Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


dinsdag 6 september 2011

Is de verering van het dodenrijk [gene zijde] de reden dat de waarheid tot het einde der dagen verborgen blijft?


Inleiding
Iedereen weet dat in de Oudheid het vereren van het dodenrijk meer was dan een louter ritueel.
Of het nu Shamanen waren of de Heidenen van weleer, allemaal kenden zij rituele bijeenkomsten om de doden op te roepen in geval van problemen.
Vaak ook riepen zij - wel of niet gebruik makend van hallucinerende middelen - de voorvaderen op alvorens op oorlogspad te gaan.
Nu lachen we om dit soort vreemde dingen, maar is dit wel terecht?
Zou het ook kunnen zijn dat graven in het verleden die erflast heet ons wel degelijk iets kunnen vertellen over het “hier en nu” of zelfs over de toekomst?
Zou het zelfs kunnen zijn dat dit de oorzaak is dat “de waarheid tot het einde der dagen verborgen blijft”?

Ik vraag dit, omdat ik nu zo’n kleine 10 jaar probeerde om dat wat ik tijdens mijn leven via uitleggende dromen mocht ontvangen aan het geduldig papier naar buiten te brengen.
En het resultaat is meer dan bedroevend en/of lachwekkend.
En dat terwijl ieder weldenkend mens nu wel met eigen ogen kan zien dat het op alle fronten fout gaat.
Natuurlijk is het menselijk gezien een onvoorstelbaar doemscenario en ook nog eens iets wat nog nooit gebeurt is.
Al honderduizenden jaren dat er leven op deze planeet is geweest was het nooit zo donker of het werd wel weer licht.
En dan zou het nu opeens afgelopen zijn?
Daar komt nog bij dat er in de geschiedenis al -tig doemprofeten zijn geweest, die tot op heden nooit gelijk kregen.
En mijn dromen...???
Zijn dromen geen bedrog en/of ontladingen van angsten of verlangens, komende uit onze denkhersenen?
Over het feit dat het momenteel op alle fronten fout gaat behoeft men bepaald geen helderziende en/of waarzegger voor te zijn.
En als ik kijk naar het handje vol “discipelen”, die mijn reconstructie van de Oude Wijsheid [research] voor waar aannemen, is het opvallend dat hun levenshouding er - behoudens misschien enige somberheid t.a.v. de toekomst - totaal niet door veranderd is.
Hun werk is hetzelfde gebleven en zij die kinderen hebben, hebben nog steeds het beste voor met hun opgroeiend kroost.
Met andere woorden: Het leven gaat gewoon door alsof er niets aan de hand is.
De timmerman blijft timmeren voor zijn dagelijks brood, de dokter blijft dokteren tegen beter weten en de rechter blijft recht spreken wat krom is.
En iedereen blijft “heilig geloven” en/of zeker weten goed bezig te zijn.
En alle ware gelovigen weten zeker dat voor hen “Eind goed al goed” is, omdat er voor hen nog het 1000 jarig vredesrijk in het verschiet ligt.
Tenslotte is er de nieuwe hype “De New Age” die het licht in de duistere tunnel ziet na de ommekeer: een evolutiesprong naar kosmisch bewustzijn en/of kosmische intelligentie.
En onderwijl...
Kortgeleden kwam ik iemand tegen die er absoluut van overtuigd was dat de wereld te redden was met “positieve gedachtekracht”.
Zijn visie werd versterkt door een medium :een vrouw, die contacten onderhield met haar overleden echtgenoot, die bij leven een wereldbefaamd Engels paragnost was.
Hij - Montague Keen - komt nog dagelijks langs en de website www.montaguekeen.com gooit zeer hoge ogen in de wetenschappelijke wereld van The Society of Psychical Research.
Maar...
Is ons denken in termen of goed en/of kwaad niet de oorzaak van onze zelfdestructie?
En...
Wie ben ik nog die geen geloof hecht aan paragnosten, terwijl mijn levensloop al feilloos was voorzegd door een ziener?
Toen ik zijn relaas aanhoorde was ik als de ongelovige Thomas en lachte zijn voorzienigheid simpel weg.
Maar door schade en schande werd ik wijzer, want alles kwam nadeloos zuiver uit.
Ben ik daarmee “selectief denkend”, gelijk iedereen ieder moment van de dag beslissingen maakt die voor hem of haar de beste lijkt te zijn.
Dan is de vraag “Bestaat er bij iedereen iets dat heet Het diepe Weten”?
Volgens mij bestaat dit niet en ligt er in de weethersenen slechts de spiegel van het denken opgeslagen en niets meer.
Waarom zou U mij geloven, die zijn voorvaderen één voor één uit hun graven zag herrijzen en deze vrouw niet?
Bij mij spraken de doden toch ook in het holst van de nacht?
En wie bewijst er dat het mijn voorvaderen waren, die mij van genen zijde en/of uit mijn genen informeerde?
Het enige bewijs dat ik kan aandragen is mijn allereerste “uittreding”, want toen zat ik in een oude collegezaal waar mijn grootvader mij uitleg gaf over “de irreversibele shock”,die daarna reversibel bleek te zijn.
Maar ik denk niet dat mijn grootvader als patholoog/anatoom ooit had nagedacht over dit ziektebeeld, want al zijn “patienten” waren al morsdood op het moment dat hij erin ging snijden.
En van zijn vader kon hij die gegevens ook niet in zich meedragen, want die was dominee in het Frieske Land.
Maar mijn grootvader was wel cyberneticus en/of iemand die zich bezig hield met het spel van energieën en dat had ik dus van geen vreemde.
Ik begon ermee als chirurgijn en/of edelslager en zie dit als een evolutie-proces in het klein.
En dat ik mij later in kosmische cycli ging verdiepen is ook niet zo vreemd, want hiermee hield hij zich op latere leeftijd ook bezig na zijn goede contacten met Einstein.
Dat ze er samen niet uitkwamen bewijst wel het feit dat Einstein zich op latere leeftijd tot God keerde en mijn gootvader er zo mee in zijn maag zat dat hij overleed aan maagkanker.
Helaas heb ik de stamboom van grootvader’s kant niet verder kunnen achterhalen, want mijn latere uittredingen waren stuk voor stuk gelieerd met het geloof en/of de Oude Wijsheid van weleer.
Misschien is het enige bewijs van echtheid over mijn vroegere leven dat in mijn genen lag opgeslagen wel “het verhaal van de perzik”, omdat dat jaren later door Armandus Heiligers werd gevonden als zijnde van Shou Lou.
Maar zou het zin hebben gehad als ik mijn stamboom had kunnen natrekken?
Als ik terugkijk naar mijn contacten met genen zijde lijken ze - na de wederopstanding van mijn grootvader - iedere keer rond de wisselingen van sterretijden te zijn verlopen en zo liep ik mijn stamboom terug tot zo’n 5200 jaar geleden toen de Maya-cultuur werd overvallen door een zondvloed, die heden ten dage bekend staat als “het verdwijnen van Atlantis”.
Toeval?
Betekent dit niet dat de geschiedenis zich ook individueel aeonisch herhaalt tot aan het einde der dagen?
Iedereen die momenteel op deze aardkloot rondloopt komt immers uit die 144000 jaar lange stamboom van Adam en Eva?
Of anders gezegd...
Als de geschiedenis zich op alle fronten tot aan het einde der dagen herhaalt, hebben wij toch allemaal die vorige crises en het verval der culturen overleefd?
Betekent dit niet dat wij diep van binnen iedere keer weer na de donkere dagen toch het licht weer mogen zien?
En hoeveel mensen hebben zich in het verleden daadwerkelijk met “de zin van het leven en lijden van de mensheid” bezig gehouden?
Dit was toch slechts een zeer klein groepje zonderlingen!!
Dan kan ik mij ook goed voorstellen dat zo goed als niemand “diep van binnen” kan geloven dat het echt afgelopen is.
En...
Dan kan ik mij ook goed voorstellen dat ik niet alleen als zonderling en doemdenker wordt afgeschilderd en dat “hoop doet leven” gestuurd vanuit genen zijde tot het einde der dagen ingegeven zal blijven.
Bijzonder is het allemaal wel.

Siegfried.

48 opmerkingen:

 1. Bijzonder verhaal Siegfried die mijn chaotisch beeld weer wat overzicht verschaft wat betreft evolutie en/of verder gaan in de ingeslagen weg.
  Ik geloof niet diep van binnen dat het afgelopen is want ik weet diep van binnen dat het niet afgelopen is omdat daar heel diep van binnen die onsterfelijkheid van het atoom ligt en daar zijn wij gekomen door genezijde. Is dat misschien een -zei het een schizofrene- reden ? Dat wij door ons onbewustzijn kosmische onsterfelijkheid hebben bereikt en het inderdaad in de volgende cyclus daardoor weer licht wordt ?
  O, ik besef me misschien wel heel erg goed wat je wilt zeggen en deze uitleg heeft geen betrekking op ons mensen maar misschien is het wel gewoon duidelijker gezegd dat we ons geen besef van de dood hebben ?
  De waarheid wordt echt blijkbaar echt pas gezien als de tijd daarvoor rijp is en met die waarheid is het afgelopen omdat wij daarmee niet kunnen leven.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach Pascal,
  Als ik terugdenk aan mijn "witte jas tijd" waar natuurlijk ook mensen boven de afgrond leefden, blijft er ook tot het allerlaatste een hoop in de ogen aanwezig.
  Geen verschil dus.
  Maar het blijft voor mij een raadsel hoe dit hele verhaal als "totale doofpot affaire" zijn weg niet heeft.
  En onderwijl...
  Zelfs nu de Euro zijn langste tijd gehad heeft, zoekt iedereen [ieder voor zich en God voor ons allen] een uitweg.
  Natuurlijk vind ik het ook "onvoorstelbaar" dat het straks over en sluiten is en ook ik heb geen idee van de dood of hoe die gaat komen.
  Daar is de tijd NOOIT rijp voor en voor niemand.

  Maar het enige wat mij daarin verbaast is dat er steeds meer over gesproken wordt en het voor iedereen een ver van mijn bed show lijkt.

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang wij mensen "denken","weten" wij niets en blijft de circel rond..........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fons,
  Wat een vreemde reactie.
  Hoezo weten wij niets?
  Aan het einde der dagen zullen we de waarheid hervonden hebben en het zal rauw op de maag liggen.
  Hebben we niet zo goed als alles hervonden?
  Het enige is dat we denken ook de kosmische processen te kunnen beheersen.
  Althans zo lijkt het haast.
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat was wel ‘ een vreemde’….Beter had ik geschreven “weten we niets…… ZEKER….”.
  We “denken te weten”tijdens ons leven en pas bij ons laatste adem “weten we zeker”waarvoor we deden wat we deden…denk ik te weten..ha ha .

  Ik heb in mijn onbeheersbare beheerszucht weer een boekje van jouw hand op de kop getikt via marktplaats en ben daar net in gaan lezen.
  Het heeft de veelzeggende titel ……..”Ik denk dat ik weet maar ik weet dat ik denk”……

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja Fons,
  Ik hoop dat je in dat boekje wel wat zinnigs vindt.
  Leuk om te vermelden dat veel mensen mij benaderden met de mededeling dat ik het had moeten noemen "Ik weet dat ik denk, maar denk dat ik weet".
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zit die'"leuke" babelonische spraakverwarring weer niet in het verschil tussen de 'IK benadering' en de 'KI benadering '?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van Maria,

  Kan dit dan betekenen [als ik wat je schrijft tussen de regels door probeer te lezen] dat, hoe we nu zijn en beleven in al ons doen en laten in ons individuele leventje van nu eigenlijk door al onze voorouders heen toch steeds dezelfde dingen tegenkwamen in een 'de geschiedenis herhaalt zich', wat dan betekent dus... ook individueel in al wat we wel of niet beleven???
  Ik bedoel ermee, was ik bijvoorbeeld dezelfde miskleun als een aeoon geleden???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Siegfried, ik heb wat je hier aankaart nog even rustig laten bezinken en ik denk inderdaad dat als ik naar mezelf kijk dat het komt door genezijde waarom ik nu nog zo rustig kan blijven en me niet al te druk maak, of anders gezegd: ik weet dat het afgelopen is maar echt voelen doe ik het niet. Als ik er diep over na denk voel ik wel angst maar dat komt door het denken en de beelden die dan maak als voorstelling en is niet de realiteit. Eigenlijk is het ook logisch want ik ben die genen uit het verleden... maar wat bedoel je met ''verering''? En hoe ga jij daar mee om omdat jouw genezijde al gedeeltelijk voorbij gekomen is ?
  Dan schiet me ook ineens nog het verhaal van de stamboom te binnen waarbij de rotting van binnen uit ook mogelijk is en ik daardoor misschien juist helemaal geen voeling meer heb met genezijde ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maria,
  Het lijkt misschien te ongelofelijk voor woorden, maar dit is wel wat ik door de regels heen probeerde te vertellen.
  Met andere woorden: Jij, Pascal, Dennis , Fons en iedereen heeft daarin een cyclus doorlopen, die aeonisch gezien iedere keer uniek is voor iedereen persoonlijk en exact eenzelfde is.
  En ieder einde van zo'n cyclus zocht jij je dus zo'n wereldvreemde gek als Bok, die precies jouw spiegel was.
  Je kunt niet met me leven, maar kan ook niet zonder mij.
  Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor mij [haha].
  Jij vluchtte iedere keer weg in sprookjes, die door je partner in realiteiten werd omgezet.

  Dit brengt me - of ik wil of niet - naar het vreemde fenomeen "man/vrouw relatie".
  Als ieder voor zich goed naar een relatie kijkt is de partner altijd de spiegel van jezelf.
  En er zijn nu zo veel echtscheidingen, omdat elkaar de spiegel voorhouden wel het ergste is wat er is.
  Dan zie je immers de boze genius in jezelf?!?!
  Dat is toch het ergste wat er is?

  Tenslotte - terug naar mijn eigen bizarre leven - vind ik het nog steeds te vreemd voor woorden dat ik mijn opleider en hoogleraar als snotjong van assistentje dreigde hem te laten ontslaan als hoofd van de Chirurgische Kliniek toen ik geen wetenschappelijke experimenten mocht doen.
  Normaal gesproken zou dat toch het einde van iemands academische carrière betekenen?
  Waarom zwichtte die man en kwam hij me vlak voor zijn dood nog effe tegen?
  Waarom kon dat wereldcongres doorgaan, terwijl de KNMG en de Staat er fel op tegen waren?
  Waarom kon de Inspecteur van Volksgezondheid me niet achter de tralies krijgen, nadat ik hem uitlachte dat hij eerst zou gaan?
  Dit is toch meer dan bizar?!

  Dan kijk ik naar mijn grootvader, die zo veel vijanden had, omdat hij keihard recht door zee was en er precies NOOIT omheen draaide.
  En mijn vader - komend van zijn erflijn en introvert - was zo'n beetje de grootste schijtlaars was die er was.
  Hij kon feitelijk overleven met als vrouw die van adellijke standing kwam.
  En ik ben weer de geëvolueerde tegenpool van mijn vader en het evenbeeld van grootvader.

  Maria noemt dit charisma, maar ik weet niet wat dat is.
  Haha...
  Mag ik hierbij dan nu aan Fons vragen waarom hij er jaren over deed hier langs te komen?
  Fons... Waar was je bang voor en -als ik goed kijk - nog bang voor bent?
  Is jouw leven gekleurd door heerlijk manipuleren met je eigen waarheid of waarde?

  Er valt nog veel meer over te zeggen en hoop dat jullie "Aha Erlebnissen" hebben en die hier neerleggen.
  Want bijzonder is dit wel.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja Siegfried
  Het feit dat ik dit een 'lastige'vraag vindt zegt denk ik al genoeg....
  Een poging....:
  Ik denk te weten..... dat ik bang was/ben dingen over 'mezelf' te ontdekken die ik ergens heel goed verstopt heb en die niet stroken met het 'liefdevolle'leventje wat ik poog te 'lijden'....zo kan ik absoluut niet tegen on-éénig-heden en heb ik verlatingsangst waardoor ik bewust of onbewust waarschijnlijk altijd mij best doe aardig te zijn om aardig gevonden te worden .
  Mijn rare en levenslange zoektocht naar 'zuiverheid'is er alleen juist nu weer de oorzaak van dat ik op dit moment alsmaar meer wordt verlaten door mensen die 'jouw' verhaal achter ons menszijn absoluut niet aan willen horen terwijl ik er steeds meer van ga zien bij mijzelf en dus ook bij anderen.....
  Kortom
  Ik weet het allemaal niet en rommel maar wat aan .
  Mijn manipuleren met mijn waarden is (denk ik weer) mijn overlevingskracht in deze knettergekke wereld....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit overlezend kan ook ik dus niet met én niet zonder ´mijn´levensgezellin en spiegel overleven.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gvd. Fons,
  Wat zou er van je geworden zijn als je altijd zo eerlijk was?
  Trouwens...
  Is dit net typisch vrouwelijk?
  Maar wel met dat verschil dat de vrouw altijd liefdevol castrerend is als ze in het nauw gedreven wordt.
  En in mijn ogen heeft de vrouw - zeker in deze tijd van eMANcipatie wel het minste last van verlatingsangst.
  Vraag maar aan Pascal hahaha
  Maar het gekke is dat Pascal totaal niet bang is om hier te komen en dat terwijl hij toch geestelijk vermoord werd bij zijn eerste bezoek.

  Terugkomend op het onderwerp ...
  Dus jij bent er ieder aeoon doorheen geslipt met een leugentje om bestwil?
  Is dat geen vreemd idee?
  Was jij soms diegene die in het Paradijs om eigen bestwil die appel voor Eva plukte om... jeweetwel???
  Haha
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Siegfried,

  Aan mijn verlate reaktie kan je wel merken dat ik niet eens weet welke vraagtekens echt en welke retorisch zijn bedoeld.....maar wat ik wel denk te begrijpen is dat de geschiedenis zich tot het eind herhaalt en er dr weinig van wordt geleerd..(en dat is ook de bedoeling om de beweging dr in te houden)
  Wil jij daar nog iets verder op ingaan ? want ikzelf kom niet verder als het oudhollands gezegde "Als hadden er is komt hebben te laat"

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha Fons,
  Is het niet zo dat compromissen sluiten altijd twee verliezers kent?
  Is het niet zo dat het altijd diep van binnen een soort unheimisch gevoel geeft?
  Maar is dit niet tegelijkertijd de reden dat je vlucht in de natuur om dat rot gevoel kwijt te raken?
  Ik vraag maar, want ik ken je immers toch nauwelijks?

  Je bent - neem ik aan - wel met me eens dat het yin en yang en/of vrouw en man energetisch en dus daadwerkelijk tegenpolen zijn, waar de waarheid tussenin zit?
  Waarom heb je dan een gedaantewisseling ondergaan en bent nu een vrouw in mannenkleren geworden?
  Dat op zich is dus al konkelen met de waarheid.
  Of zie ik dat verkeerd?

  Maart wat ik met dit stomme artikeltje probeerde te zeggen, is dat de lotsbestemming niet alleen van A tot Z in de genen`bepaald is, maar
  dat zelfs dáár de cycli tot het einde der dagen in vastliggen.
  Wat ik er tevens mee probeerde uit te leggen is dat in onze hersencomputer het altijd nog zo donker werd maar dus ook weer licht aan de horizon kwam.
  De algemene "hoop doet leven pil" zit dus keihard in de genen vanuit gene zijde ingeponst en "geloof of niet" heeft daar totaal geen invloed op.
  Sterker nog...
  Ook bij politici en/of zij die ons regeren is dit gevoel onkreukbaar vastgelegd en/of het maakt niet uit hoe donker de wolken zijn en/of er komt "zeker weten" wel weer een oplossing.

  Natuurlijk is dit "Godse geniaal" en/of geeft de kosmos de zekerheid dat het echt NOOIT fout kan gaan.
  En die enkele klootzak - zoals ik - die verder kijkt en ooit verder gekeken heeft wordt daarmee toch volledig overstemd door 99.999% van de bevolking!?!

  Is dit een bevredigend antwoord?
  Al blijf je konkelen met de waarheid ...
  Toch blijft de deur openstaan en niet alleen voor mij, want je wacht hier nog een knipoog van een vrouw, die je haarfijn aanvoelt.
  haha
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha Siegfried en Maria, O dat zat tussen de regels maar dit is nu precies wat ik ook al in Portugal voelde... het eindspel waar wij in het hier en nu mee bezig zijn en die telkens éénzelfde is op een net iets hoger/lager plan. Zo voelde ik mij als een slang door het gras maar denk nu dat een paling dichterbij komt, die kan immers ook zwemmen..hahaha.
  En Fons, ik ben niet veel anders dan jij maar ik verdomde het die gedaante wisseling die ik onbewust dacht toch te zijn ondergaan onder ogen te komen.... als je weet hoeveel spanning dit opwekte bij mij en in mijn omgeving. Het is voor mij de keiharde waarheid van een probleem dat zeer diep in m'n genen geworteld zat en als ik terug kijk verbaas ik me dat ik ben blijven staan want alles keerde niet slechts één keer om. Ik denk dat dat komt omdat er in mijn familie ook niet weinig scheidingen geweest zijn. En als ik dan naar m'n ''lieve schat'' Debby kijk en haar familie waar de relaties bij elkaar blijven tot de dood hen scheidt...haha... Maar zij ervaart dat alles als normaal goed en daar voel ik dan weer ''unheimisch'' ? Is dat trouwens een woord voor hogere intelligentia ?...hahaha kunnen wij niet gewoon Kut of Klote zeggen ?
  Achja, hoop doet leven.. al ziet het er van de andere kant natuurlijk wel heel triest uit.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tsja we(Pascal en ik) zijn echt 'omkeringskinderen' zo te merken en das best bijzonder.... ondanks alle innerlijke en uiterlijke manipulatie's.. en innerlijke strijd....alleen heb ik volledig geen 'liefde' voor het mannelijk geslacht en kan ik van vrouwen niet genoeg krijgen....maar daarover praten we zeker weer als ik dat gevaarlijke boek kom terugbrengen en weer een knipoog aan Maria hoop te geven.
  Bedankt voor het meepuzzelen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha die Fons...
  Voelt het lekker zo'n sparringpartner gevonden te hebben in Pascal?
  Toch heb ik meer respect voor Pascal, die het als omkeringskind toch steeds weer aandurft in "bange tijden" zich echt te vermannen om mee te vechten voor het goede doel.
  Of...
  Misschien vind ik het eigenlijk wel oer en oer stom, hij had zo simpel van die twee walletjes kunnen eten.
  Ach je moet maar denken dat IK degene ben die jaloers is met al die vrouwelijke macht.
  Haha...
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha ha Siegfried,

  Jaaa dat voelt zeker 'lekker'voor zo een zwakkeling als ik....!
  Het geeft in ieder geval het idee dat ik nie alleen aan het worstelen ben(terwijl ik het toch alleen mag doen).
  En over respect enzo heb ik een heel mooi stuk tekst van iemand die ik zeer bewonder..... in mn hoofd gespijkerd .
  Ik zal voor alle lezers de link ernaartoe dr nog even onderplakken.
  Goed weekend allemaal

  http://wetenschap-eindtijd.com/schade_en_schande/hoogmoed_en_respect/hoogmoed_en_respect.html

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha Fons,
  hier heb je je zo vlak voor het weekend weer fabuleus uit gemanoevreerd.
  Moet eerlijk zeggen dat dit ook geniaal is.
  Hoop dat het ondergronds en high in the sky [Elinin] dit weekend niet te veel gaat rommelen.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. beste siegfried,
  hoe kan ik de law of attraction in dit verhaal plaatsen, lag het einde al vast.
  zouden we vanuit te kosmos niet mogen weten dan zouden de eerste mensen al gedoemd en mislukt zijn.
  of zijn we zelf de schuldige en hadden we ook de mogelijkheid om nu nog te leven in vrede en diep innerlijk weten, zoals onze voorvaderen ook hadden kunnen leven? of is dat mijn hoop.
  mischien hadden wij hier rond kunnen lopen als boedhha's en christs.

  nog 1 vraag.
  is karma gedeeltelijk onze erflast? is de karma teveel om in 1 leven te wissen. verlichting het punt zonder karma en je laten dragen door de kosmos,
  ik denk als het volgend jaar ons einde zou zijn.
  dat we een keus hebben gehad naar een andere richting. word dan allemaal ons het verhaal
  verteld in de laatste ademtocht hoe we ons zelf hebben vernietigd?

  kheb dit stukje vragend geschreven want zo gaat het ook in m'n hersene, ik probeer mezelf altijd meer te vragen. en voel altijd die druk om te zoeken naar waarheid ,zo zie ik iedereen om me heen de hele dag overleven met oogkappen op en wil ik bij iedereen die oogkappen eraf trekken! geloof jij dat we een keus hadden?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Michael,
  Wat een schattige reactie.
  Ik weet dat het ongepast is om vragen met wedervragen te beantwoorden, maar toch doe ik het.
  Mag ik je vragen wie je bent en uit wat voor nest je komt?
  Mag ik je vragen hoe je je zo in de nesten hebt gewerkt dat je - in mijn ogen - haast vergeet om het leven te leven?
  Waar zit in jezelf het grote probleem?
  Ik vraag dit, omdat je je zo verdomd graag aan de Christ en een echte Boeddha had willen meten.
  Had je zo graag "gekruisigd" geworden en/of als Boeddha - na het zien van de zin van de menselijke waanzien - rustig de laatste adem had willen uitblazen?

  Durf je iets van jezelf te laten zien?
  Of anders gezegd... durf je eerst de oogkleppen of schellen van je eigen ogen te trekken, alvorens dit bij anderen te doen?

  Laat me tot slot één antwoord geven.
  Karma is niets meer dan het lot of lotsbestemming en dit lot ligt verankerd in de genen.
  Karma is niets meer dan erflast en wissen van het karma is gelijk aan wissen van het leven.
  Het karma wordt iedere generatie groter om de doodeenvoudige reden dat het karma groeit.
  Je kunt het zien als een boom - een stamboom dus - die ieder jaar hoger groeit en waar ieder jaar weer nieuwe blaadjes aan komen.
  Weet je hoe je die karmische boom kunt leegvreten?
  Door hem om te zagen.

  Ik hoop dat je ons deelgenoot maakt van je zieleroerselen op basis van je karmische boom.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. haha Siegfried. Zoals een amerikaans schrijver al eens schreef: "You cannot tear out a single page in your life, but you can throw the whole book into the fire". En zo is het met karma/lot ook, je zult het moeten uitzitten till the bitter end.
  incarnatie, reincarnatie en excarnatie bestaat allemaal, alleen het is niets anders dan geboren worden en voortplanten en doodgaan. dus niks terug komen van gene zijde en meer van dat soort crap, dat is allemaal wishfull thinking. Ik zeg het hier nog maar eens, want ook ik dacht dat mijn lijdensverhaal dat de simpelheid gewoonweg niet waar kon zijn.
  Michael, je zijn hier heeft echt wel een betekenis, je bent een klein radartje van het geheel en daarna wordt je weer stof. wat ons denken er allemaal van heeft gemaakt is alleen goed voor de energie/warmte produktie. meer niet. verlicht worden zul je ook, op het moment dat de dood intreedt. wellicht kun je dan in 1 split second je hele stamboom voorbij zien vliegen. Ik kan niet wachten tot het moment, maar voorlopig kan ik nog genieten van een wijntje en een siegfried's struisvogelbiefstuk). ha!

  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Beste siegfried,

  grappig dat je aan mijn bericht zoveel rake punten uit mijn leven ziet, en scherpe vragen durft te stellen. hmm mischien komt dat omdat u uw oogkleppen allang hebt afgedaan.
  ja ik kan wel wat vertellen over mijn leven en mijn stamboom. door omstandigheden en veel meegemaakt te hebben viel ik in een gat toen ik 15 was, en ging opzoek naar andere uitwegen.
  En las ik op internet vele artikelen over het ego chakra's karma etc. het was alsof mijn schild wegviel en zag hoeveel ik tegen mezelf heb gelogen die jaren ervoor.
  Dit alles zonder mijn omgeving zag wat er in me omging.
  Ik worstel om te leven zonder schild terwijl ik mijn ego schild elke dag nodig heb.
  En zo kijk ik 5 jaar later nog steeds op naar het mytische punt van "verlichting" en voel ik een roeping om andere mensen te helpen met hun lijden. ja daar heb je gelijk in ergens wil ik me meten met de boeddha of christ. En zie ik het als iets wat ik kan bereiken.
  kijk ik naar het lijden van andere mensen zodat ik mijn eigen oogkleppen niet hoef te zien?

  Nu over mijn stamboom, grappig om te lezen hoe u schrijft over het leven van uw opa en u verband ziet met u eigen levensloop/lot.

  Mijn opa is zijn halve leven yogaleraar/bhoedhist geweest en heeft vele mensen geholpen en is nu 90 topgezond altijd een lach op zijn gezicht en heeft overal vrede mee, zit het zoeken naar innerlijke rust en het helpen van mensen in mijn genen?
  Mijn vader.. ik heb me mijn hele leven tegen hem afgezet en nooit een goede band gehad, ik denk overal anders over als hem, en ziet hij overal gevaren en angsten in waar ik verder wil kijken. Vroeger was het bijna elke dag ruzie en liep ik vaak weg. Nu vermijd ik elke confrontatie. Maar dat heeft het probleem niet opgelost.

  Grappig is dat mijn broertje van 16 dezelfde levensweg volgt als mij, ook hij zet zich af tegen pa. En ik het met hem over letterlijk elk onderwerp kan hebben en we begrijpen elkaar bijna altijd.
  Het begrip reincarnatie begint bij mij nu te wankelen hebben wij nooit eerdere levens gehad?
  Ik las een stuk over bhoeddha die zijn vorige levens kon terugzien. Maar mischien waren dat wel de genen van zijn voorvaderen en heeft de bhoeddha ook nog een stukje van de puzzel gemist. hmm

  Ja zo ben ik al 5 jaar opzoek naar de juiste zaag voor mijn karmische boom :P

  Het is een beetje een lang verhaal geworden maar ben blij dat ik dit ergens kan posten,
  want dit is nou niet waar ik het met me vrienden over heb in de kroeg haha.

  Tot slot nog een linkje van iemand die schrijft over veel dezelfde onderwerpen als u.
  Ik denk dat u dit wel interresant vind.
  http://www.ascensie.nl/

  Goed weekend,
  Groeten Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Haha heilige Michael,
  Zo zie je maar weer dat je een medestander hebt in Dennis: een zeer begaafd mens als het om lekker eten en drinken gaat.
  Dat hij niet gelooft in mijn contacten met vorige levens, komt slechts omdat zijn Ego hem dwars zit.
  Nauw ja... dwars zit?
  Misschien zit zijn Ego hem niet direct dwars, maar is het meer zijn artificiele denkmachine die hem een geniaal IT-er maakt.
  Want als ik goed kijk -twijfel is the beginning of wisdom - zit er zo weinig in zijn bovenkamer dat hij wel verdomd logisch kan nadenken.
  Dat is erflast.
  Bij jou is dit spiegelbeeldig met zo'n lachende Boeddha als grootvader in je karma.
  Ik kan me voorstellen dat hij zich rot lacht, want wat heeft die goeie man veel mensen dom gehouden en/of opgezadeld met de idee dat ze goed zijn die ze zijn.
  Daar moet jij nu voor boeten.
  Ik neem aan dat je vader introvert is en van je grootvaders erflijn komt.
  Hij heeft als taak in het leven om je grootvaders stappen te herbeoordelen en ik denk dat hij absoluut wars is van opa's ideeën.
  Als ik je een goeie raad mag geven [goeie raad is duur], moet je beginnen met al die boeken van opa met je kroegvrienden ritueel te verbranden.
  Daar ligt je kronkel in je erflijn of karma.
  Dan heb je die dwaalweg tenminste achter je gelaten.
  Sorry...
  Het is maar een advies, maar dan kom je misschien wel met je beide benen op de grond en kan je gaan mediteren over je waanzienigheid.
  Weet je trouwens hoe je moet mediteren?
  Kijk in de spiegel en zeg hardop dat je goed bent zoals je bent.
  Daarna ga je rustig in een stoel zitten en zeg je tegen jezelf zo lang DAT JE SLECHT BENT DIE JE BENT, totdat je het zeker weet.
  Houdt die gedachte vast en ga naar je vrienden en vertel het hen.
  Weet je waar je dan uitkomt...
  Dan heb je echte vrienden, die je helpen om in het midden te komen.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hey siegfried,
  ja dat klopt mijn vader is introvert, ik weet nooit wat hij denkt en hij moet niks hebben van mijn ideeen en die van mijn opa.
  Idd vlieg ik mischien te hoog van de grond en zoek ik altijd naar de 2 uiterste zodat ik het midden niet meer zie. Dat word ook nog bemoeilijkt omdat ik al 4 jaar last heb van een piep in beide oren door geluid schade, en daardoor mijn hersenactiviteit altijd hoger is dan bij andere mensen.
  Ik ga het proberen minder te lezen en meer te leven.
  bedankt voor de tips

  Groeten Michael,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. haha Michael,
  Die piep in je oren komt omdat je al zóóó'hoog gevallen bent, dat je de Aliens hoort zingen.
  Therapie???
  Moeilijk!!!
  Maar ik zou als ik jou was een tijdje op je kop gaan staan.
  Helpt het dan stuur ik je de rekening.
  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Goeiemorgen Siegfried,
  Gister 'jouw'boek uitgelezen en ja de titel
  "IK DENK DAT IK WEET- IK WEET DAT IK DENK" Is zoals jij het in dat boek probeert uit te leggen meeeer dan waar.maar het maakt het er dankzij dat eeuwige....LASTIGE DENKEN IN OPLOSSINGEN bepaald niet makkelijker op.
  Afgelopen week met stijgende verbazing en boosheid gekeken naar nieuws en informatie over 'DE CRISES'.
  Alles wordt afgezwakt, opgeschoven , dus uitgesteld met ha ha hoop op beter tegen beter weten in.
  Zit ik me hier met mijn 'veel te veel YIN' toch met een stukkie Yang wat in de verdrukking zit toch weer over 'op te winden'omdat de klok doortikt zonder dat iemand doorheeft of benoemd wat IS.
  Opvallend is wel dat jouw woorden en terminilogie uit de medische wereld steeds meer worden ingepast in de dagelijkse nieuwsschare.
  Voorbeelden te over .....
  "Het financieel systeem is terminaal"
  "Financiele injecties,"" het beste medicijn is doneren", "Griekenland ligt aan het infuus","Als een land ziek is moeten de anderen om te overleven toch helpen"....enz enz.
  Kan me nu jouw moeheid inmiddels wel een beetje..... voorstellen, dan hoef ik alleen maar te kijken naar hoe ikzelf doodvermoeid probeer om te door gaan met tegenwerking van mijn innerlijke tweestrijd wat te doen in deze schizofrene wereld .
  Yin zit in de knoop dus de linkerkant van mijn lijf is in de gevarenzone ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Haha die Fons,
  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik echt niet meer weet hoe mijn gedachte kronkels er zo'n kleine 30 jaar geleden uitzagen.
  Dit was toen allemaal nog vrij onschuldig in vergelijking met wat nog komen zou.
  Gelukkig wist ik dit toen nog niet, want ik moet je eerlijk bekennen dat dat maar goed ook was.
  Maar geldt dat niet voor iedereen?
  Toendertijd was het schrijven ervan één van mijn diepe depressies en "geinspireerd" door een keiharde confrontatie met het yin waar ik mijn ziel en zaligheid ten onrechte aan had verkocht.
  De macht van het yin...
  Gisteren stond er in de NRC een bizar - maar waar - verhaaltje over de totaal kapotte relatie tussen yin en yang in onze samenleving dat volgens de schrijver nog nooit in de geschiedenis der mensheid was voorgekomen.
  Ik had het - als joke en inleiding - willen gebruiken voor een nieuw verhaal, maar wschl. vond de hoofdredacteur het te confronterend en bleek het snel verdwenen.
  Ach... is het nog belangrijk???

  Dan je financieel medisch jargon.
  Is het niet bijzonder hoe men spreekt in vergelijkingen zonder te weten wat men zegt?
  Lachen is het wel dat het taboe-woord kanker of verkankering bewust of onbewust [angst] er nog net niet in voorkomt.
  Opmerkelijk is ook dat Frits Westers op RTLZ vorige week publiekelijk vertelde hoe hypocriet Nederland reageerde op de Euro-crisis daar dit het land bij uitstek is dat er zijn rijkdom aan te danken had en bij een val van de Euro echt op de blaren zou komen te zitten.
  Hoe gaat dit verder?
  Duidelijk wordt het voor iedereen dat er maar één land is dat met een spiegelbeeldig probleem zit: China heeft zo veel geld dat het gemakkelijk de hele EU en Amerika erbij kan opkopen.
  Om in medische termen te spreken is dit de yinne bijnier, die op last van "the brain Amen Rika" zo goedkoop kon en moest produceren.
  Geen wonder dat zij nu Griekenland en Italie al willen opkopen, terwijl zij ook in Zuid Amerika en Afrika al vaste voet aan wal hebben gezet.
  Dit is misschien wel het begin dat China de touwtjes als wereldleider echt in handen krijgt.
  Dit zal het in rijkdom vervallen Westen nooit pikken en daar ligt tenslotte het sleuteltje om de laatste en allesvernietigende wereldoorlog III tussen Oost en West te laten ontstaan.
  Gelukkig dat politiek Den Haag en de financiële wereld -en dus het gebrainwashte klootjesvolk - dit nog totaal niet ziet, want anders was het al chaos alom en zouden de "infusen" er al lang uitgetrokken zijn.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Fons,
  Het medisch/economisch jargon heeft zich inmiddels verplaatst naar het "kosmisch rampenscenario".
  Lees hier het verhaal van mijn sparringpartner Tissen
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/ramp-big-bang.xml
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Siegfried,
  Verdomd als het niet waar is .....zelfs daar is een oud-hollands ego-strelend spreekwoord voor..........
  "Beter goed gepikt als slecht bedacht".

  De bewijzen stapelen zich op en vormen een "toren van Babel" en bijna ieder weet wat daar uiteindelijk mee gebeurde.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Voor de 'zekerheid'en 'duiden-lijkheid'nog even de link ha ha
  http://www.cultuurwijs.nl/nwc.museumboijmansvanbeuningen/cultuurwijs.nl/i000129.html

  BeantwoordenVerwijderen
 33. haha Fons,
  Die schavuit van Tissen toch hé?
  Toch heeft hij mijn website niet echt goed bestudeerd, want anders had hij geschreven dat de Big Crunch van het stinkend geld eraan kwam, die direct gevolgd zou worden door de laatste aardse Big Bang.

  Kon het natuurlijk niet laten om effe in je "muzeum" te neuzen om te zien hoe de "muzen" weer worden verkracht.
  My God...
  Wat maakten we er toch een prachtige Babbel-aeonische spraakverwarring van.

  S., die ooit begon aan de "Universum-tijd" om maar effe met waanzienige hoogmoed te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Is de reaktie van heer Tissen er niet ook een uit hetzelfde rijtje ?
  We lezen en vertellen toch alleen maar wat we willen horen en melden zonder " ons zelf ' in gevaar ' te brengen ....ingegeven door ons ' denken te weten hoe we zo lang mogelijk kunnen over leven.... Dus klopt ook dit weer exact in het cirkeltje van het opwarmende mensdom...schrijf deze(ik) introverte angst haas ...bang om alles wat ik denk te hebben weer kwijt te raken zelfs al weet ik nu al lang dat dat vroeger of later toch wel gebeurd.!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Fons,
  We zijn weer behoorlijk of topic geraakt.
  Mijn verhaaltje dit keer was bedoeld om de "inner cycle" van ieders stamboom in het rijtje te proberen te plaatsen van "alle cycli zijn elkaars gelijke".
  Of anders gezegd: Wat jij nu beleeft als "vermande vrouw" en angsthaas deed je waarschijnlijk ook in de Babylonische tijd.
  Wat ik daarmee probeerde aan te geven is dat ook individueel iedereen dit "spel der vergissingen" al tientallen keren heeft meegemaakt.
  Het enige verschil is dat de factor tijd, die geleidelijk gegroeid is naar de 13-de baktun.
  Voor mij voelt dit als iets heel bijzonders.
  Voor mij is het daarmee ook heel bijzonder hoe de oervolkeren hun dodenrijk vereerden en ze zelfs - met of zonder hallucinerende planten - opriepen om "te vragen wat te doen" in bange dagen.
  Een tweede bijzonderheid is natuurlijk de groei naar die 13-de baktun, die er feitelijk op neer komt dat wij vechten tegen Yinne krachten die steeds krachtiger worden.

  Natuurlijk is het te bizar voor woorden dat ik mijn stamboom terug liep tot aan Atlantis.
  Het is zo bijzonder dat niemand dit meer kan geloven, want het contact met het dodenrijk is door de tijd totaal verloren gegaan.
  Zo kon ik slechts die reis terug maken doordat ik als klein Ego-mensje vermalen werd door 99,9% van mijn medemens.
  Nog gekker is het dat dit voorzegd was door een ziener, die ik toendertijd slechts kon uitlachen.
  Achteraf zeg ik "gelukkig maar, want anders was ik er NOOIT aan begonnen".
  Als er dan ook maar één mens is die op dit moment een giga-schizofreen leven leeft ben ik het wel.
  Het is derhalve niet voor niets dat mijn voorvaderen mij nalieten "Spreken is zilver en zwijgen is goud", want hoewel iedereen zegt te willen weten van de hoed en de rand is dit wel de grootste leugen die er bestaat.
  Eén ding kan ik je wel zeggen.
  Nu - nu we aan de rand van de afgrond staan - ben ik wel blij dat ik dit mocht meemaken, want was ik menselijk gezien niet de grootste DOEMPROFEET die opstond?

  Haha en zo is dit geluk voor deze domme er toch nog ergens diep van binnen.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. haha Siegfried, zoiets voel ik ook naar mijn vriend-in.. haha en dat komt omdat als ik -nu is dat zelden of heel voorzichtig geworden- iets aankaart wat er speelt en wat ook ons gezinnetje te wachten staat zij dit keihard veracht en geen woord meer wil wisselen. Natuurlijk snap ik dat wel want ze is doodsbang maar dat ben ik ook en ik vertelde het haar -niet voorzichtig- nog voor er kinderen waren. Toen had ik zoiets van... ik kan dit zelf wel dragen met het verhaal in me achterhoofd en zij wil niet luisteren en dus zal het wel zo moeten zijn. Nu het toch steeds duidelijker wordt voelt dat voor mij dat ik niet voor niets moord en brand schreeuwde tegen mijn naasten. Toen was ik arme Pascal die geestelijk in de war was en gehersenspoeld over de eindtijd... maar daar hadden ze ook wel gelijk in...hahaha. Dat ik later dan vanuit verschillende hoeken en ook van haar te horen krijg dat de Maya een fout maakte omdat dat toen groot nieuws was..haha... toen wist ik dat dat toch binnen was gekomen en zo ondervond ik ook dat dood gaan echt een pure individuele aangelegenheid is die dus op verschillende niveau ten aanzien van de stamboom ervaren wordt. Tevens zag ik daarmee natuurlijk ook bij anderen de verachting van wat diep van binnen gevoeld wordt en dat het einde nabijer is door het steeds harder roepen van niet.
  Nu weet ik dat ik gek ben waardoor ik ook weet dat toeval niet bestaat en zo vroeg/vraag ik mij een aantal dingen af over wat jij noemt de inner cycle die naar mijn idee met de outer cycle in verbinding staat via de dwaalweg van het denken om daarna te doen.
  Allereerst waren er in die tijd niet zoveel zielen als nu waardoor ieders individuele levenscycli bestaat uit een verdere fragmentatie van wat eerst één levensweg was ? Dan vraag ik mij ook af of onze voorouders elkaar elk einde van de cultuur en nu ook weer tegenkomen ? Want ik denk namelijk dat dit anders is omdat er tussen geboren worden en dood gaan er meer collectiviteit is en dus dat dit een kruislinks verloop heeft waar alleen voor de kosmos als geheel de cirkels rond komen zoals de pesica pisces laat zien. Dit is ook redelijk te zien in een individueel leven waar het gezins leven van een kind veel hechter familie contact betekent. Dat is in deze tijd wel veranderd maar snap je mijn gedachten gang ?
  Want het bijzondere aan deze tijd is natuurlijk dat het gezamelijk is afgelopen met één en dezelfde stamboom gefragmenteerd over 7 miljard zielen ? Er moet dus een puur wiskundig verloop in zitten waarin ook de buiten wereld met alles wat wij opvangen en waar wij ons nu bevinden niet toevallig is omdat elke weg en/of lot voor zelfs elk atoom al geregeld is in deze perfectie ?
  Zo is bij de groei van een boom natuurlijk duidelijk te zien dat er één stamboom is met verdere vertakkingen en waarvan de blaadjes niet voor niets die tweeslachtigheid en/of schizofreniteit weer in zich dragen gezien de vorm. Naar mijn idee is dat dus de outer cyclus die dan controle krijgt over de inner cyclus en niet toevallig natuurlijk ieder einde van een cultuur tot uiting komt waar het vechten voor overleven dan echt begint. Die overname van de rechterhersenhelft is naar mijn idee dan ook niets meer dan het reageren op de omkering van de buitenwereld door spiegelbeeldige vastlegging van het verleden in de binnen wereld die elke cultuur andersom was. Hier kunnen we dus uit afleiden dat de uitdijende kosmos tot stilstand aan het komen is gelijk als onze economie die een spiegelbeeld laat zien van onze binnenwereld.... althans van de genen. Maar Holy Shit ik wordt duizelig...haha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Haha Pascal,
  Ik werd ook duizelig bij het lezen en zal het tijdens mijn pogen tot reageren heel langzaam doorlezen.
  Allereerst je gevecht voor en na de koters.
  Dit is een schoolvoorbeeld van hoe de geschiedenisboekjes ons nalieten "DE VROUW SCHREEF DE GESCHIEDENIS IN BED'.
  Verwonderlijk is dit niet als je beseft dat de vitaliteit van de vrouw - levenskracht dus - 8% groter is dan de man.
  En aan ieder einde van zo'n cultuurcyclus - zal maar zeggen als de man uitgevochten is - neemt de vrouw het heft helemaal in eigen hand.
  DAG EN NACHT DUS!!! [voor alle duidelijkheid]
  Jij hebt dat probleem gelukkig niet alleen, maar dit geldt ook voor mij en vele met mij.
  Wij dachten misschien "de macht te hebben gehad", maar dat is onze illusie.
  De vrouw daarentegen heeft NOOIT echt met wereldse problemen te maken gehad en het is dan ook logisch dat zij onze wereldse problemen afdoet met "overspannen zielig gedrag".
  En wij mannen...
  Wat doen wij meer dan als "lulletje rozewater" onze piemel achterna rennen net als honden die een loops teefje ruiken?

  Over ontmoetingen van onze voorouders in die laatste fasen van zo'n cultuur [ net zoals ik bijvoorbeeld ] denk ik zeker dat velen dit -zij het dan onbewust - meemaken.
  Maar daarmee krijgt bijna iedereen de spiegel van ons denken te zien als een soort AHA-Erlebniss en niets meer.
  Dat mijn genen zo barstens vol wetenschap en geloof verankerd zit heb ik [haha] dan ook vastgelegd in het boekje "DE ILLUSIES VAN GOD EN WETENSCHAP".
  Dat die "omkeringscyclus" te maken heeft met de rechter [ yinne ] hersenhelft is daarin ook niet toevallig.
  En...
  Ik denk dat ik met je eens ben dat je hieruit ook kan afleiden dat het uitdijend deel tot stilstand komt.

  Hoop dat Fons hierop nog meer kan zeggen.
  Haha
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ha ha Siegfried en Pascal met 'mijn 8%' meer kom ik ook geen meter verder meer.....!dus ja ook yin is in 'doodtij' beland onderhand...ik denk dat ik het allemaal wel snap.... maar óok ik wordt totaal niet meer gehoord als ik m'n yinne 'ge-weten'uit probeer te leggen

  BeantwoordenVerwijderen
 39. https://the-movement.info/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=66

  In dit artikel komen heel veel onderwerpen die jullie hierboven beschrijven voor.
  Met wat nieuwe benamingen

  ben benieuwd wat jullie vinden van de visie in dit artikel

  groetjes michael

  BeantwoordenVerwijderen
 40. haha die Fons,
  Die 8% heb je volgens mij al ingeleverd, maar wat je er wel aan overgehouden hebt is onder andere je "moederlijke zorg" [sorry, ik noem dat geestelijke castratie] richting je kinderen en de mensen om je heen.
  Dat is typisch je yinne "geweten".
  "Echte mannen" castreren hun medemens die dwars ligt liefst lichamelijk.
  Wat dat betreft is de gulden middenweg in het huwelijk al totaal verleden tijd.
  Met opzet schrijf ik "echte mannen", want door dit - door de kerk ingestelde - huwelijk is de man steeds meer verwijfd en de vrouw geëmancipeerd.
  Het is als de hond op zijn baas gaat lijken.
  Maar dit huwelijk was wel een geniale zet om het leven nog zo lang mogelijk min of meer evenwichtig te laten verlopen voor het kroost.
  Volgens mij is je angst je ommekeer naar het man zijn.
  Ik kan dit verkeerd hebben, maar vrouwen kennen die angst voor morgen totaal niet of nauwelijks.
  Graag hoor ik van anderen of die stelling klopt.

  En dan Michael.
  Ik heb dit lijvig artikel geprobeerd in de context van mijn vele artikelen te lezen, maar zie de verbanden totaal niet.
  Misschien dat je dit in een eigen artikel kan schrijven. Stuur de copy naar me toe en ik plaats het graag als discussie-onderwerp.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hey siegfried,

  Dat artikel is in pittig engels geschreven, en ik vind het te lastig om daar een artikel van te schrijven in me eigen woorden.

  Ik zat vandaag te filosoferen over een ander onderwerp:

  Systeem en indoctrinatie.

  Vanaf de geboorte is er al een pad voor je geschreven.
  Je begint bij de creche en je bent tot je 18de leerplichtig.
  Je leven word door een groot deel bepaald wat je in je eerste 18 jaar gedaan hebt en hoe je in het leven staat.
  Zodra je 18 bent of soms wat ouder is je slavernijopleiding voltooid.
  Er zijn uitzonderingen sommige mensen weigeren de slaven opleiding te volgen, soms worden ze zwervers soms drugsverslaafd soms crimineel.
  En andere vinden wijsheid en kunnen lachen om het slaven leven.
  Het is heel moeilijk om niet voor het systeem te kiezen. Ga je ertegen in dan hoor je er niet bij, help je het systeem dan krijg je bonussen.
  En zodra je een hypotheek hebt dan zit je er heel diep in.

  Nu begint het werk overleven. Je weet dat je tot je 65e moet werken en iedereen moet meehelpen met het in stand houden van het systeem.
  Na je 65e heb je het systeem gediend en krijg je je slaven-bonus.
  Oja ik moet tot m'n 67e. Hmm vroeger werden we niet eens zou oud.
  Hoe beter je het systeem hebt gediend hoe meer geld je mee krijgt om te over-leven.

  Ik bedoel met bovenstaande niet te zeggen dat iedereen een slaaf is.
  maar dat het systeem is ingesteld op het werven van mensen die het systeem in stand houden.


  Het systeem van DEMON-cratie en kapitalisme gaat in tegen de natuur van de mens.
  Het systeem verteld dat je iets kan worden. Dat je beter kan worden rijker en groter.
  huh rijker? is rijk zijn je zorgen kunnen maken over de verzekeringspolis van je ferrari?
  Is rijk zijn een miljoen hebben en op weg zijn naar 10 miljoen?
  Is rijk zijn genoeg geld hebben zodat je een ton kan overboeken naar afrika om je schuldgevoel af te kopen?
  Is rijk zijn macht hebben over anderen zodat je je eigen angsten niet hoeft te bekijken?

  Waren de mensen van 100 jaar tot een paar duizend jaar geleden allemaal arm?
  Waren ze arm omdat ze savonds met hun familie om een kampvuur zaten, hun voedsel te eten wat ze zelf hadden gemaakt?
  Waren ze arm omdat ze geen mobiel hadden of internet?

  De groei van ziekte omdat we tegen de natuur van onze cellen ingaan.
  In het midden oosten pikken de mensen de regels van het systeem niet meer en willen zelf kiezen.

  Het hart van het systeem overheid in europa/amerika.
  Hun schatkist begint op te raken, herstel de schatkisten hebben een schuld die niet meer op te lossen is met kapitalisme.
  Het systeem zit heel diep in onze genen, maar de natuurlijke staat van "zijn" van mensen kan niet verdwijnen. Dat doet mij hopen op verandering.

  Dat het systeem niet meer werkt en in de toekomst om gaat vallen geloof ik heilig in.
  Of we nu in de eindtijd leven of er een nieuw begin komt dat weet ik niet.

  Groetjes michael

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Michael,
  Als je het niet erg vindt laat ik eerst anderen aan het woord, want mijn mening is daarin zó afwijkend dat ik bij God - voor jou misschien Crishna - niet weet hoe ik moet reageren.
  s.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Siegfried,

  Ja, angst voor "mannelijk" zijn en dus ook 'zo' doen is zeker aanwezig en ik (ha ha ) denk te weten dat die angst is ontstaan doordat ik de eerste 40 jaren van mijn leven 'mannelijkheid' heb lopen spelen én dus heb mogen zien hoeveel dat 'overleven vanuit uiterlijke manneliijke kracht' van mijn energie heeft gekost (daarmee zal die 8% onderhand wel zijn verspeeld).
  Als je dan uiteindelijk inziet, na heel veel vallen en weer opstaan,heel hard werken en dus lang knokken, dat het leven zonder al dat 'toneel' ook ‘lukt’ hou je dr mee op om je laatste restje energie te sparen.
  Ik moet je zeggen dat dat voor mij een openbaring werd omdat je veel conflictsituaties in mijn eigen dus ook in andere relaties ineens kon 'benoemen'..
  Zodoende dacht ik oa in staat te zijn, door wanneer er een vraagstelling uit een conflictsituatie was ontstaan, ik de 'juiste' vragen kon stellen aan 'beide kanten van de 'ruziende' medaille en daarmee vaak de kou uit de lucht leek te kunnen halen….. dus het midden te kunnen vinden (tegenwoordig wordt dat hoogmoedig coachen genoemd ha ha ).
  Door jouw uitleg van 'geestelijke incest' zag ik pas dat ook dát sleutelen ofwel manipuleren was aan 'het natuurlijk evenwicht' terwijl ik dacht te weten dat er daardoor rust en vrede..(ha ha) kon ontstaan maar dat werd hooguit doodtij dat zie ik nu wel bij mijzelf…….
  Kortom een omkeringsmens te zijn…… mag dan wel ‘leuk’lijken omdat ik ‘van twee walletjes kan vreten’maar die mening deel ik dus zoals je ziet niet altijd…ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Haha Mister Kameleon Alfonsus,
  Leuk - maar ook moedig - hoe je het beschrijft.
  Ik voel me nu haast bezwaard dat ik je ontmaskerde als "the devil in Gods clothes".
  Onderwijl voel ik zeker ook een soort jaloezie, omdat ik het compromis-model totaal mis.
  Dat is ook de reden dat mijn relatie met het andere geslacht altijd weer zo problematisch uitpakte.
  Nog erger is dit, omdat ik iets mis wat men in de wereld waarin wij nu leven absoluut nodig heeft: een EGO-jasje en/of iets wat men noemt "eigenheid".
  Dat zijn ook de vele uitttredingen en/of afpellen van mijn stamboom.
  Het enige wat ik als overlevingsmodule had en heb is dienend zijn en dat is in de IK-wereld - een menseigenschap, die nooit tevreden is met wat is - wel het meest erge.
  Want iedereen is toch bezig met zoeken naar meer en/of beter dan er is?
  En om naar tevredenheid van anderen te kunnen blijven dienen moet men steeds meer weten.
  Dat dit mijn zoektocht werd naar oorzaak en gevolg moge duidelijk zijn.

  Het verhaaltje hierboven is - als je het op waarde kan schatten - misschien wel het meest bizarre wat ik ooit "van genen zijde" mocht ontvangen.
  Dit houdt niet alleen in dat jij als individuele overlevigsdrift de ommekeer maakte naar man zijn om als een Job Cohen zalvend te praten om vrede te houden, maar dit geldt dus voor iedereen.
  Dit geldt dus voor iedereen en ook voor wereldleiders.
  Het is nauwelijks voor te stellen.
  Waarschijnlijk heb je gisteren naar de debatten in de kamer gekeken en is het niet onvoorstelbaar hoe wij wederom in het Babylon leven?
  Iedereen is toch bezig met elkaar af te troeven of af te maken?
  En dan te bedenken dat ook zij dit al vele eindtijden hebben gedaan.
  Is het niet de Goddelijke Perfectie?

  Had vannacht wederom - en ik vrees de laatste - zo'n informatief gesprek met mijn voorvaderen en zal proberen dit nog als sprookje voor volwassenen hier neer te leggen voordat ik het hemelrijk der hemelen zal inruilen voor mijn aardse geklungel.

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Dankje Siegfried voor die reactie want m'n verslagenheid kwam weer helder voor ogen met het eeuwige gevecht met vrouw lief. Ik ben bang dat als ik dit verhaal niet had opgegeten waar ik niet voor niets indook ik geen relatie meer had gehad. Want ik zag daarmee dat we eigenlijk zowel man als vrouw al allemaal verslagen zijn en de rest onze mensdommigheid en/of eigenheid is waarmee wij ons opblazen. Dat is ook wat ik zie als ik naar zo'n debat in de kamer of het kinderklasje kijk... dan luister ik niet echt naar wat men zegt want dat kan ik niet maar naar wat zij daar denken te zijn en welke rol zij spelen en daarna voel ik me triest. Ik heb wel het geluk om me als introvert ''kwaadaardig goed'' te kunnen afsluiten en als iemand dan een mening ventileert kan ik als compromis zonder echt te luisteren ja knikken... al weet ik dat dit steeds moeilijker wordt.
  Ik weet niet Siegfried of vrouwen die angst voor morgen niet voelen, als ik het vergelijk met een bestuurder en bijrijder dan is het meestal de bijrijder die angst heeft. Nu de vrouw de bestuurder denkt te zijn lijkt dit van wel... tot het allerlaatste moment dan als ze ineens ziet dat ze de afgrond in rijdt omdat de man in slaap is gevallen...hahaha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Goeiemorgen Pascal,
  Ik weet niet goed hoe inhoudelijk te reageren op je mailtje.
  Ik denk dat onze "volksvertegenwoordiging" een goed beeld schetst van onze samenlevende "gemeen"schap.
  Kortweg komt het er op neer, dat dienend zijn naar elkaar best uit de vanDale verwijderd kan worden.
  En als we denken dienend te zijn, is het slechts dat we als IK-goden eisen om er genegenheid of begrip voor terug te krijgen.
  Althans ... Zo beleef ik dit steeds meer.
  En zeker nu het op alle fronten fout gaat, wordt dit steeds duidelijker.
  Een grappig stukje daarin is dat het IK - zolang het de macht in handen heeft - geen angst kent, want het Ik-beleven is maar een momentopname.
  En als het Ik in het nauw gedreven wordt, zoekt het afleiding in allerhande doe-dingen.
  Met andere woorden: hoe zwakker wij worden des te harder vluchten wij voor de realiteit.
  Voor de vrouw is kinderen krijgen daarin het summum, want dit geeft je jaren lang genoeg te doen.
  Wij mannen zijn feitelijk altijd het ondergesneeuwde kind van de rekening.
  En dit geldt zeker voor de eindfase van een cultuur waar ieder voor zich en God voor ons allen leeft.
  Terugkomend op het spektakel van onze "volksvertegenwoordiging" in deze tot op het bot verkankerde "gemeen"schap is het toch prachtig te zien hoe ons wordt verteld dat wij allemaal "recht" hebben op werk en loon naar arbeid.
  Dit is toch geniaal...ook al is het de grootste leugen die er is.
  En als ik dan op "de wereld draait dol" de reacties hoor, heeft men het ook nog over een goed inhoudelijk debat [behalve die verwilderde Wilders natuurlijk].
  Is dit alles niet "liefdevol schoppen naar elkaar".
  Het is natuurlijk nooit goed wat men doet, want de mens doet immers alles om zichzelf en anderen te vernietigen?!
  Over je "kwaadaardig goed" te kunnen afsluiten en je op te stellen als "ja-knikker" weet je zelf wel dat dat voor de tegenstander inhoudt, dat men steeds meer denkt te kunnen krijgen met als gevolg dat je uiteindelijk onder de zoden wordt geschoffeld.
  Of niet soms???
  Ach Pascal...
  Toen ik uiteindelijk door schade en schande de uitkomst van "Ajax-Elinkwijk" te zien kreeg, dacht ik toch werkelijk dat ik iets te geven had.
  Is het niet gillen van het huilen?
  hahaha

  Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Goeiemorgen Siegfried, dankje voor deze duidelijkheid want ''ik ben bang'' dat het precies zo is. Daarmee moet ik zeggen dat het bij mij zeer klote voelt en helaas heb ik ondervonden dat daar niets aan te doen is en ik doe dus ook niets meer dan het brood nodige terwijl mijn vrouw en anderen mij doen opjagen. Dat dit toch doet botsen met haar toekomst plannen en visie is natuurlijk logisch en dat is mijn boosheid die niet veel meer voorstelt en vrijwel direct overgaat in een diep triest gevoel... terwijl ik weet dat dat mijn eigen zieligheid is. Het is inderdaad nooit goed maar dat komt omdat wij mensen het zelf nooit goed vinden want wie is tevreden met hoe het is en gaat en hoe wij denken dat het zal gaan ? Maar Siegfried.. ik ken de uitspraak Ajax-Elinkwijk niet maar wat je te geven hebt is het inzicht dat de strijd al gestreden is en de uitslag al bekend is ?
  Ik ben ook bang dat dat toch niets veranderd aan ons gemis en/of ontevreden gevoel en dat dit gevoel ook de reden is dat wij begrip eisen waardoor ik ja zeg omdat ik te lui ben of geen zin heb om weerstand te bieden of bij sommige tegenstanders is het ook angst... en deze is...
  Al met al... hoe duidelijker het zicht van de werkelijkheid hoe meer verlangen naar verlossing ? of... is het tegenwicht dat wij dienen voor de kosmos en dus ook altijd voor elkaar groot genoeg ?

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Haha Pascal,
  Ik weet niet of ik ervan uit mag gaan dat ik in de "oudheid" al tot die tot mooniks behorende gekken behoorde, maar ik vrees het wel.
  Dat is o.a. wat ik met dit artikeltje probeerde uiteen te zetten.
  Dat betekent dan ook dat die bloedlijnen terug te vinden zijn in Koningshuizen en zelfs voor iedereen.
  Op zich is dit natuurlijk een waanzinnige veronderstelling en geeft des te meer aan hoe onvoorstelbaar stom we dan feitelijk bezig zijn.
  Niemand...
  Ja werkelijk niemand heeft er met andere woorden iets van geleerd.
  Wat ik hier feitelijk mee wil zeggen is dat wij niemand de schuld kunnen geven alsof wij gemanipuleerd zouden zijn door heersers als King Rutte, de Roosevelts of het geloofsinstituut.

  Maar is het tegelijkertijd niet een geniaal spel van de Schepper?
  Aan het einde der dagen zullen wij de waarheid hervinden en het zal ons in dank worden afgenomen door het Zwarte Gat.

  Sorry voor mijn metaforisch gelul.
  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen