.
Was dit ook niet de mening van Pim Fortuyn?
Al eerder schreef ik hierover summier op het blogje, maar het bleef ijzig stil.
De media doen er onderwijl alles aan om Wilders - een realistische angsthaas voor het Islamitisch gevaar - kapot te schrijven.
Waarom?

-Recentelijk zag ik op National Geographic een prachtige documentaire over kosmische ontrafelingen waar behalve ons yin/yang symbool gevisualiseerd werd, maar tevens dat men heeft vast kunnen stellen dat ons uitdijend heelal momenteel een versnelling doormaakt.
Wetend dat het Zwarte Gat vele lichtjaren van ons vandaan ligt zou dit mijns inziens kunnen betekenen dat de nieuwe Big Bang al een feit is. Weten doe ik het natuurlijk niet, maar ik had ooit graag met Stephen Hawking willen praten over zijn visie dat de Big Bang en Big Crunch nooit samen kunnen vallen daar “alles wat leven heet” altijd actie en reactie is en waarin het Zwarte Gat daarin de leiding heeft. Maar ik besefte toen nog niet dat een mier niet praat met een olifant en wereldse Goden ook niet met het plebs.

Maar hiernaast zijn zo nog -tig onderwerpen, die in logaritmische snelheid naar buiten komen.
Zo U zich geroepen voelt hierover melding te maken en Uw onderwerp ter discussie wil stellen, geef ik U hierbij “op dit einde fortuin” krabbeltje de gelegenheid.
55 opmerkingen:

 1. Hoi Siegfried

  Al weken poog ik iets op te schrijven over interessante zaken die ik lees in allerhande publicaties, maar ik krijg het gewoonweg niet op papier.(oud nieuws ik weet het)
  Enerzijds omdat dat waar ik me mee bezig houd nogal complex is en ik het zelf af en toe nauwelijks kan volgen, anderzijds omdat ik ergens bang ben dat het toch geen zoden aan de dijk zet....oftewel...vergeefse moeite of niet goed genoeg.
  En iets moet toch iets opleveren niet ?

  Ik heb nu net een schrijven van Jan Wicherinck uit, een beetje vergelijkbaar met Susan Joy Rennison van een tijdje geleden, alleen iets dieper op de materie ingaand maar uiteraard net zo New Age gekleurd.
  http://rainbow-vzw.be/redactie/documenten/ozo.pdf

  Wat me opviel is dat er al lang theorieen zijn ( met name van Russische wetenschappers) over dat de kosmos zich cyclisch ontplooit of groeit, of dat het nu langzaam duidelijk word dat culturen komen en gaan door waarschijnlijk periodieke plotselinge klimaatveranderingen precies zoals we die nu ervaren...en dat die veroorzakende krachten vanuit de kosmos komen.
  Ook de versnelling waar je het hierboven over had, en de opvolging van steeds grotere natuurrampen en menselijke rampen...

  David Wilcock voorspeld dat deze gebeurtenissen (natuurrampen) die eerst eens in de zoveel duizenden jaren voorkwamen, met de tijd toenemen, eerst eens in de paar honderd jaar, dan eens per decennium, eens per jaar, eens per maand etc. totdat ze dagelijks gebeuren...met een hoogtepunt op 21-12-2012


  Persoonlijk merk ik zelf dat des te verder we vorderen in dit voorzegde doemjaar de spanningen binnenshuis maar ook daarbuiten regelmatig zeer hoog oplopen, gelukkig kan alles nog net rechtgepraat worden wat krom is gegroeid, maar hoe lang dat nog mogelijk is...

  Ik had me altijd voorgenomen om ( zoals Maria zo mooi zei) er voor te gaan...maar dat valt me toch steeds zwaarder, mede omdat de mensen om mij heen het allemaal niet zo zwart zien en ik de doemdenker ben, de pessimist...de gek.

  Daarbij komt ook nog ( ik maak het mezelf graag moeilijk) dat ik nu aan het proberen ben mijn diverse verslavingen af te bouwen, wetende dat het straks alleen maar lastiger word en dus probeer ik nu drastisch te minderen...slim ?
  Nee, eerder beheerszucht...

  Ik heb verder geen idee maar het lijkt nu het juiste om te doen.

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Armand,
  Laat mij beginnen met ... Ik vrees dat ik die Wiecherinck ken uit mijn "egotherische periode" met o.a. Daan Akkkerman.
  Ik blijf het prachtig vinden hoe dit hele New Age gebeuren is ontstaan nadat de Bijbel al begon met "God is liefde". Noemen we dat niet "evolutie van het denken"?
  Natuurlijk wordt het steeds meer zichtbaar dat het fout gaat op alle fronten en zo werd gisteren het laatste rapport van Rome gepresenteerd dat het evht fout gaat als we zo doorgaan. Lachen want er werd slechts gezegd dat de mensheid zichzelf dreigt op te blazen. Net alsof de natuur wel weer zal herstellen, omdat wij "aliens" zijn.

  Ik weet inmiddels wel dat jij het zo moeilijk zoekt dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat terwijl je toch vrij veel Bijbelse bagage met je draagt. Dan had je toch kunnen weten dat "de waarheid te simpel voor woorden" is?
  Zou het kunnen komen door je wiet-ogen?
  Het zal me wat worden als je opeens weer helder zou zien, maar misschien is het wel het tegendeel.
  En wat je opmerking richting Maria betreft...
  Nadat zij beseft hoe de vork ongeveer in de steel steekt, wil ze alleen nog maar genieten van de natuur zo lang het kan en heeft de angst voor morgen in the black box van Pandora gestopt.
  Ik heb ontzettend gelachen hoe de media - met name de NRC - de moord op Fortuyn uitgebreid berichtte als zijnde door een fanatieke eenling en geen woord van twijfel. Mijn inzending werd dagen achtergehouden, maar toen bleek dat ik niet de enige was hebben ze het toch maar geplaatst.
  Verder heb ik weinig puf meer, want ik weet inmiddels wel dat het een illusie was waar ik achteraan liep met mijn "Zin voor het leven voor kosmisch welzijn".
  Maar heb je al ergens de idee gevonden dat de Big Bang in het Zwarte Gat misschien al verleden tijd is?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het mooie, het verhaal is voor mij vrij duidelijk...maar toch wil ik alle kleine finesses weten...terwijl ik weet dat bijv jou teksten veel makkelijker lezen dan al dat egoterische gedoe met spannende termen en uitleg...ach, het bloed kruipt....en ik maar zoeken...het houd me goed bezig.

  Misschien hoop ik ergens dat ik het inderdaad helderder ga zien, vond het wel lachen dat mijn besluit min of meer samenviel met de invoering van de wietpas, maar voor mij was het EN het geld (dat ik er niet meer voor heb) EN de naderende toekomst die er zeker voor zal gaan zorgen dat alles NOG duurder wordt...en voor mij dus onbereikbaar.

  Aan de andere kant ben ik bang voor het niet meer sussen van mijn hersenactiviteit maar dat hoop ik te ondervangen met een dagelijks rood wijntje...haha, ik moet lachen als ik het teruglees....hoop hoop hoop...

  Haha Siegfried...was alles niet een illusie ? de dwaalweg ?

  Voor wat betreft je laatste vraag, daar heb ik een hele aparte theorie over....want....hoe kon het dat zo'n 25920 jaar geleden alles opeens in een stroomversnelling kwam qua ontwikkeling van de mens ?

  Mijns inziens was dat het moment dat de Big Bang gebeurde, en dat wat we nu de grote aantrekker noemen is waarschijnlijk de Big Crunch....can you follow me ?

  Waarom gebeurde halverwege deze periode ( zo'n 13000 jaar geleden de zondvloed ?) was dat dan het begin van de Big Crunch ?

  Het is erg summier maar dat is de gedachtengang die ik steeds vaker heb omtrent dit onderwerp.

  Vreemd genoeg is dat ook exact de tijd voor de voltooing van de precessie van de equinoxen...de wobbel van de Aarde.

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Armand,
  Je weet dat ik lezen haat, omdat ik autistisch ben.
  Ik ben zo gebakken als kleinzoon van een cyberneticus.
  Mijns inziens kan niets je vernieuwen als je leest.
  Nu moet je misschien lachen met mijn 10-tal boeken, maar ik las alleen om op te zoeken of mijn cybernetisch brein in het zien of waanzien goed of slecht was. En die boeken gaf ik ook altijd uit door ze zelf te financieren.
  Mijn idee van boeken, die het volgens de uitgever GOED doen zijn volgens mij ALTIJD de leugen en/of de WISHFULL THINKING en derhalve levensgevaarlijk .
  En je leest ze ter bevestiging van je eigen kronkels.

  Weet jij hoe ver het Zwarte Gat van ons vandaan is?
  Naar mijn bescheiden mening is dit nog een menselijk zwart gat.
  De Bijbel verhaalt dat tussen het verdwijnen van de mens en het verdwijnen van het leven op aarde 1000 jaar ligt.
  Maar onderwijl is het Aquarius-tijdperk weer zo'n 2600 jaar en in die laatste fase moet het water ook weer verdwijnen.
  Zou dit overeen komen met 1000 lichtjaren?
  Weet je hoe veel jaren dat zijn? Jij weet dit vast wel.
  Ik heb het wel gelezen, maar heb niet opgeslagen.

  Kijk Armand,
  Zo weet ik nog slechts erg weinig over al dat kosmisch "va et viens"".
  Maar is het nog belangrijk?
  Mijn grootste "ontrafeling" was wel de DaVinci code en de zin van het leven voor kosmisch welzijn, nadat ik al dokterend had mogen zien hoe wij cyclisch zieker worden in lichaam en geest.
  Het aantal vragen is nog duizenden, maar voor mij was DAT een reden om zoveel semi-wetenschappers te benaderen.
  Wist ik veel dat die allemaal werken voor de Staat en zijn vooruitgang of leven in de illusie van de New Age!!!
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, kom nog effe terug.
  De lemniscaat des levens heeft dus een defect van één baktun, die moet worden overbrugd om de oneindigheid van het bewegen te garanderen.
  Daar ergens zit het sleuteltje.
  s

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even de rekenhoed opzetten...

  Eén lichtjaar is de afstand die het licht in één jaar aflegt.
  -De snelheid van het licht is nog steeds grofweg 300.000 km per seconde
  -Eén minuut = 18 miljoen km (60 x 300.000 km)
  -Eén uur = 1080 miljoen km (60 x 18 miljoen km)
  -Eén dag = 26.000 miljoen of 26 miljard km (24 x 1080 miljoen)
  -Eén jaar = 9500 miljard of 9,5 biljoen km (365 x 26 miljard)
  -1000 jaar = 1000 x 9500 miljard....is daar eigenlijk een woord voor ?

  Het centrum van ons sterrenstelsel, de Melkweg, is ongeveer 28.000 lichtjaar ver weg...met daarin een zwart gat.

  Dit zijn getallen waar ons koppie van gaat kraken...1000 lichtjaar is een afstand geen tijdseenheid dus dat is lastig...ik blijf je het antwoord schuldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha Armand,
  Dankjewel.
  Je helpt me in de brand en zie het licht niet meer.
  S,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Armand,

  Een vraag van een 'simpele ziel'......
  Kan het zijn dat afstanden (en dus tijd) in de kosmos korter worden bij afkoeling en langer bij opwarming ?
  Het is tenslotte ook het geval bij aardse materie en daarvan weten wij mensen toch inmiddels ook dat het volume wijzigd bij temperatuurschommelingen en die zijn er zoals we inmiddels (denken te )weten ook in de kosmos waarbij we de sterren en de zwarte onzichtbare materie misschien wel als twee uitersten kunnen zien....????
  En is het daardoor niet heel moeilijk een 'reeël' beeld te krijgen van tijd en dus afstanden....?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ......
  Eigenlijk vergat ik hierboven mijn belangrijkste vraag...kan het dan zo zijn dat door de enorme koude in het zwarte gat er zo ongeveer 8% meer materie inzit als dat er materie daarbuiten verhit omheen loopt te draaien.?
  sorry als ik dit wetenschapsdebacle even doorkruis maar anders blijf ik der maar mee zitten...ha ha zal verder van mn toetsenbord afblijven

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fons,
  Gelukkig simpele vragen voor deze simpele ziel.
  Natuurlijk zijn die afstanden wisselend met de temperatuurschommelingen.
  Als je naar de G-sleutel van de kosmische energie kijkt zijn die afstanden van de aarde en de zon ook veel groter geweest direct na de Big Bang.
  De bijna cirkelgang van de aarde om de zon en de maan om de aarde is daarin een teken van verzwakking of afkoeling.
  Het is de aardse atmosfeer en het leven daaronder die terugval op de zon tegenhouden. Daar is mijn hele verhaal over de zin van dit alles op gebazeerd.
  Om terug te komen op het Venus en Mars verhaaltje -als vergelijking van vrouw en man - wordt daarmee in mijn ogen aangeduid dat alle grotere planeten behalve een dampkring ook nog eens levensvormen kennen of hebben gehad, maar dat Venus het kon redden met wisselende dikte van zijn atmosfeer.
  Als de temperatuur tot het bijna absolute nulpunt daalt - zoals in het Zwarte Gat straalt het totaal geen energie of licht uit en is het daarmee onzichtbaar.
  En dan je tweede overpeinzing...
  Direct na de Big Bang was het Zwarte Gat echt leeg en dit vacuüm zorgde ervoor dat de materie met de minste energie [ ons uitdijend deel ] in dit Zwarte Gat werd gezogen.
  Zo simpel beleef ik het tenminste.
  En later ontstond er een navelstreng tussen beide om dit deel van het kosmische afval van die verbranding op te zuigen.
  In vergelijking met de zwangerschap zelf - dat was mijn hele uitgangspunt - is de recycling van kosmisch afval de bron voor leven op onze aarde.
  Maar dat zou betekenen dat die navelstreng en/of Melkweg al aan het dichtgaan is.
  En dat zou betekenen dat het Zwarte Gat al op het punt van "bevallen" staat en /of overvuld is.
  Maar omdat de afstand tussen beide zo groot is zou het goed mogelijk zijn dat die nieuwe Big Bang al heeft plaatsgevonden.
  Kijk nog maar eens naar de atoombom op Hiroshima, dan zie je hoe materie in de wijde omgeving wordt weggeblazen.
  Dit was mijn gedachte toen ik op Nat.Geographic hoorde dat ons deel zo'n acceleratie doormaakte.
  Kortgeleden las ik dat de neutronenbom geen schade aanricht aan gebouwen [ was een stukje op Xandernieuws] , maar het leven totaal vernietigt in grote omgeving.
  Dit inpassend in de golven van yinne energie die de cycli op aarde doen gaan en komen zou ik dit er wel in kunnen passen.[ Waar of niet waar?]

  Van je collega "wetenschapsdebacle" S.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Siegfried,
  Bijzonder, die uitleg, die blijkbaar pas echt binnenkomt op het moment dat 'het mag'.
  De rechtsdraaiende spiraalbeweging die onze melkweg maakt wordt op deze manier wel heel verklaarbaar.
  Het doet mij denken aan 'het doucheputje'waar het water ook steeds sneller naartoe gaat bewegen naarmate het dat putje bereikt....en er tenslotte in 'verdwijnt'.
  Alles lijkt op alles en weer "zo boven zo beneden"...mooi !
  Dat de Yinne energie ons doet bewegen spreekt nu ook meer tot 'de verbeelding' .
  Ook 'het grote plaatje' en de overeenkomsten met onze kernenergie lijken zo één van hetzelfde en zullen zoals het er nu naar uit ziet elkaar gaan 'versterken'.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha Fons,
  Bijzonder of waanzienigheid ...of bijzondere waanzienigheid.
  Heb net het nieuwste rapport van Rome gelezen wat toch samengesteld is door top-wetenschappers. Het is echt brullen van het lachen!
  Het enige wat misschien klopt is dat de klok op 1 minuut voor 12 staat, maar dan is het wel voor de aarde en niet voor de mensheid.
  En wat onze kernenergie betreft...
  Wij zijn toch kinderen van de Goddelijke Kosmos en zo gedragen wij ons dan ook.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja Siegfried ..woorden en volg orde's

  ....er bij-zonder denken... en dus zien in de waan... alleen waar-nemen dus?
  Maar wij moeten met ons 'denkvermogen' ver-woorden om dat wat wij dan 'zien' te be-grijpen en over te brengen.....dan wordt het toch weer denken te zien door eigen bril..ha ha !?
  Wat een 'perfect defect'... !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fons...
  Mag ik je wat vragen?
  Is je spelletje met woorden - wat soms extreem is - je vluchtweg voor angst?
  Je kunt natuurlijk de bal teruggooien, maar ik worstel vaak met woorden, omdat ze nu 2 spiegelbeeldige betekenissen hebben.
  Het spreken in vergelijkingen - opdat gij het niet verstaat - is daar de uitwas van.
  Ik zie de politiek en economisten hetzelfde doen.
  Iets zeggen wat men eigenlijk niet durft te zeggen.

  S.
  Het lijkt gvd. wel of

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Siegfried,
  Leuk dat je dat zo ziet maar ik denk dat het voor mij juist het uitpuzzelen is van de werkelijke waarde (voor mezelf dan)van een woord dat wordt gebruikt door mijzelf of wie dan ook en ja daar kan ik als je dat zo wilt zien, heerlijk in vluchten én lachen om de soms spiegelbeeldige betekenis van de woorden die voorbij komen en wat ik hierboven probeerde te doen was inspelen op jouw 'open stelling'of het "bijzondere waanzienigheid' was of "bijzonder en waanzienig"in jouw reaktie op de mijne.
  Maar als ik daarmee zand in mijn eigen ogen strooi doe ik dat naar mijn beste weten nog geheel onbewust.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha Fons,
  Ik zeg niet dat ik het zo zie, maar het was een open vraag.
  Mede door mijn eindeloos zoeken -zowel in de geneeskunde als in die cycli - kwamen er zo veel bizarre "kleinmenselijke verklaringen of woordkeuzes voor" dat ik er niet meer omheen kon.
  Voor mij voelde dat steeds triester en mede omdat ik geleidelijk aan ging beseffen dat communiceren met elkaar daardoor totaal zinloos was.
  En als het dan echt heel moeilijk ging worden ging men ook nog vooral Engelse woorden gebruiken.
  Maar dit geldt tevens voor het lezen van boeken waar iedereen het zijne ervan maakte.
  Dat is ook waarom één van mijn stellingen is dat de uitvinding van de boekdrukkunst misschien wel de allerslechtste uitvinding van de mens is.
  Misschien ken je die leuke parabel over een monnik en zijn hulpje.
  Er kwamen veel mensen bij die man om raad.
  Op een dag vroeg zijn hulp hem "Meester, mag ik U wat vragen?"
  Natuurlijk zei de monnik. "Wat mij vaak verbaast "meester" is dat U tegen verschillende personen zulke tegengestelde adviezen geeft. Dat snap ik niet".
  De meester lachte en zei "Had ik het tegen U?"

  Nu zijn we zo ver dat we met gemak de van Dale opnieuw kunnen schrijven, want haast alles heeft daarin zijn omkering al heeft.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Siegfried,

  Na een nachtje slapen en alles nog eens nalezend moet ik eigenlijk zeggen dat ik dus wél bewust vlucht uit de realiteit en op zoek ben naar 'wat oa Alfonsus ooit was'
  Doordat ik steeds meer ga zien door de 'zelfkastijding' van altijd alles bij mezelf zoeken (ipv bij de ander) zie ik mijn eigen gedraai en daardoor ook makkelijker hoe anderen net zo "konkelen" met waarheid in wat men/ik zeg(t) in tegenstelling tot wat men/ik doe(t).
  Eigenlijk leef ik in de illusie dat 'het leven' anders zou moeten/kunnen maar 'denk' inmiddels beter te weten.
  En dat is en blijft toch wel vaak een soort van 'spagaat' waarbij ook, en dat gebeurt steeds vaker ....ruimte lijkt te komen voor een stukje berusting in de wetenschap dat het perfect gaat zoals het gaat.
  De werkelijke betekenis van woorden op hun oorspronkelijke waarden terugvinden helpt daar (denk ik te weten wel eens bij) en dat vindt mijn egotje dan waarschijnlijk zo 'leuk' dat ik daar dan gelijk weer mee naar buiten treed in de stille (wan)hoop dat 'anderen' dat ook zo zien....ha ha
  Daarom las ik in allereerste instantie jouw reaktie en vraag,ook weer als een aanval op mij en werd boos ha ha omdat ik vluchten als 'negatief' zag terwijl ik het zo 'goed'.... bedoelde. wat kan ik mezelf toch (h)eerlijk in de war denken verdomme !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha die Alfonsus,
  Wat kon ik meer doen dat zoeken naar wat je zo schijnheilig maakt en dat was bepaald niet moeilijk [zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfonsus_van_Liguori]
  Natuurlijk kom je daarmee in een spagaat.
  Ik zie hetzelfde bij Maria, die aanvankelijk -en nog steeds - zegt heel blij te zijn met het verhaal en zoekende in de woestijn is om het plaatje nog mooier te maken.
  Maar dat is - als ik naar mijzelf kijk - de spiegel van misschien wel hoe allen die zich mijn "uittredingsverhalen" eigen hebben gemaakt.
  En hoe men er mee naar buiten treedt is weer inherent aan de erflast.
  Bijzonder is het in ieder geval wel.
  Ik vind het nog altijd heel bizar om te zien hoe kwetsbaar het ego wordt als ik gewoon de reacties tweeledig lees [in positieve en negatieve zin] en er heel soms iets van loslaat.
  Maar ik vrees wel dat je moeder je met je naam Alfonsus heiliger wilde maken dan de paus.
  Haha
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha ha Siegfried dank voor deze 'treffende' biografie ...... waar veel meer 'toevallige' overeenkomsten in zitten als dat ik zou 'willen'!
  Het zal mijn moeder wellicht wel goed doen.....ik zal het haar eens vragen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd Fons wat je erover kan of durft te schrijven.
   Maar voor mij geldt als geen ander "Its all in the word and ... in het woord en/of de naam staat je lotsbestemming beschreven.
   En door verbastaarding van de naam Alfons > Fons [sorry, I cannot help it] blijf je stoeien met een zelf gecreërd probleem.
   Ach...
   Denk maar dat ik gek ben, want er is niemand die dit serieus neemt.
   S.

   Verwijderen
 20. Next chapter..
  Kreeg vanmorgen een enthousiaste mail van een buurman doorgestuurd van "toevallig" De Telegraaf. http://www.telegraaf.nl/buitenland/12106514/__Maya_s__wereld_vergaat_niet_in_2012__.html
  En ze hebben gelijk, want de wereld vergaat niet, maar de mensenwereld blaast zichzelf op.
  Volgens de Maya's vergaat de wereld pas over 7000 jaar.
  En dat klopt heel redelijk, want in het Aquarius-tijdperk "verwatert het leven en in Steenbok wordt de aarde weer woest en ledig.
  Isn't it coincidence?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Siegfried,
   Het eerste wat ik dacht, want 'het' stond vanmorgen ook op de VOORPAGINA van het AD, was...zouden ook de Maya's tijdens hun search ook geen 'last' hebben gehad van voortschrijdend inzicht en hebben zij daarom na deze eerste kalender een tweede moeten/willen maken.?
   Want laten we 'eerlijk' zijn, wij mensen kijken altijd eerst naar iets anders voor wij naar onszelf gaan kijken.

   Verwijderen
  2. Fons,
   Ik zou het niet weten, maar als ik pure wetenschapper was geweest zoveel -tig jaar geleden zou ik het hele verhaal over de "bevalling van het leven" als geheel op tafel leggen waarin "het hoofd van evolutie" eerst wordt geboren.
   En... dan...uiteindelijk...
   De Bijbel is het laatste boek waar de mens al pure egoist alleen maar aan Ikke Ikke en de rest kan stikke denkt.
   Die ouwe monniken waren zo gek nog niet.

   Hahaha van Bokkepoot [ het offerlam]

   Verwijderen
 21. Morgen Siegfried,

  Na wat gebrainstorm...die 1000 jaar, zou dat de periode zijn tussen de Big Bang en de Big Crunch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Na bovenstaande gelezen te hebben...

  Als het Steenbok-tijdperk erop zit en de Aarde weer woest en ledig is, zou het Boogschutter-tijdperk dat daarna weer aanbreekt dan de nieuwe "vuurwerkpijl" worden voor de nieuwe cyclus ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. uiteraard vergeet ik overal mijn naam onder te zetten

   Armand

   Verwijderen
  2. Haha Heer Armandus.
   Ik vrees dat je geen gelijk hebt.
   Zoals U weet als "Kerkelijk Ingezegende" kwam de mens aan het einde van de 6-de dag en die eindigt na Steenbok.
   Maar...
   Zoals U weet nam de Goddelijke Kosmos een rustdag "toen hij zag dat alles goed was", maar ik vrees dat hij die al heeft opgesoepeerd.
   Dat zou m.i. dan ook de Big Crunch worden waarin ons deel van het Heelal in het nieuwe Zwarte Gat gezogen wordt.
   In relatie met de lichtjaren had ik daarom het idee dat de Big Bang al een feit was, omdat het Heelal nu zo snel zou uitdijen volgens H.H.kosmologen.
   Gelukkig behoef ik daar geen aandacht meer aan te schenken, want het zijn peanuts in de DaVinci Code.

   Siegfried

   Verwijderen
 23. Het is misschien maar goed dat ik geen gelijk heb...ik zie het nog veel te moeilijk volgens mij...het is ook verrektes lastig om in cycli te zien met zulke grote tijds spannes...

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Armand,
   Wie zegt er dat je geen gelijk hebt?
   Ik zei alleen maar dat ik er anders over dacht en als ik dat zeg betekent dat gewoon dat ik het niet precies weet.
   In ieder geval lijkt het mij waarschijnlijk dat - dit ging over de Maya-kalender die volgens nieuwe ontdekkingen voorspelde dat de wereld niet in 2012 zou vergaan, maar zo'n 7000 jaar later.
   Dan is er dus waarschijnlijk een Big Crunch en dit komt nadeloos overeen met de Bijbel en de kosmische jaarcycli van 12 aeonen.
   Dacht je werkelijk dat ik mij bewust ben hoe lang 2600 jaar is?
   Waar ik mij wel van bewust ben is wat oneindig bewegen inhoudt.
   S.

   Verwijderen
 24. Ach, ik ben een pietje precies, en 2 sterretijden zijn grofweg 4000 jaar...dus ik mis 3000 jaar...maar dat kan aan mij liggen.

  Wat ik eigenlijk het meest bijzondere aan het hele Maya gebeuren vind...is dat men eerst nogal lachwekkend deed om het idee dat de wereld ten einde zou komen...naarmate er meer info op TV en internet kwam, werden mensen toch wel bang...en nu zegt men gewoon ijskoud dat het allemaal niet waar was en dat eerdere "voorspellingen" niet klopten, dat we zeker nog 7000 jaar hebben te gaan...om iedereen maar weer gerust te stellen...geweldig.

  Ik ben trouwens bang dat het niet roken inderdaad helderheid verschaft, ik zie nu nog meer mijn eigen bullshit.( heb trouwens een heerlijk wijntje gevonden voor net geen 2 euro, het begint al te wennen, haha)

  Gelukkig mag ik morgen weer heel vroeg aan de bak, net doen alsof en tegelijkertijd hard werken aan het gegeven: er is niets aan de hand en de economie moet groeien....voor eigen overleving.

  Slaap wel

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Armand,
  Zo ver ik weet zijn sterretijden zo'n 2600 jaar, maar dat heb ik ook maar uit de boekjes. Weten doe ik het niet.
  Ik heb dit ooit op dit blogje als vraag neergelegd met als opmerking erbij dat de maanden van het jaar om en om verschillen en Februari er als maand er wel heel bekaaid afkomt.
  Helaas leidde dit nergens toe.
  Maar wat wel ... zou ik haast zeggen.
  Er is toch niets echt bespreekbaar als het echt dicht bij komt?
  Zelfs de gevolgen voor de man/vrouw relatie na de zondeval is nog een volledig taboe gebleken.

  Natuurlijk is iedereen bang, maar het wordt bewust door de hoge bomen en met succes gebrainwashd dat wij positief moeten denken en dat we verdomd goed bezig zijn.
  Maar onderwijl ziet iedereen dat het op alle fronten fout gaat.
  De mensenplaag heeft al zo'n 50 % van land- en zeeleven uitgeroeid en de industrie draait nog fantastisch als het om de wapenwereld gaat.
  Vanaf het begin heb ik die datum 2012 gezien als het begin van de Openbaring van het leven waar het hoofd eerst geboren wordt.
  Ik neem aan dat jij bij de geboorte van je dochter geweest, die begon waarschijnlijk met een "oerkreet" om daarna vlotjes te gaan.
  Helaas hebben we hier - om met Maria te spreken - een pure mannensite.
  Volgens Maria is dat mijn pakkie an, omdat ik volgens haar niets - maar dan ook helemaal niets - van vrouwen snap.
  Ach..."het is wat het is" zal ik maar zeggen.
  Er is wel meer wat ik totaal niet begrijp in deze wereld van louter leugen en bedrog en "vechten voor je gelijk".
  Maar voor mij staat vast dat de Maya's een verdomd goeie kijk hadden op het kosmisch spel en ik kan verder niet beoordelen of die hiërogliefen nu juist zijn geïnterpreteerd of niet.

  Wat je wiet roken betreft kan ik niet anders zeggen dat het me niet verbaast. Het is een perfect middel voor vluchten uit de realiteit.

  Om nog effe terug te komen op de zondeval...[special for Fons]
  Het lag in de bedoeling om via een streekkrantje - als een soort advertentie - in het kort te vertellen over de wondere wereld van de zwangerschap en de essentie van het opeten van de placenta, nadat ik op Google -tig sites tegenkwam met therapeutische centra met bolle waanzin.
  Maar het is bolle waanzin, want mensen willen dolgraag belazerd worden.
  De aandacht die 10% van de vrouwen daardoor krijgen is waarschijnlijk veel belangrijker dan een preventieve therapie.
  Dus zeg ik die afspraak maar weer af.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Siegfried,

   Jouw "Don Quicotte-gevoel" komt waarschijnlijk weer 'precies' op tijd na jouw night-mare van afgelopen nacht.
   Het is blijkbaar de tijd nog niet en 'het middel' van 'waarheid adverteren' via de volksverlochening van reclame had dit waarschijnlijk weer verstoord dus wéér geen toevalligheden in het spel ?
   Heb jouw tekst toch doorgestuurd naar wat mensen omdat het voor mij zo duidelijk verwoord leek en daardoor de werking van 'het verhaal' zou kunnen versnellen....maar net als alles is het wat het is en niks meer.....voorlopig.
   Dank voor jouw moeite !

   Verwijderen
 26. Ai ai, mijn fout...ik bedoelde 1 aioon van grofweg 2040 jaar, zoals we nu het tijdperk Waterman ingaan en daarna Steenbok, dan zijn er 4080 jaar voorbij...vandaar dat ik daar vraagtekens bij plakte...maar het zou natuurlijk best kunnen dat de Maya's het exact hadden, en wij inderdaad verkeerd interpreteren..zoals we dat met alles doen.

  De geboorte van dochterlief verliep enigzins problematisch, ze heeft vastgezeten en ik mocht helpen met duwen op de buik ( met de onderarmen) waardoor ze eigenlijk in 1 x floeps eruit kwam gevolgd door een overstroming van vruchtwater...ik zie de verpleegsters nog achteruit springen...haha

  Ze was eigenlijk best rustig, maar dat zal wel door de traumatische ervaring zijn gekomen van het iets te lang vast blijven hangen.

  Moeder hield zich sterk, buiten wat gepuf en gehijg viel het reuze mee qua geluidsoverlast.

  Je bent niet de enige, ook ik heb af en toe het idee totaal niets te snappen van het vrouwelijke geslacht, ik dank haha God dan ook regelmatig dat wij thuis bij ruzies etc nog enigzins de zaken kunnen uitpraten, zonder allerhande verdere sancties of nieuwe leefregels, maar ook dat zal wel veranderen op het moment dat ook hier de stekker (lees welvaart) eruit gaat.

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mijne Heren,

  Even een kort berichtje van het astrologisch front n.a.v. de discussie over sterrentijden.
  Een volledige cyclus van de 12 dierenriemtekens is ongeveer 26.000 jaar, dus voor 1 teken is dat ongeveer 2160 jaar. Misschien iets meer duidelijkheid nu?

  Nico

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dank Nico,

  Had het ook nog even nagekeken, inderdaad 25920 jaar ( schijnt een apart getal te zijn volgens Phytagoras)

  Wat ik altijd opvallend vond is dat de grote zondvloed ongeveer een 13000 jaar geleden zou zijn gebeurd, halverwege de cylus dus.

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ach ja Nico,
  Ik ben blij dat je mij corrigeerde.
  Natuurlijk wist ik dit wel, maar mijn dementie of vermoeidheid gaat nu echt parten spelen.
  Vanaf - of eigenlijk al een jaar voordat - ik naar Nederland kwam is het steeds verder bergafwaards gegaan.
  En hiermee is nu wel duidelijk dat ik moet stoppen.
  It was a real mission impossible.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Na het lezen van deze droeve boodschap schoot mij een citaat in het hoofd van een ex dokter die 'ziel en zaligheid eraan gaf 'de waarheid' boven water te schrijven......
  Hij schreef letterlijk:
  "En als het dan echt heel moeilijk ging worden ging men ook nog vooral Engelse woorden gebruiken".
  Het is waar.... het is de bal terugleggen ha ha maar gelukkig zit dr toch nog wat menselijks in jouw bijzonder zijn !
  Siegfried.... wat nou mission impossible...?... er zijn toch mensen die jouw visie lezen én op hun manier daarvan zijn gaan 'houden' ook al is dat dan vaak uit eigenbelang en in kleine getale.
  Laten wij hier als het jouw belieft elkaar blijven bestoken met wetenswaardigheden al is het maar om stoom af te blazen van de angst van zien !?
  Uiteraard praat ik hier volledig voor mezelf en ben ook benieuwd naar andere visie's.
  En die paar 'foutje's en vergeetachtigheden van jouw worden dan, zoals hier boven maar weer laat zien met Nico's reactie, vanzelf ingepast ha ha .

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Siegfried sorry,
  Die laatste [ha ha] had natuurlijk [snik snik] moeten wezen.
  Ik ben gewoon kwaad dat (bijna) niemand in wil zien wat jij probeert te vertellen en dat het dus écht een zinloze opdracht lijkt.
  Doorgaan met 'jouw' blog betekent voor de meeste mensen om ons heen(waarschijnlijk) net zoveel als stoppen.
  De enige vraag is (voor mijzelf dan)hoe komen we/ik dan dat 'laatste' stuk door in ons besef van onmacht ?...in stilte en berusting ?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Fons,

  Het is inderdaad frustrerend om te zien dat bijna niemand durft verder te kijken dan zijn/haar eigen neus lang is...maar goed, kan jij anders dan dat in je genen is geschreven ?

