Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


maandag 7 maart 2011

De Levensbilbliotheek...Bijdrage van Maria


De wereld van nu is zoals die is.
Daar is niets aan te veranderen en niets mee te doen.
Voor mij ziet het eruit dat we opnieuw in de oertijd zijn beland.
We hebben allerlei technische frutsels en fratsen die ons zó in beslag nemen en bezig houden dat we aan het leven zelf niet meer toe komen.
We zijn zó bezig met macht uitoefenen over elkaar wereldwijd, dat alles wat enigzins met menszijn of leven te maken heeft buiten gesloten wordt.
Dichtbij huis zijn we zover aan het verdwalen in eigen emotiebelevingen, dat iets wat op samenwerking lijkt ver te zoeken is.
Het is niet alleen Siegfrieds levensverhaal wat ons mee terugvoert tot zo’n 6000 tot 8000 jaar geleden en ons inzichten geeft in hoe de geschiedenis zich voltrok....
Vele verhalen, veel boeken heb ik gelezen, hoe mensen zich inzetten en een zoektocht ondernamen om de wanorde binnenste buiten te keren.
Het laatste boek welk ik nu las, is “Ars Magica” van Nerea Riesco.
Het speelt in 1600 in Noord Spanje waar enerzijds de heksenjacht op mensen geopend is en anderzijds de rest van het volk in een greep van duivelse angst wordt geduwd.
Geschreven naar aanleiding van zo’n 200 jaar later gevonden aantekeningen van inquisiteur Salazar die in dagboekvorm zijn geschreven.
Zou het kunnen dat hier de woede van het Baskenland zijn wortels heeft???
Hij was een van de inquisiteurs [een geestelijke vergelijkbaar met een bisschop die met de beoordelingen van heksen werd belast] die de onderste steen boven haalde om erachter te komen dat.... het een vooropgesteld plan en samenzwering was van de macht van de geestelijkheid samen met die van het keizerrijk.
Het volk kon zichzelf bedruipen in alles wat het verbouwde en de kennis van kruiden en magie kon alle kwaaltjes en kwalen naar tevredenheid behelpen.
Dat was slecht voor de economie want het keizerrijk had zich in idioot hoge schulden gestoken en het volk moest dit gaan betalen via belastingen die ze niet zouden kunnen opbrengen.  En omdat het volk dit niet vrijwillig zou doen omdat ze tevreden waren met hun leven hoe het ging en geen belang hadden in de rare uitspattingen van het systeem..... werden er uitgekookte maatregelingen genomen zoals universiteiten stichten en artsen opleiden waar het systeem de macht ervan in handen kon nemen; het volk bewerken met duivelse angsten en iedereen die natuurlijke geneeskunde uitoefende als heks vervolgen tot op de brandstapel.
En zoals we weten was dit een perfecte metode om het volk in een wurggreep te krijgen.
De inquisiteur Salazar ontmantelde als laatste zijn enige vriend, een hogere geestelijke die hem had aangesteld om aan te tonen dat het heksengedoe een vooropgesteld plan was waar niets van klopte.... en kreeg te horen dat hij zijn werk uitstekend had gedaan en nu verder moest zwijgen.... omdat hij in het spel van de macht pastte om een tegenwicht te vormen tegen de inquisiteurs en heksenjagers die te fanatiek onmenselijk gruwelijk werden.
Zijn onderzoek waarin ook al zijn persoonlijk menselijke strijdjes beschreven waren, zou in de catacomben van het geestelijk bolwerk verdwijnen. Het werd bij opgravingen door een Amerikaan gevonden.
Dit is één verhaal.
Verhalen zijn er te over door de hele mensgeschiedenis heen.
Dit verhaal is tevens als het volgende vergelijkbaar hoe de Inspecteur van de Volksgezondheid [of is het volksziekmakendheid] Siegfried liet weten interesse te hebben in zijn ontdekkingen in het medische werk.... om hem de mond te snoeren.
Zo herinner ik me een verhaal van een vrouw die twee grote reizen ondernam naar het Amazonegebied. De eerste reis om geaccepteerd te worden door de oerwoudindianen en hun  kennis van planten als medicijn voor zo goed als alles.Terug in Nederland zocht ze zich een weg om deze mensvriendelijke geneeskrachtige middelen in enthousiastme ingang te doen vinden in tegenstelling van al het mensgruwelijke gif en snijwerk.
De Farmacuetische Industrie liet haar weten bijzondere belangstelling te hebben.
Enthousiast begon ze met al haar voorbereidingen aan een tweede reis en bracht heel wat gedroogde planten mee terug. De Farmaindustrie was inderdaad belangstellend, nam de planten van haar af en zij werd als dood verklaard.

Het is door de geschiedenis heen iedere keer weer hetzelfde verhaal.
Voordat ik Siegfried tegenkwam voelde ik een grote onmacht over hoe er in de mensengeschiedenis niets mogelijk was en het kwade altijd overwint en overwonnen had.
Nu ben ik [naast Maurice Magre die eveneens een onderstebovengehaalde mensgeschiedenis vanuit Frankrijk en omgeving in kaart bracht] opnieuw Erich von Dänicken aan het lezen. En zie door zijn bijzondere verhaal heen de roep of vraag zoals ik die bij Siegfried zie: “Als mensen het dan niet willen of kunnen geloven hetgeen in zorgvuldig onderzoek wat een heel mensenleven kost ondersteboven is gehaald is wat het is... maar waarom is er geen discussie mogelijk om het een en ander naast elkaar te zetten, tekortkomingen eruit te halen en aanvullingen te geven?”

Luxe is dan misschien wel de mooiste onderdrukking die een volk kan overkomen en zeker ook omdat de nietsinhoudende macht van meningsuiting [gedachtenkakel] samen met rijdom het volk rustig houdt. Maar áls we er al achter komen hoe we op de prachtigste manier die de mens kan overkomen onder de duim worden gehouden door het systeem met haar economie.... is het te laat.
Zoals we te weten zijn gekomen, wordt er nu een speciale politie-eenheid getraind die op ieder mag schieten zogauw de anarchie losbarst.

En zo blijkt het door de hele mensgeschiedenis prima te werken, in óf de mens verlamd bang maken óf hem het dagelijks voedsel af te nemen óf hem alles te geven zodat die gaat zwelgen van trots.... om een waardevol leven zinloos te maken en een zinloos leven waardevol te maken.
De waarheid ligt voor het oprapen, maar geïndoctrineerd zoals we dat toelaten en laten gebeuren, zijn wij van het gewone volk niet van plan ons leven te geven in dienstbaarheid van het menszijn en het leven op aarde.
Ik schrijf “wij”, omdat ik daar ook toe behoor want ik zie geen mogelijkheden.
Ik kijk naar Siegfried en zie dat ik niet kan zien hoe zijn leven eruit ziet... zichzelf een levenlang wegcijferend om de Levensbibliotheek binnenste buiten te keren.
Ik zie alleen door andere levens vóór hem te lezen, hoe deze mensen in eenzelfde eenzaamheid leefden door geestelijk gruwelijke vermoording bij leven of letterlijk gruwelijk vermoord te zijn.
Socratus bijvoorbeeld kreeg de keus: “zwijgen of de gifbeker”. Hij koos de gifbeker onderwijl zijn laatste voordracht gevend aan een markt vol luisterende studenten tot hij er dood bij neer viel.
De reden vanuit het systeem was ook deze keer een eenvoudige: “ze begonnen de macht over de studenten te verliezen, deze moesten het domme onderwijs kiezen boven de wijsheid van het leven”.

Is dit einde verhaal???

3 opmerkingen:

 1. Wat ik leuk vind aan dit verhaal is hoe duidelijk het is dat de Kerk en/of het geloof in het algemeen zeker de laatste aeonen en wschl. na de ontdekkingen van de monniken -waar de Maya's natuurlijk een ware monnikenarbeid in hebben gehad - de waarheid omtrent de zin van de evolutie en de zin van ons lijden op alle mogelijke manieren geheim hebben weten te houden.
  Het is dan ook niet voor niets dat er vele geheime genootschappen zijn ontstaan waar onderwijl druk gefilosofeerd werd.

  Tevens is leuk om te lezen hoe de oude geneeskunde met een veelheid van planten eigenlijk nog maar kort verboden werd.
  En dit geldt natuurlijk ook van de "medische astrologie" die in de tijd van Nostradamus één van de hoofdvakken was voor een artsenopleiding.
  Toen we in Portugal woonden waren vele plattelands-mensen nog behoorlijk goed op de hoogte van allerlei bloemetjes voor allerhande kwalen.

  Nu zijn Kerk en Staat officieel gescheiden, maar na ruim 2000 jaar Christendom hebben wij allemaal wel 2000 jaar Roomse indoctrinatie in onze stamboom.
  Als ik soms mensen hoor zeggen "Ik geloof niet in God" moet ik wel lachen, want iedereen gedraagt zich al Christen.
  En daar komt natuurlijk bij dat we nu aan de vooravond staan van een volksgezegde die zeker ook uit het geloofsinstituut komt: namelijk "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel".

  Siegfried.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens Siegfried was Jezus een mime-speler, en aangezien ik de bijbel niet zo goed ken kan ik er naast zitten, maar ik zie wel overeenkomsten met de verhalen hierboven (het 'goede' doen en verstoten worden).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach Martijn,
  Natuurlijk zijn er velen geweest die op zoek waren naar de waarheid.
  Dat dit gevaarlijk was is alleen al duidelijk als men kijkt hoe veel geheime genootschappen er waren.
  En zij die publiekelijk te dichtbij de waarheid kwamen, werden netjes uit de weg geruimd.
  Dit is tegenwoordig dan wel niet zo, maar Stephan Hawking bijvoorbeeld werd wel netjes op bevel van Rome gesommeerd om ermee te stoppen.
  En zo geldt dit feitelijk bij mij ook.
  Nu ben ik niet zo gevaarlijk, want zo goed als niemand gelooft mijn nonsens, maar dit lag bij Hawking natuurlijk anders.
  En als ik al zeg dat ik het via uitleggende dromen heb gekregen lacht iedereen zich toch een kriek?

  BeantwoordenVerwijderen