Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


zondag 27 februari 2011

De tsunamie van onwetendheid.


Het is naar aanleiding van deze geniale titel van de historicus Maarten van Rossum dat ik niet alleen plagiaat pleeg, maar hem tevens aanschreef om met hem van gedachten te wisselen over de toestand in de wereld. http://www.veenmagazines.nl/00/mt/nl/0/weblog/420/Een_tsunami_van_onwetendheid.html
Uiteindelijk kan ik toch wel zeggen dat ik - die de cyclus der culturen tot zo’n 8000 jaar geleden terugliep - dit deze historicus moet kunnen vragen.
En dus schreef ik hem`...

Geachte Heer van Rossum,
Ik reageer hier niet in eerste instantie op Uw PVV verhaal, maar op Uw titel "Een tsunami van onwetenheid''.
Ik reageer hier, omdat U op een of andere manier bij mij respect afdwingt en zeker met deze titel.
Tenslotte reageer ik, omdat ik U bijzonder graag zou willen ontmoeten om over de toestand in de wereld te praten.
Het klinkt misschien raar, maar mede als gevolg van mijn medisch wetenschappelijk onderzoek naar de bron van ons lijden aan ziekten en oorlogen, kwam ik dingen op het spoor die door een ''tsunamie van onwetendheid'' nergens bespreekbaar zijn en zeker niet publiekelijk: namelijk de eindtijd waarin wij leven.
Dit is dan misschien in veler ogen en misschien ook de Uwe lachwekkend, maar toch heeft dit -zoals alles - zijn tegenpool.
Het menselijk lijden heeft niet alleen zijn tegenpool, maar zelfs de evolutie is er bepaald niet voor niets geweest.
Nog gekker wordt het als ik U vertel dat dit alles al ruim 6000 jaar geleden tot in de perfectie in kaart is gebracht.
Maar laat mij eerst iets meer over mijzelf vertellen.
Ik kwam uit een artsen-geslacht.
Mijn grootvader als rector magnificus in Leiden was patholoog anatoom, hersenresearcher [de basislegger van onze artificiële denkmachine], cyberneticus  en bevriend met Einstein
Mijn vader was internist en medisch directeur van een ziekenhuis in Dordrecht.
De doktersjas was mij als erflast ingegeven.
Ik ben nu 67 en terugkijkend op mijn leven heb ik misschien wel het meest bizarre leven gehad wat men zich kan voorstellen.
Ik studeerde allereerst geneeskunde en werd chirurg.
Al tijdens mijn opleiding werd ik bang: bang om verantwoordelijkheid te dragen voor anderen, omdat het vak dokteren zo puur empirisch was en de ziekte-incidence gelijke tred scheen te houden met het aantal dokters.
Zo begon ik aan een studie biologie, celbiofysiologie en evolutie-leer.
Naarmate mijn research vorderde leek het net alsof ik -zeker door mijn hoogleraren - werd gezien als een ''vreemde eend in de bijt, die niet thuis hoorde in die ''smetteloos witte doktersjas''.
Toen ik inzage kreeg over ''hoe geneest een wond'' [kon het simpeler voor een chirurg] bleken mijn collegae slechts  weten te antwoorden  ''dit is natuurlijk''.
Toen ik vroeg hoe cellen zich specialiseerden wist ook niemand een antwoord.
En zo raakte ik geleidelijk aan in de ban van kanker, omdat daar het omgekeerde plaatsvindt als bij zwangerschap en ...in de evolutie.
Toen ik in 1980 een wereldcongres uitschreef ''From woundhealing to cancer'' om met andere specialisten te zien verder te komen, dreigde ik uit het medisch kartel- de KNMG -  te worden gezet en zelfs de Staat bemoeide zich ermee.
Dit werd nog een graadje erger toen ik een jaar later op een wereldcongres alternatieve geneeskunde een grote lezing hield ''Cancer, it's like economy''.
Ik trok mijn doktersjas uit en begon een klein praktijkje ''alternatieve geneeskunde''.
Ik noemde het zelf mijn Willie Wortel Winkeltje.
Niet lang daarna probeerde de Inspecteur Volksgezondheid mij achter de tralies te krijgen, omdat ik met  lichaamseigen en lichaamsidentieke geneesmiddelen werkte die niet patenteerbaar waren en... om die redenen verboden.
Dit lukte hen niet en men  nam zelfs mijn artsen/specialistenbul niet af.
Waarom niet?
Omdat ik te veel bewijzen had over hoe de medische maffia [ excusez le mot ]  werkte: geldindrang en nog eens geldindrang.
Maar men bleef mij achtervolgen met o.a. AIVD en FIOD.
Onderwijl had ik door die overstap naar ''alternatief'' wel kennis gemaakt van de acupunctuurleer, die dateert uit zo'n 6000 jaar geleden. Daar stond onder andere de ziekte kanker uitvoerig in geschreven.
Maar die leer bleek onderdeel te zijn van een veel grotere doctrine: de zgn. 5 elementenleer.
En die leer vertelde ''Alle cycli voor Al wat Is zijn elkaars gelijke en alles gebeurt tezelfdertijd''.
Toen bleek mijn angstig voorgevoel voor de verkankering van de wereldeconomie wel degelijk de waarheid volledig te dekken.
Ondertussen had ik met deze methode werkend wel al gezien hoe onze erflast onze genen aantast en ons steeds onevenwichtiger maakt in... in lichaam en geest.
In 1985 stopte in met ''dokteren zonder te weten'' en trok mij terug uit de wereld.
Ik wist wat er gaande was en wilde die oeroude doctrine volledig in kaart brengen. Ik verstopte mij in de binnenlanden van Portugal om na 15 jaar weer terug te komen in het zeker weten dat wij aan het einde van de rit staan.
Maar mede door dit onderzoek wist ik ook dat de evolutie wel degelijk zin had voor kosmisch welzijn en nagelaten als ''alleen het allerkleinste [een atoom] en het allergrootste [de kosmos] hebben de weg naar onsterfelijkheid [werelds bekend als de Gouden Graal en/of de DaVinci Code] gevonden.
Op de website www.wetenschap-eindtijd.com staat hierover voldoende geschreven om een indruk te krijgen over het een en ander.
Ik zou het bijzonder op prijs stellen met U als historicus hierover te praten en eventueel publiekelijk ter discussie te stellen, want het is iets dat ons allen aangaat.
Misschien is dit alles ijdele hoop, maar niet geschoten is altijd mis.
U hebt mijn adres-gegeven.
In afwachting.
Siegfried Bok.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten