Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zondag 4 september 2011

Who is the killer-bee of life?Wie is er de oorzaak van dat wij nu als mensenplaag de aarde in razend tempo leegvreten?
Natuurlijk is dit een belachelijke vraag, want iedereen is immers op zoek naar meer en beter voor onszelf en voor onze kinderen.
Dit is nu eenmaal een van de fundamentele eigenschappen van de mens.
Als wij een dubbeltje in de hand hebben gaan wij naarstig op zoek naar een kwartje en hebben we een kwartje dan moet het een gulden worden, totdat we de Gulden Graal van Onsterfelijkheid hebben gevonden.
Dit geldt voor alles wat wij ons tot doel stellen in het leven.
Deze eigenschap houden wij vast tot het allerlaatste moment en/of tot Magere Hein ons komt halen.
Voor de een is dit vroeg en voor de ander is dit laat en niemand weet precies wanneer dat moment van - wat men noemt - berusting is aangebroken.
That’s what we call “our destiny” en/of het lot: een lotsbestemming, die ons al bij conceptie van genen zijde is ingegeven.
Wie of wat is “die genen zijde”?
Over het algemeen wordt hiermee bedoeld de wereld van het dodenrijk.
Maar is het niet van de zotten om te denken dat de doden nog invloed kunnen uitoefenen op ons wel en wee?
Dat mag men dan misschien wel vroeger zo beleefd hebben, maar is dit niet belachelijk symplistisch?
Tenzij...
Tenzij we gaan beseffen dat wij een produkt zijn van onze ouders en voorouders en/of de zoektocht naar meer en beter alsmaar voortzetten en/of zoals de Bijbel verhaalt “van vader op zoon en van moeder op dochter”.
Betekent dit niet dat wij allen - van vuilnisman tot staatshoofd schuldig zijn aan de zelfdestructie, die nu door de mensenplaag een feit dreigt te worden?
Oh... zullen velen daarmee zeggen “Als iedereen schuldig is, is er toch niemand schuldig”!!!
En als niemand schuldig is, is er toch niets aan de hand ?
Is dit niet de genialiteit van ons denken?
Is dit niet de reden dat wij allemaal rustig doorgaan met de ingeslagen weg: een wet van zelfdestructie?
Maar als er niemand schuldig is, waarom kankeren wij dan op alles wat in onze ogen verkeerd gaat?
Maken wij onszelf daarmee niet belachelijk?
Zal ik dan maar zelf het boetekleed aantrekken, omdat ik als “dokter in de weetnietkunde “ ooit enthousiast heb meegedaan  om ziekte als zijnde “een ulimate poging van de natuur om de symbiose tussen mens en natuur te proberen te herstellen” met het mutilerende mes te lijf te gaan?
Oh!!!
Dit beroep of roeping kreeg ik wel mee als erflast uit het dodenrijk van grootvader op vader op zoon doorgegeven.
En toen ik dan ook uit dit ambt werd ontzet met een doctorale bonus was ik meer dan blij.
Want vanaf dat moment was mijn zoektocht naar een boterham totaal verleden tijd en kon ik mij geheel en al wijden aan iets wat heet “Ziende blindheid van iets dat mensDOM heet te zijn.
Ik was mijn doktersjas in de tussenliggende jaren al helemaal vergeten, totdat...
Totdat het lot me weer terugzette in de tijd.: kanker in mijn naaste omgeving.
Nu opeens zag ik hoe ikzelf daarop reageerde.
Nu opeens zag ik hoe schizofreen ik met die ziekte - die ik had leren zien als een ultimate poging het leven te rekken - omging.
Was het louter omdat ik in de tussenliggende jaren had mogen ervaren, dat alles van A tot Z kosmisch gezien goed ging zoals het ging?
Was dat niet hetzelfde als mijn medemens roept  “Als iedereen schuldig is, is toch niemand schuldig”.
Maar als ik dan ook maar één schuldige mag aanwijzen voor onze mensenplaag is het de smetteloos witte doktersjas wel.
En niet alleen de mensenplaag en de explosie van ziekte.
Ware het niet dat er geen oorlogen waren gevoerd als “ultimate opging om het natuurlijk evenwicht tussen mens en natuur te herstellen” dan waren wij al lang geleden uitgestorven.

Zo’n 5-6 jaar geleden deed ik een verzoek aan het bestuur van de Koninklijke Maatschappij der Geneeskunde om mijn artsen/specialistenbul openlijk en met redenen omkleed in te leveren en mij daarmee uit het artsen-register te laten verwijderen.
Het verzoek werd afgewezen en ik  kon mijn bul slechts per post opsturen.
Dit voelde voor mij toendertijd als een soort accepteren van de leugen die regeert en weigerde dus hieraan mee te werken.
Nu - mede door mijn hernieuwde confrontatie met dit kartel dat als medische maffia slechts uit is op geld-indrang en geldingsdrang  en meer weg heeft van oorlogsvoering met identieke wapenen als die van vermeende terroristen - komt een en ander weer boven.
Natuurlijk besef ik als geen ander, dat dit een totaal zinloze daad is.
Nog lachwekkender wordt het, omdat ik in die tussenliggende jaren ben gaan beseffen dat alles goed is wat er is en wat er gebeurt.
En toch blijft dat stomme papiertje in mijn kistje met papieren knagen, because I was one of the killer-bees of life.

Schizo Bok.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Siegfried, eigenlijk was dit artikeltje het duidelijkst en dan is het wel vreemd dat er niet op gereageerd wordt. Aan de andere kant geef je zelf al antwoorden op de vragen en valt er weinig op te zeggen anders dan mee of tegen spraak.
  Natuurlijk is zoals je zegt iedereen schuldig en tegelijkertijd niet. Wij zijn toch niet voor niets ''alleen'' de lijders ? want er bestaan toch helemaal geen leiders ? is dit en dit woord niet een uitspruitsel van onze hoogmoed en/of schizofreniteit ? een hoogmoed die nodig was omdat wij te zwak waren. Is het daarmee niet het gezamelijk placebo effect - de hooppil als vervanging van de placenta- dat ons hier heeft gebracht ?
  Als ik dit dan in het daglicht van een stamboom van artsen plaats die het meeste leed hebben gezien dan is het wel dat zij ieder einde geestelijk het meest hebben geleden door telkens te moeten vinden en zien... dat leiders niet bestaan. Is dat wat lijdt naar bewust-onbewust en/of vol-ledige over-gave en/of gene-zing ?

  En trouwens...volgens mij is er een manier om dat knagende papiertje terug te geven en het weer tot stof te laten vergaan, eentje die ik van jou zelf geleerd heb.

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Pascal,
  Ik schreef dit kattebelletje eigenlijk omdat het me verbaast dat niemand met Oh Oe Ah reageert op wat ik ook schrijf of schreef.
  Men kijkt naar mij in plaats van eerst van zelfinkeer te voelen.
  Volgens mij kan je nooit in het midden komen als je niet eerst je eigen waanzin als spiegel naar jezelf [je beleven in jouw goed en kwaad zijn] ter discussie stelt.
  Natuurlijk heb ik makkelijk praten, want het was een zegen Gods dat ik door de wereld werd afgemaakt. Ik kreeg de spiegel op een presenteerblaadje en...
  Ik snapte er geen donder van.
  En dus ging ik op zoek naar de bron van mijn onbegrip.
  Nu zijn we 30 jaar verder en ik 1001 illusies armer.
  Die kans heeft toch niemand gehad?
  Maar leven in deze wereld voelt voor mij als een "vis op het droge" en/of een gek tussen gebrainwashte norm-alen.

  Nu doordat ik weer in de waanzin van dokteren werd getrokken is het laatste sprankje levensenergie [ het was al lang een uitdovend nachtkaarsje ] uit mij weg aan het ebben.
  Dat voelt wel erg vreemd en maakt het terugkijken van mijn leven cynischer dan ooit.

  Vond ik dit alles puur voor mijzelf?
  Ik wist dat het een moeilijke weg was, maar zelfs 12 discipelen haal ik niet.
  hahaha

  Maar anderszijds...
  Als ik die smetteloos witte doktersjas niet had aangetrokken, was toch nooit met dit onderwerp begonnen?
  Moet ik dat nu teruggeven?
  Ik denk dat dit papiertje best mee mag naar het crematorium, want een eervollere verstoffeling is er toch niet?

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Siegfried, ik begrijp wel dat je ook daarom schrijft en zelfinkeer voel ik wel en bij tijden zie ik dan heel duidelijk mijn eigen duivel. Dit is bijna altijd achteraf want anders kan ik niet zijn zoals ik ben verworden of anders gezegd: als ik continu stil sta bij wie ik (niet) ben en wat en waarom ik doe wat ik doe of niet doe kan ik niet meer zijn zoals ik (niet) ben en dan ben ik bang -ja ik weet dat angst de slechtste raadgever is- voor de reacties van anderen. Of dit nou lief doen is om lief gevonden te worden of juist oordelen door ziende blinde hoogmoed maakt daarin niet veel uit. Die realiteit zien is wel het ergste wat een mens kan zien want daarmee zie ik het tegenovergestelde van de relaties en ook daarmee het weten dat dit niet lang meer kan duren. Buiten dit weet ik van mezelf dat daar onder die schijn een boosheid ligt met daar achter een triest gevoel en daar achter ligt denk ik het rust het vredehof en of de verlossing.
  Dus met andere woorden: wij zijn al verworden tot niets en daar is niets aan te doen, dat is de keiharde werkelijkheid waar iedereen tegen vecht met een ei-gen waarheid die een illusie is.

  Wat je met dat papiertje moet doen kan ik dan ook niets over zeggen maar ik ben wel dankbaar ''voor wat het waard is'' dat ik mocht weten dat ik als vernietiger van het leven niets fout deed. Ik denk dan ook dat ik daarom mijn schilderij de illusie nog niet heb verbrand...hahaha

  Pascal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Pascal,
  Voor mij zijn er drie opties om te blijven staan.
  De eerste heet hummen en het nadeel is dat men dan denkt dat ik het met die Ik-beelden eens ben.
  Voelt shit.
  De tweede optie is voorzichtig de spiegel te laten zien en dat houdt in dat de "tegenpartij" het midden tussen beide kiest.
  Voelt shit.
  En de laatste is keihard tegen die vastgeroeste emotionele denkbeelden in te gaan en dan is het oorlog in een wereld die toch al een hel is.
  Dat laatste voelt misschien wel het beste, maar dan ben ik wel direct de uitgekakte zombie.

  Al met al komt het er wel op neer, dat het nooit goed is of het deugt niet.
  Dus...
  Ik zou maar lekker blijven doormodderen als ik jou was.
  hahaha
  S.

  BeantwoordenVerwijderen