Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zaterdag 22 november 2014

YOU ME

Hanneke mailde ons met het volgende:

Siegfried schreef mij deze zomer dat hij het boek YOU ME zijn beste boek vond en dat vind ik ook. Het is een boek vol van wijsheid en inzicht en toegespitst op de mens, niet zozeer op het wereldgebeuren en dus voor heel veel mensen herkenbaar.
Onderstaand zie je een foto van Siegfried in de tijd dat wij samen leefden, het boek YOU ME heeft hij geschreven toen wij samen leefden, nachten achterelkaar zat Siegfried te schrijven, toen de tekst geschreven was zag ik hoe hij zo uit de losse pols de omslag schilderde, de voor- en achterkant, vervolgens tekende hij de symbolen erop. . Samen hebben we de uitgever gevonden, samen zijn we ook naar Portugal verhuisd. De foto is door mij genomen, het was de zomer van 1993 en Siegfried las de krant en draaide een shagje.


71 opmerkingen:

 1. Dank je Hanneke voor deze bijdrage. Het is voor mij ook het mooiste boek wat direct binnen komt in de bovenkamer. Siegfried vertelde me dat hij dit in trance (uittreding) had geschreven.
  Ik zal proberen dit boek in PDF vorm te digitaliseren, zodat iedereen het kan lezen.

  - Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook van mij een dank je wel Hanneke van hoe het is gegaan, het ontstaan van dit boekje.
  En een deel van Siegfried´s leven dat ik nog niet wist.
  Hij ziet er rustig uit op de foto.
  Dennis hoop dat het lukt te digitaliseren, dan kan ik me ook in dat boekje verdiepen.

  Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist dit boekje zou ik graag willen lezen omdat het denk ik het meest leesbare is.
  En voorts, voor wat ons te wachten staat, wo3 zal geen pretje zijn.
  Blijf me regelmatig afvragen waarom ik hier terecht gekomen ben, de tijd zal het ons leren.
  In ieder geval heeft een heel leven van knoeien en aanmodderen zijn beslag gekregen, en helaas zijn de antwoorden waar ik zo naarstig naar op zoek was, niet waar ik op gehoopt had.
  Vreemd genoeg verval ik niet meer in depressie en voel me sterker dan ooit.
  Zie wel waartoe dit alles leidt, maar bijzonder blijft het wel.

  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt wel of Siegfried er niet meer is, durf niet eens dit te denken maar heb de laatste weken de meest vreemde dromen en schimmen, het kan natuurlijk gewoon aan mij liggen, en of misschien zelfs mijn 4 overleden vrienden, maar toch, het klinkt erg wazig allemaal.

   Ik heb al genoeg aan mezelf nu, zeker nu een buur me over straat brengt als pedofiel en pyromaan omdat mijn kop niet aanstaat, jazeker wat deze chaos betreft zat Siegfried zeker niet naast, maar nu lijkt alles op zijn plekje te vallen.

   Weet je wat het gekste is? er lijkt een soort van rust te ontstaan als ik er zo weer eens aan denk en dan wat dieper doordenk, ergens daar is iets, maar ongrijpbaar ingemetseld in mijn geest en lichaam alsof ie zich klaarmaakt voor iets heel ergs, in mensendenken dan he, de andere kant ervan is iets heel moois, ja klinkt gek, mooi en nukes dat kan toch niet.

   vrg kees

   Verwijderen
  2. Hoy René

   De wereld is inderdaad in een vreemd soort chaos gestort het lijkt een gevecht te zijn tussen goed en kwaad op een rare manier, net als bij jou lijkt het dat ik ook sterker wordt, minder dips, en mijn zus die geheel niet bezig is met eindtijd en of Siegfried is ook ineens van haar depressies af, daarnaast heb ik dromen, die zijn chaotisch en soms weer helder, er is iets geks gaande.

   we zullen zien. Jammer van Siegfried, ik hoop dat ie rust heeft gevonden, het was een leuke tijd en meest bijzonder toen ik met ze uit Portugal kwam waar ik ze heb opgehaald, mijn verjaardag gevierd in een hotelletje in frankrijk veel gelachten, en nu is ie weg, mijn 5e vriend is nu overleden.

   vrg kees

   Verwijderen
 4. Hier is er nog een te koop:
  http://www.amazon.de/In-beginning-there-was-you/dp/B00BCYOGYO

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan geen kontakt meer krijgen met Siegfried, maar zie hier zijn metgezellin wel stukjes schrijven, ik ben kees weet je nog die jullie uit portugal heeft gehaald.

  Weet dus niet hoe het allemaal gaat, telnummer is weg wegens defecte sim kaart dus bellen kan ook niet meer.

  Leuke blog, mooi ingericht, vrolijk in minder vrolijke tijd, chaos wordt snel groter, nu afwachten wat er gebeurd als nukes gelanceerd worden, dat is interessant, beschermd er iemand de aarde, niet de mensen als dit gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ja nu zie ik pas dat Siegfried is overleden, zonder dat ik het heb gemerkt, weet dus niet wat er aan vooraf ging, had ik daarom zoveel onrust de laatste maanden, vreemde dromen. Nu ik dit weet geeft het me rust, deze rust heb ik van Siegfried gekregen.

  vrg kees Ijpelaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo lieve Siegfried mensen,

  Eind november 2014 overleed mijn moeder (gewild) en daar had ik het druk mee. Maar halverwege november 2014 ging Siegfried dood en dat wist ik ook en ... dat doet allemaal pijn.
  Ik ontdekte, en ontmoette Siegfried op het forumpje dat Siegfried en Maria hadden ontwikkeld in 2007... ik had daarvoor nooit ge:internet dus het kostte aanpassing,
  Maar toen ik had uitgevogeld dat Maria en Siegfried niet aliassen waren in een voor mij oorspronkelijk mysterieus weblog waar ik helemaal idolaat op inhaakte..
  Alles moest ik uitvinden, maar ik heb zoveel plezier met Siegfried gehad ...
  Maar er was ook zoveel waar ik onder de indruk van was.
  Ik wou niet missen waar Siegfried zoveel van kon vertellen en tegelijk, ik wou niet missen hoe die persoon was....
  Nog steeds, doet pijn hoe leuk Siegfried was maar hoe onbenaderbaar omdat hij alleen met zijn ontdekkingen bezig was. Maar ja, zonder dat had ik hem misschien ook nooit "gezien". Hoe moeilijk is dat alles...
  Voor mij huilen.
  Maar hij wilde plezier en contact hebben en dat is even echt gelukt en dat vond ik heel leuk, iemand die daar op uit was en zo open daarvoor.
  Dichterbij komen was vervolgens voor hem en mij niet zo gemakkelijk meer...
  Nou ja, een fiasco eigenlijk.
  Maar voor mij heeft het leven met en sinds Siegfried geen andere betekenis meer dan zijn ontrafelingen. Ik heb daar veel van gesnapt.
  Ja, ik probeer iets te verwoorden, maar ik bedoel dat ik graag contact heb met ander "adepten" van deze warme man.
  Ook aan jou, Mayamaria, ik zou graag weten hoe de zgn. Mayakennis van deze tijd een leugen is.
  Liefs enneh... ik weet het niet... ik ben blij met ieder die Siegfried kent en  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeno wilde een filosofie ontwikkelen, het Stoïcisme, voor de concrete, materiële en lichamelijke mens. Alles gebeurt volgens strikte natuurwetten, toeval bestaat niet. Oorspronkelijk bestond alles uit vuur, lucht, water en aarde. Deze cyclus keert terug en duurt 3.942.000 jaar[bron?], na iedere bijna 4 miljoen jaar wordt alles weer vuur (Kosmisch determinisme). Dit proces wordt gestuurd door de wetgever (~ God) en dit verloop staat volledig in dienst van de mens, met andere woorden alles wat bestaat is één omvattend geheel: de natuur. De uitdaging bestaat erin om in harmonie te leven. Het Stoïcisme legde de nadruk op het in alle rust aanvaarden van wat het universum -dat een goddelijk wezen met een eigen wil en ziel was- in petto had. Om gelukkig te zijn moest je immers in harmonie leven aan de hand van de harmoniewetten. "Alles in de natuur gebeurt volgens bepaalde wetten","Je moet willen wat is!". Deze wetten hebben te maken met de stand van de planeten (Kosmisch Determinisme). Alles is verklaarbaar door materiële processen. Ieder mens is vrij (vrij zijn is willen wat de natuur je voorschrijft) in de mate dat hij zich kan losmaken van concrete omstandigheden. Uiteindelijk pleegde Zeno zelfmoord.

  Van Zeno kennen we het oude gezegde:
  "waarom hebben we twee oren en maar één mond? Om meer te kunnen luisteren en alleen datgene te zeggen wat nodig is".

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeno_van_Citium

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Hallo allemaal

  Hierbij n link van een documentaire waar opmerkelijk gelijke cycli zowel groot als klein de revu passeert
  Tevens een kijk op de eindtijd
  Ik wil dit graag met jullie delen
  Ik mis Siegfried , maar ben blij voor hém.


  http://tvblik.nl/2doc/the-forecaster-dinsdag-om-2300

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Trix dank voor je info, en doc. gezien,

  http://www.newyorker.com/magazine/2009/10/12/the-secret-cycle
  is nog meer te zien over hem, overeenkomst met Siegfried, is de 6x energy nood voor de bevaling en dat na de 7e nood, komt de bevallling zelf, of net als de 6 kleine zee golven altijd door 1 grote 7e golf wordt afgesloten.......

  Gr. Henk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super interessant Henk!

  Bedankt voor de link

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'Wat is er achter de hemel? Is er een rand van het heelal?' vroeg hoogleraar astrofysica Heino Falcke zich als kind al af. Deze vragen inspireren hem nog steeds in zijn wetenschappelijk onderzoek van zwarte gaten. Maar ook zijn geloof in God is een inspiratiebron in zijn leven en in zijn onderzoek. Falcke vertelt over geloof en inspiratie in een interview voor www.geloofenwetenschap.nl.


  Heino Falcke: 'God heb ik in mijn leven ervaren als een persoon, een iemand. Sterrenkundig onderzoek leert ons hoe het heelal in elkaar steekt. Maar geloof en wetenschap zijn ook met elkaar verbonden. Mijn onderzoek van het heelal geeft me bijvoorbeeld nieuwe beelden om het scheppingsverhaal uit de Bijbel te beleven. Natuurlijk is een Bijbels verhaal iets heel anders dan een wetenschappelijke theorie. Maar het bevat wel waarheid, net als een gedicht of een liefdesbrief.'  Heino Falcke is hoogleraar astrodeeltjesfysica en radio-astronomie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij was een van de winnaars van de Spinozapremie 2011, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Hij doet onderzoek naar zwarte gaten en kosmische deeltjes. In zijn vrije tijd is hij lekenpredikant.

  http://www.geloofenwetenschap.nl/index.php/videoaudio/item/264-heino-falcke-geloof-als-inspiratiebron.html

  Gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ‘Ik zoek God niet in het zwarte gat’

   Altijd nieuwsgierig naar hoe ver we kunnen kijken zoekt de Duitse sterrenkundige Prof. Dr. Heino Falcke naar de grenzen van het heelal. Daarnaast is hij lekenpredikant in de Duitse protestantse kerk. “Als geloof en wetenschap botsen, gebeurt er iets belangrijks.”

   "Uit de wetenschap komt nooit uitsluitsel over het bestaan van God.” Hoogleraar astronomie Heino Falcke (1966) reist elke dag twee uur naar de Radboud Universiteit in Nijmegen. De winnaar van de prestigieuze Spinozaprijs richt al zijn aandacht op het onderzoek naar zwarte gaten in het heelal. Daarnaast is hij lekenpredikant in Frechen, een stadje nabij Keulen. “Alles wat gebeurt, heeft met God te maken. Je kunt God niet trennen, onderscheiden van de wereld. Dit is de schepping, hij zit daar middenin, bovenop en eromheen. De wet van de zwaartekracht heeft met Gods wetten van de natuur te maken, een vallende pen wijst bijvoorbeeld op de betrouwbaarheid van God.”

   Het is bijna kerst. Bestond er zoiets als een kerstster?
   “Ik vind het niet vanzelfsprekend dat het verhaal over de wijzen en de ster helemaal verzonnen is door Matteüs, zoals sommige historici stellen. Veel elementen in het verhaal vallen goed te rijmen met wat er in die tijd gebeurde. Natuurlijk is er een symbolische laag achter het verhaal, maar het feit dat er symbolische elementen in een verhaal zitten betekent niet dat het niet werkelijk gebeurd is. Een plausibele theorie voor de ster van kerst is een constellatie van planeten van onder andere Jupiter en Saturnus. Een bijzondere verzameling van lichamen aan de hemel die, wanneer je terugrekent, inderdaad plaatsgevonden heeft. In die tijd hebben astronomen, wijze mannen of vrouwen, naar de sterren gekeken en heel precies kunnen voorspellen waar planeten zich zouden bevinden. Deze mensen waren net als ik bekend met de wetenschap. Zij waren op zoek naar iets nieuws, ze hoopten op een nieuwe koning. Deze ‘magi’ hadden in die tijd ook de rol om een nieuwe koning ritueel in te wijden en zochten hier in de natuurwetenschap misschien aanwijzingen voor. Deze wijzen, academici misschien, waren op zoek naar iets en gingen vol enthousiasme op zoek. Daar kan ik mij wel in vinden als wetenschapper.

   Verwijderen
  2. Waar zoekt u naar in het heelal?
   “Op dit moment ben ik heel concreet aan het werk om een zwart gat op de foto te zetten. Wat een zwart gat binnengaat, komt er niet meer uit, ook licht niet. Dus probeer ik een plaatje te maken van het gas aan de rand van een zwart gat. Dat gas straalt helder, maar om dat te zien moeten telescopen over de hele wereld gericht kijken naar deze rand. Die rand is het punt waar ruimte en tijd helemaal veranderen en zelfs lijken op te houden. De zwaartekracht zorgt daar voor een maximale kromming van de ruimte. Dat is de waarnemingshorizon, tot waar een zwart gat waarneembaar is.
   Het gat dat ik op het oog heb, bevindt zich in het centrum van onze mooie Melkweg. Daar is een superzwaar zwart gat dat geschikt zou moeten zijn voor mijn project. Om dit te bereiken gebruik ik het geld van bijvoorbeeld de Spinozaprijs, maar ik mis nog financiën om een telescoop te bouwen in Afrika. Met die telescoop kan ik de verschillende telescopen in Amerika, Europa en de Zuidpool goed met elkaar verbinden. Zo zou ik twee hele interessante gebieden met elkaar kunnen combineren: enerzijds samenwerking op topniveau starten met onderzoekers in Afrika en zo nieuwe onderzoekers opleiden en tegelijkertijd een bijzondere ontdekking doen.”

   Wat gebeurt er als deze foto lukt?
   “Wanneer ik die foto heb gemaakt, dan kan ik met pensioen! Dan hebben we een van de meest fundamentele voorspellingen van de algemene relativiteitstheorie bewezen: dat die waarnemingshorizon bestaat. Dat zal een enorme stap voorwaarts zijn. De waarnemingshorizon bestaat in theorie al bijna honderd jaar, dat zij echt zou kunnen bestaan beseffen we pas vijftig jaar, dat zij heel waarschijnlijk daadwerkelijk bestaat, weten we pas twintig jaar. Of zij echt bestaat, kunnen we nu bewijzen. Maar dan beginnen de problemen pas. Uit theoretisch onderzoek weten we dat als de waarnemingshorizon bestaat, de wetten van de kwantumfysica en de wetten van ruimte en tijd zullen botsen. Waar theorieën botsen, gebeurt iets fantastisch. Je weet: hier gaat iets nieuws gebeuren, dit is heel spannend. Het kan niet fundamenteler dan dit: ruimte en tijd is alles wat we hebben. Ons hele leven speelt zich af in de tijd en in de ruimte: het weefmateriaal van het universum. Dit weefmateriaal kan uitgerekt worden, kent krommingen of kan juist korter worden. Dat is heel gek, want wij ervaren ruimte en tijd gewoon als driedimensionaal en gelijktijdig. Dat vind ik het meest fascinerende van mijn vakgebied. Ik kijk naar iets wat bijna grenzeloos lijkt te zijn. Ik kan veel dieper kijken dan dat ik ooit op aarde zou kunnen zien. Er zijn hele werelden, melkwegstelsels, die te ontdekken zijn. Dat is ontzettend spannend. Ik ben altijd op zoek naar verder en verder, nieuwgierig naar hoe ver we kunnen komen en hoeveel we kunnen onderzoeken.”

   Verwijderen
  3. U gelooft in God. Zoekt u God in de sterren?
   “Ik houd mij bezig met puur natuurkundig vraagstukken. Ik zoek God niet in zwarte gaten of achter een planeet. God is waarschijnlijk het minst aanwezig in een zwart gat. Maar ik kan bepaalde aspecten van God anders beleven door naar het heelal te kijken; mijn beeld van God verandert wanneer ik naar de hemel kijk. Als ik de tijd neem om daar over na te denken, te genieten van de grootheid en de schoonheid van de hemel, dan is die grootheid zeker ontzagwekkend, soms ook weer geruststellend. Alles is ooit tot stand gekomen, op een bepaald moment begonnen. Maar door verder te kijken dan het aardse weet je, puur wetenschappelijk, dat er nog meer is, dat er grenzen zijn aan ons zicht. We weten niet wat we niet kunnen zien, we kunnen slechts raden. Een ander heelal, een parallel universum of nog iets groters of diepers, daar is grote discussie over. Sommige van die theorieën zijn nog vreemder dan het verzinnen van God. Als je zo ver kijkt, is het idee van een God zo gek nog niet. Er gebeurt zo veel buiten ons zicht, in de kwantumfysica en de kosmologie en daarbuiten. Uiteindelijk zitten wij hier, geplaatst in de wereld als deel van het heelal. Dat is het gekste, de mens als verzameling protonen en atomen die nadenkt over het universum. Hierin zie ik altijd een Mahnung, een herinnering voor ons dat dingen altijd nog groter, nog gekker, nog onbegrijpelijker kunnen zijn dan dat wij ooit kunnen zien.”

   Naast uw werk als astrofysicus bent u voorganger binnen de protestantse kerk in Frechen. Hoe bent u dat geworden?
   “Doordat ik vanaf mijn jeugd interesse toonde in de achtergrond van het geloof en actief was in onze kerk, ben ik daar benoemd als lekenpredikant. De predikant functioneerde als mijn mentor en ik bezocht een paar weken een seminarie. Na twee jaar werd ik geordineerd. Sindsdien ga ik gemiddeld eens per maand voor in een gemeente. Hoe vaker ik preek, hoe vergelijkbaarder ik het vind met college geven. Ik zou geen van beide willen missen. De kerk is een heel andere setting dan de universiteit, maar bepaalde mechanismen zijn hetzelfde. Als wetenschapper praat ik over de natuur, over metingen die we gedaan hebben; ik probeer uit te leggen wat die in een bepaalde context betekenen. Hetzelfde geldt voor een preek, waar je recht probeert te doen aan een verhaal en het probeert te begrijpen. Ik ben in beide gebieden op zoek naar waarheid. Ik probeer mij in die zoektocht te laten leiden door de natuur en de Bijbel.

   Staan er wetenschappelijke feiten in de Bijbel?
   “Sommige mensen kijken naar de Bijbel en zeggen dat alles symbolisch en verzonnen is. Ik denk wel dat de Bijbel symbolische taal gebruikt, maar je merkt wanneer dit zo is. Bij Genesis ligt dit bijvoorbeeld voor de hand. In het scheppingsverhaal gaat het niet om letterlijke dagen. Maar toch biedt het bijbelse verhaal een juiste beschrijving: de wereld is in fases ontstaan. Toen in de jaren twintig van de vorige eeuw de ontdekking van de oerknal wetenschappers schokte, was de paus een van de eersten die deze nieuwe visie overnam. Priester Georges Lemaître, die nauw betrokken was bij de ontdekking, waarschuwde wel direct dat dit geen wetenschappelijk bewijs van God was. Ook als ik de verhalen in het Nieuwe Testament lees, merk ik dat de zoektocht naar waarheid belangrijk was voor deze mensen. Dat zij dus maar gewoon even iets helemaal verzonnen, lijkt mij niet logisch; dat past niet bij deze mensen zoals ik ze leer kennen. De Bijbel is ook heel eerlijk; als er problemen zijn, bijvoorbeeld met Petrus, wordt dat verteld. De bijbelverhalen zijn door veel mensen geschreven. Ik vergelijk dat met wat we in de wetenschap peer review noemen: verschillende mensen kijken uit verschillende hoeken naar een gebeurtenis. Natuurlijk zijn in verhalen onzekerheden te vinden, omdat ieder mens het net iets anders vertelt.”

   Gr. Henk.

   Verwijderen
  4. Henk het is leuk om dit onderstaande hersenspinsel van Siegfried nog eens te lezen...gelijkenissen te over..... en meer dan dat ook heel begrijpelijk ...want om Siegfried maar eens te citeren....."De waarheid is(lijkt) te simpel voor woorden"... !!

   http://web.archive.org/web/20100623013202/http://www.wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/de_perzik.html

   Verwijderen
  5. Fons,

   bedankt, ben nu over het perzik verhaal in gesprek met een hoogleraar met zeer veel kennis en invloed en gaat voor 90% mee in dit zeer oude varhaal van Lao.... was hierdoor verrast, kom er op terug. gr. Henk.

   Verwijderen
  6. Was geen hersenspinsel Fons... Toen hij wakker werd uit deze droom en vertelde... maar het maakt nu ook niet meer uit.

   Verwijderen
  7. Deze bijzondere sjamaan in het westen geboren en geen weg vindende is heen gegaan en het gaat goed met hem waar hij nu ook is... en ben door hoe hij zich die enkele paar malen liet zien op een een heel andere manier nieuwsgierig geraakt naar het leven in en na de dood... Ha ha grapje van ons leventje in mijn draadje naar de dood zoals hij het in mij beleefde...

   Verwijderen
  8. het leven is het leven... en ondanks alles voor mij nog steeds te bijzonder voor woorden... leef met mijn levenslief dag in dag uit.. maakte de onmense tijd mee van zijn afschuwelijke en onmenselijke aftakeling, het was zo inmens triest hoe hij niet meer kon leven in geen weg meer te kunnen vinden... deze bijzondere en levensmooie mens is heengegaan... en leeft stom maar heerlijk genoeg daar ergens in die onzichtbare soms zichtbare zomaar ergens blijkbaar ook echte werelden... Hij redde het niet hier op aarde... maar in die andere wereld die allen hetzelfde (haha blijken) te zijn en in elkaar bestaan en zomaar toch als een levende engel (zoals die zich aan mij laat zien) of wat dan ook... Eens een tijd terug was ik aan het schrijven... en hij kwam edoorheen... en ik uiteindelijk vroeg door hoe hij door me zat "waar ben je dan en gekkie je vond dat dood dood was en waar ben je nu dan..." en zo kwam "dood en leven is dezelfde" ik snap het en voel hoe het hier bij leven toch ver weg lijkt en toen vertrok hij...
   Een andere keer liep ik het pad naar ons verloren huisje omdat ik naar Narda ging en kon niet verder,,, En riep "verdories Siegfried het was toch ook jouw thuisje en tsjeeises meteen was die helemaal zichtbaar bij me in die doorzichtige levende engelachtige die die was en sloeg zijn arm om me heen... en ok pfff liepen samen en kon toen verder en alles was gewoon goed.
   Wil misschien wel meer vertellen, maar voor nu niet.
   Wil jou Dennis vragen asjeblieft... laat de echte videos die door Jenze het licht mochten zien en een trieste voet in de aarde had en het echte verhaal is... verschijnen... dwe rest wast fake ook al begrijpt misschien iedereen hier dat niet helemaal. Please Dennis, laat deze echte video's het levenlicht zien...
   En iedereen mag me vragen... maar wel echt (sorry) alleen op mijn eigen mail... Niet hier.

   Verwijderen
  9. Sorry ha ha in de laatste zinnen gingen letters door elkaar "de rest was fake"...maar misschien sprak het al voor zichzelf...

   Verwijderen
  10. Maria,
   Dank voor je verbetering !
   .... uiteraard was het geen hersenspinsel ik citeerde slechts Siegfrieds eigen bescheidenheid en zelfspot zoals ik het vaak van hem mocht horen...!
   Ook fijn te horen dat je 'het' alleen kan redden want dat was wel één vanzijn weinige 'angsten' die Siegfried nog overhad net voor zijn dood.
   Hij zal jouw, om in jouw bewoording te spreken, vast nog regelmatig bezoeken, zoals je schrijft.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 14. Sluiten geloof en wetenschap elkaar uit? Maakt de wetenschap het onmogelijk om in God te geloven? Andre Aleman geeft antwoord op de vraag hoe geloof en wetenschap zich wat hem betreft horen te verhouden.
  Hij zegt onder andere: Wetenschap richt zich op datgene wat empirisch vast te stellen is. Geloof gaat over betekenis en zinverlening. Ze vullen elkaar goed aan. God kun je ervaren in persoonlijke zaken, maar ook in je onderzoek.

  Prof. dr. André Aleman schreef twee boeken over het brein. 'Hersenspinsels' en het recente, goed verkochte 'Het Seniorenbrein.' Hij is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en lid van de Gereformeerde Gemeenten.

  Deze video werd gemaakt in opdracht van ForumC en de EO, in de reeks 'Zin in wetenschap'.  Bekijk ook de andere video's met prof. André Aleman
  •Zijn wij ons brein?
  •Hebben wij een godspot?
  •Vrije wil of uitverkiezing?
  •Is God een hersenspinsel?
  •Is geloof gezond?

  http://www.geloofenwetenschap.nl/index.php/videoaudio/item/387-andré-aleman-hoe-verhouden-zich-geloof-en-wetenschap.html

  Gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ….Omdat ik in deze tekst soms wat kracht vinden kan om verder te gaan en er zelfs een soort van berusting in vind !
  Citaat van het slotbetoog van Siegfried uit het ,in het door hem in slaap wakende toestand geschreven boek Youme in het Nederlands vertaald….

  “Ik had in gedachte om jullie veel inzichten te geven over het hoe en waarom van ons bestaan….
  Maar dat is allemaal niet te volgen via onze denkbeelden en dat is ook de bedoeling van die denkbeelden….

  Jullie zijn zelf als het Universum

  Je moet je eigen ‘hogere zelf’ ofwel je eigen doel stelling ont-dekken ieder op zijn of haar eigen manier omdat jij en iedereen uniek is in de eigen genetische verschillen ofwel ‘missing links’….

  Dus doe dat !
  Dan kunnen wij elkaar ooit weer ontmoeten.
  En dan hoeven we het nooit meer te hebben over kennis , over ‘de waarheid ’,en over religie en/of god en zelfs niet over het paradijs !
  Dan hoeven we alleen maar ‘Hallo’ tegen elkaar te zeggen en te laten zien hoe blij we zijn dat wij er zijn.

  Dus alstublieft als het U belieft GA en geniet van leven.”

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fonds, klinkt wel erg new age allemaal.
  Enjoy live, maar spoedig zullen de levenden de doden benijden, dat maakt het toch wat lastiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ..Beste anoniem zou je volgende keer gewoon met je eigen naam willen reageren ?
  ...en even in reactie zou ik willen vragen ...ken je het boek en de essenties van wat er in dat boek geschreven staat..?

  "In the beginning there was you and you was me"

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is de waarde van deze essenties, wanneer de boodschapper hiervan, de dood verkiest boven het leven?
  Enjoy live, maar zelf ben ik liever dood. Ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Denk dat Siegfried wist als geen ander dat mensen niet meer kunnen functioneren wanneer het plaatje al te zwart word, en je doet nergens meer ene fuck aan, dus geniet ervan!
  Lukte hem niet en mij ook al niet, was geluk niet voor de dommen?
  Denk dat ik de essentie wel begrijp, zijn zelfgekozen dood staat hier symbool voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ...beste anoniem
  maak er van wat U zelf denkt....maar zoals ik het zien mocht als 'vriend en praatmaat' was het de muur van meningen en voor oordelen zoals die van U , die er mede voor zorgden dat 'de mens Siegfried' zich steeds 'overbodiger' ging voelen....en identiek als over- all in de ons omringende natuur wist hij dat de tijd van stof wisseling dus bijna daar was... het laatste stuk menselijkheid wat nog met hem was, was doehetzelver....(zijn eigen woorden haha)...waarmee hij weer liet zien dat hij anderen niet wilde laten zorgen voor zijn zorgen...dat wat anderen als een egoístische daad betitelen kwam bij Siegfried dus volledig uit het nederige spiegelbeeldige ....zoals ik het zag dan....
  overigens gebruikt u nog steeds U naam niet..het zou mij en andere lezers wat leren als U daar de reden van zou geven..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geen enkele reden dat Siegfried zich overbodig zou moeten voelen.
  Zowel als "mensendokter" en als (alternatief) arts was hij alles behalve overbodig.
  Behalve totale uitputting, was denk ik, de verwoesting van zijn ego de werkelijke reden van zijn keuze.
  Maar goed, ik reageerde vanwege dat tra la la, terwijl inmiddels een kind kan zien dat de koplampen nu wel heel erg hard op ons afkomen.
  Reageer bijna al een jaar niet meer op forums, maar wanneer ik mensen gillend wil wegjagen, dan moet ik zeker mijn naam er onder zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Toch beter eerst tot tien te tellen wanneer ik hier iets
  schrijf. Ben niet blij met mijn laatste reacties hier, maar soms grijpen dingen je weer bij de strot en gaat het gewoon allemaal wat minder, dan ga je je toch afreageren bij het gedachtegoed wat het dichts bij je ligt. Sorry hiervoor.
  Ik sleep me door het leven, maar dat ik dit nog kan doen, en hier nog de kracht voor kan vinden heeft alles te maken met de bijzondere persoon Siegfried.
  Sorry Fons.
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beste regeerders
  ....namens de 'blogbeheerders' nogmaals de boodschap dat alle reageersels zonder naam en motivatie worden verwijderd !
  Het was de bedoeling van Siegfried dat wij via dit medium iets van ons zelf zouden laten zien en leren .
  Dit is alleen mogelijk als we dat met eigen naam en uit eigen beweeg redenen doen !
  Dank jullie wel

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En uw naam is Archief?
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het eind der tijden is nog nimmer eerder meegemaakt, kan slechts hopen dat er nog iets van genade is ingebouwd, echter de voortekenen wijzen daar niet op.
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rene,

   Wat denk je er wel van te begrijpen, als iets cyclisch is dan is alles reeds eerder beleeft of meegemaakt.... en zeker eerdere einde der tijden voor culturen.

   Met vriendelijke groet,

   Klaas van Egmond (Utrecht)

   ps. meer info zoek maar eens op de studie van Dr. Jarret Diamond

   Verwijderen
  2. In Jarret zijn boek Ondergang (Engelse titel: Collapse) stelt hij juist de vraag waarom sommige beschavingen ten onder zijn gegaan; slechte omgang met het (leef-)milieu is volgens hem een van de hoofdredenen, naast een verslechterend klimaat en minder gunstige betrekkingen met buurvolkeren en handelspartners. In 2012 verscheen The World until Yesterday: What Can We Learn from Traditional Societies? (Nederlandse vertaling: De wereld tot gisteren later onder de titel Erfenis) waarin hij uitlegt wat mensen uit de Westerse wereld kunnen leren van traditionele samenlevingen, zoals verschillende manieren van conflictbeheersing, omgaan met ouderen, kinderzorg en religie, voordelen van meertaligheid en lagere zoutinname.

   Mvg. Klaas.

   Verwijderen
 26. Beste Fons,

  Uit jou reactie komt het volgend stukje:

  Je moet je eigen ‘hogere zelf’ ofwel je eigen doel stelling ont-dekken ieder op zijn of haar eigen manier omdat jij en iedereen uniek is in de eigen genetische verschillen ofwel ‘missing links’….

  Ik wring me rechts en links uit. Ga diep klein en hoog...

  Ik blijf met de vraag worstelen wat de doelstelling of zingeving is.. Dit te cultiveren in de dagelijkse misselijkheid en onzekerheid en misleiding.. Zijn er hier meer die dit zo voelen?

  Groetjes Trix

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Trix,

   Ja ik herken dat gevoel meer dan me lief is …maar na of tijdens zo een gevoel heb ik toch vaak wel'steun' aan wat inzichten die ik vooral via Siegfried mocht krijgen !

   Uiteindelijk lijkt het daarop neer te komen dat alles goed is wat er is …anders was het er niet…(uit “het drentse boertje”)
   …het lijkt mijn/ons "denken te weten" echter, wat dat vaak absoluut NIET accepteren wil….en dat heeft dan alleen maar weer te maken met mijn/ons individuele, eigen wijze domme, levenswensen en materiele belangen zonder altijd rekening te houden met de collectiviteit van het heel en alles…

   En zelfs dat laatste (hang naar materie die zijn gelijke niet kent) wat nogal heel erg ‘fout’ lijkt te zijn lijkt er weer toe te gaan lijden/leiden dat wij uiteindelijk alles weer verstofwisselen inclusief onszelf waarna alle stof weer de voeding gaat vormen voor het nieuw leven……
   ….om met die ‘wetenschap’ te leven is bijna onleefbaar maar aan ‘de andere kant’ lijkt het er wel op dat we nog levens zat gaan krijgen alleen weten we dat niet meer…….

   Verwijderen
  2. Thanks Fons, nu is het duidelijk... Haha... Nja de wijnboeren kunnen trots op me zijn. . de rest is weer nutteloos... Ik moet er nog ns over nadenken... San te

   Verwijderen
 27. Durf nutteloos te zijn!


  Avatar witte achtergrondDe mens streeft van nature naar kennis, zegt de Griekse filosoof Aristoteles. Niet alleen omdat kennis ons iets oplevert. Maar omdat mensen het mooi vinden om te weten. Omdat er een wereld is, die schreeuwt om te worden ontdekt. Juist dat genieten van kennis staat nu onder druk. Kennis moet immers ergens toe dienen – een maatschappelijk of economisch doel. Daarom gaat aan universiteiten en andere academische instituten zo veel mooie kennis verloren. Kennis die moeilijk kan worden gevaloriseerd, zoals bestuurders zo graag zeggen. Oude talen, geschiedenis en filosofie, bijvoorbeeld, maar ook fundamenteel onderzoek op het gebied van natuurkunde, of sterrenkunde.

  De Academie voor de Nutteloze Kennis is een geuzennaam. Voor ons is nutteloosheid geen diskwalificatie, en zeker niet hetzelfde als triviaal, maar biedt juist de mooiste inzichten. Of het nu kennis is over de gedichten van Vergilius, of speculaties over wat er voor de oerknal was. Bij ons steekt u de ene keer iets op over schrijven in Egyptische hiërogliefen, de andere keer filosofeert u over de diepste vraag van de metafysica: waarom is er eigenlijk iets, en niet gewoon niets?

  Wij zijn er helemaal vóór dat academici uit hun ivoren toren kruipen, maar vooral om ons mee te nemen naar wat hen zo begeestert. De Academie voor de Nutteloze Kennis organiseert daartoe avonden waarin docenten aan ons hun verhaal vertellen. Wij doen dat in verschillende presentatievormen; van ultrakort tot ouderwetse hoorcolleges. Omdat zo maar iets moois vertellen of aanhoren een tikje verdacht is in deze tijd van nutsmaximalisatie, efficiëntie en rendementen, gaan we ondergronds. De locatie is de oude donkere kamer in het voormalige Volkskrantgebouw, tegenwoordig de cocktailbar van het Volkshotel, aan de Wibautstraat. Maar ook op deze website, en op facebook en twitter delen wij bijzondere inzichten en kennis om je over te verwonderen.

  http://www.academievoordenuttelozekennis.nl/onze-missie-uitgebreid/

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 28. https://www.youtube.com/watch?v=kszLwBaC4Sw
  Een muziekje dan maar weer.
  Aardig vanwege de symboliek.
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 29. http://www.stomverbaasd.com/leven-na-de-dood-verhaal-van-een-neurochirurg-video/

  http://www.retourtrip.info/retourvlucht.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hopeloos laat, Klaas, maar heb de studie van Jarret met interesse bekeken.
  Zie niet zo goed welk punt je wil maken.
  Zoals ik het zie is het aan niemand gegeven om te weten op welk moment het nu precies misgaat.
  Dankzij Siegfried zit ik al sinds 2012 op het puntje van mijn stoel, maar ook hij had die kennis niet.
  Tot zover, lets enjoy life, snapte de diepere betekenis hiervan eerst niet, maar nu wel.
  En als nabrander, de herinnering aan vorige levens, is zo mooi uitgelegd door Siegfried, ons collectief bewustzijn, wat we zijn verloren, maar niet door iedereen.
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Een miskent artiest.
  https://www.youtube.com/watch?v=UByxQweiar8

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oeps, forgot my name, wats in a name ?
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Is het zo stil omdat werkelijk alles al gezegd is?
  Welk verhaal wordt hier verteld, waar zijn we zo bang voor?
  https://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts&index=10&list=RDNPcyTyilmYY
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik denk dat we wachten op het einde der tijden die maar niet wil komen helaas!

  Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ....als ik voor mijzelf spreken mag.. ben ik zo stil omdat ik écht elke dag Siegfrieds uitleggende dromen en conclusies daaruit tegenkom in mijn leven en werken en telkens toch weer omval van verbazing over de stilte die dan blijft....nadat woorden van Siegfried die dan toch weer o.a. via mijn mond naar buiten komen wel lijken (net als bij Siegfried gebeurde) te worden gehoord maar totaal niet door lijken te dringen...en dat is misschien maar goed ook ...anders zou de perfectie zomaar imperfect kunnen worden omdat wij dan weer denken te weten dat wij 'het tij' zouden kunnen keren ....en ik denk inmiddels te weten dat dat (gelukkig) onmogelijk is..............ongeduldigheid is ook een trekje van het menselijk ego..!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Fons,

  Verbazen doe ik me eigenlijk niet meer over het menselijk ras. Het uitdragen doe ik ook niet meer, je praat tegen een muur...
  Het tij keren kan niet en is ook niet de bedoeling.
  Ik merk wel dat als je "eerlijk" bent over jezelf, wat je hebt meegemaakt in het leven qua zuipen e.d. dat mensen je raar aankijken dat je dat zomaar durft te zeggen, ze noemen het laconiek.
  De meeste mensen zijn oneerlijk en doen of alles oke is, het verbergen van de eigen onhebbelijkheden.
  Klopt, ongeduldig ben ik ook zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het tij valt zeker niet te keren.
  Maar wat doe je in de tussentijd?
  Bedenk goed dat Siegfried ook maar een mens was, en zat er naast met zijn voorspellingen.
  Hij zou ons onthullen hoe we makkelijk uit het leven konden stappen wanneer de nood hoog zou zijn, maar nu was het nog te vroeg.
  Mijn broek zakte dan ook echt af dat hij toch de hulp nodig had van de levenseinde kliniek.
  Rene
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 38. In de tussentijd rommel je maar wat aan zoals iedereen doet, the Unbearable Lightness of Being, laat ik nu net die film hebben gezien laatst. Ik zie het niet meer als een tussentijd, de mensheid zal zeker vergaan maar dat gaat nog heel lang duren en dat maken wij niet meer mee denk ik.
  Dus maar uitzitten die hap...

  Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. En ook maar het beste er van maken Karin, weinig keus verder.
  Elke dag in relatieve rust is er een, wat mij betreft mag het allemaal nog wel een tijdje duren want het leven is voor mij nog aangenaam.
  Dat dit zo is heb ik toch wel te danken aan Siegfried, doordat ik door zijn ogen naar dingen ben gaan kijken.
  Hoop oude stress weg maar weer nieuwe erbij.
  Laten we maar gewoon plezier hebben aan dit Lucifer Galabal.
  Rene

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat probeer ik Rene maar het wil maar niet lukken, heb geen rust helaas.
  Ik probeer de boel de boel te laten omdat het niet belangrijk meer is dat heb ik wel geleerd. De tijd is te kort hier op aarde om me bezig te houden met onzinnige dingen, dat heb ik ook geleerd van Siegfried.
  Maar dat de wereld of de mensheid zou vergaan binnen korte tijd daar heeft Siegfried het bij het verkeerde eind gehad, hoewel hij geen tijd noemde maar sugereerde dat het dichtbij zou zijn.
  Mooi dat het leven voor jou grotendeels aangenaam is, geniet ervan.
  Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. https://www.youtube.com/watch?v=uOIHHMnI_Ig

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Sorry lieve mensen... triest voelde het voor mij en helemaal al voor Siegfried hoe ieder hier zo helemaal alleen met zichzelf bezig was en zo te zien ook nog blijft...

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Lieve Maria
  .... als ik alle verhalen van Siegfried goed uitleggen kan én mag...?... was dát nou net "de bedoeling".....dat er echter een paar mensen zijn die 'denken te weten' dat wij onze resterende tijd zouden kunnen gebruiken om in 'die bedoeling' samen te berusten stond niet in 'het programma'...behalve dan die ene...Confissius ...
  daar wacht ik op...en in de tussentijd zie en verbaas ik mijzelf in het zien van 'het gelijk'...van de uitleggende dromen van Siegfried

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Gewaardeerde,
  Zo nu en dan is het welberaden om apodictische gewaarwordingen te ventileren. Aangezien ondergetekende somatisch gelimiteerd is, waagt hij zich aan een toetsenbord om zijn perturbaties van zich af te typen.

  Gaat "het" om (n)iemand, (n)IK(s) en/of Al wat is?

  Bastien

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Beste Bastien,

  Dank voor Uw vraag
  Uw woordkeuze doet vermoeden dat U, of een 'gedegen opleiding/misleiding' hebt moeten/willen ondergaan of bewust het woordenboek erbij hebt gepakt om Uw vraag te formuleren....
  Siegfried had een sterke voorkeur een zo simpel mogelijk taalgebruik op dit blog te hanteren opdat het een zo laag drempelig en toegankelijk mogelijk zou blijven, waar bij elke vraag of opmerking zoveel mogelijk ook de doelstelling van die vraag of opmerking te vermelden.
  Zo zouden we wellicht een inzicht in elkaars beweeg redenen kunnen gaan herkennen/verkrijgen
  In een ant(i)woord op Uw vraag denk ik te weten dat het zich hier over het :
  "Alles wat wij denken te weten dat er is " gaat...

  zo allesomvattend mogelijk dus.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewaardeerde Fons,

   Excuses voor mijn vertraagde antwoord, maar dank voor uw reactie. Op mijn eerste contact in 2006 aan wijlen Siegfried kwam helaas geen reactie.

   Maar mag ik zo vrij zijn om bij deze mijn waanzinnige dank op dit blog uit te typen voor een ophelderend inzicht, dat door wijlen Siegfried aan mij toegevallen is. Veel van mijn niet begrepen is begrijpelijk gemaakt!

   Alsmede veel dank aan jou, Fons en de kleine groep van geïnteresseerden.

   Bastien

   Verwijderen
 46. Inderdaad Bastien,

  Laat het achterste van je gespleten tong ns zien, dan zal ik kijken of ik het begrijpen kan misschien..

  Je zit misschien wel op het juiste pad, maar niet dankzij je gebruikte woordenschat..

  Deze rijm is oprecht bedoeld wederom en kijk echter uit naar je nieuwe formulering in de taal van t mensendom..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Trix,

   Mijn beperkte woordenschat heeft een reden gehad. Veelal onderschat en zelden op (on)begrijpelijke waarde geschat.

   Het was niet aan mijn verborgen fissuurtong gelegen, maar aandacht dat nog niet eerder was verkregen.

   Ik deel door ervaring en observatie. Weet niet wat goed en slecht is. Mijn mening is alleen van mij, juist of fout maar kijkend naar beide kanten gedegen onderbouwd.

   Met vriendelijke groet,

   Bastien

   Verwijderen
  2. Hallo Bastien,

   Fantastisch mooi geschreven, ik ben benieuwd wat je te delen hebt.. ik verwacht dat je zelf ook een medische achtergrond hebt.. verwarring kan ooit onverwacht deurtjes openen..
   Je schrijft aan Fons dat je door Siegfried's verhaal antwoorden gevonden hebt op je zoektocht..dit klinkt bekend haha.. Het mag een troost zijn vandaag voor velen.. Wellicht kun je er iets over delen.. groet Trix

   Verwijderen
  3. Met gemeende vriendelijkheid hierbij een individuele ervaring uitgeschreven en belangeloos gedeeld.

   Bastien

   Relatie!?

   De kern van een vlucht ligt in het uit de weg gaan voor een persoonlijke confrontatie, of voor een gevoel van pijn; in de vlucht word je immers minder snel geraakt in wat jij zelf met je meedraagt. Maar door een bastion te creëren of te vluchten, blokkeer je juist het contact met de essentiële delen van jezelf.
   Onverschillig, ongeïnteresseerd en zwijgzaam zijn, omdat je vermijdt wat er werkelijk speelt en gevoeld zal worden. Hoe meer je open staat en toelaat vanuit je zelf, hoe origineler, intelligenter, eerlijker en krachtiger je zult worden.
   En hoe mooi is het om door een relatie te kunnen groeien in jouw eigen karakter. Om vanuit vertrouwde, ondersteunende en krachtige energie die samen wordt creëert, inzicht te krijgen in je onbewuste (nog niet geheelde) persoonlijke delen, die te zien, voelen en aanvaarden.
   Een relatie die vanuit deze intenties geleefd wordt, zal steeds vrijer worden van eigenbelang en persoonlijke bescherming, zodat een natuurlijke energiekracht door beide heen kan gaan werken, waardoor er uiteindelijk helende intimiteit ervaren kan worden.
   De realisatie hiervan is echter zeldzaam. Meestal voelen we ons bedonderd, niet geliefd, lelijk en niet begrepen, of zelfs gekwetst in een relatie.
   Het kan niet geforceerd en gemanipuleerd worden. Maar de kracht van deze samen gecreëerde energie is een waanzinnige ervaring.

   Verwijderen
  4. Zoals Siegfried reeds schreef:
   Cosmologist George Ellis argues that elevating the status of partial truth to whole truth is fundamentalism.
   Bottom up causation is very powerful, but it is not the whole truth. Life is not created by assembling molecules, but only when the environment interacts with them.
   So what of human life? The question for reductionism is whether describing conscious thinking beings as merely the sum of their parts misses out a truth. Are we merely molecules, or do we have a self, a personality, a soul? Absolutely not, says Philosopher Alex Rosenberg. “We are victims of a vast range of illusions foisted upon us by conscious introspection.”
   It is the belief that we have a self that encourages us to worry about pseudo questions.
   “You can be moved to tears by Beethoven’s Ode to Joy, but to believe that there is some world historical meaning beyond the experience of the emotion is a mistake, and a mistake that science reveals to us.”
   And as for the question of why we are here, why is there something rather than nothing, the answer, for Rosenberg, is “No reason at all.”

   https://philosophy.duke.edu/people/alexander-rosenberg

   Groeten, Henk

   Verwijderen
 47. in het kader van dat in de laatste dagen van de eindtijd alles exposed zal worden:
  http://www.zerohedge.com/news/2016-07-23/leaked-dnc-emails-confirm-democrats-rigged-primary-reveal-extensive-media-collusion

  De chaos is nu niet meer te overzien.
  Dus ook Siegfrieds verhaal zal aan het einde exposed worden. De mensheid zal bedankt worden voor zijn heethoofdigheid.
  Ik mis de oude rakker wel gvd.

  Dennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. haha........Siegfried wordt ook door mij gemist ...maar met dat ik dit zeg hoor ik zijn holle lach en hem mij 'Klootzak' noemen.....wie iets mist denkt dat ie wat of iemand anders nodig heeft om 'beter' te kunnen worden....en dit gaat altijd (ongemerkt) ten koste van dat of die ander...
  ...ik begin langzamerhand steeds beter te zien hoe het komt dat hij zelf eerder heeft gedaan wat wij langzamerhand ook met hem 'deden'.......
  maar ondertussen is alles wat gebeurt op dit moment wel precies datgene wat hij metaforisch exact verwoorde...hooguit data niet en dat is dan misschien ook maar weer goed ook... ieder weet ook wel waarom, als ie even bij zichzelf ten raden gaat........

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ja lieve Dennis, ik voel wat je zegt en dankjewel lieve Fons in de zin ...ik begin langzamerhand... Het is wel wat er gebeurde in waar mijn lief geen weg mee kon...
  En tegelijkertijd ook helemaal anders in hoe het leven hem knakte...
  Twee jaar voor de moeilijke jaren, vertelde hij op een avond hoe er iets in zijn hoofd geknapt was en dat het nu mis ging met hem... die avond zal ik nooit meer vergeten... en daarna ging alles mis en werd hij doodsbang van zichzelf...
  Het ging langzaam en ik wilde en kon het niet geloven dat hij niet meer bereikbaar zou zijn... Hield me vast aan de spaarzame momenten dat hij zomaar ineens zichzelf weer was en we in het samen onze heerlijke levenszijn en liefde zomaar weer beleefden... Akelig triest was hoe zijn dromen in de war en waanzin raakten...

  BeantwoordenVerwijderen