  Ik niet, heb ook geprobeerd om links en rechts het verhaal te verspreidden, raakte gefrustreerd van de onzinnige opmerkingen van mensen, men WIL gewoonweg niet weten en iedereen weet het beter....ach, ik kan er af en toe zelfs al mee lachen, al is het als een boer met kiespijn.

  De woorden: Vergeef het hun vader, want men weet niet wat men doet, vind ik werkelijk geniaal en dwingt me altijd weer tot nederigheid, ook al heb ik links en rechts iets gekregen van het grote verhaal en poog ik daar vaak mee te schermen...maar wat moet je anders ?

  Ik kan mijn ogen aan de ene kant er niet meer voor sluiten en aan de andere kant zou ik echt niet weten hoe iets anders te gaan doen.
  Dat probeer ik wel met kleine stompzinnige veranderingen maar of het werkelijk ergens toe bijdraagt ??

  Zoals ik het nu schrijf zie ik dat gewoon als EGO wat poogt de toekomst te beheersen, meer niet.

  Stilte en berusting zijn waarschijnlijk de 2 dingen die niet in het laatste stuk voorkomen...ik vrees zelfs het tegenovergestelde.

  En ook dat is wat het is.( andere woorden vind ik er niet voor al had ik het graag anders gezien)

  Armand

  BeantwoordenVerwijderen
 33. En al surfend kwam ik onderstaand artikel met boek tegen....

  De waarheid is ons inderdaad aan het achterhalen...misschien krijg ik Siegfried hier nog mee gekieteld..

  Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme:

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vertrouwen-in-chemotherapie/

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Goeiemorgen Heren,
  How to react of anders gezegd "Waar zit mijn probleem".
  Misschien is het wel dat er in al die tijd eigenlijk nooit echt vragen, opmerkingen of eigen bijdragen zijn en dat terwijl ik weet dat ik vaak "als een olifant door de porseleinkast" dender.
  Zo krijg ik af en toe wel mailtjes met allerhande vragen van mensen en als ik dan vraag of ze die vragen op het blogje willen zetten,zijn die mensen als sneeuw voor de zon verdwenen.
  Nog gekker wordt het als ik nu wordt bestookt door een buurman, die me met de regelmaat van de klok linkjes stuurt om - naar hij zelf zegt - mij te bevestigen in mijn uitspraken als hij hier een wijntje drinkt.
  Of ik hem vraag om met iets eigens te komen en/of op het blogje gaat lezen, zegt hij dat hij niet van lezen houdt.
  Voor het ego is het haast een blamage geworden om vragen te stellen, want dat voelt als nederigheid en dat is "des duivels oorkussen".
  Natuurlijk is het onmogelijk om "in stilte te berusten" of leren te berusten. Zelfs wiet of andere drugs helpen daar niet bij.
  Ik moet opeens denken aan een uitspraak van Jesus "Zo lang Uw linkerhand niet weet wat Uw rechter doet, zult gij dolende in de woestijn zijn".
  Is dit niet geniaal?
  Ik word er tenminste klein van.

  Tenslotte is het ten ene malen onmogelijk - ook al heb je het verhaal EIGEN gemaakt - om het anderen in de strot te duwen. Dat is the joke en/of de spiegel van je eigen ZIJN. Maar zo zit de denkwereld nu eenmaal in elkaar.
  Dat is ook de reden dat al mijn pogingen om in contact te komen met mijn vroegere collegae allemaal strandden. En zelfs met allerhande mensen die wereldse bekendheid genieten. Zo zegt men dit, maar ze genieten echt van hun macht en daar mag nu eenmaal niet aan getornd worden.

  Allemaal van die kleinmenselijke ego-trekjes, die iedereen denkt nodig te hebben om in die dolgedraaide wereld te blijven functioneren.
  Vergeet niet dat ik dan wel al die uittredingen heb gehad, maar in die tussenliggende jaren was het wel louter "zien en verbazen", waardoor ik ahw. gek werd van mijn eigen vraagtekens: vragen waar niemand antwoord op kon geven en daardoor haast geirriteerd werd. Dit was in de geneeskunde zo en daarna ook. Allemaal aantasting van "eigenwaarde".

  Nadat Nico gisteren even wat recht zette wat krom was, heb ik hem gebeld.
  Het werd voor mij een bijzonder telefoongesprek.
  Hij heeft zich zo'n beetje zijn hele leven echt VERDIEPT in de astrologie en toch voelt hij het zelf als dat hij eraan geroken heeft en zeker hier "publiekelijk" geen uitspraken zal doen over eventuele calamiteiten. Ik kan me dat verdomd goed voorstellen en geef hem daar volkomen gelijk in.
  Hij zal hooguit dingen die werelds gebeuren achteraf met zekerheid kunnen inpassen, want onze kennis is en blijft t.o.v. "Oude Wijsheid" toch zeer beperkt en dat beseft hij terdege.
  Dankjewel Nico.
  En zonder mijn vreemde dromen zou ik het "schaakspel des levens" ook nooit aan het papier hebben toevertrouwd.

  Genoeg gezever van mijn kant.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Armand,
  Je kwam er net tussendoor.
  Ik heb -via Maria die een boek van deze Andreas Moritz uit de bibliotheek haalde - dit vernomen.
  De titel is natuurlijk opvallend, maar...
  Hij beweert dat hij via mental brainwash kanker kan genezen.
  Voor mij riekt het boek helaas naar "an American Hype" en dat was de reden dat ik geen contact met hem zocht.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Uiteraard heb ik het boek zelf niet, vond het wel direct in het oog springen, de titel heeft ie in ieder geval wel goed.

  het klonk ook bijna te mooi om waar te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Goeiemiddag Allemaal,

  Ik heb alle reacties weer gelezen en alhoewel er tig onderwerpen door elkaar lopen is er toch altijd wel weer een duidelijk beeld te scheppen wat er leeft. Bij mij is het wel een irritatie die ik krijg van de buitenwereld die natuurlijk wel mede geschapen wordt door - en ik meen bij bijna iedereen- het super propaganda apparaat de televisie waar de hoogmoedige uitlatingen van het scherm spatten om het zomaar te zeggen.

  Het onderwerp van de Zondeval laat ik -voor mezelf dan- voor wat het is want het is wel duidelijk dat deze val in onbehagen heeft geleid tot ieders ontevredenheid dat mijn inziens daarom ook moeilijk bespreekbaar blijft... en buiten dat nemen gedane zaken geen keer. Het blijft wel jammer dat niet meer mensen deze loop van het leven willen zien want ik voel mij toch bevoorrecht te weten dat het niet anders heeft kunnen gaan en...
  In de mensen wereld draait nu echt alles om oplossingen zoeken ten teken van de aanstaande vrije val. Mijn inziens zal iedereen de waarde van het naar individualiteit gegroeide leven moeten gaan loslaten voor het collectief van leven en mijn inziens is de opkomende Islam daar een teken van met als duidelijkst aspect de zelfmoord voor Allah. Zijn zij daarmee een voorloper ? en zou hier dan naar verwezen zijn in Bijbel ?

  Verder om in te gaan op of de Big Bang al een feit zou kunnen zijn... Het beeld wat ik erbij heb is natuurlijk dat het heen en weer terug gaat en mijn inziens is er dus maar één ''evenement''. Wij zijn dus terug aan het kijken naar ons eigen ontstaan en dat is ook waar we weer naar toe gaan.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Haha Pascal,
  Feitelijk zat ik alleen maar te wachten tot iemand de handdoek van de zondeval zou oppakken.
  Was het alleen de val in onbehagen?
  Was het überhaupt wel een val in onbehagen?
  Als ik zo om me heen kijk lijkt het er voor mij niet bepaald zo uit te zien.
  Goed... de vrouw kreeg dan wel de broek aan en kwam in de buitenwereld te staan, maar ik heb nu niet bepaald de idee dat ze dat erg vindt.
  Neen.
  Kijkend naar de dierenwereld en hoe het vrouwtje met haar kroost omgaat, kan je daar duidelijk zien dat als het jong eenmaal volwassen is zij het kroost de rug toekeert en verder gaat met haar eigen leven.
  Maar door het grote trauma van de bevalling - een gevecht op leven en dood - zullen beide als ze het overleven door dit trauma levenslang met elkaar verbonden blijven als "lotgenoten".
  En in een evolutie van de mens - man en vrouw - naar een steeds groter defect tussen denken en weten heeft dat wel een voordeel.
  En dit houdt wel in dat beide aeonisch steeds egocentrischer wordt.
  Want zo ziet zij zich o.a. ook verzekerd van een oude dag.
  Genoeg erover.

  Ik ben met je eens dat de Islam als voorloper van het Christendom nog louter leeft en wil sterven voor Allah.
  Daar liggen hun rooths en dit wordt nog heel gevaarlijk voor de Christenen in hart en nieren, want die leven echt alleen voor Ikke Ikke als het er echt op aan komt.
  Dat zie je nu al duidelijk gebeuren en de vele verhalen op Xander-nieuws bevestigen dat alleen maar.

  Verder zal ik je sprookjes zeker niet afnemen.
  Dat deed ik al genoeg.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. hallo, mijn naam is Rick. Ik ben de laatste 3 jaar regelmatig op deze site gekomen, af en toe een artikeltje gelezen dat me aansprak, en achteraf zat ik met meer vragen dan antwoorden.
  Dit word voor mij de eerste keer dat ik op een blog schrijf...

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik ben geboren, naar school gegaan, jaren slaande ruzie met mn ouders heb gehad, een paar jaar goed en wel op mezelf met een halve baan en uitkering, en dan lees je dat het zeer binnenkort einde verhaal is voor de mensheid. Ik kan dat heel moeilijk verkroppen.
  Als ik de artikelen van Siegfried goed begrijp, zegt hij dat alles vastligt in de sterren. Iedere gebeurtenis kan niet anders lopen dan dat die loopt, iedere baan van ieder atoom ligt vast, dan lijkt mij dat iedere beslissing die iedereen neemt ook al vastligt. Dat betekent dat we eigenlijk geen keuze hebben. Corrigeer me als ik het verkeerd zie.
  Dit klopt volgens mij niet met wat er in de bijbel staat. Ik ken de bijbel niet zo heel erg goed, maar ik weet wel dat er ergens staat dat als je je niet bekeert of je leven betert, dat je te maken krijgt met een eerste en tweede dood. dit suggereert dat men dus wel degelijk een keuze heeft tussen zn eigen weg te gaan en proberen te leven zoals God dat van de mens verlangt.

  ik wil graag weten hoe jullie hierover denken.

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Welkom Rick,
  Jammer dat je jezelf 3 jaar lang gepijnigd hebt met 1001 vragen.
  En het zijn heel essentiële vragen, die normaal niet worden besproken.
  Maar als ik zo je levensgeschiedenis lees in notendop ben je een kei in het verstoppertje spelen. Behalve dan dat jij en niemand nog iets weet van zijn/haar geboorte.
  Neem dan ook aan dat je introvert bent en/of graag in je eigen binnenwereld leeft.

  Je invulling van mijn verhaal is correct.
  Alles is van A tot Z vastgelegd in je genen en voor alles wat is geldt hetzelfde. De idee van een vrije wil is net zo lachwekkend als denken dat er maanmannetjes zijn.
  Ik kan het niet helpen dat we bijna einde verhaal leven.
  Het verhaal hierover staat in het laatste hoofdstuk van de Bijbel, maar men leest niet graag over het einde [ individueel en collectief ] en dus poetsen we dit weg uit onze hersenen. We zien wat we willen zien en het liefst het goed in jezelf en het kwaad buiten je.
  Je mening dat dit niet strookt met de Bijbel is juist en onjuist of zo je wilt waar en onwaar.
  Op de website zelf en naar ik meen ook op de film heb ik uitgelegd dat God de representante is van de kosmos als geheel.
  De bijbel met zijn God die aan de touwtjes trekt is in het leven geroepen als "hooppil" voor de mensen om tot het bittere eind door te gaan om...
  Dit blogje heet dan ook niet voor niets "De zin van het leven voor kosmisch welzijn".
  Er staat ook in dat wij niets meer zijn dan stof "Uit stof zijt gij geboren en tot stof zult gij wederkeren". Wij zijn geboren uit gerecycled stof van de sterrenverbranding en/of atomen.
  Iedere beslissing die iemand neemt of wat men overkomt is daarin een puur genetische en 100% bepaald door erflast.
  Wij kunnen dan wel denken bewuste te keuzes maken, maar die keuzes zijn altijd tijdsgebonden vastgelegd in de genen.
  En mag ik je vragen...
  Weet jij het verschil tussen goed en kwaad?
  Is oorlog goed of kwaad?
  Denk je eens in als er geen oorlogen waren geweest dan leefden we hier met 1000 miljard mensen en hadden we de aarde daarom al vernietigd.
  Voor ziekte geldt feitelijk hetzelfde en omdat wij nu zo technologisch veel kunnen dreigt de aarde toch door een mensenplaag te worden vernietigd.
  Can you follow me?
  En zo wordt onze technologie ons noodlottig.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Rick,
  Ik las jouw eerste reaktie en kwam terug op de plek waar ik een jaar of 7 geleden ook zo ongeveer was en ja ja, nog af en toe weer lijk aan te zijn gekomen.....vluchten uit de reele tijd en in jezelf (ben ook in tegenstelling wat ik tot dan dacht te weten Introvert) gaan puzzelen hoe het komt, dat je daar weg wil.....
  Het enige wat ik jouw eigenlijk wil vertellen is gebaseerd op een een citaat wat ik van Siegfried ooit heb gehoord.
  "Twijfel is het begin van de waarheid" en dan heb je moed nodig om door te gaan met zoeken waarbij diezelfde introvertheid eigenlijk direct weer het beletsel is want je bent dan bang voor de 'boze buitenwereld'!
  Je moed neemt wel toe als je beseft dat veel erflastige normen en waarden waar je vanuit je 'basis' op drijft(lijkt te drijven) totaal geen houvast doch slechts ballast zijn.
  Als je ont-dekt dat je dus nog steeds gelooft in Sinterklaas terwijl je weet dat hij niet bestaat maar slechts een hersenspinsel is stop je ook met geloven ....maw je laat het los en wat je niet meer vast hoeft te houden kost je dan ook minder/geen energie meer.
  Dat je dan steeds meer dingen gaat zien waar je totaal niks mee kan en mag doch slechts "zien en verbazen" is weer de volgende uitdaging voor je Denken/Ego en lastig.
  Toch kan ik al met al wel zeggen dat het mij niet ongelukkiger heeft gemaakt dan ik was, dus kijk maar of je wat kan met mijn 'eigen' verhaal.
  Overigens ben ik blij een nieuwe meeschrijver op dit 'eenzame'blog te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Siegfried,

