Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


dinsdag 22 november 2011

Halleluja !!!...Het einde van het tranendal des levens is in zicht.



Over ons geschiedenisboek over verleden, heden en toekomst, die Bijbel heet en hoe wij daardoor konden groeien naar Gods gelijkenis.

Ik heb het gevoel dat ik wel kan ophouden met dat wat ik door schade en schande als “ware Bijbelse visioenen” kreeg met vertellingen te verduidelijk.
Vreemd dat ik dacht dat ik atheistisch was groot gegroeid, terwijl mijn overgrootvader - naar later bleek - dominee in Friesland te zijn geweest.
Hij was in mijn stamboom de laatste prediker en dit kreeg ik erflastig mee.
Dat is ook dat ik kan zeggen...
Nu wij allemaal de Bijbel hebben “opgegeten” en stevig in ons aller genen verankerd hebben met alle vergelijkingen opdat wij het zouden misverstaan, heeft het “waarheidsboek” zijn functie gehad en konden Kerk en Staat zonder problemen worden gescheiden.
En/of anders gezegd: Zonder het te beseffen zijn wij allen naar God’s [misleidend ] Woord gevormd na zo’n 2000 jaar Christendom.
Heeft iemand van U beseft dat Jesus als profeet zijn naam te danken had aan ons mensen, die in dit aeoon naar Je suis en/of tot God’s gelijke zou groeien?
Sorry hoor, maar ik vind dit minstens even geniaal als dat Boeddha onze buddy was en Confusius ons via ijzeren wetten saamhorigheid opdrong.
Het spel der vergissingen lijkt nu bijna gespeeld en de laatste profeet wordt door de gelovigen dan ook terecht als de Anti-Christ gezien en zij die het “boek der boeken” al naar het land der fabelen hebben doen verhuizen houden zich nog alleen bezig met wereldse gebeurtenissen en als IK-Goden zoeken naar individuele overleving.
Achteraf is het dan ook volkomen logisch dat mijn boekje “De illusies van God en Wetenschap” feitelijk voor niemand de moeite waard was om te lezen.

Als er nu één ding duidelijk wordt, zijn het wel de nalatenschappen als onder andere...
Aan het einde der dagen zal alles in stroomversnelling gaan.
Aan het einde der dagen zullen wij alles hervinden en het zal rauw op de maag liggen.
De laatste weken gebeurde er zo veel die de hervonden waarheid dekte, dat ik - als ik het zelf gevonden had - naast mijn schoenen zou hebben gelopen van trots.
-  Allereerst was er de Paus die in Pasen 2012 zijn vertrek aankondigde en wanneer de “messias” komt...
http://xandernieuws.punt.nl/?id=645898&r=1&tbl_archief=&.
Deze ruim 700 jaar oude voorspelling gelezen hebbend staat er voorzegd over de pijn...
http://www.wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/zwangerschcyclus_1_/zwangerschcyclus_1_.html
-  Dan zijn er de groeiende geruchten dat de financiële markten wereldwijd op instorten staan als teken dat de verkankering niet meer te genezen is.
-  En als gevolg daarvan zij er de oplopende spanningen tussen Oost en West en Bijbels nagelaten als “Twee geloven op een kussen daar ligt de Duivel tussen”.
Jaja!!!
Twee geloven die de toets der tijd hebben doorstaan zijn de Islam en het Christendom.
-  En tenslotte de “wetenschappelijke”ontrafelingen van de kosmische processen waar volgens astronomen recycling plaatsvindt alsmede de stofzuiger-functie van het Zwarte Gat.
http://www.nu.nl/wetenschap/2671223/astronomen-weten-alles-van-zwart-gat.html
http://www.nu.nl/wetenschap/2670990/sterrenstelsels-doen-recycling.html
versus...
http://www.wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/kosmische_superwave/kosmische_recycling/kosmische_recycling.html
Toen ik dit artikel van zo’n 10 jaar geleden weer doorsnuffelde zag ik daar ook al staan dat die
superwave van kosmische energie tot een vreemde euforie zou leiden, die Bijbels werd nagelaten als hoogmoed voor de val.
En als we nu in de wereld kijken is er slechts een enkeling, die “het feest van het leven” al vaarwel heeft gezegd en zich in arren moede afvraagt hoe verder.
- En niet te vergeten de “wetenschappelijke”aanwijzingen dat er leven op Mars moet zijn geweest - mede omdat daar water is gevonden - is al geen waanzienigheid meer.
Zou von Dänicken daarmee toch gelijk krijgen met zijn visie dat “De goden kosmonauten waren”, die aan het einde hunner dagen een uitweg zochten voor de “Hel van Leven” op Mars en waarvan wij nog de gezegde overhielden “We hebben heel wat in ons mars”.
Onderwijl begrijp ik niet waarom er miljarden worden uitgegeven om te zoeken naar ander leven in de kosmos zonder erbij te vertellen waarom dit wordt gedaan en er nooit openlijk over gesproken wordt waarom men dit denkt.
Zijn het de aloude “satanische” bloedlijnen van Robin de Ruiter - die nu tesamen de Nieuwe Wereldorde vormen - ,die daarmee stiekem zoeken om te vluchten als zij het heilige vuur van kernenergie hebben ontstoken?
Ik vrees dat de geschiedenis zich niet alleen aards, maar op iedere planeet in ons Heelal herhaalt en er dus echt “niets nieuws onder de zon” is.
Als ik dan ook nog vertel dat ik in een van mijn visionaire reizen werd meegenomen in die wereld boven mij en overal leven heb gezien lijkt het voor iedereen meer op het theater van de gek dan dat er aandacht aan wordt besteedt.

En ondanks dat alles merken zij die “mijn visioenen” als waar hebben opgegeten en/of zich eigen hebben gemaakt en hierover met vrienden en kennissen praten allemaal dat zij - net als ik en Maria - in een totaal isolement geraken, want positief denken is nog steeds “de leidraad van het leven”.
Nu - aan het eind van de rit - kan ik mij verdomd goed voorstellen waarom de monniken van weleer massaal werden vermoord, want “De waarheid is te simpel voor woorden” en “Zalig zijn de armen van geest”.
Nu - aan het eind van de rit - is het voor mij althans te lachwekkend voor woorden dat zo goed als niemand mij voor was in deze ontrafelingen, want niets is gemakkelijker dan - als men weet - dat “De geschiedenis zich tot het einde der dagen herhaalt”.
Gewoon de geschiedenis uitpluizen.
En zij die mij voor waren werden door de Kerk netjes op de brandstapel gezet.
Dus ... ik heb nog geluk gehad met mijn journalistiek publicatieverbod.

Iedere cultuur eindigt met een verkankering van lichaam en geest na een Gouden Eeuw van expansiedrift en iedere cultuur laat daarna een leeggevreten verschroeid territorium achter.
En mede door de technologische ontwikkelingen wisten wij die fase van verkankering steeds langer in leven te houden, waardoor wij konden groeien naar kosmische gelijkheid van Yin en Yang.
Dit werd onze opdracht en cryptisch nagelaten als “Onderzoekt alles en behoudt het goede”.
Ja uiterst cryptisch, want ons besef van goed en kwaad is beide de leugen waar de waarheid tussen ligt.
Zelfs het onderwerp over “De Keizer der ziekten” heeft weinigen kunnen doen inzien hoe bijzonder het spel der vergissingen dat “s’mensen leven” heet in feite is.

Alle ontwikkelingen gaan momenteel zo onvoorstelbaar snel en er komt zo veel naar buiten, dat het voor mij voelt dat ik er het beste aan doe te stoppen met weer allerhande artikeltjes die allerhande facetten belichten, die er feitelijk niet meer toe doen.
Bovendien is alles al voorzegd en/of overal in sprookjes, sagen en legendes nagelaten.
In dat stukje heeft sprookjes-koningin Maria mij wijzer gemaakt en iedere keer weer stond zij mij met sprookjes, sagen en legendes bij als er nieuwe ontwikkelingen in mijn research het daglicht zagen.
Alles bleek al op vele manieren nagelaten, behalve misschien...

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik op een nacht wakker werd geschud om mij te laten meenemen in de honderden vellen papier, die onze huiskamer in Portugal vulde met allerhande vermoedens waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag.
Wat dat betreft herhaalde de geschiedenis zich bij mij ook op gezette tijden, want exact hetzelfde gebeurde toen ik mij vastgebeten had in een ziektebeeld dat bekend stond als irreversibel.
Toen was het mijn overleden grootvader die “als een dief in de nacht” met mij de honderden vellen papier netjes rangschikte en die onbehandelbare ziekte simpel “reversibel” maakte.
En ook die uittredingen zelf kende een vast patroon.
De cyclus van 7 jaar herhaalde zich en bij het laatste “visioen” kreeg ik dan uiteindelijk dat wat mij deed berusten dat “wij in dit hele menselijk evolutieproces werkelijk groeiden Gods gelijkenis”.
En die gelijkenis heet o.a. dat wij “het yin en yang in één zijn” en/of zo schizofreen als een deur.
We doen lief om lief gevonden te worden [onze zwakte] en als men A zegt wordt dit direct overtroeft met het tegendeel[ons machtsgevoel van Ik ben].
Ik geloof niet dat ik dit heikele onderdeel van ons “Zijn” verder hoef uit te werken.
Maar we hebben het “al met al “ en/of allemaal samen wel zover gebracht en ons leven was - de geschiedenis terugkijkend - bepaald niet alleen rozengeur en maneschijn.
We hebben er allemaal keihard voor moeten werken.
Mogen we daar niet trots op zijn?
Mogen we niet trots zijn op ons kunnen, ook al heet het technologische RE-volutie?
Mogen wij niet trots zijn dat wij “De zin van evolutie voor kosmisch welzijn” met z’n allen zo perfect hebben uitgevoerd?
Verdienen wij daarmee niet allemaal en niemand uitgezonderd de nobele prijs van een plekje in God’s huis, nadat wij het tijdelijke met het eeuwige hebben verwisseld?
Is het niet geniaal hoe ons werd nagelaten “Over de doden niets dan goeds”?
Natuurlijk was dit de halve waarheid, want iedereen heeft bij leven hier een bijdrage aan geleverd en nagelaten als “Zij die oordelen zullen veroordeeld worden”.

Toen ik die laatste droom ontving en “De zin van evolutie voor kosmisch oneindig bewegen” kreeg te zien, was voor mij het startsein gegeven om dit zo goed en zo kwaad aan het geduldig papier toe te vertrouwen en naar buiten te brengen,
Opeens kreeg mijn hel van leven, die ik in de wereld was tegengekomen een heel ander gezicht.
Zo was ik op slag mijn boosheid over de medische maffia en de leugen die ons land regeerde kwijt: een boosheid , die mij - omdat mijn woede geen uitweg vond - deed besluiten mij uit de wereld terug te trekken.
En ... vreemd genoeg waren dit weer 2 keer 7  jaar van “vrijwillige opsluiting”, die mij prikkelde om de zoeken naar het waarom ik verketterd was.
Die laatste droom was wel het laatste wat ik ooit had durven hopen.
Het leek wel op de geschiedenis van de apostel Johannes, die opgesloten in de kerker zijn visioenen schreef over het leven in de laatste fase van ons zijn.
Ik durf het nauwelijks te zeggen, maar was het toevallig dat de doopnaam van mijn vader Johannes was?
Dan was het misschien ook niet toevallig dat ik van een oude kennis en Bijbel-kenner dit laatste boek van de Bijbel cadeau kreeg , toen ik weer eens in Nederland was.
Toeval???
Is toeval niet wat ons toevalt vanwege onwetendheid?
Nu ben ik er - spelend met die berg aan gegevens, die ik tijdens mijn bizarre leven verzamelde - zeker van dat ieders individuele lot op het moment van conceptie in de genen geschreven wordt en dat iedereen daarin een stukje heeft bijgedragen om zo ver te komen.
Nu ben ik er zeker van dat al die lotsbestemmingen samen ons dát laten doen wat nodig is om dit absurde “spel der vergissingen” tot een goed einde te brengen.
Kennen wij niet de gezegde “Eind goed al goed”?
Vreemd toch als wij weten dat wij het leven allemaal met de dood moeten bekopen?
Maar dit terzijde.
Die laatste uittreding was voor mij mijn absolute ommekeer in mijn leven.
Ik vond dit te bijzonder voor woorden en heb hemel en aarde bewogen om hierover met allerhande wetenschappers  te discussiëren.
Het resultaat was nul komma nul, want “Aan de waarheid kleeft geen stinkend geld”.
En dus...
Hoe cynisch het ook is betekent die Wijsheid wel dat het stinkend geld - waaraan geldingsdrang gekoppeld is - eerst moet verdwijnen voordat wij de waarheid kunnen en willen zien?
En dus...
Als het stinkend geld straks tot het verleden behoort, kan Confissius als ware “anti-Christ” en laatste wegbegeleider voor ons het kaarsje “Hoop doet leven” uitblazen.

Sorry, maar ik ben dankbaar dat ik het allemaal mocht meemaken.
Natuurlijk wordt ik in de wereld als “verdomd arrogant en betweterig” gezien, want ten eerste komen de verhalen wel uit mijn pen en nergens ter wereld wordt het hebben van visioenen echt serieus genomen.
Maar was vroeger anders?

Mag ik hier - op dit blogje - iedereen bedanken voor zijn/haar inbreng?
Het klinkt misschien  vreemd, maar als jullie er niet waren geweest, was het kaarsje bij mij al lang gedoofd en had ik dit verhaal niet zo lang levendig gehouden.
Er staan verhalen genoeg op en daar kan nog gewoon op gereageerd worden voor hen die nog niet aan “struisvogel-ziekte” lijden.
En ...
Mocht er toch nog ...????
Is het toeval dat er kortgeleden  “Een Ridder” op mijn pad kwam , die als Spiegoloog de wereld nog steeds als een sprookje ziet en naar horen zeggen zijn sprookje met mijn verhaal wil bezegelen.
Geloven doe ik het niet meer, maar...
Gods wegen blijven ook voor mij vaak nog ondoorgrondelijk.

72 opmerkingen:

  1. Siegfried
    Mag ik jouw ook bedanken voor je puzzelrit naar het 'eind' van een cyclus die gelukkig tevens weer het begin in gaat luiden van 'de nieuwe'
    tsja dat was het dan....... maar zoals de Engel(s)en het zeggen "for us humanity its only just begun" en dan heb ik het over de "weg terug van de berg"
    Die gaat hoogstwaarschijnlijk sneller en vooral zonder werkende remmen geschieden.
    Als ervaren fietsert kan ik dan alleen maar zeggen dat we dan heel hard gaan afkoelen !
    Ons yange heethoofd zal veryinnen waardoor we 'alles' beter kunnen en ook wel moeten zien .
    Toch zijn er nu op het keerpunt nog steeds wetenschappers die 'tegen beter weten in' een oplossing gaan bedenken voor 'de meute'om de moed er nog even in te houden volgens het volgende stukje tekst......?

    http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/1351261/2011/11/21/Hawking-Het-wordt-tijd-om-de-aarde-te-verlaten.dhtml

    We kunnen nu alleen 'het nieuws' blijven volgen en kijken of dat alles wat jij al lang geleden hebt hervonden ook daadwerkelijk op zijn plaats gaat vallen..........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat de titel van dit laatste verhaal nogal cynisch overkomt, maar...
    Wat is er nog over van het prachtige leven als we in de wereld "willen of kunnen" kijken van GOD IS LIEFDE?
    Gisteren kreeg ik een mailtje van Fons over een lezing van Stephan Hawking, waarin hij de mensheid zag als een graaiende "gemeen"schap van zelfverrijking ,die deze aarde maar beter kon verlaten.
    Ik vroeg hem dit hier neer te leggen, maar waarschijnlijk herkende hij zich erin [HAHA].
    http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/1351261/2011/11/21/Hawking-Het-wordt-tijd-om-de-aarde-te-verlaten.dhtml
    Was hij geinspireerd door de grote leider van het Christendom en/of HET GEKRUISIGDE MENSDOM?
    En niet toevallig plaatste Xander-nieuws gisteren ook nog een zeer fraai artikel hoe nu zichtbaar wordt dat men achter de schermen bezig is de macht over kerkelijk en werelds over lijkt te dragen aan ...
    Mag ik het de NWO noemen?
    http://xandernieuws.punt.nl/?id=645987&r=1&tbl_archief=&
    Waarom het Christendom?
    Is dit niet het enige geloof dat - zoals ik dit -tig keer vertelde alles voorzegde "in vergelijkingen, opdat wij het niet konden verstaan".
    Dit is achteraf niet zo'n grote klus als men bedenkt dat ons denken in alles de spiegel in het weten is, zoals ik dit o.a. neerlegde in het floddertje http://www.wetenschap-eindtijd.com/intro_oude_wijsheid/medaille_heeft_drie_kanten/medaille_heeft_drie_kanten.html.

    Ik vrees met grote vrezen, dat hier de ontwikkelingen in de wereld zo velen worden, dat wij door de bomen het bos gaan zien.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha die Fons,
    Je was mij 7 tellen voor en moet mijn woorden terugnemen.
    Vind trouwens wel dat Hawking weinig reden tot klagen heeft, want hoe veel heeft het de "gemeen"schap gekost om hem in leven te houden?
    Het is jammer dat ik geen contact met hem MOCHT of KON krijgen om met hem te discussiëren over zijn stellingname dat de Big Bang en Big Crunch zouden samenvallen.
    Ik meen wel dat hij daar ongeveer gelijk in gaat krijgen, maar voor velen zal dit overkomen dat het leven als geheel in één keer wordt weggevaagd.
    Ik schrijf ook niet voor niets "ongeveer", want in mijn beleven is alles wat is "Actie en reactie" en zo denk ik dat er eerst een Big bang komt en ons deel van de kosmos daarna in de leegte van het Zwarte Gat wordt gezogen.
    En die Big Crunch is zeker niet op het moment dat de mensheid zichzelf opblaast met "DE KERN VAN ENERGIE".
    Dan zal - volgens de Maya's, die het verhaal waarschijnlijk hebben gekregen van onze buren van Mars - eind 2012 allereerst het hoofd van het leven geboren worden.
    In het aioon daarna zal de rest pas komen en zal het water verdwijnen.
    Maar goed...
    Is het ong belangrijk?
    Egotrippers die we zijn denken toch alleen maar aan onszelf?!?

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Siegfried,

    Ach wat betekent "een tel" op de kosmische klok als je nagaat dat wij denkende mensen in ongeveer de 'laatste 3 tellen' alles 'verwoes(t)ten' wat in de 'voorgaande 35997' tellen is ontstaan.....?
    En ja, ik voel mij 'natuurlijk' aangesproken
    want ik doe nog steeds mee aan 'de zelfverrijking' al was het maar om mijn laatste avondmaal te kunnen kopen (ha ha)want dat zal erg duur zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er staat geschreven dat "het" als een dief in de nacht komt.. ( wat is "het"? )

    Dit is peinzend ongelooflijk als je het kosmisch ( groot )ziet,, 'S werelds (klein) zie je de economie bewegen zowel langzaam maar huidige ontwikkelingen volgen elkaar snel op al kijk je maar naar de 2e recessie.. onrusten genoeg.. maar dat kan "het" niet zijn in mijn ogen..

    Maar wat is er kosmisch al een feit? pool kantelingen? temperatuur schommelingen? heel de uitlijning e.d. hebben niet "heel" de wereld op z'n kop gezet..

    afin.. ik sukkel nog even verder in gedachten...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Trix,
    Wij mensen willen alles het liefst alles definieren op de seconde nauwkeurig af om alles maar "goed te kunnen plannen en beheersen"
    Dat kan in dit geval niet en de kosmos laat het eigen plan zien op precies...de juiste tijd......
    In mijn beleving is het zo, dat als we het 'HET' willen omschrijven, we het best vergelijkbaar kunnen kijken naar de overgang der seizoenen waar allerlei 'kleine omstandigheden' uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het 'vallen der bladeren'.
    De huidige 'kleine onrusten' hier op aarde én daarbuiten zullen uiteindelijk leiden tot het vallen der mensheid (én alles wat wij beheersen)en daarna zal ook de aarde terugvallen tot kosmisch stof......
    Wanneer dat precies is weet niemand zeker en we kunnen daar aan de hand van 'de oude wijsheid' alleen maar naar puzzelen... dus ongeveer een datum voor spellen.....maar we weten het pas zeker als een en ander zo groot in beeld is dat alle puzzelstukjes 'de puzzel'compleet maken....zoals ik het nu denk te zien dan.....
    maar waarschijnlijk dat Siegfried 'HET' beter kan ver woorden

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha Fons en Trix,
    Als ik zo in de wereld kijk lijkt HET erop dat 99,9 % van de mensheid HET allemaal wel aan ziet komen, maar totaal niet beseft wat er ons echt te wachten staat.
    Natuurlijk zijn wij echt te mensDOM om HET precies te voospellen, want we zijn misschien al 10.000 jaar gewend dat "na regen zonneschijn" komt en na oorlog vrede.
    Zo staat het in onze genen geschreven en zodoende kunnen we het ook [nog] niet voorspellen.
    Het heet ook niet dat het onheil komt als "Een dief in de nacht".
    Zo is het ook grappig om te zien hoe de Maya's uit overlevering "the year zero" ook zien als een groei naar het hogere of het hoger bewustzijn.
    http://www.niburunews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=434:echte-mayas-spreken-over-2011-2012-einde-megafraude&catid=28:prophecies&Itemid=47
    Het feit dat men nog steeds versteld staat dat de Maya's van de exactheid van getallenreeksen en kosmische cycli, is voor mij ook een reden om aan te nemen dat dit afkomstig is van de Marsmannetjes.
    En daar is volgens mij later op voortgeborduurd.
    Ik maakte van 21-12-2012 24-12-2012 omdat in die tussenfase de aarde langzamer is gaan draaien en dat daarom "de geboorte van Je Suis" [Gods gelijke en/of Gods Zoon] niet voor niets die fictieve datum kreeg.
    En wat HET is dat dan gebeurt...
    I don't know.
    Is dat de zondvloed, die mogelijk het gevolg is van een grote meteoriet-inslag?
    Ik geloof niet in een echte poolkanteling.
    Dat die poolkanteling constant iets kantelt geloof ik we, maar een totale poolkanteling KAN m.i. nooit gebeurd zijn, omdat we dan al lang geleden de ruimte waren ingeslingerd of vernietigd.

    En alle puzzelstukjes zullen wij m.i. NOOIT zien, want zoals bij de zwangerschap het hoofdje het eerst geboren wordt, zo is het met "De kroon op Gods Creatie" ook.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geachte Hr. Luyendijk,
    Het was bij toeval dat ik zag op het programma van Pauw en Witteman dat ik U nu aanschrijf.
    Ik was verbaasd dat een antropoloog zich met de mondiale crisis bezig hield, daar ik als gewezen medische specialist en ziekte- en kankerresearcher hetzelfde deed.
    En omdat de uitslag van mijn studie een totaal andere was dan de Uwe meende ik dat ik U hierover moest schrijven.
    Ik schrijf "gewezen" specialist en kan U zeggen dat mijn levenswandel te bizar voor woorden was, want ik werd in begin 80-er jaren dat ik als gevolg van een lezing op een internationaal congres met een lezing "Cancer, it's like economy" tot Staatsgevaarlijk gebombardeerd en kreeg een publicatieverbod voor journalisten opgelegd.
    Ik had mij een jaar daarvoor al in de picture gezet, nadat ik een wereldcongres aan de Erasmus-Universiteit zelf een wereldcongres uitschreef "From woundhealing to cancer".
    Waarom die lezing?
    Omdat ik in mijn zoektocht naar die vreemde ziekte biologie, celbiofysiologie, evolutieleer, celdifferentiatie [o.a bij zwangerschap] studeerde steeds dieper in dit fenomeen - dat ik de oude leer der acupunctuurleer al beschreven werd als "de omkeringscyclus"- kanker verzeild raakte.
    Ik hield die lezing, omdat ik bang was.
    Ik was bang voor mijn twee jonge kinderen, die nog een heel leven voor zich hadden.
    Alle aspecten van kanker bleken genadeloos identiek aan aspecten die ik in de financiële wereld tegenkwam.
    -Rijken die steeds rijker werden en armen armer.
    Een groeiende energetisch deficit bij kanker en de groeiende schuldenlast.
    -Uitzaaiingen en/of metastasen, zoals o.a. de groeiende Westerse inmenging en destructie van de infrastructuur in vele landen.
    En tenslotte "recycling"van intern afval bij kanker [wat normaal niet gebeurt] en recycling in de wereld.
    Ik zal hier buiten beschouwing laten welke neven-onderzoeken leidde tot therapieën met lichaamseigen en lichaamsidentieke medicamenten, die vanwege onpatenteerbaarheid werden verboden.
    Ik zal er één uitlichten voor U als antropoloog: het niet opeten van de placenta als zoogdier, waardoor postnatale depressie, bemoeilijkte borstvoeding, maternale kindermoord en wiegedood als klinische gevolgen kan leiden en simpelweg behandelbaar bleek met injecties van embryonaal placenta van zoogdieren.[celtherapie van Niehans]
    Ik verliet de reguliere geneeskunde [sorry, ik noem het medische maffia] en verplaatste mijn werk als alternatief arts, totdat ik 4 jaar later door het ministerie Volksgezondheid bedreigd werd met gevangen neming.
    Dit was het einde van mijn dokterjas en ging op zoek naar het waarom.
    Ik had slechts één item waar ik me op kon richten: een doctrine achter de acupunctuurleer, die ons naliet "Alle cycli in het Al wat is zijn elkaars gelijke en alleeen het allergrootste [de kosmos en de allerkleinste eenheid [ het atoom] hebben de weg naar onsterfelijkheid gevonden".
    Die studie duurde al met al zo'n 15 jaar en toen had ik -misschien wel - 100 verschillende cycli waaronder de cyclische processen der culturen onder de loep genomen.
    En in die oude culturen bleken de rijken niet alleen schatrijk, maar die culturen gingen ook recyclen en uitzaaien om daarna na een oorlog zichzelf te vernietigen.
    Tevens viel op dat niet alleen kanker, maar ook AIDS [in Egypte Sida] epidemisch voorkwam.
    En het toeval wilde dat het va et viens der culturen nauw samenvielen met overgangen van sterretijden [ nu de overgang van Vissen naar Waterman].

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vervolg...

    Die kanker in lichaam en geest is momenteel evident.
    Behalve dat de lichamelijke kanker explosief toeneemt is meer dan duidelijk hoe de rijke landen in die crisis alles doen om hun luxe veilig te stellen en dat terwijl wij als Nederlanders bijvoorbeeld onze rijkdom van de laatste 20 jaar te danken hebben van eerst de Benelux en daarna de EU.
    We leven nu in de terminale fase van economische kanker, die wij allereerst nog met "voedingsinfusen" van geld en/of fictief geld in leven konden houden.
    Iedereen zoekt naar oplossingen, maar de kanker is terminaal en/of of we nu rechtsom of linksom een oplossing proberen te vinden...Niets helpt meer.
    En triest maar waar nemen nu de spanningen tussen oosrt en west met de dag toe en de kans dat dit vandaag of morgen uit de hand loopt is al zeker geen doemgedachte meer.

    Mag ik U vragen een kijkje te nemen op mijn website www.wetenschap-eindtijd.com waarop o.a. een video-interview en een blog met honderden verhalen prijken?
    [Hier vindt U ook mijn CV]
    Hierin staat tevens wat de zin van evolutie is ...geweest, die zich kenmerkt door een steeds grotere energieproductie van het leven onder de dekmantel van Moeder Aarde.

    Ik schrijf U, omdat het m.i. tijd wordt dat een en ander publiekelijk ter discussie wordt gesteld en ik daat door mijn publictieverbod voor journalisten [ dat gebleken is wereldwijd te zijn] zelf niet voor aan de bel kan trekken.

    Bij voorbaat dank voor Uw andacht in deze.
    Siegfried Bok

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste allemaal,
    Natuurlijk is dit schrijven naar Luyendijk water naar de zee dragen, maar eenmaal gelezen zal het toch blijven hangen en...
    Gelijk René Tissen zal deze antropoloog bij het inkijken van de website uit pure nieuwsgierigheid straks achter zijn oor krabben t.a.v. zijn antropologisch onderzoek.
    Ondertussen lees ik iedere ochtend de bijzondere site van Xandernieuws over de toenemend spanningen tussen Oost en West en het spel dat Amerika speelt met Europa als een ware NWO-baas.

    Gisterenavond was er een opmerkelijke uitzending op National Geographic over een aantal Amerikanen die zich aan het voorbereiden zijn voor de nucleaire oorlog.
    Ik weet niet hoe jullie je voorbereiden, maar ik heb geen idee of dit zinnig is of niet.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hey siegfried,

    ik kan die xandernieuws site nooit zo serieus nemen en daaronder de reactie's van mensen die met bijbelquotes gooien en over de anti-christ praten.

    Ik snap dat dit voor jou anders is omdat je zelf visioenen hebt ontvangen maar ik heb er tog moeite mee die johannes z'n visioenen te geloven.
    Zijn al die vergelijkingen in de bijbel geschreven uit visioenen?

    Het geloof heeft de meeste mensen gebrainwashed, christendom en als toppunt islam.
    En ze het leven als slaaf van god leven in de hoop dat god ze daarvoor naar de hemel stuurt.
    Ze kunnen er zelf vaak niks aan doen want als je op je 5de al een bijbel of koran moet leren heb je nog geen keuze.

    Waarom hebben deze profeten jesus en mohammed zoveel meer ellende op aarde gebracht, en begrijpt bijna geen enkele christen de berichten van jesus. Ik denk dat die misverstanden voor een deel zijn gekomen doordat jesus als zoon van god word gezien.
    Als hij de zoon is zijn wij dan zijn slaven?


    over het financiele systeem heb ik de hoop wel opgegeven zodra het nog slechter gaat begint iedereen te rellen tegen de overheid. En zodra de pinautomaten leeg zijn dan zal het vast oorlog worden.

    Met burgers die rellen gaan opzetten via social media

    Hier nog een quote van de illuminati site:

    Abrahamism is the creed of absolute, mindless, slavish obedience to an infinitely powerful master. It is Hegel's master-slave dialectic at its most extreme, with "God" as the eternal master and humanity permanently on its knees, eyes fearfully cast downwards, shouting Allahu Akbar to prove their loyalty and devotion and thus avoid infinite punishment in hell. They are driven by utter terror of the punishment "God" will mete out to them for disobedience. This punishment can be both infinite in scale and eternal in duration. What loving God would ever terrorize his own creations with such monstrous threats and promises of limitless suffering? Does God enforce his will through Terror? Is that his trump card? Such a being is not God but the Devil.

    groetjes michael

    BeantwoordenVerwijderen
  12. r > 0 is het universum van ruimte en tijd

    r = 0 is de singulariteit midden in het zwarte gat tijddloos en ruimteloos dus

    Dus hieronder de Ying en Yang's van het universum

    The r >= 0 paradigm


    r > 0 r = 0

    Dimensional Dimensionless
    Physical Mental
    Local Non-local
    Scientific Philosophical/Religious/Artistic
    Explicate Implicate
    Unfolded Folded
    Individuation Wholeness
    Separation Integration
    Disconnection Connection
    Non-life Life
    Non-mind Mind
    Non-feeling Feeling
    Laws of Science Laws of Thought and Feeling
    Left Brain Right Brain
    Consciousness The Unconscious
    Outside Inside
    Without Within
    The outer event The inner experience
    The external world The internal world
    Impersonal Personal
    Objective Subjective
    Scientific phenomena Paranormal phenomena
    Non-reflective Self-reflective

    Als jullie hier meer over willen weten zeg het maar heb hier veel artikels over gelezen.

    Groetjes michael

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Michael,
    Dankjewel voor je reactie.
    Dit is exact waar ik op zat te wachten om de discussie aan te gaan.
    God is de illusie zelve en op de site vindt je de uitleg over die drie letters.
    De leider van Xander-nieuws heeft verdomd goeie artikelen, maar ik ben met je eens dat zijn volgelingen als gemalen poppenstront achter een illusie aanhobbelen.
    Het hele geloof is illusie en op meerdere manieren heb ik geprobeerd uit te leggen waarom.
    Mag ik je vragen...
    Als jij geweten had waarom je leeft, had je dan nog zin gehad om je druk te maken voor iets wat kosmos heet?
    Waarom werden mensen die het spelletje doorhadden in het verleden geëlimineerd?
    Waarom mocht Stephan Hawking zijn theorieën niet verder de wereld ingooien?
    Waarom kreeg ik een wereldwijd publicatieverbod voor journalisten opgelegd, terwijl ik iets vertelde wat ik aan alle kanten gewoon kon bewijzen?
    Je tweede aanvulling laat ik liggen, want het draagt totaal niet bij aan welke discussie ook.

    Mag ik je vragen waar het woord Bijbel zijn oorsprong vond?
    Het is niet voor niets Biblio ... om je een voorzet te geven.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Michael,
    Domme vragen bestaan niet zegt onze gastheer altijd en toch doe ik een poging....ha ha

    Bedoel jij met je laatste bijdrage dat tijd eigenlijk al-tijd alleen maar kan bestaan in onze denkhersenen en het dus om maar met Eckard Tolle (alles zit in de naam......)altijd NU is ?
    Maw dat alle door jouw genoemde tegen stellingen het Nu (materieel gezien) in stand en op 'zijn'plaats houden....
    Kortom begrijp ik gewoon niet wat 'het' anders allemaal betekent..!
    Of is het mogelijk om het iets anders te beschrijven zodat het wellicht voor iedereen wat begrijpelijker op dit blog past ?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fons,
    Zal ik je helpen om het allemaal wat begrijpelijker te maken? haha
    -na regen komt zonneschijn
    -na vrede komt oorlog
    -na zomer komt winter
    -na rijkdom komt ... oorlog
    -en na eb komt vloed
    -enz. enz.

    En omdat de denkhersenen louter in plaatjes in het NU kunnen beleven [facet-denken] wordt de fantasia gevoed door zulke "geniale" nonsens.

    Maar één ding is zeker.
    Omdat kanker wordt nu bestreden met radiotherapie en chemotherapie zal de economische meltdown ditzelfde lot ondergaan.
    En omdat wij gegroeid zijn naar een wereld"gemeen"schap zal dit ook de laatste oorlog op deze aardkloot zijn.
    En dan...
    Dan zijn we van personal impersonal geworden en van life non-life.

    Kan je hier iets mee???
    Ik niet.
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hier als reactie op "Na vrede komt oorlog"...
    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Niemand-wil-oorlog-komt-die-toch.xml
    Was het toeval dat ik gisterenochtend maar weer eens aan de bel trok bij mijn sparringpartner René???

    Vandaag hebben we demoncratische verkiezingen in Rusland.
    Ach...
    Daar regeert de leugen tenminste openlijk.
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog effe aanvulling
    Had de reacties op René Tissen nog niet gelezen.
    Wie is "ruilhandel", die mij daar "wit wast"?
    haha
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Siegfried, inderdaad wel bizar hoe beste heer Tissen nu over oorlog begint... Wat heb je met die arme man gedaan ?...hahaha
    Ik twijfelde of ik mee zou juichen met de titel van dit artikel maar dat kwam omdat m'n zicht even vertroebeld was door de nevel van het leven want het is toch waarlijk een Gods zegen want hij is genadig dus... Halleluja! het feest van verlossing is nabij!..hahaha.. maar het lachgas werkt niet bij iedereen heb ik zo door.
    Wie ruilhandel is ? ik zou ook niet meer weten hoe dit werkt... haha

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beste mensen,
    Weer een stap dichterbij, die bij mij in de planning stond als eindtijd-perikel
    http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/11/alert-vs-wetsvoorstel-breidt-detentie.html
    Het is dan nog geen verdwijnen van internet, maar de eerste stap is gezet.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Weet U nog hoe ik op de volkskrant vertelde waarom de Euro mijns inziens eerder zou vallen dan de dollar?
    Het was Nederland die als cancerous mind de Euro introduceerde en super "rijk en dom" werd.
    Dit verhaaltje kwam ik vanmorgen op Xander-nieuws tegen
    http://xandernieuws.punt.nl/?id=647272&r=1&tbl_archief=&
    Het wordt een spannende week met als D-day 9 December.
    Worden wij gered door Amen Rika dollars om zodoende als vasallen van dit land van de ondergaande zon mee te vechten tegen onze vermeende terroristen uit het Oosten?
    En dan...
    Wie krijgt er op 10 December de nobelprijs voor de oorlog?
    Ik vrees dat de vredesprijs naar Amerika gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Siegfried
    Ik ben bang dat dit het enige nog maakbare scenario is.....gedreven uit overlevingsdrang van "The American dream"
    Dan wordt het ipv "verdeel en heers".... wel
    "Deel uit en heers"
    En weer citeerd heer Tissen jouw woorden getuige de volgende passage.....met voor zijn eigen ha ha veiligheid een vraagteken dr achteraan.....

    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Niemand-wil-oorlog-komt-die-toch.xml

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Goeiemorgen Fons,
    Ach ja...
    - Aan het einde der dagen zullen we de waarheid hervinden, terwijl op de NRC van vandaag vermeldt wordt dat er meerdere waarheden zijn.
    - Op dePers zag ik de kop van een jaargenoot en studiegenoot Pek van Andel die beroemd is met zijn visie van "serendipiteit" als zijnde het toeval.
    - Dan meldt het nieuws dat er een leefbare planeet gevonden is op slechts 600 lichtjaren.
    - En tot overmaat van ergernis leest Maria nu een boek met als titel "Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme".
    De Canadees viert hoogtij, omdat hij via Oosterse "geneeswijzen" kanker zegt te kunnen behandelen.

    Het blijft helaas zwemmen tegen de stroom om over de zin van evolutie te kunnen praten, maar in de vaart der volkeren zal dit tot het einde der dagen utopia blijven.
    Ik word er moederloos van en voor mij mag het licht echt wel uitgaan.

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. en vandaag deze (grote kans op depressie)
    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Afwaardering.xml

    het gaat steeds sneller

    bertil

    BeantwoordenVerwijderen
  24. beste allemaal,
    Ik ben mij bewust dat mijn cynisme hier en daar de boventoon gaat voeren.
    En dat vind ik vervelend, maar dat heeft ook zeker zijn redenen.

    Toen ik uiteindelijk - zo rond 2000 - het hele verhaal rond had en mij besefte dat wij niet voor niets als "Gods Uitverkorenen" werden genoemd, was ik op zijn zachts gezegd verdomd blij.
    Het was een hele lange reis ernaartoe, die bepaald niet over geplaveide paden was gegaan.
    Maar hier lag iets dat "alles dekte".
    De genialiteit van de "Al-Allah-God" die ons op het verkeerde been had gezet.
    Onze wetenschap, die ons steeds verder in de problemen deed komen omdat wij ons daardoor steeds onnatuurlijker gingen gedragen - met alle consequenties die we hedentendage kunnen zien .

    Maar torenhoog daarbovenuit prijkte de "Gouden Graal van Onsterfelijkheid" waar iedereen [nog steeds] naar op zoek is.

    Oh...
    Ik had zeker niet verwacht dat deze "bom" binnen zou komen, maar toch zeker dat het publiekelijk "negatieve of hier en daar positieve" reacties of vragen zou geven.
    Dit leek er aanvankelijk ook wel een beetje op na de avond in Utrecht, maar daar bleef het ook bij.
    In het algemeen ging daarna eigenlijk het licht langzaam uit en raakte ik - behalve op dit blogje - steeds verder geisoleerd.
    Mijn medemens vond mij gek en steeds meer ging ik bewust "hummen" als ik andermans meningen of daden absoluut niet kon delen.
    Nu is het aan alle kanten duidelijk dat mijn missie totaal mislukt is en voelt mijn aanwezigheid in gezel[lig]schap eigenlijk altijd te veel.
    Het spijt me, maar het is niet anders.
    De titel van dit laatste stukje is daarvan een duidelijk bewijs.
    Ik heb feitelijk maar één troost en dat is dat ik mocht meemaken dat het voor mijzelf een berusting heeft gegeven en ik over enkele dagen mijn laatste verjaardag met "the last supper" mag afsluiten.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Vond dit nog in de oude doos die Geocities heette
    http://www.oocities.org/genesis_of_cancer/cancer_occurence/cancer_it_slike_economy/cancer_it_slike_economy.html

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Siegfried, ja... ik dacht een paar jaar geleden ook dat veel meer mensen echt wilde weten waarom. Mij werdt wel al wel vrij snel duidelijk dat een mens een ander niet vertrouwd en dat komt omdat hij zichzelf niet vertrouwd. De oorzaak zit tussen de oren en dat wil daarom ook niemand horen.(Haha, een echte sinterklaas zin) Achja, dit weet ik omdat ik m'n eigen super schizofrene chaotische kop heb meegemaakt door te zien dat m'n geest verkankerd is en... niemand wil toch zijn eigen onnatuurlijk gedrag zien ? En zeker niet op het toppunt in deze tijd nu alleen de ander het probleem is.
    Het is niet anders... het zwartegat heeft al gedaan uit wat het licht gegeven heeft en zo zal het laatste licht ook gegeven worden als een levensechte 3d film. Ik bereid me niet voor want de weg is al voorbereid en in m'n rugzakje zit toch precies genoeg om te gaan naar waar ik ooit begonnen ben... see you all there!
    Ik wens je een fijne laatste verjaardag en hoop dat the last supper mag smaken. Ik zal hier op je proosten. Bedankt Siegfried, voor het verhalen over de gouden graal van onsterfelijkheid.

    Groet,

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Goeiemorgen Pascal,
    Toen ik zo'n 10 jaar geleden het verhaal de wereld ingooide, was het voor velen een spannende detective-roman en niet meer.
    Wat ik er wel aan overhield was dat ik overladen werd met wereldse verhalen, die de lading konden dekken.
    Of anders gezegd "Men gaf mij iets wat ik daar in mijn gevangenis-resort niet had: de buitenwereld".
    Maar nu de "moord" lijkt te zijn opgelost, is iedereen weer zijn eigenwijze weg aan het gaan.

    Dank voor je goeie wensen [what ever it may be]
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Goeiemiddag Siegfried, ahh nu zie ik wat je bedoeld met je te veel voelen.. omdat je uit de goede vrede niet wilt zeggen wat je ziet. Is dat niet ieders probleem ? behalve... Maar wat zag je in je gevangenis resort ? was het hetzelfde als de buitenwereld ? Alles weten maakt niet gelukkig en gelukkig weet ik niet alles want op een gegeven moment wordt het naar mijn idee ''ik weet dat ik weet en ik denk dat ik denk'', maar oké... woorden kunstenaars zijn we niet allemaal.
    Ach, natuurlijk weet ik dat er niets te wensen is en heb ik geen invloed op hoe het jou gaat maar toch wel.. het is maar hoe je het bekijkt... en goed is het altijd.
    Maar ik ben het met je eens... eroverheen stappen lijkt super makkelijk en alhoewel ik je reactie summier vind ruik ik daarbij toch weer het woord schuld.(what ever that...

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Godverdomme Siegfried, ik weet wel wat en waarom je dat zegt en natuurlijk wordt het een grotere hel dan ik of wie dan ook kan voorstellen. Maar wat is zinvol ? natuurlijk ga ik door tot aan het gaatje en leg ik het er niet zomaar bij neer maar is voorbereidingen treffen daar de weg om de hel te verlichten ? wie zal het zeggen ?

    Pascal

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Siegfried
    Ik durf je supper niet te verstoren dus maar ff zo.........
    Gefeliciteerd met Jouw 68ste ouwe en 69ste nieuwe Jaar Siegfried !!
    Dat voor jouw die 68 jaar ook nog es dubbel voelen zullen maar weinig mensen ooit kunnen begrijpen....
    .....enne..... dank voor al het hummen wat je hebt gedaan tijdens die 5 jaar dat ik je nu al erflastig val...ha ha !

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Haha Fons,
    Ik weet dat iedereen naar zichzelf toerekent en met zijn naasten afrekent, maarrrr
    Heb je echt geen geld voor een rekenmachientje?
    Ik weet dat ik een ouwe zak of ziel ben, maar om me nu ouder te maken dan ik al ben...
    Maar ach...
    Gelukkig dat je mijn tropenjaren niet dubbel telt, want dan was het nog erger.

    En dan Pascal...
    Het is slechts het beeld hoe ik honderden wetenschappers en Bijbelidioten aanschreef om her waar ook ter discussie te stellen en dat ik nog op de eerste reactie wacht.
    Maar misschien hoort dit ook bij Gods voorzegging "AAN HET EINDE VAN ZIJN SCHEPPINGSDRANG ZAG HIJ DAT HET GOED WAS EN HIJ LIET ZE ....AANMODDEREN.

    s.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ha ha Sorry Siegfried....ik was één stapje te ver...ook weer zo'n voorbeeld van een verstoorde geest.....die probeert alles te weten maar zijn denken niet kan missen !
    Ik hoop dat de borrel d'r niet minder om smaakt..!!
    Mijn opa zei altijd als ik iets onmogelijks vroeg.
    "ken je rekenen....? reken d'r dan maar niet op "
    goed weekend samen !

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Van Maria,

    "Om de hel te verlichten"....Pascal?
    Hel en hemel hebben beiden nummerologisch het getal 7. Het getal van de spirituele of hemelse wereld.
    Haha Pascal, wie gaat wie nu verlichten?

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Goeiemorgen Siegfried en Maria, en Siegfried hebben mijn goeie wensen gewerkt ? ik heb je expres maar niet gebeld om te feliciteren want dan had ik het zeker verziekt...haha.. maar bij deze dus nog gefeliciteerd met het 68ste rondje om de zon en ik heb even gerekend en dit is je 885ste maand die ook nog eens verduisterd was op je verjaardag. Volgens de astrologie zou tijdens een maansverduistering het zicht op het verleden uitgeschakeld zijn om een zicht op de toekomst te krijgen... maar oké, de huidige astrologie lijkt dan ook wel in de maansverduistering te zijn blijven hangen..haha

    Ja Maria, das een goeie en natuurlijk ligt dat aan de interpretatie van iets maar soms schiet ineens een schrikbeeld van de nabije toekomst bij me naar boven en dat komt door het zicht van hoe we in rijkdom leven en ik echt niet zou weten hoe het verder moet de dagen nadat er geen eten te koop is en de verwarming uitvalt.
    Ik zie het zo.... als de woorden hel en hemel numerelogisch beide het getal 7 zijn dan is het enige verschil in het woord ´´me´´ en/of het IK en deze gaat inderdaad de hel verlichten in de dubbele betekenis van het woord, of niet soms ?

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Van Maria,

    Haha Pascal, helemaal mee eens.

    En het schrikbeeld.... ja, logisch schiet dat als een dansend spookbeeld over ons heen...
    Toch merk ik steeds hoe er moeilijk een echte voorstelling van te maken is omdat de situatie er nog niet in realiteit is, hoewel er al heel wat mensen nu al in het nauw komen door alle kortingen.
    Ook merk ik steeds opnieuw hoe er weinig in voor te bereiden is omdat het zo groots en ook wereldwijd is. En toch... het blijft spannend interessant hoe het een en ander zich gaat voltrekken.
    Pascal, ik weet wel dat je dat ook zo beleefd, maar [zoals ik dat mezelf voorhoudt], 'laat spoken geen zeggenschap krijgen'. Haha, mijn kankerspook heb ik alvast maar vooruit gestuurd naar de zevende hemel.

    En waar heb je dat prachtig gekke astrologie stukje vandaan getoverd?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Goed reguurders en reagluurders,
    Ik heb mijn 67-ste jaarcyclus op deze planeet er weer opzitten.
    Mijn laatste avondmaal werd met hazenrug en Gods bloed gevierd en ging het nieuwe jaar in zoals het betaamt: met een kater na dit Luciferriaans banket.
    En als klap op de vuurpijl kreeg ik -wat is toeval- een gisterenavond een telefoontje van onze sprookjesverteller Willem de Ridder om zijn internet-TV programma na de Kerst te gaan vullen met ...
    Ach met wat???
    Hij had mijn website ingekeken en het was net of hij het als een sprookje beoordeeld had en het graag aan zijn grote repertoir wilde toevoegen.
    Wilde hij mijn sprookje uitblazen of wilde hij zijn eigen sprookje over het leven ten overstaan van zijn grote groep volgelingen kapot maken?
    Kortom...
    Of dit de weg is lijkt me steeds minder goed naarmate ik er langer over denk.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Oh effe correctie van Maria, die mij corrigeerde.
    Ik heb er dus 68 cycli opzitten.
    Haha... hoe dement kan een Bok worden.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. haha Maria, das mooi gezegd... mijn schrikbeeld is weer verdwenen maar ik houd hem wel in stand als een soort voorbereiding...haha...want dat is toch immers de reden dat mensen proberen in te beelden ?

    Dat astrologie stukje heb ik eens gelezen en is hier ook te vinden, hier staan trouwens best wel leuke weetjes.

    http://www.astroadvies.com/artikel.zonsenmaansverduisteringen.php

    http://www.astrologie.ws/eclipsen.htm

    Groet,

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Sorry allemaal, maar ik schreef niet voor niets dit stukje over Willem de Ridder.
    Natuurlijk doe ik al het mogelijke om de waanzin waarin wij beleven en dat we niet anders kunnen meer aandacht te geven.
    Ik had gehoopt dat de enkeling die hier meekijkt of soms nog reageert zou reageren op mijn stellingname richting dit internet-TV optreden.
    Maar misschien komt dat nog.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Siegfried
    Hoewel we al veel te veel voor anderen denken......denk ik toch (nadat ik eea van Willems dadendrang heb gezien via z'n site) dat 'jouw verhaal' te 'eenvoudig' is voor de toehoorders van Willem en bovendien zit er NIKS 'maakbaars' in.....dus zal het heel en alles hoogst aannemelijk niet voor waar aangenomen worden ...maar aan de andere kant ..
    Het heeft bij mij ook ff geduurd ha ha
    Persoonlijk zou ik de moeite dus niet nemen !

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Dank Fons,
    Dat is mijn idee ook.
    Ik heb ervaring met Argusoog-radio - wat ongeveer hetzelfde concept is - en dit leidde ook tot wanordelijk NIETS.
    We will see what the future brings.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Kom nog even terug op het "Willem de Ridder toneel".
    Ik ben proberende om via Willem een interviewtje af te laten nemen van ongeveer 1 uur door een "spiegeloog-aanhanger" [Nico], die als hobby astrologie heeft en ook mijn website meer dan herkauwd heeft.
    Misschien dat ik via deze sterrewichelaar het voor velen "waanzienige" verhaal over mijn uitleggende dromen iets meer waarde kan geven.
    Want als er dan ook maar één ding is wat de essentie van ons "stamboomverhaal" -waar iedereen een andere weg heeft doorlopen - is het dit stukje wel.
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Effe back to reality
    Terwijl de spanningen tussen Oost en West blijven toenemen viel mijn oog op een andere ondergrondse oorlog die woedt om de laatste wegbegeleider te mogen ontvangen.
    Wordt dit Roma of Jeruzalem?
    http://xandernieuws.punt.nl/?id=648160&r=1&tbl_archief=&

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat kan ik hier meer doen dan een ieder een Titanic "JeSuis" feest toe te wensen, want weldra zal "De Haan voor de derde keer kraaien" ... als U begrijpt wat het Waarheidsboek daarmee bedoelde.
    En dan... Zal onze grootvorst "Ik ben God van mijn eigen Universum" na die drie verloocheningen van mensonterende oorlogen aan het kruis belanden.
    Spreek ik nu in vergelijkingen opdat gij het zult verstaan of gelooft U nog in een Gods wonder?

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Vandaag in Xander nieuws staat over de troonwisseling in Rome een artikel over allerhande visionaire profethieën omtrent de laatste wegbegeleider, die in de Chistelijke kerk de AntiChrist `"Petrus Romanus" wordt genoemd en vreemd genoeg in de Islamitische wereld als Christ en/of weldoener wordt gezien.
    http://xandernieuws.punt.nl/?id=649490&r=1&tbl_archief=&
    Dit tekent al hoe de Islamitische wereld haaks staat op de onze.
    Dat Maria en ik hem hebben weten te traceren in Tibet via haar zoon is op zich al een bizar toeval.
    Of ik deze mens -die ik als tegenpool van Confusius CONFISSIUS noemde - weten de meesten wel.
    Of mijn invullingen over zowel de naam als over zijn verschijnen via visioenen of via menselijke logica kwamen weet ik niet, want dit loopt erg door elkaar heen.

    Maar...
    Weet iemand van jullie een idee waarom die beide geloven - de Islam en het Christendom - zo'n spiegelbeeldige visie op deze laatste wegbegeleider hebben?
    Ik vraag dit, omdat dit wel de aanzet is of gaat worden voor de allesvernietigende oorlog tussen Oost en West.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Siegfried, is dit een retorische vraag ? want duidelijk is dat het Westerse Christendom de wereld al met rijkdom beheerst en bang zijn om dit te verliezen. Met andere woorden: zij kunnen niet verder groeien dan de Ikke God. De Islam leeft veel meer in nederigheid en wachten op de voorspelde messias door hoop op beter. Ik kan het niet echt duidelijk omschrijven maar daar ligt ergens het antwoord.
    Dit alles natuurlijk wel voorzien en geintroduceerd door zoals jij ze noemt de witte broederschap.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Goeiemorgen Pascal,
    Vindt jij de Islamitische wereld echt nederiger dan onze "God is liefde" wereld?
    Zelfs de New Age movement "Love is in the air" is daarin in mijn beleven een uitwas van de waanzin van onze mensenrechtenorganisatie.
    In mijn ogen is de Islamitische wereld een keiharde. Vrouwen zijn er nog steeds gesluierd [waarom kan ik er direct bij vragen],op homosexualiteit staat nog steeds de doodstraf [waarom kan ik er direct bij vragen ] en mensen offeren zichzelf op voor "Allah en vaderland" [en...waarom kan ik er direct bij vragen ].

    Ik vroeg dit, omdat ik niet snap hoe - in mijn ogen - niemand hier [en daarbuiten] - zelfs niet na mijn floddertje "Eens was het ... De Boom der Wijsheid" meebeleefd hebben zoals ik dat schijn te beleven.

    Om hier dieper op in te gaan heb ik eigenlijk de hulp nodig van Nico, maar helaas is hij nog niet bekomen van zijn Kerstvakantie.
    Maar zonder hem kan ik het sprookje van AL > Allah > God al wel op kleinmenselijke manier uiteen zetten.
    In mijn beleven zijn de laatste 3 aeionen waarin dit spel zich afspeelde achtereenvolgens Yang > Yin > Yang ... of andersom [Yin > Yang > Yin]. Daar heb ik dus Nico voor nodig om dit te verifiëren, want dit is nog steeds deel van mijn grote hiaat van kennis over de energetica van de sterretijden alsmede van de maanden van het jaar.
    Ook daar moeten samenhangen in bestaan in cycli die elkaars gelijke zijn.
    Zo worstel ik nog steeds met de vraag waarom de maanden van het jaar afwisselend 30 en 31 dagen zijn en Februari slechts 28 dagen telt met om de 4 jaar een schrikkeljaar van 29 dagen.
    Dit zijn allemaal toevalligheden, die ons toevallen uit onwetendheid en dus uiterst interessant voor iemand die niet in toeval gelooft.
    Hoe raar het ook moge klinken heb ik die correlatie gemaakt, omdat in het oudste "waarheidsboek" DE I THING de uniciteit van de mens overduidelijk beschreven als volgt staat: "Als het leven zich in de winter terugtrekt, gaat de mens vechten".
    Het geloof werd m.i. dus aangepast aan het menselijk gedrag gedurende de sterretijden.

    Let's wait what goeroe Nico hierover zegt.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Goeiemorgen Siegfried, als je het zo stelt ja... maar ergens komt er bij mij vanuit een gevoel het beeld dat islamitische mensen nederiger zijn of in ieder geval meer respect hebben voor wat ze gegeven is en meer binding hebben met hun geschiedenis.
    Maar ik ervaar zelf ook niet een God is liefde omgeving en misschien dat dat mijn beeld vertroebeld of misschien is dat beeld zelf wel vertroebeld. Ook denk ik dat het huidig beeld door de omkering over onder andere de punten die je aanhaalt van de islamitische cultuur steeds harder worden als tegenwicht. Ik bedoel als voorbeeld -de gesluierde vrouw die niet meer gesluierd wil zijn doet het proberen te behouden van wat was versterken.
    Persoonlijk vind ik dat het label Yin en Yang te zwart wit wordt neergezet en ik wilde al eerder hierover een vraag neerleggen zodat het voor mij maar misschien ook voor anderen wat duidelijker wordt...

    Iets in deze wereld is niet of Yin of Yang maar altijd beide en wanneer wij iets als Yin of Yang bestempelen moeten we dan niet spreken over overwegend Yin en overwegend Yang ? Of doet dat dan niet ter zake omdat een uiting zowiezo Yang is ? Dat zou dan betekenen dat alles nu Yanger wordt en dat er daarom tegelijkertijd meer Yin is want deze verhouding blijft altijd 8% ten voordele van het Yin ? Er treed alleen verplaatsing op van het geen eerst Yin en Yang samen was totdat zij los van elkaar komen te staan en het Yang het alleen ''locaal'' gezien dus aflegt ?

    Verder begrijp ik niet wat je bedoeld met het niet meebeleven maar ik denk dat het is door ieders eigen sprookje ?

    Dat van het schrikkeljaar heeft zeker met het nieuwe jaar te maken en het lijkt me ook dat dit een oplossing is van het probleem van de groei naar de 13e maand.. toevallig is ook niet dat 13 x 4 = 52 en dat er dus na 52 maanden weer een schrikkeljaar optreed -de maan die ook niet voor niets bij de oudere culturen als hoofdkalender werdt gebruikt.
    Het zijn allemaal toevallig-heden die ons vanuit het verleden toe vallen en hebben naar mijn idee alles te maken met het tot stilstand komen van het uitdijende deel van de kosmos. En daarom vond ik het ook bijzonder dat in de astrologie de maan met het verleden wordt geassocieerd.
    Ik vraag mij ook af of het de maan is die nu het eerst de energiën uit de kosmos voelt. Dit omdat de maan Yin is en het zou best kunnen zijn dat de maan zich in de cyclus steeds minder van de aarde verwijderd en dus steeds meer invloed heeft op de aarde en dus steeds meer Yang van het leven op aarde eist.
    Ik ben bang dat er indien men al opmerkt dat de maan zich minder heeft verwijderd van de aarde er niets van naar buiten komt.

    En nog een vraag: welk beeld heb je van de mensen nu die je de witte broederschap noemd ? Een ding weet ik wel zij zijn onzichtbaar en dus Yin.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Pascal,
    Natuurlijk is de algemene groei en/of evolutie een proces van steeds grotere veryanging.
    Maar ook hierin zijn golfbewegingen te zien.
    Het Islamitische volk leeft wel strikt naar de eisen van Mohamed en/of de Islam en/of Allah.
    Ze geven er als het moet hun leven voor.
    Dat is inderdaad yinne onderdanigheid, maar maakt hen wel yang.
    Of anders gezegd: Zij zijn door het geloof aangezet. Als het straks oorlog wordt gaan ze er wel unaniem voor en ik vrees dat wij dit uit puur egoisme doen.

    Ja...
    De groei naar de 13-de baktun is duidelijk.
    Maar waarom dan die zo korte februari-maand?
    Dat kan toch niet louter toeval zijn?
    Als we de kosmische cycli nu eens projecteren op de maandcycli, dan zou Februari overeenkomen met Waterman en Januari met Steenbok.
    De eerste is dan "Na ons de zondvloed" en de laatste "Woest en ledig".
    Misschien zoek ik het veel te ver, maar er moet volgens mij een reden zijn waarom dit zo is geworden.
    En dit geldt natuurlijk ook voor de andere maanden van resp. 30 en 31 dagen.

    Wat betreft de afstand aarde - maan...
    Ik heb nog nooit gehoord dat die afstand veranderd is, terwijl je dat wel zou verwachten.
    Maar de maan is zeker geen YIN, want alles wat hier in het uitdijende deel is is immers onderdeel van het Yang.
    Alleen in relatieve zin is het yin tov. de aarde en de aarde weer tov. de zon.

    Tenslotte de witte broederschap.
    Deze nazaadjes van "Confusionisten" zijn in mijn ogen de echte leden van de "geheime genootschappen". Dat ook daar tweespalt heerst is duidelijk - als de nieuwe profeet inderdaad diegene is die we via Maria's zoon hebben gevonden in Tibet - , want die jongen werd niet voor niets ontvoerd door Chinezen en later weer is terugheroverd.

    Natuurlijk zijn dit allemaal peanuts in het grote verhaal, waar ik nog slechts als tijdverdrijf wat mee aan het klungelen ben.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Hoi Siegfried, het oude einde van het jaar viel in Februari en daarom ook -lijkt mij- dat daar de dagen afvielen. De andere maanden zijn naar mijn idee 30 of 31 dagen omdat de afronding naar alleen 30 dagen voor een ''synodische'' maand -de tijd tussen twee nieuwe manen- dan zelfs ongeveer 5 dagen in de laatste maand zou schelen bij een verdeling van 12. Er is dus geprobeerd een zo goed mogelijke ''gelijke verdeling'' te maken van het jaar met de synodische maand.
    De Maya die de sterren gebruikte als eik punt -waardoor het de sedirische maand heet- hadden een exactere verdeling van 13 x 28 dagen met 1 dag die daarom ook gewoon de dag buiten de tijd genoemd werdt.
    Als ik kijk naar waar de correlatie van de maand met jaar ligt dan is dit de draaiing van de aarde om haar as want dat zijn immers de dagen. Daar ligt ook de oorzaak van de getijden werking en deze draaiing doet de aarde energie afgeven aan de maan waardoor deze zich verwijdert van de aarde. De aarde verliest hier dus energie waardoor de dagen langer worden. Nu zegt men wel dat deze verwijdering dus niets te maken heeft met de uitdijing van het universum maar naar mijn idee kan de aarde alleen die extra energie afgeven door ontvangst van energie van de zon en het leven op aarde dat allemaal afhankelijk is van kosmische energie schommelingen... en/of dus door het groeiproces op aarde.
    Opzich vind ik dit allemaal erg interessant maar ik weet ook dat er oneindig veel heen en weer reacties zijn die niet allemaal te beschrijven zijn en het daarom ook nooit een echt overzicht kan geven...

    Hoe je nu aangeeft dat de maan geen Yin is is nu precies wat ik bedoel in het beeld wat ik heb als omkering. Elke verdere voortplanting en/of deling van iets in het uitdijende deel van het universum is Yin ten opzichte van waar het uit geboren is. Het Yin draait hier dus om het Yang in tegenstelling tot het atoom. Het Yin wordt hier steeds Yinner waardoor het nieuw geborene steeds dichter om het Yang draait totdat het Yin zich niet meer voldoende kan veryangen om te kunnen voortplanten. Dit is dus telkens een omkering in omkering in omkering tot de manen -in het algemeen- die om planeten draaien. Manen hebben immers zelf geen manen.
    In de kosmos is het dus een steeds verdere veryinning en de omkering daarvan naar steeds verdere veryanging is het leven op planeten die in mijn ogen dus ook bij het leven op aarde bij de maan begon toen er een dreiging van terugval naar de aarde begon.
    Zo kan ik dit zien als een drie éénheid van sterren-planeten-manen die weer in fasen zijn gekomen. Die fasen en/of weeën van het zwarte gat van de kosmos zijn er denk ik zeven.

    Volgens de astrologie is de maan de heerser van het teken kreeft en wat ik althans altijd heb gedacht dus niet voor niets de cancer. Natuurlijk door het eb en vloed. De kreeft en krab kunnen leven in de getijdezone en buiten dit zijn zij hard van buiten en zacht van binnen. Dit soort zeer duidelijke aanwijziging kan voor mij althans gewoon geen toeval zijn nog afgezien van het teken 69 (omkering?) voor dit sterrenbeeld.
    Hier ook een leuk artikel over kreeft, het tegenoverliggende sterrenbeeld van de woest en ledige steenbok.

    http://home.kpn.nl/jligteneigen/Lessen/Kreeft.html

    BeantwoordenVerwijderen
  51. vervolg...

    Naar mijn idee is kreeft het begin van de omkerings cyclus die eindigt in steenbok. Die omkering van Yin naar Yang en andersom werkt zowel tegen de wijzers als met de wijzers van de klok mee. Dit gebeurt tegelijkertijd waardoor er maar 6 sterrentijden zijn die overwegend Yin of overwegend Yang zijn.

    Je beschreef in eens was het de Boom der Wijsheid dat de witte Broederschap ten tijde van de energie van het sterrenbeeld tweelingen moeten hebben gezocht naar het waarom achter het waarom. Ook hier denk ik dat dit uitlegbaar is en dat de oorzaak van hun zoeken de energie van het voorgaande sterrenbeeld kreeft is. Teruglopend door de sterrenbeelden is er immers in kreeft de overgang van meer naar minder licht per dag en daar wordt het leven dan steeds Yanger met dus meer vechten om te overleven.

    Over de nieuwe profeet vraag ik mij nog af of ook hij een symbool meebrengt en zoja, is te voorzien hoe deze eruit ziet ? een smiley teken misschien ?...haha

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Zucht...zucht... Pascal,
    Voor mij is dit lange verhaal te synodisch en/of te sedirisch...What even that be.
    Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap er geen snars van.
    Hebben gvd. waarschijnlijk toch Nico voor nodig.
    Heb ook nog nooit gehoord dat de maan om de aarde schommelt in een elliptische baan.
    Dat suggereer je toch?
    Graag verdere uitleg.

    Dat iedere kleinere cyclus yinner is dan de vorige lijkt me duidelijk.
    Maar dan stap je simpelweg over op het leven op deze planeet dat zich steeds meer veryangt.
    Ook dat gaat me te snel, want...
    In de winterse periode trekt het leven zich terug en/of veryint zich om na die winterslaap sterker naar buiten te komen [groeispurt]
    Dit is weer zo groot zo klein en geldt m.i. dus ook voor de dagen en voor de aeonische cycli.
    En...
    Ik praat nu de I Thing na waar staat "Als het leven zich in de winter terugtrekt, gaat de mens juist vechten" en dat maakt de mens uniek.
    Ik interpreteer dit als volgt...
    De winterse tijd en/of de ijskap geeft bescherming aan de aarde en/of dan laat de aarde minder van zijn eigen energie los.
    Maar op een gegeven moment in die langzame afkoeling van de planeet is die beschermingsfactor te klein en dan gaat de "Lucifer" mens bomen "recyclen" cq. verbranden en wordt daarmee "de beschermengel voor het leven en/of God.
    Dit gaat van kwaad tot erger en zo lieten de monniken van weleer dit symbolisch na door hun "lijkverbranding".
    En de oorlog die nu komt is de mass destruction van allereerst de mens, die zo verworden is en/of gevoelig dat hij niets meer aan kan.
    Zo zie ik het ongeveer.
    Maar goed... we gaan verder met je verhaal.

    Het sterrebeeld kreeft is m.i. ook het sterrebeeld van cancer.
    Van het teken 69 heb ik nog nooit gehoord, maar desondanks is dit wel onderdeel van het mensbeest-getal 666 en/of de Bijbelse voorzegging van het getal 144000.
    Hier wil ik nog een opmerking over kwijt.
    Want ik heb hier m.i. wel een foutje gemaakt.
    M.i. is dit evolutie-technisch waarschijnlijk niet helemaal juist, want de mens is er volgens de wetenschap wel al langer.
    Zijn het dan misschien sterrejaren in plaats van sterretijden?
    It can be, maar is voor het hele verhaal absoluut niet belangrijk.
    Maar het sterrebeeld of sterrejaar Kreeft is wel het begin van "recycling" als ultimo kenmerk van de Lucifer-mens.
    En zoals je zegt zijn die laatste 6 fasen wel de progressieve veryanging.

    Zucht... zucht... Ik ben er bijna doorheen!!!

    Dan je laatste vraag...
    Haha... hij werd toch aangekondigd als wederopstanding van Jesus?
    Hij symboliseert toch het kruis des doods?
    Moet hij dit symbool veranderen?
    Volgens mij wacht hem hetzelfde lot als "mens".

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Goeiemorgen Siegfried, haha.. het was wat lang maar je weet als geen ander hoe dat gaat.

    Oké...een synodische maand is de meting tussen twee nieuwe manen en omdat dit natuurlijk bepaald wordt door het licht van de zon waar de aarde omheen draait duurt deze langer. De maan moet de beweging van de aarde om de zon dus inhalen en dat is dan ongeveer elke maand 1/12.
    Een siderische maand is de tijd van een omloop van de maan om de aarde bepaald aan de hand van de sterren. Telkens als de maan op dezelfde positie ten opzichte van de sterren staat en dus exact één omloop om de aarde heeft voltooid ziet de maan er anders uit doordat de aarde zich dan +/- 1/13 verplaats heeft in zijn baan om de zon.
    De maan draait dus 13 keer om de aarde in een jaar en in die 13 maanden veranderd de schijngestalte van de maan... als een soort extra cyclus. Als men uitgaat van de synodische maand wordt deze verandering dus uitgesloten. Overigens loopt dit volgens mij ook niet meer synchroon met onze kalender maar wel met de islamitische maankalender.
    De maan draait inderdaad in een elliptische baan rond de aarde en dat maakt het samen met een afwijking van de baan van de aarde om zon van volgens mij 5% een zeer complexe cyclus. De kruising van de baan van de maan met de baan van de aarde om zon heten de maansknopen, deze verlopen ook weer in een cyclus terug aan de baan van de maan zelf. De maan laat ook altijd dezelfde kant van zich zien omdat een draaiing om haar as gelijk is geworden aan haar omloop tijd, hier zit nog steeds een schommeling in waardoor we toch iets meer -volgens mij 9%- zien dan de helft van de maan.
    Buiten dit alles is bekend dat de baan van de maan steeds wijder wordt en zich dus van de aarde verwijderd. Het is werkelijk om lunatic van te worden zoals dat artikeltje ook suggereerd.
    Dit doet mij dan ook vermoeden dat de oude wijzen die de klok in kaart brachten deze maan bewegingen volledig in kaart hebben gebracht en niet voor niets hebben gekoppeld aan de sterrenbeelden die daarom ook een verdeling van 12 kennen.

    Gesteld dat complex leven op planeten alleen aanwezig is indien er een maan omheen draait. De manen zijn immers niet voor niets ontstaan en lijkt mij om de omloop van de planeet te stabiliseren.... en dus ook om het leven te rekken. Op het moment dat deze stabiliserende werking niet meer afdoende is omdat dit planeet-maan systeem ook energie verliest zou de nieuwe oplossing dan recyling op de planeet kunnen zijn die alleen mede door de ´´in-vloed´´ van deze maan kon ontstaan. Dan is het aan de ene kant duidelijk dat dit complexe leven op aarde is ontstaan en niet op de maan want de maan is Yin te opzichte van de aarde maar aan de andere kant...
    Dit lijkt mij dus ook een omkering in de zin van de uitdijing van het universum. De maan kan zich dus niet meer voldoende veryangen, er is geen groei meer en op dat moment begint de yange kant van dit systeem -de aarde- te recyclen. Is dat vulkanisme met het ontstaan van de atmosfeer ?
    Wat ik je wil vragen is... waar denk je dat ergens in het leven van de aarde de maan is ontstaan ? dus waar als plek op de G-sleutel ?

    De 6 en omgekeerd is het astrologisch teken van kreeft, waarom lijkt mij duidelijk. Hier wilde die oude astroloog die ik had aangeschreven niets van weten terwijl en omdat hij vond dat het sterrenbeeld kreeft net als in andere talen krab had moeten zijn. Achja, het woord cancer en krebs zei hem ook niets...haha
    De 144000 heeft waarschijnlijk ook met een tijdspanne te maken die is opgedeeld in 12 x 12000 want zo staat het wel in de Bijbel als stammen en lijkt mij niet voor niets. Belangrijk is het niet maar het lijkt mij dat daar 12 vertakkingen mee bedoeld werdt met elk weer 12000 vertakkingen die steeds meer veryangen.

    Ja dat klinkt logisch dat de nieuwe profeet ook het kruis meebrengt. Dan komt hij toch ergens via de kerk naar voren ?

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Goeiemorgen Pascal,
    Om je eerlijk te zeggen word ik er ook lunic van.
    Waar heb je al die "wijsheid" vandaan?
    Persoonlijk ben ik van mening dat dit "complex-denken" het beeld van het grote geheel vertroebelt, maar dat kan wel door mijn beperkte denkvermogen komen.
    Natuurlijk draait de maan en de aarde niet in een absolute cirkel en zo zullen er ook kleine schommelingen in de maanas zijn.
    Natuurlijk hebben wij onze maanden naarmate wij dommer, kortzichtiger en egocentrischer werden steeds verder verbastaard.
    Maar blijft staan dat we aan het beginsel 2 keer maanden van 31 dagen tellen [Dec. , Jan. en Juli , Sept. ]. Dit kan geen toeval zijn!!!
    En dan Februari met 28 dagen en dan ook nog een schrikkeljaar. En dan niet te vergeten een springvloed om de zoveel tijd.
    Dat dit alles astronomisch of astrologisch is, behoeft geen betoog.
    Dat was feitelijk mijn vraag.

    En vervolgens zeg je dat de maan-baan om de aarde steeds groter wordt.
    Mijns inziens is dit waanzienigheid en is nu tijdelijk, omdat alle planeten [ruimer nog: het uitdijende deel] als levende materie zich wapenen tegen de aanstormende ijstijd. Het is niet voor niets ongeveer 2 graden warmer door "recycling".

    Dan je vraag.
    Ik denk dat de maan vrij kort na het ontstaan van de aarde is ontstaan en die weer vrij kort na zijn ontstaan uit de zon.
    Waarom denk ik dat...
    Omdat ik met Oud en Nieuw vaak naar het Chinese vuurwerk heb gekeken.
    Stom hé?

    Dan het getal 144000 als onderdeel van het mens-beest getal 666.
    Het is slechts dat "wetenschappers" dit weglachen als zijnde lachwekkend.
    Dus die 144000 blijft voor mij staan.
    Maar belangrijk is het niet.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Haha Siegfried, je hebt gelijk en wat betreft de info, die heb ik natuurlijk gewoon van het WWW geplukt.
    Het enige bijzondere eraan is dat duidelijk te herkennen is dat de astrologie eens samen met astronomie één wijsheid was ook te zien in de symbolen. Zo ook met de maan en het teken kreeft.
    Ik denk niet dat de baan steeds groter wordt maar dat de maan zich van de aarde verwijderd als op aarde een warme periode heerst vooral door het getij en dus vloeibare water. In de ijstijden als veel water bevriest ontstaat er minder wrijving en dan zou de maan weleens naar de aarde toe kunnen bewegen waardoor de wrijving weer toeneemt en misschien zelfs daardoor het leven op aarde weer aanwoekerd... met als laatste de ''pyromaan'' mens.

    Aha, nu snap ik wat je bedoeld met de dagen van de maand van 2 x 31 van dec-jan en juli-aug. Dit heeft mijn inziens met de beweging van de zon te maken en de kreefts en steenbokkeerkring. De zon verblijft dan omdat hij hier van toename naar afname en andersom per dag gaat langer in deze maanden. Hij gaat heen en weer en blijft als het ware een dag hangen.. als ik me goed herinner liet die film van de paddestoelcyclus dat ook zien. Zo vraag ik mij ook af waarom deze keringen op de 21ste vallen en niet bij het einde en begin van de maand ?
    De 28 van februari heb ik geen andere verklaring voor dan dat het met het einde van de winter te maken heeft.

    oké, haha ja het vuurwerk natuurlijk.
    Achja, belangrijk is het allemaal niet en ik ben me toch hoe gek ook langzaam aan het voorbereiden en ben opzoek naar een bootje en een onbewoond eiland...haha

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Godverdoemmij Pascal,
    Gewoon van dat stomme internet geplukt?
    Was zeker een tweet op linkeln, facebook of what ever.
    Nog even een correctie op je "verzonnen verhaal".
    Als de afstand tussen aarde-maan nu toeneemt kot het omdat alle materie - inclusief maan - zich voorbereiden op de volgende ijstijd.
    Het enige verschil is dat daar op de maan geen Lucifers wonen- dus ook geen vuurwerk- , maar het leven daar is in basis hetzelfde.
    Dat vuurwerk is er gekomen, omdat het hier een strookje moest blijven totdat het echte vuurwerk het nieuwe leven gaat aankondigen.
    Succes met je zoektocht naar het bootje.
    Ik neem het vliegtuig.
    hahaha

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Hahaha Siegfried, ik kan natuurlijk niets zelf verzinnen en de tjilpende vogeltjes dans doe ik niet aan...haha
    Bijzonder is het wel dat het vuurwerk een zeer duidelijke aanwijzing is van dat alles al is geweten en voorziennigheid is geweest.
    Ja oké, alle materie maakt zich op voor een volgende ijstijd en wij mensen zijn daarin dan toch de echte omkering. Wij trekken ons alleen terug door onzelf op te blazen... maar daardoor zullen wij wel weer exact hetzelfde opkomen.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Haha Pascal,
    Moet ik me nu ook verontschuldigen dat ik ook helemaal niets van mijzelf heb?
    Het enige verschil is dat jij op het verworden internet in sprookjes gelooft en ik vooral uit de Oude Doos put.
    Onderwijl lach ik me rot, want op de NRC werden 2 van de 3 inzendingen al geplaatst.
    Niet dat dit op iemand indruk maakte of dat mijn website -tig keer meer bekeken werd of er van Staatswege was afgehaald, maar de meute schijnt toch wel zo bang te worden dat zij liever oorlog maken die wij hoogmoedig gaan winnen.
    En dan schrijf jij als malloot..."wij trekken ons alleen terug"?
    Heb je de I Thing [modern de I Ching] niet gelezen waarin staat...
    ALS HET LEVEN ZICH TERUGTREKT GAAT DE MENS VECHTEN.

    Sorry...
    I forgive you!! [maar niet heus]
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Pascal,
    Kom nog effe terug op de maanden van het jaar om de beeldvorming te vereenvoudigen alsmede op die simpele I Thing voorzegging.
    Al meermalen heb ik gesuggereerd dat we astrologie kunnen versimplificeren door het te koppelen aan de maanden van het jaar.
    Ik probeer hiermee ook Nico als Schorpioen uit zijn hol te lokken.
    Haha.
    Het aardse leven als geheel is een gevecht tegen te vroege implosie op de zon.
    De cyclus werkt dus spiegelbeeldig als die van de kosmische.
    Als we nu de namen van de maanden eens de namen van de kosmische cycli geven dan is Steenbok [Januari-winter] de aarde woest en ledig, waarna de zondvloed als eerste leven in Waterman komt.
    Dit leidt tot het waterleven Vissen .
    Vervolgens komt er het eerste landleven en dat is de Ram.
    Het leven wordt steeds harder vechten en daar staat dan de Stier.
    Enzovoort enzovoort.
    De Kreeft wordt als Krebst de voorbode van de winter.
    Daar begint het aardse vechten tegen de elementen.
    En aan het einde van de cyclus staat dan de Boogschutter die wel veel pijlen op zijn boog heeft, maar volgens de sprookjes altijd mis schiet.
    Kan je hier iets mee in relatie met het mens-beest getal 666, die .
    verschijnt aan het einde van de 6-dag om uiteindelijk al het leven naar de 7-de Hemel te laten gaan.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Haha Siegfried, het hele leven is voor mensen toch een sprookje die eindigt in... en ze leefden nog lang en gelukkig..haha
    Achja, de woorden hebben ons doen verworden in dit wordings proces en ik heb er veel gegeten behalve die van de I Think...haha, als ze echt volledig verteerd zouden zijn zou er niets uitkomen.

    Het is wel bijzonder dat het leven zich terug trekt en dit dan nu nog van ons af lijkt te zijn in dit uitdijings proces, of zouden wij ons uit het leven hebben terug getrokken ? dan wij er ons weer naar toe en...

    De woorden zijn ook om schizofreen van te worden en dat is dan ook nodig voor die laaste perswee die als ik me goed herinner wel de heftigste is. Verstaan deed ze me toen dan ook echt niet meer en nu ook niet... hahaha.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Haha Pascal,
    Volgens de website www.eindtijdonderzoek.nl zei Jesus al dat de weeën aan het einde der dagen steeds heftiger zouden worden.
    [kwam ik toevallig tegen via een Xanderiaan.
    Hoe bijzonder onze nalatenschappen hierover ook moge zijn, het hele evolutieproces was "zonder de schizofrene mens" toch nooit tot de onsterfelijkheid van de kosmos gekomen.
    Maar dat wij alle leven zouden gaan recyclen inclusief onszelf had ik als ik God was toch iets anders gedaan.
    Hoe weet ik niet.
    Haha

    S

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Hoi Siegfried, ik was een beetje aan het dollen en toen zag ik ineens dit leuke bericht..
    Ik denk dat je dit inderdaad juist invult met de cycli en maanden die dan eindigt in boogschutter misschien ook omdat daar ook het zwartegat van de melkweg schijnt te liggen. Naar mijn idee heeft het mens-beest getal dan ook met de boogschutter te maken die half mens en half paard wordt afgebeeld.
    Hoe dat getal precies geinterpreteerd dient te worden weet ik niet en waarschijnlijk op vele manieren, als ik ga verzinnen kom ik wel op 1000 mogelijkheden.

    Pascal

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Ach Pascal,
    Ik ken je ongebreidelde fantasie.
    Heb sprookjes-koningin gevraagd over de symboliek van half mens/half paard boogschutter, maar kreeg wat gemompel te horen.
    Je relatie ermee met het zwarte gat...lijkt me fantasia.
    Ik heb het getal 666 vertaald als zijnde het bijna einde van de 6-de dag van de evolutie waarop de mens verschijnt, die totaal 7 kosmische dagen van pakweg 7x60 miljoen jaar is.
    Maar misschien is dat ook fantasia.

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Siegfried, waar waren we zonder fantasia ?... haha
    De boogschutter is een Centaur en de Centaur is ook weer een sterrenbeeld dat niet op de zodiac ligt. Dit is natuurlijk ooit ook niet zomaar verzonnen en het komt denk ik gewoon voort uit het weten dat de mens in twee werelden staat. Buiten dat denk ik toch dat -omdat het de donkerste maand is waardoor de melkweg goed zichtbaar is en het centrum dus te vinden is- de boogschutter een schot in de roos waagt. Hij mist dan omdat ogenschijnlijk daar dan het centrum ligt. De bulls-eye ligt immers aan de andere kant...hahaha
    De 6de dag denk ik ook en de dag kent 12 uren, bij het 6de uur moet de wijzer nog 6 uren omhoog om in de zevende hemel te komen of 6 + (2 x 6 uren) maakt 7.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Ach Pascal,
    Het gaat er m.i. meer op lijken dat je je aan het voorbereiden bent om je kroost met sprookjes zoet te gaan houden.
    Wat betreft het beeld van half beest/half mens is dat ons getal 666 inderdaad mens/beest is. Hij kwam voort uit het dierenrijk en misschien was in die Chinese tijd [want daar spreken we toch over als bakermat van alles] het paard wel het meest edele dier.
    En die boogschutter-symboliek...
    Is dat de mens niet ten voeten uit?
    Hij schiet toch op alles wat beweegt?
    Of zie ik dat verkeerd?
    De 6-dag is m.i. een vergelijking in de`zin van een cyclus, maar in feite een kosmische dag. [Is trouwens een dag geen 24 uur?]
    Ik zie -of het waar is of niet? - de winters als een bescherming tegen de afkoeling van Moeder Aarde zelf.
    Daarom kan het leven zich zonder probleem terugtrekken om de balans [de cirkelgang om de zon]in evenwicht te houden.
    Maar de kracht van Moeder Aarde zelf neemt wel constant af.
    Daarom moet de vuurmaker komen om die ijsperiodes bij te staan.
    Dat fenomeen zie je ook voor de grote ijstijden waarin zure regen en CO2 stijging ook zorgen voor temp.stijging zoals nu het geval is.
    Genoeg gezeur.
    Ga mijn wijntje drinken.

    Het mensbeest Siegfried



    En dit 666 getal is

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Pascal,
    Het klinkt misschien wat tegenstrijdig zoals ik opschrijf dat de vuurmaker mens meehelpt om onze moeder aarde te helpen terwijl de ijstijd juist een beschermingsmechanisme is.
    Maar ons vurig karakter betekent wel een extra CO2 productie, die de atmosferische temperatuur doet stijgen.
    Gebeurt in de winter niet hetzelfde als de bomen hun bladeren verliezen?

    Onderwijl besef ik me maar al te goed dat ik een absolute zombi ben in de wereld van weldenkendheid.
    Hoe ik ook zoek naar medestanders op internet, ik vind niemand met wie ik "de zin van het leven voor kosmisch welzijn en/of de DaVinci Code kan delen.
    Ik kan je zeggen dat dit mij ten hoogste verbaast, want zo rooskleurig ziet het er allemaal niet uit terwijl het spel gewoon doorgaat.
    Wat dat betreft begin ik steeds meer te beseffen dat mijn missie een "Mission Impossible" op alle fronten is.
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Hoi Siegfried, heb hier net toevallig een discussie met m'n baas die nu toch ook wel denkt dat de Euro gaat vallen en dat de Maya misschien weleens gelijk zouden kunnen krijgen.
    Uiteindelijk wilde hij luisteren naar dat alles in cycli verloopt en het leven zich in de winter terug trekt om te kunnen groeien.

    Ik vind wat je schrijft niet tegenstrijdig want ik weet dat alles wat hier op aarde gebeurt uiteindelijk is om zo lang als mogelijk haar rondjes te rekken, al lijkt het soms in eerste instantie niet zo en nu zeker door de omkering. Natuurlijk ben je een zombi Siegfried want ik zie maar al te goed waar mensen niet bij stilstaan... ''men staat niet stil bij wat men normaal vind en over wat men abnormaal vind heeft men een mening''. Met andere woorden: ziende blinde hoogmoed.
    Wie interesseerd zich in deze egocentrische wereld voor iets als kosmisch welzijn?

    Natuurlijk is het een mission impossible en dat komt door iets wat ik noem een ''death endtime life''.
    Maar natuurlijk zal ieders sprookje uiteindelijk eindigen in het enige sprookje van het nieuwe leven in de kosmos


    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Haha Pascal,
    It's what you say!!!
    Geestelijk zijn we al in de zevende hemel, alleen het lijf wil nog niet mee.
    But no problem.
    Our friend Amen Rika will do the rest.
    A dement person receive a nobel death... Isn't it the truth???
    Sorry for my honorable English.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Pascal,
    Natuurlijk is niemand op dit moment bezig met die bijzondere verschijning van evolutie, die begon met fusie van H2OCO3 in de atmosfeer dat onze planeet deed veranderen in een blauwe planeet met een dampkring van CO2.
    En zeker niet met het vervolg ervan.
    Toch vind ik dit nog steeds giga bijzonder en zeker hoe de aarde daarmee zijn stabiliteit wist te behouden ondanks zijn afkoeling.
    En waar ik ook zoek op internet...
    Haha
    Het leven blijft een sprookje tot het einde der dagen.
    Mocht jij je eraan wagen dit sprookje des levens op papier te proberen te zetten in de tijd van de baas...
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Hoi Siegfried, sorry maar ik was een beetje achter geraakt hier op het werk en dat blijkt maar weer dat het wel klopt wat de I Thing zegt. Ik een artikeltje schrijven ?...hahaha.. je weet hoe dat uitwerkt want ik ben te chaotisch. Buiten dat heb ik nog veel te veel vragen wat er niet echt toe doet maar dat we wel weten waar we het nu eigenlijk over hebben.

    Misschien zouden we de sterrenbeelden van steenbok naar kreeft kunnen zien als een eerste omkering en van kreeft naar steenbok als een tweede ?
    De kreeftkeerkring ligt natuurlijk niet voor niets op het noordelijk halfrond waar zich dan ook de meeste cancer bevindt. Op het zuidelijk halfrond ligt de steenbokkeerkring waar zich het meeste water bevindt en ik vond aan de hand van het astrologisch symbool van steenbok dat deze ook als een mythische zee-geit werd afgebeeld en dus als half geit half vis.
    Nu weten we dat -wat men noemt- de precessie verantwoordelijk is voor de in tegengestelde richting verlopende sterrentijden en ''waar men dan uitgaat van het lentepunt 21-maart'' en dus de Ram en/of wat je zegt het landleven. Dat lentepunt is immers ons uitgangspunt waarom wij nu zeggen dat wij op de overgang staan van Vissen naar Waterman. Deze precessie is niets meer dan een kanteling van de aardas ten opzichte van haar baan om de zon. Die kanteling is een uiting van onstabiliteit en wordt beïnvloed door de maan en de andere planeten die ook daarom natuurlijk de hoofdpeilers zijn in de astrologie… en die wij daarom ook niet voor niets nu op ons mensen plakken die allemaal meehelpen te balanceren in die onstabiliteit.
    Achter deze cycli van de aardas kanteling ligt natuurlijk de grotere cyclus waar je het over hebt als kosmische dagen die dan dezelfde kant op draait als de kleine jaar cyclus. Ik vraag me wel af aan de hand van welke verandering de grote cyclus is opgemerkt. Zou dit ook door kosmische samenstanden zijn ? of zou dit aan de hand van het kleine –dat wij wel kunnen zien- op het grote zijn geplakt ? Deze grote cyclus slaat immers als vergelijking op een week van 7 dagen en in onze jaarcyclus is deze dan wel van 48x naar 52x keer verlengt. Met andere woorden: waar komt toch die week vandaan ? want daar ligt mijn inziens wel de connectie van de grote met de kleine cyclus.
    Gesteld dat de grote cyclus eindigt in steenbok en in dezelfde richting draait als de jaarcyclus dan bevindt deze zich nu dus op de overgang van Boogschutter naar Steenbok. Deze cyclus staat dan dus vlak voor de winter. De precessie cyclus staat vlak voor Waterman en dat is de verschuiving van het lente punt. Wat zegt dit ? en waarom steken wij het vuurwerk op 01-01 af en niet op 21-12 ?

    Ik kan wel proberen een globaal verhaal op papier te zetten over de grote cyclus van steenbok naar het vuurwerk maar dat duurt zeker een jaar...hahaha

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Goeiemiddag Pascal,
    Laat me beginnen met te zeggen dat ook ik nog duizend van die kleine invullinkjes mis.
    Maar onze kreefts-keerkring en de steenbok-keerkring hebben natuurlijk niet voor niets die namen gekregen en ook niet voor niets die symbolen erbij.
    Leuk hoe je dit aan elkaar praat.
    Daarachter zit natuurlijk een grotere cyclus waar onze astroloog Nico zeker aanvulling op heeft... ware het dat hij zich in duisternis hult.
    Maar vergeet niet dat de zwangerschapscyclus in het Zwarte Gat al heel ver gevorderd was toen hier het leven op aarde zijn aanvang nam.
    Onze "Grote Moeder" zal dan ook zeker al leven voelen met een hartslag en ademhaling.
    Deze energieën hebben direct invloed op het leven hier.
    Ik checkte globaal hartslag en ademhaling en kwam uit op 6:1.
    Toeval? Kan ik daar iets mee?
    Nog voor geen sikkepit, maar het zijn wel de energieën die zijn weerslag hebben op het uitdijende deel.
    Ik vrees dat wij daar nooit helemaal achter komen, maar het is en blijft wel bijzonder.
    Met andere woorden: Voor ons kleine mensdommertjes is dit absoluut niet in kaart te brengen en aangezien de wetenschap het nu veel te druk heeft met "drones" om de vijand te doden , de NASA alleen maar bezig is met het zoeken naar een uitweg voor de NWO-ers en de Kerk het sprookje levendig houdt zullen wij dit raadsel nooit kunnen beantwoorden.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen