Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zaterdag 21 januari 2012

Het magische jaar 2012

Van mijn sprookjesprinses Maria

Het is zover. We zijn met ons allen en ook wereldwijd het magische jaar binnengewandeld.
Er gonst een vraag door de mensen “Geloof jij erin?” En het helemaal weglachen lijkt plots verleden tijd te zijn.
Onze Mathijs van de Doorgedraaide Wereld maakt er zijn grote spel mee. Twee gasten worden er als terugkomend speeltje uitgenodigd en wie de meest vreemde ideeën heeft, mag komen vertellen wat hij iedereen wil aanraden om nog mee te maken voordat de wereld vergaat.
En wereldwijd...  wachten alle geloven op hun eigen gemaakte laatste profeet.

Voor mij... is de onrust die me alle kanten op wil jagen op de een of andere manier tot rust aan het komen. De levensonrust waar ik mee geboren werd en uitprobeerde in mijn leventje.
Er hoeft of moet niets meer en als het zo uit zou komen, mogen of kunnen we beslissingen nemen die we misschien anders niet hadden genomen.
Wat geheim was in ons aller mensenleven gaat geboren worden.
Alles wat gedaan moest worden, wat daar wel of niet in lukte, is gedaan.... de tijd is voorbij.

Zoals in het sprookje van de zeven zwanen, waarbij zusterlief de betovering kon doorbreken door te zwijgen en truien van brandnetels te weven.
Toen de tijd voorbij was mistte er nog één mouw voor de jongste broer.
Ze gooide ze over de zwanen heen, die beschermend om haar heen vlogen omdat ze op de brandstapel was beland. Ze veranderden terug in de jongelingen die ze waren, maar de jongste bleef één zwanenvleugel behouden.

Toen we geboren werden zei God....
Dit is de familie die ik je geef, het land wat ik je geef, de pijn en vreugde, de valkuilen en dromen die ik je geef en ook een koffer vol magie.....
Maak er wat van.

En we maakten er wat van.
Door alle eeuwen heen, door alle culturen heen, tot op de dag van vandaag.
We hebben het leven met ons allen uitgebuit, onderste boven gehaald, binnenste buiten gekeerd en hebben alle magie gebruikt en misbruikt die in de wonderkoffer zaten.
We zijn gekomen tot aan het begin en het eind.
Rest ons nog  “een laatste zwanenvleugel”?
Het laatste restje betovering wat niet weggenomen kon worden door onze hardwerkende mensenhanden in zwijgende zwoegende hoop?
De betovering van Gods wereld geeft mij vleugels in de dag zodra het ochtendgloren aanbreekt, zoals de betoverde broers in zwanen veranderden bij de eerste lichtstraal van de zon. Om in de nacht neer te dalen en hun menselijke gedaante terug te krijgen, zoals wij in de nacht half en half in de magische wereld van het Grote onszelf tegenkomen in rare, enge, mooie of gezellige dromen waarin alles tegelijkertijd en overal plaatsvindt.
De diepe rust van “eventjes weer thuis zijn”.
Niet meer kunnen en hoeven denken.
Een beetje flirten met de dood.

Er lijkt een stilte in de mensen gaande te zijn nu 2012 ons geheimzinnig in zijn netten heeft verstrikt en binnengehaald. Een stilte, alsof de adem wordt ingehouden om met een grote zucht te mogen ontsnappen.
Zoals in de vele nagelaten sprookjes van het gesproken woord.... Er was eens.... een leven vol van spanning “lukt het wel of lukt het niet” en dan komt de diepe zucht... en ze leefden nog lang en gelukkig.

In de rest van de wereld, de wereld buiten het Westen, zijn alle voorouderverhalen min of meer nog springlevend.
Maar het Westen heeft alle voorouderverhalen naar het land der fabelen verbannen en ingeruild voor de zo begeerde “eigen wijsheid”.
Zoals de vergane culturen vóór ons dit deden, heeft het Westen in de estafetteloop van het leven het duivelsstokje overgenomen om als laatste hoogconjunctuur “het laatste gevecht te leveren van de Duivel tegen God”.

Haha... natuurlijk was het een oneerlijke strijd.
Ons het denken geven en met onszelf en elkaar laten vechten en ondertussen de einduitslag veilig en wel in zijn achterzak.

En God zelf?
Die ligt echt dubbel van het lachen.

De eerste keer dat ik God zag lachen... tuurde ik in de donkerte omdat ik bang was dat ik een boos gezicht zou zien, maar moest hem toch vertellen wat ik in mijn kinderogen voor stoms had gedaan.
Mijn slaapkamertje lichtte op.
Niet van dat vieze lamplicht.
Het lichtte op in een zacht doorschijnend licht en God lachtte.
Niet op een of andere begrijpende manier.
Hij lachtte gewoon omdat hij lachtte.

Zijn we niet allemaal, ieder met een eigen en naar elkaar aanvullende rol vanuit het levenslot, de spelers van het grote mensentheater?
Het spel is nog niet uitgespeeld. Het leven van alledag gaat nog gewoon zijn gangetje, maar toch laat de magie van 2012 zijn sporen aan me zien.
Dit is een stukje uit mijn beleven, waarvan ik voor mezelf al een paar weken aan het schrijven ben gegaan.
En hoop hiermee mezelf en alle anderen in tegen te komen.  

70 opmerkingen:

  1. Zucht...zucht.
    Ik las het verhaaltje en moest of ik wilde of niet denken aan "Het Zwanenmeer van Tjaikofski" [ http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwanenmeer ]
    Toen ik dit googlede werd ik met schrik bevangen, want de hoofdrolspeler van de prinses met de zwanenveer was... Siegfried.
    Was dit de reden dat jij Maria als sprookjeskoningin en levend op magie van het gesproken woord dat door de tijd zo verbastaard was - gelijk een verhaaltje in de kring aan het eind zo ver totaal verbastaard wordt - mij uitkoos om je sprookjes te "verzilveren"?

    Dat wij beide als borderliners in de wereld stonden en staan moge voor iedereen duidelijk zijn, maar dat je mij bewust/onbewust uitkoos om
    je sprookjes tot realiteit te maken...
    Haha... de vermeende wetenschapper en kamergeleerde.

    Laat mij voor een ieder hier zeggen dat ik nooit een woord van dat wat ik door dromen over ziel en zaligheid naar buiten had gebracht zonder de erkenning van Maria's herkenning van het weer tot leven brengen van die sprookjes.
    Achteraf bezien hadden we er beter aan gedaan de sprookjes stuk voor stuk in het licht van "Gods glimlach" aan het geduldig papier toe te vertrouwen.
    Ach ... "hadden me tadden me toeten".
    Misschien was God dan echt zijn lach verloren.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom nog effe terug, nadat ik van de schrik bekomen ben.
    Gvd en/of God verdoemmij!!
    Als ik toch geweten had dat Maria mij gebruikte voor verwezenlijking van haar sprookjes, dan ...
    Haha ... wat dan!!!
    Ik weet waarom Maria dit onderwerp opende: zij heeft na 15 jaar vechten tegen "mijn beter weten" eindelijk rust in haar donder gevonden.
    Natuurlijk gooit ze "haar kont nog bij tijden tegen de krib", maar toch heeft ze de lach teruggevonden na "door schade en schande" van de medische maffia te zijn verminkt tot de zwaan met één vleugel.
    Spreekwoorden zijn toch minstens zo veelzeggend als de sprookjes.

    Wat Maria "bezielde" met dit verhaal was eigenlijk de vraag aan een ieder "Hoe ga jij met het weten om" in de fase van de laatste ademtocht,die nu zo groot zo klein zijn "ontzieling" gaat naderen.
    [ http://www.wetenschap-eindtijd.com/intro_bewustzijn/collectief_en_Ik_bewustzijn/laatste_ademtocht/laatste_ademtocht.html ]
    Natuurlijk kunnen wij onze erflast niet verloochenen en zullen wij in de wereld niet veel anders kunnen doen dan dat wat onze "lastige erfenis" ons ingeeft.
    En aangezien lachen ons nog een beetje energie geeft, is dit voor velen nog het laatste redmiddel. We noemen dit niet voor niets "weglachen van de problemen".
    Zo schizofreen en/of tweeslachtig "als de stervende zwaan met één vleugel" zijn wij wel.
    Dit is het ultimate wat wij nog hebben en/of onszelf - en daarmee anderen - beliegen waar we bij staan.
    De vraag is dus eigenlijk "Hoe gaan jullie met "De zin van het leven voor kosmisch welzijn" echt om?

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry, kom nog terug met een algemene vraag.
    Waar komen volgens jullie de sprookjes vandaan , die tot op de dag nog zo levendig zijn gebleven en wat hebben zij ons te vertellen.
    Nu zijn de sprookjes het domein geworden voor kinderen, maar voor mij zijn het vergelijkingen en identiek aan "Bijbelse vertellingen", opdat gij het niet verstaan zou.
    En dan is natuurlijk de hamvraag "Wat zegt dit sprookje van de stervende zwaan ons dan"?

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van zwanenvleugel,

    Haha hehe dat was weer even schrikken Siegfried hoe het lot in het zwanenmeer van Tjaikovski opnieuw een grap met ons uithaalt.
    Ook gek hoe de muziek van Tsjaikovski mijn lievelingsmuziek was toen ik door de klassiekers heen dwaalde. Maar het verhaal van het zwanenmeer wist ik niet.
    Het bijzondere van de zwaan is dat ze kiezen voor het leven en dat een zwaan als zijn maatje sterft wegkwijnt en een plekje zoekt om dood te gaan.
    Dat de zwanenprinses odile zich opoffert voor de prins Siegfried schrik ik eigenlijk ook wel van. Maar dat die haha domme prins Siegfried het verschil niet ziet tussen de witte en de zwarte zwaan.....
    Veel sprookjes gaan erover hoe een schone jongeling zich laat strikken door het kwade die hun met alle geweld van de liefde die hun riep verwijdert. Hoe ze daar niet voor vechten omdat het niet eens in hun opkomt. Hoe daarin het lieflijke met allesontberende doorzettingskracht van het barende of leven gevende van het vrouwelijke het tij kan keren.

    Wat zegt het sprookje van de stervende zwaan ons....
    Zoiets als... dat we trouw zijn als mensheid aan de kosmos en dat we bereid zijn daarvoor te sterven....?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. What can I say to the women ,die haar kroost behangt met brandnetels opdat zij gesterkt het leven in kunnen leven.
    Zucht...zucht
    Is het niet het verhaal van "de nacht"schade" vrouw die de macht over de man heeft en de geschiedenis in bed bepaald, nadat zij in het Paradijs te trots was om het levenselicter "de moederkoek" op te eten?
    Ik zocht de betekenis van Odile op en dit betekent "rijk" en/of machtig.
    En dan schrijf je ... de zwanenprinses Odile zich opoffert voor de prins Siegfried?
    Bent gij daarmee de witte of de zwarte zwaan?
    Is dit niet de omkering van de werkelijkheid?
    Dan tot overmaat van ramp vertel je ons als "sprookjeskoningin" dat veel sprookjes gaan hoe schone jongelingen worden gestrikt worden gestrikt door het kwade, die hun met alle geweld van liefde die hun riep verwijdert?
    Is er niet de gezegde "de vrouw schreef de geschiedenis in bed" en/of zij was het die koningen deed vechten voor haar veiligheid?
    Is dit niet ook de omkering van de realiteit?

    Wat zeggen de sprookjes ons en waar vinden zij hun oorsprong?
    Waarom zijn vele sprookjes gerelateerd aan dieren?
    De Bijbel spreekt niet voor niets van het "mens-beest getal 666".
    Max Dendermonde schreef niet voor niets zijn bestseller "Als de mensen beesten waren".
    Maar als men weet...
    Zucht...zucht...
    De monniken werden niet voor niets massaal vermoord omdat zij kijkend in het "Al wat is" de realiteit van het leven zagen en concludeerden dat de mensen beesten waren, die met hun machtsvertoon de wereld tot een sprinkhanenplaag zou doen veranderen, die de aarde zou leegvreten.
    Zij werden vermoord door hen die rijk en machtig waren.wand,
    En wat kwam er voor in de plaats...
    Het spiegelbeeld en verwoordt in sprookjes over God en de Duivel.
    Dit leidde tot "spiegeltje spiegeltje aan de wie is het mooiste in het land".
    Zo ongeveer zie ik de mensevolutie als zijnde een spel van macht en onmacht en/of leiders en lijders en/of heersers en onderdanen en/of "hoge bomen" en het addergebroed.
    De machtshebbers noemden zich niet voor niets "afgezanten van God'.
    Natuurlijk leidde dit spiegelbeeld tot magische sprookjes over ons bestaan.
    En...
    Om eerlijk te zijn...
    Hadden wij het anders volgehouden tot het bittere einde?
    En... de erflast deed vervolgens de rest voor "de mongool mens, die geboren was met een hersendefect", maar voor de rest zich als beesten gedroeg.

    Mag ik het hierbij effe laten, want de nacht had weer veel gegeven dat ik -levend in de gelukzaligheid van het einde - als een dief in de nacht kreeg.
    Misschien vind ik nog de kracht om dit aan het geduldig papier toe te vertrouwen, maar vooreerst knort de maag van de hongerige wolf en ruik het spiegeleitje al wat ooit een kippetje zou worden.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van Maria,

    In het sprookje van de zeven zwanen is het "de stiefmoeder" die een betovering over de zeven broers uitspreekt waardoor deze in de dag in zwanen veranderen. Hun enige zusje die de jongste van het stel was ging op zoek hoe ze haar broers kon redden omdat de vader zo verdrietig was geworden.
    Ook dit is een steeds terugkerend thema in de stukjes nagelaten vertellingen die bijzonder genoeg in alle culturen eenzelfde variant kennen. De boze stiefmoeder, de sneeuwkoningin, de heks enz. Waarbij voor mij opvallend was hoe goed en kwaad een geheel waren zoals bijv. hoe de Baba Jaga uit de Russische sprookjes een vernietigende heks werd als iemand met "kwade" of egoistische gedachten bij haar aanklopte en haar magische speeltjes uitdeelde als iemand vol "onschuldig vertrouwen" haar om raad vroeg.

    Misschien is het vreemd, maar de zin "de vrouw schrijft de geschiedenis in bed".... zegt me helemaal niets. Steeds opnieuw hoor ik verschillende zinnen terugkomen... ik kijk ernaar, zoek en stoei ermee... en probeer "het mannenbeleven" daarin te ontdekken... Wat me niet lukt.
    Ik vind het heel bijzonder hoe het "man-vrouw probleem" gegroeid is tot hoe we wereldwijd in de tijd van nu beleven. Ook hoe dit bijzondere probleem onbespreekbaar lijkt te zijn doordat beiden zo vol [zonder ledigheid] in kwetsbare emoties beleven dat beiden daarin al struikelen als hierin naar een of ander begin wordt gezocht.

    Hoe de zwanenprinses Odile zich opoffert voor de prins Siegfried, heb ik van internet toen ik zocht naar een verhaal over "de stervende zwaan".
    Haha Siegfried, ben ik de witte of de zwarte zwaan ....?
    Keer ik de werkelijkheid om....?
    Ik ben niet degene die de sprookjes heeft geschreven of zelfs maar bedacht... Wel voerde het me van jongsafaan door alle culturen en gewoontes over de hele wereld mee; door het onbegrijpelijke menszijn met al haar eigenschappen; door de wereld van de kosmos in hoe er altijd een stem was vanuit het niets die een pad liet zien als verdriet en wanhoop nabij waren.
    Magie bestaat voor mij op eenzelfde manier als mensenrealiteit.
    Ook dit is geen verzinsel of hersenspinsel, door alle culturen heen spelen mensen met magie.
    En vind het heel bijzonder hoe magie, het magische of het zogenaamde ongeziene voortkomt uit de zwakte van het menszijn en zie het ook hoe deze zwakte tegelijkertijd een menseigenschap is die min of meer het egootje bij tijden een halt kan toeroepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha Maria,
    Als het inhoudelijk om sprookjes gaat kan ik absoluut geen weerwoord geven.
    Maar één ding weet ik zeker.
    Het is voor mij ahw. een surrogaat-bijbel, geschreven in vergelijkingen opdat wij het niet verstaan.
    Ik schreef dat de monniken dit waarschijnlijk zelf niet in de wereld hadden gebracht, want het waren de echte zoekers naar waarom het elke keer mis was gegaan en ons steeds dieper in de problemen deed geraken.
    Maar zoals het altijd in de geschiedenis is gegaan probeert de "leidende macht" hiervan te profiteren.
    De Kerk staat natuurlijk bovenaan het lijstje.

    Maar goed.
    Mijn beeld staat wel zo ongeveer haaks op de jouwe en zullen met spanning wachten totdat er reagluurders en ook reagluusters hun stem laten horen.

    Belangrijk is het natuurlijk niet, want we hebben het eind goed al goed toch gehaald.
    En wat die culturen betreft...
    Zij namen het sprookje des leven toch als erflast van elkaar over?

    Siegfried,

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoe en waarom weet ik niet, maar Googel speelt het altijd weer klaar om mij niet in te laten loggen...haha, weten ze dat ik onzin uitkraam of is dit nu magie ?

    2012...het jaar van de Maya's zoals dat nu al zo leuk te pas en te onpas wordt gebruikt.( m.a.w. we geven gewoon de schuld aan de Maya's)

    Er zijn een aantal zaken die mij opvallen...ik zal met mezelf beginnen, dat is het moeilijkst.

    Voor mezelf heb ik het gevoel dat het stukje weten dat ik kreeg me steeds verder de schellen van de ogen afdoet...alsof het via totale duisternis, naar schemer en zo steeds verder duidelijker wordt.
    Dat vind ik op zich al raar, dat dat heel langzaam, sprongsgewijs gaat ( zoals alles dus)

    Zo'n beetje als een ui, waarin laagje voor laagje worden afgepeld en je eigenlijk steeds meer de tranen in de ogen krijgt...maar daarna wel duidelijker ziet...

    Veel mensen pinnen me nu al vast op 21-12-2012, zo van: En, dit jaar gaat het gebeuren he !!?

    Omdat ze me wel eens iets hebben zeggen over de Maya's...
    En als ik nu zeg dat er op die datum niets specifieks zal gebeuren maar dat gebeuren al lang bezig is, kijkt men mij met grote ogen aan...ik vind het zo raar allemaal, alsof ik nu gepakt word op beweringen of uitlatingen van een jaar geleden.

    Verder valt het mij op in mijn directe omgeving dat mensen nu plannen maken voor 2013..alsof men dit jaar wil overslaan of zoiets.

    Een ander raar iets wat zich aan het ontwikkelen is en waar ik schijnbaar geen controle over heb en waar ik eerst bang voor was, is om mensen met het levenswerk van Siegfried kennis te laten maken, daar lijk ik nu steeds minder last van lijk te hebben..ik heb ook geen idee of dat nog ergens naartoe gaat of niet, of dat het gewoon voor mij nodig is om in te laten zien dat niemand iets wil weten...

    Voor mezelf is 2012 het jaar dat allereerst Pasen een grote rol gaat spelen...verder durf ik eigenlijk nog niet te kijken.
    Ik kan wel allerhande scenario's gaan bedenken, maar dat heeft toch weinig zin...

    Dan de sprookjes...ik ben te dom om alle waarheden erin naar boven te halen...maar ik weet ergens zeker dat in al die authentieke sprookjes inderdaad het verhaal van het leven word verteld.
    Maar als dit erflastig word doorgegeven, dan verbastaard het ook, zoals met alles zeg maar, daarom is het waarschijnlijk ook lastig als waarheid te lezen voor veel mensen...hetzelfde met magie...voor mij is het niets anders dan dat de mens de onzichtbare krachten die aan het werk zijn, wil beheersen...en aangezien we niet GOD zelver zijn, maar slechts zijn evenbeeld, zal ons dat niet lukken.

    Ook al zegt men van veel geheime groeperingen dat ze dat wel kunnen...het onbegrepene wordt al snel voor magie aangezien.

    Ik heb vroeger best veel sprookjes gelezen, maar kan niet echt zeggen dat er 1 boven uitsteekt of echt is blijven hangen...
    Voor mij zijn de sprookjes lastiger te lezen omdat er voor mijn gevoel meer tegenstrijdigheden en verzinsels inzitten dan in bijv de Bijbel.(pratende dieren bijvoorbeeld, ik heb nooit gesnapt hoe het kon dat dieren opeens die menselijke eigenschappen kregen...)

    Daar staat wel tegenover dat sprookjes warmer en liever zijn aangekleed.

    Armand

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van Maria,

    Armand, het gaat mij niet zozeer om de sprookjes...
    Het is alleen dat voor mij sprookjes en alle oude verhalen van mond op mond doorgegeven, zoals de lange winteravonden gevuld werden met verhalen over het leven, één geheel werden met de verhalen uit Siegfrieds voorouders.
    Het zien [als voorbeeld] van de twee oeroude monniken waar Siegfried in veranderde, tevoorschijn komend uit een stoffig verweg verleden... daar schrok ik wel even van. Niet van het zien zelf, maar het is altijd weer indrukwekkend om het mee te maken. Maar ik schrok wel dat iemand iets tegen me zei die nu helemaal niet meer leefde. Ik werd "gedwongen" om te luisteren, niet omdat ik gedwongen werd, maar... hoe zal ik het zeggen... het voelde als grote onzin als ik iets terug zou zeggen vanuit de tijd van nu.
    Deze twee waren meer indrukwekkend dan de anderen die passeerden, omdat ze zo "stoffig" waren, zo heel erg ver terug vanuit de diepe duisternis vanuit de oudheid. En ik durfde [terwijl durven ook al weer niet het goede woord is] het Siegfried niet te vertellen op het moment zelf omdat ik geen idee had hoe Siegfried en die oeroude persoonlijkheid in elkaar zaten en wie wie nu was. Deze twee waren kleiner van gestalte dan Siegfried zelf, magerder en met bruine "todden" leek het wel. En... de oudheid of het vergane vulde de hele plek waar het gebeurde. Zelfs een of andere onbekende reuk vervulde me helemaal. Een reuk van stoffigheid waarin vanalles tot leven kwam wat hier in het nu helemaal niet op dezelfde manier ruikt.
    Er zat een hele tijd tussen die twee verschijningen en hoewel deze in uiterlijkheid op elkaar leken waren ze een andere persoonlijkheid.
    Wat is magie...? Valt dit onder magie?
    Misschien dat magie alleen energie zien of voelen of zelfs ruiken is...?
    Voor mij is het overal, waar ik in mijn jarenlange leventje een grote onontgonnen en verwarrende strijd mee leverde in wat is echt en wat is onecht, en wat is van mij en wat is van de ander en bijv. waarom kan ik vanalles oproepen wat er niet is enz.
    En daar ben ik een beetje uitgekomen en dat voelt heel fijn omdat het in mij nu veel rustiger voelt door zoals ook jij dat ook noemt, iets te mogen weten van al het wat hoe en waarom.
    Het magische jaar 2012 is realiteit geworden. Het gaf me eerst een schok van "Jeetje, het is zover... en wat nu... hoe verder of om te gaan met het reststukje leven...".
    En daarna... voelt het voor mij dat ik mijn onechte maskers in de prullebak mag gooien om mezelf en alle anderen daarin tegen wil komen. En daarmee het leventje wat we nu leven en misschien wel om alle bagage die we daarin meekregen uit te pakken. Het maakt niet uit welke bagage. Alles is daarin toch levensbagage en ervaring in het klein dichtbij, zoals het in het groot in de wereld zich afspeelt?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Maria,

    Ik snap waar je vandaan komt, en wat je bedoelt, maar ikzelf heb die ervaring van dichtbij zoals bij jou natuurlijk niet.
    Ik heb het nog nooit zo echt mogen meemaken, die magische energie voelen zien of ruiken...

    Misschien dat ik daarom ook de uitleg over dromen zo bijzonder vond, daar had ik vroeger wel veel over gelezen, maar zoals al eerder vermeld beleef ik die nu niet meer, of ik kan ze me niet meer herinneren...dromen zijn voor mij het toonbeeld van wat we magie noemen daar niemand er echt de vinger op kan leggen ( uitzonderingen daargelaten) dat is wat ik echt het schemergebied noem.

    Wat dat aangaat waren voor mij al de verhalen van Siegfried een soort van kader/raster of sleutel...waar alle andere reeds onderzochte puzzlestukjes beetje bij beetje invielen...ik had dus al heel veel gezocht in van alles naar antwoorden op vragen die ik nog helemaal niet kon verzinnen...en des te duidelijker het verhaal werd, des te meer ik weer ging lezen in reeds besnuffeld materiaal en zo kreeg alles langzaamaan een plaats in het geheel...daar ben ik overigens nog lang niet uit, misschien is het dat zoeken ook wel een beetje wat bij mij de drijfveer is, zoeken is eigenlijk niet het juiste woord, op waarde schatten is het eigenlijk meer.

    Maar onderwijl geeft dat me wel een hoop rust of eigenlijk meer een gevoel van, het moet allemaal niet meer zo, en vreemd genoeg probeer ik onderwijl toch nog mee te draaien en te functioneren in de vooruitstrevende maatschappij, maar zonder een verlangen naar hoger klimmen op de maatschappelijke ladder, omdat ik ondertussen weet dat hoge bomen veel wind vangen en uiteindelijk dieper vallen...en natuurlijk ben ik ondertussen geen haar beter aangezien ik de schijn hoog houd, maar dat heb ik niet van een vreemde...haha..ook al ken ik mijn verre voorouders niet persoonlijk.

    2012 draagt voor mij eigenlijk alle emoties in zich die ik maar zou kunnen bedenken, van doodsangst via spanning naar een kinderlijke nieuwsgierigheid naar de onbekende doch zwart omrande toekomst...ik zie het de laatste tijd steeds vaker als een boek waar ik het einde al van ken, maar niet weet hoe we daar naar toe gaan, en iedere dag is een pagina en geen enkele pagina is hetzelfde ook al lijkt het soms zo...wat dat aangaat leef ik nu meer dan vroeger...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Maria en Armand,
    Kennen jullie de gezegde "Wie goed doet goed ontmoet" en de bekende uitspraak die je overal in de sprookjes terugvindt "Het kwaad moet vernietigd worden".
    Dat is nu precies de magie, want het goed en het kwaad zijn in het weten precies de spiegel van het denken.
    Dat is m.i. de basis van de magie in de sprookjes.

    Toen ik "verketterd tot monddode werd" en totaal niets snapte van het waarom, ging ik geleidelijk steeds meer omkeren in mijn beleven en het vervolgens proberen te beleven.
    Maar het zat er natuurlijk wel al, want de eerste grote aanval op mijn egojasje was natuurlijk het verschijnen van mijn grootvader.

    Maar natuurlijk wordt je werelds verketterd als je in de omkering zegt wat je ziet. En dat gebeurde dan ook massaal waardoor je echt wordt afgemaakt.
    That's about my life during 40 years.
    Haha zucht

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wie goed doet goed ontmoet...de eerste vraag die bij me op komt is gelijk:

    Goed en kwaad zijn onze bedenksels, om aan te geven wat goed voor ons is en wat niet...onze overlevingsdrift zeg maar.

    Is goed wat algemeen door de mensheid word aangenomen als zijnde goed ?

    In dat geval deed je inderdaad geen goed en kreeg je het kwaad...misschien nog zwak uitgedrukt.