  Even nog over de zondeval want volgens mij heb je toch mijn vraag beantwoord of er zoiets is als een gevoel van het collectieve lot met je uitleg van lotgenoten. Het is dan immers toch dit trauma waarin onze lotsbestemming ligt ?
  Het lijkt mij toch een val in onbehagen want die levenslange verbintenis loste het probleem van dat trauma dan toch niet op ? en als ik om me heen kijk is het niet bepaald een Paradijs gebleven.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Pascal...
  Ik weet niet wat je zegt, maar volgens mij ben je "Raascal".
  Dacht je werkelijk dat de mensheid - gesteld dat de vrouw nog steeds niet in die zonde was gevallen en de kerk haar niet had bijgestaan met een huwelijk - tot de nodige mensenplaag was uitgegroeid?
  Ten eerste:
  De mens wordt met het aeoon steeds egocentrischer.
  Na de borstvoeding en als het kind kan lopen had ze hem misschien tot zijn zevende beschermd. Daarna moest hij het zelf maar uitzoeken. In Portugal was het 2 generaties geleden al zo dat de kinderen van 6-7 mee moesten werken op het land.
  Nu gaat de vrouw al enkele weken na de bevalling werken en dan krijg je die tafrelen als Robert M. [ teken van kindsheidsfase van de cultuur en gebrek aan moederliefde ].
  Ten tweede...
  En dacht je werkelijk dat de man als pure egoist zich dan nog uitsloofde om huis en haard te verdedigen met gevaar voor eigen leven?

  Neen het trauma overleven is een verbintenis voor het leven.
  En zeker voor de vrouw.
  Ik kijk naar mijzelf - zucht...zucht - en liet mijn vrouw en kinderen in de steek, omdat ik dacht "verliefdheid" en "ware liefde" voor iedereen de toekomst was.
  Echt net zo bizar als denken zelf.

  The crazy Hollandezy ... werd ik terecht in Portugal genoemd.
  Heb je wel eens een volwassen bok zonder horens gezien...?
  Ik niet.
  Zei de gek op de Bergen in Limburg..mie land.
  Ik moet nu naar mijn eten als huisvader.
  GVD van SWB

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hoi Siegfried,

  Nee, je begrijpt duidelijk niet wat ik vroeg en belangrijk is het ook niet. Natuurlijk besef ik nu onderhand wel -ik had er wel als mensdommige even voor nodig- dat de zondeval essentieël was voor overleven en nu besef ik ook dat dit zeker nodig was met het groeiende egoisme.
  Dankje, en...

  Ik geloof nooit dat de vele meelezers vaak begrijpen wat je schrijft maar het kan natuurlijk ook dat ik te dom ben en ik begin langzaam te beseffen dat het laatste -hoe vervelend voor mijn ego ook- waar is.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Pascal,
  Begrijpen doe ik het nog steeds niet.
  Als ik je vraag nogmaals lees kan het zijn dat je twee dingen door elkaar haalt,namelijk: onze verkalte brug tussen denken en weten en de zondeval, die vele aeonen later is.
  I don't know.
  En dat veel lezers mij niet begrijpen...
  Dan snap ik niet dat er niet -tig vragen komen.
  En van dat laatste kan ik slechts zeggen dat vragen in deze wereld haast als vernederend voelt. De Oude Wijsheid [ik dacht dat het van Confusius was ] zegt hierover : "Wie vraagt is een dwaas. Wie niet vraagt blijft altijd een dwaas."
  Een vrijwel identieke stelling uit de oude doos is "Domme vragen bestaan niet; alleen domme antwoorden".
  En in ons huidig woordgebruik waar woorden vaak zo'n andere -haast spiegelbeeldige - lading hebben gekregen, is het soms verdomd moeilijk om het zo te zeggen dat er geen misverstand over kan ontstaan.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Siegfried,

  Ik bedoel dat iedereen de weg met die verbintenis na dit trauma beleeft als de normaalste zaak van de wereld en dat dit gevecht wat dat trauma dus opleverde exact hetzelfde is als het gevecht om te overleven in het groot en onze lotsbestemming bepaald.
  Ik bedoel dat dat gevecht dus ook groter werdt door overerving want de verkalkte brug was immers daarvoor. Dit kwam voort uit mijn gedachte dat het verloop van de geboorte -waar iedereen ook zijn naam krijgt- bepaald hoe zijn of haar leven verloopt dat toch niets meer is dan dood gaan.
  Maar ik bedoelde vooral dat de daaruit ontstane mensenplaag een collectief lot heeft wanneer het tot een kernoorlog komt en wij redelijk snel en redelijk tegelijkertijd zullen gaan ?
  Al die individuele geboortes zijn toch in de steeds verder verspreidende ''enkele stamboom'' dus collectief met elkaar verbonden ?
  Misschien zie ik het te chaotisch en het lukt me niet meer om het beeld wat ik had voor ogen te krijgen dus... tijd om achter deze compeuter te verdwijnen.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Pascal,
  Ik vrees dat je een zonnesteek hebt.
  Wist je dat 10 % van de vrouwen postnatale problemen hebben van licht tot heel ernstig?
  Ik zeg niet dat de bevalling er anders door verloopt, maar dat de problemen daarna -althans dat is mijn ervaring - als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  Met placenta-injecties was dat binnen een kwartier.
  Ik kan geen verband leggen met de verkalkte brug. Die was er al - pak weg - 100.000 jaar daarvoor en werd steeds iets groter.
  En de naamgeving heeft er helemaal niets mee te maken.
  En het collectief lot heeft hier ook niets mee van doen.
  Althans...
  Het is voor mij akakadabra en niets meer.
  En naarmate je verder gaat zie ik door de stambomen het bos helemaal niet meer.
  I am so sorry,
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Goeiemorgen Siegfried,

  Oké oké... ik zie het ook niet meer. Het was waarschijnlijk een ééndags opvlieging uit dagdromen geboren of gewoon Raascallige dwaalgedachten... haha

  Ik ga nu dan maar een zonnesteek oplopen.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen