Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


maandag 10 oktober 2011

Economische Doomsday: Experts Voorspellen 'Totale Ramp’

Dit artikel kreeg ik doorgestuurd door Marion Verkley : een ex-journaliste die naast haar vak met de Bijbelse Voorzeggingen leeft en heilig gelooft in een nieuwe wereld voor gelovigen.
Hoewel ik zelf vermoed dat een economische melt down eind 2012 wel erg optimistisch is, is het anderszijds zeker de moeite waard om te zien hoe zeer de wereldwijde economische crisis nu ieders aandacht opeist.
Natuurlijk is dit weinig nieuws wat ik hier breng, maar misschien leidt dit tot discussie hoe ieder voor zich en God voor ons allen zich denkt te kunnen voorbereiden op deze val van de hoogmoedstoren waarin wij allemaal leven met hulp van onze gastarbeiders.
Persoonlijk blijf ik het onvoorstelbaar vinden hoe het leven gewoon blijft doorgaan alsof er niets aan de hand is en er absoluut niets van de Oude Wijsheid naar buiten komt.

In dit artikel heb ik aangegeven, dat ik echt geloof dat in 2012 de hele economie zal instorten. Nu heb ik enkele opmerkingen van christelijke vrienden ontvangen, die zeggen dat dit niet mogelijk isen de dingen beter zullen gaan worden, anderen lachten me uit en geloofden dat ik gek was.
Vandaag wordt er in het nieuws gezegd, dat we op weg zijn naar de ergste recessie ooit. Nu, wat zei Jezus 2000 jaar geleden? “Want er zal dan een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is van het begin der wereld tot nu toe en ook nooit meer wezen zal.”  (Mattheüs 24:21)
Als de mensen de Bijbel eens zouden geloven.
Gisteren kreeg ik een e-mail met de melding:
Aardbevingen, orkanen, tsunami's, nucleaire meltdowns... allemaal verdwijnend in het niet, vergeleken met de komende wervelwind van een financiële Armageddon, welke veel van 's werelds top experts regelrecht zien aankomen.

Economische Doomsday noemen sommigen het. En nu zeggen ze letterlijk, dat het niet te vermijden is. Verhongering, instorting en dood op een apocalyptische schaal.
Zal het net zo ernstig zijn als de Grote Depressie of de Tweede Wereldoorlog? Erger nog, zeggen veel economen. Die gebeurtenissen waren slechts een wandeling in het park ten opzichte van detotale economische ineenstorting van tal van landen.
Het monetaire beleid van Federal Reserve voorzitter Bernanke is een 'complete mislukking'.
Met hun toestemming heb ik hun volledige artikel hieronder toegevoegd met links naar hun website, om te bevestigen dat ik je de waarheid vertel.

Wat te verwachten
's Werelds financiële experts ... ze klinken bijna als samenzweringstheoretici, maar dit zijnenkele van de meest gerespecteerde financiële insiders!
Dit is wat ze verwachten in 2012: burgeroorlogen die uitbreken over de hele planeet, valuta’s die instorten tot waardeloos papier, en rondzwervende bandes van wanhopige, gewelddadigemisdadigers, bereid te verminken of te vermoorden voor goud, zilver of zelfs blikjes bonen.
In feite zal overal anarchie uitbreken, wanneer de overheid wanhopig reageert met tiranniekeMartial Law, in een poging om een ​​schijn van orde te herstellen temidden van massa's van bange,hongerende burgers. Wijdverspreide voedsel- en watertekorten worden verwacht, en voedsel- en energieprijzen zullen stijgen.

Het hoogste gebouw zoeken en er afspringen?
Hoewel geen van de deskundigen adviseert om van gebouwen te springen, hebben ze niet veel advies over wat dan ook maar. Sommigen, die verlies leden, vragen zich af wat te doen met hun eigen portefeuille, laat staan ​​met die van anderen. Dat is waarom ze voorspellen dat bijna alleszal dalen:
Onroerend goed: denk je dat het al slecht is? Het zal erger worden, waarschuwen ze.
Aandelen: de Dow was lager dan 1.000 in 1982. Het kan dit getal nog eens bereiken, zeggenexperts.
Obligaties: kunnen er goed uitzien aan de oppervlakte, maar met een hoge inflatie zullen hun denkbeeldige waarden ongeveer net zo waardeloos zijn als papiergeld. Ze zullen nog goed zijnvoor behang, voor degenen die toevallig nog steeds wonen in woningen met muren.
Banken: vele meer zullen er falen, waaronder enkele van de grootste in de wereld. Hetzelfde geldt voor een aantal top verzekeringsmaatschappijen.
Lijfrenten: hoewel de hoofdsom is gegarandeerd, is de munt, waar ze op gebaseerd zijn, dit niet.Dit maal is het zeer ernstig.

12 Experts spreken zich uit
Hier zijn slechts twaalf van de duizenden financiële experts, die voorspellen dat het ergste scenario deze keer echt gaat gebeuren. Het doek GAAT echt vallen.

Ann Barnhardt: Het hoofd van Barnhardt Capital Management, Inc.: "Het is voorbij. Er is geenterugkeer mogelijk. Het enige dat kan gebeuren is een totale en volledige ineenstorting van alles wat we nu kennen, en de mensheid begint weer van voren af aan. Als je denkt dat deze instortingzich af zal spelen zonder een hel van een grote hete oorlog, heb je het helaas mis."

Gerald Celente: Trends Research goeroe van Fortune 1000 bedrijven voorspelde nauwkeurighonderden sociale, zakelijke, consumenten-, milieu-, economische, politieke, entertainment entechnologische trends in de afgelopen decennia. Wat ziet hij aan de onmiddellijke horizon?"Amerika staat voor een Grote Depressie en rellen in 2012."

Stefan Homburg: Dynamische leider van het Duitse Instituut voor Openbare Financiën: "De Euroloopt op een lelijk einde. Een instorting van de monetaire unie lijkt nu onvermijdelijk."
En wanneer Europa instort, zullen Amerika, Rusland en China snel volgen.

George Soros: Voor sommigen een onheilgenie, voor anderen slechts inzichtelijk en hard op de feiten drukkend. Soros zegt: "Financiële markten drijven de wereld naar een andere Grote Depressie met politieke gevolgen die niet te overzien zijn. De autoriteiten, met name in Europa,hebben de controle over de situatie verloren."
En Soros heeft de soevereine schuld van Europa gedumpt, het ‘gif’ noemend.

Mohammed El-Erian: De PIMCO CEO ziet: "Dit zijn allemaal tekenen van een institutioneeldraaien op Franse banken. Als dit aanhoudt, zullen de banken geen andere keuze hebben danhun balansen opmaken op een zeer drastische en ongeorganiseerde manier... Europa zou dusgeworpen worden in een volslagen bankencrisis die de soevereine schuld verergert, een aantalandere economische recessies veroorzaken, en de vooruitzichten voor de wereldeconomie aanzienlijk verslechteren."
Omdat hij deze woorden sprak, heeft de crisis zich versneld.

Attila Szalay-Berzeviczy: Het wereldwijde hoofd van effectendiensten aan UniCredit SpA (grootste bank van Italië): "De enige vraag die overblijft is, hoeveel dagen het hopeloosachterhoedegevecht van de Europese regeringen en de Europese Centrale Bank Griekenland’slevenskracht in stand kan houden."

Nigel Farage: Een EU Parlementslid: "Ik denk dat het ergste in het financiële systeem nog moet komen, een mogelijke ramp, en als dat gebeurt, kan de goudprijs stijgen naar een bedrag dat we ons op dit moment gewoon niet kunnen voorstellen."

Carl Weinberg: Gerespecteerd hoofd economist bij High Frequency Economics: "Op dit moment is ons uitgangspunt dat Griekenland in gebreke blijft, binnen enkele weken."
De meeste economen zijn het erover eens dat wanneer Griekenland faalt, Italië, Spanje,Portugal, en misschien Frankrijk, ook zullen instorten.

Alan Brazil: Een top Goldman Sachs strateeg denkt: "Het oplossen van een schuldenprobleemmet nog meer schulden heeft geen oplossing gebracht….  Kan de VS 's werelds basisvalutacontinu in waarde laten dalen?"
Het korte antwoord is Nee.

Josef Ackerman: Een van de hoogste, meest snuggere bankiers in de wereld en CEO van deDeutsche Bank: ”Het is een publiek geheim dat een groot aantal Europese banken het niet zou overleven als ze de soevereine schuld, die ze bezitten, tegen marktwaarde moeten waarderen.”

Alastair Newton: Een wereldbekende strategist voor de giant Nomura Securities, London office:”Wij geloven dat we op het kritieke punt zijn beland voor de eurozone. Sinds het begin van de crisis is de dreiging van het uiteenvallen van de eurozone tussen nu en het einde van het jaar nog niet zó groot geweest.”

Lakshman Achuthan: Met ECRI: "Wanneer ik een recessie roep... betekent dit dat het proceszichzelf begint te voeden, hetgeen betekent dat je kunt schreeuwen en schreeuwen en je een vette cheque kunt uitschrijven, maar het niet van plan is te stoppen."

Vallende dominostenen
Financiële experts in 60 landen waarschuwen publiekelijk voor de dreigende wereldwijde financiële ramp. 's Werelds politici - en de regeringen die zij runnen - hebben hun economieën in een hoekje geduwd, na tientallen jaren van wanbeleid, en er is nu geen veilige plek meer om het te verbergen.
De dominostenen zullen als volgt vallen: de Europese Economische Unie (EEU) is uitgeput quaopties. Schuld onderhouden met schulden is een verloren kwestie. Het is net alsof je wild met je armen fladdert, nadat je van de rand van de Grand Canyon gevallen bent.
De ondergang van EEU zal de scheuren in Amerika vergroten, totdat alles in het gapende gat tuimelt.
Gigantische verstoringen van de handel en het gebrek aan inkomsten zullen ertoe leiden dat deOost-Europese, de Russische Federatie en de Chinese economie zullen instorten.
Afrika zal een ziedende hel worden, Australië en Azië zullen ook vallen. Nog een waarschuwing:Nieuw-Zeeland had zojuist haar soevereine schuld verlaagd.

Dood
Het grootste deel van de wereld is failliet. De dood is uitgebroken. De fase nadat de dood is uitgebroken, is gewoon dood.
Landen die zelfvoorzienend zijn op het Zuidelijk halfrond zouden het misschien beter hebben, zoals Chili, Brazilië en Peru. Hoe dan ook, slechts enkele decennia geleden had Brazilië nog eenwankele economie, zwevend in de buurt van de onderkant van de wereldeconomieën.
Maar wanneer de dominostenen vallen, kan Brazilië naar voren komen als de "laatste man” en ‘s werelds nieuwe supermacht.

67 opmerkingen:

 1. Tja...profeten en zielen die van angst profiteren is van alle tijden. Ik geloof niet dat onze taak erin bestaat om ons door deze profeten en hun angst te laten meeslepen. Ik bedoel: wat hebben we aan zo'n beschouwing? Wat is uw bijdrage aan de wereld en toekomstige generaties (als u daar nog in gelooft) met dit soort schrijven. U klinkt als een kleine jongen die op school gepest is en nu gniffelt omdat de 'grote jongens' straf krijgen. Is dat niet wat onvolwassen?
  Met groeten, Frank Marcus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Frank,
  Welkom hier bij deze kleine jongen, die op school gepest werd en nu gniffelt.
  Graag hoor ik van jou wat volwassenheid is.
  Dit is niet cynisch, maar ik weet het echt niet.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frank, ik zie niet een profijt althans... wel in de zin van inzicht door reacties zoals die van jou. Maar aan welk profijt dacht jij ?

  Het inzicht wat ik door jou reactie krijg is dat ik mezelf voor de gek zou houden met geloof in toekomstige generaties want ik zie dan duidelijk de-generatie. Dit betekent dat je je volwassen tijd al weer voorbij bent en vandaar ook dat je denkt in termen van pesten en niet ziet dat we in een Aids-fase leven. Heel schizofreen denk je daarom wel aan bijdragen en hulp voor de wereld en ik vraag me af welk wereldbeeld je hebt ?
  Met andere woorden: Ik wordt bang van je reactie die elke realiteits zin mist waardoor ik zie dat dat jij bang wordt van de realiteit. Is dat de reden dat je hier leest ? maar angst hebben we dus in ieder geval gemeen en hoe ga jij je voorbereiden op de realiteit ?

  Groeten,

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Siegfried,

  wat ik wil zeggen is: natuurlijk zien we de instorting van een systeem/wereld. Misschien krijgen we Mad Max taferelen. Misschien ook niet. Maar laten we vanuit liefde en niet vanuit angst handelen. Dat is de meest menselijke daad die we nu kunnen doen. Dat is de meest menselijke (en volwassen) daad die we ooit kunnen doen. Het schrijven van dit soort artikelen hoort, mijns inziens, thuis onder handelen vanuit angst.

  Frank.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Pascal,
  Meer algemeen hebben veel mensen profijt bij angst zaaien. wie is er niet bang voor computervirussen, ziektes, 2012, de dood, enge beestjes, mensen uit vreemde landen die werkzaam zijn in de inbraaksector etc. Dus we geven veel geld uit om dit soort dingen te vermijden. Reken maar dat veel mensen profijt hebben bij onze angst.
  Zoals je in mijn 2e reactie naar siegfried kunt lezen, ik zie ook wel in dat we er niet goed voorstaan. OK. En dan? Helpt het om blogs te schrijven waarin we dit met veel gevoel voor stijl benadrukken?
  Persoonlijk ben ik niet zo bang voor wat gaat komen. We kunnen toch nooit weten waar het precies heengaat. En als het heel erg wordt, tja...dan kunnen we dit ook alleen maar accepteren en proberen dit waardig (of zoals je wilt: volwassen) te dragen.
  Of in andere woorden: Laten we geen olie op het vuur gooien door paniekerige dingen te schrijven, wat bereiken we daar mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Frank,
  Ik heb veel respect voor je stellingname dat er angst wordt gecreëerd om aan te verdienen.
  Het meest in het oog springend daarin is de reclame-industrie.
  Maar je weet ook wel dat alles wat met de wereldpolitiek te maken heeft één bonk leugen en bedrog is.
  Het is als de gezegde luidt "Alles weten maakt niet gelukkig" en "Zalig zijn de armen van geest".
  Maar iedereen kan nu zien dat het aan alle kanten fout gaat en vindt je dan dat we hieromtrent verstoppertje moeten spelen?
  Dan komt de klap straks toch veel harder aan?

  Daarnaast kan ik je zeggen dat ik ook niet weet hoe het gaat voelen als we straks opeens zonder ons geld als zijnde onze motor voor ons dagelijks brood kwijt raken.
  Ik kan me zelfs niet inbeelden hoe het zal zijn als het straks oorlog wordt, omdat het piramidespel van "de economie moet groeien om gezond te blijven" omvalt.
  De geschiedenis heeft ons wel geleerd dat dit wel de trigger is om oorlog te gaan voeren in het groot en in het klein [anarchie].

  Tenslotte ben ik persoonlijk blij - of liever gezegd dankbaar - dat ik weet dat het onderdeel is van cyclische processen van komen en gaan van culturen en dat er dus niets aan te doen is.
  Voor mij althans is daarmee mijn paniek verleden tijd.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Frank, natuurlijk hebben veel mensen profijt bij angst zaaien want mensen leven op angst maar er is wel een verschil tussen gegronde angst en ongegronde angst. Ik begreep dat je bedoelde dat Siegfried dat hier ook deed, maar oké... verwarring alom want het blijkt dat je dat ook bedoelde.
  Wat is de bijdrage van hier te reageren met dat we er allemaal lekker omheen moeten blijven draaien ?
  Dat je niet zo bang bent voor wat komen gaat is naar mijn idee ook niets meer dan ziende blindheid. Achja, er is één troost.. je bent niet de enige!.. en als ik God mag geloven verdwijnt de angst helemaal tijdens de oorlog zodat we geen last hebben de ander in zijn naam af te maken.
  Is het niet geniaal ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha Pascal,
  Ik wist niet dat je God al tegen bent gekomen.
  Zat net te denken om nog maar eens een verhaaltje te schrijven over de symboliek van Jesus, die als God's evenbeeld was.
  Je kan dan Frank wel veroordelen als zijnde ziende blind, maar het kan ook goed dat hij door het lachgas van supernova's al veel verder is dan jij en ik.
  Vond je dit verhaal trouwens niet te bijzonder voor woorden?
  Tenslotte betwijfel ik of de angst tijdens de oorlog al helemaal verdwijnt.
  Maar misschien heb je daar wel gelijk in, want wij voelen ons inmiddels toch superieur aan al die stomme volkeren, die wij nu massaal als slaven gebruiken om ons nest schoon te houden.
  Kreeg kortgeleden wel een grapje toegestuurd over die "stomme moslims" die niet alleen onze cultuur in stand houden, maar over enkele 10-talle jaren de hele westerse wereld veroverd hebben.
  Weet niet of je dit kan downloaden.
  demographic1.wmv

  En Frank...
  Dit filmpje is geen doem, maar een erkend wetenschappelijk onderzoek.
  Haha

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Siegfried,
  helaas lukt het me niet om je filmpje te downloaden, het lijkt geen link te zijn. Jammer, want zoals de bekende filosoof Bassie zei: 'wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen' :-)

  overigens, was het niet Krishnamurti die zei dat de wetenschap ons een heel star wereldbeeld heeft gegeven, dat het ons de ogen doet sluiten voor alles wat niet bewijsbaar is (of zoiets).


  Zo ben ik ook op uw blog gestuit. Ik wilde eens buiten de geijkte paden treden. Ik zie het dan ook als een oefening in mezelf openstellen voor andere (in mijn ogen soms vreemde) meningen en conclusies. Dat we het niet met alles eens zijn is niet erg...dat maakt onze reacties alleen maar interessanter (niets is zo saai als mensen die het met je eens zijn ;-) -

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha die Frans,
  Weet je waar het symbool van de lach :-) vandaan komt?
  Dit is de C-sleutel van de muziek, maar die sleutel is onze interpretatie geworden en vond haar oorsprong uit de "sanscriet-tijd".
  Sanscreit is sans crire en/of een tijd dat men in symbolen naliet over belangrijke kosmische waarnemingen.
  Je weet waarschijnlijk wat het symbool van de Islam is: de halve maan met dat sterretje links boven.
  Dit is feitelijk hetzelfde symbool.
  Je weet ook dat allerhande Oosterse religies het Owm kennen om zich af te stemmen op de muziek van de kosmos en waardoor men probeerde "kosmisch bewustzijn" en/of verlichting en/of het Goddelijk bewustzijn zouden krijgen.
  Onze aarde draait om de zon met een snelheid die langzaam afneemt.
  Probeer dit maar eens na te bootsen met een touw snel rond te draaien. Dan hoor je afhankelijk van de snelheid een geluid.
  p.s. Misschien dat Fons dat terug kan vinden in mijn in trance geschreven boek "You me".
  Maar je weet ook dat de aarde "geboren is uit de zon" en de cyclus die de zon doorloopt is weergegeven in de G-sleutel van de muziek.
  Dat Islamitisch "sterretje" en/of die : staat voor de aardse Big Bang [de kernoorlog, die de aarde nog net één sterretijd de energie te geven om rond de zon te blijven draaien om daarna terug als Big Crunch terug te vallen op de zon op een moment dat de dit deel van de kosmos "implodeert".
  Dat ik nu toevallig vond dat supernova lachgas produceert, is daarin toeval wat mij toeviel en dat dit onze denkhersenen verlamt ....
  Ach daar behoef je alleen maar naar de waanzin in de wereld te kijken.

  Dan filosoof Bassa... voor mij een onbekende, maar misschien heeft hij zich al doodgelachen.
  Als je ergens in mijn schrijven Krishnamurti bent tegengekomen is dat zeker niet de wereldbekende, maar zijn tegenpool U.G. Krishnamurti.
  Dit woord Krishna is je ongetwijfeld uit Oosterse geschriften bekend als zijnde de Krishna-beings en/of de sterrekinderen als Jesus, Bhoedda en Confusius.
  [zie daarvoor op de website]
  De ware wetenschappers en/of monniken t.a.v.Oude Oosterse Wijsheid kregen als bijnaam Krishna-beings en hadden "pauselijke macht" [haha].

  Dat je het met veel van "mijn visies" niet eens kan zijn... [hahaha] is wel begrijpelijk, want je leest het nergens en kan je daarmee dus ook niet vergelijken op waarde.
  Maar je doet daarmee wel afbreuk aan het werk van mijn voorouders, die mij tot aan Atlantis hebben geinformeerd met uitleggende dromen over al deze onderwerpen.
  De enige die dit aan den lijve heeft meegemaakt is mijn levensmaatje Maria en zij heeft dat wat ik daarover in trance opschreef als een ware klerk uitgetypt.
  Maar dat er foutjes in geslopen zijn is wel zeker, want die trance-geschriften op zich moest ik daarna wel "logisch" en "begrijpelijk". uitwerken.
  Maar de grote lijn is met der tijd wel aardig uitgekomen, behalve dan de apotheose.

  Ik hoop dat je vreemde meningen en conclusies in mijn verhaal dan ook keihard aan de kaak stelt.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog even Frans,
  Ik kon de link openen door eerst selecteren en daarna de link via google te openen.
  Maar hier de directe link
  http://www.youtube.com/watch?v=Otcr-3BJ5jI
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Siegfried, dat was allemaal wel weer niet toevallig en inderdaad bijzonder want ik zag ook gelijk het smiley teken voor ogen en wel gek natuurlijk dat Frank -of is het nu Frans?- dat ook wist....hahaha.
  Wat ook leuk is nu je over Owm begint is dat ik dacht aan het instrument de viool en ik las dat er een viool-sleutel bestaat die tegenwoordig in de muziek hetzelfde is als de G-sleutel. Dan hebben we ook nog de viooltjes als planten en deze schijnen als symboliek te staan voor nederigheid en staan ook vaak afgebeeld met Jezus Christus en violet is ook zeker niet voor niets de kleur van de Kerk.
  Dat fimpje is natuurlijk wel echt gillen van het lachen en ik kan het ook beamen hier in Rotterdam. Er moet toch een bepaalde energie missen hier in het noordelijk westen die ook onze moslim broeders proberen aan te vullen en dat zal ook zeker iets te maken hebben met de extreme veryanging hier. De aarde lijkt mij hier dan ook sneller energie te verliezen. Ik denk dat dat grotendeels komt door de golfstroom die West-Europa steeds minder verwarmd.
  Zo, ga nu eerst even aan de overkant hier een lekker broodje doner kebab halen nu deze Turk door minister donner nog denkt dat hij rijk wordt van de euro.. hahahaha.. het lachgas stijgt me naar de bol.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha Pascal,
  Ja sorry, het is Frank en misschien kwam het wel dat hij de vrolijke Frans uithing.
  Weet trouwens niet waar die gezegde vandaan komt.
  Verder is het vlg. mij Ohm en geen Owm, maar een goed verstaander heeft ... ach je weet het.
  Leuk je woordspeling van violet met "Je suis cruzified".

  Ik vond dit filmpje ook wel grappig en met name hoe ieder gezin gemiddeld meer dan 2 kinderen moet voorbrengen om de cultuur draaiende te houden.
  En weet je waarom???
  Omdat door de verdubbeling van onze levensduur - zoals Bijbels voorzegd - als gevolg van de technologische REvolutie anders tot vergrijzing leidt.
  Nou ja...
  Het 1 kind beleid in China heeft de Chinezen bepaald niet uitgemoord.
  haha
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Siegfried,
  Dit wordt me allemaal een beetje te gek. Het klinkt allemaal nogal vergezocht, manisch en artificeel. Of als je het anders wilt zeggen: ik ben hier nog niet aan toe, ik wil de waarheid niet zien, of wat dan ook, het is mij gelijk.
  Je verbanden en conclusies zijn mij gewoonweg te krankzinnig.
  Neemt niet weg dat ik je moed bewonder om over zoiets te schrijven, en ik wens je dan ook oprecht veel geluk toe met het continueren van deze job!

  Frank.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. On topic zou ik het van de bovenste mensen nog interessanter om te weten op welke tijdsniveaus de meeste de instorting compleet zien..
  ( is het tijd om de rugzak in te pakken en de voedselvoorraad op de krikken?)

  Dat het de goede kant op gaat kan de eenogige koning nog wel zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Trix,
  Als ik zo je reactie zie lijkt het me nu al tijd om je rugzak te pakken.
  Maar denk niet dat je nog ergens ter wereld het geluk kan vinden, want het wordt echt "broeders vechten tegen broeders" en het is nu al "ieder voor zich en God Huis voor ons allen".

  En wat je tweede optie betreft...
  Het hebben van voedselvoorrraden is ook niet alles, want mocht men er weet van hebben dan wacht je een gruwelijke dood door hongerige wolven.
  Trouwens...
  Men zegt dat hongersdood in verhouding een milde dood is, maar ik kan niet spreken uit ervaring.

  Dat het blogje niets heeft bijgedragen aan hetgeen ik op de website plaatste in een tijd dat iedereen kan zien dat het fout gaat, laat al zien dat wij in de hoogste hoogmoed ooit vervallen zijn.

  Het is mijn domheid dat ik dacht dat velen blij zouden zijn met de waarheid te weten.
  Maar het tegendeel bleek waar.

  Jammer????
  Ach, ik weet het niet.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is goed of slecht, wat maakt de "de wereld" beter? Heeft de bijbel iets goeds bij gedragen, Hitler, Ghandi?
  Heb je de dingen gedaan die jezelf belangrijk vind? Tja eigenlijk kunnen we met deze vragen tot in de eeuwigheid door murmelen.

  De 10 geboden, zijn gebaseerd op simpele regels maar misschien blokkeren ze wel de intuïtie,

  Maar als eenieder zijn buren en vrienden lief zou hebben is de cirkel van vrede wel rond..

  tja beste Siegfried, ik weet het ook niet...je kunt iemands anders leven niet beoordelen..

  Proost! Ik kom er nu ook niet verder mee...
  Volg mijn gevoel van dorst nu even en wil niet meer weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schiet me nu binnen, misschien is de intuïtie wel verdwenen met het ophouden van het opeten van de placenta, maar dat zou niet van toepassing zijn op het kind, in eerste instantie. mja kweet 't niet.. Ik geloof wel dat we meer zouden moeten kunnen. Zoals dieren bijvoorbeeld een aardbeving aanvoelen komen..
  Ik ben offtopic bezig.. over en uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Of misschien voelen we daarom de ernst van de crisis niet en lopen we als buffels de afgrond in..ziende blindheid..ikke ikke ikke inderdaad maar ergens is dat in de natuur ook bij veel beesten voor maar de mens denkt niet meer effectief voorruit en de voortplantings-drang en de genen veilig stellen is afgeleerd, of is de huidige occupy beweging een kentering? ik denk persoonlijk van niet..
  Waren we nog maar zoogdieren.?!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Trix,
  Twijfelde of ik al die intuïtieve nonsens zou verwijderen, maar het toont anderzijds aan hoe lachwekkend ik bezig ben geweest in een pogen om iets meer te vertellen over de ziekelijke drang van mensen naar meer en beter.
  Maar je kunt je gelukkig prijzen dat je niet de uitzondering maar de regel bent.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier maar weer effe het laatste verhaal
  van mijn sparringpartner René Tissen, die afhaakte omdat ik het woord verkankering niet mocht gebruiken.
  Nu ziet hij al dat "oorlog de lucht gaat klaren".
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Vluchten-kan-niet-meer.xml

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Because the show must go on until the bitter end en omdat het geld onze voedingselicter geworden is, ga ik de ontwikkelingen in het Europese parlement.
  Als er één ding duidelijk is, is het wel de verdeeldheid over "hoe verder".
  De politiek van "verdeel en heers" gaat nu zijn keerzijde laten zien en in Brussel wordt dan ook naarstig gezocht naar een COMPROMIS.
  Een compromis waar iedereen het mee eens kan zijn?
  Volgens mij kent een compromis altijd twee verliezers en het is hooguit winnen van tijd.
  Dit heeft de laatste twee jaar gewerkt en we hebben nog steeds de euro en volle winkels.
  Gaan we daarmee nog een Vrolijk Kerstfeest beleven, voordat het kaartenhuis van het piramidespel met geld echt instort?
  Gelukkig ben ik geen waarzegger.

  siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Siegfried,

  Dat de economie moet groeien om te overleven lijkt nu wel duidelijk (net als alles om ons heen trouwens) .
  Het voordeel van deze tijd is dat we VIRTUELE materiele rijkdom kunnen én blijkbaar mogen creëren.......ha ha.... dus.
  het gaat pas echt 'fout' als mensen allemaal hun fysieke rijkdom van de bank gaan halen want dan vervalt het piepkleine stukje 'werkelijke waarde' waarop ons systeem is 'gefundeerd'.

  In onderstaande link wordt dat nog eens haarfijn uitgelegd ook al is het met de (onterechte) ver-oordeling naar de Elite.....die er wel voor hebben gezorgd dat de 'val' waarin wij bijna allemaal zijn gelopen uit hebzucht....uiteindelijk kan dichtklappen.

  http://snips.home.xs4all.nl/snips/33-minuten.html

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha die Fons,
  Het is hier wel "stilte voor de storm" aan het worden.
  Ik zou ook - bij God - niet weten wat ik nog moet schrijven, want ik heb alles al -tig keer op verschillende manieren gezegd.
  Jaja... David Eyk is een welbekende New Age en wordt nu regelmatig belaagd met artikelen over de occupy-movement, die de wereld gaat redden.
  Lachen.
  En ik maar denken dat het het spel van de Rockefellers is om onrust te zaaien in dit werelds terminale kankerproces.
  Je weet dat ik de wereldgemeenschap zie als één groot lichaam.
  Amerika is the brain.
  Europa is als de alvleesklier en China zie ik als bijnier.
  Nu decompenseert Europa als alvleesklier en nu komt China met het voorstel om Europa "op te kopen" en/of de leiding te gaan nemen.
  Om Europa te redden???
  Zo zien de Europese politeik leiders het wel, want "hoop doet leven".
  haha...
  Dat zal Amerika NOOIT pikken.
  En zo belanden wij langzaam maar toch snel in de draaikolk van verval.
  Gaat onze laatste profeet en/of Jesus' heropstanding Confissius ons met Kerst verrassen?
  Ik ben benieuwd.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En dan het laatste nieuws....
  De vergadering van de EU voor morgen is ...uitgesteld.
  Lange tijd heeft het meerpartijenstelsel ons vrede gegeven, maar nu gaat het tegen ons werken, want...
  Leven wij niet "IEDER VOOR ZICH EN GOD VOOR ONS ALLEN?
  Dit wordt met zekerheid onze doodslag.

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Goede morgen Siegfried ?

  Je bent inderdaad een soort van 'helder ziend' ook al 'weten' de lezers hier 'gewoon' dat je dat alleen maar bent gaan zien door goed te kijken naar de energetica in het menselijk lichaam en het ontstaan van 'ziekte'..!?

  De bijnier redt het lichaam om zichzelf in leven te houden en met china is dat eigen overlevenbelang krek hetzelfde..ha ha

  in de laatste alinea van dit stukkie uit de 'wakkerste krant van Nederigland' staat het LETTER-LIJK....ha ha

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10789849/__Geld_China_in_noodfonds__.html?p=1,1

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jaja Fons,
  De beer gaat zijn huid verkopen.
  We staan erbij en kijken ernaar.
  Erger nog!!!
  We beseffen niet wat we doen, maar het zal ons rauw op de maag liggen.
  Hosanna hiep hoi!
  Maar het betekent wel dat wij burgers nog een heerlijk Kerstfeest kunnen gaan vieren met Chinese ballen in de kerstboom en Chinese wegwerpartikelen eronder.
  Maar ik vrees met grote vrezen dat Europa en Amerika de macht van de bijnier wel onderschatten.

  En tenslotte...
  Maria lanceerde vanmorgen haar indianen-voorzegging "Aan het einde der dagen zullen de blanken beseffen dat geld niet te eten is".

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Siegfried-Maria,

  Heel lang geleden heb ik jullie een dvd opgestuurd genaamd "koyaanisqatsi".
  Deze film is ooit gemaakt op voorzegging van en samen met de Hopi indianen.(Ook nog op youtube te vinden)
  Kijk hem asjeblief (als ie niet in de verhuizing is verdwenen) nog een keer met de voorzegging 'van Maria' in het achterhoofd.?
  Onvoorstelbaar.....,hoe ,ook hun al zagen dat ALLES cyclisch verloopt.
  En waren de woorden "we beseffen niet wat we doen"niet de laatste letterlijke woorden van één van de 7 van de wegbegeleiders....?
  "Forgive them God because they don't know what they are doing"...! Hoe waar is alles al geweten... als we durven beseffen dat een cirkel geen eind en geen begin heeft dus zich telkenmale herhaalt...ondanks the windmills of our mind..

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Forgive me Fons,
  Die DVD is wschl. verloren gegaan tijdens onze omzwervingen.
  Kan het me ook niet herinneren.
  Natuurlijk is alles al overal neergelegd, anders had ik het ook niet kunnen re-searchen.
  En...
  Het laat weer eens zien hoe eigenwijs wij zijn en willen zijn.
  Haha
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. OK dan

  The Link naar "koyaanisqatsi" voor jullie én de andere lezerts..............

  http://video.google.com/videoplay?docid=5539613947839465921&hl=nl#

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Fons,
  Heb de film gezien en I am not impressed.
  Natuurlijk laat het zien hoe de mensenplaag de aarde vernietigt, maar het waarom en/of hoe het kon gebeuren lijkt voor niemand interessant.
  It's like I am not impressed by the way Europe is saved by the politiciens.
  Het is louter winnen van tijd.
  Het systeem blijft ongewijzigd en de economie MOET blijven groeien om gezond te blijven.
  Is het niet vreemd dat dit axioma NOOIT ter discussie wordt gesteld?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Siegfried,
  Toch fijn dat je hebt gekeken....ha ha
  Natuurlijk kan jij "not impressed" zijn met de gegevens die je allemaal hebt teruggevonden !
  Maar het was wel een boodschap aan de mensheid van 20 jaar geleden dat "the world out of balance"is ofwel koyaanisqatsi.....!
  Er wordt zonder woorden een hint gegeven aan de kijker, dat alles wat wij doen en creeren uiteindelijk leidt tot volledige vernietiging van al wat IS.
  De makers of boodschappers wisten waarschijnlijk....echt wel dat 'alles weten niet gelukkig maakt' en de vaart der volkeren tegen zou houden ...en dat was 20 jaar geleden nou echt niet de bedoeling ....net zoals dat nu nog steeds precies hetzelfde gaat, met dat verschil dat 'het gevaar' wel veel dichterbij en dus ook tastbaarder aan het verworden is.
  Zoals je zelf al vaak hebt verteld zal dat pas heel duidelijk gaan worden als de tijd daar rijp voor is(perzik) en de laatste wegbegeleider zijn(of haar) woordje doet...?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ach ja Fons,
  Toen ik 30 jaar geleden in de jaarbeurshallen in Utrecht mijn beruchte lezing Cancer,its like economy" hield, was het ook nog louter de angst van zien.
  Het was mijn noodkreet!!!
  Ware ik toen gehoord, dan was ik wschl. omhoog gevallen.
  Wie kan er met macht omgaan?
  Niemand toch???
  De keerzijde van die medaille is er ook en hoe dieper men valt des te groter wordt het "door schade en schande iets wijzer".
  Hoe de elite nu manipuleert met het reddingsplan van de Euro en hoe de wereld hierop reageert is net zo triest als lachwekkend.
  Maar goed.
  We krijgen misschien nog een fantastische Kerst alvorens de Titanic naar de bodem zakt.

  Zijn er nog onderwerpen die hier op dit blogje de moeite waard zijn of blijven wij gezellig met z'n tweeën borrelpraatjes houden?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Siegfried
  Ja ik denk......het wel,
  Wat ik interessant vindt is het verhaal van de meridianen/accupunctuurpunten van aarde en mens en hoe deze "op elkaar lijken" én functioneren.
  De plaats van 'onze'oude kerken precies op die punten enz.
  Weet er zelf veel te weinig van om daar een duidelijk verhaal van te maken maar wellicht dat jij daar wel wat mee kan en wil...?
  En anders is dr genoeg te lezen op jouw site maar ook dat lijkt voor bijna niemand een doel te dienen.
  En anders maar dezelfde borrelpraat just like in "the rest" of the world......? Liever niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Haha Fons,
  Ja, dat is ook een interessant onderwerp, net zoals astrologie, numerologie, handlijnkunde.
  Dit zijn allemaal onderwerpen die ik ook erg interessant vind.
  Maar van al die onderwerpen weet ik ook te weinig af en "het zooitje ongeregeld" dat hier meespeelt heeft zich daar ook niet in verdiept.
  Aan heel veel van die oeroude wijsheden heb ik slechts geroken en vond dat al moeilijk genoeg.
  Ook ik had wat dat betreft ook meer verwacht van anderen.
  But...
  It is wat het is.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. hey siegfried,

  had tegen mezelf gezegd een tijdje hier niet meer te komen omdat ik altijd als ik hier lees nooit zo vrolijk word over de toekomst, en begin 2012 me studie af heb en dan moet gaan werken.
  maarja moest toch weer even de nieuwe artikelen lezen.

  waar ik me over verbaas is dat zoveel economen nu pas door hebben dat het mis gaat. In de jaren 90 was toch ook al duidelijk dat de staatschulden van landen elk jaar oplopen.
  En dat de schulden piramide op een gegeven moment wel in moet storten.
  Waarom begrijp ik het wel met m'n simpele vmbo economie en houden ze op RTL Z nog allemaal hun mond.
  Ik was redelijk geschokeerd toen amerika 2 maanden geleden het schuldenplafond moest verhogen.
  Terwijl iedereen om me heen het de normaalste zaak van de wereld vond.
  Ik heb nu een turbo short op de AEX index en daar heb ik al wat geld mee gemaakt. Maar weet ook wel dat ik er weinig aan heb als het ingaat storten. Ook heeft het geen nut om via de beleggingen goud of grondstoffen te kopen, zodra Wall street instort is het waardeloos.

  Ik zag je hierboven ergens schrijven dat de snelheid waarmee de aarde om de zon draait afneemt, Dit kunnen wetenschappers/astronomen toch heel makkelijk meten?

  Groeten Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 37. hey siegfried,

  waar ik erg benieuwd naar ben is hoe u denkt over de illuminati en hun standpunten.
  De grondlegger van de illuminati is pythagoras die door middel van wiskunde en numerologie de kosmos begreep, en die de G-sleutel van muziek begreep. Het illuminati geloof is gevormd door filosofen zoals Plato en Nietzsche.
  Hier een artikel zoals de illuminati de kosmos beschrijven en het oneindig spel der bewegen.
  Ze halen hier de versie van het christendom/islam en moderne wetenschap onderuit.
  En komen daarna met hun theorie.

  http://armageddonconspiracy.co.uk/The-Incompleteness-Theorem(2151432).htm

  groeten michael

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi Michael,
  Ik zag net je twee leuke en ook zo oprechte stukjes met als klap op de vuurpijl [ of donderslag bij heldere hemel hahaha] je bijvoegsel.
  Ik ga dit morgen rustig lezen, maar kan je wel
  zeggen dat ook RTL aan journalistieke regels is gebonden en ik daar "terecht" werd geweerd.

  Ondertussen hoop ik dat er meer reacties komen op jouw bijdrage, want het lijkt ook hier "stilte voor de storm", die eindigt in geldloos leven.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Goeiemorgen Michael,
  Laat mij eerst je bijdrage naar het land der fabelen doen verhuizen, maar wel met een MAAR.
  Ten eerste zijn wij Westerlingen in de ogen van God gegroeid tot God's gelijke: tweeslachtig gelijk het AL WAT IS.
  Wij zijn JESUIS en/of Ik ben en/of de God van ons eigen kleine Universum.
  Iedere religie claimt zijn eigen GOD IS HOOP en iedere religie claimt daarmee uitverkorene te zijn.
  Maar...
  Het zijn de Joden, die - mede door hun eeuwen lange verkettering - door schade en schande zich de machtigsten voelen en zichzelf als uitverkorenen zien.
  Dit zijn m.i. de ware illuminatie die - lees de Boogeyman - de wereldgeschiedenis nu schrijven en de oorlog tegen het kwaad zullen starten.
  Maar wat kan ik je meer zeggen dan mijn boekje "Eens was het ... de boom der wijsheid" ernaast te leggen.

  Het is heel grappig om te zien hoe wij nu omgaan met het omvallende pyramide-spel met geld.
  Ik schreef dat het terecht was dat RTL mij weerde, want als de hoop uit de fles is, is het toch direct anarchie?
  En daar komt bij dat wij ons "als God van ons eigen Universum" voelen voor alles een oplossing hebben.
  Goed... Jij bent kleine econoom.
  Is het niet belachelijk dat de rente op geld lenen van de Staat gekoppeld is aan rijkdom?
  Dan is het uitzicht voor Griekenland, Italie en Spanje toch nul komma nul???
  Of zie ik dat verkeerd???
  Natuurlijk is het niet moeilijk om in die chaos giga veel geld te verdienen, maar ook dit is puur valse hoop, want het eet zo moeilijk.

  Dan tenslotte je vraag over de vertragende draaiing van de aarde om de zon.
  Het is niet voor niets dat de klok constant een kleine correctie ondergaat.
  Dit is ook de reden dat ik denk dat de Maya-voorspellingen van 21-12 2012 [als zij het toen correct berekend hebben via hun bezoekers "de Marsmannetjes"] door de Kerk is bijgesteld op 24-12-2012 met de symbolische geboortedatum van Jesus.
  Waarom de geboorte van Jesus?
  Het is toch de geboorte of baring of Openbaring van de tot zoon van God gegroeide mens?

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Een geniale zet van Papandreou heet democratie.
  Als de Grieken slim zijn weigeren zij de schijnhulp van de machtswellustelingen Frankrijk, Duitsland en ... Nederland.
  Waarom???
  Het voorstel is dat Griekenland 50% van zijn schuld wordt kwijtgescholden, maar de rente voor leningen blijft torenhoog waar de rijke landen weer van profiteren.
  Met andere woorden: Het land kan hier nooit bovenop komen en blijft een armoedig vasallenstaatje van de rijken.
  Gesteld dat het volk tegen het voorstel stemt, dan betekent dit het einde van de Euro en gigantische verarming van Europa.
  Dan zijn de Grieken toch weer een gelijkwaardige partner van de Europese landen?
  En bovendien wordt Papandreou niet door het volk gelycht vanwege zijn toestemming, die feitelijk voor het land niets oplevert.

  Misschien zie ik het fout, maar dit hoor ik wel van jullie.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Siegfried
  Een leuke profielschets van pap andrea in deze .....een introverte man in vrouwenkleren bezig met overleven ?
  Wat is jouw verhaal toch onvoorstelbaar 'mooi'te spiegelen in alles wat is.
  Gisteravond trouwens De pauw en de Witteman gekeken ?
  Waarin de yange 'Ab Osterhaus'en de yinne 'huisarts'Hans van der Linde bijna tot een big bang kwamen over het griepprikverhaal, beide voerden hun 'overlevingsovertuiging' ten tonele om beiden hun gelijk te verkrijgen om in vrede weer even verder te kunnen..ha ha
  hieronder de 'linke link'

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=23795&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=0e3f1e4ba619454e3879ea7df203aa8a

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hoi Fons,
  Pauw en de Witte Man zie ik vanmiddag wel in de herhaling.
  Jaja...
  Dat Griekse verhaal lijkt nog een ver van ons bed show, maar een goed verstaander...
  Gisteren werd al gefluisterd dat mensen de hypotheek op hun huis moesten gaan aflossen vanwege de economische malaise.
  Mijns inziens is dit niet toevallig en feitelijk hetzelfde als die Griekenland-affaire.
  Mensen die daarin trappen en nu al droog brood gaan eten zijn mijns inziens nog dommer dan dom.
  Ik hoop niet dat Jan Kees de zoon van de appelboer uit Limburg dit leest, want dan wordt ik voor de tweede maal Staatsvijand.
  hahaha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Goed...
  Laat ons terugkeren naar de ontwikkelingen in de financiële wereld.
  Dit artikel kwam ik vandaag tegen van een wereldse goeroe economie in de New York Times.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=644311&r=1&tbl_archief=&
  Dit voor diegenen die misschien nog denken dat Merkel en Rutte - tesamen met die zoon van een appelboer de Jager - het Euro-varkentje wel zullen wassen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Goedemorgen........

  Even wat borrelpraat bij 'gebrek' aan anders...

  Zou het een voorteken zijn dat het rommelt bij Ajax( het lijkt verdomme als je de krant open slaat écht het enige nieuws.ha ha ).
  Tenslotte was hij één van de belangrijke spelers in de Grieks Trojaanse oorlog...... en die geschiedenis lijkt zich te herhalen evenals in Italie trouwens waar financiele managers de politiek inkomen via 'het trojaanse paard'van een nieuwe regering....het lijkt een meesterzet van de bankmannen in het grote spel....!?

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/11/15/het-jaar-dat-bankiers-eerste-minister-werden

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Haha Fons,
  Inderdaad borrelpraat.
  Maar omdat het bij gebrek aan anders is...
  Voor mij gebeurt er zo veel dat het lijkt of de apotheose nu erg dichtbij komt.
  Ik zie de radiostilte hier als "struisvogel-politiek" en/of stilte voor de storm.
  Nu was ik in de ogen van 99,9 % van de mensen al een notoire doemdenker, maar nu is het langzaam maar toch snel wel heel spannend aan het worden.

  Ten eerste het aangekondigd aftreden van de Paus rond Pasen 2012.[Xander-nieuws]
  Weet dan echt niemand dat Pausen voor het leven worden aangesteld?
  Ik had gedacht dat dit spel rond Confissius al dit jaar Pasen zou gebeuren, maar dat was doem.
  Maar hij zal pas komen als de vlam al in de pijp zit.
  Dus ziet het er voor mij uit dat het groeiend conflict rond Iran en zijn kernwapens het duivels spel van "twee geloven op één kussen" al voor Pasen uitbarst.
  Het is nog altijd mijn interpretatie, maar wel gestuurd door voorspellingen van de Koran en het Christendom.
  Ook hier werd op Xander-nieuws veel over geschreven, alhoewel ze daar in blijdschap op reageren als ware Godsgelovigen.
  Jaja... precies op Pasen als zijnde het leggen van het eitje voor nieuw leven.
  Is het niet te bizar voor woorden?!
  Ik zette het op het blog, maar niemand reageerde erop.

  Dan is er mijn sparringpartner Tissen, die - zoals het eruit ziet - binnenkort moet worden opgenomen in een psychiatrische kliniek, want hij zit het echt niet meer zitten.
  Hij maakt zich boos dat de burgers de dupe zijn van het omvallen van het pyramidespel en/of hij heeft geen plekje gekregen in de trein die naar Zuid Amerika gaat om de fall-out te ontlopen.
  Vind trouwens balen dat ik daar ook niet in mag [haha]

  Onderwijl ben ik bezig - of liever gezegd aan het knoeien - om maar een eind te breien aan dit stervende blogje.[voor de zoveelste keer]
  Als ik dan terugkijk naar mijn oeverloze pogingen ga ik wel steeds meer beseffen dat ik het verhaal dat ik kreeg eigenlijk alleen voor mijzelf "te bijzonder voor woorden" was...op een enkeling na ...misschien.
  Ja misschien, want niemand is van "dit weten" gelukkiger geworden en eerder andersom.
  Mensen raakten hun vrienden en kennissen kwijt, kregen problemen met partners enz. enz.

  Dus al met al...
  Het voelt voor mij steeds gekker dan gek.
  Call you soon.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Xander heeft het onderstaande kopje er niet ingezet.. lijkt me idd geen borrelpraat.. (bron: http://www.nieuwsvoordewereld.nl/category/nieuws-en-de-bijbel/ )


  Jezus Christus contra de huidige zichzelf benoemde plaatsvervanger van God


  In Opb 16 staat: En ik zag uit de bek van de draak en uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen, als kikvorsen; 14 want het zijn geesten van duivelen, die tekenen doen, welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld, om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige God.

  Verder heb ik geen zinnig woord over ons perspectief.. ik probeer me een scenario voor te stellen, wanneer er echt met stront wordt gegooid... ik hoor steeds meer mensen zeggen.. we staan nog niet in de rij voor soep, dus zo slecht hebben we het "nog"niet, vervolgens gaat hun dagelijks leven voort en accepteren ze de kleine bezuinigingen die men moet doen.. wie durft een scenario te schetsen wat ons aan den lijve te wachten staat??

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hoi Trix,
  Het is m.i. geen toeval dat Ratzinger -dit was op te Portugese TV tot drie keer toe - vertelde dat hij zou aanblijven tot de laatste profeet zou verschijnen.
  En over het boek Openbaringen...
  De draak staat voor China en het beest voor Amerika.
  En dan...
  Dan wordt het moeilijker.
  Natuurlijk zijn alle profeten Confusius, Boeddha, Jesus en Confissius valse profeten, want zij werden allen opgeleid om ons "de hooppil van het leven" te geven.
  Confissius [sorry, maar die naam heb ik hem gegeven] komt ons vertellen dat het einde verhaal is na de kernoorlog tussen Amerika en China [ was vandaag nieuws van Obama, die zijn troepen alvast in Australië stationeerde om de groeiende macht van China in te dammen].
  Dus dat is allemaal niet zo vreemd.
  En dan...
  Die 14 geesten van duivelen.
  Zijn dat alle koningen, die volgens Robin de Ruiter uit dezelfde bloedlijnen kwamen en de wereld als machtshebbers naar hun hand zette?
  Ik weet het niet, maar zo lees ik het.
  Rothshilds, Rockefellers, Bilderberg zijn algemeen wel bekend, maar de Islamitische leiders zijn er natuurlijk ook nog.

  Maar voor mij is één ding zeker.
  Het wordt een waar vuurwerk en het wordt ons zeker niet bespaard.
  De kernwapens werden zeker niet voor niets gemaakt...zucht...zucht.

  Inderdaad staan wij nog steeds niet in de rij, maar ik heb dit hele verhaal zeker niet de wereld ingegooid om te vertellen hoe donker het gaat worden.
  Googelde vanmorgen toevallig "Zin van het leven" en kwam tot de trieste ontdekking dat ergens op pagina 3 een floddertje van Bokje stond en verder was het net zo waanzienig als de wereld zelf.
  Dat het scenario bepaald niet rozegeur en maneschijn wordt...
  Sprekend in cycli zou ik zeggen...
  Dat is het dood gaan nooit!!!

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Siegfried,

  Bedankt voor je antwoord.. Het is ongelooflijk dat het allemaal nog steeds in de huidige vorm blijft bestaan.. Dat er geen prive legertjes ontstaan die tegen de stroom in schieten..
  Ik verbeter de wereld ook niet maar dat een kliek zoveel macht kan behouden.. tja einde is in zicht..

  Le grande finale.. We gaan het mee maken.. ik ben er klaar voor schrijf ik met knikkende knieën..

  Kregen we nog een tipje voor de aller laatste pijnloze eindtijdsborrel voor internet eruit klapt haaha?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Haha Trix,
  Het knikkende knieën heb ik niet meer na het bizarre leven dat ik had.
  Niemand beseft dit, maar ik werd en wordt nog steeds echt door schade en schande van mijn medemens iets wijzer.
  Hier kan ik wel een boek over schrijven hoe mensen reageren als ze hun zin niet krijgen of in hun Ego worden aangetast.
  Als er werd nagelaten "De waarheid is te hard voor woorden" of "zalig zijn de armen van geest" behoef je alleen maar naar de TV te kijken waar het feest van de verlichting iedere avond volop wordt gevierd.

  En over die eindtijdborrel...
  Dat wordt een goedkoop feestje als ik zie hoeveel vrienden ik eraan heb overgehouden.
  En...
  Wanneer internet eruit klapt?
  Zal dat direct zijn nadat Confissius als de zgn. valse profeet zijn zegje heeft gedaan?
  Dat wordt dan direct na Pasen.
  I don't know.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hoewel of topic hier....
  Vanmorgen kreeg ik van Dennis de volgende onthulling van de Oude Wijsheid toegestuurd
  http://www.nu.nl/wetenschap/2670990/sterrenstelsels-doen-recycling.html

  Is het niet te bijzonder voor woorden dat de Bijbel ons naliet "Aan het einde der dagen zullen wij de waarheid hervinden en het zal rauw op de maag liggen".
  Op het achiefblogje staat hier - net als op de website - voldoende over geschreven.

  Ik begin mij nu echt RE-searcher te voelen: iets zoeken wat al bekend was.
  Kan het dommer?

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Goedemorgen,

  Even een hersenspinsel na de 'chemotherapie' die gisteren door de 'centrale'banken werd toegepast om s'werelds geldmarkten nog even adem te geven.....

  Deze chemo werd gegeven omdat, naar men meldde, de banken géén geld meer hadden om andere banken te helpen ....kortom ze hadden alles wat ze nog hadden.......nodig om zichzelf in leven te houden.
  De doodstrijd dus...!!!

  Is het niet zo dat je anderen niet meer vertrouwt als je jezelf niet (meer) vertrouwt omdat je donders goed weet hoe het ECHT met jezelf is gesteld ?

  Ik plaats voor de 'lol' én de 'waarheid' hier nog een keer de link naar een tekst die toch ieders ogen ooit wel moet openen......ha ha ?

  http://wetenschap-eindtijd.com/schade_en_schande/hoogmoed_en_respect/hoogmoed_en_respect.html

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Haha die Fons,
  Volgens mij ben je geen dokter.
  Dit is geen chemotherapie maar een voedingsinfuus.
  Als je weet hoe de verdeling van voeding bij een kanker is betekent dit dat de meeste voeding naar de rijken gaat en de restjes naar de armen.
  De rijken kunnen hier chemische, bacteriele en kernwapens van gaan maken.
  En de armen mogen ze gaan gebruiken ... vrees ik.
  Want...
  Weet jij het verschil tussen de vijand kanker en de terroristen, die de rijk'dom' willen vernietigen?
  Ik niet!!!

  Wat heb je toch met hoogmoed en respect?
  Vraag iemand of hij/zij hoogmoedig is en ik weet zeker dat iedereen naar anderen wijst.
  En als ik zeg dat ik slechts het ei van Columbus heb herontdekt, omdat ik te dom ben om zelf iets te ontdekken wordt mij arrogante hoogmoed verweten.
  Gek hé???
  Is het niet de omkeringscyclus zelve???

  Sieg Heil.
  Oh...
  Over Sieg Heil gesproken...
  Kortgeleden sprak ik iemand uit de Islamitische wereld, die Hitler zag als een van Gods kinderen.
  Is dat niet vreemd???
  Ik durfde hem hierover niet verder te vragen, want hij ging verder met de idee dat het heilige land echt in zicht was.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Siegfried
  Hoogmoed en respect is het stukje tekst wat mij deed besluiten de berg af te dalen.... Verplicht..!! uit lijfsbehoud !!
  En dat Sieg heil vindt ik nog steeds een groet die mij bij mij totaal geen respect....afdwingt omdat daar veel te veel menselijk leed aan hangt terwijl ik natuurlijk ook wel weet dat, hoe 'tegenstrijdig' ook, diezelde Hitler er ook wel mede voor heeft gezorgd dat er weer groei naar 'het hoogmoedig'eind kon plaatsvinden ....
  Its a mad world !!
  http://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4

  BeantwoordenVerwijderen
 54. ha ha Siegfried,
  Bovenstaand teruglezend zie ik (en jij nog veel beter ha ha ) wel dat ik nog steeds in m'n remmen zit te knijpen en nog steeds vastzit in de emotie van goed en kwaad....maar m'n 'remblokjes' zijn al wel weer een stukkie verder versleten......god wat is dat erflastig...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Haha Fons...
  Ik dacht ook al dat je je hoogmoed nog niet had afgelegd en daarom nog met dit verhaaltje bezig bent.
  Ten eerste ... "Over de doden niets dan goeds", maar denk jij dat wij anders zo lang een kernachtige gewapende vrede hadden gehad?
  Is elk oordeel van goed en kwaad geen hoogmoed?
  Godverdoemmij als ik ongelijk heb.
  Vraag maar aan neonazi Ratzinger.

  Fried zij met U

  BeantwoordenVerwijderen
 56. ik word hier echt vrolijk van het is namelijk zo dat de mensheid al een hele lange tijd aan het slapen is laat het grote ontwaken maar beginnen het zal niet voor iedereen zijn maar mensen zijn op hun best als ze in een crisis zitten dit is onderdeel van een proces waar wij helemaal geen invloed hebben dit is waar god overgaat het proces doorleven

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Haha...
  In de anonimiteit beloof ik je dat God de mensen echt niet meer wakker maakt voor dat schouderklopje.
  En de crisis...???
  Is er crisis???
  Waar is die crisis???
  Ik zie alleen maar mensen die denken te weten dat wij crisis moeten zijn.
  Daar word ik vrolijk van.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. was er ooit niet eens een man die zei als god bestaat kan hij dan een steen maken die zo zwaar weegt dat hij hem zelf niet meer kan tillen leven wij niet constant in een contradictie misschien hebben we dan een hersenschim ontworpen waar we met zijn alle niet meer aan kunnen ontsnappen en zo ja wie is wie om dat te bevestigen of te ontkennen

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Was God ook niet Anoniem??
  Natuurlijk kan God een steen maken die hij zelf niet kan tillen, want als God illusie is kan hij toch alles maken?
  Leven wij niet allemaal in de anonimiteit van schimmige gedachtes over god en kwaad???
  Hoop voor je dat je de website nog eens doorsnuffelt over de ware betekenis en oorsprong van God.
  Ik kreeg het ook slechts via mijn voorvaderen, nadat ik door een "helderziende Eusebell-vrouw" werd verleidt om de wiet-pijp te roken.
  Jammer dat mijn wiet-vriendjes Pascal en Armand andere ervaringen hebben.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. dus als ik het goed begrijp zijn alle religies illusies wat over blijft zijn dan de niet religies boedisme is dus veel realistischer nu daar kan ik wel wat mee god is een proces geen gedaante en dat sluit precies aan met alle wetenschapelijke experimenten die nu gaande zijn we staan aan de vooravond om op de voordeur bij god aan te kloppen volg het grote experiment maar van de lhc in zwitserland deeltjes die sneller gaan dan het licht maar dat vind u zeker ook een ilusie

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Mag ik van je weten wat "niet religies boeddhisme is?
  Weet je wat illusie is?
  Iemand van vlees en bloed die zich als anoniem voorstelt.
  Iemand met een "nickername" kruipt dan tenminste nog in een andermans huid.
  En dat doen heel veel mensen zonder dat ze het beseffen.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. klopt maar ik ben daarom ook maar een illusie lol

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Goeiemorgen....allemaal
  Nadat we weer een 'illusie' armer zijn op dit blog(zie hierboven) maar weer verder met de orde........van de dag.
  Gister met verbazing en kromme tenen gekeken naar Pauw en Witteman.....waar 'onze' ex toezichthouder en 'presedent'..... van de Nederlandsche Bank Heer Nout Wel-link werd gevraagd naar de eventuele mogelijkheid van het voorzien van 'de financiële crisis'.
  Wat mij opviel was dat hij toch wel grote gedeeltes van het vraaggesprek moeite had om het groeien van zijn neus tegen te houden.....
  Kijk en verbaas en laten we hierbij vooral weer een keer beseffen dat 'de waarheid' zo tot het eind verborgen zal blijven .
  Zoals een oude wijze ooit tegen mij zei":
  "Ze geloven je pas als je ongelijk hebt"

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Uitzending-detail.113.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=24207&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=98440ba925e671731957f68fc0283242

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Ach Fons,
  Hoe ver zijn wij afgedwaald.
  "We geloven pas als we het zelf kunnen zien"
  Om met volkswijsheden te spreken "Als het kalf verdronken is demt men de put".
  Om met Bijbelse termen te spreken "Aan het einde der dagen zullen we de waarheid HERvinden en het zal rauw op de maag liggen".
  De BIBLIOgrafie des leven is net een oude bibliotheek.
  Wat ik feitelijk heb gedaan is de Bijbel vertaald met de gegevens van de Oude Wijsheid der cycli en meer niet.
  Zonder beide had ik nog steeds kokend van woede over mijn onterechte "veroordeling" geweest.

  Als ik nu terugkijk naar mijn "archeologische vondsten" kan ik nog slechts lachen dat ik niet op de brandstapel ben beland.
  Als ik nu terugkijk naar de recente geschiedenis , is het ook meer dan logisch dat er zo veel "geheime genootschappen" waren.
  Maar weldra zal DE HAAN VOOR DE DERDE KEER KRAAIEN als de derde en laatste wereldoorlog begint.

  En wat betreft Wellink.
  Hij heeft inderdaad zijn naam wel mee voor zo'n functie.

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Siegfried,
  Ja in der daad zijn we allemaal medeschuldig want ik heb ook een huis kunnen kopen dankzij ons geweldig 'in-gewikkeld' financieel systeem.
  Het besef dat ik dit hoogstwaarschijnlijk door het "ont-wikkelen" van ditzelfde systeem ook weer kwijt ga raken stemt mij onterecht vaak tot woede.
  Want uit hebzucht ben ik er tenslotte zelf in gestapt..
  Boter op de kop dus en niet zo'n beetje.
  De echte ratten verlaten het schip en ik denk vaak dat ik dr maar achteraan ga rennen ha ha .

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Fons,
  Wat betreft je hypothecaire problemen...
  Ik denk dat dit het laatste is waar je je druk over moet maken, want als het geld verdampt, gaat de bank ook in lucht op.
  Het mag dan jouw hebzucht zijn geweest, maar je beseft niet dat je daarmee tot SLAAF van het systeem werd gemaakt.
  Is dat op zich al niet geniaal van onze demoncratie?
  Toen ik begon met mijn beroep "edelslager" had ik bijna een miljoen geleend en moest mij "overal voor verzekeren".
  Wat dat betreft ben ik echt door het oog van de naald gekropen.
  Waar wilde je trouwens naar toe rennen?
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Siegfried,
  Wegrennen ha ha in een rondje als een witte muis in de tredmolen.....
  verder ga ik niet komen !
  "nowhere to run and knowhere to hide" ...dat besef ik maar al te goed.
  Ik stel me wel eens voor op een onbewoond eiland maar direct besef ik dan ook weer dat ik slechts mijn 'defecte hersensysteem' heb om te overleven en zal dus in het klein weer moeten gaan (be)heersen om te overleven samen met de partner die ik NODIG heb om een 'eenheid' te vormen om het leven dr maar in te houden.......ha ha met kies-pijn

  BeantwoordenVerwijderen