Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zaterdag 21 juli 2012

Van Oosterse Holy Shit [de heilige goedheid] tot Westerse Holy Shit t.a.v. WO III .
Na al enkele keren de handdoek in de ring te hebben gegooid en/of de discussies te hebben stopgezet, omdat het ontaardde in een babbelbox moet ik - nu ik aan het eind van mijn laatste verhaal vroeg of er nog vragen waren, die niet kwamen - definitief afscheid nemen.
Natuurlijk had ik alle essenties al verteld en nu het werelds steeds duidelijker wordt dat de machtsblokken van yin en yang [ in het groot en in het klein] een steeds grimmiger houding aannemen, is het nog slechts wachten wie de lont in het kruitvat aansteekt.
Desondanks moet mij toch nog iets van het hart.

Ten eerste moet ik nog een klein schoonheidsfoutje in mijn “Nachtwacht” wegwerken, die ik achteraf al veel eerder had kunnen veranderen als ik logisch had nagedacht.
Het gaat om de komst van de laatste profeet die ik Confissius noemde als zijnde de spiegel van Confusius, omdat dáár de bakermat ligt van iets wat heet “Alle cycli zijn elkaars gelijke”.
Zij konden dit reconstrueren nadat de Maya’s hen de kosmische cycli inclusief het einde van de mensheid hadden doorgegeven aan de daaropvolgende cultuur.
Ik had dit sterrenkind -  die uit Engelenland werd ontvoerd door de “geheime Witte Broederschap” - laten terugkomen in het bolwerk van het Christendom : het Vaticaan.
Maar enkele dagen geleden toen ik op de TV aan het zippen was was er een documentaire over alle wetenschappelijk zoektochten t.a.v. alle hiërogliefen en symbolieken in de Christelijke kerk [zoals o.a. “het kruis des doods” dat op iedere kerk prijkt].
Het ging over de grote kathedraal in het centrum van Londen waar een groot kruis op staat met onvoorstelbare merendeels nog niet volledig opgeloste tekens op prijkt.
Een Bijbel-wetenschapper vertelde daaruit  te kunnen ontcijferen dat die nieuwe messias die het einde de tijden zou aankondigen naar het nieuwe centrum van de Christelijke Kerk Londen tevoorschijn zou komen.
En achteraf logisch , want Jesus werd ook teruggezet in zijn geboortestreek.
Zullen wij  dit direct na de Olymische Spelen gaan beleven?
En wat ik vroeger al beschreven had hoe de Big Ben in Londen het centrum zou kunnen worden voor het begin van de aardse Big Bang, werd vandaag ook beschreven als waarschijnlijkheid. [ http://xandernieuws.punt.nl/?id=662152&r=1&tbl_archief=& ]
I don’t know. Wait and see.
Natuurlijk gaat deze hele ontwikkeling nu zeer beangstigend snel zoals het ook letterlijk in de Bijbel werd voorzegd over het naderend einde.

Bijbels wordt dit snel naderend einde beschreven als komende als “Een dief in de nacht”.
En de oorzaak  van  deze logaritmische versnelling naar zelfvernietiging is iets wat U in de verste verte nooit had gedacht: het positief denken en/of het wegvluchten voor het negatieve van zowel de erflast als in het huidige leven.


En gelijk de mens dit alles niet wil zien en liefst de zonzijde vasthoudt - het positief denken - is dit Olympisch Festijn [net als het verhaaltje van de Titanic]  ook niets meer dan het positief denken om de ellende en alle spanningen in de wereld zo lang mogelijk niet te behoeven te zien.
Hoe dat vluchten in positief denken er uit ziet is zeer verschillend van individu tot individu en heeft natuurlijk weer alles te maken met erflast.
De een doet het door werken, de ander loopt alle festivals af en weer anderen zitten in de dienstverlening en/of de zorg voor anderen.
Anders gezegd: Iedereen poets zijn/haar Ego op met iets wat heet “positief doen” om het negatieve - wat iedereen ook heeft daarmee weg te drukken alsof het er niet is.
Allemaal erg menselijk en dit geldt voor iedereen.Dit kennen we als de gezegde “hoop doet leven”.
Maar de gevolgen ervan zijn desastreus.
Dit is voor mij slechts één aspect van wat ik noem “de Goddelijke Perfectie”, waardoor wij “het midden eren” [ in het Oosten  “mediteren” en in strenge kloosters “het absoluut zwijgen om bij jezelf te kunnen komen”] er in deze tijd helemaal niet meer bij is.
Zelfs in allerhande “meditatie-clubjes” gaat het er vooral om om negatieve gevoelens los te laten.
Ik zou ik niet heten dat ik dit ook niet had uitgeprobeerd om het mee te maken.
En net als bij Reiki-behandelingen werkt zo’n meditatie-sessie in eerste instantie tot een fijn gevoel om na enige tijd weer te verdwijnen. En zo werkt het haast verslavend - zou ik haast willen zeggen.
Het effect van dit alles is dat wij het goede in onszelf koesteren en het kwaad op het bordje van onze naaste en liefst bij mensen ver weg neerleggen.
Zo ken ik hier heel veel mensen die erg positief zeggen te denken en onderwijl hun huis op de meest geavanceerde manier hebben beveiligd tegen de boze buitenwereld.
Voor mij is dit pure shizofrenie, maar voor anderen is dat de normaalste zaak van de wereld.
Kijk goed naar Uzelf en U zult zien dat U ook die spastische neiging vertoont.
En hoe hoger “beroepsmatig gestatust” of door inwijdingen zoals Reiki en Avatar” des te harder wij oordelen over naar de buitenwereld en onszelf “heiligen”.
En zelfs het niet meer oordelen over anderen is daarbij totale fake en niets meer dan pure angst dat U door anderen met discus werpen wordt geraakt in Uw ziel.
Dat is ook dat dit blogje 1000 keer meer reagluurders dan reageerders kende.
En vragen waren er ook sporadisch, omdat men zich dan als in een klasje voelt zitten waar U Uw vingertje opsteekt , omdat U niet snapt waarom 1+1 =2 en niet 3.
Want  uitlachen door Uw klasgenoten was toch vreselijk?.
Neen U bent volwassen, hebt Uw eigen mening opgebouwd en daarmee leeft iedereen zijn/haar erflastig leven.
Ik noem deze attitude “vijandsdenken” hetgeen ons nu noodlottig gaat worden.
Maar helaas was dat nu juist de bedoeling van het spel des levens.
Kent U toevallig de gezegde “Doe wel en zie niet om”?
Ik werd er thuis tenminste mee doodgegooid.

Was of ben ik anders gebakken dan anderen? Natuurlijk niet!!!
Ik had hooguit iets te weinig Ego-jasje om me te verdedigen in de “positief denkende wereld” waar ik was neergezet.
Wat bij anderen erflastig als zekerheden van goed of kwaad gold, was daardoor bij mij de eeuwige twijfel, die mij deed zoeken.
“Is de gezegde niet “Twijfel is het begin van de waarheid”?
En op momenten van huisvredebreuk-oorlogen na een killende stilte [elkaar doodzwijgen]
ontplofte de bom in mijzelf en/of kreeg ik BDE’s en/of uittredingen.
Is dat niet hetzelfde als zelfdoding, dat tegenwoordig steeds meer voorkomt?
Bij mij ging het hooguit ijzig langzaam in fasen van ongeveer 7 jaar.

Om een lang verhaal kort te maken...
In mijn beleven is positief denken de leugen die ons regeert en die ons nu noodlottig wordt.
Het is als de gezegde “De halve waarheid is de leugen” en niets meer!!!

Is het niet ....Mensdom?
Waar mij misschien nog het meest beangst igt  is dat ik weet dat zodra “de hel op aarde” begint de schijnheilige goedheid en het positief denken acuut omslaat in “Ieder voor zich en God voor ons allen”.

Desondanks wens ik U allen veel sterkte en wijsheid voor de tijd die komen gaat.
.


28 opmerkingen:

 1. Siegfried,
  Wat een bijzondere bijdrage weer met een duidelijk beeld hoe mensdom wij er nu instaan.
  Dat werd gister weer eens héél duidelijk bevestigd door de menselijke reakties op de 'aanslag' op de bezoekers van de film "Batman"in Denver.
  Het was gewoon schokkend te zien dat mensen niet begrepen dat er een vergelijkbaarheid zou kunnen zijn tussen wat werd getoond in de film en wat zich 'als donderslag bij heldere hemel' ineens hetzelfde in de bioscoop afspeelde.
  En dit terwijl toch ieder weet dat kinderfilms kinderen kunnen beinvloeden en pornofilms het sexueel gedrag van mensen .
  De hypocrisie is stuitend en laat zien hoe ver van ons bed wij blijkbaar dingen kunnen ervaren zonder dat we zien wat de dieptepsychologische invloeden doen met ons 'brein'.want ja we moeten het positief zien als in een film het 'goed' van het 'kwaad' wint niet beseffende dat hierbij dezelfde wapens nodig zijn.
  Sorry als dit wat offtopic lijkt maar voor mij was het weer het zoveelste voorbeeld van onze idioterie/schizofreeniteit.
  Je kunt er niks meer mee, als alleen zien en verbazen hoe wijzelf onze kluit belazeren.
  Goed weekend samen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach Fons,
  En dan zie ik hoe veel mensen boos zijn op het systeem [onze democratie], waar we geodverdomme zelf om hebben gevraagd: veiligheid voor alles, tot aan de laatste snik pillen en allerhande verminkingen, bejaarden-tehuizen, snelwegen wat tijd is geld en ga zo maar door. Het is toch nooit goed of het deugt niet?!
  Dat is ook mijn grote probleem naast mijn zien hoe positief denken tot op het laatste moment wordt opgehemeld en waarom niemand de keerzijde er van WIL zien.
  Dit is ook mijn triestheid in Huize Holy Shit, waar niets over erflast en ouderlijk thuis problemen überhaupt bespreekbaar is
  Die shit is totaal verdrongen.
  Nu heb ik zoiets van let but...
  Het is nog maar enkele weken.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Siegfried

  Ik was al heel erg benieuwd hoe je laatste blog eruit zou zien. En eigenlijk verbaasd het mij niet zo erg allemaal. Maar toch houd mij steeds een vraag bezig. Hoe vind jij dat de mens moet leven ? Ik bespeur een hoop negativiteit, in alles wat je schrijft. Dat wil niet zeggen dat ik het leven door een rose bril aanschouw. Ik heb het gevoel dat, wat de mens ook doet, ze doen het nooit goed in jouw ogen,misschien zit ik er mijlenver naast. Dat weet ik niet maar het is wel een vraag die mij bezig houd, als ik jou verhalen lees. Ik ben dus heel erg benieuwd hoe jij het leven ziet zoals als het volgens jou hoort te zijn. Zou jij hier misschien nog wat over willen schrijven ? En ik wil even voor mezelf rechtzetten, dat ik in de dienstverlening werk, doe ik niet om een positieve impuls aan mijn leven te geven. Ik doe mijn werk vanuit mijn hart, dus uit liefde. En het is niet opgelegd, door wie dan ook. Want ik besef mij degelijk, dat als ik de liefde er niet meer voor op kan brengen, dat ik de keuze heb om wat anders te gaan doen. Dit even gezegd te hebben, hoop ik dat je mijn vraag ovr het leven toch wil beantwoorden.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lammy,
  Ik vrees dat ik duidelijk was.
  Misschien kan Fons je iets meer vertellen, want hij kent me als geen ander.
  Positief denken is de halve waarheid.
  Lees op de website het verhaal van de medaille die drie kanten heeft.
  Positief denken - ego strelend - is maar de halve waarheid en dus een aperte leugen.
  Het spijt me, maar "dit even gezegd' is m.i. genoeg.
  Wait and see and what's going on after six weeks from now with you and you understand what I said.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Siegfried
  Ik kan wachten, en ik ben echt benieuwd wat ons te wachten staat. Maar ik vrees dat het allemaal niet zo leuk zal zijn. Toch hoop ik dat er wat lichtpuntjes zijn. In elk geval bedank voor je antwoord en je openheid.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lammy,
  Heb je door het hele verhaal heen niet begrepen dat alles - maar dan ook alles - de Perfectie is?
  Dus ook de hysterie van positief denken hoort daarbij.
  Nu kan je dan wel een zucht van "verlichting" slaken en denken dat je dus het goede pad gekozen hebt, maar het is wel het pad van zelfvernietiging.
  Wat ik daarmee wil zeggen dat we allemaal - en niemand uitgezonderd - meedoen aan die aardse Big Bang.
  Dat is ook de reden dat je je eerst bewust moet zijn dat alles wat je doet feitelijk slecht is. Dan komt de eeuwige twijfel in jezelf.
  En als je er echt niet meer uitkomt welk levenspad je moet kiezen komt er iets dat heet berusting.
  Ik was mijn hele leven een giga-twijfelaar.
  Dat was ook mijn grote zoektocht in de medische wereld.
  Nu - aan het eind van de rit - kan ik nog slechts zeggen dat ziekte een reactie is van de natuur in een pogen het natuurlijk evenwicht tussen mens en natuur te proberen te herstellen.
  Dus...
  Zijn we dan niet onnatuurlijk bezig?

  Dit is slechts één voorbeeldje van duizenden.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. siegfried,

  ik voel mij ook ver van ieder op deze planeet, en ik volg oa deze blog al jaren.
  na nooit iets geschreven te hebben, doorbreek ik dit nu met de vraag,
  wat bedoel je met: Wait and see and what's going on after six weeks from now with you and you understand what I said.
  ik ben er ook van overtuigd dat het elk moment kan gebeuren, maar een ieder om mij heen, als ik hierover begin, geven je het gevoel dat je gek bent.
  maar mijn gevoel weet dat dit niet zo is

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Siegfried

  Ik kan hier maar 1 ding op antwoorden, en dat is. Ik vind het allemaal heel erg moeilijk. Ik loop al jaren tot nu toe nog steeds te zoeken. En eigenlijk weet ik helemaal niet wat ik zoek. Ik doe dingen die op mijn pad komen. En waar ik mij goed bij voel. Maar ik heb nooit geen voorop gezet plan. Soms zeg ik wel eens tegen mezelf hou gewoon op met zoeken, als er iets is wat voor jou bestemd is dan dient het zich wel aan. En vaak is dat ook wel het geval. Maar ik bedenk me nooit of dit nou iets van perfectie is of niet. Soms kom ik met mijn gedachten bij jou in de buurt. En zodra ik hier bewust van wordt dan schrik ik een beetje. Waarom ? dat weet ik niet, sorry. Maar dit gaat niet alleen over mij, ik heb in elk geval wel een beetje een probleem, ik begrijp het hele leven niet. Als ik denk dat ik het begrijp, dan gebeurd er weer iets of ik lees weer iets, en boem weg is het begrijpen van, weer. Ik heb het gevoel dat ik begin te bazelen, dus ik stop.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Berusting in alles en wetende dat alles eigenlijk goed is omdat het gaat zoals Hermes het mede deelde het zijn de gelijken van zo boven als beneden.

  Het maakt niets uit welke weg je volgt. Als je hem maar naar beste weten volgt want dat is jou lot en was immers al uitgestippeld bij het bezielen van je lichaam.

  Geniet je leven want alles is zoals het is en waarom zorgen dan?

  Mogelijk kan je in deze tijd jezelf leren kennen, wie ben jij?, wat wil jij?, wat is jouw toegevoegde waarde in deze wereld? Want dat is waar je uiteindelijk verantwoording voor af moet leggen, tegenover jezelf.

  Ik lijk wel oud als ik het bovengenoemde lees maar dat is niet mijn gevoel en levenslust... neem de tijd en communiceer met diegene waar jij denk die toegevoegde waarde heeft om meer te weten over jezelf.

  Mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik deze tijd voor mijzelf heb gebruikt. En ja ik heb de stoute schoenen aangetrokken om mensen zoals Siegfried en Maria te ontmoeten. Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat dit ook zo had moeten zijn! De rijkheid die ik heb verkregen is met geen woorden te beschrijven maar kan je wel vertellen dat dit wel een gevecht wordt met jezelf.

  En ja! Siegfried heeft het mijn inziens ontrafeld waar vele opzoek naar zijn. Echter KEN UZELFE want daar zitten alle antwoorden.

  Siegfried ik wens je het alle beste toe….. Maar ja ik ben niet godalmachtig dus neem dit met een korrel zout

  Gegroet,
  Stéphan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goeiemorgen,
  Lets begin with "Pearl". Ja het is "paarlen voor de zwijnen gooien".
  Ik neem aan dat dit je "nickername" is om je een steuntje in de rug te geven.
  Zelfverloochening noem ik dat.
  Kan natuurlijk zijn dat je ouders zo "trots" waren met zo'n mooie baby, want iets wat heet een "erflast-naam" is ook al lang verleden tijd.
  Zo hebben wij alle essenties die je leven bepalen - waaronder de geboortenaam, die je leven bepaalt - al over boord gegooid.
  Wat ik bedoel met "Wait and see..." is hoe de mens op slag verandert en zijn/haar spiegel laat zien als pure egoist.
  Nu is het nog de grootste hoogmoed en schijnliefde geven die waarschijnlijk nog nooit zo hoog is geweest.
  De macht van het Ego!!!
  En dat terwijl het Ego niets meer is dan aftakeling en/of groeiende onevenwichtigheid in lichaam en geest.
  En daar doorheen breken betekent "pure zelfmoord" en dat zijn mijn progressieve steeds dieper wordende uittredingen.
  En als ik dan terugkijk naar mijn leven - waar mijn Ego werd vermoord - zocht ik natuurlijk onbewust steeds grotere Ego's op mijn pad om in de wereld te kunnen blijven staan.
  Is dat niet het cynisme zelf?
  En hoe dieper die BDE's des te meer ik door alle facades bij iedereen kon kijken, maar ook daar mocht ik natuurlijk niets over zeggen.

  Dan Lammy en Stephan.
  Jullie laten mij allebei zien hoe de positief denken hype werkt.
  Ik weet het.
  Het kan niet anders.
  Dat jij Stephan ook geen enkel idee had wat zich destijds hier zou gaan afspelen was natuurlijk wel lachen. En toch maakten jij en je ex-partner de show helemaal zelf.
  Ik ga hier niet meer in op Stephan's dik gedrukte letters "Ken Uzelve", want door schade en schande wijzer geworden is dat ook "paarlen voor de zwijnen gooien".

  Ik ga mij opmaken voor "mijn laatste avondmaal" en ben uiterst benieuwd hoe dat gaat verlopen.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sorry,
  Ik kom nog even terug.
  In de film die ooit door Jenze werd gemaakt noemde ik de mens met zijn hersendefect "DE MONGOOL MENS".
  En de evolutie van het mensdom is een evolutie van een langzaam dichtslibben van die brug.
  Ik kan me niet herinneren dat iemand dat in zijn/haar zak stopte en naar zijn/haar eigen rariteiten ging kijken.
  Ach...
  Zucht.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Siegfried
  leg mij dan eens uit hoe je wel moet denken.
  Misschien heb ik er wat aan, in de goede zin van het woord.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoe bedoel je dat een erflast-naam je leven bepaald?
  ps: de naam pearl gebruik ik altijd voor graffiti 'kunst'
  dacht op zo'n forum kan ik het ook wel gebruiken.
  niemand hoeft verder te weten wie ik ben, geen toegevoegde waarde lijkt mij.

  dus mensen zoeken altijd grote ego's om zicht heen als , om zo iets te lijken?
  en hoe staat dit antwoord tegenover bijv mijn vriendin,
  zocht zij ook een groter ego?
  ben daar erg benieuwd naar
  trouwens mijn ouder hebben mij gerwin genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Lammy en Pearl ... waarschijnlijk vele anderen die slechts reagluren uit angst om te worden "afgemaakt" met woorden.
  Ondertussen heb ik -tig keer verteld dat alles in de Perfectie gaat en helemaal volgens de wetten der cylische processen.
  Over de naamgeving schreef ik een artikeltje op de Engelse site en schreef ik ook nog het boekje "In the beginning".
  Als je - Gerwin - het niet erg vindt, ga ik verder niet op je vraag in anders dan te zeggen dat de vrouw gestuurd door kosmische wetmatigheden nu de broek aan heeft.

  Ik zie mij mede door "deze reactiegolf" genoodzaakt om "een eind goed, al goed" verhaaltje te schrijven na een bizar vreemd "laatste avondmaal" alvorens wij aan onze "kruistocht" beginnen op weg naar de top van de Olympus.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Siegfried

  Ten eerste bedankt dat je hier toch nog iets over wilt schrijven.
  Dan moet ik jou even iets opbiechten, jij zegt op de engelse site heb ik er al iets over geschreven. Maar ik beheers de engelse taal niet echt. Dit heeft voor een groot deel te maken, met mijn opvoeding, dus het verleden. Hier wil ik liever verder ook niet over uit wijden, want het heeft geen toegevoegde waarde. Ik wil hiermee alleen maar aangeven, dat ik dus dan ook niet alles zo goed kan volgen. Vandaar mijn vragen naar jou toe.
  Met dit gezegd te hebben ga ik mij klaar maken voor mijn avonddienst.

  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lammy,
  vraag maar aan je man of hij het via Google-vertaalmachine wil duidelijk maken.
  s.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. waar blijft je verhaaltje?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gerwin
  Je lijkt godverdoemmij wel "een hebzuchtige gier' en doet je naam wel eer aan "Ik wil gerne winnen".
  Heb je het Engelse verhaaltje over "naamkunde" gelezen?
  Ik neem aan dat je het daarna voor "kennisgeving" hebt aangenomen en nu probeer je mij in te palmen door met je geboortenaam in te loggen.
  Hoeveel van de ongeveer 250 verhalen heb je gelezen en op je laten inwerken?
  Feitelijk is het nog veel erger.
  Je gebruikt dat wat ik door "zelfdoding' [ mijn uittredingen ] heb gekregen nu als "Kennis is macht" in deze wereld en volkomen terecht wordt je door je omgeving voor gek verklaard.
  Het is gejatte kennis, die daarin niets verschilt van mensen die gaan studeren om status te verwerven en/of macht over anderen te krijgen.
  Maar in "oude wijsheid" heette het niet voor niets "kennis leidt tot machteloosheid" en "het begin van Wijsheid of Waarheid is de eeuwige twijfel".

  Haha je denkt dat ik je nu afmaak hier op het blogje, maar je bent slechts één van de honderden "reagluuurders", die uit angst om hun ego te kwetsen lekker meegenieten.
  Dat zijn voor mij de grootste slapbakkers. Dat heet zo mooi "Schadenfreude ist die beste Freude".

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goeiemorgen,
  De hitte deze laatste dagen is weer 'tekenend' voor de staat van mijn ego waarin de onzekerheid als nooit tevoren ronddoold en het 'bedenkbrein' letterlijk op aan het branden is...
  Met de 'macht' van 'het verhaal' die mij in onmacht doet vervallen zijn het toch wel zware tijden voor het overgebleven stukkie overlevingsdrang.
  Tuurlijk zie ik wel dat alles wat 'fout' gaat in de 'grotemensenwereld' door iedereen als tijdelijk en oplosbaar, ofwel maakbaar wordt neergezet maar inmiddels weet en zie ik anders....uiteraard loop ik zelf met dit tweeslachtig (ha ha )gevoel nog steeds mijn winkeltje te runnen om zo lang mogelijk de bakker te kunnen betalen...terwijl ik weet dat dat alleen maar kan als, niet alleen ik, maar ook mijn klanten denken te weten dat ons leventje beheersbaar blijft.
  Deze twee tegenstellingen in mn kop halen de gang er behoorlijk uit.
  Ga ik mijn schilderwerk nog bijhouden..... gaan we volgend jaar nog wat vieren....is het erg dat ik geen pensioen heb...ga ik nog materiaal inkopen om te vlechten..vertel ik het mijn kinderen en hoe(probeer het wel regelmatig) ..duizend van die spagaatgedachtes spelen door m'n hoofd terwijl ik bijna zeker weet(…..) dat we kort voor de bocht van onze levenscyclus zitten want alle tekens en verhalen uit heden en verleden zijn er niet voor niets.
  Ze vertellen ons iets over onze vergankelijkheid en de reden daarachter,
  Wij kunnen vergelijkbaarheid vinden in bv de bladeren aan de boom net voor de herfst die moeten vallen om het leven van de boom te redden.
  Zouden ze blijven zitten aan de boom zou deze bezwijken onder de herfststormen en sneeuwbuien...
  Natuurlijk is het bijzonder een reden te hebben gevonden die 'de zin' van ons bestaan aangeeft maar de eindigheid van ons menszijn met alle gehechtheden van dien wordt zo steeds meer pijnlijk duidelijk want onthechten veroorzaakt pijn zowel fysiek als mentaal...het brengt je dichtbij totale leegheid waardoor je nog véél meer gaat zien van onze 'gekte' en beheersdrang.
  En nu ….de olympische vlam gedragen door oa Ban Ki Moon....Ban Ki...kan het 'mooier'....? we doen als mensen toch niet anders Het IK lijkt op alle terreinen te winnen waardoor het KI letterlijk wordt ver-BAN-nen.
  Als ik nu naar alle beweging in de wereld kijk met 'andere ogen' kan het niet anders dan dat de denkballon op korte termijn gaat knallen letterlijk en figuurlijk.
  We gaan zien welke vonk de definitieve katalysator wordt en op welke termijn... en tot die tijd genieten we nog maar even geZONd van de zon.....totdat....opdat.....de balans wordt herstelt.
  Ik kan het niet laten een link mee te sturen van een film uit 1982 gemaakt op aangeven van de Hopi-indianen het was een eerste aanzet voor mijn twijfels aan alles en ´het verhaal´ gaf de bevestiging aan die twijfel..van mijn ego...!
  `Let the games begin` zal vanavond waarschijnlijk de openingszin worden !?

  http://www.youtube.com/watch?v=pFwR1c-cdFw&feature=fvwrel

  Koyaanisqatsi means life out off balance….let vooral op het eind…….

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Siegfried

  Ik had nog geen tijd gehad, om hier verder aandacht aan te besteden, zoals je weet is de vakantie periode in volle gang, dus veel werken. Maar natuurlijk wil mijn man hier wel bij helpen. Ik ga zeker vanavond naar de ceremonie kijken. Alhoewel ik niet zoveel met de olympische spelen heb.

  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi die Fons,
  Zag je persoonlijke strijd en weet bij "God" niet wat te zeggen.
  "Goede raad is zo duur" dat zelfs onze BEA daar het antwoord hierop niet zal kunnen betalen.
  Naar mijn mening is het derhalve het beste om eerst maar af te wachten en niet op de feiten vooruit te lopen.
  Zelfs proviant inslaan lijkt me eigenlijk zinloos en misschien zelfs levensgevaarlijk, want zou iemand te weten komen dat je 100 kilo rijst in de kelder hebt liggen ...
  Dat is dan ook mijn laatste zin in dit verhaaltje.
  Het wordt "Aliens tegen aliens".

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha ha Siegfried,
  Ik geloof ook niet dat ik 'goeie raad' verwachtte van jouw...
  Daarvoor weet ik inmiddels te goed dat jij dat nooit 'gemeend'zou geven.
  Simpelweg vanwege het feit dat "denken voor een ander" slechts egoversterkend werkt voor de raadgever en de raadvrager vaak in verwarring achterlaat.....en dan wordt gemeende raad pas echt gemeen..ha ha
  Mijn verhaal was slechts een momentopname van mijn 'gemengde gevoelens'op dat moment.
  Ik schreef dit omdat ik eigenlijk benieuwd was of ik nou echt de enige hardop pratende 'idioot' in dit gezelschap was....en tot dusver lijkt dat ook zo...
  Mijn wankelend Ego zocht gewoon 'menselijke bevestiging' in zijn onzekerheid....
  De olympische spelen zijn 'vlekkeloos' gestart en heel de wereld kan weer gaan genieten van overwinningen die het "wij-gevoel" versterken en weer schelden op de verliezers die datzelfde "wij-gevoel"dan weer als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.
  .....Hoe kwam het ook weer dat reeds vroegere wereldleiders het adagium "Geef het volk brood en spelen"....in het leven riepen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo fons

  Vind je nu zelf niet dat er wel heel erg zwaar aan de dingen wordt getild ?
  Het internet heeft bol gestaan van speculaties en doemdenkerij.
  We werden zelfs opgeroepen om tot het licht te mediteren.
  Ik heb de hele ceremonie gekeken. Het was een erge lange zit, en een latertje betreft bedtijd. Of ik de ceremonie mooi vond laat ik nog in het midden, ik vind nog steeds dat er gewoon wedstrijden gespeeld gaat worden waar een winnaar uit voort vloeit, maar dat er zo'n heisa van gemaakt moet worden en dat het nog eens 35 miljoen moet gaan kosten, terwijl er mensen liggen te sterven van de honger, dat vindt ik beneden pijl. Inwendig had ik gehoopt dat er wat zou gaan gebeuren. Maar dat bleef uit, mensen kunnen nu weer opnieuw gaan doemdenken. En ja we gaan een keer dood, de een wat eerder dan de ander, maar voor de dood ben ik niet bang. En mensen zullen gemeen spel blijven spelen, dat is ze waarschijnlijk al met de paplepel ingegoten. Ik denk dat alles blijft bij wat het is, waarschijnlijk zal het alleen allemaal wat grimmiger gaan worden, want mensen zijn in het algemeen lafaards, hebben een hoop te vertellen, maar om nu zelf in actie te komen, dat is teveel gevraagd. Wat je wel hoort en ziet dat in andere landen mensen in opstand komen, maar hier heb ik nog geen echt mooie resultaten uit zien komen. Ik denk dus dat we gewoon lekker door blijven modderen, en inderdaad geef ze brood en spelen. En we zijn weer zoet.
  Maar vergeet niet dat de grootste zoete kauwers hier achter het internet zitten.Inclusief jij en ik.

  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lammy,
  Dank voor je reaktie en vraag...ik beantwoord ze 'onbeleefd'met 2 wedervragen
  Weet je hoe het komt dat er zwaar aan dingen wordt getild ?
  Weet je hoe het komt dat er wordt 'gespeculeerd' en dat dat vaak 'doem-denken genoemd wordt...?
  Het gaat mij niet zozeer om wanneer en hoe dat gebeuren gaat,het gaat mij veel meer om de mechanismes van ons menszijn/denken in overleven die daarachter 'verstopt'zitten.
  En dat zijn ook precies de redenen dat ik 'dit verhaal'over de zin des levens en de werking ervan zo bijzonder vindt.
  Natuurlijk los je daar niets anders mee op als 'jezelf' maar blijkbaar was ik daar aan toe ....!
  Mezelf voorliegen kostte blijkbaar meer energie als dat ik overhad.!?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo fons

  Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar ik spreek nu even vanuit mezelf, en niet vanuit de mensen, want ik kan niet in hun hoofden kijken.
  Als ik zwaar aan iets til, dan heeft dat voor mij te maken, dat het niet goed voelt. En dat er iets vervelends uit voort kan komen. En om dit te voor komen, dan zal ik er tegenin gaan. Maar ik zeg er wel bij, dan moet het wel echt zijn, snap je wat ik bedoel ? Kijk niemand van overheid, GF of wat dan ook heeft aangekondigd dat er iets zal gebeuren, er worden voorzorgsmaatregelen genomen. Want er zou wel iets kunnen gebeuren. Ja dat is voor mij koffiedik kijken. Want dagelijks wordt je hiermee geconfronteerd. Ik speculeer dan liever ook niet, want ik denk zelf dat je dan geen leven meer hebt. Dan wordt je geleefd. Ik hoop dat je mij nog kunt volgen. Ik wil dus niet geleefd worden, ik wil leven vanuit mijn eigen ik. En of dat nou een ego is, ik weet het niet. Als ik google naar IK dan krijg ik via de woorden boeken ego. Ja dan ben ik ego, en ego is ik en ik is Lammy. Ik schaam mij er dan ook niet voor dat ik een ego ben. Ik zou mij er wel voor schamen, als ik het ego zou gebruiken ten nadele van een ander. En dan denk ik, ik ben verantwoordelijk voor mezelf, en ik gebruik daarbij mijn heksenwet, doe wat gij wilt maar schaad een ander niet. En ik leef dus vanuit mezelf al naar deze wet. Alhoewel ik het eigenlijk geen wet moet vinden, dit lijkt me gewoon iets wat ieder mens in zich moet hebben.
  Zo kijk ik er dus tegenaan en wat ik ervan vind, en hoe andere mensen het zien, en waarom ze het zo zien, ja ik denk dat, dat een ontdekkingstocht voor hunzelf is.
  Sorry voor het lange verhaal ;-))

  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mag ik vragen?
  Lijkt het niet tijd om de "heksenbal"te stoppen?
  Lammy...
  Ik neem je niets kwalijk en zelfs niet dat je er absoluut niets van gelooft.
  Je bent daarin echt "familie doorsnee" van 99% "ongelovigen".
  Dacht je niet dat ik vaak jaloers was op al die ziende blinde en horende dove Nederiglanders?
  Ik kan je verzekeren dit vaak door mijn koppie gaat, want ik koos wel de allermoeilijkste weg.
  Ik hoop niet da je hier weer op reageert.
  Ijdel?
  Ja...ik vrees ijdele hoop.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Siegfried
  Dat mag je vragen, wat ik alleen niet begrijp, is het volgende.
  Ik doe een reactie naar Fons.En mijn verhaal heeft naar mijn inziens niks met het heksenbal te maken. Maar ik heb het gevoel, dat alles wat ik hier neerzet zodanig onder de loep wordt genomen. En dat er op iedere slak zout wordt gelegd. Ik beloof je plechtig bij deze, dat ik deze site onder mijn favorieten verwijderd, en ik beloof je plechtig dat ik niet meer zal reageren.
  Bij deze vraag ik dan ook aan Fons om mijn reactie te passeren, en dus ook niet erop te reageren.
  Siegfried ik wens jou en natuurlijk Fons het allerbeste toe.
  Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ha ha Siegfried,

  Mag ik nu wat aan jouw vragen..niet voor Lammy maar voor m'n eigen levensles ?
  Hoe komt het dat je eerst vragen stelt aan Lammy en haar daarna benoemd als 'ongelovige' en haar daarna ook nog vriendelijk vraagt hierop niet meer te reageren..?
  Ook al 'denk ik ook wel te zien' dat Lammy zichzelf blijkbaar ziet als éénling tussen alle andere mensen die het 'goed' doet.....zoals ze, heks of geen heks, denkt te zijn.....?
  Maar hoe kan zij nu jouw vragen nog 'publiekelijk' beantwoorden....?

  BeantwoordenVerwijderen