Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


dinsdag 4 oktober 2011

Waarom verdwijnt de ozonlaag?


Enkele dagen geleden werden wij deelgenoot gemaakt van een nieuw gat in de ozonlaag.
Nu betrof het een groot gat in de atmosfeer boven de Noordpool.
http://www.nu.nl/algemeen/2631117/recordgat-in-ozonlaag-noordpool.html
Natuurlijk krijgt de mens - net als bij de global warming hype - de schuld van dit fenomeen, maar is dit terecht of is het misschien wel ons geniaal zijn zonder dat wij het zelf beseffen.
Toen ik  jaren geleden de cyclische processen tussen mens en natuurlijke kosmische processen zo’n beetje in kaart had gebracht, kwam de global warming voor mij ook niet als een verrassing.
Met name de NASA-ontdekkingen gaven mij steun dat planeten zich als “levende materie” aan het opmaken waren voor een dreigende koudegolf uit het Zwarte Gat.
Natuurlijk is onze “mateloze” energie-uitstoot onderdeel van de global warming, maar als we beseffen dat  onze Moeder Aarde - net als alle materie in ons uitdijende deel van de kosmos - geleidelijk haar kracht verliest en daardoor dreigt terug te vallen op de zon, is één en ander te bijzonder voor woorden.
Dan kunnen wij toch slechts tot de conclusie komen dat “mateloosheid” - gezien door de ogen van God - niet bestaat?
Alles wat wij doen, doen wij toch louter in het kader van kosmisch energetische processen zonder dat wij daar zelf ook maar één seconde bewust van zijn.
Of anders gezegd: Ook het gat in de ozonlaag -of het nu wel of niet door CFK’s veroorzaakt is - hebben wij niet voor niets gemaakt.
Mijn vraag is nu: Waarom hebben wij dit bewerkstelligd?
Ik heb mij nooit met deze materie bezig gehouden en weet er dus het fijne niet van.
Mag ik hier aan reaguurders vragen : Welk nut dient dit oplossen van van dit UV-schild nu in het kader van overlevingsdrift van Moeder Aarde?

27 opmerkingen:

 1. Siegfried,
  Mag ik beginnen te zeggen dat dit ‘sprekend’ lijkt op het zich openstellen van eicel(yin) voor zaadcel (yang)door het verminderen van de weerstand in de celatmosfeer (interstitium)
  Dit om in het streven naar gelijkheid elkaars energie te kunnen gebruiken om daarna samen weer ‘verder’te gaan.
  Moeder aarde is yin(koude) en vader Zon is yang(warmte)
  In het streven naar gelijkheid ‘balans’ kan door het verwijderen van de beschermlaag(ozonlaag) de energie van vader zon gemakkelijker binnendringen tot in moeder aarde waardoor moeder aarde door die energie weer bij kan tanken en nog even langer “door kan draaien” om die zon
  Het gevolg echter is wel dat ook ‘zij’ uit-eindelijk weer yang wordt en op haar ‘baas’gaat lijken.
  Wij mensen zijn nu nóg Yang op de yinne moeder…. maar als zij nu ook yang wordt zal zij ons binnenkort laten verdwijnen omdat yang en yang nu eenmaal niet meer samen verder kunnen.omdat zei elkaar alleen maar ‘ tegenwerken’ terwijl alles om ons heen alleen maar kan zijn als er aantrekkingskracht is .
  Dit proces van veryanging hebben wij echter zelf (onwetend/onbewust)al in gang gezet door het vuur te gaan beheersen en de hele vruchtbare (dus brandbare)inhoud van de vruchtbare moeder aarde op te stoken (zoals de baby in de baarmoeder de moederkoek opsoupeert)
  Hierdoor brachten wij dus ‘onbewust en onwetend’ met onze cfk’s moeder aarde nu ook op ‘ontsluitingsnivo’net zoals het enzym wat de opppervlaktespanning van de cel vermindert…..?
  Trouwens om het verhaal maar even af te sluiten moet ik eigenlijk met mijzelf beginnen in de relatie…ha ha .
  Ook ik moet mijzelf ‘openstellen’om de yange energie te ontvangen die ik met mijn yinne energie ‘tekort’ kom om te overleven…. !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jesus Christ Superstar Fons
  Of het is geniaal of we doen er het beste aan om je met tromgeroffel op de brandstapel te zetten.
  Ik laat dit graag aan Pascal, want bij hem heb ik dat gevoel ook vaak.
  Haha.
  Dit artikeltje kwam tot stand nadat ik op de NRC de zoveelste reactie op een vaste column "global warming" had weten te plaatsen over het nut van onze technologische Revolutie met zijn giga-energie om de aarde te vrijwaren van die ijzige koude uit het Zwarte gat.
  En waarom?
  Omdat ons zonnestelsel en met name de planeten sneller afkoelen en nu niet meer bestand zijn tegen die aanstormende winters.
  Winters, die hier wschl. ook steeds kouder worden, omdat de nulpunt-energie uit het Zwarte Gat ongeveer constant blijft.
  Was trouwens best grappig om te zien hoe ik daar weer werd afgemaakt.

  En onderwijl kwam er in de krant over die ozonlaag , die natuurlijk ook weer onze schuld was.
  Zijn beide fenomenen niet onomstotelijk met elkaar verbonden?
  Of anders gezegd: Wordt nu het beschermings-mechanisme voor de evolutie [de extreme UV-straling] opgeofferd om de aarde te beschermen tegen die aanstormende koude?
  Ik heb nergens kunnen vinden of dit ten tijde van de vorige grote ijstijd [toen de dinosaurus verdween] ook gaten in de ozonlaag waren net zoals er toen CO2 stijging en zure regen was.

  Ik vroeg het onze kosmopiet Armandus, maar hij hield zich als "schijnheilige" verre van een antwoord en dus leg ik het hier maar neer.

  Maar...
  Terwijl ik aan het typen ben, moet ik toch tegen Fons zeggen dat ik vrees dat hij geniaal is.

  Hahaha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Siegfried,
  Dat de brandstapel mij(nog even hopelijk) wordt bespaard dank ik dan waarschijnlijk aan een bijzonder boek ha ha !
  Het was slechts mijn kleinmenselijke poging de woorden die ik tussen de woorden dacht te lezen in dat boek, geschreven door een zekere "YOUME", uit te leggen in woorden, welke ik, als 'eigen' gebruik.
  Kortom ook ik heb die "geniale uitleg" gekregen 'om niets' net als dat diezelfde schrijver dat om 'datzelfde niets' heeft gekregen en "alleen maar" heeft opgeschreven om de redenen van ons menszijn uit te lichten zoals hij dat zelf altijd zo mooi verteld.(ha ha )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oké Fons,
  Het ligt dus toch weer aan mij.
  Goed! Je bent Youme aan het lezen en dan is iedere vorm van realiteitszin ook onmogelijk.
  Maar...
  Dan verwacht ik wel dat je een korte samenvatting geeft van het verhaal dat "in between the words" in dit boekje ligt.
  Want ik denk dat er genoeg instaat wat de discussie waard is in relatie met o.a. de evolutie.
  Dat we daarnaast totaal tegen het woord leven - tegenwoordig zal ik maar zeggen - wordt al in de eerste bladzijden duidelijk.

  Ik kan je nog wel een leuke anecdote vertellen over de esoterische uitgeefster.
  Toen ze het manuscript had gelezen snapte ze niets meer en liet het een groepje egoterici lezen.
  Die waren razend enthousiast en zo belandde het boekje terecht bij de Slegte.
  Haha

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha ha Siegfried...hoe kan je dat nou vragen....
  Het staat er toch al "In between the words"
  Is het niet zo dat alle 'waarheid'(of realiteit) in het midden ligt.
  Ik denk te weten als je het boek zo leest dat je niet razend enthousiast maar ook niet super negatief meer kan zijn .
  De enige 'juiste'conclusie na het lezen van het boek voor mij is slechts dat alles is zoals het is ongeacht hoe wij(ik) er ook over denken.!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij zit er wel een verhaal in of zelfs meerdere.
  En er moeten zeker verhalen in zitten, die tot discussie zouden kunnen leiden.
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Siegfried,
  Ja sterker nog, ik denk te weten dat het “heel en alles van het leven-verhaal”in dit boek staat en het lijkt zo een uitgangspunt voor jouw site http://www.wetenschap-eindtijd.com/index.html waarop al enorm veel van jouw eigen leven-verhalen ter spiegeling staan….

  Dus ik snap wel dat je doelt op verhalen uit mijn/ons eigen cirkelgang van leven en dan vooral die stukken waarop het ego-taboe zwaar rust en zodoende dus (bijna) nooit ter sprake komen.omdat we dan “ in ons eigen poot denken te schieten”.
  Heb inmiddels zelf wel een beetje ont-dekt dat het tegendeel ook ‘waar’ is en kom zodoende vaak een momentje in het midden terecht kom ha ha .
  Dat ook dit een spel is van Yin en Yang, dus eeuwig bewegen, spreekt dan weer voor zichzelf.
  Gister stelde je mij de vraag “Are you afraid of Virginia Wolff”…? En natuurlijk heb ik op die titel gegoogeld om die ‘puzzel’weer op te lossen.
  De strekking van die oplossing is dat menselijk relaties niet met en ook niet zonder elkaar kunnen en als ik voor mijzelf praat kan ik dat alleen maar beamen.
  Als ik om mij heen kijk zie ik dan ook steeds weer en meer dat er geen ‘goede’ dingen of mensen kúnnen zijn zonder’slechte’.
  En dat geldt voor zover ik zien kan voor ALLES waardoor m’n oordelen alleen maar steeds on-zinniger wordt.
  Later dus meer…..!?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar om gelijk maar te beginnen...

  Een van de leukste (en voor ons mensen de bekendste) overeenkomsten in het boek vindt ik wel de overeenkomst die er zit(lijkt te zitten voor de nieuwlezers) tussen de baan van het elektron en de baan die elke man (vroeger) diende te hebben om daarna als ‘beloning’ met regelmaat een ontlading / big bang / orgasme te hebben bij het neutron / vrouw om de broodnodige beweging er maar in te houden want er was brood/energie nodig ha ha
  Dat dat tegen-woordig aan het omdraaien is past energetisch weer in het tijdsbeeld vanwege diezelfde broodnodige omkering van yin naar yang and otherwise….zie hierboven

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaja Fons en dan ben je een kort moment in het Nirwana, want dan is denken er echt niet meer bij.
  En dit Nirwana is in oosterse begrippen de gelukzaligheid van het niet meer denken.
  Het is de Big Bang , waarna de Big Crunch volgt.
  Ook dat is maar een luttel moment,waarna de levendigheid weer opnieuw begint.
  Kijkend op aarde nu staan wij vlak voor die Big Bang, die de lucht klaart.

  Persoonlijk vond ik het verhaal van de naamgeving en het verhaal van de fietstocht naar de top van de berg wel zeer bijzonder.
  Ik kan dit zeggen, omdat ik tijdens het schrijven in diepe trance was en het later pas besefte wat er op het papier stond.

  Hoe we dit nu in relatie kunnen brengen met het verdwijnen van de ozonlaag voor kosmisch welzijn ...
  Dat moeten we maar aan Armand vragen of ervaringdeskundige Pascal.
  Helaas hebben we niet veel meer mensen hier om ze in te schakelen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Siegfried, Fons en vele andere gerelateerden..haha. Ik dacht ook eerst aan Armand toen ik deze vraag las. Het is een leuke vraag en even kijken of ik er met mijn gejatte kennis iets geniaals van kan bakken.
  Ik heb het over het zogenaamd verdwijnen van zuurstof uit de atmosfeer al eens gehad op een forum waar iemand zich daar druk om maakte. Naar mijn idee is dat nog niet het geval met zuurstof en verbindt het zich meer met koolstof die wij nu de lucht in pompen in tijden van hoge nood. Ozon wordt aangemaakt door Uv-straling. Ozon houdt dus geen UV-straling tegen maar zuurstof of O alleen en het is een bepaalde golflengte van energie die wij ultraviolet noemen waar zuurstof op reageert en waardoor zuurstof atomen aan elkaar gaan klitten , hoe dat precies op atomair niveau werkt weten waarschijnlijk de heren wetenschappers. Ik schrijf dit voor een completer beeld want hoe meer zuurstof zich dus aan koolstof verbindt hoe minder overblijft om Ozon te vormen en ook hoe minder zonkracht hoe minder Ozon vorming. Dit wordt dan dus als eerste gevoeld op de polen waar de zonkracht het minst is en de sneeuw door reflectie dit proces weer tegen gaat want het blijft altijd balanceren tussen twee kwaden door het eisen van het zwarte gat. Het nut is naar mijn idee dus dat er meer zuurstof beschikbaar is voor o.a. CO2 vorming.
  Bijzonder is dat H2 doordat het zo ligt is langzaam de kosmos in verdwijnt waardoor er misschien ook wel meer zuurstof beschikbaar komt om aan het H2 te binden, ons lichaam bestaat er immers ook grotendeels uit net als de kosmos. Misschien is het dus wel net als meer processen om het toenemende verlies aan waterstof tegen te gaan want ook koolstof bindt zich aan waterstof en dus meer door onze verbranding en het is wel deze waterstof als basis van alle relaties. Het lijkt er dus op dat alles draait om zoveel mogelijk waterstof vast te houden zodat wij kunnen blijven verbranden net als de zon.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha die pascal,
  Ik moet zeggen dat ik het zeer indrukwekkend vind, maar echt snappen doe ik het niet.
  Wat ik wel denk te weten is dat UV straling door naaldbomen kan worden omgezet in energie, die zij dan vooral tijdens koude-periodes kunnen gebruiken om te overleven.
  Dat die straling o.a. huidkanker [ook een soort explosie van energie ] veroorzaakt is algemeen bekend.
  Daarnaast is ons deel van de kosmos wel langzaam aan het afkoelen en ik neem aan dat de UV-straling - komend van de zon - ook langzaam zijn kracht verliest.
  Of dat de reden is dat die aapmensen uit Afika waar wij onze wortel vinden zo veel pigment hebben en de mens steeds blanker werd weet ik echt niet, maar zou wel eens waar kunnen zijn.
  Het gaat mij erom of deze gaten in de ozonlaag nu ook bijdragen aan het proberen weerstand te bieden tegen de toenemende koude uit het Zwarte Gat.
  Zo ja dan zijn wij - net als met het verbranden van fossiele brandstof - ook geniaal bezig met onze CFk's.

  Maar goed.
  Ik zal je betoog nog op me laten inwerken, maar tot op heden vind ik het óf warrig óf te moeilijk voor mij.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Siegfried, het is inderdaad warrig en dat komt omdat alles in relatie met elkaar staat en ik heb me er ook nooit in verdiept maar inderdaad lijkt het mij dat alles geniaal bezig is. Die extra UV-straling die de aarde bereikt doet dan ook zeker weer als reactie energie opslaan en ook vrij maken. Wat ik bedoel te zeggen is dat iets afzonderlijk wel eens het tegendeel kan lijken dan waar het in relatie ''uiteindelijk'' voor is en dat lijkt mij dus -overal gezien- altijd weerstand bieden tegen terug gang. In dit geval zeker omdat Ozon boven de polen en dus koude gebieden minder aanwezig is maar daar staat weer tegenover dat daar minder UV-straling en/of zonkracht is. Ozon wordt dus het meest aangemaakt boven de evenaar waarvan het dan via de luchtstromen de polen bereikt. De luchtstromen die ook weer met de golfstromen te maken hebben. Deze stromen schijnen nu wel steeds meer stil komen te liggen waardoor het magnetisch veld ook minder wordt. Om al die stroming op gang te houden doet toch alles precies wat het moet doen ?
  Alleen de hele kosmos kan deze stroming oneindig op gang houden ? Dat is dan ook dat ik uitkom bij waar ligt het grootste lek voor de aarde ? Dat moet toch de zon zijn die leeft op fusie van waterstof ? maar wij kunnen ook alleen bestaan door de fusie van waterstof met zuurstof. Is dat de reden dat we nu zo graag de zon zouden willen nabootsen met gecontroleerde energie uit kernfusie ?...hahaha over hoogmoed gesproken die natuurlijk ook gewoon geniaal is.
  Zo denk ik dat alles tegenover elkaar komt te staan in dit deel van kosmos waardoor het broeders vechten tegen broeders wordt en er uiteindelijk het eitje uitgebroed wordt...haha... want de G-sleutel waar je het laatst weer over had beschrijft wel een ei-vorm. De relatie van de woorden geeft daarin dan voor mij althans dat dit ook met ons ego te maken heeft die het eitje beschermt maar uiteindelijk ook moet barsten.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha Pascal,
  Veel mooie woorden om je te handhaven.
  Natuurlijk heeft alles met alles te maken en heeft al het goed zijn slechte en al het slechte zijn goede kanten.
  Als wij ons niet zo in de problemen hadden geworsteld waren er ook geen ziekten en oorlogen ontstaan en was er geen mensenplaag.
  Maar daar staat wel tegenover dat wij[???] dan niet zo zaten te zeiken, want dan waren wij er geeneens geweest.
  Wij zijn immers de 13-de baktummers!?
  Op zie ik dat verkeerd?
  Dat het yin nu keihard tegenover het yang staat is ook kosmisch het geval.
  En uiteindelijk zal die "hoog zwangere vrouw" het toch - net als het Zwarte Gat - haar zin doordrijven.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit berichtje kreeg ik van Armand via e-mail en vroeg me om dit hier te plaatsen.
  Ik had hem inderdaad per e-mail gevraagd of hij hier iets over de Ozonlaag kon zeggen, omdat hij zich zo intens met kosmos en NASA bezighield.
  Toen er geen reactie op kwam plaatste ik het hier als discussie-stuk.
  Graag hoor ik van Armand en Fons over hun visie van eicel en zaadcel in relatie met mijn Ozonvraag, want ik snap er echt geen snars van.