    Dan is de schijn hooghouden, liegen dus, algemeen goed en de waarheid slecht net zolang totdat we onszelf (het kwaad)vernietigd hebben, pas dan zal er dus weer plaatst zijn voor de waarheid...en de silencio zijn intrede doen...of ben ik nu aan het filosoferen ?

    Nu heb ik het kwaad wel altijd heel interessant gevonden, niet dat ikzelf zoveel maatschappelijke wetten overtreed maar meer de drang inderdaad naar het duistere dat in alles verscholen schijnt te liggen, mijn interesses in het occulte en ook de zware metalen muziek hebben me altijd dicht bij dat gebracht wat mensen nu het kwaad zouden noemen..ik liep vroeger ook met pentagrammen om mijn nek en omgedraaide kruizen rond en haha duivels op mijn shirt, ik weet dat veel mensen dat toen en ook nu nog als een soort van ketterij zien, heulen met het kwaad.

    Ik weet ook dat het een soort van trappen naar de maatschappij was van mij, wat dat aangaat was het met mijn achternaam natuurlijk voorbestemd om op de duivelse verhalen van het offerlam zelver terecht te komen en te veroberen..zonder dat ik wist wat ik at.

    En je weet ik ben nogal een kieskeurige eter geworden door mijn verworvenheid, maar die verhalen smaken nog altijd naar meer.

    1 regel waar ik nog steeds mee stoei die vaker voorkomt in de Bijbel:

    "Wie de verklaring van deze woorden zal vinden, zal de dood niet smaken."

    Betekent dit dat als men de woorden op waarde kan schatten, dan alle illusies rondom de dood verdwenen zijn en daarmee dus ook het verlangen naar het hiernamaals dat we met zijn allen creerden ?

    Ik kan die regel zo moeilijk plaatsen, dat ligt aan mij, ik denk nog vaak te moeilijk.

    Armand

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Aai...aai ... aai... Armandus, die de heilige geest met de paplepel ingegeven kreeg en nu in de omkeringsfase zit.
    Je kent toch "de medaille van drie kanten"?
    Wat wij als goed beoordelen is toch slechts ons eigen beleven van "beter" en slecht voor de ander: een overwinning dus?
    En voor visa versa geldt hetzelfde.
    Maar wat ik probeerde te zeggen dat door iets om te keren en er lang genoeg naar te kijken verandert toch het beeld?
    De grap van dit alles is dat als je alleen zegt dat je het vermeende goede van de ander keihard omkeert wordt het oorlog in de keet.
    I know this situation very well!!!
    Maar doe je dit voor jezelf dan kan je er mee vechten totdat je het midden erin ziet en... heb je geen mening meer.
    En... heb je geen mening dan wordt je voor imbiciel uitgemaakt.
    Zeker als het bijvoorbeeld om oorlog gaat.
    Ik moet er niet aan denken dat wij geen oorlogen zouden kennen, want dan had de mensenplaag al lang tot zelfoplossing geleid.
    En als we "gelijkheid voor iedereen" hadden nagestreefd...
    Hadden we dan niet blijven steken in een fase van pijl en boog?

    En dan Bijbeltekst.
    Ken je Bijbelse waarheid niet "Zalig zijn de armen van geest"?
    Het is toch net een sprookje?
    Als je een verklaring voor de Bijbel vindt kom je toch nooit in het hemels paradijs"?
    Is het niet hetzelfde als dat wetenschappers roepen "Voor alles is een oplossing als men weet"?
    En om die laatste illusie te laten leven staat er toch geschreven "Zoekt en gij zult vinden"?

    Misschien snap je nu ook waarom ik dit omkeerde en met het boekje "de illusies van God en wetenschap" kwam.
    En dan snap je ook dat ik het sprookje kapot maakte en dus door het leven moest gaan als "imbi".
    Gelukkiger werd ik er zeker niet van.

    Dat je in deze omkeringsfase nu een voorliefde hebt is dus begrijpelijk. haha
    En je kieskeurigheid...
    Is dat niet meer dan een bikkelhard ego?
    En niet alleen eten, maar ook nog eens trappen tegen de maatschappij???
    Lijkt me dood vermoeiend, want je verliest altijd van "hoge bomen"..

    Sorry...
    Ik wil niet lullig doen, maar je liet me geen keus.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van Maria,

    Even zoeken of er nog een andere haha toverbal kan gaan rollen... want dat lullige balletje van jou Siegfried, rolt zomaar een rioolputje in...
    Voor mij ziet het er best grappig uit Armand, hoe je het zwarte ging uitdagen na de opgedrongen heilige rit.
    Zoals de dood als een draadje door mijn leven ging omdat mijn oma daarna op zoek was. Zo maakte ze een afspraak met haar jonge dochter die mijn moeder werd dat als er iets was na de dood ze beslist en zeker een manier zou vinden om het haar te komen vertellen. Haha mijn oma was ook een rammetje.
    Ze kwam niet en mijn moeder zei me er is niets na de dood.
    Wat ik niet leuk vond van mijn oma was, toen ze dood ging in een droom bij me langs kwam dat ik mijn moeder iets moest vertellen voordat zij dood zou gaan. Ik begreep van geen kanten wat oma me in die droom vertelde. En het voelde al die jaren als een grote last omdat ik overal bleef zoeken en niet wist waar ik moest zoeken tot mijn moeder stierf.
    En ja, het verhaal van Siegfried weten we waarom hij deze weg en haha ook nog met z'n allen tegelijk ging lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haha Maria,
    Natuurlijk ken ik je story.
    Maar nu weet je als geen ander dat de geest van de dood niet bestaat, doch slechts een gedaanteverandering onderging totdat de stamboom afsterft.
    Dat maakt ook dat we steeds hoger "vallen" in de boom der "wijsheid".
    En keer op keer tot in oneindigheid laten de kinderen hun ouderlijke stamboom de spiegel zien, maar de opvoeding dwingt de kinderen om te luisteren wat goed voor ze is tot oorlog de lucht klaart.
    Het ouder/kind verhaal dat nu in de omkeringsfase lijkt te zijn vervallen en waar de kinderen nu de spil van het gezin zijn geworden.
    Bijzonder is het allemaal wel.
    Natuurlijk dat jij Armand nu de duivelse verhalen vereert na in een "heilig boontjes-huis" te zijn opgevoed.
    Maar de waarheid die berusting heet zit wel op de rand van het "spiegeltje aan de wand" en is "de schoonste in het land".

    Ik kan dit gemakkelijk zeggen en lijkt misschien verdomd arrogant, maar door schade en schande ben ik wel "HEEL LANGZAAM" veranderd.
    Als ik terugkijk naar mijn leven kan ik slechts zuchten en steunen over hoe groot mijn strijd is geweest.
    En waarom?
    Wat heb ik ermee bereikt?
    Maar ik moet toegeven dat als er geen koppige ram/dram op mijn pad was gekomen, dan had ik nu niet en waarschijnlijk nooit niet één letter op papier meer gezet.
    Dus ...
    Ik heb dan vaak in zuiverheid van het woord gezegd dat EMOTIE gelijk staat met de dood, maar zonder emotie van Maria was ik niet gedwongen om te zoeken naar "hoe vertel ik het mijn ouders".
    En dit vertellen aan mijn ouders en kinderen lukte me ook nog niet voor één meter. Het tegendeel is de wereldse waarheid.
    Haha...
    Het leven is toch te bizar voor leven?

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ben je er nog steeds niet achter, Siegfried? Al je kennen en weten slaat niet op de wereld, op iets buiten jou, maar op jou zelf. De zin van het leven is niet meer dan denkbeeldige verlossing van de eenzaamheid.

    Groetjes,
    Eduard

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Beste Eduard,
    Dank voor Uw magische woorden.
    Mag ik U vragen of U de "verlichte geest" bent ,die mij al vaker probeerde de weg naar Hamelen te wijzen?
    Helaas hebt U zo weinig over U zelf bloot gegeven dat ik Uw grootsheid op internet zocht.
    Bent U dit http://www.myspace.com/145763559 in hoog eigen persoon?
    Dan kan ik U één ding zeggen.
    Ik ben met stomheid geslagen.

    Uw dienaar Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Beste,

    Hier een bijdrage van een reaguurder
    Ik denk zelf dat het stilletjes voorbij kabbelt; dat er weer legio artikelen komen met herberekeningen over de data 21-12-2012

    De KI energie daar zou ik meer over willen weten wat je daar mee kunt in het reststukje leven
    Het gaat toch om de yin-yang balans zowel in jezelf en in de kosmos
    De invalshoeken die beschreven worden dragen hier zeker aan bij, zoals Siegfried zegt gaat het precies zo als het moet

    Gr Eric

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beste Eric,
    Natuurlijk hopen we allemaal stilletjes dat mijn reconstructie over het "ooit gewetene" niet uitkomt.
    ik had het zelf al verplaatst naar 24-12-2012 [haha] en dat vanwege de gefingeerde geboortedatum van onze voorman "JeSuis".
    Maar ik vrees...
    Hoe denk jij dat we de tot op het bot verkankerde economie kunnen redden?
    Hoe denk jij dat we de sprinkhanenplaag die de mensheid heet kunnen attaqueren?
    Hoe ik er ook naar kijk, zie ik alleen dat ieder voor zich en God voor ons allen bezig is en de geopolitieke spanningen nemen nu echt met de dag toe.
    Toen ik in 1981 door Vadertje Staat werd aangerand vanwege mijn lezing "Cancer, it's like economy" had ik zelf nog de illusie dat het gezwel van het Westen nog wel chirurgisch verwijderd kon worden.
    Maar het tegendeel gebeurde.
    Ik werd chirurgisch uitgesneden.
    Nu moet ik er om lachen en huilen tegelijkertijd.
    Ben benieuwd naar je oplossing of is het slechts hoop wat je hebt?


    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Siegfried,

      Het redden van de economie lukt niet maar hoeft ook niet, (we hebben toch zeer veel "beschavingen" gehad op aarde )het komt en het gaat, blijkbaar is het nog steeds dat corruptie regeert en het systeem is na de ontkoppeling van de goudstandaard verkankert en zal blijken of het terminaal is. Echter al blijft het hart kloppen (huidige macht blijft regeren ) zal dit hart getransplanteerd worden in een nieuw lichaam/systeem waardoor de burgerluitjes op het systeem blijven kankeren maar vervolgens zich weer snel druk maken over de nieuwste mobieltjes en andere spelen, de cultuur waar wij inzitten slapen en lopen het graf in.. het financiele systeem is een veilige constante geweest waar (bijna)niemand zich om bekommerde in de wederopbouw "als het kalf verdronken is"
      De balans komt uit een andere hoek, de banken/landen gaan uiteindelijk failliet of geheel genationaliseerd, met de nodige theatrale tranen van de beleidsmakers.

      Het tackelen van de mensenplaag is misschien noodzaak vanuit het huidige denkbeeld en ik ben het 100% met je eens dat de spanningen met de dag toenemen, de mensheid is ook verkankerd tot op het bot, maar in KI zit de oplossing denk ik, tegen stress en tegen de overstressing, alle cycli zijn elkaars gelijken
      maar mijn punt is het volgende:
      De astrologische klok tikt waardoor de evolutie volgt en we nu in een andere aioon komen die dit hele spellement veroorzaakt door energetische bewegingen, "die men evolutie noemt", dan is de waarheid niet zo rauw.
      Maar moeten wij ons aanpassen om voorruit te komen-overleven. Is dit hoop? in mijn ogen niet maar "just natural" survival of the fittest..
      Ik wil er nu geen ellenlang verhaal van maken maar zie uit naar je reactie.
      PS jou prive verhaal is niet het minste en wil mijn respect uitspreken voor het volharden hierin en de tijd die je erin stopt.
      Volgens mijn interpretatie schrijf je zeer realistisch, maar ik zelf streef geen oplossing na omdat mijn overtuiging is dat in balans zoeken de oplossing ligt maar het kan ook "negatief" dat de hel op aarde los breekt en oorlog de lucht klaart, ( de oorlog is mi al volop bezig maar ieder mens heeft ook zijn innerlijke oorlog nl )

      (dus) het is niets magisch het is gewoon de harde wereld waarin we leven.
      Ik ben niet zo belezen in de bijbel maar ik kan me goed voorstellen dat er ergens een versleuteling in zit dat het paradijs niet aangedragen wordt maar je hier zelf voor moet zorgen. Maar vergeet niet te/de zorgen voor je buurman en de morgen.. haha

      gr Eric

      Verwijderen
    2. beste Eric,
      Ik snap niet zo goed waar je naar toe wilt?
      De hele evolutie is een proces van energie-toename: van koudbloedig via warmbloedig tot heethoofd mens.
      Steeds meer vuur ging hij maken en iedere nieuwe "evolutie-sprong" ging vooraf of tezelfdertijd met een knal [ oorlog noemen we dat]
      Steeds groter werden de oorlogen na een episode van verkankering van lichaam en geest.
      Die verkankering is als kanker geen vijand maar een overlevingsdrift en ontstaat door een genetisch defect als gevolg van een opeenstapeling van erflast.
      Toevallig dat ik enkele dagen geleden op TV hoorde dat Bayer daar onderzoek naar aan het doen is.
      Dit is ook de onrust die ons zo vechtlustig maakt.
      Hoe het kan dat die ziekte-cyclus tijdens de wisseling der sterretijden steeds weer opnieuw begint weet ik echt niet.

      Dan heb je het over "survival of the fittest'.
      Wie is the fittest volgens jou?
      In mijn ogen is het degene die zich niet bewapent en/of anders gezegd "wij worden steeds zwakker".
      Een goed voorbeeld hiervan is dat we alle pigment verloren zijn en/of -zoals de Indianen ons noemen - de blanke man, die het natuurlijke leven niet meer aan kan.
      Dit alles duidt al op eindigheid van die evolutie.
      Bomen groeien nu eenmaal niet tot de hemel.

      Dit alles is ooit tot in de perfectie in kaart gebracht en toen ontstonden ook de namen van de sterretijden.
      De bijbel is - althans voor mij - een guide-line of een hulpje voor deze sterretijdfase [ Vissen], zoals de Koran die voor de het sterrebeeld Stier was.

      Siegfried.

      Verwijderen
  20. Van Maria,

    Energie en magie...
    En toch... is en blijft er iets "vreemds of geheimzinnigs" gaande...
    Een energiespel waarin vanalles gebeurd en alle voelsprieten in ons allert zijn. Waarin tegelijkertijd een supersnel all-round zoeken in onszelf rondwaard, met daarin ook nog eens ons gestelde doel in de situatie.
    Voorbeelden te over en ga er eentje proberen vorm te geven.
    Een gebeurtenis die me al een tijdje bezighoudt en uitdaagt...

    Vanaf de eerste dag dat ik hier woon kom ik "de boze vrouw" tegen.
    Haar huisje staat op de hoek van het parkje waar het bos begint.
    Niets vermoedend liep ik met mijn dansende hond de vrijheid van het bos binnen.
    Een krijsende stem die het warme ochtendzonnetje ter plekke deed bevriezen waar de ijspegels van afdropen schoot als een gemistte pijl op me af.
    "Héb je geen riem bij je! Doe je hond vast!"
    Geamuseerd, verbaasd en verontwaardigd keek ik rond. Nee, ik had geen riem bij me. Die vrolijke dansende nar van me had nog niet aan een touwtje gelopen. Ze liep op me toe, want ja ik stond voor de ingang van haar huisje. Nieuwsgierig keek ik naar haar en haar hond die ineens alsof de goden een ijspegel op z'n kop hadden laten vallen, driftig mee ging krijsen.
    Welkom in Bergen Limburg.
    Mijn hond en ik keken elkaar aan, haalden onze schouders op en het warme zonnetje schudde de restjes druipende ijspegels van zich af.
    Een voorval zoals zo vaak in het leven zomaar kan gebeuren... dacht ik.
    Tot op de dag van vandaag begon zich een energiespel af te spelen waarin het voor de dag getoverde rollenspel als we een schouwburg hadden gehuurd er goed goud geld van had kunnen maken. Maar we bleken beiden niet ambitieus genoeg om egoisme om te zetten in de door de mens zo begeerde pegels.
    Daar tussendoor spelend... kwam onze vrolijke hondedwarrel zoals zo hond zo baas het "bergjemaar voor Limburg" tegen.
    Vastzittende honden, uitvallende honden, vechtende honden... wat een heerlijke vrijheid.
    Na drie keer aangevallen te zijn met net zo'n verbazende nieuwsgierige blik in haar ogen... besloten we om terug te gaan blaffen. En zo besloten we samen, poot en hand in elkaar slaand, onze veroverende strijdkreet te laten horen.
    Tot we op een avond bij elkaar zaten en elkaar in de ogen kijkend afwogen: We gaan óf samen er een slagveld van maken óf ons terrug trekken.
    Hond en ik bekenden elkaar: Ik ben eigenlijk bang en wil eigenlijk niet vechten... en waren het er beiden heldhaftig over eens "Als het moet ben ik bereid om te doden".
    We gaven elkaar overtuigend hand en poot en vol vertrouwen van ons eigen gelijk dansten we vrolijk de nieuwe dag tegemoet.
    Maar... zoals het leven is... pakte het anders uit.

    Wordt vervolgt

    BeantwoordenVerwijderen
  21. vervolg "de boze vrouw en ik"

    De buitensituatie bleef de buitensituatie en we werden verdrietig boos op elkaar en samenwerking werd puinhoop.
    Mijn hondje keek me iedere keer met haar grote vragende ogen aan: Vrouwtje waarom kunnen we niet meer vrolijk dansen? En vrouwtje, als je zo bang wordt dan moet ik wel gaan vechten want ik wordt zo bang van je angstig zijn.
    Angst gierde door me heen als ik boze vrouw tegen kwam en nu gierde ook al de angst door me heen als we vreemde honden tegenkwamen waarvan mijn dappere feestheld ze bij voorbaat wel even uit wilde schakelen omdat ze zo graag samen met me wilde dansen.
    Pas toen draaide ik een knop om en keek naar mijn eigen boze vrouw en vroeg haar wat ze wilde.
    Ik had haar weggeduwd en deed net of ze niet bestond. Soms kon ik haar sussen of gewoon negeren, maar ze bleek niet opzij te willen gaan en bleef me angst aanjagen. Ze kwam gewoon tevoorschijn op momenten dat ik er niet op bedacht was.
    Ik sloot vriendschap met mijn boze vrouw en nu gaan we hand in hand de "boze vrouw situatie" in de wereld tegemoet.
    Vanmorgen kwam ik mijn schat van een boze buurvrouw weer tegen.
    Alle voelsprieten van beiden stonden uit en er was een grote bewegende energiegolf zonder woorden gaande.
    Het all-round zoeken in mezelf was nu geen zoeken maar een pijsnel vanzelfsprekend uitkiezen van "dit wel, dit niet". Vanuit het doel dat tot rust was gekomen en... mijn eigen boze vrouw en ik keken elkaar lachend aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Maria,
    How to react?
    Het probleem is overal te zien.
    Het is niet voor niets dat van Confusius werd gezegd dat hij degene was die "leefregels" en/of gedragcodes in het leven riep om de saamhorigheid van mensen zo lang mogelijk in stand te houden.
    Het is niet voor niets dat het wetboek van stafrecht de laatste decennia vertienvoudigd is en dat er nu zo veel zijn dat niemand nog weet waar de weg feitelijk loopt.
    Hoe zwakker de mens -door erflast - wordt des te meer regeltjes er komen, totdat we geen stap meer kunnen verzetten.
    En dan komt de anarchie en/of de weerstand tegen "het prikkeldraad" voor de slaven tot uitbarsting.
    En zij die "in die systeemdictatuur" hun veiligheid denken gevonden te hebben eisen van anderen om die regels te handhaven.
    Die boze vrouw in kwestie staat voor de klas en krijst de hele dag om het zooitje ongeregeld stil te houden. Dat is haar tweede natuur.

    Natuurlijk is het waanzin dat de hond nu ook zijn vrijheid kwijt is.
    Maar is het normaal dat we voor een rood stoplicht wachten als er helemaal geen verkeer is?
    Zo kan ik wel duizend voorbeelden aanhalen.
    Je kan daar wel tegen vechten, maar - net zoals doorrijden door het rode stoplicht - wordt het spel van regels overschreden en trek je dus altijd aan het kortste eind.
    Je kan het ook negeren, maar wettelijk zal je dan ook de dupe zijn.
    Kortom...
    Hoe je het ook wendt of keert...het is nooit goed of het deugt niet.
    Kijk maar naar mij!!!
    Haha.
    Ik overtrad de regels van het dokters-spel en kon het veld ruimen.
    Het is dat mijn voorvaders mij te hulp kwamen anders was ik in armoede gestorven.

    Het spel van macht en onmacht en/of de wijze woorden van Blavatski "macht is uiting van onmacht" en dit proces leidt tot de omkeringscyclus.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Siegfried en Maria,

    Dat wat hierboven is verwoord lijkt (volgens mij dan) nu precies de schijnvrijheid die ons terugdrijft in onszelf.....
    Alleen 'ZIJN'...ha ha
    "Het individualisme" wat ook weer terug te vinden is in allerlei hedendaagse verschijnselen als bv het toenemend aantal echt-scheidingen, bedrijfsontbindingen en een explosief toenemend aantal ZZP-ers en politieke partijen
    Dit gaat net zolang 'goed' totdat we (al vrij snel) toch weer een ander nodig hebben omdat we 'het' zelf niet meer redden, waarna de botsende ego's al snel weer zorgen voor de afstoting....als een perpetuum mobilé...synchroon lopend met de bewegingen in de kosmos en het atoom...Zolang we het niet willen (of zelfs kunnen) zien is het dodelijk vermoeiend en raken wij heethoofdige meute 'opgebrand'
    Ik ben dr soms letterlijk 'kapot'van (ha ha....?)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ach ja Fons,
    Laat me er niet aan denken dat Confusius ons niet had opgezadeld met die schijnvrijheid, want dan was de puinhoop toch onvoorstelbaar groot geworden?
    En natuurlijk niet te vergeten dat Rome ons niet gedwongen had te huwen.
    Of beleef jij dat als ZZP-er toch anders?

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Siegfried,
    ZZP betekent eigenlijk 'zelfstandige zonder personeel' maar in mijn geval werkt dat al niet meer met anderhalve 'medewerksters'.
    Het is nu meer 'Zelfstandige Zonder Pensioen' en als de 'oneenigheid'thuis doorgaat binnenkort wellicht ook 'Zelfstandige Zonder Partner' haha .....maar ik weet inmiddels wel beter en weet dus ook wat 'nodig hebben' betekent voor mij....pff.. het zijn allemaal verbonden verbanden...om te overleven en dat moet ik dan maar zo 'leuk' mogelijk verder invullen denk ik te weten.. enne weglopen heeft toch geen zin want "waar een wil is is geen weg" ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  26. vervolg:
    En voor álle lezers nog even als toevoeging...dat "Zelf-staand-ig Zonder Partner" is wat mijzelf aangaat natuurlijk een "joke of the devil" want als woorden tekort schieten is er altijd wel een (h)eerlijke big bang in aantocht die de lucht weer klaart en ruimte geeft voor méér beweging ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Van Maria,

    Haha Fons!!!

    Ik moest wel even denken aan die Engelse komiek, hoe heet die ook al weer... Cooper? Het publiek lag dubbel en werd toen wel heel stil toen de grappemaker niet meer opstond en aan een hartstilstand overleden was.

    Als Joke the joke is ben jij dan de devil???
    Of wil je graag de joke spelen en je joke beduvelen?

    Maar het was wel een leuke aanleiding om weer gezellig te klesebessen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Maria,
    Als er iets duidelijk is, is het wel dat zoals de Engelen zeggen "opposits attract" en wie wie is zal de tijd ons leren....ha ha
    Dat ik de relatie zie als een grapje is een mis-verstand want "alles is goed zoals het is anders was het er niet" om de perfectie maar te citeren.
    Dat wij daar met ons ego (bijna) niet bij kunnen is nu net de bedoeling denk ik nu inmiddels te weten....
    Dank voor de babbel want het is best eens fijn om een 'lot'genoot te spreken in deze moeilijke tijd !
    En laten we eerlijk zijn Cooper heeft in de tijd dat ie er was een 'leuke' tijd gehad als ik zijn boek tenminste goed heb gelezen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Maria,
    Alles teruglezend komt bij mij toch de verbazing weer naar boven over het feit dat niet meer mensen hier gewoon neer durven schrijven waar hun angsten en emoties liggen.
    Blijkbaar houden we nog steeds de illusie 'hoog' dat als we iets niet benoemen het er ook niet is...terwijl iedereen toch weet dat "met alle emotie opslaan" op een gegeven moment onze hersencomputer overvol raakt en we niet meer kunnen functioneren zonder dat we steeds vastlopen.
    Zou het helpen als we allemaal zouden weten dat het uiteindelijk ons lichaam is dat hiervoor 'de tol' gaat betalen?
    Ik zelf denk van wel en dan hoef ik alleen maar te kijken naar hoe bij mezelf kleine lichamelijke ongemakken verdwenen als 'sneeuw voor de zon'nadat ik erachter kwam 'met schande en schade'dat ik veel te veel dingen "op kracht" aan het doen was.
    Dat dit zijn oorsprong vond in m'n jonge jaren waarin ik "goed wilde doen om goed gevonden te worden" was voor mij een openbaring, waarna ik voorzichtig de dingen op 'mijn eigen manier' ging doen zodat ze minder energie kostte waardoor mijn lichaam de energie weer kreeg die het nodig had.
    De computer leek op dat 'kleine stukje' gereset en daar ben ik nog blij mee.
    Dat het verhaal 'van'Siegfried daar nog heel wat andere stukjes deed resettten is waarschijnlijk ook de reden dat ik hier op dit blog en zo af en toe bij jullie langs wil komen en dat is natuurlijk ook weer eigenbelang ha ha zoals bijna alles wat we/ik doen.
    Hoe 'denkt'de rest van de medelezers over mijn en hun eigen verbazing ?
    Want dat is toch dat stukje wat wij allemaal zoeken bij elkaar en op DIT blog ?

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Van Maria,

    Ja Fons, dat is voor mij wel het stukje wat ik hier hoop tegen te komen door de anderen daarin tegen te komen.
    Het hele verhaal en ook hoe de wereld eruit ziet is duidelijk in allerlei stukjes hoe we daarin beleven. Ook hoe daarin vanalles op ons afkomt wat iedere keer weer stoeierijen blijft geven waardoor het verhaal in ons steeds levendiger wordt.
    Maar mijn grote vraag die ik vaak in me voel opkomen is nog steeds dezelfde Hoe ermee om te gaan?
    En dan voel ik al mijn stemmingen te pas en te onpas passeren door alles wat ik de hele dag tegenkom en allerlei oude wonden die blijkbaar niet echt opgelost kunnen worden bij leven. Ernaar proberen te kijken en me er steeds opnieuw door laten overvallen schiet ook niet echt op.
    Wel beleef ik doordat 2012 er nu echt is, dat allerlei eigen geheimpjes er niet meer toe doen. Omdat de tijd voorbij is voor wat voor oplossing dan ook voor al onze mensenfratsen. En eigenlijk ook omdat alle verborgen geheimen aan het licht gaan komen.
    Maar ondertussen gaat het leven [nog even] gewoon door... en blijkt dit hersensel misschien wel een heerlijke vlucht te zijn... Ik weet het allemaal eigenlijk nier [meer].
    En dan blijft die vraag weer bij me terug te komen Hoe moet of kan ik er mee omgaan? Zoals jij ook vraagt: Hoe gaan anderen die het verhaal gesmaakt heeft ermee om?
    Zoals Armand daar ook al een stukje over los liet.
    En wat is nu eigenlijk echt in mezelf en wat onecht in alles wat ik daarin ben geweest en geworden enzomeer.

    Ik ga even stoppen want ons zwijntje voor het avondeten wil graag zwemmen in rode wijn die nog in de winkel staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hallo sprookjeskoningin Maria en allemaal,

    Ik wist niet meer waar nu in te springen op je stukje en de reacties want ik ben de leidraad helemaal kwijt. Ik heb vaak het geval -ik zeg niet probleem- dat ik wel wil reageren en/of ergens op inhaken en dan voel ik dat ik iets wil delen alleen komen de woorden er niet uit of in iedergeval pas als het voor mij redelijk helder is. Anders is het misschien wat in de ruimte gelul maar misschien ook is dat een soort van zelfbescherming. Dan wil ik ook jullie hier niet in verwarring brengen en het blijkt maar weer dat ik nog steeds -en dat weet ik dat dat er nooit meer uit gaat- bang ben om fouten te maken want het is ''in mensen ogen'' nooit goed of het deugt niet en/of in ieder geval voelt dat voor mij zo.
    Het werdt nog steeds niet echt helder en daarom stel ik maar de vraag nu naar aanleiding van het laatste stukje van Fons. Is de vraag uit je stukje tussen de sprookjes door over het beleven van angsten en/of emoties ten aanzien van dit jaar 2012 ?

    Wat ik jullie verder nog wil vragen is: Wat is en/of betekent ons contact hier ?

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Van Maria,

    Als dat de prins op het witte paard niet is... hahaha

    Hallo Pascal,

    Voor mij, overgebleven vraagtekens openen waar ik in mezelf wel mee stoei en over schrijf en herschrijf om te zien hoe dat in me leeft. En omdat ik merk als ik dat deel naar anderen in het opschrijven zoals hier, dat dan het een en ander veel meer gaat leven, waarvan de grap voor mezelf is dat ik er eerst danig van in de war raak. Zelf schrijvend en stoeiend raak ik al heel gauw in mijn eigen droomwereldje verzeild, wat wel prettig voelt maar waar tegelijkertijd ook iets mist.

    Ik denk dat we allemaal stoeien in een voor ons bekende lijn. Door het verhaal van Siegfried heeft dat meer richtlijn en kleur gekregen. Zoals die "voor ons bekende lijn" nu een woord kreeg als bijv. erflast.
    Misschien is het wel dat ik haha honger voel naar de lijn in ieders levensloop, omdat we elkaar daar allemaal in aanvullen en ook elkaar tegenspelers zijn. Dus, in feite zoals de hele mensenwereld eruit ziet en zijn weggetje loopt.
    Ik was altijd al gefascineert door de verschillende gezichten in de mens en ging soms stilletjes in een hoekje zitten om ernaar te kijken. Dit is zo'n lijn die ik daarmee bedoel die zich blijkbaar doorzette. Zo keek ik met verbazing naar Siegfried de eerste avond, toen er heel veel gezichten tegelijkertijd te voorschijn kwamen en ik me vol verbazing afvroeg "hoe één mens zoveel levens tegelijkertijd kon leven", zonder enig besef zoals het later ineens zo logisch leek te zijn... erflijn.
    Ook vond ik het etiketten plakken op mensen heel erg vreemd omdat ik iets heel anders zag en daar in meemaakte.
    En misschien deze twee combinerend of wie weet misschien toch heel anders...
    Stoei ik nu... Als verschillende voorouders, zoals ik mee mocht of haha moest maken in Siegfried zichtbaar kunnen worden, zijn alle stemmingen en buien die ons overvallen geen losgebrokkelde stukjes voorouders?

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Haha vrienden van de kakelbox.
    Ik vind zowiezo al bijzonder dat het "wiskunde-model" van mijn verhaal voor jullie rechtlijnig denkers binnengekomen en dat terwijl het niet een Aha-Erlebnis heeft met jullie erflastige bepakking.
    In zijn algemeenheid [voor de sprookjeskoning Fons al-gemeen-heid] is voor mij wel duidelijk dat niet alleen bij mij, maar bij iedereen een steekje los zit in de ego-bast van de stamboom.
    Is het niet geniaal dat hieruit de New Age movement is ontstaan, waardoor het leven toch weer zijn oneindigheid laat zien?
    Sorry, maar dit komt vanwege onze nieuwe ster Lammie die mij elders attaqueert vanwege mijn tegenstrijdigheid.

    Ik zie en verbaas me en hoop dat dit sprookje van Maria ertoe bijdraagt "hoe wij in de realiteit" met het verhaal omgaan.
    Ik behoef daar alleen maar naar mijzelf te kijken.
    Wat is ECHT ermee omgaan?
    In jezelf zal dit hooguit een grote stoeierij zijn en misschien roepen velen "HET IS WAT HET IS". Maar dat is een dooddoener in mijn ogen.
    Ga je anders eten en/of ga je anders met je eigen leven om?
    Kan je anders met je leven omgaan?
    Is niet ieder vogeltje aan het zingen hoe hij/zij gebekt is?
    De meeste mensen kunnen niet bogen op een stamboom van "ziel en zaligheid",die nu in de omkeringsfase het leven nu als EEN WAAR FEESTJE zien.
    En dat werkt aanstekelijker dan reëel beseffen wat er gaande is.
    Ga je anders om met je partner, met je kinderen of je vrienden?
    De meesten willen er absoluut niet over horen en zeker niet als "huisje, boompje beestje" er zo gezellig uitziet.
    En voor diegenen die het moeilijk vergaat willen absoluut niet nog meer rotzooi erbij hebben.
    Niets zeggen of de halve waarheid vertellen is jezelf en de ander beliegen en dit voel je.
    Of niet soms?
    Maar met het vertellen van de hoed en de rand creëer je bij de meesten slechts vijanden.
    En met hummen schiet je ook niets op.
    Zo stompzinnig is het wel.
    Dan is er nog een oplossing voor het probleem en dat is iets te vertellen over "goed en kwaad wat in feite beide de illusie zijn".
    Wat er dan gebeurt is net zo lachwekkend.
    Want -zo men daarmee meegaat - dan gebeurt er iets lachwekkends.
    Het geniale denken voelt zich dan niet direct aangevallen, maar gaat het midden zoeken tussen beide en dus blijft je beeld van goed of kwaad toch lekker bestaan.
    Kortom...
    Het is NOOIT GOED OF HET DEUGT NIET.
    En zo blijft het sprookje levendig tot het einde der dagen en zit er niets anders op dan [om met sprookjes te spreken ] "tussen Scilla an Charibdus door te varen".

    Wordt nu duidelijk waarom de gezegde luidt "SPEKEN IS ZILVER EN ZWIJGEN IS GOUD"?
    Daar is ooit duidelijk over nagedacht.
    Maar dit is wel de realiteit en net zo bijzonder als het hele sprookje des levens.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Dan maar even het sprookje af-maken

    Het einde van het sprookje:

    Het verhaal was gemeen-goed ! ....maar is nooit gemeengoed worden.
    Het 'beste' geheim was helaas een publiek geheim en "ze leefden nog kort en ongelukkig".....

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Van Maria,

    Mijn reaktie heb ik weggehaald omdat ik het oerstom vind van mezelf om "oude koeien uit de sloot te gaan halen".
    Wat geleefd is, is geleefd en heeft zijn weg daarin gelopen.
    Ik kreeg antwoord op mijn levensvragen waar ik me heel tevreden mee voel.
    Een mens is en blijft hoe dan ook een mens met al onze mensenfratsen.
    Ook daarin gaf de uitleg van het verhaal me antwoorden waar ik me heel tevreden mee voel.
    Ik voel me er gelukkig mee dat ik erin staande ben gebleven en het leven hoe dan ook en waar dan ook tot in de hele mensgeschiedenis terug, heb kunnen accepteren.
    Veel in het leven had ik niet willen missen in hoe het me een wonderlijk gevoel kan geven.
    Vaak voel ik me sjacherijnig worden als ik me beknot voelde.
    Ik merk hoe dit steeds kortere stemmingsmomentjes worden die me hierin overvallen om me daarin totaal in te pakken.
    Ik zoek eigenlijk niet eens meer hoe dit kan gebeuren of waar het vandaan kan komen. En daarop komt de bekende oneindige ruimte weer in zicht en kan ik er nu om lachen dat niets is wat het lijkt en tegelijkertijd alles is wat het lijkt. Ook al ga ik er nog vaak onbeholpen mee om.
    Zover ik het kan behapstukken, lijkt het mijn zoektocht te zijn geweest die nog steeds elke dag weer onontgonnen weggetjes inloopt, hoe mijn binnenwereld en mijn buitenwereld hand en hand met elkaar zouden kunnen leven.
    En daarin voelt het voor mij zoals het al een tijdje gaande is, het feestje van het leven te vieren totdat ons allen dit onmogelijk wordt gemaakt.
    Daarbij heb ik al van een tijdje terug een vreemd gevoel [wat nergens op gegrond is] dat eind 2012 misschien hilarisch gaat worden omdat de wereld niet vergaat. Waarop ergens in 2013 alles alsnog voorbij gaat. Geen idee, het is zomaar mijn gevoel.
    Hebben anderen misschien ook onheimische flitsmomenten hierin?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Van Maria,

    Is moeder eigenlijk geen vreemd woord... nog moeder zijn dan moe...?

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Haha Maria,
    Voor mij is ons contact hier als ''soort zoekt soort'' ook omdat het contact met andere over het bijzondere van het grote verhaal onmogelijk is. Ik moet toch ook zeggen dat ik moeder..haha.. geworden ben te proberen er iets van te delen terwijl ik daar in het begin geen last van had. Toen vond ik het zelf nog magisch waardoor ik er enthousiastische energie van kreeg... maar die bizarre tijd zijn oude koeien…al speelt het soms nog even op maar zo aan het einde van de tijd heb ik weinig tijd meer om bij alles wat ik opmerk stil te staan en dan laat ik het ook maar want ik weet toch dat het in het overal plaatje is in te vullen of met andere woorden, ik behoef er niet meer het ‘’fijne’’ van te weten. Het verhaal is voor mij een thuis geworden waar ik naar kan terug keren. Een plek zodat ik weet waar ik ben en niet helemaal als een autist en kip zonder kop rondloop.

    Verder vind ik dat Siegfried hier wel duidelijk alle punten aanhaalt hoe het omgaan met het verhaal werkt waardoor het nooit goed is of niet deugt. Met andere woorden: ik zwijg nu als het graf…. al is ook dat natuurlijk in verandering. Hoe je het ook went of keert … ook als je niet de halve waarheid probeert te vertellen komt het toch als de halve waarheid binnen en ik moet zeggen dat dat me geen reet meer interesseert. Het is toch gewoon echt ieder voor zich en God voor ons allen.

    Ik heb niet van die flitsmomenten daarover maar ik heb wel al een tijdje een gevoel en/of beeld dat een meteoriet zal inslaan op aarde die op het moment dat het allemaal verder lijkt te kabbelen de spanning en/of hysterie die er al onder de mensen heerst doet ontploffen… ik kan slechts hopen dat hij hier op m’n kop komt… hahaha

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Haha Pascal,
    Sorry dat ik het zeg, maar ik stronthoop hoop dat die meteoriet hier terecht komt.
    Ik voel natuurlijk precies hetzelfde met de generale afwijzingen en leef nog slechts op zeurpieterij hier en af en toe een verhaaltje uit de oude doos met wat andere invalshoeken.
    Het is ook voor mij de tijd doden en helaas zal ik nooit een struisvogel worden, die zijn kop in het zand stopt.
    Volgens mij moet je daar ook introvert voor zijn.
    Helaas ben ik dat niet.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Van Maria,

    Even nog Doornroosje hier neerleggen, omdat ik denk dat dit verhaaltje met de groei van de 12de naar de 13de baktun te maken heeft.
    Waar dit tot in eenvoud teruggebrachte kinderverhaaltje vandaan komt, vanuit oudere en grotere verhalen weet ik niet. Maar zie wel verbanden met bijv. de Veda's.
    Er zijn verschillende levensgrapjes in verwerkt zoals bijv. het lot, wat erin in beeld is gebracht hoe wij mensen hoog en laag kunnen springen en toch het lot niet kunnen ontlopen. De koning liet alle spinnewielen in het land vernietigen [zoals Herodus alle babyjongetjes liet vermoorden... ] maar één spinnewiel bleef door het lot onaantastbaar.
    En het mensenpad over de doornen en de rozen, waarin in de oude verhalen van India het sterrekind Krishna [als voorspelling en voorstelling voor de komende wegbegeleiders?] "de doornen des levens" voor de mensheid opruimt.
    Waarop alle [menselijk] nieuwsgierige toekijkende goden vanuit het hemelrijk
    beginnen te juichen en handenvol geurende bloemblaadjes naar de aarde laten dwarrelen als het Krishna weer gelukt is om de Demonen [het denken] te verslaan.
    Dan is er [volgens mij] in dat "simpele" kinderverhaaltje de groei van de 12de naar de 13de baktun verstopt.
    Bij de geboorte van het prinsesje nodigt de koning alle feeën van zijn land uit. Maar in zijn angst voor de dood laat hij het na de 13de fee uit te nodigen. Het lot wordt hier zichtbaar in hoe de 13de fee binnen komt vallen en over het prinsesje een doodswens uitspreekt. Het lot blijkt daarmee nog iets anders in petto te hebben en laat de 12de fee die nog geen wens had uitgesproken de dood verzachten in een 100 jaar durende slaap.
    Of zoals Osho dit verwoordde, "Brahma [die de schepper is van de werelden] heeft zijn scheppingsarbeid verricht en is in zekere zin met pensioen, totdat ooit in de verre toekomst, na de vernietiging van de wereld, zijn diensten weer nodig zijn".

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Ik heb net twee links verwijderd van een anoniem.
    Links zonder een toevoeging over zijn/haar visie zijn net zo waardeloos als je eigen gezicht niet laten zien.
    Ik zal niet invullen wie hier anoniem wil blijven.

    Ik kan nog wel wat poep of stront toevoegen op het verhaal van Maria.
    -Alles wat wij van thuis meekrijgen is een sprookje, de leugen en/of de spiegel van de werkelijkheid.
    -Alles wat wij denken te weten of als wetenschap leren is de leugen, een sprookje en/of de spiegel van de werkelijkheid.
    -Alles wat het ego doet en/of is staat in het teken van proberen de ander te kleineren en/of te vernietigen.

    Het klinkt absurd, maar is de waarheid en leidt uiteindelijk tot zelfvernietiging.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Van Maria,

    Vreemd misschien, beleef ik hoe hetgeen je met verve vertelt Siegfried, niet zo absurd klinkt voor veel mensen.
    Maar ondertussen is er het leven van alledag wat in alles een weggetje gaat.
    Het mensenleven samen en voor ieder hoe daarin ons leventje verliep en loopt.
    Het lot en ons aller lot is daarin iets bijzonders, waar het Grote een alleenrecht van Zijn heeft. Wat menselijk gezien alleen al heel bijzonder terug te beleven is in de astronomische astrologie maar heel bijzonder ook in de opgetekende palmbladen vanuit India, waarin alle mensenlevens beschreven staan die op aarde leefden, nu leven en nog geboren worden.
    Het leven laten gaan zoals het gaat klinkt daarin te mooi voor woorden wat voor ons mensen niet is weggelegd en tegelijkertijd wel is weggelegd, zoals je dat zo ontwapenend uit de doeken tevoorschijn hebt mogen halen.
    Daarin zijn er elke dag opnieuw honderd en een mogelijkheden wat wel en wat niet te doen met alles wat we daarin in het leven tegen kwamen en nu komen.

    Wat ik je hierin graag wil vragen is: Hoe ziet voor jou de werkelijkheid zoals je die benoemd hierboven eruit in het dagelijkse mensenleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Haha Maria...
    Het spel van het voorjaar-bloempje contra het winterkoninkje.
    Het spel van het ram/dram-bloempje dat zich tot voor kort in een bunker voor zelfsbescherming heeft geleefd contra een boogschutter, die al zijn pijlen verschoten heeft.
    Ze zeggen wel dat uitersten elkaar aantrekken, maar afstotelijk was het ook.
    Dit geldt natuurlijk ook voor het beleven in de dag en/of de werkelijkheid.
    Terwijl jij net je kop boven het maaiveld uitsteekt en de boze buitenwereld durft te aanschouwen met als bagage de sprookjes, die realiteit zijn geworden is voor mij de avond gevallen en ben ik meer de dooie diender, die zich afvraagt wanneer ik mag gaan slapen.

    Natuurlijk is het te bijzonder voor woorden hoe de astronomie en astrologie als ware lotslijn door ieders leven loopt - net als de naamgeving trouwens.
    Je weet dat ik daar nauwelijks aan geroken heb en al helemaal hoe dit ook zijn keiharde vastliggende patronen moet hebben.
    Daarom vind ik het ook jammer dat zelfs Nico hiermee niet verder kwam dan een kort bezoekje bij ons thuis.
    Dat brengt me op de palmbladeren-bibliotheek, die ons laat zien hoe groot de kennis van Al wat Is ooit geweest is.
    Als er iemand is die zich bewust is nog maar enkele druppels van de zee der wijsheid te hebben mogen zien ben ik het wel.
    Dat dit al leidt tot conclusies van "betweterige nonsens" of doemdenkerij of "doodgezwegen wordt als zijnde angst van zien" of zelfs "we geloven niet in sprookjes" maakt voor mij dat het kaarsje echt niet veel langer behoeft te branden.
    Ik heb al te veel gezien van de wereld en de vaart der volkeren.
    Dus sudder ik nog een beetje door.
    Ik ben niet blij en ik ben niet triest, maar slechts dankbaar dat mijn pijlen zijn verschoten.
    Genoeg gezeur.
    Ik moet nu het suddervlees van "Schweinerij" gaan maken.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Van Maria,

    Ik zit al een paar dagen met een blokkade waar ik geen weg mee weet en vond een nieuwe kaartlegging die me hierin leuk van pas kwam om uit te proberen.
    "De blokkade met 5 kaarten", voor als het allemaal niet meer lukt of gaat zoals je zou willen dat het gaat.
    Kaart 1, Hier gaat het om.
    Schoppen tien - Wedergeboorte [Het oude is voorbij, iets nieuws is begonnen]
    Kaart 2, De blokkade.
    Schoppen 7 - Politiek [Onecht zijn]
    Kaart 3, Wat je vanbinnen voelt.
    Klaveren 3 - Ervaren [Het andere wat anders is dan jezelf]
    Kaart 4, Wat je waarneemt en ziet.
    Harten 3 - Feestvieren [Het serieuze of moeten achter je laten]
    Kaart 5, De stap die gezet moet worden om de blokkade te doorbreken.
    Harten AAS - Met de stroom meegaan [Het leven meevaren in alles wat er gaande is]

    Ja, het ziet er wel uit zoals het voor me voelt.
    Hoe of wat de wereld is en eruit ziet in triestheid, verdriet, ellende of somberheid.... elk moment kan daarin in het doen van alledag een klein feestje worden.
    Bezorgdheid, onmacht of wegzakken in het enge van de tijd van nu, heeft geen enkele weg in wat voor oplossing dan ook.
    Gewoon doen in wat er is en wat er kan, kan van elk moment een klein feestje maken wat energie en levensvreugde geeft in mezelf en daarmee naar buiten toe.
    Voor mij voelt het ook als een openheid naar het leven [al denk ik te vaak dat ik iets anders zou moeten] om te "ervaren van kaart kl.3" hoe alles gewoon is in wat er wel of niet kan. Hoe ook ieder ander is in wat die laat zien en hoe die voelt.
    Er hoeft niets meer gedaan te worden, want alles is al gedaan en dan blijft als enige over om te ervaren hoe alles is en gaat. Zoals naar iedereen, als naar de wereld als geheel.
    Het Grote en het geheel is ontdekt en uitgeplozen en is iets "om te weten" geworden. Blijft voor mij over: ervaren hoe alles en iedereen er dichtbij in het nu uitziet, zoals in mezelf hoe ik voel en beleef.
    Het "feestvieren" en "ervaren" kan zomaar eens gewoon een weg blijken te gaan door "met de stroom mee te gaan".
    De kaart "Wedergeboorte" laat zien hoe ik een nieuwe weg ben ingegaan [zoals dat ook voelt in de struggle wat ik nu met het oude zou moeten doen] en zoek naar een vorm ervan omdat ik niet meer "op de oude voet door kan wandelen".
    "De kaart Politiek" is hierin inderdaad voor mij een struikelblok.
    Het is niet alleen dat het mijn energie ter plekke kan doden, maar meer...
    Ik schrik en baal als ik me erdoor laat verleiden. Of het nu uit zelfverdediging is vanuit welke emotie dan ook, of een gevoel dat ik het moet om een of andere onduidelijke reden... het bevalt me van geen kanten.
    Het hoort ook niet bij mij.
    Omdat "Politiek" de blokkade is, geeft de kaartlegging me hierin wel een leuke opening, hoe ik het als "ervaren" kan beleven [daar is niets mis mee want politiek beheerst het- en ons mensenleven] zonder er zelf in meegetrokken te worden.

    Reakties welkom en als iemand het leuk vind... ik leg graag deze kaartlegging voor wie maar wil.
    Kaarten leggen op afstand heb ik nog maar een keer gedaan [voor iemand die ik niet kende via Brick] en vond het bijzonder om te horen via Brick dat het klopte. Ik oefen graag en ja... oefening baart kunst en wie weet op den lange duur kunde...
    Voor mijzelf is het altijd weer een hulpje in bange of moeilijke tijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Maria,

    Ben helemaal 'van de kaart' want is 'jouw blokkade' niet precies datgene wat ook totaal niet meer 'past' als je het grote verhaal hebt opgegeten.
    Politiek is altijd zoeken naar een compromis, ofwel 'het midden' en we weten nu dat we 'dat midden' slechts (ook met ons denken) kunnen 'doorkruisen' op weg naar de hoogste of de laagste 'golf' van de deining van alle leven.
    Er kán dus ook nooit een duurzame oplossing komen uit de politiek want dan zou alles stilstaan en dat is zoals we overal in de natuur zien Nooit de bedoeling geweest.
    ......En menselijk gezien levert een compromis ook altijd twee 'verliezers' op want wij weten als 'echte bourgondiërs' dat 'water bij de wijn' gewoon niet te zuipen is....ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Dankje Maria, voor dit mooie stukje want ook ik voelde een blokkade deze dagen en jou stukje geeft mij toch ook een beetje een opening om dan maar gelijk te vragen... kun je voor mij de kaarten leggen ? dan kan ik zien of het overeenkomt met mijn eigen verklaring voor dit gevoel dat voelt als een opkropping met boze stemmen in me kop. Ik denk dat het weer eens komt door m'n passieve gedrag waar iets in mezelf het toch steeds weer niet mee eens is.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Van Maria,

    Haha Fons, "ben helemaal van de kaart" zeg je hier wel leuk passend. Omdat kaarten door het schudden op een plekje vallen door de energie.
    Is energie niet het tegenovergestelde van denken?
    Schoppen 7 heeft als sleutelwoord "Politiek" als "een manipulatief spelletje spelen met het denken". "Iets naar je eigen hand zetten" in mezelf [onszelf] en zoals de politiek bedrijft wordt in het groot.
    Voor mij klopt het in deze kaartlegging dat ik daar last van heb en het ook als een blokkade ervaar.

    Een kaartlegging is een zichtbaar kunnen maken wat er leeft in je op het moment dat je ernaar vraagt. Daarmee is een kaartlegging een persoonlijk iets en niet iets wat op dat moment voor alles en iedereen geldt.

    Het leuke is voor mij daarin wel, dat alle eigenschappen van de kaarten in ieder mens levend zijn in [haha] ons kwaad en aardig zijn. En daarin overheerst de ene keer het ene en de andere keer het andere.

    In de kaartlegging gaat het er niet om "of er wel of niet een oplossing kan komen uit de politiek"... maar om het zichtbaar te maken [in dit geval voor mij] hoe ik met mijn eigen "Politiek" omga en waar ik daarin struikel en hoe ik er anders mee om zou kunnen gaan.
    Politiek is voor mij geen compromis, maar een onechtzijn in mezelf voor de gek houden.
    De kaart "Compromis" is een andere, namelijk Ruiten 6. En die kreeg ik niet in deze kaartlegging.

    Al met al gaat het er hier niet om, of "De Blokkade" wel of niet past in het grote verhaal eigen gemaakt te hebben, maar hoe ik ermee om zou kunnen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Van Maria,

    Dat ga ik proberen Pascal.
    En ben net zo benieuwd als jij hoe het overeenkomt met wat je gevoelens.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Wie ben ik dat ik zeg en vanzelfsprekend ben ik ook benieuwd wat de Tarot-kaarten mij te zeggen hebben.
    Onderwijl -terwijl Maria de kaarten van mij en die van Pascal -legt reageert ik graag op zowel Maria's interpretatie van de kaarten en de reactie van Fons.
    Helaas Maria ben ik het helemaal eens met de reactie van Fons en is het nog effe feest vieren van het leven voor mij althans de spiegel van het werkelijke en/of de realiteit.
    Dat de kaarten iets aan het licht brengen behoeft voor mij geen betoog, maar dan is nog de vraag of die zelfreflexie realiteit of een sprookje is waarin je leeft en beleeft.
    Voor mij ziet het eruit als vluchten voor iets waar je bang voor bent en waarin je nu - misschien wel mede door de knaller van de kanker - het betrekkelijke van alles bent gaan zien.
    Dit heb je voordien niet gehad en heeft nu je vechtlust en je gevechtshouding naar de wereld gebroken.
    Dat is althans voor mij zeer duidelijk.
    Maar wij liggen met z'n allen - en niemand uitgezonderd - wel op de intensive care en/of de beademing in een wereld waar wij als klootjesvolk niets meer over te vertellen hebben.
    Maar ...
    Ik ben met je eens dat je nu nog effe van die ommekeer in je leven kan genieten, maar besef wel dat de klap "morgen" extra hard zal aankomen.
    Wacht met veel plezier [hum hum]je uitleg van mijn kaarten af.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Van Maria,

    Siegfried, voor mij haal je hier de kaart "Feestvieren" uit de context van de legging.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Maria,
    Ik vind wel dat je je oordeel over "mij ten aanzien van "feestvieren" hier wel erg ongenuanceerd neerlegt, maar zal je vooreerst met rust laten om te beschrijven hoe mijn kaarten de schizofrene kant van mijn functioneren laten zien.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Van Maria,

    Kaartlegging "Blokkade" voor Siegfried.

    Deze ochtend trok je de volgende kaarten:
    Kaart 1, Hier gaat het om.
    Harten 5 - "Aan het verleden hangen" [iets uit het verleden domineert een situatie in het heden]
    Kaart 2, De blokkade.
    De kaart die je hierboven al noemde: Schoppen 2 - Schizofrenie [tussen de wal en het schip beland zijn]
    Kaart 3, Wat je vanbinnen voelt.
    Klaveren 2, Mogelijkheden - [overzicht]
    Kaart 4, Wat je waarneemt en ziet.
    Harten 4, Naar binnen gaan - [een besef dat het denken nooit tevreden is]
    Kaart 5, De stap die gezet moet worden om de blokkade te doorbreken.
    Ruiten 8, Gewoon-zijn - [het zijn de kleine dingen van het leven die het 'm doen]

    De "Blokkade" of wat in de weg staat wordt weergegeven in een "schizofreenheid van gedachten" van schoppen 2 - als een duel van ja-nee gedachten en/of het vast komen te zitten in besluiteloosheid. Waarin de opening in dit gedachtenduel in de betekenis van de kaart wordt weergegeven als "je hart laten spreken".

    De essentie van de blokkade geeft als kaart Harten 5, "Aan het verleden hangen", waarin iets uit het verleden zich blijft herhalen alsof de naald in een groef van de grammafoonplaat is blijven hangen - en daarmee als een besluiteloosheid vanuit kaart 2 die de blokkade aangeeft.

    Van binnen voel of beleef je in kaart 3 van "mogelijkheden vanuit een overzicht", hoe je als je ontspannen of op je gemak bent de mogelijkheden ziet waar die zich voordoen en soms nog voordat anderen ze zien.
    Zoals je [vanuit kaart 4] waarneemt en ziet: hoe het denken functioneert en daar ook afstand van kan nemen zonder in het drama ervan verwikkeld te raken.
    [waar kaart 2 laat zien hoe het "verwikkeld raken in het drama van het denken" hier voor nu de blokkade weergeeft].

    De sleutel wordt hier gegeven door Ruiten 8, "Gewoon-zijn".
    Waarin de opening hier wordt gegeven door een ruiten kaart; de ruiten [of munten] van de materie [en/of de levenslijn in de hand].
    Nummer 8 is het getal van daadkracht, van ambitie, van vormgeving in materie en tevens van de lemniscaat.
    Waarin de betekenis van de kaart "Gewoon-zijn" vertelt, hoe schoonheid te vinden is in de simpele gewone dingen van het leven. Hoe "het
    slimme denken" daarin geen kansen krijgt om te overheersen of domineren.

    Dit was het lieverd, wat ik ervan kan breien en ben ook benieuwd hoe je er tegenaan kijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Van Maria,

    Pascal, daar komt die...
    De volgende kaarten sprongen het daglicht binnen:

    Kaart 1, Hier gaat het om.
    Klaveren Vrouw, Delen - [het onbevangen zijn]
    Kaart 2, De blokkade.
    Klaveren 2, Mogelijkheden [overzicht op oneindige mogelijkheden]
    Kaart 3, Wat je van binnen voelt.
    Ruiten 7, Geduld - [soms kun je alleen maar wachten]
    Kaart 4, Wat je waarneemt en ziet.
    Ruiten AAS, Volwassenheid - [vruchtbaarheid van de lente]
    Kaart 5, De stap die gezet moet worden om de blokkade te doorbreken.
    Klaveren Boer, Speelsheid - [maak van je hart geen moordkuil]

    Er zijn drie klaveren kaarten - deze vertellen over het lot, het beleven, zoals de lotslijn in de hand.
    En twee ruiten kaarten - die iets vertellen over de levenslijn, het vormgeven in materie en/of het fysieke.
    Wat hierin als geheel door me heengaat is: "Je beleven in materie tot uiting laten komen en/of vorm willen geven".

    Waar het om gaat als uitgangspunt [ik trok hierin Klaveren Vrouw van Delen] is, hoe deze kaart een situatie laat zien waarin je de kans hebt je levensvreugde en humor te delen met of naar anderen. Waarin je je creatieviteit op een vruchtbare manier vorm geeft op wat voor gebied dan ook.

    Omdat ik Klaveren 2 trok en "Mogelijkeheden" hierin de blokkade aangeeft, heb je volgens de kaarten hierin een gevechtje in jezelf in het vrij willen /kunnen uiten van creatieve mogelijkheden.
    Je beleeft of ziet de mogelijkheden, maar vele gedachten zitten er tussendoor om al die mogelijkheden in te perken en/of het vrij beleven van die creatieve doedrang in de kiem te smoren.

    Wat je hierin diep van binnen voelt of beleeft is Ruiten 7 geworden met als sleutelwoord "Geduld".
    Deze kaart vertelt hierin hoe je in alle rust wilt wachten en/of passief wilt zijn en/of wat er in je speelt op zijn beloop wilt laten... tot het vorm krijgt.
    "Zoals de oester de korrel zand bekleedt en er een parel van maakt".
    Het wachten of passief voelen is hierin niet bedoelt op een slaperige of onverschillige manier, maar als een voorbereiding wat er nu wel of niet mogelijk is.

    Kaart Klaveren AAS sprong hierin te voorschijn hoe je waarneemt of ziet: En vertelt hoe je de creatieve energie die je hebt niet kunt aanboren door te denken of te plannen, maar door [wat aansluit op "geduld van ruiten 7] stil te worden. Of zoals Zen dit laat zien "uit je hoofd te komen" om je hartje hierin onbeperkte vrijheden te geven, hoe stom of nutteloos je hoofd dit ook vindt.

    En dan komt de sleutel voor de stap die de blokkade met alle plezier voor je wil openen.
    Waarin Klaveren Boer ten tonele verschijnt om al je serieusiteiten uit te lachen om je hiervoor in de plaats zijn Speelsheid aan te bieden.
    Deze kaart vertelt: "Zodra je het leven niet meer serieus neemt maar als een speelse aangelegenheid beschouwt, valt de hele last van je hart".
    Zo werd het een Klaveren Boer of Page als sleuteltje om de onbevangen creatieviteit vorm te geven van de opvolgende kaart Klaveren Vrouw waar het hele relaas mee begon.

    Met liefs uit het kaartenhuisje.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Maria,
    Ik weet niet waar je deze Tarot-legging hebt opgeduikeld, maar het voelt uiterst vreemd en irrealistisch. Het lijkt haast wel New Age geneuzel of Wishfull Thinking.[Is voor mij ongeveer hetzelfde]
    In jouw kaart zeg je dat je het verleden los moet laten.
    Kan dat?
    Je bent als twee druppels water je oma, zoals ik als twee druppels water mijn opa ben en dit geldt voor iedereen.
    Daar zit ieders eigenheid of eigenaardigheid waar we het mee moeten doen ... of we willen of niet!
    Maar kom...
    Ik zal mijn eigen Tarot hier vooral erbij halen en/of voor mijzelf spreken.
    Mijn hoofdprobleem ...hahaha "Aan het verleden hangen"
    Dat loslaten betekent voor mij althans "onecht worden".
    En hoe blij was je niet met het hele verhaal wat ik letterlijk en figuurlijk uit mijn tenen moest trekken?
    Dan kaart 2 "Schizofrenie".
    Klopt als een zwerende vinger! Ik leef in het hier en nu en weet op geen enkele manier meer hoe ik in deze tijd "menselijk" met mijn medemens moet of kan omgaan. Het is nooit goed of het deugt niet, want de emoties vliegen om de tafel en het midden wil niemand zien uit angst om [haha] de eigenheid te verliezen. Velen beschermen die eigenheid zelfs door "nickernames" aan te nemen.
    Kaart 3 "Wat ik van binnen voel": Mogelijkheden!!!
    Klopt ook redelijk goed. Ik kan zowat alles wat goed is in slecht verplaatsen en visa versa. Dat is mijn probleem in de wereld waar iedereen zijn eigen goed verdedigt tot hij/zij erbij neervalt.
    Kaart 4 "Wat ik waarneemt en zie": Naar binnen gaan???
    Ben ik niet al genoeg naar binnen gegaan?
    Vraag je me nu of ik alsjeblieft ga verdwijnen?
    Het is wel wat ik diep van binnen voel, want ik heb het spel van leugen en bedrog van het IK zo langzamerhand wel gezien en ben niet voor niets nog slechts een "dooie diender".
    Kaart 5 "De stap die gezet moet worden om de blokkade te doorbreken" : Gewoon zijn???
    Je uitleg is te bizar voor woorden en nu moet ik zeker net zoals iedereen "gewoon" gaan doen? Wat is dat?
    Van mijn hart geen moordkuil maken in een wereld waar iedereen voor elkaar met lieve woordjes mijnenvelden en valkuilen maakt???
    Dit heet zo mooi "liefdevol kastrerend" of wat liever gezegd "lief doen om lief gevonden te worden".
    Ik heb door schade en schande al geleerd dat ik NOOIT mag zeggen wat ik zie en inderdaad kan ik daar nog wel iets aan schaven.

    Kortom...
    De kaarten die ik trok waren niet de slechtste voor deze "lul de behanger" zoals mijn broertje meende te zien.
    Maar je uitleg ligt voor mij duizend lichtjaren te ver van mijn bed.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Maria,
    .....Na een nachtje slapen....nóg steeds vragen !
    Zoals je aan mijn eerste re-actie gister al een beetje zien kon is het kaarten-spel in mijn beleving een door mensen 'bedachte' manier om 'verder' te komen (via denken) met ons leven wanneer we vastzitten in e-motie....zónder deze echt te doorleven en dus een omweg te pakken...!?
    Dat de kaarten op 'hun plek' vallen door 'energie' van 'de schudder' lijkt niet te manipuleren en 'is dus wat is'.....?
    Maar de uitleg van 'de betekenis der kaarten' komt toch weer uit ons denken ?
    En het feit dat wij de kaarten 'willen schudden' ook..?
    Wat ik bedoel te vragen is eigenlijk alleen of het samenspel van 'energie' en 'denken' toch ook niet weer door ons moet worden uitgelegd door ‘datzelde denken’.....? en zo dus altijd weer een compromis wordt...?
    Net als meer partijen Politiek...zoals ik schreef
    Je ziet het al....ik heb 'een joker' nodig.. want ik kan niet bijleggen...ha ha
    Want is 'De wens niet de vader van de gedachte" ?

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Fons,
    Ik ben zo vrij om hier op te reageren.
    Maria heeft ook nog helemaal niet gereageerd op mijn beeld van deze "waan".
    Ik heb zelf - mede door Maria's kaartleggerij - wel de indruk dat dit minstens zo bijzonder is als numerologie en/of naamkunde.
    Zelfs het schudden van de kaarten voor een ander lijkt de bolle waanzin ten top, maar ook dit is wel degelijk mogelijk als men zich op iemand anders weet te concentreren zonder enige vorm van eigen beeld over die ander.
    En dit kan feitelijk dan ook alleen als men de ander totaal niet kent anders dan het probleem wat die ander aandraagt.
    That's my vision, maar verklaren kan ik het niet.
    Maar waar de Tarot helemaal niet voor is bedoeld is om je "therapeutisch te misvormen" ... zeg ik maar voor het gemak.
    Ik vroeg Maria dan ook niet voor niets waar ze deze legging vandaan toverde.
    En de joker ...
    Die ben jezelf.
    Hahha en dat is jouw vorm van politiek om je in deze gekte nog net staande te houden.
    En hoe je dat doet....
    Het is nooit goed of het deugt niet.
    Dat is het lot voor ons allemaal, totdat ... het lampje is opgebrand...
    zegt de Vrek met de schizofrene naam Sieg und Fried.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Siegfried dank,
    Mijn en ieders `kaarten zijn dus geschud`
    Dat lijkt nu voor mij ondertussen ook meer dan duidelijk... en dat wij daar als angsthazen weer verandering en zo nu en dan ´vat´ op willen krijgen is, als ik het allemaal goed be-grijp, alleen maar weer het resultaat van onze enige overlevingskracht...Het denkend Ego ist !
    Het lijkt wel verdomme wel een `potje pesten`

    Goed weekend
    De stille joker alfonsus anonimius

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Jaja Fons,
    Het wordt met de dag gekker en we staan pas aan het begin en/of het bijna einde van het feest der zotten om de groeiende angst weg te poetsen met lang leve de lol.
    Zal kijken of ik daar nog wat van op papier kan krijgen.
    Voor mij ziet het eruit "frizen we dood dan frizen we dood" zal ik maar zeggen, maar beademen heeft echt geen zin.
    Sorry voor mijn cynisme.
    Van de Bok die zijn horens al is verloren in de strijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Van Maria,

    Het dichtbij mensverhaal met al onze eigenschappen en mensenstreken is eigenlijk dagelijks weer een andere eye-opener voor mij.
    Dát is wat ik zo bijzonder vindt van de kaarten, hoe daarin in de verschillende kaarten alle eigenschappen zijn weergegeven die ons plagen.
    En voor mij zijn dat de gewone speelkaarten, die een aftreksel zijn van het eens gewetene, waaruit de Tarot een eigen richting opging. Een aftreksel zoals ik ook een aftreksel ben van mijn voorouder-geschiedenis.

    Maar al met al, ziet het er voor mij nu uit dat hetgeen ik probeerde als "samen spelend stoeien" een diepe afgrond te ver voor me blijkt te zijn.

    Verder weet ik het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Ach Maria,
    Natuurlijk gebruiken wij - zeker nu alles dreigt fout te gaan - alles om te zoeken naar beter.
    Dat de kaarten er nu ook onder lijden en voor hen die macht over anderen willen krijgen [ macht en geld ] is het tijdbeeld op alle fronten.
    Ik kwam al 25 jaar geleden in aanraking met een Bhagwan-groepering en zodoende ook met zijn boeken.
    En - gelijk de Bijbel steeds weer herschreven werd naar het tijdsbeeld - zo zal het met zijn uitleg van de Tarot ook zijn gebeurd.
    Het is net als waarzeggerij of astrologie.
    Doet een "therapeut" het niet dan ga je er zelf mee aan de haal.
    Of anders gezegd : Niemand accepteert dat "het is wat het is" en het beter leidt helaas altijd tot minder.
    De enige weg is mijns inziens de weg van zelfkastijding waarin je je eigen zelfbeeld en/of beleving van goed kapot maakt en de kwade genius erachter ziet om daarna - na een fase van schizofreniteit - in het midden te komen.
    Doe je dit zelf niet dan doet je omgeving het wel.
    Het meest cynische is wel dat dit gebeurt in echtelijke relatie.
    Dit zijn altijd tegenpolen van elkaar op ieder terrein.
    Het zat dus ooit echt perfect in elkaar, maar aangezien het IK altijd op zoek is naar heersen over de ander - wat nu aan het einde van de rit extreem is - leidt dit tot geestelijke en soms zelfs lichamelijke dood van één van beide.
    Liefde en haat is daarin identiek aan oorlog en vrede en dat zullen wij nooit accepteren. Dat is ons mongoloïde gedrag dat ons uiteindelijk allemaal noodlottig zal worden.
    Als je dit op je laat inwerken zul je zien dat de zoektocht naar liefde de haat in je oproept, omdat je er te veel van verwacht.
    Want het is nooit goed of het kan beter in ons beleven.
    Je zegt het kernachtig met "samen spelend stoeien" en lijkt niet te beseffen dat dit een spelletje is van macht en geen echt-paren [haha grapje van hen die het woord nog zuiver hadden].
    That's the story. That's the world.
    Bizar is het wel.
    Zou er wel een boek over kunnen schrijven, maar dat zal toch slechts tegen dovemans-oren te worden en zeker omdat de meeste stemmen nu eenmaal gelden.
    Gelukkig is daar voor mij geen tijd meer voor.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Ai Ai Airam Maria, haha

    Ik wil je bedanken voor het schudden, trekken en lezen van de kaarten. Persoonlijk vind ik je uitleg wel mooi en positief klinken en ik kan daar natuurlijk wel mee dagdromen..haha.. maar misschien als ik al het positieve omkeer kan ik er wel de waarde in vinden. God verdoem mij zeg ik dan wel even, want wat kan ik er nog op zeggen na de laatste reactie van Siegfried waar ik helaas van weet dat het waar is. Maar oké, ik ben dan ook een doodzitter en dat duurt natuurlijk veel te lang.
    Ik ga dan ook maar niet al de kaarten af maar moet wel zeggen dat ik er veel in herken en dat komt dan ook naar voren in kaart 2, te veel mogelijkheden en/of herkenningspunten die ik aan elkaar probeer te plakken. Wat ik daarvan geleerd heb doordat ik er doodmoe van werdt... laat het gaan want het is zinloos en niemand heeft zin in zinloos de mogelijkheden van bijzondere wetenswaardigheden verder uit te pluizen. Mijn boosheid ligt dan ook bij de vele informatie van alle kakelende kippen en als ik dan naar de berichtgeving kijk en ook als ik de films die o.a. Fons aankaart probeer te volgen dan flitst er telkens door me kop... stelletje mongolen!!!.
    Maar dat is mijn probleem en komt ook omdat ik het als luiaard nu ook nog eens super druk heb gekregen. Ik zeg dus maar al te graag... Het is wat het is om al die nonsense los te laten.

    Persoonlijk denk ik ook dat diep van binnen wij mensen allemaal snakken naar Silencio ? of is dat mijn emotie ?

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Haha Pascal,
    Je hebt gelijk.
    We zitten in de fase van "stilte voor de storm".
    En onderwijl gaat de zoektocht naar eeuwig geluk in een Goddelijke wereld onverdroten voort.
    Maar van die mongolen - zoals die van de film van Fons komt toch weer naar buiten wat en boven ons voor spel wordt gespeeld.
    Onderwijl voelt het ook voor mij zo langzamerhand wel genoeg geweest, ondanks dat er nog stapels "tot op heden onbespreekbaar" liggen.
    Want... Zo groot zo klein blijft er toch liggen hoe mongoloïd wij ons allemaal gedragen als de kleinmenselijke gedragingen worden aangesneden of [ haha] aan mootjes wordt gehakt.
    Zo ben ik al dagen bezig met een afsluitend verhaal en kan er maar geen end aan breien, nadat ik weer last heb van monniken die nu als "magere Hein" aan mijn sponde knagen.
    Belangrijk???
    Ik heb al genoeg problemen met het feit dat ik dit verhaal ooit in de wereld gooide, want het is duidelijk dat het nooit echt binnen kan komen in een tijd dat "lang leve de lol" de scepter zwaait en weldenkend Nederland voldoende zorgen aan de kop heeft met de crisis.
    Toch blijf ik het vreemd - of misschien wel geniaal - vinden hoe de waarheid nooit boven tafel zal komen voor 99.9% van de mensdom-mers en zelfs bij velen tot cynische woede richting mij leidt.

    Van de doodloper S.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Siegfried en Pascal
    Het is zoals ik het nu ervaar, het langzamerhand wel 'inzien' van onze ONMACHT maar het vervolgens collectief vertikken om dat toe te geven wat zorgt voor de huidige 'oorverdovende stilte' om ons heen.
    En als er dan al wat wordt geschreeuwd zijn het altijd wijzende vingertjes naar hetgene wat 'een ander verkeerd' doet zonder zelf een broodnodig alternatief aan te (kunnen) dragen.
    Dat dat alles ons als 'zwakkelingen' boos maakt en frustreerd spreekt dus voor zichzelf....maar blijft zo wel een 'publiek geheim'.
    Deze morgen weer ervaren toen we bij ons wekelijks 'de week doornemen met een bakkie' de uitzending van Tegenlicht van gisteravond bespraken waarin héél duidelijk werd gemaakt én besproken hoe het met onze 'schulden'is gesteld en dat dat nooit zonder kleerscheuren meer kan worden 'opgelost'.
    Ieder van ons vijven begreep de essentie en onze wegen scheidde zich na een grap en een grol(weglachen) om er maar weer het beste van te gaan maken ha ha .
    http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Schuld.html

    Het bespreken van 'alle onmacht' is één ding maar het besef en toegeven dat we daar met al onze menselijke intelligentie geen flikker aan kunnen veranderen is twee.
    Dat dat alles de bedoeling is geweest vindt ik persoonlijk heel interessant en 'fijn' om te weten maar uiteindelijk is het voor de mensheid slechts een pijnlijk einde en inzien van de onmaakbaarheid van het geheel en dat is misschien wel de allergrootste rotklap voor ons egoistisch bestaan.. .
    Overigens hoef jij(voor mij) geen eind te breien aan je spiegelbeeldige inkijk in ons bestaan Siegfried want persoonlijk kan ik hierdoor wel steeds meer om mijn eigen idioterie lachen....ha ha !

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Mijn hierboven opgeschreven geleuter teruglezend sprongen ineens de allereerste woorden binnen, die ik via het videointerview lang geleden met jouw Siegfried, hoorde maar toen nog niet wilde zien :
    "Iedereen is doodsbang van binnen en lijdt aan Stille Wanhoop"....
    De Cirkel is weer bijna rond....en soms 'huil' ik ook bij het zien van onze eigen idioterie.....zou het leven daarom soms ook wel 'aardse tranendal' worden genoemd....ik ben bang van wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Haha Fons,
    Eerst dank voor je bekentenis en het feit dat je mijn versleten geheugen opfriste. Inderdaad was ons Portugese email-adres om die reden zo gekozen.
    En de reactie daarop was meerdere keren "Sneu voor je dat je wanhoopt".
    Het is toch ongelofelijk?
    Maar nu snap je misschien ook waarom ik zeker weten Staatsgevaarlijk was en een wereldwijd publicatieverbod voor journalisten kreeg opgelegd.
    Dat was een verdomd goeie beslissing.
    Ik mag nog blij zijn dat ik niet plotseling van de aardbodem was verdwenen, maar heeft wschl. ook te maken met mijn brief van destijds voor als ik plots niet meer was. En ook die ging behalve naar mijn kennissen natuurlijk ook naar Trix.

    Maar wat je met dit mailtje wel bewerkstelligde is dat ik - zucht...zucht - doorga met het verhaal wat nu al veel te lang en onoverzichtelijk is.
    Bizar is het allemaal wel en...
    Ehhh... We shall see of het lukt.
    Kom net van de accountant en daar was het ook weer gieren van het lachen.
    Het begon met mijn vraag of het leuk zou zijn uitstel te vragen.
    Hij keek me ernstig aan en zei "Maar daar moet U wel belasting over betalen"
    Dus ik vroeg hem "Ook als morgen het geld niets meer waard is"?
    Hij lachte en er ontstond - haha - een gesprek over onze informatie over de situatie.Onder andere vroeg ik hem of hij wist waarom wij allemaal
    Toen ik wegging hypotheek op ons huis krijgen en nemen.
    Ja zeker om de belastingaftrek en het stimuleren van de huizenmarkt.
    Haha ... "Piet Onnozel" lachte ik hem toe.
    Nu moet U werken voor die schuld en als het morgen nog slechter gaat eist de Staat dat U 26 uur per dag moet werken.
    Hij keek me aan en mompelde... Ik vrees dat U gelijk hebt.
    Oh my God.
    "Het aardse tranendal" waarin in de Tarot de mens als zijnde de Duivel wordt weergegeven.

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Hoi Siegfried en Fons,

    Achja, wat ik ook bedoel... ik zal als perfect voorbeeld nemen het nieuws omtrent Friso. Het begint bij dat zo'n onderwerp opzich nieuws is want het is natuurijk totaal niets zeggend. Daarom waarschijnlijk wordt dit dan ook super uitvergroot zodat oranje gezind Nederland emotioneel kan meeleven. Dan de inhoud van dit nieuws dat enkelt gaat om wie er schuldig aan is terwijl iedereen weet dat hij zelf off-piste is gaan skiën en er gelijk als bij kinderen gewaarschuwd is. Dan buiten dat ook nog eens wie er schuldig is aan de al dan niet foutieve berichtgeving zodat... wat ? dat alle meelevers misschien weleens verkeerd zouden hebben kunnen meeleven ?...
    En dan te bedenken dat al het niets zeggende nieuws ook nog eens een leugen is omdat al wat wij niet mogen horen achterbakser is dan wij ons ooit kunnen voorstellen en waardoor miljarden mensen en soms onvoorstelbaar lijden! nog afgezien van wat we allemaal van de natuur verkankerd hebben in zowel het grote als het kleine ! En dan niemand die wil weten dat dat is wie wij zijn, de vernietigers ! Dan kan ik in iedergeval inderdaad alleen nog maar oordelen dat het mensdommer niet kan worden en niets en zeker niet ter verandering de moeite waard is.
    Ik kan er ook niet meer om janken of lachen en ik mag alleen maar dankbaar zijn dat ik als egoist een leven heb gekregen waarin ik niets te zeiken mag hebben. Ik ga toch maar de kaarten met Maria's uitleg op me in laten werken en kijken of ik met die creativiteit iets anders wat ook gecreëerd is daarmee kan vernietigen.

    De zeikende Paashaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Haha Paashaas,
    Wat een gekanker over valse emoties over wat dan ook.
    Besef je ook dat 50% van de schadeclaims gelogen is?
    Ach ja... de verzekering dekt de schade en jij hebt eten op de plank.
    Als er geen leugen was, hadden we toch allemaal niets meer te eten?
    En als ik bij je langs kom en ik vind - waar of niet - dat je je kinderen wel bijzonder slecht afgeleverd hebt is bij jou toch ook mijn bezoek verpest?
    Die uitleg van Maria's kaarten doet iedereen onbewust zelf al, maar we voelen niet echt dat dit vluchten ons alleen maar tijdwinst geeft en later harder binnenkomt dan nodig.
    Maar sorry... Ik zeg dit erg ongenuanceerd als voorbode van mijn laatste gedrocht hoe wij ons morgen gaan gedragen als het licht uitvalt.
    Als je -sorry again - het janken en lachen lang genoeg doet komt het duveltje berusten zelf naar voren.
    En dat gebeurt nooit als je een van beide doet.
    That's my view.

    The crazy man met initialen SWB.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Hoi Siegfried,

    Je hebt gelijk.
    Ik herken helaas wel dag in dag uit m'n vlucht gedrag want er gaat geen dag voorbij dat ik niet stil sta bij de klap van morgen. Dat is alleen wel een eenzame binnenwereld waar ik denk vrede mee te hebben, al weet ik ook wel dat dat mezelf voor de gek houden is.
    Achja, het zijn misschien wel kleinzierige gevechtjes in en door onze rijkdom. Hoe was het ook al weer... met een lach en een traan gaan we naar de maan ?

    Ik wacht op je gedrocht en... wie schrijft die blijft, het schijnt ook na magere Hein.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Haha Pascal,
    Natuurlijk kan of lijkt niemand te kunnen bevatten hoe het verhaaltje op de website over de munt met zijn drie kanten feitelijk voor iedereen geldt totdat magere Hein ons komt halen.
    Wat werd wel direct als waarheid geaccepteerd?
    "De leugen die regeert"!!!
    Lekker schoppen tegen het systeem dat we in feite zelf zijn.
    En wat mijn laatste gedrocht betreft...
    Zo schrijven dat het echt binnenkomt zal nooit meer lukken, want het aantal vergelijkingen - in gelijke cycli - groeit met het wetboek van strafrecht.
    En terecht, want dat is ons lot dat door onze zoektocht naar het geluk tot noodlot wordt.
    En dus blijft het een babbelaeonische spraakverwarring waar ik aan begon in een wereld die nog slechts leeft op "ieder voor zich en de illusionaire God voor ons allen.

    Van je vriend en vijand die de naam kreeg...
    Oorlog en vrede.

    BeantwoordenVerwijderen