  Haha Siegfried,

  Je stuurde mij een email met die vraag....en die heb ik fijn per email be-antwoord...natuurlijk stond ik er helemaal niet bij stil dat je hier weer een stukje op het blog had gedeponeerd....over communicatie gesproken...maar wel lachen dat jullie bij dit soort vragen aan mij denken...ik vraag me af waarom, maar goed.

  Waarschijnlijk was mijn antwoord in de email trouwens net zo vaag als de heren hierboven, want er flitsten honderden gedachten door mijn hoofd over wat de zin is van het verdwijnen van de Oh-Zon laag.

  Allereerst leek het me een middel van Moeder Aarde om dat ozon op te offeren om meer energie te krijgen, een soort van stofwisseling, maar hoe dat precies in zijn werk gaat...ik vond zowel Fons als Pascal een aantal punten aanhalen waar ik ook aan dacht, nee wacht, niet zo geniaal als Fons...met zijn eicel / spermacel vergelijking.

  Toen zag ik opeens het Oh-Zon in het woord ozon en dacht dat het daar ergens in moest zitten, dat onze ver-ering van de Zon nu wel eens op het punt zou kunnen staan om te keren in een ver-achting.

  Als de Aarde haar ozonlaag laat verdampen, dan wordt de lucht ijler, en dan moeten wij mensen harder vechten om nog iets gedaan te krijgen...leuke vergelijking met de beklimming van de Mount Ever-est ( het boekje In the Beginning/YouMe) op de fiets waarbij we steeds harder moeten vechten om boven te komen, we beginnen te zweten ( overstromingen) en zwalken van links naar rechts ( aardbevingen)...die reis zal steeds moeizamer verlopen, net onder de top krijgen we het zo warm dat we ons shirt uittrekken ( ozon-laag ?) omdat anders onze motor verbrand...een soort van koeling dus ?

  Armandus de schijnheilige

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Armand,
  Graag kom ik terug op je laatste stukje over het ijler worden van de lucht.
  Is dit filosoferen of zijn daar gegevens over bekend?
  Als de lucht ijler wordt, wordt het mijns inziens licht in de kop en wordt men eerder chaotisch dan dat men harder gaat vechten.
  Dat de wereld behalve verkankerd er steeds chaotischer uit gaat zien is een open deur intrappen.
  Is dat dan wat bijbels bekend is als "post chaos lux"?

  Verder lijkt het mij dat dit onderwerp weinig opgebracht heeft dan chaotisch discusieren.
  Jammer.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Siegfried,
  Een chaotische brandstapelpoging.....
  Zonder aannames/filosoferen geen verhaal....?
  Toen ik zopas bij jouw in de tuin weer eens een sigaret opstak vertelde jij mij dat 'wij'dit alleen maar doen om ons 'af te schermen'tegen de boze buitenwereld 'yang'....we ontnemen ons lichaam zuurstof waardoor wij 'licht in het hoofd'worden en 'beter' kunnen funtioneren in ons leven op dat moment.
  hier zie ik overeenkomsten met onze rokende moeder(aarde).
  Wanneer 'wij´mensen er onbewust voor zorgen'(vervuiling.CFKs) dat de aarde zuurstof word ontnomen probeert probeert zij(door ons toedoen)ook haar veryanging tegen te gaan ?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha wat een ongereld zooitje is het geworden en dat komt ook zeker door mij met dat stoffig verhaal.
  Siegfried, volgens mij zit je er aardig in de buurt met de mensen in Afrika die soms bijna zwart zijn en ook dat wij steeds blanker werden ''mede'' door afname van de zonnekracht. Dan is het natuurlijk wel zo dat die periode ons diep in de genen zit en dan is het naar mijn idee ook niet voor niets dat tegenwoordig iedereen een lekker bruin gebakt kleurtje wil hebben, dat moet dan hier vanaf stammen en proberen wij deze UV-straling net als de naalbomen voor moeder aarde vast te houden. Dit maakt toch ook vitamine D aan ? Dat is dus iets wat de zon moeder aarde en ons geeft maar ook de zon geeft net als ons mensen niet zomaar..haha.. en deze neemt naar mijn idee als wisselwerking waterstof terug.
  Dan denk ik te weten dat ons DNA met de dubbele helix stabiel blijft door de basen paren dat mogelijk is door waterstof bruggen. Zou het zo kunnen zijn dat de genen van het verleden mede hierdoor op het juiste moment -want dat geld voor alles- ter expressie komen ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fons en Pascal,
  Ik besef dat we giga zijn afgedwaald van het onderwerp.
  Het wordt nu een ware hutspot.
  Wat betreft die "zwartjes uit Afrika" denk ik ook dat dit te maken zou kunnen hebben met veranderde atmosferische invloeden.
  Toch zit hier voor mij althans een hiaat, want als het alleen die veranderingen zijn snap ik niet waarom die zwartjes nog zwart zijn.
  Zo blijft het voor mij ook een raadsel hoe iedere evolutiesprong een nieuwe soort tot ontwikkeling komt, terwijl de oude soort blijft bestaan.
  Dit geldt zowel voor soorten als voor de mens.
  Wat voor mij wel duidelijk is, is dat bij de mens iedere evolutiesprong de verkalkte brug meer en meer verkalkt.
  Is het daarmee de degeneratie, die de laatste soort steeds agressiever en inventiever maakt om te overleven?
  Ik vrees het wel.

  Natuurlijk weet ik nog 99% niet en besef dat ik slechts facet-denker ben.
  Zonder de nalatenschap van de 5 elementenleer der acupunctuur en/of de orgaanklok van het lichaam was ik nooit tot iets wat heet "de kosmische klok" gekomen.
  Dat het steeds duidelijker wordt dat ik niet ver van de waarheid zit, is al bijzonder genoeg.

  Dan - Pascal - heb je het over de DNA-keten die stabiel blijft, maar is ziekte niet een instabiliteit van "genen zijde" en/of erflast?

  Over vit D wist ik niet veel als gewezen "broodsnijder" en heb via Wikipedia wel gezien hoe er zeker een relatie is met ultraviolette straling.
  Maar hiermee is de oorspronkelijke vraagstelling hier wel totaal verloren gegaan.

  Ik begon dit krabbeltje naar aanleiding van de eindeloze discussie op een NRC-blog over klimaat, die echt alleen nog maar gaat over hoe dit aan te pakken.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja Siegfried, we zijn ver afgedwaald van de vraag stelling en nu begin je over hoe een nieuwe soort ter ontwikkeling komt..haha..
  Ik zie het door wat ik van je heb geleerd niet anders dan dat energieën vanuit de omgeving als spanningen een omweg maakte door ons lichaam door de verkalkte brug om uieindelijk tot uiting te komen en dus terug te geven aan de omgeving op het moment dat de nood en dus vraag zich voordoet. Het incarnatie en excarnatie verhaal waar ik dacht dat indirect en als basis -voor het nu tot stilstand komende deel van kosmos- misschien de nood voor waterstof de oorzaak is. Zo schijnt kosmisch gezien maar 10% geevolueerd te zijn tot helium en de andere stoffen maar 1% waaruit planeten en kometen bestaan.
  Dit fusie proces is het fissie proces aan het overstemmen en net voordat het fusie proces de overhand krijgt vecht de materie zich vrij door alles te geven middels een Big Bang en zweeft dan even in de wolken.
  Zou het zo kunnen zijn dat alle materie door de Big Bang een baan zoals de G-sluetel in de kosmos maakt ? Zou het zo kunnen zijn dat deze materie zich bewegend via de weg van de G-sleutel een ei-vorm als een schil van licht om het zwarte gat heeft gevormd maar dat wat wij zien niet anders is dan het licht uit het verleden wat hier nu -omdat de kosmos tot stilstand komt- ''tegelijkertijd'' aankomt ? Is dat de reden dat donkere mensen ''uit het verleden'' met blankere mensen die uit hen ontstaan zijn nu zijn gemixt. Is het niet gewoon een spoor van het verleden ? Zo is de kosmos naar mijn idee als schillen van een ui waarvan de lichtsnelheden verschillen en voor het licht steeds moeilijker wordt om aan het verleden te ontsnappen. De kosmos komt tot stilstand waardoor het verleden hier aankomt als inhaling op de toekomst. Dit is al vanaf de Big Bang aan de gang zodat alles in rondjes om elkaar draait ''dus relatief en in relatie'' van één geheel. Dat Obama nu president is van de blanken heeft hier ook zeker mee te maken en natuurlijk nog veel meer.
  Zo leven we nu in een wereldcultuur doordat het verleden het heden inhaalt. Het licht draait dus rondjes door de materie en de draaibeweging van de materie wordt gelijk aan zijn uitgezonden lichtsnelheid waardoor het relatieve stilstand wordt...hahaha wat een filosofie... Maar dat betekent wel dat evolutie niets meer is dan directe ontmoetingen met het verre verleden toen de snelheid nog groter was dan het directe verleden. Het zwarte gat slokt dit verre verleden beetje bij beetje op zodat er steeds minder tegelijkertijd kan evolueren enz... enz.?
  Beetje abstracte taal misschien maar ben ook geen specialist.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het spijt me Pascal, maar ik snap er echt niets van.
  Volgens mij heb je te veel wiet gerookt. hahaha.
  In mijn simpele beeld is de Big Bang niets anders dan een groots Chinees vuurwerk voor "het nieuwe jaar".
  Grappig is wel dat nu een Nobel-prijs is uitgereikt aan kosmologen die hebben vastgesteld dat ons deel nog steeds snel uitdijt... [als ik het goed heb begrepen en gehoord via de media.]
  Is dit ook een tijdsopname?
  Is dit misschien omdat de Big Bang al realiteit is en dat het 2 sterretijden duurt voordat wij worden opgezogen in het nieuwe Zwarte Gat?
  Zo kan ik met speculeren nog wel tot mijn dood doorgaan.
  hahaha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahaha Siegfried, ook ik zag dat bij de wereld draait nog steeds door en is zeker geen toeval. Het heet ook niet voor niets de No-bel prijs zodat er geen belletje gaat rinkelen...haha. Ik zat dit met Debby te kijken waardoor wij woorden kregen toen ik me uitliet over dat haar zwangere buik ook niet oneindig uitdijde en vroeg haar waarom zij dan dacht dat dat zo was ? Maar mensen willen zo graag iets ''zelf'' gemaakt hebben zodat zij bijna denken dat ze de geniale kosmos zelf zijn.... nou zij liever als ik, de verantwoordelijkheid als je een foutje maakt is dan niet te overzien...hahaha.
  Ok, ik heb weer genoeg om mezelf gelachen maar tegelijkertijd toen ik het opschreef schoot me nog iets te binnen. Het was ook op het VK-blog wat inmiddels uit de lucht is waar Rudolf Henrikes een vraag opwierp of een reactie doorgeven sneller kon gaan dan het licht. Ik vermomde me toen als de duivel in gods kleren en opperde dat alleen een ''absoluut vacuum'' sneller zou zijn omdat er dan ''niets'' tussen zat. Dit is mijn inziens -als aanvullig op het verhaal dat Yin en Yang steeds verder uit elkaar komen te staan- wat dan die directe verbinding met het verre verleden ''direct'' mogelijk maakt. De trilling van het verleden gaat immers bij een absoluut vacuum pas verder aan de andere zijde en wordt nergens door verstoort en in extreme tijden wordt dit vacuum steeds absoluter zoals het zwarte gat was of anders gezegd al is.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Pascal,
  Ik heb wederom een probleem.
  Het voelt voor mij dat licht en materie voor jou twee verschillende grootheden zijn.
  Volgens mij is het een twee-eenheid en/of anders gezegd zonder materie geen licht.
  Voor mij betekent dit ook dat licht zich alleen kan voortplanten via materie.
  De kracht van materie is daarmee de energie die het meekreeg via de Big Bang.
  Licht in het Zwarte gat met zijn absolute nulpunt is daarom niet voor niets het Zwarte Gat en/of out of light.
  En...
  Wat is het absolute vacuuum?
  M.i. is dit waanzienigheid, maar...
  Wie ben ik?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Siegfried,... het weekend is weer geweest en ik heb m'n gedachten er in alle onrust over kunnen laten gaan. Ik zie licht en materie niet als verschillende grootheden maar ik ben het met je eens dat het daarop leek. Ik denk dat ik vanavond eerst maar even een wietje ga roken en dan m'n voorvaderen vragen waarom hun kampvuurtjes nog branden...haha.. want deze hadden zij immers ook nodig om zich warm te houden en aan het einde der dagen zouden de doden uit hun graven herrijzen. Maar ik ben bang dat zij het in deze tijd ook niet meer weten.

  Groet,

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha Pascal,
  Ben benieuwd of je voorouders minder chaotisch waren dan jij nu.
  Sorry...grapje.
  Ik ben me steeds meer bewust dat dit blogje langzaam maar zeker ontaardt in een babbelbox om de realiteit van de dag of die van morgen te ontvluchten.
  En... de schuldige ben ik.
  Onderwijl besef ik dat ik het hele verhaal dat ik om niets kreeg - als het om de grote lijnen gaat - feitelijk mij tot zwijgen had moeten brengen en/of dat ik daar nu zelf afbreuk aan doe.
  Waarom doe ik dat dan?
  Velen zullen misschien denken om MIJN GELIJK te krijgen, maar het is voor mij meer opvullen van de eenzaamheid.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ja Siegfried, sorry... maar je hebt gewoon gelijk...haha.

  Toevallig las ik dit bericht..

  http://www.nu.nl/wetenschap/2637406/koude-winters-danken-zon.html

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Pascal,
  Dit vond ik vanmorgen op internet
  http://www.nu.nl/wetenschap/2637995/supernovas-in-verband-gebracht-met-uitstervingsgolven.html
  Misschien is dit wel de genialiteit van God dat wij lachend ons graf ingaan.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Siegfried, geniaal kan je wel zeggen. Ik wilde eerst heel veel ha's plaatsen maar godverdoemmij het gaat wel supernova snel nu. Achja, wat doet het er ook allemaal nog toe, meer dan de grote lijnen van deze perfectie waarin alles elkaar oneindig beïnvloed is niet te beschrijven. Laten we hopen dat iedereen inderdaad lachend z'n graf ingaat al denk ik dat dit pas op het aller laatste moment het geval is.
  Wel toevallig dat die Paul Laviolett supernova's allang in verband bracht met uit-ster-vingsgolven. Ben benieuwd of hij er ook om kan lachen als hij die link met zijn naam legt.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen